Lekkage

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Lekkage. Lekkage is een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Lekkage nieuws

International 633 - Oliekeerring differentieel vervangen, hoe?

27-03-2021 - 1 reacties Beste TF-ers,

Onlangs hebben we een 633 toegevoegd aan onze verzameling. Gekocht met ouderdomsprobleempjes. Zo liep de motor niet lekker, maar nu loopt die weer als een zonnetje (zie foto's, kapotte koppakking).

Remmen doet hij ook niet erg. Vandaag de rechterrem uit elkaar gehaald (differentieelslot bleef er ook in staan). Remschijven nat door olie. Nu zou je alleen de remschijven kunnen schoonmaken en het lekgaatje onder de keerring open kunnen maken, maar dat is maar half.
Rechterspatbord is onder de cabine weg, zodat je er makkelijker bij kunt.

Oliekeerring zie ik zitten, in een trompet. Maar volgens mij zit daar het differentieel aanvast. Kan ik de keerring er zo uit plukken door er paar tappers in te draaien / en daar door er uit te trekken?
En is de as zelf ook nog ingelopen of kom ik weg met een nieuwe keerring?

Alvast bedankt.
Corné


Lamborghini 774-80 - Koelvloeistof lekkage lamborgini 744-80

07-02-2021 - 58 reacties Na wat kleine probleempjes opgelost te hebben dit keer een serieuzer probleem
De tractor werd de afgelopen maanden niet stevig gebruikt, maar toen dat onlangs wel een keer moest liep die snel op richting het rood (temp)
Bij controle bleek de koelvloeistof leeg, deze aangevuld en na goed 10 liter was deze weer vol
Een half uurtje met de trekker bezig was dit peil weer gezakt (lucht ?)

Nogmaals aangevuld met een paar liter en daarna leek het goed te blijven

Vandaag met een groepje zijn we gaan sleeën achter de trekker, na een goed half uur werd de trekker weer erg warm, bij controle bleek de koelvloeistof weer foetsie (hoeveel week ik nog niet)

Toen we de peilstok er uit trokken gutste de olie in een redelijke straal er uit, we hebben toch wel enkele liters opgevangen eer de olie weer op peil was
Het vermoeden bestaat dus dat er koelvloeistof in de carter terecht is gekomen

verder onderzoek moet nog volgen

alle tips en adviezen zijn welkom, heb wel 2 rechterhanden maar sleutelen aan auto's en tractoren is niet bepaald van noemenswaardig niveau


Hoe repareer je schade aan zelfrijdende auto's?

26-01-2021 - 0 reacties Een deuk in de auto na een ongelukje met inparkeren of het hele huis onder water na een hevige lekkage. Wat zijn de meest voorkomende schades en met welke technieken repareer je deze mankementen?


Case International 585 XL - Klep afdichting D-206 motor

13-01-2021 - 8 reacties De motor van me inter 585xl trekker verbruikt olie. Nu heb ik het idee dat dit via de klep seals gebeurt. Heeft iemand ervaring om deze te vervangen en kun je hier makkelijk bij? En waar kun je deze seals krijgen? Het is een Engelse trekker!


Anti-kraak in de strijd tegen criminaliteit: Maite woont voor 230 euro per maand in oud boerderijtje

29-12-2020 - 0 reacties Leegstaande boerderijen verhuren in de strijd tegen criminaliteit. Het is een oprukkend fenomeen op het Brabantse platteland. Voor slechts enkele honderden euro's per maand worden de boerderijen tijdelijk verhuurd. Ideaal voor mensen die goedkope woonruimte zoeken, maar ook een goede manier om ongenode gasten buiten de deur te houden. Door deze tijdelijke bewoning kan niemand ongezien een drugslab beginnen in een lege stal.
“Het is voor ons een lot uit de loterij”, zegt Maite Eckhardt. Vol trots laat ze haar nieuwe stek zien. Maite woont sinds een maand in een oude boerderij in het buitengebied van Haaren. Ze woont er antikraak met haar Ierse partner.
Het boerenechtpaar dat er jaren heeft geboerd heeft de boerderij met landbouwgrond verkocht aan het waterschap. En het waterschap wil de grond bij de boerderij gebruiken voor ruilverkaveling. Het wil de grond ruilen met boeren die op een plek zitten waar het waterschap ze liever weg wil hebben. Ruilverkaveling duurt vaak lang en in die tussentijd wil het waterschap het pand liever niet leeg laten staan.
Veel belangstelling voor antikraak-boerderijEr komen in Brabant de laatste tijd steeds meer oude boerderijen op de markt, zegt Interveste. Het bureau zoekt geschikte antikraakbewoners om dit soort panden te beschermen. Zo blijft er geen lekkage onopgemerkt. En zo kan er ook niemand ongezien een drugslab in een stal beginnen, of er andere dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Maite geeft een rondleiding door de prachtige boerderij waar ze woont:
Lot uit de loterij“Er was heel veel belangstelling voor onze boerderij,” zegt Maite. “Voor ons is het een lot uit de loterij. Normaal zou je wel 1700 honderd euro huur moeten betalen voor zo’n pand. Wij zitten er voor 260 euro per maand.”
Maar de bewoners nemen dan wel op de koop toe dat ze binnen een maand moeten vertrekken als de eigenaar dat wil. Dat is het principe van anti-kraak. “Dat nemen we voor lief. We wonen nu mooi en kunnen zo wat geld opzij zetten om in de toekomst een huis te kunnen kopen.”
Ook bij de boerderij van Maite staan enkele ongebruikte stallen. “Daar mogen wij niks mee doen. Maar ik loop wel dagelijks een rondje over het erf om zo de boel in de gaten te houden. Want dat is mijn taak.”


Twee actievoerders opgepakt tijdens protest bij vleesverwerker Vion in Boxtel

14-12-2020 - 0 reacties Twee actievoerders zijn maandagmiddag opgepakt bij een demonstratie voor de poort van het vleesverwerkingsbedrijf in Boxtel. Actiegroep Sluit Vion! gaf symbolisch een emmer water aan een directielid van Vion. Twee actievoerders, een man en een vrouw, konden of wilden zich niet legitimeren en zijn aangehouden.

De emmer met water werd aangeboden omdat het vorige week flink stonk in Boxtel. Dat kwam volgens de actievervoerders omdat bij een lekkage duizenden liters afvalwater onder meer in rivier de Dommel zijn gestroomd.

Rotzooi
De actievoerders kwamen nu ‘de rotzooi van Vion terugbrengen’. Ze vinden bovendien dat Vion hun excuses aan de inwoners van Boxtel had moeten aanbieden en de lekkage dichten.

Een van de directieleden nam de emmer in ontvangst. Bij het protest waren vier leden van de actiegroep Sluit Vion! aanwezig.


Lekkage afvalwater bij Vion in Boxtel wekt onrust, ‘Het schuim komt met regelmaat over de muren’

08-12-2020 - 0 reacties BOXTEL - Een lekkage van afvalwater bij de slachterij van Vion in Boxtel roept de nodige vragen op. De fractie PvdA-GroenLinks wil die vragen beantwoord zien in de raadsvergadering van dinsdagavond. Volgens deze fractie gaat het om duizenden liters afvalwater.


International 844 - 844S lekkage hydrauliek tegelventiel

13-10-2020 - 4 reacties Mijn 844S lekt uit de opening in het blokje vooraan het hefdeksel onder de stoel. Is daarmee begonnen toen ik wilde testen of de hef zou zakken bij afgezette motor. Heb hem meerdere keren 's avonds met geheven hef stop gezet. De volgende ochtend was ie gezakt. Kan nog geen gewicht in de hef hangen omdat ik nog aan het restaureren ben.
Kan de zuigermanchet aan vervanging toe zijn en hoe doe ik dat?


International 856 XL - Voorwielaandrijving heeft niet genoeg kracht en lekt

04-10-2020 - 5 reacties Beste TF-ers,

Onlangs de 856XL gebruikt voor het inkuilen. Bij het achteruit naar boven rijden stond de 4wd aandrijving ingeschakeld. Achterwielen slipte, voorwielen niet.
Kuil was niet overdreven steil en de 844S kwam toch stukken verder.

Zouden de plaatjes versleten kunnen zijn of klem de schotelveer niet genoeg meer (pos 23)?
Je kan namelijk niet veel afstellen. Je schakelt de voorwielaandrijving niet in, maar eigenlijk uit.
En zijn deze gemakkelijk te vervangen of heb je daar een pers voor nodig?
Trekker heeft wel een tractorpulling verleden bij de vorige eigenaar.

Ander punt. Rondom de inschakelas lekken er 2 o-ringen (39 en 40).
Zijn deze te vervangen door alleen het asje te demonteren? (wel olie aflaten)?

Alvast bedankt


International 423 - Lekkage bij een hydrauliekventi

17-08-2020 - 6 reacties Goeiedag allemaal,

We hebben sinds kort een international 423 in de schuur staan. Maar nu lekt hij olie uit de achterbrug. Nu zit er bij deze trekker een hydrauliekventiel die rechtstreeks de achterbrug in gaat. (Ik denk dat dit drukloos retour is. Klopt dat?) Nu lekt deze olie. De olie komt er tussen de trekker en het ventiel uit (dus niet uit het ventiel zelf). Weten jullie misschien ook hoe ik dit kan verhelpen? En als het ventiel eruit moet moet ik er dan ook op letten dat de druk er afgaat ofzo. Of is de druk er al af als de motor uitstaat.

Alvast bedankt


Kubota B1-15 Bultra - Iets komt er bij de motorolie, maar wat?

03-07-2020 - 7 reacties Hallo,

Bij een Kubota Bulltra B1-16 met Kubota D950 motor is het motorolie peil erg gestegen. De olie kwam op den duur uit het buisje bovenop eruit. Eerst dacht ik aan een lekke koppakking maar de olie die uit de motor kwam was wel dun, maar niet bruin en het schuimde niet. Dus geen koelwater erdoor volgens mij. Het zou ook diesel kunnen wezen. De olie ruikt alleen niet echt naar diesel vind ik. Kan het dan via de brandstofpomp (Zie foto) in de olie komen? Of is er nog een andere plek waar dat zou kunnen? Het opvoerpompje is niet lek. Laatste mogelijkheid zou hydrauliekolie zijn via de pomp. Met de compressor heb ik druk op de keerring hiervan gezet maar deze is volgens mij niet lek. Weet iemand waar ik moet zoeken en hoe dit op te lossen is?

Alvast bedankt!


International 423 - Lekt olie langs de uitlaat

13-05-2020 - 5 reacties Hallo

Ik was vandaag even aan het frezen en had hem even stil gezet om wat de drinken en er lagen ineens wat druppeltjes olie onder nou ben ik verder gaan kijken. Ligt er olie langs de uitlaat kan niet precies zeggen waar het vandaan komt. Wat kan dit zijn.

Gr


Fiat 500 - Lekkage langs het hefas

07-05-2020 - 4 reacties Bij de hefas lekt de trekker veel olie. Hoe zou je dat kunnen verhelpen, is het gewoon een kwestie van een kering vervangen?


Ford 8340 - Lekkage hydrauliek olie ventielenblok

21-04-2020 - 5 reacties Hallo, ik heb een 8340 die in het midden olie(hydrauliek) begint te lekken.
Achter op het ventielenblok lekt ie ook wat.
Moet ie daarvoor door de midden om eventuele O-ringen te vervangen of kan dat eenvoudiger?


New Holland TL 90 A - Olielekkage bij scharnierpunt hefarm

02-01-2020 - 5 reacties Mijn New Holland TL80A heeft sinds kort een olielekkage bij de scharnierpunt van de hefarm aan de rechterzijde, onder de trekker. Kan iemand aangeven of dit eenvoud te verhelpen is vanaf de buitenkant? Of moet de achterbrug hiervoor open?

Verder zie ik aan die zijde, vlak onder het scharnierpunt een kunststof dop zitten. Waar dient die voor, of wat zit hier achter? Ik heb deze er (nog) niet uitgehaald.
Alle tips en hulp is welkom.

Pieter


Fendt 105 LS - Remas lekt na nieuwe o ringen

15-12-2019 - 4 reacties Goedendag ik heb ik vraag ik zit met een probleem mijn rem as van mijn fendt 105 lekte ieta olie. Dus heb hem uit elkaar gehaald en 4 nieuwe o ringen in gedaan. Maar sindsdien lekt hij nu alleenmaar meer olie. Iemand die dit ook heeft of iemand die weet hoe dit op te lossen is? Alvast bedankt.!


Fiat 350 - Hoe kering brandstofpomp vervangen

20-10-2019 - 2 reacties Uit de dieselpompunit steekt een asje welke is aangesloten op de stang naar het gaspedaal. De kering van dat asje sluit niet meer goed af waardoor er diesel door lekt.
Is dit vanaf de buitenzijde te maken of moet de hele unit er dan vanaf? Heeft iemand ervaring hiermee?


Ford 3000 - Hydrauliek persleiding koppeling vernieuwen

12-10-2019 - 9 reacties Hoi,
In een ultieme poging de hydrauliek lekvrij te krijgen heb ik toch ook een koppeling moeten bestellen van de persleiding naar het blok. Die lekte namelijk (evenals de retourleiding naar de elleboog en van de elleboog naar het blok)

Heeft iemand een idee hoe ik het makkelijkst de oude koppeling het van de persleiding af kan krijgen?


Massey Ferguson 6260 - Olie lekkage vooras keerring

02-10-2019 - 11 reacties Wij hadden lekkage bij de steekas van de mf 6260. Keerring vervangen van de steekas maar nu nog steeds lekkage. Weet iemand waar verder te kijken?


Problemen met je front PTO: Waar let je op bij aankoop?

19-09-2019 - 27 reacties Akkerbouwers en veehouders hebben vaak weinig aandacht voor het merk fronthef of front PTO. Ook niet tijdens de aankoop van een nieuwe tractor. Terwijl dit juist hét moment is om je op de hoogte te brengen. Erik Arts, akkerbouwer en adviseur in Luttelgeest, vertelt over zijn ervaring met verschillende PTO’s. Tractoraankoop Erik kocht zijn tractor enkele jaren terug. Via een voordelige actie kocht hij een fronthef en front PTO van hetzelfde merk als zijn tractor. Dit was heel aantrekkelijk, maar de problemen kwamen al zeer vlot. Wat ging er mis? Lekkage bij de PTO. “De…