Ervaring

Volg al het nieuws over Ervaring, een van de 18511 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Ervaring nieuwsbrief.

Ervaring nieuws

Reparatie touchscreen delaval robot

17-01-2022 - 14 reacties Binnen 3 weken zijn beide touchscreens van mijn delaval robots zonder duidelijke oorzaak gesneuveld.

De robots zijn 8 jaar oud. Beide schermen werken nog wel, ze reageren op aanraken, maar het beeld is zwart. Zijn er colegas die hiermee ervaring hebben? Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Wat zijn eventuele oplossingen?


Culinair ontdekt: kippensoep

17-01-2022 - 0 reacties Een nieuw jaar begint met goede voornemens. Die mogen niet te hoog gegrepen zijn, zoals iedereen met een beetje ervaring weet. Mijn voornemen is alvast de snelkookpan, de cocotte minute zoals de Fransen zeggen, vaker te gebruiken.


Joskin mesttank 6/2 ventiel aansluiten

16-01-2022 - 8 reacties Wij hebben afgelopen jaar een tank gekocht, die 4x dubbelwerkend nodig heeft en en lek. Namelijk in /uitklappen,volgorde ventiel hef/bemester, omzetten vacuumpomp en slangaankoppelsysteem. Nu hebben we op de trekker maar 3x dubbelwerkend en lek. Nu zitten we er aan te denken om het volgende 6/2 ventiel te monteren.(hydrauliek24.nl/koppelbaar-6-2-keuzeventiel-50-l-m…).
Zo willen we het in en uitklappen en het aankoppelsysteem via dit laten lopen, met een klein bedieningskastje met een schakelaar in de cabine. Is dit goed te realiseren met dit 6/2 ventiel of adviseren jullie wat anders? En hebben jullie ervaring met zo'n 6/2 ventiel op de mesttank?


Ferguson TEF - Treeplanken monteren op m'n Ferguson TEF diesel

13-01-2022 - 9 reacties Op diverse tractor onderdelen sites worden treeplanken aangeboden voor m'n TEF diesel. (zie foto 2)
Best handig want de steunen die er nu op zitten zijn klein en je glijd er zo vanaf. (zie foto 1)
Wie heeft ervaring met het monteren van deze treeplanken?
Is het monteren eenvoudig en past het goed?
Werkt het?
Ik hoor graag.


Ervaring met Jar-Met weidebloter

12-01-2022 - 4 reacties Goeiedag Hebben jullie ervaring met de Jar-Met weilandbloter?
Hij ziet er solide uit maar er is weinig over te vinden, behalve bij de verkoper
ik hoor graag jullie ervaring/meningen


‘Data-akkerbouw: teelttechniek wordt ingewikkelder’

12-01-2022 - 0 reacties Zelflerende algoritmes gaan de rol overnemen van de kennis en de ervaring van de teler.


Ervaring met Carlisle banden?

11-01-2022 - 84 reacties Goeiemiddag,

Nu we bezig zijn met 'groot' onderhoud aan de ladewagen zijn we ook aan het rondkijken naar naar vervangende banden.

Nu kregen we van onze bandenleverancier een offerte van carlisle banden (750/45r26.5).

Iemand ervaring met dit merk banden?
Wat ik online van kan vinden lijkt het een redelijk nieuwe merk/type band te zijn.

Met vriendelijke groet,
Rickboer


Wie heeft ervaring met vicon RC330 schudder

09-01-2022 - 0 reacties Hallo ik heb vicon RC 330 gekocht en wil eventueel ervaringen weten van andere.ook waar ik eventueel bepaalde onderdelen kan vinden want sommige zijn niet verkrijgbaar meer in België.


Werk gezocht buitenland, iemand enig idee waar ze mensen zoeken voor de oogst bijvoorbeeld?

08-01-2022 - 16 reacties Hallo, allemaal

Ik ben opzoek naar een (bij voorkeur Nederlandse) boer, in het buitenland,

Ben opzoek naar een uitdaging waarbij ik meer ervaring kan opdoen,

Heb al ervaring met verschillende trekkers,shovels,kranen,dumpers.

Groet, Herbert


Opvolgers willen niet alles hetzelfde doen als hun vaders

08-01-2022 - 0 reacties Hun vaders hebben veel ervaring maar opvolgers John en Frank willen ook dingen zelf uitproberen.


De beste verf voor gegalvaniseerd metaal.

06-01-2022 - 10 reacties Hallo.

Heeft iemand ervaring met het overschilderen van gegalvaniseerd metaal.
Wat is de beste verf en manier van voor bereiding?

Ook moet er nog kaal ijzer mee geschilderd worden.

Nu zag ik op sigma coating sigmetal zinccoat. Is dit iets?

Ik hoor graag jullie ervaringen.

Groet Gert.


Sodagrain inkuilen

05-01-2022 - 23 reacties Zijn er mensen met ervaring met het inkuilen van sodagrain in een kleine sleufsilo? Af land tarwe laten komen in het seizoen en deze ontsluiten en inkuilen.


Zelfbouw Snelwisselsystemen en verloopkoppelingen - ik wil een verloop van shovel naar tractoraanpik maken

05-01-2022 - 14 reacties beste
ik wil een verloopkoppeling van shovel (ahlmann az 85) naar tractor machines maken, ik twijfel nog tussen een accord bok of vanghaken. de meeste machines die er zouden komen aanhangen is een kuilsnijder (trioliet gewone tractoraanpik) voederbak vdw (heeft al een ingbouwde koppeling voor accord en tractor aan pik). wie heeft ervaring met zoiets en wat zouden jullie aanraden..... in de toekomst wil ik eventueel nog een haak maken om machines mee op te tillen/verzetten oid


Keuze melkrobot

04-01-2022 - 192 reacties We zitten na te denken over een melkrobot. Melkstal is versleten.
We melken 75 koeien en dat is net iets teveel voor 1 box. Zou een gebruikte Mione van GEA wat zijn?
Heeft iemand daar ervaring mee?


Case Agriking 1270 - Achterwielen verzetten

04-01-2022 - 4 reacties Hallo,

Ik wil graag de achterwielen van mijn Case 1270 Agriking verschuiven/naar binnen zetten. Nou weet ik niet goed hoe dat moet/werkt. Mijn vraag dus: hoe moet dit? Heb je hier ervaring mee of weet je hoe dat moet dan hoor ik het graag. Alvast bedankt.


Massey Ferguson 155 - Hef inrichting werkt ineens niet meer

01-01-2022 - 7 reacties Hallo , ik heb een mf 155 gekocht , stond een poosje stil. Hef werkte wel. Thuis een paar keer hef op en neer gedaan . Toen draaide ik de kraan onder stoel om en ik hoorde iets knakken in de bak. Nu werkt niks meer. Iemand ervaring hier mee ?


Fendt / MF Fella hark

26-12-2021 - 11 reacties Ik lees alveven mee maar om een vraag te stellen toch maar een profiel aangemaakt.
Maar wij zijn aan het kijken voor een nieuwe hark. Nu aantal jaar een SIP gehad maar dat was niet ons ding.
Nu kwam de dealer met een Fendt hark.
Iemand hier ervaring mee?
Mvgr Karel Jansma


Iemand ervaring met deze soort hark, weet niet of ik hem moet aanschaffen.

25-12-2021 - 0 reacties Iemand ervaring met dit soort kuhn hark. Wil hem eventueel aanschaffen maar weet niet of zoiets mooi duimt. Wat zijn de voordelen of nadelen


Verbinding #blog

23-12-2021 - 0 reacties Weer een geweldige ervaring rijker, het werven van onze eerste collega in Kenia, als Account & Trial Manager Vegetables voor Oost-Afrika.
Door de strengere coronamaatregelen kon ik helaas niet naar Nairobi afreizen, maar was digitaal verbonden om deel te nemen aan deze gesprekken. Met in Kenia aanwezig onze Afrikaanse collega, het recruitmentbureau én uiteraard de zes geselecteerde kandidaten.


Vaia Kipper - Algemen (gebruiks) ervaring Vaia Kippers

23-12-2021 - 29 reacties Hallo,

Ik ben al een tijdje aan het rond kijken naar een jong gebruikte kipper. Nu kwam ik een heel mooie Vaia NL28 bouwjaar 2018 tegen. Een kipper die er in mijn ogen heel netjes en degelijk uitziet. Het enige probleem is dat dit een vrijwel onbekend merk is voor mij (ik weet er geen enkele lopen in België) en nu vroeg ik mij af of er hier op het forum mensen zijn die ervaring hebben met het merk Vaia. Zijn ze degelijk? Is het een A merk of een B merk? ...

Alvast bedankt