Diesel

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Diesel. Diesel is een van de 15511 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Diesel nieuws

Milieudefensie: lachgas schadelijk voor milieu

13-08-2019 - 1 reacties Milieudefensie waarschuwt voor de negatieve gevolgen van lachgas voor het milieu. De organisatie heeft berekend dat één ballon met lachgas gelijkstaat aan 15 kilometer autorijden of het verbranden van een liter benzine of diesel. "Lachgas is om te huilen, voor het klimaat", zegt Bram van Liere van Milieudefensie dinsdag.


De GEM-toren: windmolen met zonnepanelen

06-08-2019 - 0 reacties Geen liters bier, maar liters diesel besparen op een festival. De TU eindhoven komt met een wereldprimeur. Een inklapbare windmolen die is voorzien van zonnepanelen. De zogenoemde GEM-Tower is zo'n 23 meter hoog en moet festivals van schone energie voorzien.


Putten vol beton gestort: agriterreur treft boer in Sint Anthonis

29-07-2019 - 0 reacties SINT ANTHONIS - Beregeningsputten worden met beton volgestort, accu's en diesel gestolen. En dat is al twee jaar aan de gang bij agrarisch ondernemer Jan van Wanroij uit Sint Anthonis. Hij spreekt van agriterreur en vermoedt dat er sprake is van een persoonlijke hetze. Al heeft hij geen flauw idee in welke richting hij zijn tegenstanders moet zoeken. De schade loopt inmiddels richting 10.000 euro.


Deutz F1L514 - Olie Lekkage bij dieselpompdeksel

28-07-2019 - 1 reacties Hallo,

Bij onze F1L514 blijft er steeds olie lekker langs de regelateurhandel en de afslag handel op de brandstofpomp plaat. Ik heb deze al verschillende keren uit elkaar gehad en schoongemaakt, maar kan nergens o-ringen of keerringen die het probleem kunnen verhelpen.

Heeft een mede-eigenaar van een F1L514 een oplossing voor deze lekkage? Het ziet er altijd zo ernstig uit als de hele pompdeksel zwart is van de olie.

Alvast bedankt!


Case IH Puma 165 CVX - Adblue tanken geeft problemen

19-07-2019 - 6 reacties Met mijn Case IH Puma lukt het niet om Adblue te tanken met een elektrisch pompje en automatisch vulpistool. Telkens slaat het vulpistool af omdat het zeefje eronder teveel tegenhoud. Praktijk is nu dat ik het zeefje eruit haal en probleemloos de Adblue tank vul. Zeefje zal er niet voor niks zitten. Zijn daar oplossingen voor?


Moderne diesel net zo schoon als elektrische auto, aldus de Consumentenbond

12-07-2019 - 0 reacties Een moderne dieselauto kan net zo schoon zijn als een elektrische auto. Dat blijkt uit onderzoek van Europese consumentenorganisaties, automobielclubs, overheden en universiteiten. ,,Diesel is de afgelopen jaren weggezet als een vuile brandstof. Mercedes laat zien dat dit niet nodig is‘’, concludeert de Consumentenbond, een van de organisatoren van de test.


Diesel Büchli stapt over op Blauwe Diesel

11-07-2019 - 0 reacties Op een technisch verantwoorde manier fossielvrij en CO2 neutraal rijden. Dat klinkt als muziek in de oren van Hans Gerrits, mededirecteur bij Diesel ...


Bijzondere oldtimers in Leipzig

09-07-2019 - 0 reacties In samenwerking met de Oude Trekker en Motoren Vereniging (OTMV) organiseerde Trekker Reizen een trip naar het tweejaarlijkse Bulldog, Dampf en Diesel Treffen in Leipzig. In deze voormalige Oost-Duitse stad waren vanzelfsprekend veel trekkers uit het Oostblok te zien, maar ook veel uit West-Europa en een enkele Amerikaan. Bij de West-Europese trekkers was een groot gedeelte van het merk Lanz. De trekkers, auto’s, motoren en brommers stonden niet alleen keurig opgesteld, maar bewogen ook de hele dag kris kras door elkaar op het Agra beursterrein. Dat geeft dit oldtimertreffen een geheel eigen…


Diesel Büchli stapt over op Blauwe Diesel

08-07-2019 - 0 reacties Op een technisch verantwoorde manier fossielvrij en CO2 neutraal rijden. Dat klinkt als muziek in de oren van Hans Gerrits, mededirecteur bij Diesel ...


Fiat 715 5L - Iets meer brandstof geven

05-07-2019 - 6 reacties Hallo

Ik rijd tt met mijn fiat en nu heeft hij net wat teweinig vermogen. Nu rij ik al op de koudstart knop maar ik geloof dat ik meer uit deze pomp kan halen.

Wie weet waar ik de regelateur bij kan stellen

Alvast bedankt


David Brown 996 - Demonteren dieselpomp, driehoekig plaatje met omgebogen hoeken

07-06-2019 - 2 reacties Hoi,

Ik heb een David Brown 995 (sorry, vond de 995 niet in de lijst, maar neem aan dat het verschil met de 996 niet zo groot is) en deze heeft een defecte dieselpomp, verdelerpomp, of hoe heet de pomp die de diesel naar de 4 cylinders verspreidt.

De as van de pomp was gebroken, dus ik heb een andere pomp gekocht (een gebruikte), en ben al redelijk ver met de demontage van de kapotte pomp zodat de nieuwe erop kan, maar blijf hangen bij de laatste stap: de drie bouten die in de pomp gaan vanuit het huis met olie in zijn geborgd door een driehoekig plaatje met omgebogen randen. Hoe krijg ik deze bouten het makkelijkst los? Moet ik de omgebogen randen terugbuigen op een of andere manier?

Doordat er een frontlader op de trekker zit, kan ik de hele motorkap niet verwijderen en kan dus moeilijk overal bij (heb de motorkap ongeveer 7 cm naar voren kunnen schuiven...). Een foto maken is me ook niet gelukt wegens te weinig licht en slecht bereikbaar, maar degenen die de machine kennen, herkennen de situatie misschien wel zonder foto?

Met vriendelijke groet,
Gijs Janssens.


Kubota G18 rijd door hendel komt niet van zelf terug

20-05-2019 - 1 reacties Beste mensen ik heb een Kubota G18
Als ik op de voor uit pedaal druk dan gaat hij voor uit maar als ik hem los laat blijft hij door rijden en dat is ook zo bij achter uit rijden. wat kan ik er aan doen dat dit weer normaal werkt

Met vriendelijke groet,
Stan Goessens


Roemenen stelen jerrycans met diesel uit een graafmachine in Nij Beets

18-04-2019 - 0 reacties Drie Roemenen zijn dinsdag aangehouden omdat ze meerdere jerrycans met diesel hadden gestolen in Nij Beets.


De M5001 tractoren van Kubota

15-04-2019 - 0 reacties De M5001-serie maakt indruk met zijn functies en een hoog rendement, dankzij de Kubota's toonaangevende dieseltechnologie. Kubota is de eerste fabrikant die een CRS (Common Rail System) uitgerust met een ureum katalysator (SCR), een systeem om de uitlaatgassen recirculeren met water koeling (EGR), een roetfilter (DPF) en op te nemen een diesel oxidatiekatalysator (DOC). De combinatie van deze technologieën optimaliseert de individuele werking van elk van hen en vermindert het stroomverbruik. Daarnaast voldoet deze 16-kleppen motor voldoet aan de strenge emissie-eisen door Europa opgelegd in…


Klimaat noopt tot druppelirrigatie en andere innovatie

14-03-2019 - 0 reacties Nog tot maandag kan je inschrijven voor een studienamiddag van Bodemkundige Dienst van België (BDB) over irrigatie van landbouwteelten. Dat thema is actueler dan ooit gelet op de droogte die zowel in 2017 als in 2018 voor opbrengstderving zorgde. De klimaatverandering zal onvermijdelijk een impact hebben op landbouwopbrengsten, zo maakt KU Leuven duidelijk. Lange droogteperiodes dwingen de sector tot een efficiënter watergebruik, wat ook mogelijk is dankzij innovatie. Groentetelers kunnen bijvoorbeeld arbeid en brandstof uitsparen én efficiënter beregenen door hun diesel slurpende haspel te vervangen door druppelirrigatieslangen. In de fruitteelt is druppelirrigatie reeds een courante techniek. Experten zullen de voor- en nadelen van de verschillende irrigatiemethoden opsommen, en het boek ‘30 jaar irrigatieproeven’ voorstellen.


Traxx Diesel vernieuwt haar dieselassortiment, nu ook 2 varianten met Hvo beschikbaar

13-03-2019 - 0 reacties Het Nederlandse dieselmerk Traxx heeft haar assortiment dieselbrandstoffen grondig vernieuwd. Alle Traxx  brandstoffen bevatten nu een nieuwe reinigende technologie, genaamd Clean4force, voor betere prestaties, minder storingen aan het brandstofsysteem en minder schadelijke emissies. Verder zijn er nu 2 nieuwe varianten op basis van de fossielvrije dieselsoort HVO beschikbaar. Ook de CO2-neutrale variant Traxx Zero met CO2-compensatie blijft behouden. Traxx speelt hiermee in op de toenemende vraag naar energie-efficiënte en CO2-arme dieselbrandstoffen.  Nieuwe dieseltechnologie…


David Brown 996 - Slaat af bij zware last

28-02-2019 - 13 reacties Hallo allemaal,
mijn David Brown 996 slaat af wanneer deze met hoge toeren een zware last moet trekken (denk hierbij aan een volle giertank of volle kipper). De eerste kenmerken zijn dat de trekker terugzakt in toeren en weer terugkomt, dus onregelmatig gaat lopen. Wanneer hiermee doorgereden wordt slaat de trekker af, wanneer gestopt wordt bestaat de kans dat de trekker blijft lopen.
Het probleem is ontstaan sinds ik een nieuwe opvoerpomp heb gemonteerd.
Ik kom er zelf niet helemaal uit wat het nou kan zijn. Lucht in de leiding lijkt mij niet logisch omdat het alleen bij zware vracht gebeurd, of een lange tijd vol gas rijden.
In de tank heb ik geen residu gezien en wanneer de leiding wordt losgedraaid van de aanvoer van de opvoerpomp stroomt de diesel goed. Hierdoor verwacht ik ook niet dat het probleem ontstaat door troep in de tank.

Ik hoor graag van jullie of het probleem bekend is en wat de oorzaak is!


Vitelia zet blauwe diesel in voor vervoer

28-02-2019 - 0 reacties Vitelia Voeders is gestart met een nieuwe brandstofpilot. Het diervoederbedrijf gebruikt blauwe diesel voor de grondstof- en bulkwagens.


Ford 4610 - Wat kost een gereviseerde diesel pomp?

26-01-2019 - 9 reacties Hallo,
Ik ben benieuwd wat een gereviseerde cav diesel pomp voor de Ford 4610 kost, en waar ik deze eventueel zou kunnen kopen.
Alvast bedankt.


Te Vogt Riooltechniek met MAN vol regenwater en blauwe diesel

07-01-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Te Vogt Riooltechniek BV uit Groenlo heeft de vloot met een nieuwe MAN uitgebreid met een opbouw waarmee divers rioolreinigingswerk kan worden uitgevoerd. De nieuwe MAN is een TGS 8×4*4 triple met 460 pk motorvermogen. De zuigpersopbouw is geleverd door Kroll en maakt deze MAN tot de maatstaf in het rioolreinigingswerk. Te Vogt is gespecialiseerd in riooltechniek en doet ook ontstoppingswerk. Het bedrijf is VCA gecertificeerd. Anticiperend op steeds strengere wordende milieu-eisen heeft Te Vogt geïnvesteerd in een nieuw rioolreinigingsvoertuig dat op een milieuvriendelijke wijze het riool kan reinigen. “Dit voertuig heeft onder andere een watertank van 16.500 liter. Wij