Diesel

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Diesel. Diesel is een van de 18505 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Diesel nieuws

'Elektrische auto populairder dan diesel in Europa'

17-01-2022 - 0 reacties Elektrische auto's verkochten in december beter dan dieselauto's in Europa. Tot die conclusie komt de doorgaans goed geïnformeerde marktanalist Matthias Schmidt.


Al meer dan 100 jaar zoeken naar alternatief benzine

16-01-2022 - 0 reacties Technici streven naarstig naar alternatieven voor benzine en dieselolie, waarbij ze vooral kijken naar biobrandstoffen: ethanol en plantaardige diesel. Die zoektocht is niets nieuws, integendeel: die is al meer dan honderd jaar aan de gang. Afhankelijk van het aanbod hebben auto's op gas, stroom, petroleum, kolen, hout en zelfs turf gelopen.


Af en aan rijdende bestelbusjes duwen dieselprijs naar nieuw record

13-01-2022 - 0 reacties De dieselprijs heeft met 1,77 euro per liter een nieuw recordniveau bereikt, blijkt uit gegevens van UnitedConsumers, dat dagelijks de landelijke adviesprijzen van de grote oliemaatschappijen doorkrijgt. Dat juist diesel piekt, zou te maken kunnen hebben met de af en aan rijdende bestelbusjes, nu we aangewezen zijn op online winkelen. Dat zegt directeur Paul van Selms van UnitedConsumers.


Perking mazout bij de olie

04-01-2022 - 1 reacties Ford dearborn met 3 cyl perking diesel .Er komt mazout bij de olie en de pomp staat nochtans niet rechstreeks op de motor maar met een koppeling


Ferguson TEF 20 - Ferguson TEF diesel: Wat voor vloeistof moet er in het Kigass tankje (3/4 liter)

28-12-2021 - 4 reacties Voor de koude start dien je de verneveling vanuit het Kigass tankje te gebruiken.
Echter ik heb de trekkker pas kort en heb dit ook nooit gedaan en mijn tankje is leeg:
DUS:wat voor vloeistof moet daar in; diesel, petroleum, benzine?????
Nog koud start tips


Ford 5000 - Welke soort diesel tanken?

06-12-2021 - 32 reacties Welke soort diesel kan je tegenwoordig als beste tanken?
De gewone (goedkopere) of de wat duurdere zoals bijvoorbeeld Shell V-power of Powerplus Diesel??
Het is voor een Ford 5000 die niet veel gebruikt wordt

Bvd


Ook bij compacte auto's is elektrisch rijden nu goedkoper dan op benzine

14-10-2021 - 0 reacties Elektrisch rijden is momenteel voor het eerst in alle segmenten goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Dat blijkt uit de jaarlijkse Car Cost Index van Leaseplan, waarin alle kosten van het elektrisch rijden worden doorgerekend.


Renault: 'elektrische Zoe rijdt gemiddeld meer dan Clio diesel'

08-09-2021 - 0 reacties Renault stelt dat de bestuurder van een volledig elektrische Zoe gemiddeld méér rijdt dan de bestuurder van een Clio diesel.


Fiat 215 - Motor loopt onregelmatig ?

05-09-2021 - 0 reacties Wij hebben een fiat 215 alleen de motor loopt heel erg onregelmatig in toerental waar zou dit door komen?

En moet je olie in de dieselpomp doen?


Gasolie in de motorolie case 745xl

26-08-2021 - 8 reacties Hallo wij hebben gasolie in motorolie het loopt bijna het peilstok uit van de case 745xl waar komt het vandaan? Komt het bij het opvoerpompje vandaan?


Zin in uien? Bij boer Jan mag je er zondag zoveel rapen als je wilt

12-08-2021 - 0 reacties Het veld van boer Jan Aarden in Moerstraten ligt bomvol uien. "Reken maar op zo'n 200.000 kilo." En dat terwijl de akker normaal gesproken rond deze tijd van het jaar al helemaal leeg is. Om alsnog van de voorraad af te komen, komt Jan nu met een ludieke actie. Zondag 15 augustus mag iedereen zélf uien komen rapen voor 50 cent per kilo.
Het zijn lastige tijden voor boeren zoals Jan en zijn vrouw Rigerda. "We komen simpelweg niet van onze producten af. Ja, voor 2 cent per kilo. Maar dat is dik onder de kostprijs. Ik ben al meer kwijt aan diesel voor de tractor. Ik kan er toch geen verlies op lijden?"
Toch zullen de uien die nu nog op het veld liggen, snel weg moeten. "Binnenkort moeten we weer beginnen met zaaien." Het was Rigerda die met een berichtje op Facebook vrienden om hulp vroeg. "Toen stelde iemand voor om een raapdag te organiseren. Wat een fantastisch plan, dachten we meteen."
En dus is zondag iedereen die wel wat uien kan gebruiken welkom om te rapen. "Ze mogen rustig over het veld struinen en pakken zoveel ze maar willen. Voor 50 cent per kilo kunnen ze dat dan meenemen. Da's geen geld, toch?"
Als het aan Rigerda ligt, wordt het één groot feest. "Er komt sowieso een springkussen. En we nodigen alle boeren en andere ondernemers uit de regio met leuke ideeën uit om zich aan te sluiten. Iedereen is van harte welkom."
De eerste reacties zijn bemoedigend. "We hebben al heel wat berichtjes gehad van mensen die zondag willen komen. Met een beetje geluk moet straks de straat worden afgezet vanwege de enorme wachtrijen. Zou toch fantastisch zijn?" Wellicht zit er dan zelfs een vervolg in. "Kijk, eigenlijk hoop je dat zo'n actie niet nodig is. Aan de andere kant: wij houden wel van een ludieke actie. Dus ook al zijn onze velden volgend jaar wél leeg, we bedenken wel wat geinigs."


‘Elektrische auto’s worden goedkoper in onderhoud naarmate ze ouder worden’

07-08-2021 - 0 reacties Elektrische auto's zijn duurder in onderhoud dan auto's met een verbrandingsmotor, maar het verschil wordt naarmate de tijd verstrijkt steeds kleiner. Uiteindelijk worden ze juist weer veel goedkoper dan auto's op benzine en diesel.


Eerste emissievrije, volledig elektrische rangeerlocomotieven voor de haven van Rotterdam in productie

23-06-2021 - 0 reacties ROTTERDAM - Rail Innovators Group (RIG) ging in 2018 een ontwikkelingsovereenkomst aan met vervaardiger van spoorwegmaterieel CRRC met als doel rangeerlocomotieven die op diesel rijden te vervangen in de haven van Rotterdam. Nu...Lees meer


Hanomag r332 gezien, echter lekkage aan pomp.

05-06-2021 - 5 reacties Zojuist wezen kijken bij een Hanomag R332, wat een machine!
Zover ik kan beoordelen functioneert in ieder geval het mechanische gedeelte.
Enkel bij de diesel(opvoer?)pomp, daar zweet of lekt hij diesel. Na een kwartiertje draaien was het daar wel nat.
Niemand kan dat oplossen vanaf zijn scherm, maar mss een bekend probleem of zaken waar ik rekening mee moet houden?

Eerste keer op een tractor rondjes gereden 😁. In het weiland weliswaar.
Viel me niet tegen, sturen ging lichter dan verwacht. Koppeling liet zich soepel aangrijpen, remmen hebben aandacht nodig. (Zijn denk mechanisch of kabel bedient?)

Verder is het een tractor die gewerkt heeft en niet tiptop optisch eruit zit. Spatborden hebben behoorlijk geleden, zijn stevig en zitten vast. Maar niet roestvrij.
Banden zijn droog en hebben haarscheurtjes.
Verlichting doet het grotendeels. Meters functioneren niet.
Hef en aftakas functioneren.

Een 2,1liter 3 cilinder diesel. 😁 mooi geluid. Wel oordopjes in als je er even mee werkt.


Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 5 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 1 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Wat is de druk van een opvoerpomp

16-05-2021 - 18 reacties Beste leden, op onze tractor zit een opvoerpomp alleen deze gaan wel eens kapot, nu vroeg ik me af hoeveel bar zo een pompje ongeveer opbrengt want dit vind ik niet op internet.

Alvast bedankt

Aldwin Wouters


Eerste 100 procent elektrische 50 tons trekker- oplegger combinatie op de Nederlandse weg

10-05-2021 - 0 reacties ROTTERDAM - De eerste 50 tons zware elektrische trekker is vandaag in gebruik genomen. Dit is de eerste vrachtwagen van dit formaat die in Nederland rijdt. Door vrachtwagens op diesel te vervangen voor deze duurzamere vari...Lees meer


Valtra 8550 - Valtra 8550 krijgt geen diesel

11-04-2021 - 7 reacties Hallo wij hebben een valtra 8550. Maar die heeft een probleem, hij krijgt namelijk geen diesel.
We hebben er al een nieuw opvoer pompje op gezet maar zonder resultaat. Als we met de compressor druk op de tank zetten komt er wel diesel uit de aanzuigleiding van de opvoerpomp. En als ik met het pompje zelf pomp dan komt er niets.
Maar toen we druk op de tank zette kwam er ook lucht uit een potje bij het inlaat spruitstuk, waar dient dat potje voor?

Wie kan mij verder helpen?


Fordson Dexta - Regelstang brandstofpomp slingert stationair. Bij gas geven word het beter.

20-01-2021 - 0 reacties De regelstang van de brandstofpomp gaat stationair heen en weer trillen.hoe meer gas hoe beter.
Iemand ervaring daar mee? Zat eerst veel ruimte op maar dat heb ik verholpen, maar eigenlijk is het alleen maar erger geworden. Dexta loopt wel goed.