Diesel

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Diesel. Diesel is een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Diesel nieuws

Hanomag r332 gezien, echter lekkage aan pomp.

05-06-2021 - 5 reacties Zojuist wezen kijken bij een Hanomag R332, wat een machine!
Zover ik kan beoordelen functioneert in ieder geval het mechanische gedeelte.
Enkel bij de diesel(opvoer?)pomp, daar zweet of lekt hij diesel. Na een kwartiertje draaien was het daar wel nat.
Niemand kan dat oplossen vanaf zijn scherm, maar mss een bekend probleem of zaken waar ik rekening mee moet houden?

Eerste keer op een tractor rondjes gereden 😁. In het weiland weliswaar.
Viel me niet tegen, sturen ging lichter dan verwacht. Koppeling liet zich soepel aangrijpen, remmen hebben aandacht nodig. (Zijn denk mechanisch of kabel bedient?)

Verder is het een tractor die gewerkt heeft en niet tiptop optisch eruit zit. Spatborden hebben behoorlijk geleden, zijn stevig en zitten vast. Maar niet roestvrij.
Banden zijn droog en hebben haarscheurtjes.
Verlichting doet het grotendeels. Meters functioneren niet.
Hef en aftakas functioneren.

Een 2,1liter 3 cilinder diesel. 😁 mooi geluid. Wel oordopjes in als je er even mee werkt.


Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 5 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 1 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Wat is de druk van een opvoerpomp

16-05-2021 - 18 reacties Beste leden, op onze tractor zit een opvoerpomp alleen deze gaan wel eens kapot, nu vroeg ik me af hoeveel bar zo een pompje ongeveer opbrengt want dit vind ik niet op internet.

Alvast bedankt

Aldwin Wouters


Eerste 100 procent elektrische 50 tons trekker- oplegger combinatie op de Nederlandse weg

10-05-2021 - 0 reacties ROTTERDAM - De eerste 50 tons zware elektrische trekker is vandaag in gebruik genomen. Dit is de eerste vrachtwagen van dit formaat die in Nederland rijdt. Door vrachtwagens op diesel te vervangen voor deze duurzamere vari...Lees meer


Valtra 8550 - Valtra 8550 krijgt geen diesel

11-04-2021 - 7 reacties Hallo wij hebben een valtra 8550. Maar die heeft een probleem, hij krijgt namelijk geen diesel.
We hebben er al een nieuw opvoer pompje op gezet maar zonder resultaat. Als we met de compressor druk op de tank zetten komt er wel diesel uit de aanzuigleiding van de opvoerpomp. En als ik met het pompje zelf pomp dan komt er niets.
Maar toen we druk op de tank zette kwam er ook lucht uit een potje bij het inlaat spruitstuk, waar dient dat potje voor?

Wie kan mij verder helpen?


Fordson Dexta - Regelstang brandstofpomp slingert stationair. Bij gas geven word het beter.

20-01-2021 - 0 reacties De regelstang van de brandstofpomp gaat stationair heen en weer trillen.hoe meer gas hoe beter.
Iemand ervaring daar mee? Zat eerst veel ruimte op maar dat heb ik verholpen, maar eigenlijk is het alleen maar erger geworden. Dexta loopt wel goed.


Tanken in Duitsland plots prijzig: CO2-heffing maakt rondje naar de pomp over de grens duurder

07-01-2021 - 0 reacties Wie over de grens in Duitsland wil tanken, moet dieper in de buidel tasten. Brandstof in Duitsland is met ingang van 1 januari duurder geworden, doordat de Duitse overheid een CO2-heffing op benzine, diesel, gas en stookolie heeft ingevoerd.


Unimog 421 - Diesel terugslag klep plaatsen

29-11-2020 - 2 reacties Beste,

Mijn unimog heeft de laatste tijd startproblemen wanneer hij langer heeft stil gestaan. Hij slaat aan en valt daarna weer uit alsof hij te weinig/geen diesel krijgt. Hierna moet ik hem doorstarten tot hij weer genoeg diesel krijgt.
Nu wil ik een terugslag klep plaatsen in het brandstof systeem. Omdat de brandstof terugslagklep een openingsdruk heeft van 0.4 bar weet ik niet goed waar ik deze precies moet plaatsen.
Heeft hier iemand ervaring mee of tips voor mij?

Bij voorbaad dank,
Met vriendelijke groet hein


Dit gebeurt er wanneer je de accu van een elektrische auto compleet leegrijdt

29-11-2020 - 0 reacties Als de benzine of diesel van een verbrandingsmotor op is, gaat de motor horten en stoten voordat ‘ie er compleet mee ophoudt. Maar hoe zit dat eigenlijk bij een puur elektrische auto?


Zet de stijging van diesel verder door?

13-11-2020 - 0 reacties Niet de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen, maar de aankondiging van een goed werkend coronavaccin heeft voor een opleving op de oliemarkt gezorgd.


Ook als je een Tesla met een generator oplaadt, is hij nog zuiniger dan een diesel

30-10-2020 - 0 reacties In Australië heeft onlangs een interessant experiment plaatsgevonden. Men nam een Tesla Model S en ging deze op met een dieselgenerator. Men ging hiermee vervolgens honderd kilometer rijden. Dat ritje maakte men ook met een middenklasse dieselauto. En het resultaat? Dat zal je verrassen.


Fiat 80-66 - Td /12/1 diesel inject pomp waar te kopen

24-10-2020 - 1 reacties Ik ben woonzaam in Suriname.
Ik zoek in Nederland een diesel brandstof pomp met de volgende specificatie:
8520a780a

Mijn pomp doet namelijk niks meer.
Ik kan betalen en bestellen in nederland en vanuit nederland verschepen.
Zou iemand mij aan een website kunnnen helpen of telefoonnummer waar ik deze mogelijk nieuw kan bestellen?


‘Elektrisch rijden goedkoper dan op benzine of diesel’

30-09-2020 - 0 reacties Elektrische middenklassers zijn definitief voordeliger dan auto's die rijden op benzine of diesel. Dat meldt Leaseplan op basis van zijn jaarlijkse autokosten-index, waarin de werkelijke kosten van een auto worden berekend.


Eerste elektrische Mazda: MX-30 is niet bedoeld voor de kilometervreter

26-09-2020 - 1 reacties Mazda, het merk dat de rotatiemotor een warm hart toedraagt, dat een innovatief verbrandingsprincipe voor een personenautomotor heeft ontwikkeld dat het midden houdt tussen een diesel en een benzinemotor, het merk dat modellen met een hybride aandrijflijn levert en zelfs aan zescilinders werkt, komt nu eindelijk met een elektrische auto, de MX-30. Overtuigend? Dat valt te bezien.


Donderdag komt mijn elektrische auto en dus ik ben nu naarstig op zoek naar een MSP. Een wát?

24-08-2020 - 0 reacties Terwijl verslaggever Leo van Raaij komend jaar gaat onderzoeken hoe schoon of vervuild Oost-Nederland is, tuft hij zelf in een ‘vieze’ diesel rond. Wat zijn de alternatieven als je geen Tesla kan kopen? Volg Leo’s zoektocht in onze column.


Elektrische taxi verslaat benzine en diesel

29-06-2020 - 0 reacties Wie op de Ring Amsterdam rijdt komt ze al enige jaren tegen; elektrische taxi’s. Toch zijn EV’s nog steeds in de minderheid. Het overgrote deel van de taxi’s rijdt op diesel. Daar kan echter verandering in komen. Volgens Transport & Environment, een Europees samenwerkingsverband van organisaties op het gebied van transport en milieu, is er sprake van een kantelmoment.


2000 liter diesel bespaard door zonnepanelen op dak van vrachtwagen, Vos laat nóg een truck met panelen rijden

25-06-2020 - 0 reacties OSS - Minder uitstoot, minder slijtage en minder tijd kwijt aan de pomp. Met zonnepanelen op de oplegger moeten de vrachtwagens van Vos Logistics een stuk zuiniger rijden.


De overwegingen voor de aanschaf van een elektrische auto lopen nu op koffiedik

02-06-2020 - 0 reacties Terwijl verslaggever Leo van Raaij komend jaar gaat onderzoeken hoe schoon of vervuild Oost-Nederland is, tuft hij zelf in een ‘vieze’ diesel rond. Wat zijn de alternatieven als je geen Tesla kan kopen? Volg Leo’s zoektocht in onze column.


Dieselprijs inmiddels 20% gedaald

27-03-2020 - 2 reacties De ongekende groei van het wereldwijde olieoverschot heeft ook een uitzonderlijk langdurige en diepe daling van de dieselprijs tot gevolg. Farmers4all.nl levert nu 4000 liter diesel voor nauwelijks meer dan 85 cent.