Machines

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Machines. Machines is een van de 18505 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Machines nieuws

Loof doden door te scheuren

17-01-2022 - 0 reacties Wasse Mechanisatie gaat machines van de Deense machinebouwer MRS Plant Technology importeren.


Vervaet verbindt nieuwe machines in online portaal

17-01-2022 - 0 reacties


Vervaet Connect op alle machines

13-01-2022 - 0 reacties Vervaet levert al zijn machines van 2022 met Vervaet Connect.


Grote orders van fritesfabrieken voor APH

30-12-2021 - 0 reacties APH Group heeft onlangs meerdere grote contracten binnen gehaald voor de levering van machines voor drie fritesfabrieken in China, Roemenië en Saudi Arabië. APH gaat voor de fabrieken bewaar-, wasserij- en sorteerinstallaties leveren.


Welk soort vet voor in de vetspuit

29-12-2021 - 39 reacties Welke soort vet kan je het beste gebruiken voor het smeren van landbouw machines.
Het zijn vooral draaipunten en aftakassen bij hooibouw, en bij trekkers vooras en hefinrichting.
We gebruiken nu EP2 en deze is bijna op.
Vetspuit die ik gebruik is een macnaught met patronen.


Welke plasma snijder kopen voor ''hobby'' matige werkplaats

26-12-2021 - 32 reacties Dag TF-leden,

Wat hebben jullie voor plasma snijders in de werkplaats staan en wat zijn de aanbevelingen?

Kom een hele hoop machines tegen op het internet, de één nog duurder dan de andere..
Is voor hobby matig gebruik, niet dag in dag uit dus. Zou wel fijn zijn als deze door een beetje dik staal heen komt.

Zag een 60Amp op 380Volt plasma snijder staan op HBM machines, iemand daar ervaring mee?

Alvast bedankt
Vriendelijke groet,

JohnDeere5720


Hoe cat 2 werktuigen koppelen aan trekker met cat 1 vanghaken?

25-12-2021 - 35 reacties Zoals de titel al zegt ben ik op zoek naar een manier om machines met de cat 2 aanpik aan een trekker te koppelen die cat 1 vanghaken heeft. Ik dacht dat er kogels bestonden waarmee je dit kon maar die vind ik niet terug (of bestaan niet?). Het omgekeerde vind ik wel te koop maar daar gaat het dus niet om.
Waarom zou ik dit willen? Heel simpel, de meeste tractoren waarmee ik in aanrakkng kom hebben een cat 2 aanpik alsook de meeste werktuigen (uitgenomen enkele die ze beide hebben).
Jammer genoeg past onder andere mijn gatenbalk waaraan de auto aanhanger komt niet aan de kleinste trekker die er staat.
Weet er iemad raad?
Bedankt voor het meedenken !


Vroeger was alles een strijd...

21-12-2021 - 118 reacties Zoals ik het als ex-melkveehouder ervaar is de huidige manier van gras inkuilen een appeltje-eitje. Maaien met Triple maaiers, schudden en wieren met machines die 18 meter breed in een keer meenemen en opraapwagens zo groot dat 1 hectare (of meer) gras in past. In enkele uren tijd zit het plastic er weer op.

In mijn tijd (jaren 80) moest je eerst heel lang wachten totdat het weer langere tijd goed was, daarna dagen maaien met een 1,65 maaier, ook schudden en wieren koste de nodige tijd en ook het inkuilen was niet zomaar klaar. Loonwerkers waren er wel maar niet altijd beschikbaar.

De laatste weken plaatst loonwerkerszoon @WaterDeutzer dagelijks oude foto's op Tractorfan. Mooie herinneringen uit vervlogen tijden. Je bent zomaar 40 jaar verder...


John Deere koopt batterijmaker Kreisel Electric

14-12-2021 - 1 reacties Kreisel timmert sinds 2014 aan de weg met accu’s en accupakketten voor zogeheten off-highway doeleinden. Op dit moment levert het bedrijf accu’s voor bedrijfsvoertuigen, terreinwagens, de scheepvaart en elektrische motorsport. Daar zou na de overname door Deere nog een markt bij kunnen komen. Deere ziet de vraag naar elektrische en hybride aandrijfsystemen toenemen. Deere ziet met de overname kansen voor de eigen machines in portfolio die goed uit de voeten kunnen met een accu als primaire bron van energie. Het concern noemt onder meer grasmaaiers, kleine trekkers en de kleinere apparatuur voor de wegenbouw.


Sis Remote stuurt machines op afstand aan

13-12-2021 - 0 reacties


Machines aftanken zonder gesmeer

09-12-2021 - 29 reacties Hier thuis hebben we diverse machines die afgetankt worden vanuit een jerrycan.
Zoals de zitmaaier, tuintrekker en heftruckje.

Naar de benzinepomp rijden is te ver weg dus vandaar dat we benzine en diesel in jerrycans ophalen en hiermee aftanken.
Dit geeft altijd gesmeer, of er spettert brandstof naast de tank of de jerrycan begint te druppen.
Ik ben er een beetje klaar mee, iedere keer die vlekken diesel en benzine op de vloer en straat.

Wat is hier een goed oplossing voor ? een electrisch pompje of een speciale dop op de jerrycan ?
Ik heb al eens geprobeerd met een 12 volt pompje uit een auto, dit werkt goed maar het schiet niet op, kun je rustig eerst gaan koffiedrinken voor je de tank vol hebt.

Graag hoor ik wat er zoal te krijgen is in de handel want ik denk dat er meer mensen zijn die hun zitmaaier en trekker bijtanken uit de jerrycan


Eland Machines importeert Steeno

07-12-2021 - 0 reacties


Boeren en loonwerkers uit het Noorden kunnen elkaar vinden (en nieuwe trekkers en machines bekijken) op uitverkochte vakbeurs in Assen

04-11-2021 - 0 reacties Nadat boeren en loonwerkers uit het noorden van Nederland elkaar in 2019 al konden ontmoeten tijdens de indoor vakbeurs AgroTechniek Assen, vindt van 16 tot en met 18 november de tweede editie plaats in de voormalige TT hal (Expo Assen). De plekken voor exposanten zijn allemaal al uitverkocht.


Wasplaats 2.0 voor alle landbouwvoertuigen

18-10-2021 - 2 reacties Nieuwe spoelplaats moet bestrijdingsmiddelen uit Drents oppervlaktewater terugdringen. Landbouwwerktuigvereniging De Noeste Vlijt uit Wapse nam op vrijdag 16 maart een nieuwe wasplaats voor landbouwvoertuigen in gebruik. Nieuw aan deze wasplaats 2.0 is dat ook landbouwspuitmachines schoongemaakt kunnen worden. Agrariërs kunnen op de wasplaats hun machines reinigen en hoeven dat niet meer op eigen terrein te doen.


Export groeide met ruim twaalf procent in juni

17-08-2021 - 0 reacties DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in juni 12,3 procent groter dan in juni 2020, meldt het CBS. Er zijn in juni vooral meer machines, chemische producten, metaalproducten en transportmiddelen geëxporteerd. Ten...Lees meer


Golfkartonproducent breidt uit: “Nee verkopen hoeft straks niet meer”

18-06-2021 - 0 reacties Tholen - De vraag naar golfkarton is de laatste jaren explosief gestegen. Als het aan Henk de Jong, eigenaar van de Jong Verpakkingen, had gelegen was het eerste golfkarton deze maand al in een nieuwe fabriek van de machines gerold. Corona, stikstof en PFAS gooiden roet in het eten en zorgden voor een…


Gruweldood voor reekalfjes in grasmaaiers, daarom moeten ze gered worden

10-06-2021 - 0 reacties Reekalfjes die een gruwelijk dood sterven omdat ze in grasmaaiers terechtkomen, het is een waar schrikbeeld voor boswachter Erik de Jonge. Daarom zoekt hij vrijwilligers die hem maandagochtend willen helpen om in de weilanden tussen Woensdrecht en Bergen op Zoom te speuren naar kalfjes. Later die dag wordt er daar gemaaid. "Als we niets doen, belanden ze bijna allemaal in de maaier."
Boswachter De Jonge van Brabants Landschap vertelt dat de graslanden in het gebied verhuurd worden aan boeren. Die mogen er pas vanaf half juni maaien: "Dat is goed voor de weidevogels, jonge kieviten kunnen nu bijvoorbeeld al lopen. En ook voor bijen en libellen en andere insecten, die afhankelijk zijn van bloeiende bloemen. In het vroege voorjaar bloeit er nog weinig, dan moet je de bloemen die in het grasland bloeien niet ook nog afmaaien."
Maar vanaf volgende week mogen de grasmaaiers wél tevoorschijn komen. En er is één diersoort in het bijzonder, voor wie dat elk jaar grote gevaren oplevert: de reeën dus. Die hebben juist nu een geboortepiek en de kalfjes vinden het heerlijk in de graslanden: "In het gras is het lekker vroeg warm en roofdieren kunnen hen daar moeilijk vinden. Ze zijn superklein, als konijntjes. "
Dat ze niet opvallen in het hoge gras, is tijdens het maaien precies het probleem. De kalfjes gaan niet op de vlucht voor de machines en blijven weerloos liggen, met de dood als gevolg. Vorig jaar werd er met zo'n vijftig mensen gespeurd naar reetjes in het gebied van De Jonge, maar zelfs toen ging het daarna nog een paar keer mis. "Er waren toch nog vier of vijf maai-slachtoffers." Hij vervolgt: "Dan zie je 's avonds een moedergeit heen en weer drentelen of een groepje kraaien rondvliegen en dan ligt er ergens een dood kalfje. Dat is gewoon vreselijk."
De Jonge denkt dat er nu door de coronacrisis misschien nog wel meer kleintjes tussen de groene sprieten een veilig, rustig plekje zoeken. "Omdat het in het bosgebied nu druk is met mensen." De schade zoveel mogelijk beperken, dat is het doel van de boswachter. "Want als we niets doen, belanden ze bijna allemaal in de grasmaaier." Daarom is hij naarstig op zoek naar vrijwilligers, die maandag met het krieken van de dag met hem de graslanden in willen.
Mensen die aanstaande maandag willen helpen, kunnen zich met een persoonlijk bericht op Twitter bij de boswachter melden. "We beginnen rond zes uur, dus je moet vroeg uit je nest. En het is zwaar lopen in het natte gras, dus je moet wel fit zijn. En vooral ook zin hebben!" Ook mensen die niet de hele ochtend kunnen helpen zijn van harte welkom.
Een ding is zeker, alleen kan de boswachter niet alle reekalfjes in het gebied redden: "We moeten enorm veel land afspeuren, wel een paar honderd hectare. Zonder tientallen vrijwilligers, heb ik een probleem."
LEES OOK:
Boswachter redt zeven reekalfjes van de maaidood, want 'niks doen is geen optie'
'Kan wel janken!' Maaier hakt pootjes af van reekalfje bij Bergen op Zoom


Bollentelers uren bezig met zoeken naar zieke bloemen, met machines is dat straks voorbij

04-04-2021 - 0 reacties Achter de pracht van bloeiende bollenvelden gaat hard, intensief werk schuil. Een hightech-omslag, geleid door Wageningen University & Research, moet het leven van telers makkelijker maken.


Robot rukt op tussen de aspergebedden

01-04-2021 - 0 reacties Aspergestekers krijgen serieuze concurrentie van robots. De machines kunnen het arbeidsintensieve en lastige werk van wel twintig medewerkers overnemen. Landbouwmachineproducenten verwachten op termijn 150 aspergerobots per jaar te kunnen bouwen.


Bouwexplosie bij machinebouwer Tobroco zet zich voort

22-12-2020 - 15 reacties OISTERWIJK - Tobroco-Giant is niet te stuiten. De Oisterwijkse machinebouwer verdubbelt door nieuwbouw de komende jaren opnieuw zijn bedrijfsoppervlakte. Er komen aan de Industrielaan drie hallen bij. Op een andere locatie wordt een ‘experience center’ gebouwd, een showroom met mogelijkheid machines uit te proberen.