Machines

Machines is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Machines en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Machines nieuws

Kuhn voederwinnings-demo met een groot aantal interessante machines

16-08-2019 - 0 reacties Reesink Agri organiseert samen met LMB Veldman BV uit Daarle (Overijssel) op donderdag 22 augustus een KUHN voederwinnings-demo met een groot aantal interessante machines. De volgende machines zullen worden getoond: Maaien; KUHN PZ 3021 F (Primeur)                         KUHN GMD 4411                           KUHN FC 313 F-FF                        KUHN FC 314 FF                            KUHN FC 3125 D-FF                     KUHN FC 9530 D-FF                     Schudden;


Grimme met vele doorontwikkelingen op de Potato Europe

16-08-2019 - 0 reacties Op 4 en 5 september 2019 vindt in het Belgische Kain, in de buurt van Tournai, de Potato Europe plaats. Grimme toont ook in dit jaar weer een veelvoud aan machines. Voor het eerst wordt de tweerijige bunkerrooier EVO 280 aan het internationale publiek getoond. De EVO 280 kenmerkt zich in het bijzonder door de hoge capaciteit van de drie grote reinigers. Met een bunkerinhoud van 8 ton is ook het rooien van lange werkgangen zonder vaak te hoeven lossen mogelijk. Standaard worden alle EVO 280 machines met een telemetrie-unit uitgevoerd, die naar wens machine- en locatieparameters aan het…


Meer roterende eggen bestrijden onkruid

16-08-2019 - 0 reacties Telers tonen steeds meer belangstelling voor mechanische onkruidbestrijding. Tegelijk neemt het aantal fabrikanten met roterende eggen toe. Einböck introduceerde vier jaar geleden de Aerostar-Rotation. APV en Carré hebben nu ook een roterende wiedeg. Voordeel van deze machines is dat ze goed werken op gronden met een verdichte bovenlaag.


Elektrische heggensnoeier van Becx Machines

15-08-2019 - 0 reacties


Kom naar één van de Krone demonstraties

14-08-2019 - 2 reacties Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de Krone voederwinningsdemonstraties, waarbij we u ons complete programma machines in de praktijk tonen. Van de nieuwste EasyCut-maaiers tot aan de BiG X-hakselaar met de revolutionaire VariStream geveerde gewasstroom. Met de EasyCut-maaiers met SmartCut-maaibalken, de KWT 1600 getrokken schudder en de Swadro TC 930-harken met unieke lifttanden. De nieuwe BiG M 450 met Heavy Duty SafeCut-maaibalken en 9,95 meter werkbreedte, de Comprima-perswikkelcombinaties met nieuw design en techniek, de BiG Pack HighSpeed-grootpakpersen met VariCut 51 messen snij-inrichting.…


KLW Klassieke Landbouw Werktuigen Vereniging plattelandsfestival

13-08-2019 - 0 reacties Vlakbij de Vresselse Hut in St. Oedenrode-Nijnsel (NB) werd een enorm terrein voorzien van oude tractoren, werktuigen, auto’s, trucks, grondverzet, stationaire motoren, enz. Verder waren er diverse demo’s, openbare verkoop met opbod oude machines, ‘n loterij, trekkertrek, marktkramen, speelgoed voor de kinderen en nog veel meer. Een ware belevenis voor jong en oud.


Giant komt op de markt met 8 nieuwe modellen

09-08-2019 - 0 reacties Tobroco-Giant introduceert in één keer zes nieuwe knikladers van 2,2 ton en twee machines van 2,5 ton. Alle machines zijn uitgerust met een Stage V ...


Horsch komt met machines voor mechanische onkruidbestrijding

08-08-2019 - 0 reacties


Slachterijbouwer Marel wil geld verdienen aan slachtdata

07-08-2019 - 0 reacties Slachterijbouwer Marel wil data van machines delen met de consument. Het verkopen van informatie moet voor het bedrijf zelfs een nieuwe inkomstenbron opleveren.


Loonbedrijf Hopmans in Wieringerwerf met twee maal Grimme Varitron

06-08-2019 - 1 reacties Deze machines zijn verkocht door Hoekenga mechanisatie in Slootdorp. Naast deze twee vierrijers heeft loonbedrijf Hopmans ook nog een Varitron 270 aangeschaft  Grimme 'hutspotdag' Op 11 september gaat het gebeuren bij PPO (WUR open teelten) in Lelystad. Daar worden al deze gewassen gerooid door een range aan Grimme/ Asa-Lift oogstmachines. Omdat PPO de producten graag in kisten wil bewaren, zijn naast de inschuurlijnen ook een tweetal kistenvullers aan het werk: een Grimme GBF en een Mechatec BF 280.


HiGro in Oirlo

06-08-2019 - 0 reacties Een ware belevenis om de oude trekkers met “klapkarren” en grondverzetmachines aan het werk te zien. De ene zo uit de loods getrokken de andere tot in de puntjes gerestaureerd. Zichtbaar genietend om met een van hun eerste machines na vele jaren een bloeiend bedrijf, een uitbreiding van hun activiteiten of een fijne werkkring opgebouwd te hebben. Bij de zandwinning in Oirlo werd door de leden van HiGro (Historisch Grondverzet) bergen verzet, zoals de plaatjes laten zien.


Slachtmachinefabrikant wil geld verdienen aan slachtdata

06-08-2019 - 0 reacties Slachtmachinefabrikant Marel wil data van machines delen met de consument. Het verkopen van informatie moet voor het bedrijf zelfs een nieuwe inkomstenbron opleveren. Dat zegt het bedrijf in het Financieel Dagblad.


High-Tech landbouwmachines op Landbouwshow Opmeer

04-08-2019 - 25 reacties De laatste jaren is de Noviteitenparade een vast item in ring 1 tijdens de Landbouwshow in Opmeer. Een parade van machines met hypermoderne snufjes aan boord. Co Scholten is initiator en geeft uitleg bij de parade, die dit jaar aangevoerd wordt door Martien Jimmink, loonwerker uit Kolhorn. Hij rijdt voorop op zijn motor waar hij de Dakar Rally mee gaat rijden.

Loonbedrijf Van Diepen uit Spanbroek komt met een Krone opraapwagen met de nieuwste technieken om gras zo optimaal mogelijk te oogsten met een hoge effectiviteit, minder brandstofverbruik en een lage bodemdruk.

Loonbedrijf Huisman uit Venhuizen komt met een moderne bemester. Een mestwagen met een kunststof tank, waardoor deze veel lichter is en de machine heeft sensoren waardoor de benodigde mineralen, stikstof, fosfaat en kali precies verdeeld worden met behulp van NIR technologie.

Verder komt Loonbedrijf van Gaalen uit Aartswoud met een duurzame balenpers. Een machine die minder plastic gebruikt, dat beter te recyclen is maar toch minder voederwaardeverlies geeft. Het systeem gebruikt in plaats van netten plastic, zodat ver nog maar een soort afval is.

De Noviteitenparade is om 13.15 uur in ring 1.


Brouwgerst combinen en stropersen 2019

04-08-2019 - 0 reacties Volop actie en machines in het veld tijdens de oogst van de brouwgerst door Huizing Agri BV en Doornbos Agrarisch Loonwerk uit Zuidbarge. We zien een New Holland TX 32-combine aan het combinen. Een New Holland T7510 en een New Holland T7540 met BeBoMa-kippers zorgen voor het transport van het graan. Dan een Fiat 60-90 gedeeltelijk in het transport en voor de New Holland 276 een Super Hayliner-pers. Een Ford 4610 kwam met het diverse personeelsleden de stropakjes ophalen. Dit alles onder zeer warme omstandigheden.


Zes maal Grimme Varitron 470 platinum

03-08-2019 - 0 reacties Flinke drukte bij Evax deze zomer omtrent het klaarmaken van de nieuwe machines.Zo worden er maar liefst zes Grimme Varitron 470 platinum aardappelrooier klaargemaakt.4 van deze machines staan hier mooi geposeerd bij Evax BV te Duizel.


Claas combine strooit met superlatieven

02-08-2019 - 0 reacties Claas werkte 10 jaar land aan een grondige update van hun maaidorser-serie Lexion. Zowel de machines met schudders als rotors zijn geüpdatet. Het meest opvallend is een nieuw topmodel: de Lexion 8900. Claas strooit met superlatieven en pakt de titel van ’s werelds grootste combine.


Egelbaby's steeds vaker verminkt of vermalen door slimme robotgrasmaaiers

29-07-2019 - 0 reacties De Egelwerkgroep Nederland luidt de noodklok over robotgrasmaaiers die steeds vaker jonge egels levensgevaarlijk verminken of zelfs helemaal vermalen. De organisatie doet een dringende oproep aan eigenaren van de machines om ze alleen nog overdag te laten ‘scheren’ en niet ‘s nachts, omdat de stekelige zoogdieren juist dan actief zijn.


Voorbereidingen in volle gang voor Open dagen Van Der Sluis Agri

23-07-2019 - 0 reacties Van der Sluis Agri, vestiging Ens, is verhuisd naar het nieuwe pand aan het Oogstveld in Ens. Op vrijdag 26 juli van 10.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 27 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur houden ze open huis voor iedereen. Jong en oud is van harte welkom.    Tijdens de open dagen is er van alles te beleven. Er vindt een Deutz Fahr Roadshow plaats, waar je met diverse tractoren kan proefrijden. Daarnaast zijn er demonstraties met Kuhn- en Rauch-machines en worden er machines van leveranciers Jako en Bobcat geshowd. Bijzonder is dat er ook eigen geproduceerde en ontwikkelde machines door…


Natuurhooi persen met VITO UNI als perstouw

18-07-2019 - 1 reacties Jan Wildeboer van Wildeboer Fourage uit Staphorst is erg tevreden over Vito UNI: 'de combinatie van lengte en kracht is uniek. Het past ons geweldig. Met het persen van grote pakken komt veel kracht op het touw te staan. Met Vito UNI heb ik hier geen problemen mee. Ook het knopen gaat super'. Vito UNIek perstouw Lengte van 150 m/kg Kracht van 130 m/kg Zacht touw voor een goede knoop Geschikt voor alle machines Hogere efficiëntie in het veld Rode kleur die goed opvalt Maak nu gebruik van de niet-goed-geld-terug…


Open dagen Van Der Sluis Agri in Ens

16-07-2019 - 0 reacties Van der Sluis Agri, vestiging Ens, is verhuisd naar het nieuwe pand aan het Oogstveld in Ens. Op vrijdag 26 juli van 10.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 27 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur houden ze open huis voor iedereen. Jong en oud is van harte welkom.    Tijdens de open dagen is er van alles te beleven. Er vindt een Deutz Fahr Roadshow plaats, waar je met diverse tractoren kan proefrijden. Daarnaast zijn er demonstraties met Kuhn- en Rauch-machines en worden er machines van leveranciers Jako en Bobcat geshowd. Bijzonder is dat er ook eigen geproduceerde en ontwikkelde machines door…