Onderhoud

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Onderhoud. Onderhoud is een van de 16855 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Onderhoud nieuws

“Elektrische auto duurder in onderhoud dan brandstofauto’s”

06-11-2020 - 1 reacties Elektrische auto’s zijn eenvoudiger qua techniek, dus goedkoper in onderhoud, zo blijkt men veelal te denken. Men heeft het daarbij niet altijd juist.

Eén van de redenen dat veel mensen lyrisch zijn over elektrische auto’s is de eenvoud van de techniek. In tegenstelling tot in veelvoud bewegende onderdelen in ‘traditionele’ auto’s, hebben elektrische auto’s maar één bewegend deel wat voor aandrijving zorgt. Geen gedoe met cilinders en zuigers, maar ook geen olie of andere smeermiddelen. Als het beweegt kan het slijten en theoretisch is er dus minder slijtage. En dus minder onderhoud. Klinkt logisch, nietwaar?


Fiat 850 - Achterstallig onderhoud Fiat 850

12-10-2020 - 29 reacties Beste leden,

Onze watersportvereniging is in het bezit van een Fiat 850 trekker. Sinds 2 jaar ben ik havenmeester en ben ik al het achterstallig onderhoud aan het oplossen van de diverse hulpmiddelen, steigers, etc.

Nu is de Fiat aan de beurt. Ik heb een achtergrond als vrachtwagen monteur, dus technische kennis bezit ik genoeg. Echter is een trekker geen vrachtwagen en zou ik graag wat informatie willen over de volgende zaken:

Waar zitten de peilstokken voor de diverse olies?
Wat voor olie moet ik gebruiken voor welke onderdelen?
Hoeveel liter van iedere olie heb ik nodig?
Is er toevallig iemand met een owners manual voor deze trekker?

Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen en bij deze alvast dank.

Met vriendelijke groet,

Marco


Fendt Farmer 2 - Onderhoud aan hydraulisch systeem

15-08-2020 - 3 reacties Is er bij een Farmer 2DE een hydrauliek filter of zeef filter gemonteerd?
Ik heb recent de olie vervangen maar kon geen filter vinden.


Afstellen taarup 316 achter trekker

18-07-2020 - 1 reacties Ik heb een taarup 316 maaier, maar heb het idee dat ik hem niet goed heb afgesteld, kan iemand mij een handleiding Bezorgen. En wat is er nodig aan onderhoud
Ik heb al eens wat you tube filmpjes bekeken, maar kom er niet goed uit.
Dus afstelling van af het begin.hefinrichting veerdruk grondbelasting en stand van de messen.


Uiterst lastig start nieuwe seizoen aardappelen

17-07-2020 - 0 reacties Enigszins later dan normaal gaan de verwerkers in Europa voor een gedeelte over op nieuwe aardappelen. Het aanbod van oude aardappelen en het onderhoud die een aantal fabrieken in alle rust doen, zorgen voor een uiterst lastige start van het nieuwe seizoen.


Efteling-directeur is blij dat het park weer open kan: 'Maar dit wordt het slechtste jaar ooit'

08-05-2020 - 0 reacties Efteling-directeur Fons Jurgens vindt het heel fijn dat het park 20 mei weer kan openen, maar heeft er ook een gemengd gevoel bij. “We zitten nog midden in de coronacrisis en er is nog geen vaccin. Dus ik vind blijdschap ook weer niet echt op zijn plaats”, zegt hij. Hij verwacht dat dit jaar voor het park wat omzet betreft het slechtste jaar ooit zal worden.
De tegenvallende inkomsten hebben volgens hem ook gevolgen voor 2021 en 2022. "Geld dat wij verdienen, investeren we in het park. Als je bijna niets verdient, kun je ook bijna niet investeren”, zegt Jurgens.

Hij durft nog niet te zeggen of er de komende jaren dus geen uitbreiding zal komen. “Dat is afhankelijk van hoe de komende tijd zal zijn. We hebben een visie waarbij we ons focussen op kwaliteit en duurzaamheid en het is jammer dat je die plannen richting 2025 niet zo snel kunt uitvoeren als je zou willen.”

Ook voor de nieuwe achtbaan Max & Moritz heeft de sluiting gevolgen gehad. “De planning is natuurlijk in de war gegooid. Hij zal snel openen, maar we weten nog niet wanneer. 20 mei in ieder geval nog niet”, verzekert directeur Jurgens aan Omroep Brabant.

In nauw overleg met de Brabantse veiligheidsregio's heeft het attractiepark besloten dat de poorten binnenkort weer open kunnen. Wel met de nodige aanpassingen. Zo komen er dranghekken en markeringen op de grond voor eenrichtingsverkeer en mag er alleen met pin betaald worden.

“De capaciteit is met een derde verminderd, dus er kunnen enkele duizenden bezoekers naar binnen”, vertelt Jurgens. Tot de opening worden iedere dag verschillende maatregelen getest en waar nodig aangepast.

Het lijkt erop dat er niet gecontroleerd gaat worden of je met een huishouden of vrienden naar het park gaat. “Als je anderhalve meter afstand houdt, mag je best met een vriend of vriendin naar de Efteling”, zegt Jurgens.

“Het was een bizarre periode”, vertelt Jurgens. “Ik en mijn drieduizend collega’s hebben heel zware weken achter de rug. Maar ik ben zo trots op ze. Ze hebben zich er goed doorheen geslagen, de draad snel opgepakt en veel onderhoud gedaan. Dus dat is weer een mooi gevoel.”

De sluiting van het attractiepark viel de Efteling-directeur een paar weken geleden zwaar. “In 2010 hadden we met elkaar besloten om nooit dicht te gaan. Als je dan als directeur toch het park moet sluiten, is dat erg vervelend”, zegt hij.

Het was voor de Jurgens de afgelopen weken ook vreemd om door een lege Efteling te lopen. “Ik dacht steeds: wat zonde dat je het park niet kunt laten zien aan de gasten. Want daar doe je het allemaal voor.” Hij kijkt dan ook uit naar 20 mei. “Ik word zo blij als ik collega's en gasten weer kan zien.”

LEES OOK: De Efteling vanaf 20 mei weer open, kaartjes vooraf online kopen


Ford 2000 - Startproblemen na aflaten lopen oude diesel

08-05-2020 - 8 reacties Goedendag allen,

Ik ben aan het sleutel aan een oude ford 2000 van een vriendin. Nu zat de tank vol met zooi en hebben we dit af laten lopen en nieuwe diesel in de tank gegooid. Vervolgens hebben we het brandstof systeem doorgespoeld en ontlucht. Nu start de trekker, loopt even maar slaat daarna dood. Hoe langer je wacht hoe langer die daarna blijft lopen. Nu is mijn redenatie dat dit komt doordat je langer wacht de bakjes onder het filter langzaam vol lopen, de trekker daar op loopt maar dat de brandstof te langzaam door het filter loopt om de trekker van voldoende brandstof te voorzien. Daarom willen we graag de brandstof filters vervangen. Ik had de volgende gezien: histoparts.com/235004-brandstoffilter-ford-tractor…. Nu heb ik even contact opgenomen met die site maar blijkt dat de afmetingen van die filters(diameter van 84mm en een hoogte van 72mm) toch anders zijn dan degene die we nu hebben (diameter van ongeveer 80mm en de hoogte van ongeveer 80mm, had geen schuifmaat mee...). Nu ben ik benieuwd of iemand durft te zeggen welke filters er wel op moeten. Ik heb een paar foto's toegevoegd van de filters die er nu op zitten maar kon op basis van dat nummer geen nieuwe filters vinden. Ben benieuwd.

Groeten,
Albertoo


Ford 3000 - Onderhoud advies, filters vervangen

06-05-2020 - 14 reacties Hallo, ik ben sinds kort in het bezit van een Ford 3000 uit 1968 nu wil ik hem binnenkort een volledige beurt geven maar aangezien ik geen ervaring heb met deze trekkers vraag ik me af of ik ergens op moet letten bij het kopen van de olie/diesel filters, olie en wanneer de hydrauliekfilter vervangen moet worden.
verdere tips omtrent het onderhoud van een 3000 zijn ook welkom 😄


‘Zorg van dieren in dierentuinen door crisis in gevaar’

09-04-2020 - 0 reacties De dierentuinen in Nederland zijn door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in grote nood. Belangenvereniging Dier en Park stelt dat de sector dubbel wordt getroffen. Bezoekers zijn niet meer welkom, maar de kosten voor het onderhoud van de dieren en alle verblijven lopen wel door.


Knops wil geld vrijmaken voor achterstallig onderhoud aan agrarische panden van Rijksvastgoedbedrijf

07-04-2020 - 0 reacties Er zijn veel klachten over de staat van gebouwen van agrarische ondernemers die gebouwen van het Rijksvastgoedbedrijf pachten. Op een totaal van 164 verpachte panden waren er 130 klachten. Minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laat in reactie op vragen van de Tweede Kamer weten dat het punt zijn aandacht heeft. Via interdepartementaal overleg in het kader van de voorjaarsnota 2020 plaats hoopt hij middelen vrij te kunnen maken, die nodig zijn om de onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren. Na het beschikbaar komen van de middelen wordt zo snel mogelijk gestart met de verdere herstelwerkzaamheden.


Kan ik best de strooier leegmaken als ik hem wegzet?

24-03-2020 - 13 reacties Hallo iedereen,
ik heb sinds kort een kunstmeststrooier aangekocht,
een maschio gaspardo vulcano 600

na het strooien had ik nog een deel kunstmestkorrels over, dit was gemengde korrel hebben ze me gezegd,
is het nu beter dat ik hem leegmaak voor ik de strooier opberg of mogen de korrels ook ik de strooier blijven staan zonder dat deze schade veroorzaken?

alvast bedankt
jynthe


Lier winch staalkabel onderhoud

21-03-2020 - 2 reacties Beste tractorfan-lezers,

is er iemand die weet hoe ik een staalkabel ban een electrische lier/winch moet onderhouden?
ik hoor mensen die zeggen: met olie, anderen: machine-vet- nog anderen: WD40, ik hoor ook : droog houden.

iemand met kennis van zaken die mij kan helpen?

patrick VDA


LTO Noord inventariseert klachten over bermbeheer door Rijkswaterstaat

10-03-2020 - 0 reacties LTO Noord roept leden op om klachten over bermonderhoud en probleemonkruiden te melden. Het onderhoud van bermen langs wegen en watergangen van overheden is in de zomerperiode een terugkerende bron van ergernis binnen de agrarische sector. In het bijzonder de aanwezigheid van probleemonkruiden zoals ridderzuring, jacobskruiskruid en distels leidt tot overlast en schade bij aanliggende professionele grondgebruikers. Vorig jaar heeft LTO Noord een overleg gehad met Rijkswaterstaat over deze overlast.


Een Tesla met 650.000 kilometer op de teller: dit ging er allemaal aan kapot

02-03-2020 - 0 reacties Een Tesla Model X uit Californië heeft maar liefst 650.000 kilometer op de teller. Wat ging er aan kapot en wat kunnen we daarvan afleiden?


Is een elektrische auto duurder qua herstelkosten?

25-02-2020 - 2 reacties Volgens een studie van Autotrust is de herstelkost aan een elektrische auto dubbel zo duur als bij een wagen met verbrandingsmotor. Maar is dat ook zo?


Energiebehoefte melkvee flink gestegen: update VEM-systeem noodzakelijk

05-02-2020 - 2 reacties De energiebehoefte voor onderhoud van hedendaags melkvee is hoger dan in 1975, toen de basis voor het VEM-systeem werd gelegd: lacterende koeien hebben gemiddeld 16% meer metaboliseerbare energie (ME) nodig voor onderhoud en droge koeien vragen zelfs 26% meer energie voor onderhoud. Dat blijkt uit een experiment met Holstein Friesian koeien in klimaatrespiratiecellen uitgevoerd in 2018. De resultaten van deze proef zullen in vervolgonderzoek gecombineerd worden met resultaten van andere recent uitgevoerde klimaatrespiratieproeven om te komen tot een geactualiseerd VEM systeem.


Aantal melkveebedrijven met een automatisch melksysteem nam in 2019 verder toe

30-12-2019 - 17 reacties Het aantal melkveebedrijven dat met een automatisch melksysteem werkt is in 2019 toegenomen van 4.149 naar 4.378. Dat blijkt uit cijfers van stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties, die zijn bijgewerkt tot en met 29 december. De stichting heeft cijfers van 16.625 veehouderijbedrijven met een melkinstallatie. Uit de cijfers van nieuwbouw, uitbreidingen of renovaties blijkt dat er 670 melkboxen zijn bij gekomen.


'Provincie laat leegstaande boerderijen verpauperen, doodsteek voor platteland'

18-12-2019 - 0 reacties Hoe staat het met het onderhoud van leegstaande boerderijen die zijn opgekocht door de provincie Overijssel? Het CDA wil dat graag weten na een bezoek van de provinciale fractie aan Hezingen in de gemeente Tubbergen. De fractie zag daar een door de provincie aangekochte boerderij die in rap tempo verpaupert. Hoe kan dat wil het CDA weten. De partij stelt vragen aan het provinciebestuur.


Boze boeren alsnog welkom op Catshuis

12-11-2019 - 0 reacties Boze boeren die aanvankelijk niet uitgenodigd waren voor een onderhoud woensdag met premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten op het Catshuis, zijn alsnog welkom. Zij hadden eerder aangekondigd dan maar te gaan demonstreren bij de ambtswoning van de minister-president in Den Haag.


Fluisterstil het gras maaien met een 'mean green mower'

30-10-2019 - 0 reacties BURGUM - Groenbedrijven zijn de hele dag bezig met de natuur. Maar voor het onderhoud is lawaaiig en vervuilend materieel nodig. Vreemd, vindt Mark van der Wal. Hij zocht en vond een alternatief voor de grasmaaier op diesel.