Onderhoud

Onderhoud nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Onderhoud nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Onderhoud nieuws

Asbest verwijderen, zonnepanelen, isolatie en dan straks ook nog van het gas af: wie gaat dat betalen?

24-03-2021 - 0 reacties Een groot deel van de huiseigenaren dreigt in de toekomst in grote financiële moeilijkheden te komen als ze noodzakelijke aanpassingen aan hun huizen moeten laten verrichten. De opeenstapeling van kosten tot 2050 voor onder meer funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en het afstappen van aardgas zijn voor hen niet meer te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Rotterdam, die pleit voor miljardensteun van het rijk.


Landschapsbeheer Groningen helpt Museum Landgoed Verhildersum in Leens bij onderhoud buitengebied

11-03-2021 - 0 reacties LEENS - Museum Landgoed Verhildersum in Leens is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Stichting Landschapsbeheer Groningen voor het onderhoud van het buitengebied van het landgoed. Verhildersum moet hiervoor nog wel extra budget vinden.


Is een elektrische auto echt goedkoper in onderhoud?

23-01-2021 - 0 reacties ‘Een elektrische auto heeft bijna geen onderhoud nodig’: een uitspraak die we al vaak gehoord hebben als argument om zo snel mogelijk over te stappen op een EV. Maar klopt dit ook?


New holland t6.140 autocommand foutcode onderhoud weg halen?

20-01-2021 - 2 reacties Hallo,

Bij een akkerbouwer hebben we een new holland t6.140 en deze geeft aan dat hij onderhoud nodig heeft. een beurtje zeg maar. alle olie is vervangen net als de filters alleen niet bij de dealer. Moet dit er uit gehaald worden? Is dit zelf te doen? hij werkt er gewoon prima om alleen elke keer bij starten hoor je piep en moet je het weg klikken uit het scherm.

Groeten Jan


Action en Wibra eerst open en nu weer dicht voor verkoop 'essentiële' producten

16-12-2020 - 0 reacties Alle winkels van Action in Nederland openen vanaf woensdagmiddag weer hun deuren voor klanten. Ook Wibra is op woensdag opengegaan, maar die winkel moest al snel de deuren weer sluiten. Klanten zouden bij de budgetketens alleen terecht kunnen voor producten die als essentieel worden beschouwd, zoals schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten en eten.
Action mag naar eigen zeggen open omdat ongeveer veertig procent van de omzet behaald wordt met 'essentiële producten'. De overheid hanteert een grens van dertig procent omzet uit bijvoorbeeld voedingsmiddelen, wc-papier en zeep, voor het wel of niet moeten sluiten van winkels. Maar daar is nu onenigheid over. Veel filialen zijn alweer dicht.
Als zeventig procent van de omzet wordt gehaald uit de verkoop van essentiële producten, mag de hele winkel openblijven. Zo mag de HEMA alleen het deel met essentiële producten openen. De rest wordt afgeschermd.
Niet stiekemVolgens een woordvoerster kunnen filialen artikelen uit deze categorie ook niet stiekem verkopen, omdat ze niet te scannen zijn in kassasystemen.
Wibra meldde deze week al aan zijn personeel ook te mikken op een gedeeltelijke heropening op woensdag, blijkt uit een intern bericht dat ANP heeft ingezien. Afdelingen met diervoeding, etenswaren, schoonmaakmiddelen mogen openblijven, de rest wordt afgeschermd.
De situatie is voor veel mensen verwarrend. Zo greep de politie dinsdag nog in bij HEMA in Schijndel vanwege de verkoop van niet-essentiële producten.
Branchevereniging INretail wil álle winkels voorzien van een afhaalloket, zodat overal afgehaald kan worden.
BezorgdDat veel winkels ondanks de sterke toename van het aantal coronabesmettingen toch weer opengaan, leidt tot bezorgdheid bij vakbond FNV. Bestuurder Linda Vermeulen zegt veel berichten te krijgen van winkelmedewerkers die zich zorgen maken om de gezondheidssituatie.
De detailhandel is gesloten. Een aantal winkels is daarvan uitgezonderd.:

Locaties voor zakelijke en financiële dienstverlening;
Levensmiddelenwinkels (winkels die eten of drinken verkopen);
Slijterijen;
Warenmarkten voor levensmiddelen;
Apotheken en drogisterijen;
Dierenspeciaalzaken;
Audiciens en opticiens;
Tankstations;
Winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen;
Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen;
Wasserijen en stomerijen;
Winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop;
Groothandels (business to business);
Servicepunten voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten.


“Elektrische auto duurder in onderhoud dan brandstofauto’s”

06-11-2020 - 1 reacties Elektrische auto’s zijn eenvoudiger qua techniek, dus goedkoper in onderhoud, zo blijkt men veelal te denken. Men heeft het daarbij niet altijd juist.

Eén van de redenen dat veel mensen lyrisch zijn over elektrische auto’s is de eenvoud van de techniek. In tegenstelling tot in veelvoud bewegende onderdelen in ‘traditionele’ auto’s, hebben elektrische auto’s maar één bewegend deel wat voor aandrijving zorgt. Geen gedoe met cilinders en zuigers, maar ook geen olie of andere smeermiddelen. Als het beweegt kan het slijten en theoretisch is er dus minder slijtage. En dus minder onderhoud. Klinkt logisch, nietwaar?


Fiat 850 - Achterstallig onderhoud Fiat 850

12-10-2020 - 29 reacties Beste leden,

Onze watersportvereniging is in het bezit van een Fiat 850 trekker. Sinds 2 jaar ben ik havenmeester en ben ik al het achterstallig onderhoud aan het oplossen van de diverse hulpmiddelen, steigers, etc.

Nu is de Fiat aan de beurt. Ik heb een achtergrond als vrachtwagen monteur, dus technische kennis bezit ik genoeg. Echter is een trekker geen vrachtwagen en zou ik graag wat informatie willen over de volgende zaken:

Waar zitten de peilstokken voor de diverse olies?
Wat voor olie moet ik gebruiken voor welke onderdelen?
Hoeveel liter van iedere olie heb ik nodig?
Is er toevallig iemand met een owners manual voor deze trekker?

Ik hoop dat er iemand is die me kan helpen en bij deze alvast dank.

Met vriendelijke groet,

Marco


Fendt Farmer 2 - Onderhoud aan hydraulisch systeem

15-08-2020 - 3 reacties Is er bij een Farmer 2DE een hydrauliek filter of zeef filter gemonteerd?
Ik heb recent de olie vervangen maar kon geen filter vinden.


Afstellen taarup 316 achter trekker

18-07-2020 - 1 reacties Ik heb een taarup 316 maaier, maar heb het idee dat ik hem niet goed heb afgesteld, kan iemand mij een handleiding Bezorgen. En wat is er nodig aan onderhoud
Ik heb al eens wat you tube filmpjes bekeken, maar kom er niet goed uit.
Dus afstelling van af het begin.hefinrichting veerdruk grondbelasting en stand van de messen.


Uiterst lastig start nieuwe seizoen aardappelen

17-07-2020 - 0 reacties Enigszins later dan normaal gaan de verwerkers in Europa voor een gedeelte over op nieuwe aardappelen. Het aanbod van oude aardappelen en het onderhoud die een aantal fabrieken in alle rust doen, zorgen voor een uiterst lastige start van het nieuwe seizoen.


Efteling-directeur is blij dat het park weer open kan: 'Maar dit wordt het slechtste jaar ooit'

08-05-2020 - 0 reacties Efteling-directeur Fons Jurgens vindt het heel fijn dat het park 20 mei weer kan openen, maar heeft er ook een gemengd gevoel bij. “We zitten nog midden in de coronacrisis en er is nog geen vaccin. Dus ik vind blijdschap ook weer niet echt op zijn plaats”, zegt hij. Hij verwacht dat dit jaar voor het park wat omzet betreft het slechtste jaar ooit zal worden.
De tegenvallende inkomsten hebben volgens hem ook gevolgen voor 2021 en 2022. "Geld dat wij verdienen, investeren we in het park. Als je bijna niets verdient, kun je ook bijna niet investeren”, zegt Jurgens.

Hij durft nog niet te zeggen of er de komende jaren dus geen uitbreiding zal komen. “Dat is afhankelijk van hoe de komende tijd zal zijn. We hebben een visie waarbij we ons focussen op kwaliteit en duurzaamheid en het is jammer dat je die plannen richting 2025 niet zo snel kunt uitvoeren als je zou willen.”

Ook voor de nieuwe achtbaan Max & Moritz heeft de sluiting gevolgen gehad. “De planning is natuurlijk in de war gegooid. Hij zal snel openen, maar we weten nog niet wanneer. 20 mei in ieder geval nog niet”, verzekert directeur Jurgens aan Omroep Brabant.

In nauw overleg met de Brabantse veiligheidsregio's heeft het attractiepark besloten dat de poorten binnenkort weer open kunnen. Wel met de nodige aanpassingen. Zo komen er dranghekken en markeringen op de grond voor eenrichtingsverkeer en mag er alleen met pin betaald worden.

“De capaciteit is met een derde verminderd, dus er kunnen enkele duizenden bezoekers naar binnen”, vertelt Jurgens. Tot de opening worden iedere dag verschillende maatregelen getest en waar nodig aangepast.

Het lijkt erop dat er niet gecontroleerd gaat worden of je met een huishouden of vrienden naar het park gaat. “Als je anderhalve meter afstand houdt, mag je best met een vriend of vriendin naar de Efteling”, zegt Jurgens.

“Het was een bizarre periode”, vertelt Jurgens. “Ik en mijn drieduizend collega’s hebben heel zware weken achter de rug. Maar ik ben zo trots op ze. Ze hebben zich er goed doorheen geslagen, de draad snel opgepakt en veel onderhoud gedaan. Dus dat is weer een mooi gevoel.”

De sluiting van het attractiepark viel de Efteling-directeur een paar weken geleden zwaar. “In 2010 hadden we met elkaar besloten om nooit dicht te gaan. Als je dan als directeur toch het park moet sluiten, is dat erg vervelend”, zegt hij.

Het was voor de Jurgens de afgelopen weken ook vreemd om door een lege Efteling te lopen. “Ik dacht steeds: wat zonde dat je het park niet kunt laten zien aan de gasten. Want daar doe je het allemaal voor.” Hij kijkt dan ook uit naar 20 mei. “Ik word zo blij als ik collega's en gasten weer kan zien.”

LEES OOK: De Efteling vanaf 20 mei weer open, kaartjes vooraf online kopen


Ford 2000 - Startproblemen na aflaten lopen oude diesel

08-05-2020 - 8 reacties Goedendag allen,

Ik ben aan het sleutel aan een oude ford 2000 van een vriendin. Nu zat de tank vol met zooi en hebben we dit af laten lopen en nieuwe diesel in de tank gegooid. Vervolgens hebben we het brandstof systeem doorgespoeld en ontlucht. Nu start de trekker, loopt even maar slaat daarna dood. Hoe langer je wacht hoe langer die daarna blijft lopen. Nu is mijn redenatie dat dit komt doordat je langer wacht de bakjes onder het filter langzaam vol lopen, de trekker daar op loopt maar dat de brandstof te langzaam door het filter loopt om de trekker van voldoende brandstof te voorzien. Daarom willen we graag de brandstof filters vervangen. Ik had de volgende gezien: histoparts.com/235004-brandstoffilter-ford-tractor…. Nu heb ik even contact opgenomen met die site maar blijkt dat de afmetingen van die filters(diameter van 84mm en een hoogte van 72mm) toch anders zijn dan degene die we nu hebben (diameter van ongeveer 80mm en de hoogte van ongeveer 80mm, had geen schuifmaat mee...). Nu ben ik benieuwd of iemand durft te zeggen welke filters er wel op moeten. Ik heb een paar foto's toegevoegd van de filters die er nu op zitten maar kon op basis van dat nummer geen nieuwe filters vinden. Ben benieuwd.

Groeten,
Albertoo


Ford 3000 - Onderhoud advies, filters vervangen

06-05-2020 - 14 reacties Hallo, ik ben sinds kort in het bezit van een Ford 3000 uit 1968 nu wil ik hem binnenkort een volledige beurt geven maar aangezien ik geen ervaring heb met deze trekkers vraag ik me af of ik ergens op moet letten bij het kopen van de olie/diesel filters, olie en wanneer de hydrauliekfilter vervangen moet worden.
verdere tips omtrent het onderhoud van een 3000 zijn ook welkom 😄


‘Zorg van dieren in dierentuinen door crisis in gevaar’

09-04-2020 - 0 reacties De dierentuinen in Nederland zijn door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in grote nood. Belangenvereniging Dier en Park stelt dat de sector dubbel wordt getroffen. Bezoekers zijn niet meer welkom, maar de kosten voor het onderhoud van de dieren en alle verblijven lopen wel door.


Knops wil geld vrijmaken voor achterstallig onderhoud aan agrarische panden van Rijksvastgoedbedrijf

07-04-2020 - 0 reacties Er zijn veel klachten over de staat van gebouwen van agrarische ondernemers die gebouwen van het Rijksvastgoedbedrijf pachten. Op een totaal van 164 verpachte panden waren er 130 klachten. Minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laat in reactie op vragen van de Tweede Kamer weten dat het punt zijn aandacht heeft. Via interdepartementaal overleg in het kader van de voorjaarsnota 2020 plaats hoopt hij middelen vrij te kunnen maken, die nodig zijn om de onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren. Na het beschikbaar komen van de middelen wordt zo snel mogelijk gestart met de verdere herstelwerkzaamheden.


Kan ik best de strooier leegmaken als ik hem wegzet?

24-03-2020 - 13 reacties Hallo iedereen,
ik heb sinds kort een kunstmeststrooier aangekocht,
een maschio gaspardo vulcano 600

na het strooien had ik nog een deel kunstmestkorrels over, dit was gemengde korrel hebben ze me gezegd,
is het nu beter dat ik hem leegmaak voor ik de strooier opberg of mogen de korrels ook ik de strooier blijven staan zonder dat deze schade veroorzaken?

alvast bedankt
jynthe


Lier winch staalkabel onderhoud

21-03-2020 - 2 reacties Beste tractorfan-lezers,

is er iemand die weet hoe ik een staalkabel ban een electrische lier/winch moet onderhouden?
ik hoor mensen die zeggen: met olie, anderen: machine-vet- nog anderen: WD40, ik hoor ook : droog houden.

iemand met kennis van zaken die mij kan helpen?

patrick VDA


LTO Noord inventariseert klachten over bermbeheer door Rijkswaterstaat

10-03-2020 - 0 reacties LTO Noord roept leden op om klachten over bermonderhoud en probleemonkruiden te melden. Het onderhoud van bermen langs wegen en watergangen van overheden is in de zomerperiode een terugkerende bron van ergernis binnen de agrarische sector. In het bijzonder de aanwezigheid van probleemonkruiden zoals ridderzuring, jacobskruiskruid en distels leidt tot overlast en schade bij aanliggende professionele grondgebruikers. Vorig jaar heeft LTO Noord een overleg gehad met Rijkswaterstaat over deze overlast.


Een Tesla met 650.000 kilometer op de teller: dit ging er allemaal aan kapot

02-03-2020 - 0 reacties Een Tesla Model X uit Californië heeft maar liefst 650.000 kilometer op de teller. Wat ging er aan kapot en wat kunnen we daarvan afleiden?


Is een elektrische auto duurder qua herstelkosten?

25-02-2020 - 2 reacties Volgens een studie van Autotrust is de herstelkost aan een elektrische auto dubbel zo duur als bij een wagen met verbrandingsmotor. Maar is dat ook zo?