Reparatie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Reparatie. Reparatie is een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Reparatie nieuws

Action en Wibra eerst open en nu weer dicht voor verkoop 'essentiële' producten

16-12-2020 - 0 reacties Alle winkels van Action in Nederland openen vanaf woensdagmiddag weer hun deuren voor klanten. Ook Wibra is op woensdag opengegaan, maar die winkel moest al snel de deuren weer sluiten. Klanten zouden bij de budgetketens alleen terecht kunnen voor producten die als essentieel worden beschouwd, zoals schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten en eten.
Action mag naar eigen zeggen open omdat ongeveer veertig procent van de omzet behaald wordt met 'essentiële producten'. De overheid hanteert een grens van dertig procent omzet uit bijvoorbeeld voedingsmiddelen, wc-papier en zeep, voor het wel of niet moeten sluiten van winkels. Maar daar is nu onenigheid over. Veel filialen zijn alweer dicht.
Als zeventig procent van de omzet wordt gehaald uit de verkoop van essentiële producten, mag de hele winkel openblijven. Zo mag de HEMA alleen het deel met essentiële producten openen. De rest wordt afgeschermd.
Niet stiekemVolgens een woordvoerster kunnen filialen artikelen uit deze categorie ook niet stiekem verkopen, omdat ze niet te scannen zijn in kassasystemen.
Wibra meldde deze week al aan zijn personeel ook te mikken op een gedeeltelijke heropening op woensdag, blijkt uit een intern bericht dat ANP heeft ingezien. Afdelingen met diervoeding, etenswaren, schoonmaakmiddelen mogen openblijven, de rest wordt afgeschermd.
De situatie is voor veel mensen verwarrend. Zo greep de politie dinsdag nog in bij HEMA in Schijndel vanwege de verkoop van niet-essentiële producten.
Branchevereniging INretail wil álle winkels voorzien van een afhaalloket, zodat overal afgehaald kan worden.
BezorgdDat veel winkels ondanks de sterke toename van het aantal coronabesmettingen toch weer opengaan, leidt tot bezorgdheid bij vakbond FNV. Bestuurder Linda Vermeulen zegt veel berichten te krijgen van winkelmedewerkers die zich zorgen maken om de gezondheidssituatie.
De detailhandel is gesloten. Een aantal winkels is daarvan uitgezonderd.:

Locaties voor zakelijke en financiële dienstverlening;
Levensmiddelenwinkels (winkels die eten of drinken verkopen);
Slijterijen;
Warenmarkten voor levensmiddelen;
Apotheken en drogisterijen;
Dierenspeciaalzaken;
Audiciens en opticiens;
Tankstations;
Winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen;
Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen en (motor)voertuigen;
Wasserijen en stomerijen;
Winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop;
Groothandels (business to business);
Servicepunten voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten.


Deutz-Fahr DX 6.50 - Reparatie Versnellingsbak (vast in laagste gearing)

08-06-2020 - 10 reacties Goedemiddag,

Ik schrijf dit bericht vanaf een met facebook verbonden account omdat ik mijn gegevens kats vergeten ben, maar enfin.

Ik ben nu een jaar trots eigenaar van een Deutz-Fahr DX 6.50 met heel veel pech. Vorig jaar heb ik de lagers van het deel van de voorwielaandrijving in de versnellingsbak vervangen. Dat is er een paar maanden later, op de terugweg van Den Haag, opnieuw uitgelopen na het verliezen van de banjobout voor het inschakelen van de voorwielaandrijving.

Nu is dat inmiddels gerepareerd, maar voordat ik er aan begon vond ik aan het magneetje op de oliestop van de versnellingsbak een kogeltje dat ik niet kon plaatsen, de versnellingsbak zag er op zichzelf prima uit. Bij de eerste keer starten merkte ik echter dat de trekker begon te rijden als ik hem in de vrij heb (heel langzaam). Daarnaast kan ik de pook van de verschillende groepen niet naar de hoog en laag krijgen, alleen midden en achteruit. Als ik hem in een van die versnellingen zet slaat hij af op het moment dat ik de koppeling los laat, dus het lijkt mij dat hij dan twee groepen tegelijk schakelt. De 1 tot en met 6 zorgt er wel voor dat hij harder rijdt als hij in de vrij staat.

Alles bij elkaar opgeteld lijkt het mij dat de arretering van de groepen kapot is. Er zit vanaf het potje waar de poken in gaan namelijk een heveltje die het bij deze trekker niet meer doet, maar bij onze andere dx nog wel omhoog gaat als je de pook opzij duwt.

Mijn vragen luiden: hoe weet ik dit zeker, hoe ga ik dit repareren, is het zelf te doen en wat is de werkwijze?

Alvast heel vriendelijk bedankt voor de hulp!


BSA Pomp - HD200/120GLD controle staat van de pomp

03-05-2020 - 9 reacties Goedenavond TF-ers,

Ik heb hier onder onze BSA Duport PTW10300 een BSA HD200/120GLD pomp. Recent heeft hiervan één van de 2 kruisstukken het opgegeven.

Voor mijn gevoel werd de capaciteit van de pomp er de laatste jaren niet beter op. Ik had dan ook verwacht om een totaal versleten pomp aan te treffen nu ik deze open haal. Om mezelf niet te veel werk op de hals te halen heb ik eerst de cardanische as verwijderd uit de pomp terwijl deze nog onder de tank zit. Ik kan nu deels de stator in kijken, maar deze ziet er naar mijn idee nog best goed uit.

Voordat ik de hele pomp verwijder wil ik er natuurlijk wel zeker van zijn dat vervanging van de stator en/of rotor noodzakelijk is. Of dat er gewoon ergens valse lucht wordt aangezogen en dit de oorzaak is van de teruglopende pompcapaciteit.

Ik heb zelf nooit eerder dit soort pompen open gehaald, dus kan iemand mij uitleggen hoe ik de staat van de rotor en stator kan controleren? En kan ik de rotor er via de voorkant uithalen terwijl ik de stator laat zitten? Hoe is deze 'geborgd' in de stator. Of blijft deze op zijn plek door de bevestiging aan de cardanische as?

Mocht iemand ook nog een adres hebben voor onderdelen met een schappelijke prijs. Dan hoor ik dat ook graag.

Alvast bedankt voor de moeite.


ESA Trucks bouwt nieuw servicepunt in Heerenveen

18-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De bouwtekeningen zijn bijna klaar, ESA gaat een nieuw servicepunt bouwen in Heerenveen. Om precies te zijn op het Internationaal bedrijvenpark Friesland (IBF) op een strategische locatie in de oksel van het klaverblad A7 – A32. De nieuwe locatie wordt een nagenoeg energie neutrale vestiging, zonder gasaansluiting maar mét zonnepanelen welke het bedrijf zullen voorzien in de energie. Een locatie waar ESA hoogwaardige service en reparatie gaat bieden aan haar klanten maar zeker ook gericht op de toekomstige ontwikkelingen en voorbereid op het onderhouden en repareren van elektrisch / waterstof aangedreven voertuigen. Dat is goed nieuws voor de logistieke dienstverleners


Nieuwbouw Scania Joure is begonnen

19-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Onlangs is de eerste schep de grond in gegaan voor de nieuwbouw van Scania Joure. Dit is op een zichtlocatie langs de snelweg, Scania is straks het eerste bedrijf wat je ziet als je vanaf Heerenveen naar Joure rijdt. Dankzij het nieuwe knooppunt en de daarbij behorende nieuwe weg naar industrieterrein De Ekers zit je straks zomaar vanaf het dealerbedrijf op de snelweg. Of andersom natuurlijk, het is maar net wat je plan is. Scania Joure was sinds 1978 gevestigd aan de Tolhûswei 11 voor de verkoop van Scania’s, reparatie en onderhoud, truckverhuur, leasing en verzekering. Het heeft een klantenkring


LEMKEN breidt het After Sales Support-pakket uit

16-08-2019 - 0 reacties Alle klanten en dealers van LEMKEN hebben sinds afgelopen jaar al constant online toegang tot alle productinformatie. Het informatieportal LEONIS bevat bovendien een exclusieve dealertoegang tot reserveonderdelenlijsten, werktuiggegevens, trainingsdocumenten en actueel nieuws. Nieuw zijn nu een offline reserveonderdelencatalogus en een updatestick om de after-sales support te voltooien. Met de drie bouwstenen LEONIS, LEMKENDOC en updatestick geeft LEMKEN zijn samenwerkingspartners een krachtig pakket waarmee een snelle doelmatige en vakkundige reparatie mogelijk is en dat de landbouwer…


Reparatie, revisie of toch ruil?

02-07-2019 - 2 reacties Houd je de servicekosten goed in de gaten, dan is een goede afweging belangrijk. Wat is de beste keuze: reparatie, revisie of toch ruil? Büchli ...


Reparatie, revisie of toch ruil?

14-06-2019 - 0 reacties  

Houd je de servicekosten goed in de gaten? Dan is een goede afweging belangrijk. Wat is de beste keuze: reparatie, revisie of toch ruil? ...


Rietman Hasselt start 2e vestiging in Sint-Jansklooster

27-05-2019 - 0 reacties Rietman, het land-en tuinbouw mechanisatiebedrijf dat al ruim 80 jaar in Hasselt is gevestigd, start binnenkort aan de Kloosterweg 102a in Sint-Jansklooster hun 2e vestiging. Tot voor kort was op dit adres LMB Smit BV hier gevestigd die onlangs failliet ging. Dit bedrijf was gespecialiseerd in verkoop, reparatie en onderhoud van rietverwerkingsmachines, tuin- en parkmachines en machines voor landschapsonderhoud. Binnenkort gaat Rietman al deze activiteiten weer opstarten op dit adres. Eerst zullen er diverse aanpassingen moeten worden uitgevoerd. Naast de heer Andries…


Kansenseminar Aanbestedingen infrastructuur in Duitsland

24-04-2019 - 0 reacties Wilt u weten wat de mogelijkheden in Duitsland zijn op het gebied van infrastructuur? En wilt u informatie over hoe u kunt deelnemen aan Duitse aanbestedingen? Kom dan op 22 mei naar het kansenseminar over aanbestedingsprocedures met betrekking tot infrastructuur in Duitsland.Het Duitse kabinet investeert tot 2030 ongeveer € 270 miljard in de Duitse infrastructuur. Bijna de helft van dit bedrag is bedoeld voor autowegen. Het gaat hierbij voornameliljk om onderhoud en reparatie (2/3 van de investeringen) en om de aanleg van nieuwe verkeerswegen.