Ervaringen

Ervaringen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Ervaringen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Ervaringen nieuws

Ervaringen deelnemers met Schoon Erf, Schoon Water

10-09-2020 - 0 reacties In Groningen (in het beheergebied van waterschap Noorderzijlvest) kunnen melkveehouders en akkerbouwers en loonwerkers gebruik maken van de voordelen van het DAW-project Schoon Erf, Schoon Water.
Wat kun je doen om erfafspoeling te voorkomen en hoeveel kost dat? Een adviseur kijkt met iedere deelnemer mee over welke maatregel op het erf genomen zou moeten worden om de erfemissie te verminderen. Door deze aanpak op maatwerk krijgt de deelnemer ook inzicht in de huidige werkwijze.
Leer meer over de kennis en ervaringen die deelnemers hebben opgedaan: bekijk het filmpje.


Nieuwe modulaire 'plantenfabriek' brengt sla in recordtijd bij personeel

03-09-2020 - 0 reacties Indoor Vertical Farming is hot, maar er zijn maar weinig early adopters die winst maken. Urban Crop Solutions denkt hiervoor met hun nieuwe Modulex Plant Factory een oplossing voor te hebben. Op basis van de ervaringen en feedback van klanten eerdere producten van het Belgische bedrijf werd een nieuwe…


Vicon MH 180 s quatro Hakselaar. Bouwjaar 2008. Informatie voor ik hem koop?

23-08-2020 - 2 reacties Hoeveel is zon hakselaar waard?
Product kwaliteit?
Werkt zon slaglijst even goed als een korrelkneuzer en hoe werkt dat precies?
Hoeveel pk's mogen ze maximaal hebben?
Ervaringen?


Intensieve melkveehouderij met kruidenrijk grasland

13-06-2020 - 21 reacties Met 200 koeien is Erve Mentink in Twente een intensieve melkveehouderij. Toch wordt het bedrijf in het project ‘Natuurlijk kapitaal’ als een voorloper beschouwd dat andere ondernemers kan inspireren bij stappen richting natuurinclusief ondernemen. Het bedrijf heeft positieve ervaringen met kruidenrijk grasland.


Tesla-rijders verdeeld over service na aanschaf

12-05-2020 - 0 reacties De meeste Tesla-rijders hebben positieve ervaringen met de fabrikant na de aanschaf van een Tesla, maar het aantal klachten liegt er ook niet om.


Invloed van culturele normen op landbouwtransitie

24-04-2020 - 0 reacties Culturele normen in de boerengemeenschap spelen een rol bij de ontwikkeling van boerenbedrijven richting natuurinclusieve landbouw. Zo wordt gedacht dat een goede boer goed zorgt voor land, vee en grond. Dat herken je aan een net landschap zonder onkruid. Maar die norm is aan het veranderen onder invloed van ervaringen met agrarisch natuurbeheer.


RIVM toetst plan voor betere aanpak van ratten- en muizenplagen

03-03-2020 - 0 reacties In 2015 koos de Rijksoverheid voor een geïntegreerde methode voor de bestrijding van ratten en muizen. Het doel daarbij is chemische middelen zo min mogelijk in te zetten door ratten- en muizenplagen zo veel mogelijk te voorkomen. Het is van belang om beleid en uitvoering van deze manier van knaagdierbeheersing verder te ontwikkelen en te verbeteren. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevraagd knelpunten en mogelijke oplossingen te inventariseren om de aanpak zo goed mogelijk te laten werken. Het RIVM heeft de problematiek breed in beeld gebracht, door gebruik te maken van de kennis en ervaringen in het werkveld.


Oproep: we zijn zeer benieuwd naar jouw ervaringen als EV berijder

08-02-2020 - 0 reacties Hoe bevalt jouw EV? Zijn er verbeterpunten, waar geniet je als berijder nou echt van en wat kan beter? Op e-Drivers.com brengen we dit graag in kaart. Ook voorzien we graag consumenten, die een EV overwegen, met deze informatie, van extra ‘gebruikerservaring’. Kortom, wat zijn jouw ervaringen als e-Driver.


Oproep voor meer aandacht voor risico's mestputten

03-02-2020 - 0 reacties Naar aanleiding van de stalexplosie bij een boerderij in Enter op 29 januari, roept de Omgevingsdienst Twente op om verantwoordelijk en voorzichtig om te gaan met mest in stallen. In volle mestputten kunnen ontvlambare gassen ontstaan, die bij bepaalde omstandigheden een risico vormen voor mens en dier. Vooral de komende periode is het voor agrariërs van belang extra alert te zijn, aangezien er vanaf 15 februari weer mest overgepompt en uitgereden mag worden. De oproep is ook gericht aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), om bij het bepalen van de veiligheidsregels voor milieuvriendelijke stalvloeren de recente ervaringen die zijn opgedaan bij deze ongelukken serieus te nemen en te betrekken in het beleid.


Ervaring met Becker mais zaaimachine

26-01-2020 - 13 reacties Een maat van me tracht een gebruikte Becker mais zaaimachine aan te schaffen. Alleen is dit merk bij hem niet bekend qua gebruikservaring. Dus de vraag is of hier mensen zijn met ervaring met deze machine? Het gaat om een vier rijer met zaaicomputer erbij.
En zijn er dealers in de buurt van Haarlemmermeer noord, regio Amsterdam-utrecht?
Alvast bedankt voor de reacties


Case IH Puma 125 - Ervaringen en advies over Puma 125

08-01-2020 - 14 reacties Goedemiddag heren,

Ik kan een Case IH Puma 125 multicontroller uit 2009 kopen, maar heb verder geen ervaring met deze trekkers. De trekker heeft een full-powershift. Wel met de Maxxum MXU.

Zijn er bekende problemen bekend bij de Puma? Zijn er wel eens storingen? Zijn er aandachtspunten als ik de trekker ga bekijken? Uiteraard ga ik eerst met de trekker rijden natuurlijk.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Groeten chefbv


"Het marketing-gen wordt langzaam maar zeker in het Nederlandse tuinbouwcluster veredeld"

05-12-2019 - 0 reacties 120 studenten Bedrijfskunde een presentatie geven en bijna niemand met een tuinbouwachtergrond. Ga er maar aanstaan als tuinbouwman. Maar wat bleek, er was juist heel veel enthousiasme, schrijft Ronald Grootscholten in een blog over zijn ervaringen met een presentatie vorige week.
Je zal jong zijn en de tuinbouw…


Varkens in Nood herhaalt sinterklaasactie

20-11-2019 - 0 reacties Vanwege goede ervaringen van varkenshouders met jutezakken harhaalt VIN zijn sinterklaasactie.


"Schadelijke insecten in de kas wijs ik nu op een plattegrond op de computer aan"

07-11-2019 - 0 reacties Paprikakwekerij Gemapa in het Belgische Nevele werkt sinds oktober 2018 met Work-IT Teelt. Liesbeth Lambrecht van Gemapa vertelt over haar ervaringen met Work-IT Teelt en de verschillende meegeleverde apps voor de mobiele telefoon die zij breed binnen het bedrijf gebruiken.
Wie en wat is Gemapa…


Regiobijeenkomst Maatschappelijk verantwoord inkopen - Noord-Nederland

18-10-2019 - 0 reacties Uw organisatie staat voor een grote duurzame uitdaging. Door maatschappelijk verantwoord in te kopen draagt u bij aan deze uitdaging. Hoe doet u dat? Kom op 19 november naar de gratis regiobijeenkomst van PIANOo in Leeuwarden.Verwacht een dagdeel met daarin de belangrijkste uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). U krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken. Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit de praktijk helpen de sprekers u op weg om een vliegende start met MVI te maken.


Regiobijeenkomst Maatschappelijk verantwoord inkopen - Zuid-Nederland

18-10-2019 - 0 reacties Uw organisatie staat voor een grote duurzame uitdaging. Door maatschappelijk verantwoord in te kopen draagt u bij aan deze uitdaging. Hoe doet u dat? Kom op 14 november naar de gratis regiobijeenkomst van PIANOo in Weert.Verwacht een dagdeel met daarin de belangrijkste uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). U krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken. Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit de praktijk helpen de sprekers u op weg om een vliegende start met MVI te maken.


Regiobijeenkomst Maatschappelijk verantwoord inkopen - Midden-Nederland

18-10-2019 - 0 reacties Uw organisatie staat voor een grote duurzame uitdaging. Door maatschappelijk verantwoord in te kopen draagt u bij aan deze uitdaging. Hoe doet u dat? Kom op 12 november naar de gratis regiobijeenkomst van PIANOo in Voorhout.Verwacht een dagdeel met daarin de belangrijkste uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord inkopen. U krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken. Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit de praktijk helpen de sprekers u op weg om een vliegende start met MVI te maken.


Kas als energiebron: Meer schermen geeft opvallende resultaten in potplanten

17-10-2019 - 0 reacties Afgelopen zomer hebben telers van potplanten positieve ervaringen opgedaan met het eerder dichttrekken van de schermen en de geleidelijke afkoeling van het gewas aan het einde van de dag. Zelfs op de hete dagen durfden telers het aan met een kwaliteitsverbetering als beloning.


Kansenseminar koffieproductie Brazilië

15-10-2019 - 0 reacties Wat zijn de mogelijkheden voor Nederlandse ketenpartners in de grootste koffieproducerende regio in Brazilë? Op 29 oktober vertellen betrokkenen over de zakelijke kansen in deze regio. Zij namen deel aan de verkennende missie naar Minas Gerais, eerder dit jaar, en vertellen tijdens dit seminar over hun ervaringen.


HIER Opgewekt 2019

08-10-2019 - 0 reacties Kom op 29 november 2019 naar HIER Opgewekt: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie. Met 900 bezoekers en een ruime keuze aan deelsessies belooft het een energieke dag te worden.Voor wie?Het evenement is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met lokale duurzame energie-initiatieven. Van startend bewonersinitiatief tot gevorderde coöperatie. Ook is het interessant voor gemeenten, provincies, warmtebedrijven, energieleveranciers en serviceverleners. Het evenement biedt hen nieuwe inzichten en ervaringen vanuit de praktijk.