Ervaringen

Ervaringen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Ervaringen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Ervaringen nieuws

‘Boer voor de Toekomst is er voor iedereen die de komende 10 jaar boer wil blijven of worden’

03-08-2021 - 0 reacties VragenVuur: ‘Boer voor de Toekomst is er voor iedereen die de komende 10 jaar boer wil blijven of worden’

LTO Noord-projectleider Marieke van Leeuwen werkt met Pieter de Wolf van de WUR aan het project Boer van de Toekomst. Doel is boeren en tuinders te inspireren op de Boerderij van de Toekomst en vervolgens met ze in gesprek te gaan over kansen en uitdagingen in de agrarische sector. De Wolf: “Ik vind het minstens zo belangrijk dat wij praktische kennis en ervaringen van boeren doorgeven aan beleidsmakers.”


Willem (56) investeerde in zonnepanelen: ‘Al slapend in de tuin verdien ik geld’

18-06-2021 - 0 reacties Elke vier seconden komt er een zonnepaneel bij in Nederland. Eén op de acht huishoudens heeft zonnepanelen op het dak liggen en die groei zet flink door. Er zijn veel voordelen, weten Willem (56) en Bianca (40). Zij delen hun ervaringen en tips over zonnepanelen: ,,Had ik dit maar eerder gedaan.’’


Pieter Omtzigt zegt CDA-lidmaatschap op, wil op termijn terugkeren als zelfstandig Kamerlid

12-06-2021 - 78 reacties Pieter Omtzigt zegt zijn CDA-lidmaatschap op, meldt hij zaterdag op Twitter. Reden voor deze beslissing is het vernietigende memo dat het CDA-Kamerlid schreef over zijn ervaringen binnen de partij. Omtzigt zegt dat het zijn intentie is om "terug te keren als zelfstandig Kamerlid, juist omdat veel mensen mij dat vertrouwen hebben gegeven".


Komatsu PW 30 ervaringen

12-05-2021 - 18 reacties Is er iemand die ervaringen heeft met een Komatsu PW30 graafmachine , de machine is van 1991 en ik ga er morgen naar kijken
Alvast bedankt voor de reacties


Mc-Cormick XTX 185 - Ervaringen en gebruikers XTX-serie gezocht

11-05-2021 - 5 reacties Goedemorgen,

Voor het vakblad LandbouwMechanisatie ben ik op zoek naar gebruikers van de McCormick XTX 185. Zo'n 10 jaar geleden hadden we zo'n trekker in de trekkertest en nu maken we de balans op. De test van 10 jaar geleden: edepot.wur.nl/179431/

Met name de laatste serie (2007-2013) gaat het om. Ook gebruikers van andere typen uit dezelfde serie ben ik naar op zoek.

Heb je ervaringen met zo'n trekker of heb je er nog steeds een? Dan kom ik graag met die mensen in contact.

Ik ben bereikbaar via frijnsburger@agrimedia.nl of stuur een PB. Alvast bedankt!


Heeft er iemand ervaring met een graafmachine zeppelin ZM6B

01-05-2021 - 22 reacties Heeft er iemand ervaringen met een graafmachine zeppelin ZM6B , de kraan is van 1991 en morgen ga ik er naar kijken om ze eventueel te kopen , de vraagprijs is 8250 euro .
Alvast bedankt voor de reacties


De boerenpaden op: de wandeling over het Oldenallerpad bij Putten had best wat langer mogen duren

24-03-2021 - 0 reacties Even uitwaaien, bewegen, je gedachten verzetten in de natuur, zeker in deze tijd is dat voor veel mensen belangrijk. Maar het zal niemand ontgaan zijn, het is druk in de natuur. Speciaal voor De Gelderlander heeft Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen tien wandelingen door onze mooie provincie uitgezocht die bijzonder de moeite waard zijn en waar het niet zo druk is. Margot Ribberink (weervrouw) en Ap Dijksterhuis (psycholoog), beiden verwoed wandelaar, liepen de routes en delen hun ervaringen.


Maatwerk in bemesting beperkt uitspoeling nitraat

18-03-2021 - 0 reacties Met een goed management van het grasland en maïsland, en een aangepaste bemesting, kun je de uitspoeling van nitraat beperken zonder dat dit ten koste gaat van de opbrengst. Dat blijkt uit ervaringen van Limburgse melkveehouders.


Ervaringen vicon cm 338 trommelmaaier

14-03-2021 - 12 reacties Goeiemiddag wat zijn jullie ervaringen met een vicon 338 tommelmaaier?
Maaibreedte is 3.20?
Wat zijn de voor en nadelen van deze maaiers?
Zie namelijk het type 338 niet zovaak voorbijkomen?
Hoor graag jullie ervaringen/meningen


Ervaring met Agriprom matrassen?

29-01-2021 - 40 reacties Is er hier iemand met ervaring met Agriprom matrassen?


Wie heeft er ervaring met Zocon greenkeeper?

16-01-2021 - 8 reacties Hallo
Ik heb opzoek naar een andere weidesleep. Nu was ik al een paar keer een zocon greenkeeper tegen gekomen op de www. Zijn er hier mensen die daar ervaring meehelpen? Zou je er ook groenbemester of gras mee kunne zaaien op maisland nadat het land is bewerkt?


Welk gereedschap heeft een goede prijs kwaliteit verhouding

29-12-2020 - 55 reacties Hallo
ik wil voor mijzelf een nieuwe set gereedschap kopen. gewoon hand gereedschap (ratel sleutels tangen Etc ) niet elektrisch dat heb ik al van Makita degelijk spul dus daar hou ik van. maar nu vroeg ik mij dus af welk gereedschap heeft een goede kwaliteit maar is ook niet te duur. niet dat het niks mag kosten maar merken als Gedore vallen toch echt buiten mijn budget. ik heb al een beetje gegoogeld ik kwam wel uit bij Gedore Red is dit goed spul? verder kwam ik uit bij merken zoals Airpress en nog wat andere. weten jullie goede merken laat het maar weten.


Weblog: Hoe elektrisch willen we worden?

27-11-2020 - 0 reacties Ik ga hier niet de Nostradamus uithangen, maar de tendens verrast me niet. Op grond van eigen ervaringen verwacht ik al langer een T-splitsing in het elektrificatietraject. Voor de stagnatie van de EV-markt door de oplopende bijtellingpercentages had je geen glazen bol nodig – Tesla Nederland zal over de verkoopresultaten voor 2020 geen illusies hebben gekoesterd. Misschien wel voor de vraag of de eerste ervaringen met elektrische auto's niet zouden kunnen leiden tot een herbezinning op ...


Ervaringen deelnemers met Schoon Erf, Schoon Water

10-09-2020 - 0 reacties In Groningen (in het beheergebied van waterschap Noorderzijlvest) kunnen melkveehouders en akkerbouwers en loonwerkers gebruik maken van de voordelen van het DAW-project Schoon Erf, Schoon Water.
Wat kun je doen om erfafspoeling te voorkomen en hoeveel kost dat? Een adviseur kijkt met iedere deelnemer mee over welke maatregel op het erf genomen zou moeten worden om de erfemissie te verminderen. Door deze aanpak op maatwerk krijgt de deelnemer ook inzicht in de huidige werkwijze.
Leer meer over de kennis en ervaringen die deelnemers hebben opgedaan: bekijk het filmpje.


Nieuwe modulaire 'plantenfabriek' brengt sla in recordtijd bij personeel

03-09-2020 - 0 reacties Indoor Vertical Farming is hot, maar er zijn maar weinig early adopters die winst maken. Urban Crop Solutions denkt hiervoor met hun nieuwe Modulex Plant Factory een oplossing voor te hebben. Op basis van de ervaringen en feedback van klanten eerdere producten van het Belgische bedrijf werd een nieuwe…


Vicon MH 180 s quatro Hakselaar. Bouwjaar 2008. Informatie voor ik hem koop?

23-08-2020 - 2 reacties Hoeveel is zon hakselaar waard?
Product kwaliteit?
Werkt zon slaglijst even goed als een korrelkneuzer en hoe werkt dat precies?
Hoeveel pk's mogen ze maximaal hebben?
Ervaringen?


Intensieve melkveehouderij met kruidenrijk grasland

13-06-2020 - 21 reacties Met 200 koeien is Erve Mentink in Twente een intensieve melkveehouderij. Toch wordt het bedrijf in het project ‘Natuurlijk kapitaal’ als een voorloper beschouwd dat andere ondernemers kan inspireren bij stappen richting natuurinclusief ondernemen. Het bedrijf heeft positieve ervaringen met kruidenrijk grasland.


Tesla-rijders verdeeld over service na aanschaf

12-05-2020 - 0 reacties De meeste Tesla-rijders hebben positieve ervaringen met de fabrikant na de aanschaf van een Tesla, maar het aantal klachten liegt er ook niet om.


Invloed van culturele normen op landbouwtransitie

24-04-2020 - 0 reacties Culturele normen in de boerengemeenschap spelen een rol bij de ontwikkeling van boerenbedrijven richting natuurinclusieve landbouw. Zo wordt gedacht dat een goede boer goed zorgt voor land, vee en grond. Dat herken je aan een net landschap zonder onkruid. Maar die norm is aan het veranderen onder invloed van ervaringen met agrarisch natuurbeheer.


RIVM toetst plan voor betere aanpak van ratten- en muizenplagen

03-03-2020 - 0 reacties In 2015 koos de Rijksoverheid voor een geïntegreerde methode voor de bestrijding van ratten en muizen. Het doel daarbij is chemische middelen zo min mogelijk in te zetten door ratten- en muizenplagen zo veel mogelijk te voorkomen. Het is van belang om beleid en uitvoering van deze manier van knaagdierbeheersing verder te ontwikkelen en te verbeteren. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevraagd knelpunten en mogelijke oplossingen te inventariseren om de aanpak zo goed mogelijk te laten werken. Het RIVM heeft de problematiek breed in beeld gebracht, door gebruik te maken van de kennis en ervaringen in het werkveld.