Merk

Al het Merk nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Merk nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Merk nieuws

BYD kondigt nieuwe Chinese elektrische auto voor Europa aan

13-05-2020 - 0 reacties Het Chinese BYD gaat de volledig elektrische Han naar Europa halen, zo laat het merk woensdag weten. Het model is na de Tang, die eerst in Noorwegen verkocht zal worden, het tweede elektrische model dat BYD naar dit deel van de wereld haalt. Of en wanneer de auto's naar Nederland komen, is nog niet bekend.


Twee koeltrailers met vlees van Duitse transportfirma Wohlert Spedition gestolen

11-05-2020 - 0 reacties BOIZENBURG - Op 10 mei rond 23:55 uur zijn er twee koeltrailers gestolen van de Duitse transportfirma Wohler Spedition. Het betreft twee witte trailers van het merk Schmitz Cargobull met een blauwe streep en het opschrift "...Lees meer


Onbekend Mestwagen - Weet iemand welk merk mestwagen (4 wielig) dit kan zijn?

24-04-2020 - 12 reacties Iemand enig idee welk merk dit kan zijn? Ik heb hem ergens uit de buurt van Veendam (aantal jaren geleden). Zelf denk ik dat het Fristein zou kunnen zijn. Volgende vraag: zou er nog ergens iets te vinden zijn over de wagen? Op internet kan ik niets vinden. Alvast dank!


Renault focust in China op lichte bedrijfswagens en elektrische auto’s

18-04-2020 - 0 reacties In deze moeilijke tijd is het belangrijk om te focussen en prioriteiten te stellen. Het is voor autofabrikanten ook steeds moeilijker om "alles" aan te bieden. Renault heeft dit ook erkend. Daarom richt het Franse merk zich in China voortaan vooral op lichte bedrijfswagens en elektrische auto's.


Mazda werkt aan biobrandstof uit algen

10-04-2020 - 0 reacties MX-30 of niet, Mazda is en blijft een buitenbeentje in de autowereld. Het merk verkondigt luidkeels dat de verbrandingsmotor de komende decennia gewoon dominant blijft in autoland, maar komt wel met oplossingen om de CO2-uitstoot te beperken. Eén van die oplossingen is biobrandstof uit algen.


Overschotten van REO Veiling worden verwerkt tot soep voor kwetsbare gezinnen

10-04-2020 - 0 reacties De groenteoverschotten van de REO Veiling in Roeselare en andere regionale leveranciers in België, die door de coronacrisis moeilijker afzet vinden, worden voortaan onder het merk ‘Robin Food’ door de sociale onderneming enVie verwerkt tot soep. De soep wordt vervolgens verdeeld onder kwetsbare gezinnen die weinig te besteden hebben. Op korte termijn wordt nu 20.000 liter soep gemaakt. Maar het is de bedoeling om op korte termijn ook andere producten op de markt te brengen die een oplossing bieden voor voedseloverschotten en tegelijk mensen in een kwetsbare positie toegang geven tot gezonde, duurzame voeding.


‘LiveWire sneller dan Tesla Model 3’

07-04-2020 - 0 reacties Ontzettend veel koppel en de strijd om aerodynamica Harley Davidson staat bekend om zijn stoere voorkomen en het geluid kon je bijna als handelsmerk zien. Toch koos het merk ervoor om een elektrische motor op de markt te brengen. Voor het eerst werd de LiveWire meegenomen naar dragstrip. De HD kwam niet alleen, want hij […]


Polestar Precept Concept verder belicht

07-04-2020 - 0 reacties Polestar onthulde ruim een maand geleden de Precept Concept. Daarmee kijkt het merk uit naar belangrijke uitbreiding van haar nu nog betrekkelijk kleine gamma. De Zweden laten nu meer los over de nieuwkomer en tonen wat meer details.


Toyota presenteert vrachtauto op waterstof

25-03-2020 - 0 reacties Toyota zet een volgende stap op het gebied van waterstof, want het merk is vol aan de slag gegaan met zijn eerste vrachtauto op die innovatieve brandstof.


Tesla haalt personeel in Duitsland terug naar de VS

12-03-2020 - 0 reacties De Amerikaanse autofabrikant Tesla haalt zijn personeel dat in Duitsland werkte aan de bouw van de eerste Europese autofabriek van het merk, weg uit Europa. De medewerkers dienen zich zo snel mogelijk in de VS te melden, weet Automobilwoche, een vakblad voor de auto-industrie.

In elk geval 30 medewerkers van Tesla zouden al aan de oproep gehoor hebben gegeven. Zij waren in Duitsland om de bouw van de nieuwe fabriek, bij Berlijn, te coördineren. Automobilwoche verwacht dat dit gevolgen kan hebben voor de geplande bouw. De ‘Gigafabriek’, zoals Tesla hem noemt, zou in de zomer van volgend jaar met de productie starten.


Onbekend platformwagen - Wie heeft er informatie over deze wagen

11-03-2020 - 0 reacties Hallo ik heb een platte wagen gekocht met het merk d.van opijnen carrosserie en wagenbouw beesd maar kan er niet zoveel over vinden wie weet wat?


Dít is de Hyundai Prophecy Concept

03-03-2020 - 0 reacties Hyundai pakt groots uit in Genève. Het merk presenteert tijdens de belangrijkste Europese autobeurs van het jaar namelijk niet alleen de gefacelifte i30 en de nieuwe i20, maar ook deze zeer opvallend vormgegeven Prophecy Concept!


Mercedes komt met grondig vernieuwde E-Klasse en plug-inmodellen

03-03-2020 - 0 reacties Mercedes had een hoop nieuw bewaard voor de Autosalon van Genève. Dat de beurs niet doorgaat, betekent niet dat het Duitse merk het nieuws onder de pet houdt. Mercedes presenteert dinsdag een vernieuwde E-Klasse en liefst vier nieuwe stekkerauto's.


Elektrisch merk Byton heeft Nederlandse importeur en is per direct te bestellen

03-03-2020 - 0 reacties Het Chinese automerk Byton is klaar voor een Europese marktintroductie. In Nederland wordt de import verzorgd door de Louwman Group – importeur van Toyota, Lexus en Suzuki.


BMW heeft Tesla Model 3-concurrent klaar

02-03-2020 - 1 reacties BMW toont deze week een voorbode op de aanstaande i4, de nieuwe elektrische auto van het merk waarmee het wil gaan concurreren met de Tesla Model 3. Hoewel het nog een studiemodel is, geeft het een goed beeld van hoe de uiteindelijke i4 eruit zal zien.


Maserati bevestigt elektrificatieplannen

17-02-2020 - 0 reacties Verhalen en geruchten waren er al genoeg, maar Maserati heeft de elektrificatieplannen nu daadwerkelijk bevestigd. Alle nieuwe modellen van het prestigieuze Italiaanse merk krijgen een hybride of volledig elektrische aandrijflijn. De ontwikkeling en de productie vinden volledig in Italië plaats.


Ford belooft rijbereik van 600 kilometer voor Europese Mustang Mach-E

14-02-2020 - 0 reacties Ford heeft op donderdag details van de Europese versie van de volledig elektrische Mach-E uit de doeken gedaan. Het merk belooft voor het topmodel van de reeks een rijbereik van maximaal 600 kilometer op één acculading.


Ford verwacht Europese CO2-boete te ontlopen

06-02-2020 - 0 reacties De Europese Unie legt autofabrikanten die volgend jaar niet aan de flink verscherpte CO2-normen voldoen fikse boetes op. Ford leek er daar één van te gaan worden, maar het merk zelf ziet het met vertrouwen tegemoet.


Gecomi Regenhaspel - Iemand ervaring met gecomi haspel

24-12-2019 - 4 reacties Wat zijn jullie ervaringen met een gecomi haspel? zijn deze haspels in Nederland gemaakt? kun je vlot aan onderdelen geraken van dit merk?


PFAS-norm omhoog: 'Maar dit komt te laat, dit jaar is eigenlijk al verloren'

29-11-2019 - 0 reacties De verachtvoudiging van de 'PFAS-norm' zou de bouw na een impasse weer op gang moeten helpen. Toch gaat bij veel bouwbedrijven de vlag niet uit. "Dit komt gewoon te laat. Dit jaar heb je verloren", zegt Marco de Rijk van Niezen Transport.

Eerst even terug naar oktober. Toen maakten veel Nederlanders kennis met de term PFAS, een verzamelnaam voor chemische stoffen die schadelijk en vervuilend zijn. Het kabinet legde de bouw een scherpe norm op: als meer dan 0,1 microgram PFAS per kilo bouwgrond in de bodem zit, mag er geen grond meer verplaatst worden.
Concreet betekende dit dat de bouw in Nederland op zijn gat lag, want meer dan 85 procent van de getest grond zat boven die norm. Daardoor kwamen veel bouwprojecten voor bouwbedrijven, baggeraars en grondverzetsbedrijven stil te liggen.
Bronnen in Den Haag meldden gisteren dat de norm vandaag omhoog gaat naar 0,8 microgram per kilo grond. Het kabinetsbesluit hierover wordt eind van de middag verwacht. De grote vraag is nu of deze verhoging voldoende is.
'Geeft lucht, maar problemen blijven'
"Acht keer hoger, dat lijkt heel wat. Maar per saldo heb je het dan alsnog over een best lage grenswaarde", zegt Paul Vogelaar, directeur bij Van Oord, een groot baggerbedrijf. "Het geeft lucht, zeker voor kleine projecten. Maar ik denk dat er voor grotere projecten problemen blijven bestaan."
Door de omvang van Van Oord, een van de grootste baggerbedrijven ter wereld, heeft Vogelaar niet direct veel last gehad van de PFAS-maatregel. "Maar om alles goed te laten verlopen hebben we wel waardig wat extra mankracht ingezet. Dat geld krijg je niet meer terug."
Bedrijven die zich bezighouden met het verplaatsen van grond of hiervan afhankelijk zijn, zeggen inmiddels voor een miljard euro aan schade te hebben geleden. Verschillende werkgeversorganisaties bereiden daarover een claim tegen bij de overheid. Werkgevers vrezen dat de PFAS-crisis in de bouw voor het einde van het jaar zo'n 6000 banen heeft gekost.
'Had maand eerder gemoeten'
De actiegroep Grond in Verzet noemde de maatregel van het kabinet gisteren een mooi begin. "Maar of het genoeg is, weet ik nog niet", zegt woordvoerder Klaas Kooiker. "Dat hangt af van de voorwaarden die aan de norm van 0,8 zitten. Dit had een maand eerder gemoeten."
Daar sluit Marco de Rijk van Niezen Transport in Duivendrecht zich bij aan. "We hebben nog drie weken tot de kerstvakantie. Dan zijn alle aannemers twee weken dicht. Wij zijn er nu gelijk klaar voor, maar in zo'n korte periode start je niet veel projecten meer op. Dit jaar heb je dus al verder verloren."
Dit is waarom veel bedrijven nu last hebben van PFAS:
De periode waarin deze maatregel is opgelegd maakt het voor bouwbedrijven extra pijnlijk, zegt De Rijk. "De maanden september tot november is normaal om vlees op de botten te kweken voor de winter, maar dat wordt hierdoor een schraal stukje vlees."
Begin volgend jaar zijn de problemen bovendien niet voorbij. De Rijk benadrukt dat de verhoging van de PFAS-norm volgens de uitgelekte informatie een tijdelijke maatregel is.
"We moeten na de kerstvakantie verder zien. Als het een strenge winter wordt staan we alsnog te kijken. We hebben in de bouw bovendien te maken met een betaaltermijn van 60 dagen", zegt De Rijk. "In januari en februari merk je dus pas écht dat het geld niet binnenkomt."