Merk

Merk nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Merk nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Merk nieuws

Tesla-rijder krijgt boete voor bedienen ruitenwissers

04-08-2020 - 0 reacties Een boete omdat je bezig bent met de instellingen van een ruitenwisser in een Tesla. Lang leve de digitalisering. Autofabrikanten kiezen steeds minder voor fysieke knoppen en steeds meer voor schermpjes in het interieur. Tesla is zo’n merk dat in dit concept voorop loopt. In de Model 3 kun je nog maar weinig zaken doen […]


De BMW X1 en 5-Serie worden (ook al) elektrisch

28-07-2020 - 0 reacties Autofabrikant BMW zet nog meer in op volledig elektrische modellen: na de iX3, de i4 en de iNext bevestigt het Duitse merk nu ook batterijvarianten van de X1 en 5-Serie. En ja, ook de superdeluxe 7-Serie moet er aan geloven.


Australisch kaasmerk Coon verandert naam na racismeverwijten

24-07-2020 - 0 reacties Het Australische kaasmerk Coon gaat van naam veranderen na kritiek van antiracismedemonstranten. Het woord coon wordt ook gebruikt als scheldwoord voor mensen met een donkere huidskleur, en demonstranten noemen het merk aanstootgevend voor de oorspronkelijke bewoners van Australië. Het merk verzette zich eerder juist altijd tegen het veranderen van de merknaam, met als argument dat deze niets te maken heeft met racisme, maar afstamt van de kaasmaker Edward William Coon.


EkoPlaza past claim over gezondheidsvoordelen gembershots aan

17-07-2020 - 0 reacties Een boost voor je immuunsysteem, dat zouden de gembershotjes van het merk Sapje zijn. Een pittige belofte, die winkelketen EkoPlaza aanpast na vragen hierover van deze site.


Holthausen gaat mogelijk waterstofvrachtwagens in Groningen produceren

12-07-2020 - 0 reacties Firma Holthausen uit Hoogezand gaat mogelijk in Groningen een nieuwe fabriek bouwen om op grote schaal vrachtwagens op waterstof te produceren. Holthausen gaat samen met het Amerikaanse bedrijf HYZON waterstofvrachtauto's van eigen merk bouwen.


Seat steekt vijf miljard euro in elektrische auto's

08-07-2020 - 0 reacties Seat gaat tot en met 2025 vijf miljard euro investeren in elektrische auto's en in de twee fabrieken in Spanje. Ook wil het merk, onderdeel van de Volkswagen Groep, versneld Cupra laten uitgroeien tot een zelfstandig merk.


Tesla wil fabriek in Texas of Oklahoma

19-06-2020 - 0 reacties Tesla wil een tweede Amerikaanse fabriek. Voor de locatie twijfelt het merk naar verluidt tussen Texas en Oklahoma.


Video | Eerste rijtest: Audi e-tron Sportback

03-06-2020 - 0 reacties Audi had met de volledig elektrische Audi e-tron vorig jaar succes in Nederland. Het aanbod van het Duitse merk wordt nu uitgebreid met een zogeheten Sportback-versie met aflopende daklijn. Dat komt het rijbereik ten goede, maar je levert er wel wat ruimte voor in. AutoWeek ging ermee op pad.


BYD kondigt nieuwe Chinese elektrische auto voor Europa aan

13-05-2020 - 0 reacties Het Chinese BYD gaat de volledig elektrische Han naar Europa halen, zo laat het merk woensdag weten. Het model is na de Tang, die eerst in Noorwegen verkocht zal worden, het tweede elektrische model dat BYD naar dit deel van de wereld haalt. Of en wanneer de auto's naar Nederland komen, is nog niet bekend.


Twee koeltrailers met vlees van Duitse transportfirma Wohlert Spedition gestolen

11-05-2020 - 0 reacties BOIZENBURG - Op 10 mei rond 23:55 uur zijn er twee koeltrailers gestolen van de Duitse transportfirma Wohler Spedition. Het betreft twee witte trailers van het merk Schmitz Cargobull met een blauwe streep en het opschrift "...Lees meer


Onbekend Mestwagen - Weet iemand welk merk mestwagen (4 wielig) dit kan zijn?

24-04-2020 - 12 reacties Iemand enig idee welk merk dit kan zijn? Ik heb hem ergens uit de buurt van Veendam (aantal jaren geleden). Zelf denk ik dat het Fristein zou kunnen zijn. Volgende vraag: zou er nog ergens iets te vinden zijn over de wagen? Op internet kan ik niets vinden. Alvast dank!


Renault focust in China op lichte bedrijfswagens en elektrische auto’s

18-04-2020 - 0 reacties In deze moeilijke tijd is het belangrijk om te focussen en prioriteiten te stellen. Het is voor autofabrikanten ook steeds moeilijker om "alles" aan te bieden. Renault heeft dit ook erkend. Daarom richt het Franse merk zich in China voortaan vooral op lichte bedrijfswagens en elektrische auto's.


Mazda werkt aan biobrandstof uit algen

10-04-2020 - 0 reacties MX-30 of niet, Mazda is en blijft een buitenbeentje in de autowereld. Het merk verkondigt luidkeels dat de verbrandingsmotor de komende decennia gewoon dominant blijft in autoland, maar komt wel met oplossingen om de CO2-uitstoot te beperken. Eén van die oplossingen is biobrandstof uit algen.


Overschotten van REO Veiling worden verwerkt tot soep voor kwetsbare gezinnen

10-04-2020 - 0 reacties De groenteoverschotten van de REO Veiling in Roeselare en andere regionale leveranciers in België, die door de coronacrisis moeilijker afzet vinden, worden voortaan onder het merk ‘Robin Food’ door de sociale onderneming enVie verwerkt tot soep. De soep wordt vervolgens verdeeld onder kwetsbare gezinnen die weinig te besteden hebben. Op korte termijn wordt nu 20.000 liter soep gemaakt. Maar het is de bedoeling om op korte termijn ook andere producten op de markt te brengen die een oplossing bieden voor voedseloverschotten en tegelijk mensen in een kwetsbare positie toegang geven tot gezonde, duurzame voeding.


‘LiveWire sneller dan Tesla Model 3’

07-04-2020 - 0 reacties Ontzettend veel koppel en de strijd om aerodynamica Harley Davidson staat bekend om zijn stoere voorkomen en het geluid kon je bijna als handelsmerk zien. Toch koos het merk ervoor om een elektrische motor op de markt te brengen. Voor het eerst werd de LiveWire meegenomen naar dragstrip. De HD kwam niet alleen, want hij […]


Polestar Precept Concept verder belicht

07-04-2020 - 0 reacties Polestar onthulde ruim een maand geleden de Precept Concept. Daarmee kijkt het merk uit naar belangrijke uitbreiding van haar nu nog betrekkelijk kleine gamma. De Zweden laten nu meer los over de nieuwkomer en tonen wat meer details.


Toyota presenteert vrachtauto op waterstof

25-03-2020 - 0 reacties Toyota zet een volgende stap op het gebied van waterstof, want het merk is vol aan de slag gegaan met zijn eerste vrachtauto op die innovatieve brandstof.


Tesla haalt personeel in Duitsland terug naar de VS

12-03-2020 - 0 reacties De Amerikaanse autofabrikant Tesla haalt zijn personeel dat in Duitsland werkte aan de bouw van de eerste Europese autofabriek van het merk, weg uit Europa. De medewerkers dienen zich zo snel mogelijk in de VS te melden, weet Automobilwoche, een vakblad voor de auto-industrie.

In elk geval 30 medewerkers van Tesla zouden al aan de oproep gehoor hebben gegeven. Zij waren in Duitsland om de bouw van de nieuwe fabriek, bij Berlijn, te coördineren. Automobilwoche verwacht dat dit gevolgen kan hebben voor de geplande bouw. De ‘Gigafabriek’, zoals Tesla hem noemt, zou in de zomer van volgend jaar met de productie starten.


Onbekend platformwagen - Wie heeft er informatie over deze wagen

11-03-2020 - 0 reacties Hallo ik heb een platte wagen gekocht met het merk d.van opijnen carrosserie en wagenbouw beesd maar kan er niet zoveel over vinden wie weet wat?


Dít is de Hyundai Prophecy Concept

03-03-2020 - 0 reacties Hyundai pakt groots uit in Genève. Het merk presenteert tijdens de belangrijkste Europese autobeurs van het jaar namelijk niet alleen de gefacelifte i30 en de nieuwe i20, maar ook deze zeer opvallend vormgegeven Prophecy Concept!