Kopen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kopen. Kopen is een van de 16218 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kopen nieuws

Duizenden euro's subsidie bij particuliere aanschaf elektrische auto: nieuw of tweedehands

04-06-2020 - 0 reacties Particulieren die vanaf vandaag een elektrische auto kopen, komen in aanmerking voor duizenden euro's subsidie. Bij een nieuw model kunnen ze vanaf 1 juli 4000 euro bij de overheid aanvragen, met terugwerkende kracht. Bij elektrische occasions gaat het om 2000 euro.


Radio live vanop de boerderij: de Jongeboerentoer

27-05-2020 - 0 reacties Sinds 25 mei en nog tot donderdag 28 mei staat 'Planeet De Cock' – het namiddagblok op radiozender MNM - helemaal in het teken van vier gedreven, jonge boeren. De hele week maakt Tom De Cock live radio op de boerderij en dat maar liefst twee uur lang, elke dag van 16u tot 18u. Jonge landbouwer Klaas beet maandag de spits af. “Ik wou Tom De Cock graag rondleiden in de hoevewinkel en tonen waarom lokaal kopen zo belangrijk is”, reageert hij.


"Zachtfruit amper getroffen door coronacrisis behalve rode bessen"

27-05-2020 - 0 reacties Tholen – Door het coronavirus is de verkoop bij Groothandel Vrijders 10 tot 15 procent gedaald, maar dat valt nog mee volgens Gerrit de Vlieger. “Sommige klanten kopen wat meer en sommige wat minder, maar eigenlijk had ik het slechter verwacht.” Volgens de handelaar hebben appelen en peren het in de…


85 pct van aardappelen wordt in supermarkt gekocht

18-05-2020 - 0 reacties Het thuisverbruik van verse aardappelen is opnieuw gedaald in 2019, maar door de hogere aardappelprijs steeg de besteding wel met 13 procent. Belgen kochten afgelopen jaar gemiddeld 21,4 kilo aardappelen per capita voor thuisverbruik. Ouderen kopen meer aardappelen dan jonge consumenten. Het belangrijkste aankoopkanaal voor verse aardappelen is duidelijk de supermarkt met een aandeel van 85 procent. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van VLAM.


85 pct van aardappelen wordt in supermarkt gekocht

18-05-2020 - 0 reacties Het thuisverbruik van verse aardappelen is opnieuw gedaald in 2019, maar door de hogere aardappelprijs steeg de besteding wel met 13 procent. Belgen kochten afgelopen jaar gemiddeld 21,4 kilo aardappelen per capita voor thuisverbruik. Ouderen kopen meer aardappelen dan jonge consumenten. Het belangrijkste aankoopkanaal voor verse aardappelen is duidelijk de supermarkt met een aandeel van 85 procent. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van VLAM.


Nuenen overweegt boeren uit te kopen om bedrijventerrein Eeneind-West te redden

12-05-2020 - 10 reacties NUENEN - Nuenen overweegt boerenbedrijven rond de Strabrechtse Heide uit te kopen om de ontwikkeling van bedrijventerrein Eeneind-West op gang te brengen.


Efteling-directeur is blij dat het park weer open kan: 'Maar dit wordt het slechtste jaar ooit'

08-05-2020 - 0 reacties Efteling-directeur Fons Jurgens vindt het heel fijn dat het park 20 mei weer kan openen, maar heeft er ook een gemengd gevoel bij. “We zitten nog midden in de coronacrisis en er is nog geen vaccin. Dus ik vind blijdschap ook weer niet echt op zijn plaats”, zegt hij. Hij verwacht dat dit jaar voor het park wat omzet betreft het slechtste jaar ooit zal worden.
De tegenvallende inkomsten hebben volgens hem ook gevolgen voor 2021 en 2022. "Geld dat wij verdienen, investeren we in het park. Als je bijna niets verdient, kun je ook bijna niet investeren”, zegt Jurgens.

Hij durft nog niet te zeggen of er de komende jaren dus geen uitbreiding zal komen. “Dat is afhankelijk van hoe de komende tijd zal zijn. We hebben een visie waarbij we ons focussen op kwaliteit en duurzaamheid en het is jammer dat je die plannen richting 2025 niet zo snel kunt uitvoeren als je zou willen.”

Ook voor de nieuwe achtbaan Max & Moritz heeft de sluiting gevolgen gehad. “De planning is natuurlijk in de war gegooid. Hij zal snel openen, maar we weten nog niet wanneer. 20 mei in ieder geval nog niet”, verzekert directeur Jurgens aan Omroep Brabant.

In nauw overleg met de Brabantse veiligheidsregio's heeft het attractiepark besloten dat de poorten binnenkort weer open kunnen. Wel met de nodige aanpassingen. Zo komen er dranghekken en markeringen op de grond voor eenrichtingsverkeer en mag er alleen met pin betaald worden.

“De capaciteit is met een derde verminderd, dus er kunnen enkele duizenden bezoekers naar binnen”, vertelt Jurgens. Tot de opening worden iedere dag verschillende maatregelen getest en waar nodig aangepast.

Het lijkt erop dat er niet gecontroleerd gaat worden of je met een huishouden of vrienden naar het park gaat. “Als je anderhalve meter afstand houdt, mag je best met een vriend of vriendin naar de Efteling”, zegt Jurgens.

“Het was een bizarre periode”, vertelt Jurgens. “Ik en mijn drieduizend collega’s hebben heel zware weken achter de rug. Maar ik ben zo trots op ze. Ze hebben zich er goed doorheen geslagen, de draad snel opgepakt en veel onderhoud gedaan. Dus dat is weer een mooi gevoel.”

De sluiting van het attractiepark viel de Efteling-directeur een paar weken geleden zwaar. “In 2010 hadden we met elkaar besloten om nooit dicht te gaan. Als je dan als directeur toch het park moet sluiten, is dat erg vervelend”, zegt hij.

Het was voor de Jurgens de afgelopen weken ook vreemd om door een lege Efteling te lopen. “Ik dacht steeds: wat zonde dat je het park niet kunt laten zien aan de gasten. Want daar doe je het allemaal voor.” Hij kijkt dan ook uit naar 20 mei. “Ik word zo blij als ik collega's en gasten weer kan zien.”

LEES OOK: De Efteling vanaf 20 mei weer open, kaartjes vooraf online kopen


Natuur en Milieufederaties richten GoodFoodClub op om streekproducten te promoten

30-04-2020 - 0 reacties Bij veel duurzame, kleinschalige boerenbedrijven kun je producten direct van de boer kopen. Om al die lokale aanbieders beter vindbaar te maken, lanceren de Natuur en Milieufederaties de website GoodFoodClub.nu.


John Deere 2040 S - Waarde en aandachtspunten john deere 2040s

29-04-2020 - 0 reacties Hallo, ik heb een nette john deere 2040s te koop, hierbij een maar vragen, voor wat staat de “s”? Wat is de marktwaarde van deze (het is een 2wd) en aandachtspunten? Blijkbaar doet de hydrauliek olie soms een beetje traag.


Schotse hooglanders doodgebeten door wolven in Brabant

27-04-2020 - 0 reacties In Someren in Noord-Brabant zijn de afgelopen dagen vier Schotse hooglanders doodgebeten. Volgens eigenaar Jos Leenders waren de runderen nog geen jaar oud. "Ze zijn niet groter dan een schaap. Het is op drie verschillende momenten gebeurd. Ik wist niet dat de wolf hier in het zuiden al zo actief was. Daar was ik niet op berekend."
Leenders heeft in totaal 150 Schotse hooglanders, verdeeld over verschillende stukken land.
Volgens Saskia Duives van de vakgroep schapenhouderij LTO Nederland is dit is zeker niet het eerste incident. "Eerst waren het schapen, best een heleboel. Nu zijn het koeien. Ik ben er wel klaar mee, er moet iets gebeuren." Ze pleit daarom voor een wolvencommissie in de provincie Noord-Brabant.
In Gelderland is al zo'n commissie. Daarmee kunnen boeren in een wolvengebied geld krijgen om hun vee te beschermen tegen wolven. "Ze kunnen extra hoge hekken kopen en daar stroom op zetten. Dat zijn flinke investeringen." Ze vindt dat boeren hun dieren moeten kunnen beschermen.
Het Faunafonds controleert of de hooglanders in Someren zijn gedood door wolven. "Degene die deze karkassen heeft gezien van het Faunafonds is er zeker van dat dit wolven zijn geweest", zegt Duives.
'Hele jonge dieren'
Ze heeft een paar maanden geleden al voorgesteld aan de provincie om een wolvencommissie in te stellen. "Formeel hebben we nooit antwoord gekregen op ons verzoek. Maar nu is er volgens ons genoeg reden om met zo'n commissie aan de slag te gaan. Iedereen vindt die wolven geweldig, maar dit is wat er ook kan gebeuren."
Leenders, van wie de gedode hooglanders waren, vindt een wolvencommissie een goed idee en niet alleen voor de financiële bijstand die er dan komt. "Het is fijn als we hierover met elkaar kunnen overleggen. Wilde zwijnen zijn hier ook een probleem."


Auto kopen wordt nooit meer hetzelfde: meer online en op afstand. ‘Dit is de toekomst’

27-04-2020 - 0 reacties Vanwege de coronacrisis kopen steeds meer Nederlanders een auto zonder de showroom van een dealer te bezoeken. Kiezen en bestellen doen we online, een proefrit maken we vanuit huis en de aflevering gebeurt – op gepaste afstand – voor de deur. Betekent de 1,5 metermaatschappij het einde van de traditionele autodealer?


VS koopt zuivel en vlees op voor voedselbanken

17-04-2020 - 0 reacties Eind maart werd bekend dat de Amerikaanse overheid flink in de buidel zou tasten om agrarische ondernemers en verwerkers door de coronacrisis te loodsen. Inmiddels kijkt de overheid naar mogelijkheden om zuivelproducten en vlees, die nu geen bestemming hebben, op te kopen en af te zetten naar bijvoorbeeld voedselbanken.


Belgische aardappelverwerkers kopen contracten af

17-04-2020 - 0 reacties Belgische afnemers biedt teler € 350 tot € 400 per hectare om van het aardappelcontract af te zien.


Dagverse asperges haal je bij de teler

16-04-2020 - 0 reacties Normaal verkopen boeren vooral aan de horeca, nu kan je asperges direct op de boerderij kopen.


Coronacrisis? Bloemist zit op rozen: ‘alle records worden gebroken’

15-04-2020 - 0 reacties Nederlanders kopen massaal bloemen en tuinplanten nu zij noodgedwongen binnen zitten. Bloemisten beleven gouden tijden. ,,Afgelopen paasweekeinde zijn alle records gebroken, komende Moederdag wordt zoals nog niet vertoond.”


Coronaproof verkoop: Asperges en aardbeien aan de stok in de drive-thru

10-04-2020 - 0 reacties Tholen - Nieuw is het niet, populair is het wel: verse producten van het land kopen zonder je auto uit te hoeven. Het op McDonald's geïnspireerde verkoopconcept bewijst ook succesvol te zijn voor versproducten, getuige de bekendheid van de Aardbeien Drive-In J & B in Uden. Corné Ooms van de Brabantse Wal…


Wordt het lastiger een huis te (ver)kopen door de coronacrisis?

07-04-2020 - 0 reacties Vanaf het moment dat het woord ‘crisis’ klinkt, wordt er gespeculeerd over huizenprijzen. Is het straks na jaren van grote krapte makkelijker om een huis te kopen, of wordt het juist moeilijker? En zien huizenbezitters hun kapitaal verdampen? We belichten vier aspecten die een rol spelen.


Stelling: Het is ongehoord dat provincie Noord-Brabant nu al stikstofruimte van veehouderijen opkoopt

03-04-2020 - 0 reacties Provincie Noord-Brabant heeft met zes veehouderijen in Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland en Drenthe overeenkomsten gesloten om stikstofruimte te kopen.


Aldi schiet Deens noodlijdende bloementelers te hulp

02-04-2020 - 0 reacties Ook Deense bloementelers gaan gebukt onder de gevolgen van de coronacrisis. Juist in deze tijd, hun hoogseizoen, zijn de winkels dicht, zitten mensen thuis en worden er veel minder bloemen en potplanten verkocht.
Aldi Denemarken schiet meerdere telers nu te hulp door hun bloemen op te kopen en uit te…


Boodschappen doen bij de lokale boer is hot door corona

26-03-2020 - 0 reacties De lokale boer floreert in tijden van corona: Groningers en Friezen kopen er massaal hun boodschappen.