Kopen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kopen. Kopen is een van de 15740 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kopen nieuws

Deutz-Fahr D 7207C - Waar op letten aankoop deutz 7207c

10-12-2019 - 2 reacties Hey ,

Wij zouden morgen gaan kijken voor een deutz 7207c , ziet er langs de buite kant op foto netjes uit , hij zou 9000 uren hebben , en alles zou moeten werken (staat bij een officiële deutz garage) enigste dat ontbreekt is een achterruit (venster) maar deze had hij nog liggen , zoals ik al zij had hij 9000 uren , en we weten uit ervaring dat zo’n deutz tractors een revisie nodig heeft , de verkoper beweerd dan ook dat dit allemaal gebeurd is ! Dus nu de vraag ..... waar op letten ? Hoe kan je zien dat hij een revisie had ? Wat me bij 1 van de foto’s op viel is dat de cardan as nogal blinkt en ik bedoel dan het plaatje waar de as door zit (waar de bouten in moeten) kan dit een teken zijn van een probleem ? Of eerder van een revisie ?

Prijs is 5600 euro , maar we zouden eerder 5000 euro willen bieden ? Is dat haalbaar ??

Grts

Alvast bedankt !!


Wie voedt Nederland?

18-11-2019 - 0 reacties In 2018 kopen Nederlandse consumenten voor circa 60 miljard euro aan eten en drinken in retail- en detailhandel (voornamelijk supermarkten) en foodservice (voornamelijk horeca). Dat is een stijging van 2,5% ten opzichte van 2017. De online verkoop van levensmiddelen van supermarkten met fysieke winkels groeit in 2018 met 30%.…


In 2018 werd in Nederland voor 60 miljard voedsel gekocht

08-11-2019 - 0 reacties In 2018 kopen Nederlandse consumenten voor circa 60 miljard euro aan eten en drinken in detailhandel en foodservice. Dat is een stijging van 2,5% ten opzichte van 2017. De online verkoop van levensmiddelen van supermarkten met fysieke winkels groeit in 2018 met 30%. Ook maaltijdbezorging wint aan populariteit. Dat blijkt uit het jaarlijkse Voedsel-Economisch Bericht van Wageningen Economic Research.


‘Unilever koopt palmolie van bosverbranders’

04-11-2019 - 0 reacties Unilever en andere grote multinationals kopen structureel palmolie in bij bedrijven die betrokken zijn bij bosbranden in Indonesië. Die beschuldiging uit Greenpeace op basis van eigen onderzoek. Volgens berekeningen van de milieuorganisatie heeft Unilever tussen 2015 en 2018 palmolie gekocht van bedrijven die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor bijna 200.000 hectare verbrand gebied.


Als mkb’er ben ik beter af met duurzame techniek

22-10-2019 - 0 reacties Bakkerij de Jong was na 33 jaar toe aan een opknapbeurt. Cees de Jong besloot zijn huurpand, gevestigd aan de Molenstraat in Rhenen, te kopen en duurzaam te verbouwen. Hij kon hiervoor gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). "Nu zijn we een bakkerij met een energieverbruik om trots op te zijn."


Bedenktijd kopen bij aanmelding voor sanering varkens

21-10-2019 - 0 reacties De stikstofproblematiek plaatst varkenshouders die hun bedrijf willen aanmelden voor de regeling warme sanering (Srv) voor een immens dilemma: meedoen of wachten tot er meer duidelijk is over hoe de overheid het stikstofoverschot gaat beteugelen. Meld het bedrijf aan, adviseren specialisten. Als ondernemer koop je daarmee bedenktijd.


Ruim 150 ton veldbonen met triticale getoast

21-10-2019 - 0 reacties Drie biologsiche melkveehouders in Vlaanderen hebben eind september hun mengteelt van triticale met veldbonen laten toasten. Hierdoor hopen ze een hogere voederefficiëntie te realiseren en zo minder krachtvoer aan te kopen. Dankzij de financiële steun van de Vlaamse overheid via het CCBT project ‘toasten van vlinderbloemigen voor een betere voederwaarde’ kon de benodigde 100 ton worden overschreden om de mobiele toaster van de firma Prothea-Thermic uit Frankrijk te laten overkomen.


Stikstof: de meesterroof van de overheid

20-10-2019 - 0 reacties 
Maar wat is er nu aan de hand? Waarom gaan de boeren ook naar de provinciehuizen en het RIVM?
 Ik leg het aan de hand van voorbeelden uit. 
In Nederland hadden de boeren meer dan 30 jaar een melkquotum. Wanneer een boer wilde uitbreiden, moest hij van een stoppende boer zijn melkquotum kopen. 


‘Tv-boeren’ genieten in Boekel van publiek, en andersom

19-10-2019 - 0 reacties BOEKEL - Een pondje kaas kopen bij boer Willem, op de foto met boer Geert. Na een week van massale protesten en pittige discussies was het boerenleven zaterdag even heel zoet, op het erf van tv-boerin Steffi Verhagen te Boekel. Honderden bezoekers genoten er van een markt vol oud-deelnemers aan Boer Zoekt Vrouw.


Regiobijeenkomst Maatschappelijk verantwoord inkopen - Noord-Nederland

18-10-2019 - 0 reacties Uw organisatie staat voor een grote duurzame uitdaging. Door maatschappelijk verantwoord in te kopen draagt u bij aan deze uitdaging. Hoe doet u dat? Kom op 19 november naar de gratis regiobijeenkomst van PIANOo in Leeuwarden.Verwacht een dagdeel met daarin de belangrijkste uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). U krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken. Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit de praktijk helpen de sprekers u op weg om een vliegende start met MVI te maken.


Regiobijeenkomst Maatschappelijk verantwoord inkopen - Zuid-Nederland

18-10-2019 - 0 reacties Uw organisatie staat voor een grote duurzame uitdaging. Door maatschappelijk verantwoord in te kopen draagt u bij aan deze uitdaging. Hoe doet u dat? Kom op 14 november naar de gratis regiobijeenkomst van PIANOo in Weert.Verwacht een dagdeel met daarin de belangrijkste uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). U krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken. Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit de praktijk helpen de sprekers u op weg om een vliegende start met MVI te maken.


Skip de AH kip.

18-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier is de komende tijd op radio en tv te horen over het leed van de AH kip. Deze leeft namelijk een erbarmelijk bestaan in overvolle stallen, met zestien kippen per vierkante meter. Wakker Dier vindt dit onacceptabel en roept iedereen op om deze AH kip niet meer te kopen. “Totdat Albert Heijn betere … Lees meer


Regiobijeenkomst Maatschappelijk verantwoord inkopen - Midden-Nederland

18-10-2019 - 0 reacties Uw organisatie staat voor een grote duurzame uitdaging. Door maatschappelijk verantwoord in te kopen draagt u bij aan deze uitdaging. Hoe doet u dat? Kom op 12 november naar de gratis regiobijeenkomst van PIANOo in Voorhout.Verwacht een dagdeel met daarin de belangrijkste uitgangspunten van maatschappelijk verantwoord inkopen. U krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken. Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit de praktijk helpen de sprekers u op weg om een vliegende start met MVI te maken.


Waarom de boeren boos zijn op de provincies

14-10-2019 - 0 reacties De protestacties van boeren richten zich niet meer alleen op het kabinet en de Tweede Kamer, maar ook op de provincies. Die spelen een eigen rol in de stikstofcrisis. Hoe zit dat? Een korte uitleg.
Op 4 oktober maakte minister Schouten (ChristenUnie, Landbouw) bekend hoe ze er op korte termijn voor wil zorgen dat er minder stikstof terechtkomt in Natura 2000-gebieden. Centraal onderdeel van haar maatregelen was een reductie van de stikstofuitstoot in de landbouw. Doel was om weer bouwvergunningen te kunnen verlenen.
Daar komen de provincies in beeld: zij gaan over die vergunningen. De twaalf provincies stelden daarom op 8 oktober hun regels op voor het verlenen van vergunningen met toepassing van het zogenoemde salderen. De salderingsregels bepalen dat er per saldo geen stikstof bij mag komen. In een gebied moeten dus bronnen van uitstoot verdwijnen, om een nieuw project dat leidt tot een toename van de stikstofuitstoot mogelijk te maken.
Realiteit vs. vergunning
Voor het bepalen van de stikstofruimte die boeren kunnen verkopen als ze stoppen, ging Schouten in haar Kamerbrief van 4 oktober uit van de stalcapaciteit. Als een boer een stalcapaciteit heeft van 100 koeien (met bijbehorende uitstoot) en nu maar 90 koeien houdt, kan de boer toch stikstofruimte voor 100 koeien verkopen.
De provincies gaan in hun afspraken van 8 oktober een stap verder: zij gaan uit van het feitelijke aantal koeien, in dit geval dus 90. De boer verliest in de regels van de provincie dus een deel van de stikstofruimte - en daarmee geld.
De stikstofuitstoot moet bij 'extern salderen', dat wil zeggen als een bedrijf wordt verkocht, omlaag. Ook van Schouten. Een nieuwe partij kan volgens de minister 70 procent van de oude stikstofruimte overnemen. Provincies berekenen die dus minder gunstig dan in het voorstel van Schouten. Ook komen dier- en fosfaatrechten te vervallen.
Dat laatste maakt voor een bouwbedrijf misschien niet uit. Maar voor boeren wel. Want boerderij A kan dan wel 70 procent van de stikstofrechten van boerderij B kopen, maar dan worden tegelijkertijd de dierrechten van boerderij B ingenomen. Dierrechten zijn nodig om varkens, kippen of koeien te mogen houden. Door het innemen van dierrechten bij de verkoop van stikstofrechten kunnen er dus minder dieren in het land worden gehouden.
En als een boer op zijn erf een extra stal wil plaatsen, mag dat alleen als hij in de nieuwe situatie niet meer uitstoot dan daarvoor ('interne saldering'). Ook niet als er volgens de vergunning nog stikstofruimte 'over' is.
Echte reductie
De strengere regels zijn volgens de provincies nodig om ze juridisch houdbaar te maken, en daadwerkelijk een uitstootreductie te realiseren. De Raad van State oordeelde eerder dat de stikstofaanpak juridisch niet deugde.
Boeren voelen zich nu benadeeld. Vrijdag gingen boze agrariërs al verhaal halen bij het provinciehuis in Leeuwarden. De provincie Friesland besloot enkele uren later de beleidsregels voor salderen in te trekken; inmiddels hebben ook Drenthe, Gelderland en Overijssel dat gedaan.
De keerzijde daarvan is dat er in deze provincies voorlopig geen vergunningen afgegeven kunnen worden. En de vraag is hoe de overige provinciebesturen omgaan met de druk van de boeren.


Jumpstart biedt melkveehouders ook de optie om een moniovergister te huren

11-10-2019 - 0 reacties Coöperatie Jumpstart gaat melkveehouders ook de optie bieden om een monovergistingsinstallatie te huren, in plaats van te kopen. Dit meldt zuivelonderneming FrieslandCampina, de moedercoöperatie van Jumpstart. Vanwege de optie voor huur van de installatie zijn momenteel verschillende melkveehouders in gesprek met Jumpstart over deelname in de coöperatie. In de afgelopen tijd werden ook met enkele melkveehouders contracten getekend over de aanschaf van een monovergister van Biolectric of HoSt.


Koop of bewonder reptielen op de Slangendag

04-10-2019 - 0 reacties Heeft u een slang of wilt u een kopen? Kom naar de slangendag om verschillende soorten te bewonderen. Op deze beurs zijn meer dan 200 standhouders, waaronder wijzelf.Uitleg regels kopen en hebben slangenZiet u een mooie slang of ander reptiel dat u wilt kopen? Vraag dan aan ons wat de regels zijn. Wij leggen u uit welke CITES-papieren u nodig heeft. En wat de regels zijn voor het hebben van reptielen. Wij helpen u graag.


Zo belangrijk zijn boeren: 'Elke boer houdt tien mensen aan het werk in Nederland’

02-10-2019 - 3 reacties Hoe belangrijk zijn boeren voor onze economie, en hoe staan ze er voor? Vier vragen over de staat van onze boeren.

...

4. Wat leveren de boeren ons op aan welvaart?

De boeren wijzen er graag op dat zij het zijn die voor ons voedsel zorgen. Dat is terecht, alleen produceren boeren veel en veel meer dan we in Nederland kunnen opeten. Nederland is een agrarische grootmacht in de wereld. Nederland is een van de grootste voedselexporteurs ter wereld. Het economisch belang van de sector is groot. Boeren en tuinders produceerden voor een kleine 30 miljard euro aan landbouwproducten.

Daar blijft het niet bij. De beesten moeten eten, de akkerbouwer moet zaad kopen en kunstmest en de koe wil ’s winters in een warme stal staan. Dat levert allemaal werk op dat direct afhankelijk is van de agrarische activiteiten.

En we importeren veel, bijvoorbeeld cacao. Grondstoffen die hier verwerkt worden en vervolgens geëxporteerd. Ook het overgrote deel van de binnenlandse productie gaat, na bewerking, de grens over. In totaal werken er ruim 600.000 mensen in banen die direct afhankelijk zijn van de agrarische productie.

Elke boer houdt dus ruim tien mensen aan het werk in Nederland. En de landbouw levert een forse bijdrage aan de handelsbalans. Per jaar exporteert Nederland voor zo’n 45 miljard euro aan landbouwgoederen.

Bron: ad.nl/dossier-boerenprotest/…


'Aankoop elektriciteits- of gasmeter binnen anderhalf jaar terugverdiend'

30-09-2019 - 0 reacties „99 van de 100 grootverbruikers huurt de elektriciteits- of gasmeter, terwijl het kopen van een meter binnen anderhalf jaar is terugverdiend. De aankoop van een elektriciteitsmeter kost om en nabij de 1.100 euro, de huur bedraagt 70 euro per maand.”


Boeren vrezen nog meer stikstofmaatregelen: ‘Dit is pas het begin, we worden uitgerookt’

25-09-2019 - 0 reacties Vooral veehouderijen in de omgeving van natuurgebieden met verouderde stalsystemen zijn hun toekomst niet zeker. Oud-minister Johan Remkes stelt voor deze bedrijven uit te kopen of te saneren. De boeren die dinsdag gaan demonstreren in Den Haag voelen de bui al hangen. Zij vinden het onrechtvaardig dat veehouders moeten inleveren en vrezen nog meer beperkende maatregelen. LTO Nederland vindt dat het advies geen oplossingen biedt voor de korte termijn.


‘Wij boeren krijgen altijd de schuld’

25-09-2019 - 10 reacties Boer Mark van den Oever: De oprichter van de Farmers Defense Force vindt het „zwaar onterecht” dat varkensboeren mogelijk worden aangepakt om de stikstofproblematiek op te lossen. De politiek moet maatregelen nemen tegen de grote industrie, vindt hij.

Ze zijn al heel lang ontevreden, de boeren die zich hebben verenigd in de Farmers Defense Force (FDF). Tot harde actie was het tot nu toe niet gekomen. Maar de plannen voor inkrimping van de veestapel als uitweg uit de zogenoemde stikstofcrisis zijn „de druppel die bij ons de emmer deed overlopen”, zegt Mark van den Oever, boer in het Oost-Brabantse Sint Hubert en oprichter van de actiegroep. FDF is het antwoord van de boeren op de bezetting van een varkenshouderij in Boxtel, in mei dit jaar. De eerste dag in oktober is actiedag. „Wij gaan met duizend trekkers naar het Haagse Malieveld. Dat is een waarschuwing. Als we onze zin niet krijgen, leggen we de voedselvoorziening plat. No farmers no food. Als de mensen ons vergeten, dan vergeten wij hen ook een keer.”

Van den Oever (40) heeft voor het interview en de foto een actieshirt aangetrokken; de strijdlust is groot. „Weet je waar wij de handen van onze leden voor op elkaar krijgen? Zandvoort! Als er niet naar ons wordt geluisterd, dan blokkeren we de Grand Prix. Dan gaat het hele feest niet door.”

....

Stel dat hij minder varkens zou mogen houden? „De kosten blijven stijgen en de opbrengst daalt. Dan heb je gelijk geen winst meer! Terwijl we toch naar de supermarkt moeten om een boterham te kopen, niet?” Wat gebeurt er als hij straks geen duizend maar nog maar achthonderd varkens mag houden? „Dan moet ik rechten van een andere boer opkopen. Wat me wordt afgepakt, moet ik terugkopen van een boer die stopt. Dat zou in mijn geval een halve ton kosten. Ik moet dan een hypotheek nemen. Om lucht te kopen. Het is net als dat er tegen huiseigenaren wordt gezegd: neem een ton extra hypotheek, want dat is goed voor het milieu. Daar word je toch niet goed van?” En als de overheid de kosten vergoedt? „Ook dan blijf ik tegen. Want ook voerfabrieken zouden dan dicht moeten. Daar moeten dan mensen uit. Net als bij de slagerijen. Bij transporteurs. Voorlichters.”