Supermarkt

Volg al het nieuws over Supermarkt, een van de 15735 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Supermarkt nieuwsbrief.

Supermarkt nieuws

We moeten snel duidelijk krijgen hoe goed dit ‘superkeurmerk’ echt werkt

08-11-2019 - 0 reacties Wetenschappers wijzen een nieuw keurmerk in de supermarkt af. Hier een idee om te beoordelen of dat terecht is.


Kritiek op plan minister Schouten: ‘Eten wordt onbetaalbaar’

21-10-2019 - 3 reacties Terwijl eten in de supermarkt almaar duurder wordt, vindt minister Schouten dat er nog wel een schepje bovenop kan. Volgens haar is dat nodig om de Nederlandse landbouw te hervormen. De kritiek is niet van de lucht.


Zo ‘heurt’ het in de supermarkt

19-10-2019 - 0 reacties


‘De markt betaalt wél voor duurzame melkstroom’

11-10-2019 - 0 reacties De uitstraling van het zuivelschap in de supermarkt onderging het afgelopen jaar een ware metamorfose. Duurzame melkstromen zijn een must geworden. Zuivelaars en melkveehouders moeten erin mee. Levert het hun ook echt meer op in euro’s?


‘Wij boeren krijgen altijd de schuld’

25-09-2019 - 10 reacties Boer Mark van den Oever: De oprichter van de Farmers Defense Force vindt het „zwaar onterecht” dat varkensboeren mogelijk worden aangepakt om de stikstofproblematiek op te lossen. De politiek moet maatregelen nemen tegen de grote industrie, vindt hij.

Ze zijn al heel lang ontevreden, de boeren die zich hebben verenigd in de Farmers Defense Force (FDF). Tot harde actie was het tot nu toe niet gekomen. Maar de plannen voor inkrimping van de veestapel als uitweg uit de zogenoemde stikstofcrisis zijn „de druppel die bij ons de emmer deed overlopen”, zegt Mark van den Oever, boer in het Oost-Brabantse Sint Hubert en oprichter van de actiegroep. FDF is het antwoord van de boeren op de bezetting van een varkenshouderij in Boxtel, in mei dit jaar. De eerste dag in oktober is actiedag. „Wij gaan met duizend trekkers naar het Haagse Malieveld. Dat is een waarschuwing. Als we onze zin niet krijgen, leggen we de voedselvoorziening plat. No farmers no food. Als de mensen ons vergeten, dan vergeten wij hen ook een keer.”

Van den Oever (40) heeft voor het interview en de foto een actieshirt aangetrokken; de strijdlust is groot. „Weet je waar wij de handen van onze leden voor op elkaar krijgen? Zandvoort! Als er niet naar ons wordt geluisterd, dan blokkeren we de Grand Prix. Dan gaat het hele feest niet door.”

....

Stel dat hij minder varkens zou mogen houden? „De kosten blijven stijgen en de opbrengst daalt. Dan heb je gelijk geen winst meer! Terwijl we toch naar de supermarkt moeten om een boterham te kopen, niet?” Wat gebeurt er als hij straks geen duizend maar nog maar achthonderd varkens mag houden? „Dan moet ik rechten van een andere boer opkopen. Wat me wordt afgepakt, moet ik terugkopen van een boer die stopt. Dat zou in mijn geval een halve ton kosten. Ik moet dan een hypotheek nemen. Om lucht te kopen. Het is net als dat er tegen huiseigenaren wordt gezegd: neem een ton extra hypotheek, want dat is goed voor het milieu. Daar word je toch niet goed van?” En als de overheid de kosten vergoedt? „Ook dan blijf ik tegen. Want ook voerfabrieken zouden dan dicht moeten. Daar moeten dan mensen uit. Net als bij de slagerijen. Bij transporteurs. Voorlichters.”


Wakker Dier: AH weer ‘Liegebeest van het jaar’ wegens leugen op kipverpakking

18-09-2019 - 0 reacties Albert Heijn heeft de titel Liegebeest 2019 verworven. De supermarkt was door dierenrechtenorganisatie Wakker Dier genomineerd met de verpakking van de AH kip, waarop ‘meer ruimte’ staat. ,,Terwijl Albert Heijn met zestien kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte geeft, zonder daglicht”, aldus de organisatie.


Albert Heijn verdient Liegebeest 2019

18-09-2019 - 0 reacties Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019. De supermarkt dankte zijn nominatie aan de verpakking van de AH kip, waarop “meer ruimte” staat. Terwijl Albert Heijn met 16 kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte geeft – zonder daglicht. “Dit is een duidelijk signaal aan Albert Heijn dat zijn klanten geen … Lees meer


Transparante productinformatie stimuleert gezonde en duurzame keuzes in de supermarkt

13-09-2019 - 0 reacties De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Wageningen University & Research (WUR) zijn een vierjarig onderzoek gestart in samenwerking met vrijwel alle supermarkten in Nederland. Het onderzoek ‘Transparant gezond & duurzaam’ richt zich op interventies om productinformatie te verduidelijken en consumenten te ondersteunen bij het maken van gezonde en duurzame keuzes.


Plus supermarkt start keten met Vion en 14 varkenshouders

12-09-2019 - 0 reacties Supermarktketen Plus start een samenwerking met 14 geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ze zijn aangesloten bij het Good Farming concept van Vion.


Star-Farmers leveren varkensvlees aan Plus

12-09-2019 - 0 reacties Plus start een eigen gesloten keten voor varkensvlees. De supermarkt doet dat met veertien Star-Farmes en Vion. Medio oktober start de verkoop van het eigen varkensvlees van Plus.


Oproep aan boeren: stop levering aan supermarkt

10-09-2019 - 1 reacties SOMEREN - Het veelbesproken idee van coalitiepartij D66 om de veestapel te halveren heeft geleid tot een oproep aan boeren om niet meer te leveren aan supermarkten. ,,Laat de klant maar voelen wat dat betekent’’, zegt initiatiefnemer Walter Joosten uit Someren.


Finse supermarkt start ‘Happy hour’ tegen voedselverspilling

10-09-2019 - 0 reacties De Finse supermarktketen S-market kent sinds kort een ‘happy hour’. Vanaf 21.00 uur 's avonds verlaagt de super in al zijn 900 filialen de prijzen van het totale aanbod dat tegen zijn houdbaarheidsdatum loopt met maar liefst 60%.


Sla je slag: tomaten nu spotgoedkoop door hitte van vorige maand

07-09-2019 - 0 reacties Als je een enorme tomatensalade wilt maken of zin hebt om voor drie weken pastasaus te maken, dan kan je nu je slag slaan bij de supermarkt. Tomaten zijn bijzonder goedkoop.


AH test betaalsysteem zonder scannen en kassa

06-09-2019 - 0 reacties Stel je eens voor, een supermarkt zonder kassa en je hoeft ook je boodschappen niet meer te scannen. In de digitale testwinkel van Albert Heijn in Zaandam kan het. Albert Heijn doet hier een test in een digitaal winkeltje met als inzet supersnel betalen.


Prijs A-merken in supermarkt fors gestegen, Picnic het goedkoopst

27-08-2019 - 0 reacties


Dierenbescherming komt met nieuwe maatregel om dit soort branden te voorkomen

23-08-2019 - 0 reacties Boeren die hun Beter Leven-sticker willen behouden in de supermarkt, moeten binnenkort een bliksemafleider op hun stal installeren.


Als bedrijven toch al weten wat je eet, deel je data dan maar met Foodned

14-08-2019 - 0 reacties Een rugzakkoerier bezorgt je bestelde maaltijd. De supermarkt helpt je met persoonlijk voedingsadvies. In de bedrijfskantine haal je snel een broodje. “Voeding draait vooral om gemak, waardoor we de regie over ons eten bij bedrijven leggen”, zegt Raymond Schneider, oprichter en mede-eigenaar van Foodned.


Vleesvervangers bezig met snelle opmars, verkoop vlees daalt

14-08-2019 - 0 reacties Supermarkten verkopen minder vlees en meer groenteburgers en vegetarische worsten. De vegamarkt is zo interessant dat ook grote vleesproducenten overstappen op vleesvervangers.

Uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker IRI Nederland blijkt dat we in ons boodschappenmandje steeds vaker echt vlees vervangen door producten gemaakt met bijvoorbeeld witte en bruine bonen, soja, kikkererwten, champignons, bloemkool, broccoli en kruiden. Sinds 2017 is het aantal verkochte vleesvervangers in de supermarkt met 51 procent toegenomen.

Ter vergelijking: sinds 2017 daalde de verkoop van rund-, varkens-, en wildvlees met 9 procent. Kip wist nog een groei te bewerkstelligen van 2 procent. Toch lijkt ook daar nu de daling ingezet. In de eerste helft van dit jaar daalde de kipverkoop met 0,4 procent.


Meer streekproducten in de supermarkt

02-08-2019 - 18 reacties vanaf minuut 24..........hoop dat ik de boodschap een beetje over heb kunnen brengen.......


Meer dan £1 miljard aan Brits voedsel bereikt de supermarkt niet eens

29-07-2019 - 0 reacties Van het voedsel dat de Britse boeren produceren, bereikt 3,6 miljoen ton nog niet eens de supermarkten. Voedsel ter waarde van £1 miljard (€1,112) verlaat de boerderij niet en wordt weggegooid of tot veevoer verwerkt.