Supermarkt

Al het Supermarkt nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Supermarkt nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Supermarkt nieuws

Als bedrijven toch al weten wat je eet, deel je data dan maar met Foodned

14-08-2019 - 0 reacties Een rugzakkoerier bezorgt je bestelde maaltijd. De supermarkt helpt je met persoonlijk voedingsadvies. In de bedrijfskantine haal je snel een broodje. “Voeding draait vooral om gemak, waardoor we de regie over ons eten bij bedrijven leggen”, zegt Raymond Schneider, oprichter en mede-eigenaar van Foodned.


Vleesvervangers bezig met snelle opmars, verkoop vlees daalt

14-08-2019 - 0 reacties Supermarkten verkopen minder vlees en meer groenteburgers en vegetarische worsten. De vegamarkt is zo interessant dat ook grote vleesproducenten overstappen op vleesvervangers.

Uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker IRI Nederland blijkt dat we in ons boodschappenmandje steeds vaker echt vlees vervangen door producten gemaakt met bijvoorbeeld witte en bruine bonen, soja, kikkererwten, champignons, bloemkool, broccoli en kruiden. Sinds 2017 is het aantal verkochte vleesvervangers in de supermarkt met 51 procent toegenomen.

Ter vergelijking: sinds 2017 daalde de verkoop van rund-, varkens-, en wildvlees met 9 procent. Kip wist nog een groei te bewerkstelligen van 2 procent. Toch lijkt ook daar nu de daling ingezet. In de eerste helft van dit jaar daalde de kipverkoop met 0,4 procent.


Meer streekproducten in de supermarkt

02-08-2019 - 18 reacties vanaf minuut 24..........hoop dat ik de boodschap een beetje over heb kunnen brengen.......


Meer dan £1 miljard aan Brits voedsel bereikt de supermarkt niet eens

29-07-2019 - 0 reacties Van het voedsel dat de Britse boeren produceren, bereikt 3,6 miljoen ton nog niet eens de supermarkten. Voedsel ter waarde van £1 miljard (€1,112) verlaat de boerderij niet en wordt weggegooid of tot veevoer verwerkt.


Belgische supermarktketen biedt vijf jaar vaste melkprijs

23-07-2019 - 9 reacties

Originele beschrijving

De Belgische supermarktketen Colruyt Group biedt melkveehouders die zijn aangesloten bij melkverwerker Inex een melkprijs die vijf jaar vaststaat. Op die manier wil de supermarkt de melkveehouders inkomenszekerheid geven.


Groente van ver, terwijl we zelf zat hebben - waarom?

19-07-2019 - 0 reacties Peultjes uit Zimbabwe, boontjes uit Peru en Marokko, broccoli uit Kenia en asperges uit Peru. Midden in het Hollandse oogstseizoen ziet Sjoerd van der Wouw, meester-campaigner van foodwatch, in de plaatselijke supermarkt vooral producten uit warme landen terwijl die hier nu ook volop van het land komen.


Hivos is het zat en roept supermarkten ter verantwoording

19-07-2019 - 0 reacties Rozenpluksters in Afrika worden volgens Hivos onderbetaald. De internationale humanistische organisatie legt de schuld hiervoor voor een deel bij de supermarkt.


'Supermarktketen Marqt staat te koop' buitenkansje voor de fc om zelf een supermarkt te beginnen?

18-07-2019 - 30 reacties

Originele beschrijving

De duurzame supermarktketen Marqt heeft ING gevraagd om 'strategische opties' te onderzoeken, meldt NRC woensdag. Dat zou volgens het dagblad betekenen dat er gezocht wordt naar een koper.


Albert Heijn test bezorgrobot in Eindhoven

15-07-2019 - 0 reacties Supermarkt Albert Heijn is vandaag een proef met een bezorgrobot begonnen. De robot bezorgt bestellingen aan klanten op de High Tech Campus in Eindhoven. De proef, die in maart werd aangekondigd, duurt twee weken.


Tuinbouw gaat strijd aan met supermarkt om prijs

15-07-2019 - 0 reacties Fruittelers werken aan een nieuw prijssysteem om stabielere en hogere prijzen voor hun producten tot stand te brengen.


Helemaal stoppen met palmolie is volgens Ekoplaza niet verstandig

10-07-2019 - 0 reacties Als eerste duurzame supermarkt in de Benelux heeft Ekoplaza palmolie uit alle huismerkproducten gehaald. Maar volledige uitbanning van palmolie ziet de keten niet zitten.


Grote aardappelen ‘omgekat’ tot mini-krieltjes

08-07-2019 - 0 reacties Voorgeschilde mini-krieltjes in de supermarkt zijn vaak geen kleine aardappeltjes.


Uitzendbureau wil woonunits voor arbeidsmigranten realiseren in Monster

03-07-2019 - 0 reacties Uitzendbureau Westflex wil samen met een andere initiatiefnemer 78 woonunits voor arbeidsmigranten realiseren aan de Madeweg in Monster, zo meldt WOS. Het gaat om een locatie waar nu nog een kassencomplex en een tuinderswoning staan, tegenover supermarkt Lidl.


De echte prijs van ons eten

01-07-2019 - 0 reacties De productie van voedsel brengt allerlei kosten met zich mee die je niet terugvindt in de prijs. Denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling, biodiversiteitsverlies of kinderarbeid. Willy Baltussen van Wageningen Economic Research werkt aan een methode die dit soort verborgen kosten zichtbaar maakt, zodat het voor consumenten makkelijker wordt om in de supermarkt een weloverwogen keuze te maken.


‘Als het makkelijk en goedkoper is, slaan consumenten de supermarkt over’

27-06-2019 - 0 reacties


Meer groente verkopen? Geef klant duwtje

27-06-2019 - 0 reacties Hoe zorg je dat consumenten meer groente en fruit gaan eten? Die vraag houdt deskundigen al jaren bezig. Het Nationaal Actieplan Groenten & Fruit (NAGF) bekeek in een supermarkt het effect van nudges, duwtjes in de rug om meer groente en fruit te kopen. Ze hadden het gewenste effect. De bedenkers roepen op tot een vervolg.


Vliegenlarven kunnen van etensresten diervoeder maken

25-06-2019 - 0 reacties Onderzoekers van de KU Leuven Campus Geel bestuderen in het kader van het nieuwe onderzoeksproject Entobiota de mogelijkheid om de larven van de zwarte soldatenvlieg in te zetten bij de verwerking van voedselresten en de productie van geneesmiddelen. Wat het eerste aspect van het onderzoek betreft, is de hamvraag of de beestjes groeien op etensresten uit de supermarkt en de plastic verpakking ongemoeid laten. Het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek kende 2,06 miljoen euro toe aan dit project waaraan ook de Universiteit Antwerpen, Thomas More Kempen en Inagro deelnemen.


Als de super vraagt ‘Wat eten we vandaag?’ ga je meer groente en fruit kopen

21-06-2019 - 0 reacties Met wat extra duwtjes in de rug kopen Nederlanders meer groente en fruit in de supermarkt. Die conclusie lijkt te trekken uit onderzoek bij een filiaal van supermarktketen Dirk. Daar testte een team onderzoekers voor het eerst verschillende nudges tegelijk uit. Moeilijk is het niet, dus retailers “ga hiermee aan de slag”. Met dat advies bood Karin Bemelmans van het NAGF het rapport met de uitkomsten aan.


De echte prijs van ons eten

18-06-2019 - 0 reacties De productie van voedsel brengt allerlei kosten met zich mee die je niet terugvindt in de prijs. Denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling, biodiversiteitsverlies of kinderarbeid. Willy Baltussen van Wageningen Economic Research werkt aan een methode die dit soort verborgen kosten zichtbaar maakt, zodat het voor consumenten makkelijker wordt om in de supermarkt een weloverwogen keuze te maken.


Kritiek op plannen minister Schouten

18-06-2019 - 0 reacties Door de verhoging van de btw is groent en fruit in de supermarkt dit jaar aanzienlijk duurder geworden. Als het aan minister Schouten ligt, komt hier nog een schepje bovenop om boeren en tuinders meer te betalen voor de duurzame inspanningen die zij doen.