Supermarkt

Supermarkt is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Supermarkt en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Supermarkt nieuws

Biologische voeding valt door de mand: geregeld ongezonder dan gewone variant

10-06-2021 - 34 reacties Producten die verkocht worden met het label ‘bio’ zijn lang niet altijd gezonder dan producten die niet ‘bio’ zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse consumentenorganisatie INC. Die legde een aantal populaire producten uit de supermarkt naast elkaar: de biologische variant werd steeds vergeleken met de ‘gewone’ variant.


Aldi geeft als vijfde supermarktketen zijn kippen een beter leven

31-05-2021 - 0 reacties Aldi heeft als vijfde supermarkt aangekondigd in 2023 volledig over te gaan op de verkoop van kip die een beter leven krijgen. Het gaat om het keurmerk Beter Leven en Aldi heeft toegezegd alleen nog kip te gaan verkopen met minimaal één ster.


Het oude leven komt terug in de supermarkt: mensen praten weer in de gangpaden met elkaar

31-05-2021 - 0 reacties Weer discussies over mondkapjes, kletsende klanten in de gangpaden en binnenkort weer alcoholverkoop na 20.00 uur. Het leven in de supermarkt gaat weer richting normaal, ziet ook manager Twan Verdijk van de Jan Linders in Lent.


Aldi geeft als vijfde supermarktketen zijn kippen een beter leven

31-05-2021 - 0 reacties Aldi heeft als vijfde supermarkt aangekondigd in 2023 volledig over te gaan op de verkoop van kip die een beter leven krijgen. Het gaat om het keurmerk Beter Leven en Aldi heeft toegezegd alleen nog kip te gaan verkopen met minimaal één ster.


Wat de duurzaamste supermarkt is? Dat is niet te zeggen

27-05-2021 - 0 reacties Stichting Questionmark publiceerde een onderzoek naar de duurzaamheid van supermarkten. Maar door gebrek aan transparantie van supermarkten zelf valt dat moeilijk te beoordelen.


Op de fiets langs de boeren voor je boodschappen: ‘Zo hoef je bijna geen supermarkt meer in’

02-05-2021 - 0 reacties Eieren uit Uppel, chips uit Giessen en melk uit Almkerk. Jacoline Peek haalt zoveel mogelijk boodschappen bij de boer en roept iedereen op hetzelfde te doen. Haar Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n eten Altena’ heeft al meer dan duizend leden. Wij fietsen een ochtend mee.


Jumbo stopt gehakt niet meer in een bakje, om afval terug te dringen

19-03-2021 - 0 reacties Wie gehakt bij de Jumbo koopt, krijgt dat vanaf april in een andere verpakking aangeboden. Niet langer in een bakje met daar omheen nog plastic, maar alleen in een plastic zakje. De supermarkt wil daarmee de afvalberg terugdringen. Voor een verpakking van 500 gram is straks 70 procent minder plastic nodig.


"Voorgesneden en verpakte fruitsalades bevatten bijna meer vitamines dan ‘gewoon’ fruit"

08-03-2021 - 0 reacties ‘Feit of fabel?’ vroeg iemand onlangs in de Facebookgroep Amsterdam Durft te Vragen. ‘Kant-en-klare fruitsalades uit een gasverpakking van de supermarkt bevatten geen of weinig vitamines.’ Een vraag voor Eelke Westra, onderzoeker naar de kwaliteit van verse groenten en fruit na de oogst en voor consumptie…


CDA: Laat supermarkt dokken voor doorstart mkb

27-02-2021 - 44 reacties Het CDA wil noodlijdende mkb’ers en familiebedrijven financiële lucht geven ‘na corona’. Veelverdieners en winnaars van de crisis, zoals supermarkten, krijgen de rekening gepresenteerd via een tijdelijke solidariteitsheffing.


Boer en natuur redden met streekproducten

22-02-2021 - 0 reacties Streekproducten zoals tomaten die nu op grote schaal worden geproduceerd en via een lange omweg in de supermarkt terechtkomen. Dat kan anders én moet anders, zo willen boeren en boswachters in regio Rotterdam gaan bewijzen. Met het project 'Rotterdam de boer op!', dat vorige week is gestart, willen ze…


Flink meer vleesvervangers en 0.0-biertjes verkocht in 2020

17-02-2021 - 0 reacties Vegaschnitzels, kipstuckjes en sojamelk. Nederlanders kochten in 2020 opnieuw meer vlees- en zuivelvervangers in de supermarkt. Ook de verkoop van alcoholvrij bier groeide met een derde.


’Dreiging lege supermarkt zonder extra laadpalen elektrische trucks’

09-02-2021 - 0 reacties
AMSTERDAM - Lege supermarkten en warenhuizen dreigen over een paar jaar, als er niet meer laadpalen bijkomen voor elektrische trucks.


Winterweer zorgt voor gehamster bij supers: ‘Het is maar sneeuw’

06-02-2021 - 0 reacties Door het verwachte winterweer de komende dagen wordt er inmiddels gehamsterd. Zo zijn de schappen bij een supermarkt in Leek bij Groningen veel leger dan anders, meldt Het Dagblad van het Noorden.


Eerste meldingen van hamsteren bij supermarkten

06-02-2021 - 0 reacties Door het verwachte winterweer de aankomende dagen wordt er inmiddels gehamsterd. Zo zijn de schappen bij een supermarkt in Leek bij Groningen veel leger dan anders, zo meldt Het Dagblad van het Noorden. Ook op social media worden eerste meldingen gedaan dat mensen aan het inslaan zijn.


Supermarkt komt kippenboer tegemoet nu vrije-uitloopeieren niet meer zo mogen heten: ‘Een mooie geste’

04-02-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - Vrije-uitloopeieren mogen vanaf eind volgende week niet meer onder die naam in de winkelschappen liggen. Door de ophokplicht, eind oktober ingesteld vanwege de vogelgriep, zijn kippen dan zestien weken lang niet buiten geweest. De supermarkten hebben besloten om de kippenboeren tegemoet te komen en blijven de eieren voor dezelfde prijzen inkopen.


’Voordeelverpakking in supermarkt vaak duurder’

26-01-2021 - 0 reacties AMSTERDAM - Wie een voordeelverpakking koopt in de supermarkt verwacht goedkoper uit te zijn. Dat is lang niet altijd het geval, berekende de Consumentenbond. Je betaalt soms juist relatief meer.


Consumentenbond: gezonde keuzes moeilijk door onduidelijke etiketten

07-01-2021 - 0 reacties Het nieuwe jaar is van start gegaan en 25 procent van de Nederlanders geeft aan coronakilo's met zich mee te dragen. Genoeg reden om weer te starten met een gezonde levensstijl. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit echter lastig kan zijn door alle ongezonde verleidingen en onduidelijke etiketten in de supermarkt.


Een Poolse supermarkt in het dorp, moet je daar blij mee zijn?

05-01-2021 - 0 reacties In een paar weken tijd vonden er explosies plaats bij vijf Poolse supermarkten in Nederland. Zondagnacht was het raak bij Warszawa XL in Tilburg. Eerder werden al aanslagen gepleegd op twee winkels van dezelfde eigenaar in Aalsmeer en Beverwijk. Over een week zou hij een nieuw filiaal openen in Schijndel. Het dorp maakt zich zorgen.
Die plannen zijn in het dorp al lang bekend. Het pand midden in het centrum van Schijndel heeft nog niets weg van een supermarkt. Op de gevel staan nog de naam van de speelgoedwinkel die er eerder zat en binnen is het vrijwel leeg. Alleen ingepakte koelingen verraden dat de winkel binnenkort een supermarkt wordt.
Zo'n Poolse supermarkt, dat zien de meeste mensen best wel zitten. "Er zijn veel Polen in Schijndel en de regio dus het is goed als zo'n zaak er komt. Omwonenden maken zich vooral zorgen over de recente aanslagen bij winkels van de keten. "Het is wel jammer als zoiets gebeurt", legt een dorpsbewoner uit. "Als je de schade ziet in Tilburg en hier wonen veel mensen in de buurt."
"We hadden het er net over samen", zeggen twee wandelende vrouwen. "Dat is best eng hoor als je erboven woont."
Citymanager Harrie van Herpen laat weten dat ondernemers uit de omgeving geen problemen verwachten en zich geen zorgen maken over de veiligheid. "Ik heb er uit de omgeving nog niets over gehoord."


Waar blijven de visvervangers in de supermarkt?

01-01-2021 - 0 reacties Het koelschap met vleesvervangers in de supermarkt puilt tegenwoordig uit van de vegetarische burgers, worsten en spekjes. Het aanbod aan visvervangers is veel kleiner. Is er geen vraag naar vanuit de consument of is de smaak van vis gewoonweg moeilijk na te bootsen?


Recordomzet voor supermarkten door coronamaatregelen

23-12-2020 - 0 reacties Supermarkten in Nederland hebben in de afgelopen week hun hoogste weekomzet ooit gedraaid. Tussen maandag 14 december en zondag 20 december gaven consumenten maar liefst 1,02 miljard euro uit in de supermarkt. Dat komt voor een groot deel door de coronamaatregelen, meldt meet- en data-analysebedrijf Nielsen woensdag.