Supermarkt

Volg al het nieuws over Supermarkt, een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Supermarkt nieuwsbrief.

Supermarkt nieuws

Video: Supermarkt maakt misbruik van populariteit bruine eieren

19-04-2019 - 0 reacties Supermarkten maken misbruik van de populariteit van bruine eieren. Een bruin ei is 7 à 8 cent duurder in de supermarkt dan een wit ei. In de supermarkt kost een wit scharrelei 16 cent en een bruin scharrelei 24 cent.


Melkveehouders trots op zuivelkeurmerk

19-04-2019 - 32 reacties In de winkels van supermarkt Jumbo liggen deze week de eerste pakken melk en yoghurt met één ster Beter Leven-zuivelkeurmerk in het schap. Wilma en Jasper Giesen uit Ezinge zijn trots dat hun melk het keurmerk mag dragen.


Albert Heijn iets minder duurzaam als merk, maar wel duurzaamste supermarkt

18-04-2019 - 0 reacties Al voor de derde keer vroeg onderzoeksbureau SB Insight aan 6.000 Nederlanders hoe duurzaam zij de grote Nederlandse merken vinden. Het leverde alweer hetzelfde antwoord op: Tony's Chocolonely vinden we het duurzaamste merk van Nederland.


​Kalfjes 28 dagen op boerderij bij Beter Leven zuivel

15-04-2019 - 0 reacties De Dierenbescherming heeft vandaag het Beter Leven-keurmerk voor zuivelproducten geïntroduceerd. Jonge kalveren blijven daarbij 28 dagen op het melkveebedrijf voordat ze naar de kalversector gaan. Supermarkt Jumbo neemt de marktintroductie van het B


Websuper Picnic gaat 3-ster Kipster-eieren uit voormalig Rondeelstal verkopen

04-04-2019 - 0 reacties Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf volgende week eieren met 3 sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en het duurzaamheidskeurmerk Planet Proof dragen.


Naakt voedsel in de schappen, kan de supermarkt dat behappen?

04-04-2019 - 0 reacties Sinds kort zet Albert Heijn in Hoofddorp groente en fruit zonder plastic verpakking in de schappen neer, zoals ook enkele supermarkten in Nieuw Zeeland en de VS doen.


Prijs van eieren in supermarkt nog nooit zo hoog

26-03-2019 - 0 reacties De prijs van eieren in de supermarkt steeg de afgelopen maanden sterk. De eierprijs was zelfs nog nooit zo hoog, meldt de Consumentenbond.


Prijsverschil tussen bio en gangbaar krimpt

25-03-2019 - 0 reacties Het prijsverschil tussen biologische en gangbare producten in de supermarkt krimpt. Dat meldt de Consumentenbond na het vergelijken van 115 producten in 13 supermarktketens en 4 biowinkels.


Biologisch product wordt goedkoper dan A-merk

25-03-2019 - 17 reacties Biologische producten zijn in de supermarkt tegenwoordig minder prijzig dan A-merken. Dat meldt AD op basis van cijfers van de Consumentenbond.


Industrie heeft meer rPET nodig, nog uitdagingen bij recyclebare verpakkingen

25-03-2019 - 0 reacties In 2025 moeten alle verpakkingen in de supermarkt voor 95 procent recyclebaar zijn. Bovendien moeten alle plastic verpakkingen voor 50 procent uit gerecycled materiaal bestaan. Deze ambitie heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) half februari uitgesproken. Welke uitdagingen moet de voedingsmiddelenindustrie nog overwinnen om dat doel te realiseren? VMT vroeg het aan Albert Heijn, Plus Supermarkten, Vrumona en Nestlé. Dit artikel is verschenen in VMT 3 van 22 maart 2019.


Online supermarkt Picnic grootste banenmotor van Nederland

22-03-2019 - 0 reacties Online supermarkt Picnic is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit.


PLUS gaat alleen nog kipvleeswaren met ster verkopen

21-03-2019 - 0 reacties De kipvleeswaren van PLUS hebben vanaf september dit jaar minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. Dat heeft de supermarktketen toegezegd aan Wakker Dier. Daarnaast heeft de kip in de kant-en-klaar maaltijden sinds deze maand al minimaal één ster. “PLUS is de eerste supermarkt die deze stap zet. Dit is een belangrijke stap voor … Lees meer


Belgische supermarkt Colruyt haalt suiker en vet uit huismerk kindersnacks, zou dat smaken?

19-03-2019 - 0 reacties


We praten wel over minder vlees eten, maar we doen het niet: dit is waarom

11-03-2019 - 0 reacties Het vegetarische schap in de supermarkt breidt uit, vleesvrije restaurants duiken op en 50.000 mensen doen deze week mee aan de 'week zonder vlees'. Je zou denken dat de vleesconsumptie een stuk lager is dan een paar jaar geleden, maar niets blijkt minder waar. Consumptiesocioloog Hans Dagevos legt uit waarom.


Supermarkten en de strijd tegen voedselverspilling: 'Het is heel erg veel'

09-03-2019 - 0 reacties Versbereide sushi, een versgebakken pizza of een versbelegd broodje: vroeger moest je daarvoor naar drie verschillende zaken, nu loop je gewoon een supermarkt binnen. Maar wat betekent al dat extra verse eten voor de voedselverspilling?


Zelf je sla plukken in de supermarkt

06-03-2019 - 0 reacties


Colruyt wil vaste melkprijs voor vijf jaar

25-02-2019 - 0 reacties De Belgische supermarkt Colruyt wil melkveehouders voor maximaal 30 procent van hun productie een vaste prijs betalen voor een periode van vijf jaar. Melkveehouders die aangesloten bij Inex kregen op 21 februari het voorstel om in te tekenen voor 33,71 cent per kilo melk.


Colruyt wil vaste melkprijs voor 5 jaar

23-02-2019 - 0 reacties De Belgische supermarkt Colruyt wil melkveehouders voor maximaal 30 procent van hun productie een vaste prijs betalen voor een periode van 5 jaar. Melkveehouders die aangesloten bij Inex kregen op 21 februari het voorstel om in te tekenen voor 33,71 cent per kilo melk.


Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland

22-02-2019 - 0 reacties Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt soms hoog op tussen de experts. Keuringsdienst van Waarde ging op zoek naar antwoorden.

In de supermarkt is de keuze in vlees bijna oneindig. Je hebt etiketten waarop staat dat het rund uit Ierland of Zuid-Amerika komt, of het grasgevoerd is of graangevoerd. In de nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde zoeken de tv-makers wat beter is: een biefstukje uit Ierland waar de koeien gras eten of een stukje vlees uit de VS waar de koeien graan gevoerd krijgen. En proef je dat ook?


Hoe de grauwe kiekendief voor Nederland behouden bleef

22-02-2019 - 0 reacties Een kilo winterpeen kost in de supermarkt tegenwoordig 69 cent. Daarvoor moet het gewas gezaaid, geoogst, opgeslagen, vervoerd, ingepakt en verkocht worden. Zowel boer, vervoerder, inpakker, groothandel en supermarkt willen er allemaal wat aan verdienen. Omdat het moderne landbouw bedrijf steeds moderner en groter wordt en de financiële opbrengsten tegen vallen, gebruiken de boeren elke millimeter van hun landbouwgrond. De heg aan de achterkant van de akker, die vijf mooie knotwilgen die er al eeuwen stonden, het stukje onbewerkte grond tussen veld en sloot, het is allemaal weg.