Supermarkt

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Supermarkt. Supermarkt is een van de 18505 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Supermarkt nieuws

Boeren met trekkers naar Assen

17-01-2022 - 0 reacties Een groep van ongeveer twintig boeren is maandagochtend vanuit het Groningse Niezijl met de trekker richting Assen vertrokken. Aanleiding is een hoorzitting is bij de provincie Drenthe over het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Beilen.


Duitse supermarkt stopt verkoop drinkmelk van grupstalboeren

14-01-2022 - 3 reacties De aankondiging van Duitslands grootste supermarkt Edeka dat het vanaf dit voorjaar geen drinkmelk meer wil verkopen van bedrijven met een grupstal, zorgt voor veel onbegrip onder Duitse melkveehouders.


Stokbroodoorlog: Franse bakkers boos over stunt van supermarktketen

13-01-2022 - 0 reacties Franse bakkers zijn woedend op supermarktketen Leclerc, die reclame maakt met stokbroodprijzen die de inflatie zouden bestrijden. De supermarkt meldt trots de winst op een baguette te verlagen om de consumenten in deze moeilijke tijden van dienst te zijn.


Nieuwe lokale Poolse supermarkt: 'Risico op komt varkenspest mag er niet zijn'

06-01-2022 - 0 reacties 's-Heerenberg kent een nieuwe Poolse supermarkt waar onder andere Pools vlees wordt verkocht. Vrezen voor de komst van Afrikaanse varkenspest hoeft volgens de eigenaar niet.


"Uiteindelijk betaalt consument voor hoge energieprijzen"

06-01-2022 - 0 reacties Die voorspelling doet aardbeienteler Hans Manders uit Baarlo bij L1. Hij is ook lid van de Raad van Commissarissen bij Fruitmasters. Hij verwacht in de supermarkt niet direct een even grote stijging van de prijzen als nu het geval is bij gas, maar "de consument betaalt vroeg of laat. 10 tot 15 procent…


Keurmerk 'On the Way to PlanetProof' staat chemische onkruidbestrijding toe

05-01-2022 - 9 reacties

Quote:
Het keurmerk 'On the Way to PlanetProof' vind je op veel producten zoals melk, kaas en boter. Maar ook op de groente van Hak of een zak penen van bijvoorbeeld supermarkt Jumbo. Voor het telen van deze groenten worden chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar hoe 'PlanetProof' is dat?


Onderzoek: recordomzet voor supermarkten in week voor kerst

29-12-2021 - 0 reacties Consumenten hebben vorige week een recordbedrag uitgegeven bij supermarkten. Door de lockdown en de sluiting van de horeca kochten huishoudens hun kerstlekkernijen massaal bij de supermarkt, meldt onderzoeksbureau NielsenIQ.


Pas op voor dierenleed bij garnalencocktail

22-12-2021 - 0 reacties Elk jaar wordt bij honderdduizenden kweekgarnalen een oog afgeknipt of uitgeknepen zodat ze eerder eitjes leggen. “Barbaars”, noemt Anne Hilhorst van Wakker Dier deze praktijk. “De garnalencocktail is het populairste kerstgerecht. Maar we raden mensen ten zeerste aan om ‘m links te laten liggen.” Garnalen in de supermarkt hebben twee ogen. Het afknippen van ogen … Lees meer


Reacties van boer, bank, verwerker en supermarkt op positie boer in de keten onder Rutte IV

16-12-2021 - 0 reacties Rutte IV wil de positie van de boer in de keten verbeteren. Hoe reageren de belangrijkste partijen?


Lely Orbiter brengt nu ook yoghurt direct van het erf naar de supermarkt

14-12-2021 - 1 reacties Lely Orbiter produceert nu ook yoghurt. De Orbiter is een geavanceerde mini-zuivelfabriek die boeren in staat stelt om hun melk direct van het erf aan de supermarkt te leveren. Eerder dit jaar werd het dankzij het toevoegen van nieuwe functionaliteit


'Eerlijke aardappelen' van Onze Markt liggen nu in de supermarkt

09-12-2021 - 0 reacties De aardappelen van Onze Markt liggen sinds deze week in meer dan driehonderd filialen van Coop. Onze Markt is een consumentengestuurd marktconcept. Kenmerkend is de transparantie over de prijs en de eerlijke prijs die de teler krijgt. Het lanceringsmoment vond plaats bij de Coop in het Noord-Brabantse Made.


Jong belegen? ‘Dat eten die Duitsers niet’, zei de Nederlandse kaasboer

14-11-2021 - 0 reacties Mijn man is een snob, een kaassnob. Dat mag ik van hem rustig opschrijven, hij vindt het zelf ook. Hij lust alleen maar jong belegen. Oh wee als die te jong is, of te oud. Kaas uit de supermarkt eet hij niet, het moet van de kaasboer zijn. Een plat stuk.


Supermarkt stimuleert gezonde leefstijl met Fitcoins voor gratis groente en fruit

10-11-2021 - 0 reacties Op woensdag 17 november vindt de feestelijke aftrap van de unieke samenwerking plaats en kunnen klanten van Super Sociaal (supermarkt voor minima) door te wandelen en te fietsen sparen voor digitale munten, Fitcoins. De Fitcoins kunnen zij inleveren voor gratis gezonde producten bij de supermarkt.

Het project…


Supermarkt kan zorgen dat jij druiven koopt in plaats van koekjes: de truc zit in een bos wortelen

05-11-2021 - 0 reacties Hoe zorg je ervoor dat klanten in de supermarkt gezonde producten kiezen? Er bestaat een truc voor en die blijkt ook te werken bij meerdere producten. Voor het eerst hebben wetenschappers van de Universiteit Maastricht (UM) aangetoond hoe je het ene product aantrekkelijker maakt door er iets minder aantrekkelijks naast te plaatsen.


VN zien hoge voedselprijzen nog verder stijgen

04-11-2021 - 17 reacties NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Etenswaren kunnen komende tijd nog duurder worden in bijvoorbeeld de supermarkt. Een belangrijke index voor de kosten van voedsel van de Verenigde Naties (VN) is afgelopen maand namelijk verder opgelopen, nadat in september al het hoogste niveau werd bereikt in tien jaar.


Niet per se gezond, maar wel lekker: dit zijn de beste aardbeienjams uit de supermarkt

30-10-2021 - 0 reacties ‘Altijd een gezond ontbijt’ is dit jaar het thema van het Nationaal Schoolontbijt (1 t/m 5 november). Suikerarme jam klinkt als een goede keuze. We nemen er tien onder de loep.


Boodschappen worden de komende tijd alleen maar duurder

22-10-2021 - 0 reacties Bier, tandpasta en veel andere producten in de supermarkt zijn de afgelopen maanden duurder geworden. De komende maanden zal het potje voor de boodschappen alleen maar leger raken; verschillende grote producenten hebben aangekondigd de prijzen te verhogen en die extra kosten komen waarschijnlijk weer voor de rekening van de consument.


Glastuinbouw: lege kassen en legere schappen dreigen

08-10-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Er dreigen deze winter kassen leeg te blijven door de hoge prijzen van energie en dat leidt mogelijk tot legere schappen in de supermarkt. "Ondernemers maken nu hun keuzes", zegt Alexander Formsma, verantwoordelijk voor Energie en Klimaat bij Glastuinbouw Nederland. Hij verwacht dat de hoge energieprijzen ook zullen leiden tot duurdere tomaten, komkommers, paprika's, rozen en chrysanten.
Het bericht Glastuinbouw: lege kassen en legere schappen dreigen verscheen eerst op Nieuws.nl.


VN ziet kosten voedsel stijgen naar hoogste niveau in decennium

07-10-2021 - 0 reacties NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Etenswaren kunnen komende tijd nog duurder worden in bijvoorbeeld de supermarkt. Een belangrijke index voor de kosten van voedsel van de Verenigde Naties is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar.


Nieuwe groentes tegen verspilling: bloemkooltjes en broccoli met dunne stelen

28-09-2021 - 0 reacties Slablaadjes die precies op een hamburgerbroodje passen, broccoli met een dunne steel die consumenten wél willen eten in plaats van dikke stelen die worden weggegooid, en bloemkolen die wit blijven. Want geel-geworden bloemkolen kopen we niet, in de veronderstelling dat die niet meer goed zijn.
Het zijn zomaar wat innovaties die deze week te zien zijn in het Noord-Hollandse Grootebroek op het Field of Innovation, een evenement voor telers en vertegenwoordigers van bijvoorbeeld supermarkten. Wereldwijd wordt zo'n 30 procent van alle geoogste groenten en fruit verspild. Om dat percentage omlaag te krijgen, wordt er in de sector hard gewerkt aan nieuwe groentes die beter aansluiten bij de wensen van consumenten.
Lotfi Bani van Syngenta, een bedrijf dat nieuwe rassen teelt: "Het duurt gemiddeld zeven jaar om een nieuw ras te ontwikkelen. Een voorbeeld daarvan is de hamburgersla. Behalve dat die precies past op een broodje, is die sla ook wat dikker. Die blijft langer knapperig en daardoor hoeft er minder weggegooid te worden", zegt Bani vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.
Broccoli met dunne steel
De broccoli die we nu in de supermarkt kopen, heeft een dikke stronk. Bani: "Veel consumenten moeten daar niets van hebben en snijden dat deel eraf. Hartstikke zonde, want behalve dat die steel lekker is, zitten er ook heel veel vitamines in."
Maar om de consument toch tegemoet te komen, ligt er binnenkort een broccoli in de winkel met een dunne steel. "Die hoef je dus niet meer weg te gooien."
Over de bloemkool hebben veel mensen het vooroordeel, dat als ie verkleurd is, niet meer goed is. Dat is een misvatting: "Wat we gedaan hebben, is een bloemkool ontwikkelen die wit blijft", aldus de Syngenta-woordvoerder. En nieuw zijn ook bloemkooltjes: "Er zijn toch steeds meer kleine huishoudens. Wat moeten die met een grote bloemkool? Ze gooien de helft weg. Doodzonde. Vandaar een soort die beter is afgestemd op de wens van veel consumenten."
Er zijn mensen, onder wie ook wetenschappers, die niet veel moeten hebben van al dat 'gerommel' met ons eten. Foodwatch, een organisatie die kritisch is op alles wat met ons voedsel heeft te maken, reageert gematigd.
"Het is goed dat er vanuit alle kanten wordt meegedacht over oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan", zegt Foodwatch-directeur Nicole van Gemert. Zij vindt wel dat de klant moet worden geïnformeerd over het feit dat het om genetisch gemodificeerd voedsel gaat. "Dat gerommel hoeft van ons ook niet, maar we hebben geen principiële bezwaren mits het eerlijk en veilig voedsel is, beoordeeld door een onafhankelijke instantie. Niet aangeleverd of betaald door de industrie. Als het veilig is, zie ik het probleem niet. Ga je gang."