Supermarkt

Volg al het nieuws over Supermarkt, een van de 13697 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Supermarkt nieuwsbrief.

Supermarkt nieuws

‘Heineken maakt van elk aanrecht een bar’

17-10-2017 - 0 reacties

Alweer geruime tijd geleden bracht Heineken een apparaat op de markt waarmee mensen thuis bier konden tappen. Tankjes bier waren te koop in de supermarkt. Het was even een begeerd product, een paar andere biermerken waagden zich er ook aan maar het verdween uit de belangstelling. En opeens is het idee terug.

" width="150">


Wakker Dier wil meer keurmerkkip in supermarkt

13-10-2017 - 0 reacties

Wakker Dier vindt dat supermarkten te weinig doen om het aanbod van kip met een keurmerk te verhogen.


Supermarkt PLUS bezorgt met bakfiets en bolderkar, een test

12-10-2017 - 0 reacties

" width="150">


Samen sterk: dé manier om duurzame landbouw de norm te maken is samenwerking - OneWorld

10-10-2017 - 0 reacties

Op de Dag van de Duurzaamheid reflecteert Han de Groot, algemeen directeur van UTZ en CEO van de toekomstige Rainforest Alliance, op de staat en toekomst van duurzaamheid in de voedselindustrie Tegenwoordig kun je elke supermarkt binnenlopen en een enorme schare aan producten met een duurzaamheidskeurmerk vinden. Je zou bijna vergeten dat certificering een relatief … Lees meer


Kip bij Keuringsdienst Van Waarde

02-10-2017 - 0 reacties

De Keuringsdienst van Waarde ging op onderzoek uit naar de Nieuwe Standaard Kip en de verschillen met reguliere kip. Op bezoek bij de supermarkt, in gesprek met pluimveehouders met langzaamgroeiende kippen en reguliere kip.


Britse supermarkt Asda ontwikkelt fruit met snoepsmaak

15-09-2017 - 0 reacties

" width="150">


Aldi tekent convenant biologische aardappelteelt

12-09-2017 - 0 reacties

De supermarkt Aldi sluit zich aan bij het convenant over de biologische aardappelteelt.


Voorkeur voor lokale producten boven biologische producten

05-09-2017 - 0 reacties

Voor de consumenten in Midden-Duitsland gaan lokale levensmiddelen boven biologische levensmiddelen. Ook bij de keuze van de supermarkt waar men het liefst naartoe gaat ziet men verschillen tussen de inwoners van Sachsen, Sachsen-Anhalter en Thüringer en de consumenten in heel Duitsland. De bekendste merken.....


Resistente bacteriën in kippenvlees in supermarkt

31-08-2017 - 0 reacties

Een kwart van het kippenvlees in supermarkten bevat bacteriën die ongevoelig zijn voor het antibioticum colistine, ‘het laatste redmiddel’. Dit blijkt uit onderzoek naar deze resistentie onder leiding van arts-microbioloog Jan Kluytmans die werkt in het Amphia Ziekenhuis in Breda.


Schandaal breidt zich uit: fipronil ook gebruikt in andere Europese landen

31-08-2017 - 0 reacties

In Italië is een partij ernstig vergiftigde eieren ontdekt, afkomstig uit Roemenië. Het gaat om 11.000 eieren die per kilogram 1,20 milligram fipronil bevatten, de hoogst gemeten waarde tot nu toe in Europa.
De vondst duidt er op dat niet alleen het Nederlandse bedrijf Chickfriend het schadelijke fipronil gebruikte als bestrijdingsmiddel in kippenstallen, maar dat andere bedrijven verspreid door Europa dat nog steeds doen.
De afgelopen dagen kwamen bij het Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) van de Europese Unie tientallen meldingen binnen over met fipronil besmette eieren. Die eieren zijn niet afkomstig uit Nederland, maar uit Italië, Hongarije, Roemenië, Polen en Duitsland.
De activiteiten van Chickfriend in het buitenland zijn onderdeel van strafrechtelijk onderzoek, maar het is onwaarschijnlijk dat het jonge bedrijf ook in Oost-Europa stallen met bestrijdingsmiddelen behandelde.
Kritische grens
Na vragen van de NOS bevestigt het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid dat de besmette eieren een "serieus risico" vormen voor de gezondheid: 1,20 milligram per kilo fipronil is fors meer dan kritische grens van 0,72 milligram. De eieren zijn na onderzoek in beslag genomen.
"Alle alarmbellen zijn hier gaan rinkelen. Na het schandaal in Nederland en België neemt de Italiaanse overheid extra steekproeven van eieren in bijvoorbeeld fabrieken en verpakkingscentra. Deze eieren zijn gevonden voordat ze naar de supermarkt gingen, maar de vraag is natuurlijk hoe lang er al giftige eieren in Italië circuleren", zegt correspondent Mustafa Marghadi.
Naar aanleiding van de vondst in Italië doet de Roemeense overheid nu onderzoek naar fipronil in eieren.
Het is niet de eerste keer dat met fipronil besmette eieren gevonden worden die afkomstig zijn uit andere Europese landen. In Nederland werden al besmette eieren uit Polen gevonden en in Italië doken eerder besmette eieren op uit eigen land.

Netwerk
De voorzitter van de Nederlandse Vakbond voor Pluimveehouders (NVP), Hennie de Haan, zegt dat de vondst van giftige eieren uit Roemenië haar "niets verbaast". "Wij hebben in de sector al langer het vermoeden dat er ook in andere Europese landen bedrijven actief zijn die bij de schoonmaak van stallen etherische oliën gebruiken waar fipronil in zit."
De Belgische leverancier van Chickfriend importeerde de oliën uit Roemenië. "Het lijkt er dus op dat Roemenië de bron van het fipronil-schandaal is. De vraag is of er een heel netwerk achter zit", aldus De Haan. "Hoe dan ook is het stuitend om na vijf weken te ontdekken dat fipronil ook in andere Europese lidstaten is toegepast."
Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt van de melding uit Italië te weten, maar wil de details nog uitzoeken.


AH komt met dagvers glutenvrij brood

30-08-2017 - 0 reacties

Albert Heijn introduceert naar eigen zeggen als eerste supermarkt in Nederland dagvers glutenvrij brood. Het product komt uit een nieuwe bakkerij waar alleen glutenvrije producten worden geproduceerd, zodat kruisbesmetting uitgesloten is.


Wafels uit voorzorg uit de supermarkt

24-08-2017 - 0 reacties

Diverse supermarkten hebben wafels uit de winkels gehaald omdat de producten zijn gemaakt van eieren waarin fipronil zit. Volgens een woordvoerder van de supermarkt Emté gaat het om een lage concentratie van het middel en is het niet gevaarlijk voor de gezondheid.


'Besmet varkensvlees niet uit Nederland'

23-08-2017 - 0 reacties

Op zondag 20 augustus werd bekend dat in een Engelse supermarkt besmet varkensvlees werd verkocht. Het vlees zou volgens de Engelse onderzoekers uit Nederland of Duitsland geïmporteerd zijn. Echter, volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is dat niet mogelijk.


Verse vis gedijt niet in Nederlandse supermarkt

22-08-2017 - 0 reacties

" width="150">


Geen Britse melkpremie voor andere Arla-leden

21-08-2017 - 0 reacties

De Britse supermarkt Morrisons wil niet langer dat Arla-leden in ons land en andere landen buiten Groot-Brittannië een deel opstrijken van de meerprijs die de winkelier rekent voor speciale Milk for Farmers.


Consumenten kiezen vaker voor duurzaam voedsel

17-08-2017 - 0 reacties

Voor het zesde jaar op rij is de consumptie van duurzame producten toegenomen. Vooral de verkoop in de supermarkt nam fors toe. In totaal hebben consumenten in 2015 12 procent meer dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel gekocht. Met een besteding van 3 miljard euro is het marktaandeel verder gestegen 7 naar 8 procent.


Verkoop van biologisch voedsel wederom gestegen

17-08-2017 - 0 reacties

De consumptie van biologische producten zit in de lift. Een groter aanbod gecertificeerde producten, veranderende consumentenvoorkeuren door meer aandacht voor duurzaam en gezond, maar ook prijsveranderingen verklaren de groei in bestedingen aan biologische producten. Door het ruime aanbod van biologische producten in de supermarkt, koopt het merendeel van de consumenten deze producten nu hier.


Bel group ruziet met Albert Heijn

17-08-2017 - 9 reacties

Voorlopig geen Leerdammer, Boursin, La Vache qui rit en Babybel in de schappen van supermarkt Albert Heijn. De Bel group, die bovengenoemde merken normaal gesproken levert, is in conflict met de keten.


Websupermarkt Picnic groeit als kool

15-08-2017 - 0 reacties

UTRECHT (ANP) - Online supermarkt Picnic ligt op koers om dit jaar een omzet te draaien van 100 miljoen euro, bijna zeven keer zoveel als in 2016. Dat zegt Michiel Muller, mede-oprichter van het bedrijf, dat dinsdag de eerste paal liet slaan van een nieuw distributiecentrum op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide.Picnic zag het aantal klanten in de eerste helft...


Piccolo-tomaten voor het eerst in Spaans supermarktschap

08-08-2017 - 0 reacties

Juni was een belangrijke maand voor Les Jardins de Rabelais. De Piccolo-tomaten werden in Spanje voor het eerst in een Spaanse supermarkt verkocht. Tot op heden was het alleen mogelijk om ze te vinden in Mercabarna, een van de grootste groothandelsmarkten in het land."Vooralsnog gaat 50 procent van de.....