Keurmerk

Keurmerk is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Keurmerk en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Keurmerk nieuws

Fotoserie: Bots bouwt om naar 2 sterren Beter Leven

16-08-2019 - 0 reacties Pluimveebedrijf B.J. Bots uit het Groningse Wedde bouwde om van vrije uitloop naar vrije uitloop volgens het twee sterren Beter Leven keurmerk.


Buren verzetten zich flink tegen bouw overdekte uitloop

14-08-2019 - 0 reacties Een leghennenhouder uit Made (NB), die een overdekte uitloop wil bouwen aan zijn stal om over te kunnen schakelen naar het één ster van het Beter Leven keurmerk, stuit op flink verzet van de buren.


Hoogvliet supermarkten gaat alleen sterren eieren verkopen

02-08-2019 - 0 reacties Hoogvliet supermarkten gaat in navolging van andere supermarkten zoals Lidl, Jumbo en Albert Heijn, nog uitsluitend eieren met het Beter Leven keurmerk met één of twee sterren in de winkelschappen leggen.


Bioland: ‘Duitse officiële keurmerk garandeert dierenwelzijn te weinig’

28-07-2019 - 0 reacties Bioland, de belangrijkste vereniging voor biologische landbouw in Duitsland, heeft de nationale Tierwohl keurmerken geanalyseerd en sterk bekritiseerd. Ze zaaien verwarring en er wordt geen onderscheid gemaakt in gangbaar en biologische veehouderij.


AH aardappeltelers voorzien percelen van bloemrijke akkerranden

26-07-2019 - 0 reacties 35 akkerbouwers uit de provincies Flevoland, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland, die aardappelen telen voor Albert Heijn, hebben dit jaar ruim 20 km akkerrand ingezaaid. Het merendeel teelt volgens de eisen van het Planet Proof keurmerk.


100e certificaat Barometer Duurzame Bloemist voor t Hof van Hoornaar

12-07-2019 - 0 reacties Sanne Vonk van bloemist ’t Hof van Hoornaar kreeg van Gaston Starreveld van de Nationale Postcode Loterij het 100e certificaat uitgereikt van het onafhankelijke keurmerk Barometer
Duurzame Bloemist.


Beemsterkaas het duurzaamst omdat we er alles over mogen weten

12-07-2019 - 0 reacties Kaasmerk Beemster eindigt bovenaan in de Kaaswijzer van de transparantiemaker Questionmark. Opvallende conclusie: kaas met een keurmerk is geen garantie voor een duurzaam product. Beemster is wars van keurmerken, maar blijkt het duurzaamst.


12,5 jaar Beter Leven Keurmerk

01-07-2019 - 0 reacties Het Beter Leven Keurmerk bestaat 12,5 jaar. Dierenbescherming claimt dat in die tijd 150 miljoen dieren een beter leven hebben gehad. In 2018 stond het keurmerk een omzet van bijna 2 miljard euro in supermarkten.


FrieslandCampina telt 600 PlanetProof-boeren

24-06-2019 - 0 reacties Zuivelcoöperatie FrieslandCampina meldt dat meer dan 600 melkveehouders momenteel melk leveren dat voldoet aan het keurmerk 'On the way tot PlanetProof'. Dit waren een half jaar geleden nog 180 melkveehouders.


Verviervoudiging PlanetProof-melkveehouders in eerste half jaar

24-06-2019 - 161 reacties Het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk – dat producten van Campina sinds december 2018 dragen – lijkt aan te slaan bij de leden-melkveehouders. Het aantal boeren dat aan de eisen voor het keurmerk voldoet groeide van 150 in december naar meer dan 600 nu


Belgische vleesverwerker Aoste over op sterkip

22-06-2019 - 0 reacties Het Belgische vleeswerkingsbedrijf Aoste schakelt met al zijn gevogelteproducten stapsgewijs over naar het Beter Leven Keurmerk 1 ster.


Dekt meerprijs voor PlanetProof de kosten?

18-06-2019 - 0 reacties Steeds meer afnemers betalen een meerprijs voor producten die zijn geteeld onder het keurmerk 'PlanetProof'. De vraag is echter of die meerkosten wel vergoed worden. Adviesbureau CLM berekende daarom de kosten voor tafelaardappelen. Dekt de vergoeding alle inspanningen?


Albert Heijn legt twee sterren-varkensvlees in schap

14-06-2019 - 0 reacties Albert Heijn verkoopt Boerderijvlees van varkenshouder Annechien ten Have uit Beerta. Dat vlees heeft twee sterren Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming.


Aardbeienteler ontvang eerste certificaat Agrarisch Keurmerk Flexwonen

06-06-2019 - 0 reacties Aardbeienteler Jan van Meer heeft als eerste agrarisch ondernemer in Nederland het Agrarisch Keurmerk Flexwonen in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk, dat is opgezet door de vakbonden en land- en tuinbouworganisaties, borgt de kwaliteit en veiligheid van kortdurende huisvesting op het erf. Daan Quaars,…


Keurmerk huisvesting agrarische arbeidsmigranten gelanceerd

05-06-2019 - 0 reacties Aardbeienteler Jan van Meer uit Breda heeft woensdagochtend als eerste agrarisch ondernemer in Nederland het Agrarisch Keurmerk Flexwonen ontvangen. Dit is opgezet door de vakbonden en land- en tuinbouworganisaties. Het borgt de kwaliteit en veiligheid van kortdurende huisvesting op het erf.


Keurmerk huisvesting agrarische arbeidsmigranten gelanceerd

05-06-2019 - 0 reacties Aardbeienteler Jan van Meer heeft als eerste agrarisch ondernemer in Nederland het Agrarisch Keurmerk Flexwonen in ontvangst mogen nemen. Dit keurmerk, dat is opgezet door de vakbonden en land- en tuinbouworganisaties, borgt de kwaliteit en veiligheid van kortdurende huisvesting op het erf. Daan Quaars, wethouder Bouwen en Wonen van Breda, reikte het eerste certificaat uit.


Reguliere scharrelei verdwijnt uit Nederlands supermarktschap

05-06-2019 - 0 reacties Twee op de drie scharreleieren in Nederlandse supermarktschappen heeft inmiddels één of meerdere sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Het reguliere scharrelei verdwijnt als gevolg daarvan uit de schappen.


Omzet duurzaam voedsel groeit nog steeds maar vlakte in 2018 wel iets af

04-06-2019 - 0 reacties De omzet van ‘duurzamere’ producten steeg in 4 jaar tijd van 1,9 miljard euro naar 4,1 miljard euro. Er wordt ook steeds meer varkensvlees met een keurmerk verkocht. De omzetgroei vlakte overigens wel iets af tussen 2017 en 2018.


PLUS gaat alleen nog kipvleeswaren met ster verkopen

03-06-2019 - 0 reacties De kipvleeswaren van PLUS hebben vanaf september dit jaar minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. Dat heeft de supermarktketen toegezegd aan Wakker Dier. Daarnaast heeft de kip in de kant-en-klaar maaltijden sinds deze maand al minimaal één ster. “PLUS is de eerste supermarkt die deze stap zet. Dit is een belangrijke stap voor … Lees meer


Beter Leven keurmerk voor zuivel goed nieuws voor melkkoeien

03-06-2019 - 0 reacties Het nieuwe Beter Leven keurmerk (BLk) voor zuivel is goed nieuws voor de melkkoeien. Wakker Dier is vooral blij met de extra ruimte die melkkoeien krijgen, inclusief een ligplaats voor elke koe. Ook de kalfjes zijn beter af, die blijven twee keer zo lang op de boerderij waar ze geboren worden. Aan koeienstallen worden geen … Lees meer