Keurmerk

Keurmerk is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Keurmerk en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Keurmerk nieuws

TV: Kabinet pakt stikstof via voerspoor aan

13-11-2019 - 0 reacties Vandaag in Nieuwe Oogst TV: kabinet gaat stikstofproblematiek via voerspoor te lijf, glastuinders bieden petitie tegen stroomtaks aan, aantal educatieboerderijen met keurmerk stijgt en Noord-Holland handhaaft stikstofregels.


Nieuw keurmerk voor vegetarische restaurants

12-11-2019 - 0 reacties Keurmerk – Liefhebbers van vegetarische gerechten kunnen vanaf vandaag in één oogopslag zien welk restaurant het beste aanbod heeft. De Vegetariërsbond heeft namelijk het initiatief genomen om het keurmerk ‘Lekker Vega’ in het leven te roepen dat duidelijk maakt welke restaurant in de regio de meeste vega(n) opties serveert.


We moeten snel duidelijk krijgen hoe goed dit ‘superkeurmerk’ echt werkt

08-11-2019 - 0 reacties Wetenschappers wijzen een nieuw keurmerk in de supermarkt af. Hier een idee om te beoordelen of dat terecht is.


Volgend jaar 40 miljoen dieren onder Beter Leven

21-10-2019 - 0 reacties Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien en boeren houden hun dieren steeds diervriendelijker, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers van de Dierenbescherming.


Dierenbescherming ziet uitbreidingskansen voor Beter Leven keurmerk in zuivel en kip

21-10-2019 - 0 reacties Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft groeien. Dat blijkt uit het op maandag 21 oktober gepubliceerde jaarcijfers. De Dierenbescherming verwacht in 2020 uit te komen op 40 miljoen dieren die per jaar volgens de criteria van het keurmerk worden gehouden. Dat zou een verdubbeling inhouden in nog geen vijf jaar tijd. De ambitie van de Dierenbescherming is om het keurmerk verder uit te breiden. De organisatie ziet kansen voor uitbreiding van het keurmerk in pluimveevlees en zuivel.


Knieperige consument laat Beter Leven links liggen

21-10-2019 - 0 reacties 'Het aantal dieren dat gehouden worden onder het keurmerk 'Beter Leven' neemt snel toe, maar het kan nog veel beter', zo stelt de Dierenbescherming. Daarom doen zij in de week van het keurmerk Beter Leven een dringende oproep doet aan consumenten.


Veehandelaar verdacht van gesjoemel met keurmerk ‘Beter Leven’

17-10-2019 - 0 reacties
Originele beschrijving

Een Brabantse veehandelaar wordt verdacht van gesjoemel met certificaten, waardoor vlees ten onrechte in aanmerking kwam voor twee sterren van het Beter Leven-keurmerk voor dierenwelzijn.


NVWA maakt einde aan mogelijke fraude met Beter Leven-eisen

17-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een mogelijke fraude-mogelijkheid met 2 sterren Beter Leven Keurmerk afgedicht. Voortaan krijgen de controleurs van het Beter Leven Keurmerk toegang tot hetzelfde systeem als de NVWA zelf.


Bionext wil actieve aanpak fraude met biologisch keurmerk

15-10-2019 - 0 reacties Fraude met het biologisch keurmerk mag niet ongestraft blijven, fraudeurs moeten harde sancties opgelegd krijgen. Dat stelt Bionext, ketenorganisatie van de biologische sector.


Consument geeft kwart meer uit aan eieren met keurmerk

13-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse consument heeft in 2018 een kwart meer uitgegeven aan eieren met een keurmerk na een jaar van teruggang door de fipronilaffaire en ophokplicht voor pluimvee in 2017.


Consument geeft minder geld uit aan 'duurzaam' vlees

10-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse consument heeft in 2018 minder geld besteed aan vlees met een keurmerk. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel, die vorige week door minister Carola Schouten (LNV) naar de Tweede Kamer is gestuurd.


‘Alle kipvleeswaren bij Aldi en Lidl worden verkocht zonder beterlevenkeurmerk’

10-10-2019 - 0 reacties Bij de Nederlandse vestigingen van Aldi en Lidl worden uitsluitend kipvleeswaren gekocht zonder dierenwelzijnskeurmerk. Dat blijkt uit een steekproef van Wakker Dier. De supermarkten hebben hiermee het slechte aanbod qua dierenwelzijn in deze categorie. Bij Albert Heijn is het ook niet goed gesteld: daar heeft slechts acht procent een keurmerk.


Aldi en Lidl: geen kipvleeswaren met keurmerk

10-10-2019 - 0 reacties Aldi en Lidl verkopen uitsluitend kipvleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk, blijkt uit een steekproef van Wakker Dier. Daarmee hebben zij het slechtste aanbod van alle supermarkten. “De consument kan niet eens kiezen voor een kipvriendelijker boterham. Dat is niet meer van deze tijd”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. Ook bij Albert Heijn is het aandeel kipvleeswaren … Lees meer


Importheffingen VS treffen 39 miljoen euro aan Nederlandse kaas

04-10-2019 - 0 reacties De helft van de Nederlandse kaasexport naar de Verenigde Staten wordt getroffen door importheffingen van de Verenigde Staten. Dat laat een woordvoerder van de minister van Buitenlandse Handel weten.
De Verenigde Staten hebben een lijst opgesteld met Europese producten waar heffingen voor komen. In totaal exporteert Nederland zo'n 80 miljoen euro aan kaas naar de Verenigde Staten. Daarvan wordt minstens 39 miljoen belast met importheffingen van 25 procent.
Ook de Nederlandse varkenssector wordt geraakt. Worst ter waarde van 600.000 euro gaat onder de heffingen van 25 procent vallen.
Onduidelijkheid over geraspte, gemalen en plakken kaas
Goudse en Edammerkaas met keurmerk staan niet op de lijst. Niet duidelijk is of ook afgeleide producten, zoals geraspte Goudse kaas, of plakken Edammerkaas, vrij blijven van importheffingen.
Als blijkt dat die afgeleide producten ook importheffingen krijgen, dan wordt er dus meer dan 39 miljoen euro aan Nederlandse kaas belast met importheffingen.
Koekjes vooralsnog vrij van heffingen
De importheffingen gelden niet alleen voor kaas. Ook Europese vliegtuigen, whiskey, wafels, hammen en mosselen krijgen ermee te maken.
Voor Nederlandse koekjes, zalm, koffie, wafels, alcohol en non-alcoholische dranken komen er voorlopig geen heffingen, laat het ministerie weten. De woordvoerder benadrukt wel dat dit de stand is op 4 oktober. De Verenigde Staten kunnen producten toevoegen en van de lijst afhalen. Het is niet uitgesloten dat deze producten een dezer dagen wel worden toegevoegd aan de lijst.
Donderdag kondigden de Verenigde Staten importheffingen aan op allerlei Europese producten, vanwege de steun van de Europese Unie aan Airbus. De Verenigde Staten zegt daardoor schade te hebben geleden.
De maatregelen gaan op 18 oktober in.

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer de helft van de Nederlandse kaasexport naar de Verenigde Staten wordt getroffen door de importheffingen die het land de Europese Unie oplegt. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Handel laten weten.
Het bericht Helft kaasexport getroffen door heffingen VS verscheen eerst op Nieuws.nl.

Iedere handelsbarrière is er een te veel, maar de importheffingen die de Verenigde Staten invoeren tegen Nederlandse kazen zijn „niet het einde van de wereld”. Dat zegt Onno Boersma, algemeen directeur van de branchevereniging voor zuivelhandelaars GemZu.

De Europese Commissie onderzoekt een Italiaans verzoek om de landbouwsector in de EU te steunen om de gevolgen van de voorgenomen Amerikaanse importheffingen op te vangen. De Italiaanse landbouwminister Teresa Bellanova heeft het dagelijks EU-bestuur gevraagd of hier een Europees fonds voor kan worden opgezet of een bestaand instrument aan te wenden.

De verhoogde Amerikaanse importheffingen gaan gelden voor de helft van de Nederlandse kaasexport naar de VS, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. De heffingen van 25 procent gaan op 18 oktober in.

Ongeveer de helft van de Nederlandse kaasexport naar de Verenigde Staten wordt getroffen door de importheffingen die het land de Europese Unie oplegt. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Handel vandaag laten weten.


Nederlandse consument besteedt meer aan duurzaam geproduceerd voedsel

03-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse consument geeft steeds meer geld uit aan voedsel dat voorzien is van een keurmerk. In 2018 kochten huishoudens voor 4,9 miljard euro aan dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, een stijging van 7%. Het marktaandeel duurzaam voedsel ligt inmiddels op 11%. Dat staat in de Monitor Duurzaam Voedsel 2018, die minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.


Column: Praten met veehouders, waarom eigenlijk?

30-09-2019 - 0 reacties ‘Waarom niet?’, zou mijn reactie zijn. Het is ontzettend waardevol en in mijn ogen absoluut noodzakelijk om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven. Zeker voor de doorontwikkeling van het Beter Leven keurmerk. Alleen samen komen wij verder.


Deens dierenwelzijnslabel verder uitgebouwd

23-09-2019 - 0 reacties Als het aan de Deense landbouwminister Mogens Jensen ligt, wordt het Deense dierenwelzijnslabel verder uitgebouwd. Na varkens- en pluimveevlees moet het keurmerk in 2020 ook gelden voor kalfs- en rundvlees.


Deens dierwelzijnslabel verder uitgebouwd

23-09-2019 - 0 reacties Als het aan de Deense landbouwminister Mogens Jensen ligt, wordt het Deense dierwelzijnslabel verder uitgebouwd. Na varkens- en pluimveevlees moet het keurmerk in 2020 ook gelden voor kalfs- en rundvlees.


Plus supermarkt start keten met Vion en 14 varkenshouders

12-09-2019 - 0 reacties Supermarktketen Plus start een samenwerking met 14 geselecteerde Nederlandse varkensboeren, die werken vanuit de criteria van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ze zijn aangesloten bij het Good Farming concept van Vion.


Planet Proof aardappeltelers gebruiken 50 procent minder gewasbeschermingsmiddelen

23-08-2019 - 0 reacties Akkerbouwers die hun aardappelen telen onder het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ presteren goed bij het terugdringen van milieubelasting. Hun gebruik aan gewasbeschermingsmiddelen is 50% lager en hun gebruik van hoog risico stoffen met is 2/3 lager.