Consument

Consument is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Consument en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Consument nieuws

Palmolievrije margarine speelt in op werkelijkheidsbeeld van de consument

17-08-2019 - 0 reacties 'Palmolievrij' hoeft niet exclusief en duur te zijn, zegt het hippe nieuwe Nederlandse margarinemerk The Flower Farm. De plantenboerderij maakt plantaardig en orang-oetan-vriendelijk smeren lekker betaalbaar. De consument kan zich er een schoon geweten mee permitteren. Of het ook echt duurzamer is, is een boeiende vraag. Die legden we voor aan de kenners van de duurzame vettenwereld.


'TrackEasy is schot in roos voor FrieslandCampina' - Interview Job Westerhof

09-08-2019 - 0 reacties Begin augustus lanceerde zuivelcoöperatie FrieslandCampina in Hong Kong de campagne rond TrackEasy. Job Westerhof uit Wachtum (Drenthe) is 1 van de 10 leden-melkveehouders die de Aziatische consument, door middel van een QR-code, een kijkje geeft op zijn melkveebedrijf.  


Slachterijbouwer Marel wil geld verdienen aan slachtdata

07-08-2019 - 0 reacties Slachterijbouwer Marel wil data van machines delen met de consument. Het verkopen van informatie moet voor het bedrijf zelfs een nieuwe inkomstenbron opleveren.


Supermarkten overspoelen consument met vleesstunts

07-08-2019 - 0 reacties Het aantal vleesaanbiedingen is de eerste helft van 2019 met 17 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is de sterkste stijging in vier jaar. In een half jaar tijd stuntten de elf grote supermarkten maar liefst 7.974 keer met vlees. Dat blijkt uit de Stuntmonitor van Wakker Dier. De grootste stijging … Lees meer


Een nieuw melkmerk op boeren­verstand

06-08-2019 - 21 reacties Qua originaliteit het beste melk merk idee wat ik de laatste tijd zie langskomen:

Matthijs heeft gekozen voor ‘Elke Melk, vol smaakavontuur’, want ‘elke koe is anders, dus ook haar melk’. Op iedere fles kun je zien van welke koe jouw melk komt, zodat je de volgende keer mogelijk voor dezelfde koe met bijpasssende smaak kunt kiezen. Ik ben benieuwd of de consument daar al aan toe is. Bij planten en bloemen geloof ik er zeker in: op Instagram zie je dat juist de planten die helemaal zijn uitgegroeid, het meeste worden gewaardeerd. De consument zoekt géén homogeniteit, maar iets bijzonders. Of de tijd er rijp voor is in voeding?


Slachtmachinefabrikant wil geld verdienen aan slachtdata

06-08-2019 - 0 reacties Slachtmachinefabrikant Marel wil data van machines delen met de consument. Het verkopen van informatie moet voor het bedrijf zelfs een nieuwe inkomstenbron opleveren. Dat zegt het bedrijf in het Financieel Dagblad.


Soms een keuze maken #blog

01-08-2019 - 0 reacties Afgelopen week stond er in het Vakblad voor de Bloemisterij een interessant artikel over dat de marketing meer gericht moet zijn op de consument. Hier het artikel als u abonnee bent.


Boer legt contact met gratis pannenkoek

01-08-2019 - 0 reacties Vereniging De boer als gastheer uit het Vechtdal investeerde dit jaar onder meer in een grote mobiele pannenkoekenpan. Door het organiseren van activiteiten zoekt de vereniging contact met de consument.


Rozen uit Afrika zijn spotgoedkoop, maar voelen ongemakkelijk

30-07-2019 - 0 reacties Rozen uit Afrika staan voor stuntprijzen in de winkel. De sector wil duurzaam produceren, maar de consument heeft geen idee waar de bloem vandaan komt en hoe het zit met de werkomstandigheden van de pluksters.


Varkens in Nood spoort restaurants aan tot diervriendelijker menu’s

30-07-2019 - 0 reacties Heb je dierenwelzijn hoog in je vaandel? Kies je dan voor lamsvlees of kip als je uit gaat eten? Om je bij die afweging te helpen lanceert Varkens in Nood vandaag de digitale DierenwelzijnsCheck. De nieuwe site moet de consument helpen bij het maken van diervriendelijkere keuzes en restaurants aanzetten tot een diervriendelijke kaart.


Dit is waarom een peer met een verhaal beter verkoopt

26-07-2019 - 0 reacties Boeren leveren hun producten steeds vaker rechtstreeks aan de consument. Dat lukt prima door het verhaal achter de producten te vertellen. Jan Willem van der Schans helpt de boeren hun weg te zoeken.


ACM start onderzoek naar prijsvorming in voedselketen

26-07-2019 - 0 reacties De Autoriteit Consument & Markt (ACM) start op verzoek van de Minister van Landbouw de monitor prijsvorming in de voedselketen. De monitor laat straks per schakel zien welke prijs ondernemingen betalen voor inkoop van een product en wat de verkoopprijs is. Ontwikkelingen De monitor gaat


Holland Paviljoen op de Internationale Grüne Woche 2020

26-07-2019 - 0 reacties Wilt u de Duitse markt betreden en de Duitse consument leren kennen? Heeft u al jaren een handelsrelatie met Duitsland en blijft u graag in contact met uw klanten? Of wilt u uw netwerk in de agro- en foodsector uitbreiden? Neem dan deel aan Internationale Grüne Woche (IGW) van 17 tot en met 26 januari in Berlijn.


Van boer tot bord: eindelijk inzicht in de prijsvorming van ons eten

25-07-2019 - 0 reacties De Autoriteit Consument & Markt start een onderzoek naar de prijsvorming in de voedselketen. Daarmee wordt bijvoorbeeld inzichtelijk wat een verpakker betaalt voor een kilo tomaten en voor hoeveel hij de verpakte tomaten doorverkoopt. Met deze monitor moet de positie van de boer in de voedselketen worden versterkt.


Ontvangt boer nu echt een te lage prijs?

25-07-2019 - 0 reacties De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de prijzen in de voedselketen onderzoeken. Uit de monitor prijsvorming moet straks blijken welke prijs ondernemingen betalen voor inkoop van een product en wat de verkoopprijs is.


Een op tien Gelderse boeren verkoopt direct

19-07-2019 - 0 reacties De korte keten landbouw is populair in Gelderland. Een op de tien Gelderse boeren verkoopt een deel van het geproduceerde voedsel via maximaal één tussenschakel aan de consument.


Varkensvlees wordt te duur: consument kiest vaker voor kip

18-07-2019 - 0 reacties De consumptie van varkensvlees in Europa zal dit jaar dalen omdat consumenten, vanwege hoge varkensvleesprijzen, overschakelen op goedkoper kippenvlees. Dat meldt de Europese Commissie in een recent rapport.


'Vleesveehouderij moet kansen beter verzilveren'

11-07-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

'Verantwoorde kwaliteit van dichtbij', zo heet de visie van de vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland. Volgens voorzitter Wouter Hartendorf kan de vleesveehouderij een brug slaan tussen boer en consument.


‘Kip-van-morgen-wet’ moet voedsel nog wat duurder mogen maken

09-07-2019 - 0 reacties Een nieuwe wet moet het mogelijk maken gezamenlijke afspraken van boeren, verwerkers en detailhandel de consument in Nederland meer te laten betalen voor zijn voedsel dan in de vrije markt zou hoeven. Recent klonk protest toen bleek dat de overheid de prijzen van voedsel via een BTW-maatregel omhoog had gestuwd, terwijl de minister van Landbouw dat nog niet voldoende vond. Het wetsvoorstel wordt in september in de Tweede Kamer besproken.


Gaat consument betalen voor biodiversiteit?

28-06-2019 - 0 reacties Ferd Crone, de burgemeester van Leeuwarden, nam donderdag 27 juni afscheid met een symposium en kwam met een nieuw plan: 'Zet op alle pakken melk in Friese supermarkten 2,5 cent opslag en laat het ten goede komen aan extra biodiversiteit in het boerenland.' De reacties waren van alle kanten positief, maar kanttekeningen zijn er ook volop.