Kip

Volg al het nieuws over Kip, een van de 16342 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Kip nieuwsbrief.

Kip nieuws

Wakker Dier achtervolgt Albert Heijn Kip tot bij jou op de stoep

23-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier zet de achtervolging in op de kip van Albert Heijn. De komende tijd zal in verschillende steden een billboard-auto van Wakker Dier achter de thuisbezorging van Albert Heijn aanrijden, meldt de dierenwelzijnsorganisatie.


Wakker Dier in actie bij bezorgdienst Albert Heijn

23-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier rijdt komende tijd achter de blauwe bezorgwagens van Albert Heijn aan. De wagen van Wakker Dier heeft een groot billboard met daarop de tekst: Wij achtervolgen Albert Heijn net zo lang, tot ze de AH kip niet meer bezorgen. Ook wij brengen onze boodschap nu tot op de stoep,” zegt Anne Hilhorst van Wakker … Lees meer


Skip de AH kip.

18-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier is de komende tijd op radio en tv te horen over het leed van de AH kip. Deze leeft namelijk een erbarmelijk bestaan in overvolle stallen, met zestien kippen per vierkante meter. Wakker Dier vindt dit onacceptabel en roept iedereen op om deze AH kip niet meer te kopen. “Totdat Albert Heijn betere … Lees meer


Kip gaat bij heet weer liever niet naar buiten

18-10-2019 - 0 reacties Kippen blijven bij heet weer liever binnen dan dat ze in de uitloop gaan. Dat blijkt uit een studie van Wageningen University & Research.


Een kip moet je even kunnen voelen

09-10-2019 - 0 reacties Leerlingen van twee basisscholen in Veenendaal leerden woensdag alles over de boerderij. Ze waren namelijk op bezoek bij een geitenhouderij in Lunteren en op een pluimveebedrijf in Barneveld.


'83 procent broedeieren bestemt voor export'

09-10-2019 - 0 reacties „Maar liefst 83 procent van de in Nederlandse broedeieren is direct of indirect bestemd voor de export. Slechts 17 procent is bestemd voor de productie van kip voor Nederlandse consumenten.”


Euro per kilo meer voor kip deert consument niet

04-10-2019 - 0 reacties Wat de Nederlandse retail heeft gedaan is uniek in de wereld. De zogenoemde 'plofkip' werd rond 2014/2015 door de supermarkten de deur gewezen en sindsdien ligt de Nieuwe Standaard Kip in de schappen. Dierenwelzijnsorganisaties blij, retail blij, de boer krijgt de hogere kostprijs doorberekend. En de consument? Die eet er geen kip minder om.


Vleeswaren uit de winkels na ontdekking ziektegevallen

04-10-2019 - 0 reacties Aldi, Jumbo en Silgro hebben vleeswaren van varkens, kip en rund van het bedrijf Offerman uit hun winkels gehaald, wegens een besmetting met de gevaarlijke bacterie listeria.


Vleeswaren uit de winkels na ontdekking ziektegevallen

04-10-2019 - 0 reacties Aldi, Jumbo en Silgro hebben vleeswaren van varkens, kip en rund van het bedrijf Offerman uit hun winkels gehaald, wegens een besmetting met de gevaarlijke bacterie listeria.


Een eitje van een kip die insecten eet, mag niet biologisch heten

02-10-2019 - 0 reacties Dit jaar bestaat de Warenwet 100 jaar. Daar is onder meer in vastgelegd aan welke eisen biologische producten moeten voldoen. Steven IJzerman is kwaliteitsmanager bij Udea, groothandel in biologische producten. Hij vertelt hoe de Warenwet het bedrijft baat, maar ook hoe de wet nieuwe ontwikkelingen remt.


Kilo kip voor kilo voer kan

27-09-2019 - 0 reacties De pluimveesector kan via veevoer duurzamer produceren door het gebruik van verantwoorde grondstoffen en het verhogen van de efficiëntie. 'Voer heeft een grote impact op de duurzaamheid en daar zijn nog flinke stappen te maken', zegt Anke Hamminga, directeur duurzaamheid EU bij Cargill.


AH-kip is Liegebeest 2019

18-09-2019 - 0 reacties De kip van 's lands grootste grutter is door Wakker Dier gekozen als Liegebeest 2019. Albert Heijn dankt zijn nominatie aan het 'A4'tje ruimte' dat de AH-kip krijgt.


Albert Heijn verdient Liegebeest 2019

18-09-2019 - 0 reacties Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019. De supermarkt dankte zijn nominatie aan de verpakking van de AH kip, waarop “meer ruimte” staat. Terwijl Albert Heijn met 16 kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte geeft – zonder daglicht. “Dit is een duidelijk signaal aan Albert Heijn dat zijn klanten geen … Lees meer


McDonald’s komt uit voor plofkip en de Ieren snappen niet waarom Wakker Dier de pik op hen heeft

16-09-2019 - 0 reacties De Liegebeestverkiezing van dit jaar kent inmiddels één kandidaat minder. Op de ‘enriched’ kip van McDonald’s valt niet meer te stemmen omdat ook McDonald's de kip nu een milieuvriendelijk en daarom plofkip noemt.


Vredelinger is eerste biologische fokkip

14-09-2019 - 0 reacties Wytze Nauta van Stichting Biologische Veeverbetering, Bio Kip en de Eemweideboerderij in Soest fokken sinds kort Vredelingerkippen. Het gaat om biologische Skal-gecertificeerde fokkippen die biologische kuikens voortbrengen.


Elektrakeuring brandveiligheid wordt strenger en objectinformatiekaart wordt verplicht

05-09-2019 - 0 reacties Het het hebben van een objectinformatiekaart waar belangrijke punten voor brandveiligheid op staan, wordt komend jaar mogelijk verplicht voor pluimveehouders die aan IKB Kip of IKB Ei deelnemen.


‘Wakker Dier zou zijn zegeningen moeten tellen’

04-09-2019 - 0 reacties Wakker Dier nomineerde 5 kandidaten voor de Liegebeestverkiezing van 2019. Er valt te kiezen tussen de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. Hoe reageren de genomineerden op hun uitverkiezing? We vroegen het na. Vandaag Milka. Eerder kwamen de kippen van McDonald's en Albert Heijn aan bod.


McDonald’s en Albert Heijn over hun kippen en de lat van Wakker Dier

30-08-2019 - 0 reacties Voor de Liegebeest-campagne van dit jaar nomineerde Wakker Dier 5 bedrijven. Consumenten kunnen tot en met 15 september hun stem uitbrengen op de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en ten slotte de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. In eerdere jaargangen konden bedrijven door hun reclame-uitingen aan de nominatie 'ontsnappen'. Dit jaar lijkt Wakker Dier bedrijven en supermarkten in de hoek te drijven: legt Wakker Dier de lat te hoog?
We vroegen het na bij de genomineerden. Vandaag de kippen van McDonald's en Albert Heijn.


Van Veldhuisen wil met eigen voerconcept kipverkoop stimuleren

29-08-2019 - 0 reacties Met een nieuw voerconcept wil Erik van Veldhuisen de verkoop van zijn eigen kip aan restaurants en andere lokale afnemers stimuleren. Hij verkoopt sinds december vorig jaar zijn eigen kip.


KFC test vleesloze kip van Beyond Meat

27-08-2019 - 0 reacties