Albert Heijn

Albert Heijn is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Albert Heijn en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Albert Heijn nieuws

Albert Heijn blijft grootste in e-commerce food

16-09-2020 - 0 reacties De e-commerce bij supermarkten in Nederland kreeg de afgelopen maanden een flinke boost door het coronavirus. Uit het consumentenonderzoek van Deloitte is gebleken dat 31% meer van de consumenten zijn boodschappen online doet. Van de 65+'ers in Nederland is zelfs 78% overgestapt op online boodschappen…


Salmonella in blokjes Goudse Kaas bij Albert Heijn

06-09-2020 - 0 reacties Albert Heijn haalt AH Goudse kaas jong belegen 48+ blokjes uit de winkels. Er is salmonella in aangetroffen, laat de supermarkt vandaag weten.


Moederbedrijf van Albert Heijn profiteert van corona-hamsteraars: winst verdubbeld

05-08-2020 - 26 reacties Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft zijn kwartaalwinst in het tweede kwartaal verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook schroeft het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com zijn winstverwachting voor het hele jaar op. De onderneming profiteerde opnieuw van hamstergedrag van consumenten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, net als in het eerste kwartaal.


Saladebar Albert Heijn voortaan in 100 winkels

14-07-2020 - 0 reacties Formulenieuws - Na een succesvolle pilot in meerdere winkels rolt Albert Heijn het concept Saladebar uit naar 100 winkels. Bij deze locties zitten ook AH to go’s. De Saladebar is onderdeel van de versafdeling, waar vers, gezond en gemak voor de klant centraal staan.

De Saladebar is ontwikkeld in samenwerking met Foodmaker. Klanten kunnen in de Saladebar zelf verse salades samenstellen. Het concept maakt onderdeel uit van de nieuwste Albert Heijn-formule, met veel ruimte voor vers en gemak. In deze nieuwe winkels is aandacht voor verse fruitsappen, broodjes, pasta’s, salades en sushi. Ook groente- en fruitproducten, verspakketten en gekoelde fruitsalades krijgen in deze winkels meer aandacht.


Boeren toch weer in actie omdat minister Schouten ultimatum naast zich neerlegt

13-07-2020 - 4 reacties Farmers Defence Force komt volgende week toch met nieuwe acties tegen de omstreden veevoermaatregel. De boeren hadden een ultimatum gesteld: als de maatregel uiterlijk 21 juli van tafel ging, zouden de boeren tot dan acties staken. Minister Schouten veegde dat ultimatum echter direct van tafel, waarop de boeren meteen nieuwe acties aankondigde.
"We zullen Nederland helpen
om stikstof te besparen", zei Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever nadat de landbouwminister het ultimatum naast zich neer had gelegd. De boeren hebben 'tal van acties' aangekondigd.
Farmers Defence Force gaf de minister tot volgende week
om de veevoermaatregel van tafel te halen. De minister gaf aan dat de maatregel de steun heeft van de
Tweede Kamer en dat ze extra advies over de voermaatregel eerst wil afwachten.

De minister verwacht alle adviezen en doorrekeningen eind augustus
naar de Tweede Kamer te kunnen sturen. Het verlagen van eiwit in
veevoer is een van de maatregelen om het stikstofgehalte in het
milieu te verlagen. Boeren voeren al maanden actie tegen deze
stikstofmaatregelen.

Veel acties
De boeren hebben de afgelopen weken in het hele land actie gevoerd tegen de veevoermaatregel. In onze provincie werden onder meer het distributiecentrum van Albert Heijn in Tilburg, de ingang van Eindhoven Airport, de A2 bij Liempde en het gebouw van Omroep Brabant geblokkeerd.


Zo vaak al waren de Farmers Defense-jongens diep gezonken, maar zo diep als dinsdag niet eerder

12-07-2020 - 13 reacties Eindelijk leken de terreurboeren van het Farmers Defense Force toch een keer de juiste tegenstander gekozen te hebben. Maandag stonden ze met hun tractoren voor de distributiecentra van de grote supermarkten, van Albert Heijn, van Jumbo en de Aldi. Eindelijk. Want als ze ergens moesten zijn, was het daar.


Protesterende boeren vertrekken bij distributiecentrum Albert Heijn

10-07-2020 - 2 reacties Het boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle lijkt afgelopen.


Ruim 200 AH-supermarkten krijgen geen voorraad door boerenblokkade distributiecentrum Zwolle

10-07-2020 - 1 reacties Vanuit het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle worden er geen producten geleverd aan supermarkten. Dat heeft de supermarkt gezegd tegen het ANP. De bevoorrading van 230 supermarkten ligt stil; boeren blokkeren het distributiecentrum, waardoor vrachtwagens het terrein niet op of af kunnen.


Noord-Hollandse boeren voeren actie in Zaandam

05-07-2020 - 25 reacties Noord-Hollandse boeren trekken zondagmiddag naar het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam om actie te voeren.


Topvrouw Albert Heijn: ‘We zien een verhoogde belangstelling voor producten uit Nederland’

11-06-2020 - 0 reacties De ceo van Albert Heijn geeft leiding aan meer dan 100.000 medewerkers, verbouwt nog elke week drie winkels en opende net de 51ste vestiging in België. Veranderde er dan niets voor Marit van Egmond in de huidige spannende tijd?


AH-topvrouw: ‘We zien een verhoogde belangstelling voor producten die uit Nederland komen’

11-06-2020 - 0 reacties De ceo van Albert Heijn geeft leiding aan meer dan 100.000 medewerkers, verbouwt nog elke week drie winkels en opende net de 51ste vestiging in België. Veranderde er dan niets voor Marit van Egmond in de huidige spannende tijd?


AH verlengt samenwerking met A-ware en DeltaMilk

25-04-2020 - 1 reacties Supermarkt Albert Heijn blijft samenwerken met Royal A-ware en Zuivelcoöperatie DeltaMilk. Doel is programma 'Beter voor Koe, Natuur en Boer' beter vorm te geven. Een volgende stap is om de melk klimaatneutraal te krijgen.


Supermarkten schakelen op, nemen honderden mensen extra aan voor bezorgdiensten

24-04-2020 - 0 reacties 's Lands graanschuren in de zesde versnelling.
Die coronabonus van 500 euro voor vullers en caissières zat er dan misschien niet in, er wordt in ieder geval geïnvesteerd in de bezorgdiensten. Die lagen tijdens het begin van de quarantaine natuurlijk een beetje overprikkeld in een hoekje, maar daar komt verandering in. "Jumbo, Albert Heijn en Coop hebben elk honderden nieuwe werknemers aangenomen. Picnic heeft de afgelopen weken al vijfhonderd nieuwe werknemers in dienst genomen en gaat vanwege het versneld openen van een nieuw distributiecentrum nog eens drie- tot vijfhonderd mensen aannemen." Veel van die nieuwe mankracht komt ook nog eens uit de voormalige horeca, dus dan zijn die makkers ook weer even van de straat. De bezorgtijd is natuurlijk alsnog wel ietsjes langer, maar goed, als dat het summum van onze Hongerzomer is, dan gaan we het misschien zelfs wel overleven met z'n allen.


Albert Heijn breidt plantaardig assortiment uit met 'zuivel’

24-03-2020 - 12 reacties Albert Heijn breidt vanaf vandaag haar plantaardige assortiment uit. Het gaat om plantaardige zuivel op basis van kokos, amandelen en haver.


Seniorenuurtje Albert Heijn valt in goede aarde

23-03-2020 - 0 reacties Vanochtend konden ouderen voor het eerst gebruikmaken van het corona-ouderenuurtje van Albert Heijn. Speciaal voor 70-plussers gooit de supermarktketen alle filialen een uur eerder open - net als veel andere supermarktketens, overigens.


Albert Heijn Goirle aan ‘massahamsteraars’: ‘Het is niet oké om medewerkers verantwoordelijk te houden’

15-03-2020 - 0 reacties GOIRLE - De Albert Heijn aan de Hovel in Goirle is klaar met klanten die zich misdragen tegenover het winkelpersoneel en roept daarom iedereen via Facebook op wat respect op te brengen.


Mogelijk hogere premie voor AH-boeren van A-ware

05-03-2020 - 0 reacties Royal A-ware startte in de zomer van 2018 officieel de gesloten ketensamenwerking met Albert Heijn. Dedeelnemende melkveehouders kregen een premie van eerst 2 cent en sinds begin 2019 3 cent per kilo melk in ruil voor de extra eisen waar ze aan voldoen. Dit programma wordt met in ieder geval 3 jaar verlengd. Mogelijk wordt het eisenpakket én de premie daarbij ook verhoogd.


Albert Heijn gaat milieu-impact aardappelen, groente en fruit meten

07-02-2020 - 0 reacties Supermarktketen Albert Heijn wil vanaf 2020 het middelengebruik van de Nederlandse teelt van aardappelen, groente en fruit in een onlineregistratietool beschikbaar hebben om de milieu-impact te kunnen meten. Hiervoor heeft AgroVision een registratieprogramma ontwikkeld met een koppeling tussen middelgebruik en milieubelasting.


AH-baas is dol op ‘helpen’: 970 miljoen suikerklontjes uit producten gehaald

23-01-2020 - 0 reacties Marit van Egmond (46) staat een jaar aan het roer van Albert Heijn. De grootste supermarktketen van ons land groeit gestaag verder onder haar leiding. Rode draad van Van Egmonds beleid is ‘gezond’. Minder suiker, meer en goedkopere groente en fruit. Toch komt er geen ban op sigaretten of drank. ‘Wij adviseren, maar klanten bepalen zelf wat ze kopen.’


Albert Heijn waarschuwt: van alle boerenkaas belegen 30+ kun je ziek worden

18-01-2020 - 0 reacties Albert Heijn roept alle boerenkaas belegen 30+ terug. Volgens de supermarktketen kun je voedselvergiftiging krijgen als je de kaas eet.