Albert Heijn

Albert Heijn is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Albert Heijn en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Albert Heijn nieuws

AH verlengt samenwerking met A-ware en DeltaMilk

25-04-2020 - 0 reacties Supermarkt Albert Heijn blijft samenwerken met Royal A-ware en Zuivelcoöperatie DeltaMilk. Doel is programma 'Beter voor Koe, Natuur en Boer' beter vorm te geven. Een volgende stap is om de melk klimaatneutraal te krijgen.


Supermarkten schakelen op, nemen honderden mensen extra aan voor bezorgdiensten

24-04-2020 - 0 reacties 's Lands graanschuren in de zesde versnelling.
Die coronabonus van 500 euro voor vullers en caissières zat er dan misschien niet in, er wordt in ieder geval geïnvesteerd in de bezorgdiensten. Die lagen tijdens het begin van de quarantaine natuurlijk een beetje overprikkeld in een hoekje, maar daar komt verandering in. "Jumbo, Albert Heijn en Coop hebben elk honderden nieuwe werknemers aangenomen. Picnic heeft de afgelopen weken al vijfhonderd nieuwe werknemers in dienst genomen en gaat vanwege het versneld openen van een nieuw distributiecentrum nog eens drie- tot vijfhonderd mensen aannemen." Veel van die nieuwe mankracht komt ook nog eens uit de voormalige horeca, dus dan zijn die makkers ook weer even van de straat. De bezorgtijd is natuurlijk alsnog wel ietsjes langer, maar goed, als dat het summum van onze Hongerzomer is, dan gaan we het misschien zelfs wel overleven met z'n allen.


Albert Heijn breidt plantaardig assortiment uit met 'zuivel’

24-03-2020 - 11 reacties Albert Heijn breidt vanaf vandaag haar plantaardige assortiment uit. Het gaat om plantaardige zuivel op basis van kokos, amandelen en haver.


Seniorenuurtje Albert Heijn valt in goede aarde

23-03-2020 - 0 reacties Vanochtend konden ouderen voor het eerst gebruikmaken van het corona-ouderenuurtje van Albert Heijn. Speciaal voor 70-plussers gooit de supermarktketen alle filialen een uur eerder open - net als veel andere supermarktketens, overigens.


Albert Heijn Goirle aan ‘massahamsteraars’: ‘Het is niet oké om medewerkers verantwoordelijk te houden’

15-03-2020 - 0 reacties GOIRLE - De Albert Heijn aan de Hovel in Goirle is klaar met klanten die zich misdragen tegenover het winkelpersoneel en roept daarom iedereen via Facebook op wat respect op te brengen.


Mogelijk hogere premie voor AH-boeren van A-ware

05-03-2020 - 0 reacties Royal A-ware startte in de zomer van 2018 officieel de gesloten ketensamenwerking met Albert Heijn. Dedeelnemende melkveehouders kregen een premie van eerst 2 cent en sinds begin 2019 3 cent per kilo melk in ruil voor de extra eisen waar ze aan voldoen. Dit programma wordt met in ieder geval 3 jaar verlengd. Mogelijk wordt het eisenpakket én de premie daarbij ook verhoogd.


Albert Heijn gaat milieu-impact aardappelen, groente en fruit meten

07-02-2020 - 0 reacties Supermarktketen Albert Heijn wil vanaf 2020 het middelengebruik van de Nederlandse teelt van aardappelen, groente en fruit in een onlineregistratietool beschikbaar hebben om de milieu-impact te kunnen meten. Hiervoor heeft AgroVision een registratieprogramma ontwikkeld met een koppeling tussen middelgebruik en milieubelasting.


AH-baas is dol op ‘helpen’: 970 miljoen suikerklontjes uit producten gehaald

23-01-2020 - 0 reacties Marit van Egmond (46) staat een jaar aan het roer van Albert Heijn. De grootste supermarktketen van ons land groeit gestaag verder onder haar leiding. Rode draad van Van Egmonds beleid is ‘gezond’. Minder suiker, meer en goedkopere groente en fruit. Toch komt er geen ban op sigaretten of drank. ‘Wij adviseren, maar klanten bepalen zelf wat ze kopen.’


Albert Heijn waarschuwt: van alle boerenkaas belegen 30+ kun je ziek worden

18-01-2020 - 0 reacties Albert Heijn roept alle boerenkaas belegen 30+ terug. Volgens de supermarktketen kun je voedselvergiftiging krijgen als je de kaas eet.


Toch acties bij distributiecentra supermarkten

18-12-2019 - 1 reacties Boze boeren en bouwers hebben woensdagochtend, in weerwil van een oproep van Farmers Defence Force, in Tilburg en Breda acties gevoerd bij distributiecentra van supermarktconcerns Albert Heijn en Jumbo.


Albert Heijn past 'misleidende' kaasspread en seizoensgroenten aan

05-12-2019 - 0 reacties De seizoensgroenten en bietengeitenkaasspread van Albert Heijn worden door de supermarktketen aangepast nadat deze producten door Foodwatch als misleidend werden aangemerkt. Zo bleken de groenten uit verre landen te komen en bestond het smeersel vooral uit roomkaas van koeienmelk.


Boeren roepen op tot blokkeren distributiecentra Overijsselse supermarkten

05-12-2019 - 0 reacties Boeren roepen in een groepschat van Farmers Defence Force massaal op tot het blokkeren van distributiecentra van Overijsselse supermarkten. Ze willen de centra minimaal 48 uur blokkeren. Onder meer die van de Jumbo in Raalte en Albert Heijn in Zwolle worden meerdere malen genoemd. "Jumbo vooral pakken, die is voorloper van alle ellende", zegt één van de leden.


AH haalt vlees uit de winkels vanwege salmonella

08-11-2019 - 0 reacties Bij vleesproducent Weidenaar is de salmonella-bacterie aangetroffen bij een leverancier. Daarom haalt het bedrijf uit Dokkum een serie vleesproducten uit de handel. Albert Heijn verkoopt het vlees, maar heeft de betreffende producten inmiddels uit de schappen gehaald.


Glastuinbouwbedrijf van The Fruit Farm Group in Sexbierum is failliet

04-11-2019 - 0 reacties Het glastuinbouwbedrijf van The Fruit Farm Group in het Friese Sexbierum is failliet. Het bedrijf dat onder andere biologische groenten leverde aan Albert Heijn heeft het faillissement zelf aangevraagd. Ruim 70 werknemers in vaste dienst verliezen daarmee hun baan. Het bedrijf heeft laten weten dat er zich meerdere belangstellenden hebben gemeld voor een overname.


Wakker Dier achtervolgt Albert Heijn Kip tot bij jou op de stoep

23-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier zet de achtervolging in op de kip van Albert Heijn. De komende tijd zal in verschillende steden een billboard-auto van Wakker Dier achter de thuisbezorging van Albert Heijn aanrijden, meldt de dierenwelzijnsorganisatie.


Wakker Dier in actie bij bezorgdienst Albert Heijn

23-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier rijdt komende tijd achter de blauwe bezorgwagens van Albert Heijn aan. De wagen van Wakker Dier heeft een groot billboard met daarop de tekst: Wij achtervolgen Albert Heijn net zo lang, tot ze de AH kip niet meer bezorgen. Ook wij brengen onze boodschap nu tot op de stoep,” zegt Anne Hilhorst van Wakker … Lees meer


Nieuwe strategie Bloomon zorgt voor zwarte cijfers

22-10-2019 - 0 reacties De Amsterdamse bloemenbezorger Bloomon mikt voorlopig niet meer op nieuwe landen, maar op nieuwe producten. Een strategiewijziging die voor het eerst winst oplevert voor het bedrijf. Ook het feit dat de boeketten sinds een week ook te koop zijn bij Albert Heijn past in de nieuwe strategie, zegt Bart Troost van Bloomon tegen FD.nl.


Skip de AH kip.

18-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier is de komende tijd op radio en tv te horen over het leed van de AH kip. Deze leeft namelijk een erbarmelijk bestaan in overvolle stallen, met zestien kippen per vierkante meter. Wakker Dier vindt dit onacceptabel en roept iedereen op om deze AH kip niet meer te kopen. “Totdat Albert Heijn betere … Lees meer


Albert Heijn doet proef met Bloomon boeketten

14-10-2019 - 0 reacties Albert Heijn onderzoekt een mogelijke samenwerking met bloemenservice Bloomon. In vier fillialen van de supermarktketen liggen vier weken boeketten van de bloemendienst in het schap. Na deze vier weken wordt de proef geëvalueerd en als de klanten positief zijn, wordt de proef mogelijk uitgebreid.


Oxfam Novib blijft onvoldoendes uitdelen aan supermarkten

10-10-2019 - 0 reacties Volgens de internationale armoedebestrijder Oxfam Novib doen de Nederlandse supermarkten nog altijd te weinig om uitbuiting tegen te gaan in hun toeleveringsketens. Albert Heijn en Jumbo zetten kleine stapjes, aldus Oxfam Novib. Aldi, Lidl en PLUS zouden er goed aan doen om dit voorbeeld te volgen, zegt Anouk Franck van Oxfam Novib.