Albert Heijn

Albert Heijn nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Albert Heijn nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Albert Heijn nieuws

Skip de AH kip.

18-10-2019 - 0 reacties Wakker Dier is de komende tijd op radio en tv te horen over het leed van de AH kip. Deze leeft namelijk een erbarmelijk bestaan in overvolle stallen, met zestien kippen per vierkante meter. Wakker Dier vindt dit onacceptabel en roept iedereen op om deze AH kip niet meer te kopen. “Totdat Albert Heijn betere … Lees meer


Albert Heijn doet proef met Bloomon boeketten

14-10-2019 - 0 reacties Albert Heijn onderzoekt een mogelijke samenwerking met bloemenservice Bloomon. In vier fillialen van de supermarktketen liggen vier weken boeketten van de bloemendienst in het schap. Na deze vier weken wordt de proef geëvalueerd en als de klanten positief zijn, wordt de proef mogelijk uitgebreid.


Oxfam Novib blijft onvoldoendes uitdelen aan supermarkten

10-10-2019 - 0 reacties Volgens de internationale armoedebestrijder Oxfam Novib doen de Nederlandse supermarkten nog altijd te weinig om uitbuiting tegen te gaan in hun toeleveringsketens. Albert Heijn en Jumbo zetten kleine stapjes, aldus Oxfam Novib. Aldi, Lidl en PLUS zouden er goed aan doen om dit voorbeeld te volgen, zegt Anouk Franck van Oxfam Novib.


Shopper-activatie orchidee bij Albert Heijn

10-10-2019 - 0 reacties Wie deze week, van 7 tot 13 oktober, een orchidee koop bij Albert Heijn, krijgt er gratis een pot bij. Deze shopper-activatie is opgezet door Orchidee Nederland, Bloemenbureau Holland, Waterdrinker en Albert Heijn. De consument verleiden tot de aankoop van een orchidee, dat is de gedachte achter deze activatie. En in plaats van een korting, krijgen shoppers een bonus bij hun aankoop: een bloempot in trendy kleuren die de orchidee helemaal compleet maakt.


‘Alle kipvleeswaren bij Aldi en Lidl worden verkocht zonder beterlevenkeurmerk’

10-10-2019 - 0 reacties Bij de Nederlandse vestigingen van Aldi en Lidl worden uitsluitend kipvleeswaren gekocht zonder dierenwelzijnskeurmerk. Dat blijkt uit een steekproef van Wakker Dier. De supermarkten hebben hiermee het slechte aanbod qua dierenwelzijn in deze categorie. Bij Albert Heijn is het ook niet goed gesteld: daar heeft slechts acht procent een keurmerk.


Aldi en Lidl: geen kipvleeswaren met keurmerk

10-10-2019 - 0 reacties Aldi en Lidl verkopen uitsluitend kipvleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk, blijkt uit een steekproef van Wakker Dier. Daarmee hebben zij het slechtste aanbod van alle supermarkten. “De consument kan niet eens kiezen voor een kipvriendelijker boterham. Dat is niet meer van deze tijd”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. Ook bij Albert Heijn is het aandeel kipvleeswaren … Lees meer


Albert Heijn geeft basisschoolleerlingen les over gezonde tussendoortjes

30-09-2019 - 0 reacties


‘Meer ruimte’ maakt Liegebeest 2019 van Wakker Diers grootste succes

18-09-2019 - 0 reacties Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019. De supermarktketen adverteerde met 'meer ruimte' voor zijn kippen, maar Wakker Dier noemt die ruimte 'slechts een A4-tje per kip'.


AH-kip is Liegebeest 2019

18-09-2019 - 0 reacties De kip van 's lands grootste grutter is door Wakker Dier gekozen als Liegebeest 2019. Albert Heijn dankt zijn nominatie aan het 'A4'tje ruimte' dat de AH-kip krijgt.


Wakker Dier: AH weer ‘Liegebeest van het jaar’ wegens leugen op kipverpakking

18-09-2019 - 0 reacties Albert Heijn heeft de titel Liegebeest 2019 verworven. De supermarkt was door dierenrechtenorganisatie Wakker Dier genomineerd met de verpakking van de AH kip, waarop ‘meer ruimte’ staat. ,,Terwijl Albert Heijn met zestien kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte geeft, zonder daglicht”, aldus de organisatie.


Albert Heijn verdient Liegebeest 2019

18-09-2019 - 0 reacties Albert Heijn is gekozen als Liegebeest 2019. De supermarkt dankte zijn nominatie aan de verpakking van de AH kip, waarop “meer ruimte” staat. Terwijl Albert Heijn met 16 kippen op een vierkante meter de kippen juist de minste ruimte geeft – zonder daglicht. “Dit is een duidelijk signaal aan Albert Heijn dat zijn klanten geen … Lees meer


Korting op producten met Nutri-Score A en B bij Delhaize

12-09-2019 - 0 reacties Kun je bij Albert Heijn sparen voor korting op kristallen glazen, bij Delhaize, de Belgische evenknie van AH binnen het Ahold-Delhaize concern, spaar je vanaf nu voor korting op een gezond voedingspatroon.


AH test betaalsysteem zonder scannen en kassa

06-09-2019 - 0 reacties Stel je eens voor, een supermarkt zonder kassa en je hoeft ook je boodschappen niet meer te scannen. In de digitale testwinkel van Albert Heijn in Zaandam kan het. Albert Heijn doet hier een test in een digitaal winkeltje met als inzet supersnel betalen.


‘Wakker Dier zou zijn zegeningen moeten tellen’

04-09-2019 - 0 reacties Wakker Dier nomineerde 5 kandidaten voor de Liegebeestverkiezing van 2019. Er valt te kiezen tussen de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. Hoe reageren de genomineerden op hun uitverkiezing? We vroegen het na. Vandaag Milka. Eerder kwamen de kippen van McDonald's en Albert Heijn aan bod.


Gerhard van der Bijl verruilt FloraHolland voor Albert Heijn

04-09-2019 - 0 reacties Chief Commercial Officer (CCO) Gerhard van der Bijl vertrekt per 1 oktober 2019 bij Royal FloraHolland. Het zet zijn carrière voort bij Albert Heijn. Van der Bijl wordt opgevolgd door Fedor Hoevenaars, die ad interim de rol van CCO zal invullen.


McDonald’s en Albert Heijn over hun kippen en de lat van Wakker Dier

30-08-2019 - 0 reacties Voor de Liegebeest-campagne van dit jaar nomineerde Wakker Dier 5 bedrijven. Consumenten kunnen tot en met 15 september hun stem uitbrengen op de ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde geitenlammeren van Jumbo en ten slotte de AH kip 'met minder ruimte dan die van Aldi'. In eerdere jaargangen konden bedrijven door hun reclame-uitingen aan de nominatie 'ontsnappen'. Dit jaar lijkt Wakker Dier bedrijven en supermarkten in de hoek te drijven: legt Wakker Dier de lat te hoog?
We vroegen het na bij de genomineerden. Vandaag de kippen van McDonald's en Albert Heijn.


Evenement op erf vergt veel voorbereiding van boer

27-08-2019 - 0 reacties Grote marktpartijen als zuivelbedrijf Campina en supermarktketen Albert Heijn organiseren jaarlijks wel een of meer grote publieksevenementen bij boeren op het erf. Aardappelhandelaar HZPC organiseert demodagen bij telers. Al doen de organisaties er alles aan om de deelnemende boeren zo veel mogelijk te ontzorgen, er komt evengoed veel bij kijken om de honderden, soms wel 1.500 bezoekers, probleemloos en veilig over het erf te kunnen leiden. Bovendien moet het bedrijf op de dag gewoon kunnen draaien.


Graffiti-actie tegen de AH kip

27-08-2019 - 0 reacties Met krijtgraffiti op de stoep van Albert Heijn doet Wakker Dier vandaag een hernieuwde oproep aan de consument om de AH kip in het schap te laten liggen. De komende week doet de organisatie deze oproep bij meerdere filialen verspreid door Nederland. De eerste boodschap is zojuist aangebracht bij de Albert Heijn aan de Helmholtzstraat … Lees meer


Jokken over plofkippen en lammetjes: Vijf bedrijven maken kans op titel Liegebeest van het jaar

26-08-2019 - 1 reacties McDonald’s, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn zijn genomineerd als Liegebeest van het jaar, heeft Wakker Dier bekendgemaakt. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie wordt er onder meer gejokt over plofkip en over de verzorging van lammetjes.


Nominaties Liegebeest 2019 voor McDonald’s, Milka, Bord Bia, Jumbo en Albert Heijn

26-08-2019 - 0 reacties Wakker Dier nomineert vandaag vijf kandidaten voor de Liegebeestverkiezing 2019: ‘enriched’ plofkip van McDonald’s, ‘teder geproduceerde’ melkchocolade van Milka, ‘stressvrije’ Ierse runderen van Bord Bia, ‘liefdevol’ afgevoerde lammetjes van Jumbo en ten slotte de AH kip met de minste ruimte. Wakker Dier organiseert de Liegebeestverkiezing al elf jaar, om misleiding en leugenachtige claims over dierenwelzijn … Lees meer