Verkoop

Al het Verkoop nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Verkoop nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Verkoop nieuws

Ecoboer Matthijs verkoopt omstreden middel tegen corona, Inspectie doet onderzoek: ‘Dit is strafbaar’

20-09-2021 - 0 reacties INGEN - Matthijs de Haan uit Ingen gaat door met de verkoop van het omstreden geneesmiddel Ivermectine. Dit middel tegen wormen en schurft zou volgens de eigenaar van Ecoboerderij De Haan ‘gegarandeerd corona voorkomen’.


Ik hoop niet dat elektrische Ferrari’s en Lamborghini’s zich gaan wagen aan fake-vroems

17-09-2021 - 0 reacties Ook de Italiaanse makers van supercars moeten toch echt over op elektrisch. De Italiaanse overheid had bij de Europese Commissie gepleit voor een uitzondering voor ‘kleinere fabrikanten in het luxesegment’, zoals Ferrari en Lamborghini, bij het verbod op de verkoop van verbrandingsauto’s vanaf 2035. Maar de commissie is daar dus tegen.


De oude boerderij van Diena en Miet - ‘Alleen iemand met échte liefde voor deze boerderij, mag ‘m kopen’

16-09-2021 - 0 reacties VEGHEL - Binnenkort komt er in Veghel een bijzonder huis in de verkoop. De historische boerderij aan de Hoogstraat 21, midden in Veghel, een rijksmonument.


Gedwongen verkoop boerenbedrijven moet van D66 in formatie worden geregeld: ‘Zie een breed draagvlak’

06-09-2021 - 0 reacties Dat boeren desnoods gedwongen worden hun bedrijf te verkopen om het stikstofprobleem op te lossen, wil D66 in de formatie gaan regelen. Wat de partij betreft wordt in het nieuwe regeerakkoord een van de twee plannen die hiervoor bestaan opgenomen.


Gedwongen verkoop boerenbedrijven moet van D66 in formatie worden geregeld: ‘Ik zie er een breed draagvlak voor’

06-09-2021 - 0 reacties Dat boeren desnoods gedwongen worden hun bedrijf te verkopen om het stikstofprobleem op te lossen, wil D66 in de formatie gaan regelen. Wat de partij betreft wordt in het nieuwe regeerakkoord een van de twee plannen die hiervoor bestaan opgenomen.


"Vertical farming is niet zomaar een nichemogelijkheid: het biedt een sterke commerciële kans"

03-09-2021 - 0 reacties Bowery is gevestigd in New York en belevert vooral het oosten van de VS. Volgens Katie Seawell, CCO bij Bowery, zijn de producten van Bowery te vinden in meer dan 850 winkels. In 2020 groeide Bowery met meer dan 750% en kende het meer dan een viervoudige groei in e-commerce. Hoewel de hoge verkoop in…


Omzetgroei Syngenta in 1e helft 2021: verkoop bloemenzaden stijgt meer dan groentezaden

27-08-2021 - 0 reacties Syngenta heeft de eerste helft van 2021 afgesloten met een omzet van 14,4 miljard dollar. Dat is goed voor een omzetgroei van 24% in vergelijking met het eerste half jaar van 2020. Dat blijkt uit door het gewasbeschermings- en veredelingsconcern gepubliceerde cijfers. De EBITDA voor de eerste helft van…


Met verkoop kunstgrasbedrijf TenCate is de uitverkoop bijna voorbij: ‘Dit is niet alleen goed voor de investeerders’

19-08-2021 - 0 reacties NIJVERDAL/ALMELO - TenCate Grass in Nijverdal, fabrikant van kunstgrasvezels, wordt waarschijnlijk eind volgende maand al overgenomen door de Amerikaanse investeerder Crestview Advisors. Dat bevestigt financieel directeur Frank Spaan van Koninklijke TenCate.


Actiegroep Ongehoord start petitie tegen Beter Leven-keurmerk

18-08-2021 - 0 reacties Actie- en onderzoeksgroep Ongehoord is een petitie gestart om het Beter Leven Keurmerk te stoppen. Volgens de groep zorgt dit keurmerk, dat diervriendelijke productie moet garanderen, niet voor meer dierenwelzijn. In plaats daarvan worden consumenten volgens de groep misleid met loze beloftes, waarmee de verkoop van vlees stijgt.


Einde plofkip in zicht: In alle supermarkten straks alleen nog kip met keurmerk

11-08-2021 - 0 reacties Alle supermarkten in Nederland gaan uiterlijk eind 2023 over op de verkoop van kip met minimaal één Beter Leven-ster. Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier voert sinds 2012 een felle strijd tegen de plofkip en noemt de stap van de supermarktketens een ‘enorme mijlpaal’. De pluimveesector is sceptisch. ,,Voor het klimaat is een plofkip beter.’’


'Unilever van start met verkoop theedivisie'

05-08-2021 - 0 reacties Volgens Bloomberg kan de divisie 4,7 miljard euro opleveren.


Reactie Israël op boycot Ben & Jerry’s is ijskoud en veelzeggend

23-07-2021 - 0 reacties Ben & Jerry’s stopt met de verkoop van ijs in bezet Palestijns gebied. Israël dreigt nu met ‘serieuze maatregelen’ als het bedrijf het besluit niet terugdraait.


Ben & Jerry’s zet verkoop merken binnen Westelijke Jordaanoever in ijskast

19-07-2021 - 0 reacties IJsmaker Ben & Jerry’s, onderdeel van levensmiddelenconcern Unilever, gaat de verkoop van zijn merken in de Westelijke Jordaanoever in de ijskast zetten. Ook in Oost-Jeruzalem wordt de verkoop bevroren.


Frankrijk en Duitsland verzetten zich fel tegen verbod op verbrandingsmotor in 2035

14-07-2021 - 0 reacties De Europese Unie kondigt naar verwachting vandaag nieuwe emissiedoelstellingen aan die de verkoop van verbrandingsmotoren in 2035 onmogelijk maakt. De Franse en Duitse regeringen proberen die maatregel uit alle macht uit te stellen.


ACM keurt overname DEEN door Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt goed

12-07-2021 - 0 reacties De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de verkoop van DEEN goedgekeurd. Van de 80 DEEN-winkels gaan 38 filialen naar Albert Heijn, 23 naar Vomar Voordeelmarkt en 19 naar DekaMarkt. Albert Heijn neemt ook het distributiecentrum in Hoorn en de bloemencentrale over. DekaMarkt neemt het…


NVWA beëindigt online verkoop illegale onkruidverdelgers door particulier

01-07-2021 - 0 reacties Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op dinsdag 29 juni 178 liter illegale onkruidverdelgers en 7 kilogram illegaal ratten- en mierengif in beslag genomen bij een inwoner van Krimpen aan den IJssel. De man wilde geld bijverdienen door deze middelen…


'Volkswagen uiterlijk 2035 volledig elektrisch in Europa'

28-06-2021 - 0 reacties Volkswagen stopt in Europa tussen 2033 en 2035 met de verkoop van verbrandingsmotoren. Over 14 jaar dus geen TSI- en TDI-motoren meer.


Elektrische vrachtwagens zijn in opkomst, maar langs de snelweg kunnen ze niet laden

23-06-2021 - 0 reacties De verkoop van de elektrische trucks krijgt langzaam maar zeker vaart. Er is één probleem: de snellaadstations van marktleider Fastned langs de snelweg zijn veel te laag.


Webinar over rechtstreekse verkoop vanaf het boerenbedrijf

21-06-2021 - 0 reacties Vakgroep Multifunctionele Landbouw (MFL) van LTO Nederland, ZLTO, LLTB en LTO Noord organiseert maandagavond 28 juni om 20:00 uur een webinar over directe verkoop vanaf de boerderij. Het verkopen van producten direct door de boer en tuinder wordt steeds populairder. Vooral tijdens corona bleek dat…


Aldi geeft als vijfde supermarktketen zijn kippen een beter leven

31-05-2021 - 0 reacties Aldi heeft als vijfde supermarkt aangekondigd in 2023 volledig over te gaan op de verkoop van kip die een beter leven krijgen. Het gaat om het keurmerk Beter Leven en Aldi heeft toegezegd alleen nog kip te gaan verkopen met minimaal één ster.