Verkoop

Al het Verkoop nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Verkoop nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Verkoop nieuws

Voorjaars verkoop (spring sale 2019) bij Ritchie Bros Meppen Dld

21-03-2019 - 0 reacties Bijzondere machines en materiaal onder de hamer bij Ritchie Bros Meppen Dld Vandaag werd er in snel tempo handel gedaan op de veiling. Morgen is er nog een online veiling in Meppen Enkele highlights van de veiling Claas Jaguar 970, 950 en 860 en nog veel meer hakselaars Ongebruikte 2018 Fendt 516 Vario S4 Profi Plus trekker 2013 Case IH Quadtrac 600 rupstrekker 2015 John Deere 6175R trekker Drie 2015 Claas Axion 830CMATIC trekkers 2013 Massey Ferguson 7626 DYNA-6 trekker  Bekijk het…


Abemec neemt Güttler op in haar leveringsprogramma.

19-03-2019 - 0 reacties Abemec en Güttler maken bekend dat Abemec per direct het gehele Güttler produktenpakket opneemt in haar leveringsprogramma; Gedragen en getrokken prismawalsen, frontpakkers, graslandverzorgingsmachines, prismarollen in rotorkopeg, cultivatoren etc.Güttler, met haar hoofdvestiging in Duitsland en productielocaties in Duitsland en Hongarije, is in Nederland nu bijna 5 jaar zelfstandig actief; Zonder importeur maar met twee fabrieksvertegenwoordigers, verkoop gaat via dealers. Al meer dan 30 jaar is Güttler de innovatieleider op het gebied van bodemstructuur. Dit wordt bewezen door…


Dabekausen exclusief importeur Spearhead machines

14-03-2019 - 0 reacties Onder het motto "Oplossingen voor probleemloos landschapsonderhoud" biedt Dabekausen reeds tientallen jaren machines, onderdelen en service voor het onderhoud van de agrarische en gemeentelijke groene ruimte. Nu breidt het bedrijf haar toch al uitgebreide portfolio van machines en diensten uit met de toonaangevende rotary- en klepelmaaiers van Spearhead.  Importeur voor Nederland, België en Duitsland Vanaf heden neemt Dabekausen voor Nederland, België en Duitsland de verkoop en service over van de Engels specialistische machinefabrikant Spearhead Machinery Ltd.…


Flinke trekkerveiling in Meppen

13-03-2019 - 0 reacties Veilinghuis Ritchie Bros. maakt zich klaar voor een landbouwmachineveiling die op op 21 en 22 maart gehouden zal worden in Meppen (Duitsland). Op het terrein, over de grens bij Emmen, staan dan zo’n tweeduizend machines klaar voor de verkoop, waaronder 130 trekkers, 70 cultivators, 20 hakselaars en veel meer. Bieders kunnen op machines van hun favoriete merken meebieden waaronder John Deere, Fendt, Claas, Krone, Deutz-Fahr, New Holland en veel meer. Van jong tot oud, voor vrijwel ieder budget is er iets te vinden op de veiling.  Enkele highlights van de veiling Claas Jaguar…


Kipproducten maken in Canada opnieuw mensen ziek

11-03-2019 - 0 reacties Sofina Foods haalde in januari 2019 diepvries gepaneerde kipproducten uit de verkoop omdat die een nieuwe uitbraak door Salmonella Enteritidis hadden veroorzaakt.


Recall wegens te veel vitamine D in hondenvoer

08-03-2019 - 0 reacties Verschillende landen in Europa - Hill’s Pet Nutrition haalde begin februari 2019 blikken hondenvoer uit de verkoop in zowel de Verenigde Staten (VS) als in verschillende landen in Europa. De reden is dat in deze specifieke partij te veel vitamine D terecht is gekomen.


Amazon stopt met achterhaalde Dash-buttons

01-03-2019 - 0 reacties Niet meer met 1 druk op de knop producten bij Amazon bestellen. De Amerikaanse online retailer stopt met onmiddellijke ingang wereldwijd met de verkoop van de aan het internet gekoppelde 'Dash-buttons'. Klanten gebruiken andere manieren om alledaagse producten als wc-papier en koffiebonen te kopen, schrijft de BBC.


​DCA stopt met verkoop rosékalfsvlees

28-02-2019 - 0 reacties DCA International stopt vanaf vandaag met de verkoop van rosékalfsvlees. Over de reden wil eigenaar Wilfred Simmelink niets zeggen. In de markt zijn geluiden te horen dat de marges op de verkoop van vlees minimaal zijn en dat een gebrek aan rendemen


Tulpenmachine in Heemskerk schot in de roos: "Alsof je een kroketje uit de muur haalt"

28-02-2019 - 0 reacties HEEMSKERK - Het is een echte blikvanger: de tulpenmachine in Heemskerk van Kwekerij Klein Canada. "Mensen gaan er soms mee op de foto", vertelt eigenaar Guus Sinnige. "Maar het belangrijkste: het levert meer vrije tijd op én we hebben geen last meer van diefstal."

Voor Guus, die de kwekerij in 2015 van zijn ouders heeft overgenomen, is de machine sinds twee jaar een mooie uitkomst. "Twintig jaar geleden zijn mijn ouders hier begonnen met de verkoop aan particulieren. Mensen konden het bedrag voor een bosje tulpen in een potje doen en dat klopte iedere dag op de cent", legt de ondernemer voor zijn zaak aan de Rijksstraatweg uit.


#Frieslandcampina toonaangevend in duurzaamheid

28-02-2019 - 47 reacties Hein Schumacher, CEO: "Voor FrieslandCampina was 2018 een jaar van transformatie. We hebben een nieuwe organisatiestructuur en -strategie gelanceerd. Dit geeft het bedrijf meer focus en commerciële kracht, terwijl het ons in staat stelt om sneller te reageren op de eisen van klanten. Wij willen leiden met duurzaamheid en laten dit onder andere zien als het eerste zuivelbedrijf dat zuivel op de markt brengt met een onafhankelijk 'On the way to PlanetProof' keurmerk. "

Lage basis zuivelprijzen, concurrentie voor babyvoeding en incidentele kosten hebben de resultaten verminderd
Het bedrijfsresultaat daalde met 23,0 procent tot 342 miljoen euro in 2018 (2017: 444 miljoen euro). Deze daling van de bedrijfswinst was onder meer het gevolg van een bijkomend verlies van meer dan 100 miljoen euro, deels veroorzaakt door te lage basiszuivelprijzen ten opzichte van de garantieprijs, betaald door FrieslandCampina aan de melkveehouders voor hun melk. Extra investeringen in innovatie, marketing, verkoop en distributie hebben de resultaten van FrieslandCampina in Azië verlaagd.

Kosten verbonden aan organisatorische herstructurering en de aangekondigde sluitingen van productie-installaties bedroegen 50 miljoen euro. Ter compensatie werden 85 miljoen euro aan kostenbesparingen gerealiseerd en een aanzienlijk verbeterd werkkapitaal. De bedrijfscashflow verbeterde met 201 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar.

Keerpunt in de tweede helft van 2018
In de tweede helft van 2018 werden de eerste positieve resultaten van de geïnitieerde transformatie zichtbaar. De volumes van alle businessgroepen stegen met in totaal 2,3 procent in vergelijking met de eerste helft van het jaar. De verkoop van kaas heeft in het tweede halfjaar een positief resultaat opgeleverd. Om haar positie in kaas te versterken, heeft FrieslandCampina in de tweede helft van het jaar vier acquisities afgerond. Een partnerschapsovereenkomst voor de productie van mozzarella werd ook ondertekend. Daarnaast was er een sterk verbeterde volumegroei voor de business group Consumer Dairy in Azië in het bijzonder.

Lagere melkprijs
De melkprijs van FrieslandCampina is in 2018 met 6,4 procent gedaald tot 37,43 euro per 100 kilo melk (2017: 40,01 euro). Dit omvatte de garantieprijs, prestatiepremie, uitgifte van ledenobligaties en andere toeslagen. De gegarandeerde FrieslandCampina-prijs in 2018 was 36,05 euro per 100 kilo melk, 5,0 procent lager dan het jaar ervoor (37,96 euro). De daling was te wijten aan het resultaat van lagere melkprijzen van referentiebedrijven. De waardecreatie (prestatiepremie en uitgifte van ledenobligaties) bedroeg 0,59 euro per 100 kilo melk (2017: 1,33 euro.) De daling was het gevolg van het lagere resultaat.

Toonaangevend in duurzaamheid
FrieslandCampina wil toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid. Daarom werkt het bedrijf samen met leden-melkveehouders aan het verder verminderen van de ecologische voetafdruk. De totale uitstoot van broeikasgassen daalde met 5,1 procent tot 12.462 kt CO 2gelijkwaardig. Deze daling werd veroorzaakt door de toename van de hoeveelheid duurzaam opgewekte elektriciteit door leden-melkveebedrijven. FrieslandCampina gebruikt 100 procent groene stroom in Europa, 90 procent van het totale elektriciteitsverbruik wereldwijd. Bijna 28 procent van alle groene stroom werd gekocht van zijn eigen leden. Het weiden van weiden nam ook toe tot 81,2 procent en bereikte de 2020-doelstelling. Via het Dairy Development Programme zijn het afgelopen jaar meer dan 80.000 lokale boeren in ontwikkelingslanden en opkomende landen getraind. Dat is bijna vier keer meer dan in 2017.

Op weg naar PlanetProof
FrieslandCampina speelt in op de vraag naar speciale en / of duurzaam geproduceerde zuivelproducten met flexibele melkstromen. Een voorbeeld hiervan is Campina-melkvee met het label 'On the way to PlanetProof' met extra aandacht voor dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat. FrieslandCampina is het eerste zuivelbedrijf dat onder dit onafhankelijke label zuivelproducten op de markt brengt. De extra inkomsten komen ten goede aan de leden die melk voor zuivel leveren onder dit label.


Ford stopt met zware trucks in Zuid-Amerika

20-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Als onderdeel van het heroverwegen van haar bedrijfsstrategie wereldwijd, heeft de Ford Motor Company gisteren aangekondigd zich terug te trekken uit de markt voor zware trucks in Zuid-Amerika. Dit houdt in dat de productie in de Braziliaanse fabriek te São Bernardo do Campo stopt met de productie. Dit betekent het eind voor de Cargo, F4000, F350 maar ook de Ford Fiesta in Zuid-Amerika, op het moment dat de inventaris van de fabriek verkocht is. Ford heeft nog naar andere methoden gezocht om toch in deze markt actief te blijven, zoals het verkoop van deze tak en partnerschappen, maar dat mocht


Veiling Rhein-Maas veilt vanaf 1 maart 2019 alleen nog A-kwaliteit bloeiende kamerplanten

19-02-2019 - 0 reacties Sinds 2014 verkoopt veiling Rhein-Maas al geen B-kwaliteit tuinplanten meer op de veilingklok. Na veel positieve reacties van klanten en aanvoerders en de teruglopende vraag naar B-kwaliteit bloeiende kamerplanten, wordt nu ook de verkoop van B-kwaliteiten in dit segment beëindigd.


Veiling Rhein-Maas veilt vanaf 1 maart 2019 alleen nog A-kwaliteit bloeiende kamperplanten

18-02-2019 - 0 reacties Sinds 2014 verkoopt veiling Rhein-Maas al geen B-kwaliteit tuinplanten meer op de veilingklok. Na veel positieve reacties van klanten en aanvoerders en de teruglopende vraag naar B-kwaliteit bloeiende kamerplanten, wordt nu ook de verkoop van B-kwaliteiten in dit segment beëindigd.


Gevaarlijke abrikozenpitten met waterstofcyanide

07-02-2019 - 0 reacties Wegens een verhoogd gehalte aan waterstofcyanide (blauwzuur, HCN) werden in november 2018 in meer dan tien Europese landen en ook buiten Europa biologische abrikozenpitten uit de verkoop gehaald.


Dekker stopt klokverkoop Selections Pluis

07-02-2019 - 0 reacties Dekker Chrysanten uit Hensbroek stopt met de verkoop van de Dekker Selections Pluischrysanten. Op vrijdag 8 februari eindigt definitief de verkoop van de pluis-versie van Dekker Selections.


Bakmixen besmet met Salmonella

06-02-2019 - 0 reacties In de zomer van 2018 werden zeven mensen in de Verenigde Staten (VS) geïnfecteerd met Salmonella Agbeni, door besmet cakemeel. In november 2018 haalde producent Conagra vier cakemixen van het merk ‘Duncan Hines’ uit de verkoop nadat in een pak onaangebroken cakemeel S. Agbeni was aangetroffen.


‘Akkerbouwers moeten méér online de boer op’

03-02-2019 - 0 reacties Uit recente cijfers blijkt dat 8 procent van de akkerbouwbedrijven de eigen producten rechtstreeks of hooguit via één tussenschakel aan de consument levert. Om de directe verkoop op te krikken moeten akkerbouwers zich via webwinkels gaan verenigen.


Delhaize stopt met verkoop kangoeroevlees

31-01-2019 - 0 reacties


Strategische samenwerking Connecting Lilies en L&M Groep

29-01-2019 - 0 reacties Leliespecialist Connecting Lilies en de L&M Groep zijn met ingang van 1 januari 2019 een intensieve strategische samenwerking aangegaan. De samenwerking betekent dat Connecting Lilies de complete inkoop en verkoop van lelies op zich zal nemen.


Ponyvlees verkocht als rundvlees, wie krijgt welke straf?

29-01-2019 - 0 reacties Vandaag (dinsdag) gaat de rechtszaak verder: de tweede dag in de paardenvlees-zaak in de rechtbank in Den Bosch. Er moet blijken wie er nou eigenlijk verantwoordelijk is voor de verkoop van paardenvlees als rundvlees en de straf die daarbij hoort.