Verkoop

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Verkoop. Verkoop is een van de 16350 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Verkoop nieuws

Aardappelen gewild in VS tijdens coronacrisis

30-07-2020 - 0 reacties Van maart tot en met juni is de verkoop van aardappelen en aardappelproducten in de Verenigde Staten fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De omzet van tafelaardappelen steeg bijna 50%.


149 telers willen cannabis leveren voor wietproef

29-07-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Voor de zogeheten wietproef hebben zich 149 aspirant-wiettelers gemeld die cannabis willen telen, meldt het ministerie van Volksgezondheid. In dit experiment kijken tien gemeenten of legale teelt, inkoop en verkoop door een gereguleerde coffeeshop een goed alternatief is voor het huidige gedoogbeleid.


Is Tesla echt meer waard dan de rest? Column door Max Erich

14-07-2020 - 0 reacties Tesla, in 2019 goed voor slechts 0,5% van de wereldwijde verkoop van personenauto’s, werd dit jaar ’s werelds meest waardevolle autofabrikant. Hoe dan?


Nog dit jaar definitief een klap op verkoop 51 ha Waddenglas

01-07-2020 - 0 reacties Tholen - Het consortium dat zijn oog heeft laten vallen op 51 hectare glastuinbouwgrond op Waddenglas in Sexbierum krijgt tot 1 september de tijd om de koopovereenkomst te accepteren. Het is een nieuwe stap na het verlopen van de reserveringsperiode, zo werd gisterenavond gedeeld met de gemeenteraad van…


Schouten: 'Nog veel te doen om malafide hondenhandel aan te pakken'

26-06-2020 - 0 reacties Op heel veel plekken moet gewerkt worden om het net rond illegale hondenhandel te sluiten, niet alleen bij de NVWA. Dat zegt landbouwminister
Carola Schouten vrijdag. Dierenorganisatie House of Animals luidde donderdag de noodklok en deed aangifte tegen een hondenhandelaar in Brabant.
Ze doet een beroep op huishoudens die een viervoeter willen kopen: zij moeten goed checken of de verkoper wel te vertrouwen is. Dierenorganisatie House of Animals trok donderdag aan de bel in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. De organisatie vindt dat de controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) tekort schiet. Het registratiesysteem zou zo lek zijn als een mandje en de overheid zou niet ingrijpen.
FraudeDe Partij voor de Dieren in Brabant trok in mei nog aan de bel over een puppyhandelaar in Diessen. De handelaar zou zich niet aan de regels houden bij de verkoop van honden die uit Hongarije komen. Ook zou er gefraudeerd worden met de dierenpaspoorten, waardoor de hondjes veel jonger zijn dan er in hun paspoort staat.
Er ligt al een wet klaar over de registratie van honden en het hondenpaspoort, laat Schouten weten. Dit voorstel wordt snel online gezet, zodat belanghebbenden erop kunnen reageren. "We zien nu dat soms buitenlandse dieren een hondenpaspoort krijgen in Nederland, dat helemaal niet goed is. Dat mag niet. Omdat ze bijvoorbeeld ouder zijn dan ze zijn geregistreerd of dat ze de juiste inentingen niet krijgen of ziek zijn."
Naar schatting zou meer dan de helft van de 70.000 honden die uit het buitenland worden ge´mporteerd, illegaal naar Nederland komen. Vaak worden ze onder slechte omstandigheden geboren en de informatie die de nieuwe eigenaren krijgen over de leeftijd, inentingen en het ras, is meestal onjuist.
LEES OOK: Partij voor de Dieren bindt strijd aan met puppyhandelaar in Diessen: ‘Dit zou illegaal moeten zijn


Nieuwbouwhuizen in trek, maar aantal projecten slinkt

24-06-2020 - 0 reacties Nieuwbouwhuizen worden ondanks hun hoge prijs (ruim 4 ton gemiddeld) nog altijd goed verkocht. In mei werden er 3193 huizen verkocht, liefst 39 procent meer dan een jaar eerder en ook in vergelijking met andere jaren piekt de verkoop. Volgens NVB-Bouw drogen de locaties om nieuwe projecten te starten echter op en dat komt deels door onderbezetting bij gemeenten, zo ervaren ontwikkelaars.


Belangstelling voor biologisch neemt af: sector dringt aan op drastische maatregelen

23-06-2020 - 0 reacties Uit nieuwe verkoopcijfers van supermarkten is gebleken dat de verkoop van biologisch eten stagneert. Brancheorganisatie Bionext wil dat er een serreuze aanpak komt om de marktomzet te laten stijgen.


Met een miljard rookworsten is Hema er weer bovenop

17-06-2020 - 0 reacties Geen snars en geen barst snap ik nog van hoe het zit met Hema. De eenvoudige uitdossing van het assortiment staat in schril contrast met hoe barok de financiën in elkaar zitten. Dat de verkoop van overschatte worsten en dito tompoucen zo uit de hand kan lopen dat de eigenaar de eigenaar niet meer is, is een kunst op zich.


15 procent meer zuivelconsumptie in coronatijden

12-06-2020 - 1 reacties De zuivelsector was 2020 gestart met mooie vooruitzichten, maar de coronacrisis heeft daar op zeer korte termijn verandering in gebracht. “In bepaalde weken moesten we tot 50 procent meer consumptiemelk of 40 procent meer boter produceren, terwijl de verkoop van typische producten voor de foodservice en de horeca volledig wegvielen. Aanpassen was het sleutelwoord doorheen heel deze crisis”, vertelt BCZ-voorzitter Catherine Pycke. Tegelijk is de thuisconsumptie van zuivelproducten met 15 procent gestegen in de eerste drie maanden van dit jaar.


Geen zonnedak? Dan verkoopt Bernheze u geen bedrijfskavel

12-06-2020 - 0 reacties HEESWIJK-DINTHER - Ondernemers die willen bouwen op Retsel moeten hun dak vol zonnepanelen leggen. Deze verplichting koppelt de gemeente Bernheze aan de verkoop van acht nieuwe kavels op het bedrijventerrein in Heeswijk-Dinther.


Alleen voedselbos bij kabouterpad komt door keuring bij verkoop natuurgronden Maashorst

11-06-2020 - 0 reacties SLABROEK - Slechts twee van de vijftien te koop gezette stukken natuurgrond in de Maashorst komen in particuliere handen. Dit is het eindresultaat van de openbare verkoop. Op de twee percelen dichtbij het bekende ‘kabouterpad’ komt een voedselbos.


Olga kan het raam niet openzetten en de was niet buitenhangen door de stank van varkens

10-06-2020 - 0 reacties Olga Meulenbroek uit het dorp Zeeland kan door de geur van varkens niet buiten zitten. Ze kan het raam niet openzetten en de was niet buitenhangen. In Rijsbergen woont Jan Jochems, hij kon zijn huis niet verkopen door de stank. Omwonenden van megastallen slepen de Nederlandse staat voor de rechter omdat ze last hebben van stank die wordt veroorzaakt door de intensieve veehouderij.
"Het is vandaag een goede dag", zegt Olga als ze in haar tuin loopt. De wind staat gunstig. Maar de stank wordt duidelijk als we een stukje verder lopen richting de varkensstal. "Als de wind onze kant op staat dan zitten we de hele dag in deze varkenslucht."
En daarom begint Olga samen met andere inwoners van Zeeland en de rest van Brabant een zaak tegen de staat. Ze willen dat de stankoverlast verdwijnt en dat de megastallen worden gestopt.

In deze video vertelt een geëmotioneerde Olga over de stankoverlast:
Tegenover het huis van Olga wordt op dit moment een megastal voor varkens gebouwd. Ze is nu al bang voor de stankoverlast. "Hier een megastal, daar geiten, een stukje verder koeien en hier nog een varkensstal", vertelt Olga die sinds 2014 in het buitengebied woont.

Met tranen in haar ogen vertelt ze hoe bang ze is voor haar gezondheid, maar vooral voor die van haar kinderen en buurtbewoners. Zo hebben verschillende mensen om haar heen chronische Q-koorts.

In Rijsbergen woont Jan Jochems al zijn hele leven aan de Nelleveldstraat. Maar niet lang meer. Hij heeft zijn woning kunnen verkopen en verhuist naar het centrum van Zundert. Die verkoop ging niet zonder slag of stoot. ‘’Het huis heeft eerder al een jaar te koop gestaan maar we kregen hem niet verkocht. De reden: stank.’’ Er staat namelijk 35 meter van zijn woning een varkensstal met vijfhonderd dieren.

Dankzij een ‘ruimte-voor-ruimteregeling’ van de gemeente stopt de varkensboer en heeft Jan zijn huis boven de vraagprijs kunnen verkopen.

Toen Jan 21 jaar oud was had hij zelf varkens. Maar na tien jaar stopte hij als varkenshouder. Nu wil hij dus dat er een einde komt aan de grote stallen en stankoverlast. "We moeten de staat nu tot verantwoording roepen", zegt hij strijdbaar. "De stank moet minder."
Dat stank lastig te meten is weten Olga en Jan heel goed. Toch zijn er richtlijnen hoeveel stank toegestaan is. In Rijsbergen is dat veertien odeur (de eenheid waarmee de toegestane hoeveelheid stank wordt aangeduid). Jan heeft last van het driedubbele. Dat zorgt bij hem vooral psychisch voor veel overlast. "Je bent er elke dag mee bezig."
De boeren neemt hij niks kwalijk. Die worden volgens de ex-veehouder namelijk gedwongen omdat ze financieel niet anders kunnen. "Vroeger hadden we twaalf koeien en twintig varkens. Daar konden we een goede boterham mee verdienen. Maar tegenwoordig moet alles meer, meer, meer. En die schaalvergroting zorgt voor stank."

Wat wil Jan bereiken met de zaak tegen de staat? "Betere regelgeving, geen intensieve veehouderij en een minimale afstand van 250 meter tussen een huis en een stal." Minimaal zegt Jan, want op slechte dagen kan hij de kippenstal met 160.000 kippen ook ruiken. En die stal staat zevenhonderd meter verderop.
LEES OOK:
Megastallen stinken volgens omwonenden en daarom slepen ze de staat voor de rechter


In 2018 11 procent minder bestrijdingsmiddelen verkocht

28-05-2020 - 0 reacties De verkoop van de hoeveelheid chemische bestrijdingsmiddelen was in 2018 11,2% lager dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. In 2018 bedroeg de afzet 9,4 miljoen kg werkzame stof. In de vier jaren er voor schommelde die hoeveelheid rond de 11 miljoen kg.


Verkoop Guldner 45 is hier interesse voor?

27-05-2020 - 6 reacties Hallo, ik wil graag even de interesse peilen mbt de verkoop van een Guldner 45.
Dus is hier interesse voor en wat brengt z'n trekker ongeveer op, zo uit het werk staat al een paar jaar stil.


"Zachtfruit amper getroffen door coronacrisis behalve rode bessen"

27-05-2020 - 0 reacties Tholen – Door het coronavirus is de verkoop bij Groothandel Vrijders 10 tot 15 procent gedaald, maar dat valt nog mee volgens Gerrit de Vlieger. “Sommige klanten kopen wat meer en sommige wat minder, maar eigenlijk had ik het slechter verwacht.” Volgens de handelaar hebben appelen en peren het in de…


Verkoop bedrijfswagens in Europa meer dan gehalveerd door coronacrisis

26-05-2020 - 0 reacties De verkoop van nieuwe bedrijfsauto's in Europa is in april meer dan gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder, als gevolg van de coronacrisis. Volgens de Europese vereniging van autofabrikanten, ACEA ,werden er vooral in Spanje, Italië en Frankrijk nauwelijks vrachtwagens of bestelbusjes verkocht.


Gedupeerde aardappelboer zet schuur weer open voor verkoop aan particulieren

20-05-2020 - 0 reacties RILLAND - Akkerbouwers Jan en Jur Parlevliet proberen zaterdag weer een deel van hun 2 miljoen kilo onverkoopbare aardappels te slijten aan particulieren. Mensen mogen zelf piepers van de hoop rapen, ook staan er grote kisten met andere gewassen in de schuur.


Volkswagen stopt verkoop nieuwe Golf wegens softwareprobleem

16-05-2020 - 0 reacties Volkswagen is met onmiddellijke ingang gestopt met de verkoop van de nieuwe Golf. De auto heeft een softwareprobleem, met gevolgen voor de veiligheid.


Bijna duizend kilo friet verkocht met actie op Almkerkse boerderij: ‘Anders tot veevoer verwerkt’

09-05-2020 - 0 reacties ALMKERK - 'Friet maakt gelukkig' zo is te lezen op de facebookpagina van Wim & Co in Almkerk. Ze halen zelfs wetenschappelijk onderzoek aan, geen Vlaams onderzoek maar Brits. Met de quote zet de familie Straver haar actie voor de verkoop van 'Benefrietjes' kracht bij.


Verdubbeling aantal nieuwe hybrides

05-05-2020 - 0 reacties Toyota Corolla gaat Tesla Model 3 voorbij. De autoverkoop ligt op zijn gat maar er is een verdubbeling in het marktaandeel van nieuwe hybrides. Ook de verkoop van volledig elektrische auto’s blijft ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Vijftien procent van de nieuw verkochte auto’s in de eerste vier maanden van dit jaar zijn hybrides. Goed […]