Bloemen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Bloemen. Bloemen is een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Bloemen nieuws

Cinefleur brengt passie en sierteeltproducten in beeld

27-06-2019 - 0 reacties Het nieuwe digitale magazine Cinefleur combineert de wereld van film & fotografie met die van bloemen & planten. Het internationale e-magazine neemt de lezer mee naar inspirerende, filmische verhalen over bloemen en planten, kwekers, veredelaars, bloemisten en leveranciers van aanverwante artikelen met als verbindende factor de liefde en passie voor bloemen en planten.


Sierteelt certificeringen via online tool AgriPlace

26-06-2019 - 0 reacties Onlangs heeft AgriPlace ook GLOBALG.A.P. bloemen- en siergewassen versie 5.1 toegevoegd aan hun platform. Waar voorheen alleen eetbare gewassen in de online tool voor certificeringen geselecteerd konden worden, is dit nu uitgebreid voor alle producerende bedrijven in de sierteeltsector, met gewassen als bloemen, kamer- en tuinplanten, alsook kerstbomen en parkbomen.


Meer bloemen in Amsterdamse Vondelpark

20-06-2019 - 0 reacties Bloemen en planten hebben een positief effect op mensen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Met de campagne #Wehebbenmeerbloemennodig haakt Bloemenbureau Holland/ Mooiwatbloemendoen.nl hier op in en bedenkt allerlei fleurige acties die bijdragen aan dit positieve effect. Het nieuwste initiatief is een enorme bloemenmuur in het Amsterdamse Vondelpark.


Paus krijgt ook zonder Bloemenbureau en FloraHolland bloemen uit Nederland

19-06-2019 - 0 reacties Ook in 2020 en de jaren daarna kan Rome rekenen op Nederlandse bloemen, verzekert Paul Deckers uit Posterholt. Ook nu de twee grote geldschieters FloraHolland en Bloemenbureau Holland besloten hebben niet langer mee te willen betalen aan de bloemenpracht tijdens Pasen op het Sint Pietersplein in Rome.


Bloemenbureau Holland stopt sponsoring bloemen Sint-Pietersplein

14-06-2019 - 0 reacties Ook Bloemenbureau Holland stopt met de sponsoring van de Paasbloemenversieringen op het Sint-Pietersplein Rome. Het bestuur heeft laten weten na jarenlang een royale bijdrage te hebben geleverd, hier niet langer mee door te gaan. Eerder werd al bekend dat Royal FloraHolland de sponsoring van de bloemen voor de paasviering op het Sint-Pietersplein stopt.


DFG verkoopt Britten meer bloemen aan vooravond brexit

11-06-2019 - 0 reacties Dutch Flower Group (DFG) is de grootste bloemen- en plantenhandelaar van de wereld. Een kwart van de omzet van €1,52 mrd wordt in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. En de zaken daar gaan voorspoedig.


Westlandse bloemen bij paardenevenement in Duitsland

11-06-2019 - 0 reacties Het internationale paardenevenement Cross Country Days-Military in het Duitse Ostbevern werd dit weekend opgefleurd met Westlandse lelies, van Van den Bos Flowerbulbs.


Westlandse bloemen bij paardenevenement in Duitsland

11-06-2019 - 0 reacties De Cross Country Days-Military in Ostbevern (D) werd dit jaar wederom opgefleurd met Westlandse lelies, aangeboden door Van den Bos Flowerbulbs B.V.


Westlandse bloemen bij paardenevenement in Duitsland

11-06-2019 - 0 reacties De Cross Country Days-Military in Ostbevern (D) werd dit jaar wederom opgefleurd met Westlandse lelies, aangeboden door Van den Bos Flowerbulbs B.V.


Aalsmeer Flower Festival verbindt bloemen met kunst en cultuur

11-06-2019 - 0 reacties Aankomend weekend wordt in Aalsmeer op zaterdag 15 en zondag 16 juni de zesde editie van het Aalsmeer Flower Festival gehouden.


Plantion ziet omzet in 2019 toenemen

07-06-2019 - 0 reacties Plantion in Ede loopt in de eerste vijf maanden van het jaar qua omzet twee procent voor op diezelfde periode van 2018. Dit jaar is tot 1 juni voor 52,2 miljoen euro aan bloemen en planten verhandeld. De groei is volgens Commercieel directeur Guus van Logtestijn vooral toe te schrijven aan de bemiddelingsinspanningen van de veiling.


Bloemen op je bord: Een overzicht van eetbare soorten

07-06-2019 - 0 reacties Ooit geweten dat veel bloemen eetbaar zijn? Sommigen zijn zo los te eten, anderen zien er gewoon leuk uit op je bord. Kweker Dieneke Klompe vertelt er alles over en tipt tien eetbare bloemen.


Geen bloemen bij finish bewogen aardappeljaar

06-06-2019 - 0 reacties Het verloop van de handel van het junicontract voor 2019 op de aardappeltermijnmarkt is opmerkelijk verlopen. Niet vaak gaat een termijnmarktcontract met zo weinig omzet richting de expiratie. Hoe was dat in voorgaande jaren?


Trio van zomerbloemen in juli op Bloemenagenda

05-06-2019 - 0 reacties In de maand juli staat bij Bloemenbureau Holland/ Mooi wat bloemen een veelzijdig trio van zomerbloemen op de bloemenagenda. De Helianthus/ zonnebloem, Tanacetum/ moederkruid en Limonium bunatum/ lamsoor leveren in boeketten qua volume en vorm spannende boeketten op en zijn ook heel geschikt is voor luchtige plukboeketten.


De Duurzame Doorbraak - De Bloemrijke Toekomst

04-06-2019 - 0 reacties Aan welke duurzame doorbraken werken kwekers, veredelaars en handelaren in de wereld van bloemen en planten? En waarmee kunnen zij nog wel wat hulp gebruiken?


Succesvolle campagne We Hebben Meer Bloemen Nodig weer van start

04-06-2019 - 0 reacties Van 3 juni t/m 23 juni loopt de award-winnende campagne We Hebben Meer Bloemen Nodig weer in Nederland. In dezelfde periode wordt de campagne van Bloemenbureau Holland/ Mooi wat bloemen doen ook uitgerold in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.


Sunfinity geeft hele zomer door non-stop bloemen

28-05-2019 - 0 reacties Een tuinplant die de hele zomer doorgroeit en non-stop bloemen geeft. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met de introductie van Sunfinity bij Kwekerij Apartus komt er volgens veredelaar Syngenta Flowers een compleet nieuw product op de markt.


Nieuwe Sunfinity geeft hele zomer door non-stop bloemen

27-05-2019 - 0 reacties Een tuinplant die de hele zomer doorgroeit en non-stop bloemen geeft. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met de introductie van Sunfinity bij Kwekerij Apartus komt er volgens veredelaar Syngenta Flowers een compleet nieuw product op de markt.


Transporteur dekt niet alle schade bij een incident

27-05-2019 - 0 reacties De koeling van de trailer gaat kapot tijdens de rit met bloemen naar Italië. Een pallet valt van de laadklep op de grond tijdens het laden en lossen met de heftruck. Een bende steelt op een parkeerplaats een kostbare lading tablets.


Campagne We Hebben Meer Bloemen Nodig valt in de prijzen

24-05-2019 - 0 reacties De marketingcampagne We hebben meer bloemen nodig van Bloemenbureau Holland is donderdagavond beloond met een SAN Accent award, een prestigieuze prijs in de reclamewereld.