Bloemen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Bloemen. Bloemen is een van de 16203 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Bloemen nieuws

Boeren in Steenwijkerland vergroten de biodiversiteit

22-05-2020 - 0 reacties Boeren hebben in de gemeente Steenwijkerland kilometers akkerranden ingezaaid met bloemen om de biodiversiteit te verhogen. Hierdoor hopen de boeren meer in contact te komen met de burger.


Op de weekmarkt mogen ook weer kleding en bloemen worden verkocht

30-04-2020 - 0 reacties Op weekmarkten in onze provincie mogen marktkooplui vanaf vrijdag weer al hun waar aan de man brengen. Dat hebben de voorzitters van de drie Brabantse veiligheidsregio's besloten. De afgelopen weken mocht er op markten alleen voedsel worden verkocht. Maar vanaf vrijdag kun je dus ook voor bijvoorbeeld kleding, schoenen en bloemen weer op de markt terecht.


Boer Bartelds zaait de randen van zijn akkers in met bloemen

29-04-2020 - 0 reacties Verschillende bloemen en planten fleuren binnenkort de akkerranden in het gebied van het waterschap Hunze en Aa's op. Het gaat om zo'n 400 kilometer aan akkerranden in Drenthe en Oost-Groningen. Honderd boeren zaaien een strook van hun landbouwgrond in. En dat heeft vooral een nuttige reden.


Drentse en Oost-Groningse boeren zaaien 400 kilometer akkerranden in

25-04-2020 - 0 reacties Meer dan 100 boeren uit Drenthe en Oost-Groningen zaaien deze maand de randen van hun akkers in met een mix van bloemen en grassen. Dit doen zij in kader van het project ‘Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen’.


Boeren halen met project gezamenlijk meer rendement uit akkerranden

23-04-2020 - 0 reacties 'Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen.' Zo heet het project in Oost-Groningen en Drenthe waarbij boeren de randen van hun akkers inzaaien met een mix van bloemen en grassen.

'Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen.' Zo heet het project in Oost-Groningen en Drenthe waarbij boeren de randen van hun akkers inzaaien met een mix van bloemen en grassen.

'Meer kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen.' Zo heet het project in Oost-Groningen en Drenthe waarbij boeren de randen van hun akkers inzaaien met een mix van bloemen en grassen.


Boeren zaaien gras en bloemen: minder gewasbescherming nodig

22-04-2020 - 0 reacties De akkers van honderd boeren krijgen gras en bloemen aan de rand van het land. Daardoor gebruiken de boeren minder chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het gaat om 400 kilometer akkerrand in het gebied van waterschap Hunze en Aa's.


Boer Tom: De mensen willen toch een mooie bos tulpen op tafel

17-04-2020 - 0 reacties Tom Groot, die in 2014 razend bekend werd door zijn deelname aan het programma Boer Zoekt Vrouw, wordt als tulpenboer momenteel ook geraakt door de coronacrisis. Groot, die samen met zijn vrouw Marieke en hun zoon Moos in Nieuwe Niedorp woont, zag de bloemensector dagelijks verlies leiden in tijden waarin normaal gesproken juist veel bloemen worden verkocht.


Arthur van Dijk steekt Noord-Hollandse sierteeltsector hart onder de riem

16-04-2020 - 0 reacties DE KWAKEL - Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex bezocht commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, vandaag Dutch Flower Group in De Kwakel, het grootste handelsbedrijf in bloemen en planten ter...Lees meer


Bloemen- en plantenexporteurs wekelijks 100 miljoen euro kwijt

15-04-2020 - 0 reacties AALSMEER (ANP) - Nederlandse exporteurs van bloemen en planten zijn naar eigen zeggen wekelijks meer dan 100 miljoen euro aan omzet kwijt als gevolg van de coronacrisis. Volgens brancheorganisatie VGB lag de exportwaarde in maart met 430 miljoen euro een derde onder het niveau van een jaar eerder. In de laatste week van maart, was de export 77 procent minder. De VGB baseert zich daarbij op de statistieken van Floridata.


'Bloemen- en plantenexporteurs zien vraaguitval van 100 miljoen per week'

15-04-2020 - 0 reacties Nederlandse exporteurs van bloemen en planten lopen door de uitbraak van het coronavirus 100 miljoen euro per week aan omzet mis, zo meldt de Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VBG) woensdag.


Coronacrisis? Bloemist zit op rozen: ‘alle records worden gebroken’

15-04-2020 - 0 reacties Nederlanders kopen massaal bloemen en tuinplanten nu zij noodgedwongen binnen zitten. Bloemisten beleven gouden tijden. ,,Afgelopen paasweekeinde zijn alle records gebroken, komende Moederdag wordt zoals nog niet vertoond.”


Bollenkwekers gaan bloemen bollenvelden eerder weghalen

13-04-2020 - 0 reacties De bollenkwekers in de Bollenstreek gaan de bloemen op de bollenvelden eerder weghalen. Ze hopen dat de bezoekers daardoor uit de streek wegblijven. Dat hebben ze aan de gemeenten Hillegom en Lisse laten weten.


Sierteeltsector en Ali B verrassen eenzame ouderen met bloemen

10-04-2020 - 0 reacties Op initiatief van de sierteeltsector en rapper Ali B worden vandaag, op Goede Vrijdag, circa 150.000 ouderen in verzorgingshuizen en alleenstaanden die thuiszorg ontvangen, verrast met een kleurrijk boeket.


Sierteeltactie: samen tegen eenzaamheid bij ouderen

06-04-2020 - 0 reacties Ali B en de sierteeltsector brengen op Goede Vrijdag circa 150.000 eenzame ouderen bloemen


Plantenkwekers smeken om terug open te mogen

03-04-2020 - 0 reacties Tuincentra en plantenkwekers vinden het niet fair dat zij hun deuren moeten gesloten houden, terwijl supermarktketens wel nog bloemen en planten mogen aanbieden. In Het Laatste Nieuws trekken een aantal plantenkwekers aan de alarmbel omdat voor hen het faillissement dreigt. Zij krijgen steun van Jan de Keyser, burgemeester van Oostkamp en directeur AgriFood bij BNP Paribas Fortis. Hij roept de overheid op om tuincentra opnieuw te openen mét respect van de ‘social dinstancing’-regels.


Aldi schiet Deens noodlijdende bloementelers te hulp

02-04-2020 - 0 reacties Ook Deense bloementelers gaan gebukt onder de gevolgen van de coronacrisis. Juist in deze tijd, hun hoogseizoen, zijn de winkels dicht, zitten mensen thuis en worden er veel minder bloemen en potplanten verkocht.
Aldi Denemarken schiet meerdere telers nu te hulp door hun bloemen op te kopen en uit te…


Telers gezocht voor onderzoek naar plantenstoffen uit tuinbouwproducten die nu vernietigd worden

01-04-2020 - 0 reacties Veel tuinbouwproducten worden momenteel vernietigd. VARTA en Greenport West-Holland willen zoeken naar alternatieven voor die bloemen, planten en groenten, en dan met name voor de plantinhoudstoffen. Dat kan leiden tot nieuwe toepassingen en nieuwe afnemers. Het gaat bij dit onderzoek om relatief eenvoudig te oogsten plantinhoudstoffen. Voorbeelden daarvan zijn etherische oliën, geur- of kleurstoffen, of stoffen die gebruikt kunnen worden in de bouw of medische sector.


Telers gezocht, juist nu, om reststromen te verwaarden

01-04-2020 - 0 reacties Veel tuinbouwproducten worden momenteel vernietigd. Dat is zonde, vindt een aantal tuinbouwpartijen, waaronder VARTA en Greenport West-Holland. Daarom willen ze zoeken naar alternatieven voor die bloemen, planten en groenten, en dan met name voor de plantinhoudsstoffen. Die alternatieven bestaan uit…


Te koop voor spotprijs: miljoen roze potanjers

26-03-2020 - 0 reacties De verkoop van bloemen en planten is in twee weken tijd helemaal ingestort. Ook kweker Chris IJzelenberg uit Maasdijk raakt zijn potanjers via de reguliere handel niet meer kwijt. Daarom klopt hij rechtstreeks bij de consument aan.


Ook Schouten blijft niet achter in actie om kwekers en ouderen te steunen

25-03-2020 - 0 reacties Minister van LNV Carola Schouten overhandigde vanmiddag bloemen en planten aan bewoners en personeel van Sonneburgh in Rotterdam. Met de overhandiging wil de minister enerzijds de sierteeltsector een hart onder de riem steken en anderzijds de bewoners van het verzorgingshuis steunen in deze moeilijke…