Bloemen

Al het Bloemen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Bloemen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Bloemen nieuws

TE KOOP/ TE HUUR: compleet groothandelsbedrijf in bloemen en planten in Zuid-Frankrijk

18-09-2019 - 0 reacties Het bedrijf is gevestigd in, Alès, postcode 30100, in het departement Gard (30) in de regio Languedoc Roussillon, tussen de Middellandse Zee en van de Park nationaal des Cévennes. Een prachtige locatie, maar ook een prachtig bedrijf! Het geheel is gelegen op een perceel van 1.555 m² en is inclusief een royale vrijstaande villa en een vrijstaande studio met zwembad.


Lush nu ook in Duitsland in de bloemen en planten

18-09-2019 - 0 reacties Nadat cosmeticamerk Lush de eerste stappen met bloemen zette in Liverpool, Londen en Parijs is nu Duitsland aan de beurt. Om te beginnen opent het merk van 26 tot 28 september 2019 een pop-upwinkel met bloemen in de Berlijnse vestiging aan de Friedrichstraße.


Bloemenpracht siert Ridderzaal op Prinsjesdag

17-09-2019 - 0 reacties Aan de bloemen zal het vandaag niet liggen. In de Ridderzaal heeft de Wassenaarse arrangeur Ton Verzijl samen met zijn team prachtige bloemdecoraties gemaakt. Met de stukken, waarin witte en gele ‘Pina Colada chrysanten gecombineerd worden met Avalanche rozen, wordt Prinsjesdag 2019 extra luister bijgezet.


Promotieplan 365 dagen bloemen in november opnieuw in stemming

16-09-2019 - 0 reacties Op donderdag 7 november 2019 krijgt het promotieplan voor seizoensbloemen een tweede kans. Voorafgaand aan de Trade Fair Aalsmeer stemmen de kwekers van seizoensbloemen voor de tweede keer stemmen over de voortgang van de promotiecampagne ‘365 dagen bloemen’. Afgelopen mei behaalde het plan niet de vereiste meerderheid.


Milieu-impact reden voor aankoop biologische bloemen

14-09-2019 - 0 reacties Wat weten mensen van biologische bloemen? En waarom kopen ze biologische bloemen? Uit de resultaten van een Vlaamse enquête blijkt dat de meeste mensen wel eens van biobloemen gehoord hebben. Milieu-impact is een belangrijke overweging voor kopers van biobloemen.


Cymbidium woonplant van de maand oktober 2019

13-09-2019 - 0 reacties Bloemenbureau Holland heeft de Cybidium gekozen als woonplant van de maand oktober 2019. De Cymbidium is een orchideeënsoort, die eigenlijk in niks op een orchidee lijkt. Ze heeft beeldschone bloemen tussen talrijke hoge groene sprieten. De stengel zit ergens verborgen in een woud van zachte groene bladeren.


Geurbeleving in bloemenwinkels met Freesia

09-09-2019 - 0 reacties Doorgaans kiezen klanten bloemen uit op kleur en vorm, omdat deze eigenschappen nu eenmaal het meest in het oog springen. Maar geur is misschien wel de meest bijzondere eigenschap van bloemen. Freesia is een mooi voorbeeld van een bloem om geur mee te etaleren.


Bloeiende akkerranden op Voorne-Putten

05-09-2019 - 0 reacties Voor het tweede jaar op rij staan de akkerranden op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten vol met kleurrijke bloemen. Na het succes in het eerste jaar, nemen het tweede jaar totaal 29 boeren op het eiland deel aan het project van de vereniging Natuurlijk Voorne-Putten.


Terra Bleiswijk verhuist in 2020 naar pand van Royal Brinkman in Bleiswijk

05-09-2019 - 0 reacties Terra Bleiswijk verhuist in januari 2020 naar het pand van Royal Brinkman aan de Hoefweg in Bleiswijk. Samen met Berkel Flowers & Plants, Hogervorst Verpakkingen én Royal Brinkman onstaat in het pand zo een centraal servicepunt voor de (bloemen)detailhandel en telers in het Groene Hart.


Boeren vinden beregeningsverbod 'waardeloos'

04-09-2019 - 0 reacties Dat boeren volgend jaar in het Drentsche Aa-gebied hun laagsalderende gewassen niet meer mogen beregenen, stuit akkerbouwers tegen de borst. 'Dit is waardeloos. Willen ze dan dat we massaal bloemen, penen en uien telen?', reageert Johan Emmens uit Rolde.


Russen controleren koffers op verse groenten en bloemen

27-08-2019 - 0 reacties Bij een aantal grensovergangen is de Russische douane begonnen met het controleren van de (hand)bagage van reizigers op de aanwezigheid van bloemen, groenten en fruit. De controles vinden plaats in het kader van de nieuwe fytosanitaire maatregelen die de regering per 19 augustus heeft ingevoerd. Volgens…


Akkerbouwer laat burger zonnebloemen plukken

15-08-2019 - 0 reacties Akkerbouwer Hendrik Luth uit Wedde heeft 30 are zonnebloemen ingezaaid. De bloemen staan nu volop in bloei. Buurtbewoners mogen de bloemen gratis plukken. Dat vindt massaal gehoor.


Heel veel bloemen, maar niet alleen maar...

11-08-2019 - 0 reacties Bezoek je 'De Orchideeën Hoeve', beland je zomaar in de Trekkerlaan. Heel verrassend. Orchideeënhoeve is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest.  


Neonics ook schadelijk voor nuttige insecten

08-08-2019 - 0 reacties Nuttige insecten, zoals biologische bestrijders en bestuivers, staan ook bloot aan neonicotinoïden. De mogelijk negatieve neveneffecten van insecticiden zijn tot nu toe echter vooral gerapporteerd voor bijen, die de nectar en het stuifmeel uit de bloemen consumeren.


Een nieuw melkmerk op boeren­verstand

06-08-2019 - 21 reacties Qua originaliteit het beste melk merk idee wat ik de laatste tijd zie langskomen:

Matthijs heeft gekozen voor ‘Elke Melk, vol smaakavontuur’, want ‘elke koe is anders, dus ook haar melk’. Op iedere fles kun je zien van welke koe jouw melk komt, zodat je de volgende keer mogelijk voor dezelfde koe met bijpasssende smaak kunt kiezen. Ik ben benieuwd of de consument daar al aan toe is. Bij planten en bloemen geloof ik er zeker in: op Instagram zie je dat juist de planten die helemaal zijn uitgegroeid, het meeste worden gewaardeerd. De consument zoekt géén homogeniteit, maar iets bijzonders. Of de tijd er rijp voor is in voeding?


Bloemen en groenten centraal op corso Westland

02-08-2019 - 0 reacties Een varende stoet vol bloemen, planten, groenten en fruit trekt de komende drie dagen door Westland en omgeving. Elk jaar komen honderdduizenden toeschouwers op het corso af. Het publiek heeft vanaf de walkant langs de 80 kilometer lange route goed zicht op de voorbijtrekkende schepen.


Flower Parade Rijnsburg presenteert zich voor de 74e keer

30-07-2019 - 0 reacties Op zaterdag 10 augustus aanstaande rijdt de Flower Parade Rijnsburg voor de 74e keer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens.


Woonplanten van de maand en Bloemenagenda voor 2020 zijn bekend

25-07-2019 - 0 reacties De Woonplanten van de Maand en de bloemen voor de Bloemenagenda voor 2020 zijn bekend gemaakt. Dit zal tevens het laatste jaar zijn dat Bloemenbureau Holland de Woonplant van de Maand en Bloemenagenda uitbrengt. De bloemen en planten zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland.


Noviflora wil meer dan alleen planten en bloemen leveren

24-07-2019 - 0 reacties Exportbedrijf Noviflora uit Honselersdijk wil meer dan alleen planten en bloemen leveren. “Onze missie is onze klanten geld te laten verdienen met groen”, vertelt marketing manager Gabrielle Fabbro. Hoe zet het bedrijf De Groene Agenda in om dit te realiseren?


Win een uniek bezoek aan de Dahlia velden van FAM Flower Farm

23-07-2019 - 0 reacties Mooi wat bloemen doen geeft 2x2 kaartjes weg voor een bezoek aan de prachtige Dahliavelden van FAM Flower Farm. De velden zijn door consumenten alleen te bezoeken op basis van een reservering.