Auto

Auto nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Auto nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Auto nieuws

Waarom elektrische auto het langer volhoudt als je strandt in een file

17-01-2022 - 0 reacties Toen honderden automobilisten strandden in een ijzige file in de Verenigde Staten, kregen bestuurders van elektrische auto's al snel de zwarte piet toegespeeld. Door de lege accu's zou het veel langer geduurd hebben voor de file oploste. Toch zit je in een elektrische auto onder deze omstandigheden het beste.


'Elektrische auto populairder dan diesel in Europa'

17-01-2022 - 0 reacties Elektrische auto's verkochten in december beter dan dieselauto's in Europa. Tot die conclusie komt de doorgaans goed geïnformeerde marktanalist Matthias Schmidt.


Door de elektrische auto is rekeningrijden onvermijdelijk geworden

14-01-2022 - 0 reacties Na decennialang gesteggel in Den Haag wil het nieuwe kabinet nu écht een kilometerheffing invoeren voor autobezitters. Rekeningrijden is haast onvermijdelijk geworden, want de opkomst van de elektrische auto dreigt een groot gat te slaan in de overheidsbegroting.


Tesla-eigenaar vindt ‘slimme’ manier om accu op te laden

02-01-2022 - 0 reacties Een Amerikaanse eigenaar van een Tesla Model 3 die strandde met een lege accu, heeft zonder hulp van de wegenwacht zijn auto aan de praat gekregen. Experts raden echter met klem af om deze truc te herhalen.


Droom mee: nieuwe elektrische stationwagon uit Verenigde Staten

28-12-2021 - 0 reacties Het Amerikaanse Alpha Motors heeft nog nooit daadwerkelijk een auto gebouwd, maar slingert wel het ene na het andere visioen van een nieuw elektrisch model de wereld in. Vandaag breidt het merk zijn vooralsnog puur in digitale vorm bestaande portfolio uit met elektrische stationwagon. We maken kennis met de Alpha Saga Estate.


Tesla schakelt gamen in rijdende auto uit, na zorgen over verkeersveiligheid

24-12-2021 - 0 reacties Tesla gaat de mogelijkheid om te gamen in rijdende auto's uitschakelen, op last van de Amerikaanse toezichthouder voor verkeersveiligheid NHTSA. Die kondigde woensdag een onderzoek aan naar vermeende veiligheidsrisico's door deze functie.


Zo krijg je subsidie op een elektrische auto

24-12-2021 - 0 reacties Om het kopen of het privé leasen van een elektrische auto te stimuleren geeft de overheid subsidie bij de aanschaf daarvan. Maar hoe krijg je die subsidie op je elektrische auto en hoeveel is het?


Toyota komt voor 2030 met dertig nieuwe volledig elektrische modellen

14-12-2021 - 0 reacties Toyota heeft dinsdag bekendgemaakt dat het de komende jaren dertig nieuwe elektrische modellen op de markt zal brengen. Daarmee wil het Japanse concern, dat afgelopen oktober met de bZ4X zijn eerste eigen volledig elektrische auto presenteerde, meer vaart maken met elektrisch rijden. In 2030 wil Toyota op jaarbasis wereldwijd 3,5 miljoen elektrische voertuigen verkopen.


Deze 15 elektrische auto's halen geen van allen de opgegeven actieradius

09-12-2021 - 0 reacties Geen enkele van 15 geteste elektrische auto is in staat om zijn opgegeven rijbereik te halen. Dat blijkt uit een praktijktest van de Autobest-jury in Barcelona.


De goedkoopste elektrische auto blijkt ook de onveiligste: Dacia Spring faalt in botsproef

08-12-2021 - 0 reacties De elektrische Dacia Spring staat op het punt om Nederlandse autokopers te verleiden met een spotprijs vanaf 18.250 euro. Maar uit botsproeven blijkt dat de goedkoopste elektrische auto ook de onveiligste is.


Toyota gaat elektrisch platform voor Europese markt ontwikkelen

07-12-2021 - 0 reacties Toyota wachtte lang met het introduceren van een elektrische auto maar gaat nu vaart zetten achter de elektrificatie. De Japanse autofabrikant wil auto’s met verschillende aandrijflijnen aan blijven bieden. Voor de Europese markt zal Toyota de focus meer op elektrische aandrijflijnen gaan leggen.


WayRay Holograktror: gedurfd elektrisch

30-11-2021 - 0 reacties Het Zwitserse techbedrijf WayRay heeft een in elk opzicht opmerkelijke auto voorgesteld. We maken kennis met de Holograktor, een voor deelprogramma's bestemde auto met een garnaal op het dak.


Zoveel stroom gaat verloren bij volledig opladen van EV's

30-11-2021 - 0 reacties Wie een elektrische auto wel eens van leeg naar helemaal vol opgeladen heeft, zal vast wel eens hebben gezien dat deze meer stroom trekt dan er in de accu hoort te kunnen. AutoBest heeft nu voor een reeks EV's in kaart gebracht hoe groot deze overschrijding precies is.


Elektrische Audi lastig te blussen voor brandweer Mook

27-11-2021 - 0 reacties Een geparkeerde elektrische auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag nacht in brand gevlogen in Mook.


Hier komt het eerste zonnelaadstation voor elektrische auto’s in de Achterhoek

25-11-2021 - 0 reacties GROENLO - De Achterhoek krijgt op verschillende locaties zonnelaadstations, waar automobilisten hun elektrische auto kunnen parkeren en tegelijk de accu op kunnen laden. Het eerste laadstation komt bij Kuster Energy in Groenlo.


Elektrische auto ook tweedehands in trek

19-11-2021 - 0 reacties De belangstelling voor tweedehands elektrische auto’s is dit jaar flink toegenomen, concludeert occasionportal Gaspedaal.nl. In vergelijking met vorig jaar wordt er dit jaar - tot nu toe - 49 procent meer gezocht op elektrische occasions. Tegelijkertijd nemen brandstofauto's toch nog steeds ruim de helft van de zoekopdrachten voor hun rekening.


Kweker kan maar geen nieuwe mensen vinden: ‘Als je bij mij komt werken, krijg je dit huis erbij’

19-11-2021 - 0 reacties BURGH-HAAMSTEDE - Hoe mooi wil je het hebben? Als je vroeger ergens ging werken, moest je het doen met een laptop of auto van de zaak. En nu? Nu krijg je een huis! Tenminste, als John Bijl je aanneemt. De baas van Vitro Plus, een kweker van varens, zoekt al meer dan een half jaar vier nieuwe mensen. Maar hoe Bijl ook zoekt, hij kan ze niet vinden. ,,Ik hoop dat dit wél helpt.”


‘Accu elektrische auto kan tien keer sneller laden’ dankzij Twentse uitvinding

16-11-2021 - 0 reacties ENSCHEDE - Onderzoekers van de Universiteit Twente zeggen in samenwerking met Duitse en Chinese wetenschappers een nieuw materiaal te hebben ontwikkeld waarmee lithium-ion accu’s tot tien keer sneller kunnen worden geladen.


Met z'n zevenen elektrisch rijden: in de Mercedes EQB kan het

16-11-2021 - 0 reacties De Mercedes-Benz EQB onderscheidt zich als elektrische auto met plek voor zeven personen. De bouwkwaliteit is van het bekende Mercedes-niveau. Ook met de uitstraling, de functionaliteiten en het rij-karakter is weinig mis. Maar qua laadprestaties kan hij de innovatieve autobouwers uit Korea en Amerika niet aan.


De wolf valt vrijwel nooit een mens aan, maar zorgen zijn er wel: ‘Hele nacht in de auto bij het vee geslapen’

16-11-2021 - 0 reacties NIJMEGEN/OOIJ - De wolf die vorige week in de Ooijpolder bij Nijmegen schapen doodbeet, houdt de gemoederen flink bezig. Boeren in de polder omheinen hun weilanden met speciale rasters, in de hoop dat de wolf wegblijft van het vee.