Auto

Auto nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Auto nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Auto nieuws

837 kilometer op één acculading én volgend jaar hier te koop: deze auto haalt Tesla links en rechts in

22-09-2021 - 0 reacties Lucid Motors belooft al enkele jaren een elektrische auto met een bijzonder groot rijbereik. Nu zijn de cijfers van hun ‘Air’ officieel en het zelfverzekerde bedrijf heeft niet gebluft. De 933 pk sterke Lucid Air zet de autowereld op zijn kop.


Rijbereik elektrische Lucid Air vastgesteld op recordwaarde van 837 kilometer

16-09-2021 - 0 reacties De nieuwe elektrische auto van de Amerikaanse fabrikant Lucid Motors heeft volgens het Amerikaanse milieuagent EPA een maximaal rijbereik van 520 mijl, omgerekend 837 kilometer. Dat is in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Die waarde is een nieuw record voor elektrische productieauto's.


Uitslag Stelling van de dag: Ruime meerderheid vindt elektrisch rijden te duur voor de gewone man. 'Elektrische auto's zijn auto's voor criminelen'

13-09-2021 - 0 reacties 88 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Elektrisch rijden is te duur voor de gewone man. „Een tweedehands elektrische auto kopen is ook nog eens super link.”


Video | Amerikaan wil ongeluk in scène zetten, maar vergeet camera's op Tesla

13-09-2021 - 0 reacties Een inwoner van de Amerikaanse stad Slidell is opgepakt, omdat hij een aanrijding in scène wilde zetten. Hij probeerde het echter bij de verkeerde auto, want de desbetreffende Tesla hing vol met camera's.


De Autovia EV-21 zou de perfecte elektrische auto moeten zijn, maar ze zijn toch iets vergeten

09-09-2021 - 0 reacties Vandaag is het “World EV Day”. Naar aanleiding daarvan heeft Autovia, de Britse uitgever van diverse bekende automagazines, de beste eigenschappen van de elektrische auto’s die nu te koop zijn, gecombineerd tot een hypothetische auto die de ideale elektrische auto zou moeten zijn.


Ford Mustang Mach-E nu ook als politieauto

08-09-2021 - 0 reacties Dat valt wel op in je binnenspiegel, de Ford Mustang Mach-E als politieauto. Langzaam maar zeker zie je steeds vaker een elektrische auto als politieauto ingezet worden. Ongeschikt voor politieachtervolgingen die lang kunnen duren, maar bijzonder goed geschikt voor in de stad. En dat hoeft lang niet alleen met een BMW i3 of Renault Zoe. […]


Nissan verkoopt 250.000ste EV in Europa

07-09-2021 - 0 reacties Ongetwijfeld trotse koppen op het hoofdkantoor van Nissan Europe. Nissan heeft in Europa namelijk zijn 250.000ste volledig elektrische auto verkocht.


EQG Concept: Mercedes maakt in München echt álles elektrisch

06-09-2021 - 0 reacties Mercedes-Benz laat tijdens de autobeurs IAA in München wilde plannen zien voor toekomstige elektrische modellen. Zo komt het sportieve submerk Mercedes-AMG voor het eerst met een volelektrische auto, toont luxe-afdeling Mercedes-Maybach een voorbode van een ‘exquise SUV’ op batterijen en krijgt zelfs de befaamde G-klasse een elektrische broer – met maar liefst vier motoren.


Zo gaat Volkswagens goedkoopste ID-model er (ongeveer) uit zien

06-09-2021 - 0 reacties Dat Volkswagen in 2025 met een goedkoper elektrisch model komt, was al bekend. Nu weten we ook hoe die auto, die waarschijnlijk ID.2 gaat heten en ongeveer 20.000 euro gaat kosten, er uit gaat zien. Het studiemodel ID.Life geeft al veel weg.


Elektrische auto opladen kan op steeds meer plekken in Amersfoort: bijna 400 oplaadpunten erbij

06-09-2021 - 0 reacties Het aantal oplaadpunten voor elektrische auto's in Amersfoort is vorig jaar gestegen van 846 naar 1220, een groei van ruim 30 procent. Dat blijkt uit cijfers van databank Eco-Movement en het RVO, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.


Tractorrijder slaat man tegen grond en doorboort auto met hooischudder in Wouwse Plantage

05-09-2021 - 90 reacties WOUWSE PLANTAGE - Een verkeersirritatie is zaterdagmiddag in de Wouwse Plantage totaal geëscaleerd. Een tractor reed in op een auto en doorboorde daarbij diezelfde auto met de hooischudders. Ook vielen er rake klappen. Een 43-jarige inwoner uit hetzelfde dorp is aangehouden door de politie en wordt verdacht van poging tot doodslag.


Tesla Cybertruck nog verder uitgesteld, wordt auto van Neo

04-09-2021 - 0 reacties De Tesla Cybertruck wordt nog verder uitgesteld. De enigmatische Elon Musk is extreem succesvol, doch soms gooit hij nog wel eens zijn eigen glazen in. Dat deed hij zelfs letterlijk, toen de Tesla Cybertruck in 2019 voorgesteld werd aan het publiek. Vooraf was er naar verluidt geoefend met de demonstreren van de kracht van de […]


Uit het niets je elektrische auto in de hens, hoe kan dat? ‘Kinderziektes’

01-09-2021 - 0 reacties Hoe brandgevaarlijk zijn elektrische auto’s? Niemand die het weet. Een databank met brandincidenten moet uitsluitsel geven. ,,Hij vloog uit het niets in brand.’’


Zwitserse koeien met helikopter van hoge Alpenweide gehaald

29-08-2021 - 0 reacties Zwitserse koebeesten zijn met een helikopter geëvacueerd uit een hoge Alpenweide. De koeien waren lichtgewond en bevonden zich op een plaats die met de auto onbereikbaar was. De rest van de kudde moest op eigen kracht de berg af.


Geen grap: bedrijf maakt van Lada’s puur elektrische auto's

25-08-2021 - 0 reacties Ben je op zoek naar een elektrische auto en wil je niet te veel betalen, dan kun je - net als vroeger - terecht bij het Russische merk Lada. Of eigenlijk bij de Duitse firma Elantrie, want die bouwt voor rond de 20.000 euro de Lada Niva en Dacia Sandero om tot elektrische auto.


Sjaak schrikt weer wakker omdat een auto op zijn boerderij botst: ‘Denk telkens: wat voor leed zullen we dit keer aantreffen?’

24-08-2021 - 0 reacties LUNTEREN - Opnieuw ging het zaterdagavond mis aan de Meulunterseweg, in het buitengebied van Lunteren. Een automobilist knalde met hoge vaart tegen de boerderij van Sjaak Lemmers. De bewoner kijkt er niet eens meer van op. In de bocht waaraan zijn huis ligt, is het maandelijks raak. ,,Ik ben gestopt met tellen.”


In Wouters tuin lopen de biggetjes rond die straks op zijn barbecue liggen: ‘Je weet letterlijk wat je eet’

19-08-2021 - 0 reacties Het grind knispert onder de wielen van de auto wanneer we de dijk afdalen. We parkeren naast een oldtimer: een knalrode tractor die vast jaren trouw dienst heeft gedaan en nu mag genieten van zijn oude dag als decoratiestuk. Het is een prachtige zomeravond, we gaan genieten van Wouters Tuindiner bij Oud Vuren.


Tata Tigor EV: vernieuwde elektrische sedan

18-08-2021 - 0 reacties Elektrische auto's zijn in Europa negen van de tien keer een SUV, cross-over of hatchback. Tesla's Model 3 en Model S zijn vooralsnog de enige uitzonderingen. De Indiase fabrikant Tata heeft met de Tigor EV een minuscule elektrische sedan in zijn gamma, een auto die nu zowel op optisch als technisch vlak is vernieuwd.


Duurtest Ford Mustang Mach-E: de instap-Mustang

18-08-2021 - 0 reacties Bright-autotester Rutger Middendorp rijdt de komende weken in de Ford Mustang Mach-E. De auto die het de Tesla Model Y moeilijk moet maken. Deze week: de eerste kennismaking.


Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV op komst

29-07-2021 - 0 reacties De Outlander PHEV is in Nederland met afstand de auto waarmee Mitsubishi de laatste tien jaar de grootste successen heeft geboekt. Mitsubishi kondigt nu de komst aan van een compleet nieuwe plug-in hybride Outlander.