Auto

Auto is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Auto en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Auto nieuws

Schokkende beelden: persfotograaf en vriendin schreeuwen om hulp terwijl shovel hen sloot in duwt

20-04-2021 - 0 reacties LUNTEREN - Dashcambeelden van de persfotograaf die maandagvond werd belaagd bij een autobrand in Lunteren, tonen hoe de hij en zijn vriendin met auto en al de sloot in worden geduwd door een shovel.


Mitsubishi Airtrek: elektrische SUV voor China

19-04-2021 - 0 reacties Mitsubishi laat ook van zich horen op Auto Shanghai. In samenwerking met de Chinese Partner GAC komt het merk met de Mitsubishi Airtrek, uiteraard een elektrische cross-over. De auto is nog niet helemaal onthuld, maar laat al wel z'n voor- en achterkant zien.


Twee doden door ongeluk met zelfrijdende Tesla, vermoedelijk niemand achter het stuur

19-04-2021 - 0 reacties Door een ongeluk met een vermoedelijk zelfrijdende auto van Tesla zijn in de Verenigde Staten twee mensen om het leven gekomen. Geen van beiden zou achter het stuur hebben gezeten.


Audi A6 e-tron concept: 700 km range en supersnel laden

19-04-2021 - 0 reacties Audi heeft vandaag de A6 e-tron concept gepresenteerd. Een luxe elektrische auto met veelbelovende specificaties. Het woordje concept laat echter zien dat je niet vandaag of morgen naar de dealer kunt rennen voor deze elektrische auto. De Audi A6 e-tron concept staat op een geheel nieuw elektrische platform genaamd PPE. Die afkorting staat voor Premium […]
The post Audi A6 e-tron concept: 700 km range en supersnel laden appeared first on Autoblog.nl.


Polestar 1 zwaait af met gouden handdruk

19-04-2021 - 0 reacties De Polestar 1, de eerste auto onder de merknaam Polestar, gaat later dit jaar uit productie. Polestar neemt afscheid met een 'special edition', die zich eigenlijk alleen onderscheidt met een mat-gouden laklaag en dito details.


Vakantie met elektrische auto vervelend? Nee hoor

16-04-2021 - 0 reacties Onderweg even uitstippelen waar je gaat laden, maar op de bestemming kun je altijd profiteren van een volle batterij met een laadpaal bij de vakantiewoning. Je moet je neit blindstaren naar de negatieve aspecten, maar de positieve aspecten van een elektrische auto. Ja, het kan irritant zijn om onderweg te moeten laden met een EV, […]


Video | Eerste kennismaking met de elektrische Kia EV6

14-04-2021 - 0 reacties De elektrische Kia EV6 is Kia’s eerste auto op het nieuwe, modulaire E-GMP-platform. Daarmee deelt hij zijn technische basis met de Hyundai Ioniq 5, maar toch zijn er verrassend veel verschillen tussen de twee.


Nachtvorst bedreigt fruitoogst en dat betekent werk aan de winkel

06-04-2021 - 0 reacties Het is alle hens aan dek voor de fruittelers in Brabant. De komende nachten kan het zo hard gaan vriezen dat de oogst gevaar loopt. De meeste ondernemers hebben voorzorgsmaatregelen genomen, toch kan het misgaan. “Het blijft heel spannend,” meldt Joël Roks. Hij runt in zijn woonplaats Fijnaart een tuinbouwbedrijf en een streekwinkel.

“Preventief kun je zelf al veel doen. Door het gras onder de bomen kort te houden en de grond eronder vrij te houden, waardoor er geen onnodige straling van de vorst ontstaat”, vertelt Roks, die een jaar of dertig de touwtjes in handen heeft in het familiebedrijf aan de Blaaksdeijk.
En beregenen dan? Dat is uiteraard ook nodig, maar in principe alleen bij de appel- en perenbomen. De knoppen van de kersenvruchten zijn gevoelig voor water en bacteriën. Zij gedijen daarom beter bij warmtekanonnen, zoals de ForestGuard.
Tot voor kort zette Roks ook vuurpotten in. “Maar dat is zo arbeidsintensief en kost relatief zoveel dat we uiteindelijk besloten hebben om eenmalig in zo’n ‘kanon’ te investeren.”
De fruitteler is er in deze tijd van het jaar misschien wel meer dan ooit letterlijk en figuurlijk dag en nacht mee bezig. Hij kan zomaar gewekt worden door een alarm dat aangeeft dat door de kou het beregenings- of weringssysteem moet worden ingeschakeld.

“Je bent er steeds mee bezig, dat is de charme en het hoort erbij. Wanneer ik het zelf al niet in de gaten zou houden, dan zijn het mijn collega’s wel die me alarmeren. We appen elkaar in deze tijd geregeld. Om elkaar te waarschuwen of om te overleggen. Dit werkt goed”, vertelt Roks.

Gelukkig maar, want het lijkt wel alsof het weer in de loop van de jaren steeds minder voorspelbaar is geworden, zo is althans Roks’ ervaring. Je moet dus continu op je hoede zijn. Jaren geleden mislukte de oogst van diverse kwekers in de provincie Zeeland, doordat het toen zo hard vroor en omdat er een tekort aan zoet water was om de percelen nat te kunnen houden.

Dit probleem zal in Brabant nauwelijks ontstaan. Toch kan er wel eens watertekort ontstaan, of een storing aan warmteluchtmachines of pompen. In voorkomende gevallen komt Rudy Franken om de hoek kijken. De ondernemer uit Oudenbosch brengt Belgische apparaten op de markt om vooral kersen te behoeden voor het ergste. Franken is vooral actief in Brabant, maar heeft ook klanten bij onze zuiderburen.

Hij kan zo niet zeggen welk middel het best kan worden ingezet om de vorst het hoofd te bieden. Dat kan afhankelijk zijn van de ligging en de grootte van de percelen, waarop fruit geteeld, zo legt hij uit. “Maar,” voegt Franken eraan toe, “het is ook belangrijk om te weten in welk stadium de knoppen verkeren. Verder kun je te maken hebben met stralingsvorst (dan kan bijvoorbeeld ook jouw auto helemaal dichtgevroren zijn) of met vorst in combinatie met een harde wind, zoals deze dagen het geval is. Hierop is lastiger te anticiperen.”


In de file voor de waterbuffelkaas in Eursinge

05-04-2021 - 0 reacties "Wilt u ook een stukje kaas proeven?", vraagt waterbuffelboer Bouke Luth aan een bezoeker in de auto. Met een pizzaschep reikt hij de blokjes kaas, met een satéprikker erin, aan.


Ravage na botsing met landbouwvoertuig in Beckum, wonderwel niemand gewond

24-03-2021 - 0 reacties BECKUM - Een auto en een landbouwvoertuig zijn woensdagmorgen met elkaar in botsing gekomen in Beckum. Het ongeluk gebeurde op de Wolfkaterweg.


Op pad met de goedkoopste elektrische auto van nu: de Dacia Spring Electric

24-03-2021 - 0 reacties
We gaan op pad met de goedkoopste elektrische auto van nu: de Dacia Spring Electric. Wat krijg je voor net geen 18.000 euro?


Elektrische Mercedes-Benz eCitan te zien

23-03-2021 - 0 reacties De Mercedes-Benz Citan krijgt een opvolger die zijn technische basis net als het huidige model met de Renault Kangoo deelt. Ditmaal krijgt ook de elektrische Kangoo Z.E. een broertje met een sterk op z'n neus. Mercedes-Benz komt namelijk met de eCitan, een auto waar nu nieuwe foto's van beschikbaar zijn.


Prijsdoorbraak: elektrische Dacia Spring voor nog geen 18 mille

18-03-2021 - 0 reacties De prijs van de Dacia Spring, de goedkoopste elektrische auto van Nederland, is bekend: €17.890. Hij komt met volledig opgeladen batterijen 230 kilometer ver en krijgt standaard airco. Het enige addertje onder het gras is een laadkabel voor sneller (DC) laden. Daarvoor moet 495 euro worden bijbetaald.


Volkswagen ID.4 bereikbaarder door minder bereik

04-03-2021 - 0 reacties De Volkswagen ID.4 wordt stukje bij beetje bereikbaarder voor de gemiddelde leaserijder. Het leek een ‘kat in het bakkie’ te zijn. De enorm vernieuwende Volkswagen ID.3 zou wel eventjes de nieuwe Auto van het Jaar 2021. De verkiezing die iets te overeenkomsten telt met het Eurovisie Songfestival pakte dit jaar iets anders uit. Een reguliere, […]


Alle nieuwe Volvo’s in 2030 elektrisch

02-03-2021 - 0 reacties GÖTEBORG (ANP) - De Zweedse automaker Volvo Cars wil in 2030 alleen nog maar elektrische modellen op de markt brengen. Die auto's worden bovendien alleen maar online verkocht, zo hebben de Zweden bekendgemaakt. Daarmee wil het de aankoop van een auto simpeler maken, maar het is onduidelijk wat het betekent voor de huidige dealers.


Wuling Mini EV absolute verkooptopper in China

01-03-2021 - 0 reacties De Wuling HuongGuang Mini EV verkoopt als een dolle in het land waar-ie vandaan komt: China. De auto is daar 2021 begonnen met verkoopcijfers waar andere elektrische modellen in China alleen van kunnen dromen.


Foxconn gaat elektrische auto maken met startup Fisker

24-02-2021 - 0 reacties Techfabrikant Foxconn richt zich steeds meer op de automarkt. Na de lancering van een eigen platform voor elektrische auto's gaat het bedrijf nu samen met de Amerikaanse startup Fisker een auto ontwikkelen.


Zet Apple autowereld op z’n kop? Techreus is meester in verbeteren bestaande producten

18-02-2021 - 0 reacties Wanneer komt Apple met een zelfsturende elektrische auto? Wordt die auto even revolutionair als de iPhone? En wie gaat de Apple Car bouwen? Wereldwijd is dat hét onderwerp bij de autofabrikanten.


Verkiezing ‘Elektrische Auto van het Jaar’ kent deze keer drie winnaars

18-02-2021 - 0 reacties De Volkswagen ID.3, Tesla Model 3 en Audi E-tron zijn alle drie gekozen tot Elektrische Auto van het Jaar. Zij zijn elk winnaar in een aparte categorie in de jaarlijkse verkiezing die georganiseerd wordt door de Vereniging Zakelijk Rijders, in samenwerking met Eneco eMobility, LeasePlan en AutoWeek.


Twee dagen oude hybride auto vliegt in brand na ontploffing tijdens het rijden

17-02-2021 - 0 reacties In Duitsland is tijdens het rijden een twee dagen oude plug-in hybride Volkswagen Golf GTE in brand gevlogen. Volkswagen onderzoekt het incident.