Auto

Auto is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Auto en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Auto nieuws

Oproep Staatsbosbeheer: ga niet met de auto naar Sallandse Heuvelrug

27-03-2020 - 0 reacties Staatsbosbeheer en de gemeentes Hellendoorn en Rijssen-Holten zijn bang dat het komende weekend weer erg druk wordt op de Sallandse Heuvelrug. Daarom roepen ze gezamenlijk het publiek op om niet met de auto naar het natuurgebied te komen.


Dure amateuratleet én nuchtere buurman: zo rijdt de nieuwe Opel Corsa-e

25-03-2020 - 0 reacties Hoewel hij bijna twee keer zo veel kost als de goedkoopste benzineversie, is de nieuwe Opel Corsa-e (met de ‘e’ van elektrisch) één van de voordeligste batterijauto’s die je kunt kopen. Voor iets meer dan 30.000 euro krijg je een ietwat krappe, maar modern uitgevoerde en volledig uitgeruste auto aan je laadpaal. Let op: er zitten wel wat haken en ogen aan.


Elektrische auto voor 840 euro, bij Alibaba

24-03-2020 - 0 reacties Het lijkt ongelofelijk, maar de Chinese fabrikant Changzhou biedt voor 840 euro een elektrische auto aan op de Chinese postordergigant Alibaba.

De snelweg hoef je er niet mee op, want qua paardenkrachten zit de 1,1 pk sterke elektro-auto dichter bij een op afstand bestuurbare speelgoedauto dan bij een echt vervoermiddel. De Chang Li is 2,50 meter lang, 1,50 meter breed en 1,80 meter hoog. Hij weegt 323 kg en het laadvermogen bedraagt 300 kilogram. De auto heeft onafhankelijke wielophanging en trommelremmen en je stuurt met een motorstuur. Over de veiligheid wordt verder niet gerept.


Wat als een elektrische auto al na 5 jaar onder de youngtimer-regeling zou vallen? Column door Robin Lammers

23-03-2020 - 0 reacties In Nederland kennen wij de zogenaamde youngtimer-regeling. Als een auto van minimaal 15 jaar op naam van een onderneming wordt aangeschaft wordt en er ook privé kilometers mee worden gemaakt, dient 35% van de dagwaarde van de auto te worden bijgeteld. Maar is deze regeling in een aangepaste vorm ook interessant voor een elektrische auto?
Wetsvoorstel
Begin 2019 kwam mevrouw Floriske van Leeuwen, namens de Partij voor de Dieren, met een wetsvoorstel. Zij woont namelijk in de buurt van de grens tussen Nederland en Duitsland en zij constateerde een probleem. Volgens haar werden elektrische auto’s na 5 jaar massaal geëxporteerd nadat de leasecontracten zouden zijn afgelopen, dan wel als de periode van de lagere bijtelling voorbij was. Volgens haar was de oplossing voor dit “probleem” om de youngtimer-regeling aan te passen voor elektrische auto’s. Haar voorstel was om deze regeling al te laten gelden voor elektrische auto’s die 5 jaar oud zijn en niet pas te laten gelden voor elektrische auto’s die 15 jaar oud zijn. Hiermee zou het probleem van de massale export van elektrische auto’s verholpen zijn, omdat het fiscaal gezien interessant blijft om een elektrische auto te blijven rijden. Daarnaast draagt dit bij aan de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark en dus een beter milieu.
Stel je voor…
Het wetsvoorstel van mevrouw Van Leeuwen heeft het niet gehaald, maar wat als het voorstel wel doorgang had gevonden? Had dit dan bijgedragen aan minder export van de elektrische auto en dus een verduurzaming van het Nederlandse wagenpark?
Een voorbeeld
Laten we als voorbeeld een zakelijke rijder nemen, genaamd Henk. Henk heeft vijf jaar geleden een Tesla Model S aangeschaft op naam van de onderneming en telt deze auto bij voor privé gebruik. Henk is zich aan het oriënteren voor een nieuwe leaseauto. Henk kan verschillende redenen hebben om opzoek te gaan naar een nieuwe auto. Allereerst loopt zijn leasecontract bijna af. De Tesla is inmiddels al vijf jaar oud en na 150.000 kilometer te hebben gereden is het moois er volgens Henk wel van af. Daarnaast zijn er nog legio redenen te bedenken waarom iemand een nieuwe leaseauto gaat uitzoeken. Dit staat nog los van het feit of het gaat om een elektrische auto of een auto met een verbrandingsmotor. Daarom denk ik dat niet enkel de verhoging van het bijtellingstarief na vijf jaar zorgt voor export van een elektrische auto.
Tal van redenen
Ander punt is de vraag wat wordt er terug gekocht? Als we kijken naar onze zakelijke rijder Henk, dan is het goed mogelijk dat Henk weer een Tesla neemt. Wellicht heeft Henk promotie gemaakt en past een Porsche Taycan Turbo S wel binnen het leasebudget. Daarnaast kan het ook zijn dat Henk een caravan heeft gekocht, dus toch gedwongen is een auto te kopen met een verbrandingsmotor die geschikter is voor het trekken van een caravan. Er zijn dus ook hier weer legio redenen te bedenken waarom voor een bepaalde auto gekozen wordt, los van het bijtellingstarief.
Te kort door de bocht
Zelf ben ik van mening dat het wetsvoorstel van mevrouw Van Leeuwen iets te kort door de bocht is. Natuurlijk dragen elektrische auto’s bij aan een beter milieu en fiscale simuleringsmaatregelen dragen bij aan de aanschaf van dit soort auto’s. Echter, de youngtimer-regeling van toepassing laten zijn op elektrische auto’s van vijf jaar of ouder staat haaks op het beleid van de huidige regering. Deze heeft namelijk besloten dat de bijtelling voor nieuwe emissievrije auto’s de komende jaren juist omhoog gaat. De bijtelling moet uiteindelijk gelijk worden getrokken met die van auto’s met een verbrandingsmotor. Door de youngtimer-regeling aan te passen wordt de aanschaf van nieuwe emissievrije auto’s dus afgeremd. In plaats daarvan krijgen we een stimulering van oudere emissievrije auto’s. Een aanpassing van de youngtimer-regeling kan de export dus doen afnemen, maar daarmee is naar mijn mening het “probleem” van mevrouw Van Leeuwen nog niet opgelost. Het zou beter zijn om álle emissievrije auto’s fiscaal te stimuleren, ongeacht de leeftijd.


Jaguar E-Type restomod is de stijlvolste auto van vandaag

22-03-2020 - 0 reacties Het maakt eigenlijk niet uit wat er nu nog voor nieuws aankomt. Zo fraai als deze Jaguar E-Type restomod wordt het niet. Maar wat is het eigenlijk? De Jaguar E-Type is misschien wel de meest baanbrekende sportwagen ooit gebouwd. Ja, we rekenen ook iconen als de Porsche 911 of elke Ferrari mee. De Jaguar E-Type […]


Nederlandse dealers en importeurs krijgen uitstel van overheid

20-03-2020 - 0 reacties Nederlandse dealers en importeurs worden nu ook geholpen door de overheid. Nederlandse autodealers en importeurs zitten op het moment in zwaar weer. Dankzij het coronavirus zakken de verkopen van nieuwe auto’s helemaal in. Mensen wachten uiteraard liever even de onzekere tijden af, alvorens ze over gaan tot aanschaf van een nieuwe auto. Dealers merken dat […]


Samsung vindt recept voor superbatterij: ‘Elektrische auto komt er 800 kilometer ver mee’

20-03-2020 - 1 reacties Onderzoekers van het Samsung Advanced Institute of Technology en het Samsung R&D Institute Japan zeggen te werken aan een nieuwe generatie solid-state batterijen die elektrische auto's een reikwijdte geeft tot wel 800 kilometer.


Het volgende topmodel van de BMW 7 Serie wordt elektrisch

19-03-2020 - 0 reacties Alle dromen van een BMW M7 met die 6,6 liter V12 kunnen definitief de prullenbak in. Het volgende topmodel van de BMW 7 Serie wordt namelijk een volledig elektrische auto. Al is het nog niet bekend hoe die gaat heten… De BMW 7 Serie is vorig jaar nog van een facelift voorzien, maar dat betekent […]
The post Het volgende topmodel van de BMW 7 Serie wordt elektrisch appeared first on Autoblog.nl.


Video | Deze auto rijdt automatisch elektrisch in de stad

17-03-2020 - 0 reacties Een hybride auto die automatisch elektrisch gaat rijden in de stad, werkt dat? Vanaf donderdag 12 maart doen de plug-inhybride auto's van BMW dit in de vier grote steden. NU.nl-verslaggever Nick Augusteijn test hoe goed dit werkt.


Streep door plan voor ‘elektro-taxi’ in Emmen-Zuid: stichting krijgt financiën niet rond

17-03-2020 - 0 reacties EMMEN - Het plan om minder mobiele oudere Emmenaren met een elektrische auto vanuit de wijken Bargeres, de Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden en Noord- en Zuidbarge naar het centrum te vervoeren is definitief van de baan.


Op hol geslagen paard komt om het leven in Breda

15-03-2020 - 0 reacties Een paard is zondag aangereden en overleden op de Terheijdenseweg in Breda. Het dier liep met zijn eigenaresse over het fietspad langs de weg, maar schrok van een auto en ging er vandoor. Het dier raakte op de weg, gleed uit en werd fataal geraakt door een auto die net aan kwam rijden. De auto liep blikschade op, de bestuurder kwam met de schrik vrij.


Volvo verwacht geen batterijentekort bij productie eerste elektrische auto

09-03-2020 - 0 reacties Volvo rekent maandag op een zorgeloze ingebruikname van zijn nieuwe batterijenassemblagefabriek in het Belgische Gent. De Zweedse autobouwer verwacht geen aanvoerproblemen van batterijcellen zoals bij de concurrentie, aldus fabriekschef Stefan Fesser.


‘Hoe werkt de verwarming in een elektrische auto?’

08-03-2020 - 0 reacties ,,Hoe werken de verwarming en koeling in een elektrische auto en wat is de invloed op het rijbereik?”, vraagt lezer Benno Kock zich af.


VVD-Kamerlid Remco Dijkstra vindt dat we doorslaan met milieumaatregelen: ‘Brandnetels zijn ook groen’

05-03-2020 - 0 reacties BENEDEN-LEEUWEN - Het liefste zou Remco Dijkstra scoren met de kroonjuwelen van de VVD, de auto en het vliegtuig. Maar het Tweede Kamerlid uit Lienden moet noodgedwongen verdedigen. Auto’s moeten 100 gaan rijden en vliegveld Lelystad is nog niet open. Dus kijkt Dijkstra liever naar rechts dan naar links. ,,Brandnetels zijn toch ook groen?’’


Elektrische auto gaat steeds vaker mee met vakantie

04-03-2020 - 0 reacties Voor het eerst gaan Nederlanders vaker op vakantie naar het buitenland met het vliegtuig dan


'Goedkoopste elektrische auto van Nederland’ is volgend jaar te koop

03-03-2020 - 0 reacties Dacia, de Roemeense budgetdochter van Renault, komt volgend jaar met een betaalbare stads-EV. Volgens de fabrikant wordt de Dacia Spring de goedkoopste elektrische auto van Europa.


Dacia lanceert eerste elektrische auto in 2021

03-03-2020 - 0 reacties De Spring Electric Concept is de eerste elektrische auto van het Roemeense automerk Dacia. Hij komt in 2021 op de markt.


BMW heeft Tesla Model 3-concurrent klaar

02-03-2020 - 1 reacties BMW toont deze week een voorbode op de aanstaande i4, de nieuwe elektrische auto van het merk waarmee het wil gaan concurreren met de Tesla Model 3. Hoewel het nog een studiemodel is, geeft het een goed beeld van hoe de uiteindelijke i4 eruit zal zien.


Hybride auto wint aan populariteit

02-03-2020 - 0 reacties BUNNIK (ANP) - Nederlanders kopen steeds vaker een hybride auto. Uit cijfers van brancheorganisatie Bovag, RAI Vereniging en databureau RDC blijkt dat er in de eerste twee maanden van dit jaar twee keer zoveel hybride auto’s, die op zowel stroom als benzine rijden, worden verkocht in vergelijking met een jaar eerder.


Peugeot 208 troeft Tesla Model 3 af voor Auto van het Jaar

02-03-2020 - 1 reacties De Peugeot 208 is op woensdag door een internationale jury van autojournalisten verkozen tot Auto van het Jaar. De 208 is eerste model dat zowel met benzine- en dieselmotoren beschikbaar is, als ook met volledig elektrische aandrijving.