Tesla

Al het Tesla nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Tesla nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Tesla nieuws

Dit is de is populairste EV aller tijden.

14-06-2021 - 0 reacties Wie had dat zien aankomen? Dit is de populairste EV ooit gebouwd! Het lieve merk Tesla met de schattige opper-Odin Elon Musk is een spraakmakend. Er gaat geen dag voorbij dat er niet over geschreven wordt. En als dat wél gebeurt, dan zijn er voldoende mensen in de commentsectie die ons wijzen op de wijzen […]


Aandeel Tesla in de lift na sterke Chinese data

08-06-2021 - 0 reacties Het aandeel Tesla zit dinsdag in de lift na sterke Chinese verkoopdata.


Tesla annuleert de veelbelovende Model S Plaid+ met actieradius van 840 kilometer

07-06-2021 - 0 reacties Tesla neemt de Plaid+-uitvoering van de Model S toch niet in productie. Dit model zou het topmodel binnen de Model S-range worden, met een actieradius van meer dan 840 kilometer en een vermogen van ruim 1100 pk. Tesla toonde de veelbelovende versie in januari.


‘Elon Musk van de Balkan’ komt met spectaculaire sportauto die ruim 400 kilometer per uur kan

31-05-2021 - 0 reacties Matte Rimac wordt bestempeld als een van de grootste autogenieën van dit moment. Autofabrikanten buitelen over elkaar heen om te investeren in zijn Kroatische bedrijf, dat na Tesla wordt gezien als een van de besten ter wereld als het gaat om elektrische aandrijving.


Ondanks twijfels gaat Tesla stug door met het aanbieden van nieuwe, zelfrijdende software

14-05-2021 - 0 reacties Tesla wil de bètaversie van zijn ‘Full Self Driving’-software door meer automobilisten laten testen. Dat verkondigt topman Elon Musk op Twitter. Momenteel kan alleen nog een klein aantal Tesla-rijders het systeem ervaren, maar daar komt blijkbaar binnenkort verandering in. De timing van deze aankondiging is echter wel enigszins opvallend te noemen.


Tesla stopt met betaling in bitcoin wegens hoge CO2-uitstoot

13-05-2021 - 0 reacties Amper die maanden nadat Tesla kopers de mogelijkheid bood om nieuwe elektrische auto's in bitcoins af te rekenen stopt de maker van elektrische auto's er alweer mee. Volgens het bedrijf zorgt de digitale munt voor te veel CO2-uitstoot.


Tesla heeft 25.000 snellaadpalen wereldwijd

10-05-2021 - 0 reacties Tesla zegt wereldwijd 25.000 nu snellaadpalen te hebben. Dat meldt het bedrijf op een speciaal daarvoor aangemaakt Twitter-account.


Volledig zelfrijdende auto van Tesla gaat dit jaar nog niet de weg op

07-05-2021 - 0 reacties Autofabrikant Tesla zegt dat het dit jaar waarschijnlijk niet lukt om een volledig zelfrijdende auto op de weg te zetten. Dat heeft Tesla laten weten aan toezichthouders van de Amerikaanse staat Californië.


Stellantis: 'Hulp van Tesla niet langer nodig'

06-05-2021 - 0 reacties Stellantis de Europese CO2-norm voor 2021 op eigen kracht te kunnen behalen. De voorgaande jaren moest FCA nog 'CO2-credits' inkopen bij Tesla.


China tikt Tesla op de vingers: ‘Auto's moeten veiliger’

20-04-2021 - 0 reacties China heeft Tesla gemaand meer aandacht te schenken aan de veiligheid van de elektrische auto’s. In een artikel van staatspersbureau Xinhua staat dat het Amerikaanse bedrijf dat moet doen om het vertrouwen van consumenten te winnen. Daarbij verwijst het persbureau naar zaken als niet goed werkende remmen en auto’s die tijdens het laden in vlammen opgaan.


Twee doden door ongeluk met zelfrijdende Tesla, vermoedelijk niemand achter het stuur

19-04-2021 - 0 reacties Door een ongeluk met een vermoedelijk zelfrijdende auto van Tesla zijn in de Verenigde Staten twee mensen om het leven gekomen. Geen van beiden zou achter het stuur hebben gezeten.


'Elon Musk wilde Volkswagen-topman Diess als Tesla-CEO'

13-04-2021 - 0 reacties Herbert Diess, nu topman van de Volkswagen Group, had mogelijk enkele jaren geleden CEO van Tesla kunnen worden. Tesla-topman Elon Musk schotelde hem naar verluidt een contract voor.


Huawei steekt 1 miljard in elektrische en zelfrijdende auto's

12-04-2021 - 0 reacties De Chinese techreus Huawei gaat dit jaar 1 miljard dollar investeren in onderzoek naar elektrische en zelfrijdende auto's. Huawei wil de concurrentie aangaan met onder meer Tesla en Xiaomi.


Geheime Tesla Model 3 in Canada is nu minder geheim

10-04-2021 - 0 reacties Subsidiesparen op en top: Tesla deed het met de Model 3 in Canada. Nu moet het echter iets minder omslachtig. Je ziet het vaak in Nederland: elektrische auto’s die aangeboden worden als ‘lokkertjes’. Dit is niet de meest potente versie, maar wél de versie die in aanmerking komt voor bijvoorbeeld lage bijtelling of de 4.000 […]


Tesla-truck laat op zich wachten door batterijtekort

30-03-2021 - 0 reacties PALO ALTO - De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batt...Lees meer


Tesla-truck laat op zich wachten door batterijtekort

30-03-2021 - 0 reacties PALO ALTO - De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batt...Lees meer


Nieuwe Tesla-concurrent: Chinees moederbedrijf van Volvo wil wereldwijd de topklasse in

24-03-2021 - 0 reacties Geely, de grootste autofabrikant van China én de moeder van Volvo, lanceert een nieuw luxemerk voor elektrische auto’s: Zeekr. Met als doel om vooral Tesla te beconcurreren, en op termijn een nieuwe wereldwijde fabrikant te worden van elektrische auto's in het allerhoogste segment van de markt. De eerste auto’s zullen dit jaar nog te koop zijn.


Musk houdt woord: Tesla te koop met bitcoins

24-03-2021 - 0 reacties Amerikaanse consumenten kunnen vanaf vandaag Tesla's kopen met bitcoins. Topman Elon Musk kondigde onlangs al aan dat dit mogelijk zal worden, nu is het dan ook echt zo ver.


Volkswagen wordt gigant in elektrisch rijden: 'Gaan Tesla wegvagen'

23-03-2021 - 0 reacties Nog een paar jaar en dan is Tesla niet meer dé maker van elektrische auto’s. Volkswagen wil op zijn laatst in 2025 de troon overnemen. Met enorme investeringen willen de Duitsers dat voor elkaar gaan krijgen. Deskundigen denken dat dat gaat lukken, maar vragen zich af of Volkswagen dat wel moet willen.


Tesla stopt met Nederlandse assemblage in Tilburg

18-03-2021 - 0 reacties Tesla stopt op 'zeer korte termijn' met het in elkaar zetten van de Model S en Model X in Tilburg. Hierdoor staan maximaal 96 banen op de tocht die verband houden met het assemblageproces.