Tesla

Al het Tesla nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Tesla nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Tesla nieuws

837 kilometer op één acculading én volgend jaar hier te koop: deze auto haalt Tesla links en rechts in

22-09-2021 - 0 reacties Lucid Motors belooft al enkele jaren een elektrische auto met een bijzonder groot rijbereik. Nu zijn de cijfers van hun ‘Air’ officieel en het zelfverzekerde bedrijf heeft niet gebluft. De 933 pk sterke Lucid Air zet de autowereld op zijn kop.


Video | Amerikaan wil ongeluk in scène zetten, maar vergeet camera's op Tesla

13-09-2021 - 0 reacties Een inwoner van de Amerikaanse stad Slidell is opgepakt, omdat hij een aanrijding in scène wilde zetten. Hij probeerde het echter bij de verkeerde auto, want de desbetreffende Tesla hing vol met camera's.


Rij-impressie Tesla Model Y; het wachten meer dan waard

12-09-2021 - 0 reacties Ze zijn bij Tesla meesters in de aankondiging. We wachten al een tijdje op de Cybertruck, als ook op de Semi, en hoewel consumenten in Amerika al een jaar kunnen beschikken over de Model Y, staat de elektrische SUV in Nederland pas net op de kade.


Tesla krijgt meer dan 1 miljard euro aan Duitse subsidie

06-09-2021 - 0 reacties Tesla staat op het punt om een subsidie te krijgen van de Duitse overheid ter waarde van 1,14 miljard euro. Dit schreef de Berlijnse krant Der Tagesspiegel maandag zonder bronvermelding.


Tesla Cybertruck nog verder uitgesteld, wordt auto van Neo

04-09-2021 - 0 reacties De Tesla Cybertruck wordt nog verder uitgesteld. De enigmatische Elon Musk is extreem succesvol, doch soms gooit hij nog wel eens zijn eigen glazen in. Dat deed hij zelfs letterlijk, toen de Tesla Cybertruck in 2019 voorgesteld werd aan het publiek. Vooraf was er naar verluidt geoefend met de demonstreren van de kracht van de […]


Duurtest Ford Mustang Mach-E: de instap-Mustang

18-08-2021 - 0 reacties Bright-autotester Rutger Middendorp rijdt de komende weken in de Ford Mustang Mach-E. De auto die het de Tesla Model Y moeilijk moet maken. Deze week: de eerste kennismaking.


Tesla komt met grote software-update

30-07-2021 - 0 reacties Tesla rolt binnenkort softwareversie 2021.24 uit. Normaliter geen reden voor een artikel, maar in dit geval bevat de update wel heel veel nieuws.


Tesla heeft een topkwartaal achter de rug

27-07-2021 - 0 reacties Het afgelopen kwartaal van Tesla was een enorm succes. Daarnaast heeft het automerk weinig last van chiptekorten. De Tesla CEO had nog meer goed nieuws voor aandeelhouders en investeerders van het bedrijf. Voor het eerst behaalde het automerk een winst van meer dan een miljard dollar in een kwartaal. Namelijk 1,1 miljard dollar. Dat is […]


Beter dan Tesla, maar ook érg kostbaar: op pad met de Mercedes-Benz EQS

24-07-2021 - 0 reacties Met de EQA en EQC heeft Mercedes twee tot elektrische auto ‘verbouwde’ modellen in het programma, deze EQS is vanaf de allereerste schets puur en alleen als EV (elektrisch voertuig) bedoeld. Dat maakt het elektrische topmodel uit het EQ-label tot een compromisloze luxe limousine. Kostbaar, maar ook innovatief, efficiënt, veilig, uitzonderlijk comfortabel en bovenal gemakkelijk te rijden.


Laadpalen van Tesla voortaan ook open voor andere elektrische auto's

21-07-2021 - 0 reacties Tesla wil zijn netwerk van oplaadpalen ook beschikbaar stellen voor elektrische auto's van andere merken, zo heeft topman Elon Musk dinsdag gezegd op Twitter. Het netwerk van Tesla heeft wereldwijd zo'n 25.000 oplaadpunten.


Superchargers laden binnenkort met 300 kW op

15-07-2021 - 0 reacties Elon heeft via een Twitter-bericht laten weten dat het Supercharger netwerk wordt geüpgraded van 250 kW naar 300 kW. Hierdoor kun je straks nog wat sneller je Tesla weer volgieten met stroom.Lees verder


Video | Eerste rijtest: Tesla Model Y

15-07-2021 - 0 reacties Toen de Tesla Model Y in het voorjaar van 2019 werd gepresenteerd, was dat groot nieuws. De auto is echter nog steeds niet in Europa gearriveerd terwijl de concurrentie in twee jaar tijd niet stil heeft gezeten. Was de compacte SUV van Tesla het wachten waard? AutoWeek ging ermee op pad.


Supersnelle Tesla zet zichzelf supersnel in de fik

04-07-2021 - 0 reacties De nieuwe Tesla Model S Plaid kan niet alleen zelf rijden, maar dus ook zelf ontvlammen. Een nieuwe morgen, een nieuw Tesla-verhaal. Het houdt niet op, niet vanzelf. Tesla maakt enorme stappen als autofabrikant. Het betekent dat ze geregeld tegen wat kinderziektes aanlopen. Nu geldt dat overigens voor veel fabrikanten bij het introduceren van een […]


Tesla, ID.4 BMW iX3 met een caravan: dramatische actieradius?

29-06-2021 - 0 reacties Het moest gewoon een keer gebeuren. De actieradius test van EV’s met een caravan en ja wij hebben ons voor jullie opgeofferd. Vakantietijd komt er aan. Hoog tijd dus om te bekijken of je ook met je elektrische auto op vakantie kunt als jij met de caravan wilt reizen. De aanleiding was dat onze Volkswagen […]


Tesla verliest glans: ‘Te veel gebreken’

27-06-2021 - 0 reacties AMSTERDAM - Het gaat Tesla in Nederland niet voor de wind. De klachten over de service en de kwaliteit blijven aanhouden. Zo’n driehonderd Teslarijders willen na de zomer met een miljardenclaim tegen het bedrijf van Elon Musk komen.


Dit is de is populairste EV aller tijden.

14-06-2021 - 0 reacties Wie had dat zien aankomen? Dit is de populairste EV ooit gebouwd! Het lieve merk Tesla met de schattige opper-Odin Elon Musk is een spraakmakend. Er gaat geen dag voorbij dat er niet over geschreven wordt. En als dat wél gebeurt, dan zijn er voldoende mensen in de commentsectie die ons wijzen op de wijzen […]


Aandeel Tesla in de lift na sterke Chinese data

08-06-2021 - 0 reacties Het aandeel Tesla zit dinsdag in de lift na sterke Chinese verkoopdata.


Tesla annuleert de veelbelovende Model S Plaid+ met actieradius van 840 kilometer

07-06-2021 - 0 reacties Tesla neemt de Plaid+-uitvoering van de Model S toch niet in productie. Dit model zou het topmodel binnen de Model S-range worden, met een actieradius van meer dan 840 kilometer en een vermogen van ruim 1100 pk. Tesla toonde de veelbelovende versie in januari.


‘Elon Musk van de Balkan’ komt met spectaculaire sportauto die ruim 400 kilometer per uur kan

31-05-2021 - 0 reacties Matte Rimac wordt bestempeld als een van de grootste autogenieën van dit moment. Autofabrikanten buitelen over elkaar heen om te investeren in zijn Kroatische bedrijf, dat na Tesla wordt gezien als een van de besten ter wereld als het gaat om elektrische aandrijving.


Ondanks twijfels gaat Tesla stug door met het aanbieden van nieuwe, zelfrijdende software

14-05-2021 - 0 reacties Tesla wil de bètaversie van zijn ‘Full Self Driving’-software door meer automobilisten laten testen. Dat verkondigt topman Elon Musk op Twitter. Momenteel kan alleen nog een klein aantal Tesla-rijders het systeem ervaren, maar daar komt blijkbaar binnenkort verandering in. De timing van deze aankondiging is echter wel enigszins opvallend te noemen.