Tesla

Tesla nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Tesla nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Tesla nieuws

Overnachten in je Tesla

13-08-2020 - 0 reacties Wil je de kosten van een hotel besparen terwijl je op reis bent? Je kunt ook best aardig in je Tesla overnachten. Hiervoor heeft je Tesla een speciale kampeer-mode.Lees verder


Elon Musk (Tesla) nog niet uit het veld geslagen met verzekeringsplannen

11-08-2020 - 1 reacties De proef met Tesla’s eerste ‘eigen’ autoverzekeringen draaide vorig jaar uit op een mislukking. Inwoners van Californië konden hun Tesla rechtstreeks bij Musk verzekeren. In tegenstelling tot de verwachte 20 procent lagere kosten, spuugde het algoritme veel hogere premies uit dan in de vrije markt beschikbaar waren. “Dat product was versie 0.9”, zei Musk onlangs in een gesprek met investeerders.

Musk vertelde daar nog steeds bezig te zijn met het optuigen van een grote verzekeraar speciaal voor Tesla’s. Nog steeds met de doelstelling om een premie te kunnen leveren helemaal afgestemd op het rijgedrag van de verzekerde. Die premie zou per maand vastgesteld kunnen worden.


‘Leaseauto? Nee, we wilden deze Tesla echt uit overtuiging’

11-08-2020 - 0 reacties In deze wekelijkse rubriek vertellen lezers over de auto van hun keuze. Veel Tesla-rijders leasen hun auto via de werkgever, maar Marlies Roest investeerde zelf in een nieuwe Model 3. Voor het milieu en vanwege ‘het gadgetgevoel’ dat ze erbij krijgt.


Binnenkort meer auto-visualisaties in je Tesla

10-08-2020 - 0 reacties Het lijkt erop dat Tesla binnenkort gaat laten zien welke andere typen Tesla's er in je omgeving rijden. Bij de rijvisualisaties zie je nu alleen er een auto, busje of vrachtwagen in je omgeving rijdt. Binnenkort wordt dit dus nog specifieker.Lees verder


Renault, Tesla en BMW: dit zijn de meest verkochte tweedehands elektrische auto's

07-08-2020 - 0 reacties De tweedehands elektrische auto is populair. In de eerste helft van dit jaar verkochten autobedrijven ruim 7300 volledig elektrische occasions, ondanks de coronacrisis. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.


Aviar R67 met Tesla techniek is de echte Mach E

06-08-2020 - 0 reacties Is de Aviar R67 de ware Mustang Mach-E? De Mustang Mach-E is een van de belangrijkste auto’s voor Ford. Het is de bedoeling dat deze auto wereldwijd een groot succes wordt. Gezien de beschikbare ruimte, de prestaties, de looks en het type auto (een crossover) lijkt het helemaal goed te gaan komen. Zeker omdat de […]


Tesla-rijder krijgt boete voor bedienen ruitenwissers

04-08-2020 - 0 reacties Een boete omdat je bezig bent met de instellingen van een ruitenwisser in een Tesla. Lang leve de digitalisering. Autofabrikanten kiezen steeds minder voor fysieke knoppen en steeds meer voor schermpjes in het interieur. Tesla is zo’n merk dat in dit concept voorop loopt. In de Model 3 kun je nog maar weinig zaken doen […]


Tesla staat open voor delen van technologie

29-07-2020 - 0 reacties Als het aan Tesla ligt, komt haar technologie ook in andere auto's beschikbaar. Dat zou niet voor het eerst zijn, maar het kan nu wel verder gaan.


Tesla wil rijgegevens gebruiken voor verzekering

24-07-2020 - 0 reacties Tijdens de conference call die zoals ieder kwartaal Tesla's resultaten begeleidt, deed CEO Elon Musk ook deze keer een aantal interessante nieuwtjes uit de doeken. Zo wil het z'n eigen verzekeringsproduct gaan uitbreiden, met wat interessante nieuwe functies.


Hoe Toyota en Daimler Tesla in het zadel hielpen

23-07-2020 - 0 reacties Met gedurfde innovaties en veel lef streefde Tesla traditionele concurrenten in marktwaarde voorbij, deels met hulp van Toyota en Daimler.


Invloed corona op Tesla beperkt in tweede kwartaal

23-07-2020 - 0 reacties De invloed van de corona-uitbraak op de resultaten van autofabrikant Tesla zijn beperkt gebleven. De omzet daalde licht, terwijl de winst zelfs sterk verbeterde, blijkt uit de woensdag nabeurs gepubliceerde tweedekwartaalcijfers. De productie was wel flink lager dan in de kwartalen ervoor, doordat het bedrijf zijn productie deels stil moest leggen.


Is de Polestar 2 hét antwoord op de Tesla Model 3?

17-07-2020 - 0 reacties Het valt niet te ontkennen dat Tesla mijlenver voorloopt op de andere fabrikanten van elektrische auto’s als het gaat om innovatie, efficiëntie en een eigen oplaadnetwerk. Maar het gaat bij kopers om meer dan dat. Zal het ‘vleugje Volvo’ de Polestar 2 helpen om het Tesla echt moeilijk te maken?


Duitse rechter oordeelt dat Tesla-reclame misleidend is

14-07-2020 - 0 reacties Een Duitse rechtbank heeft Tesla verboden bepaalde formuleringen in advertenties te gebruiken die consumenten op het verkeerde been zouden kunnen zetten. Het gaat om zinsneden die te maken hebben met het 'zelfrijdende vermogen' van de elektrische auto's.


Is Tesla echt meer waard dan de rest? Column door Max Erich

14-07-2020 - 0 reacties Tesla, in 2019 goed voor slechts 0,5% van de wereldwijde verkoop van personenauto’s, werd dit jaar ’s werelds meest waardevolle autofabrikant. Hoe dan?


Tesla schrapt geplande instapversie Model Y

13-07-2020 - 0 reacties Tesla-topman Elon Musk heeft laten weten dat de Model Y toch niet als Standard Range op de markt komt. De actieradius zou niet interessant genoeg zijn.


Nieuwe Tesla Model Y fors goedkoper in Verenigde Staten

13-07-2020 - 0 reacties De Tesla Model Y is op de Amerikaanse thuismarkt krap vier maanden na de introductie al afgeprijsd, zo blijkt uit informatie op de Tesla-website. Dit weekend daalde de prijs met 3.000 dollar naar 49.990 dollar (ruim 44.000 euro).


Supersnelle oplader voor Tesla’s: Rijswijk heeft de primeur

09-07-2020 - 0 reacties Tesla heeft de primeur van het allereerste V3 Supercharger laadstation in Nederland. Met de 250 kW-laders worden de elektrische auto's veel sneller opgeladen.


Tesla wil fabriek in Texas of Oklahoma

19-06-2020 - 0 reacties Tesla wil een tweede Amerikaanse fabriek. Voor de locatie twijfelt het merk naar verluidt tussen Texas en Oklahoma.


Tesla Model 3 klaar voor blubber dankzij Delta4x4

18-06-2020 - 0 reacties De Tesla Model 3 is nou echt zo'n auto die je uitsluitend op asfalt tegen zal komen, maar niet meer als-ie langs Delta4x4 is geweest.


'Eerste klanten Tesla Model Y melden kwaliteitsproblemen'

17-06-2020 - 0 reacties De eerste Tesla's Model Y zijn inmiddels geleverd in de Verenigde Staten, maar de kwaliteit stemt niet alle klanten tevreden.