Brand

Volg al het nieuws over Brand, een van de 16836 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Brand nieuwsbrief.

Brand nieuws

Brabant heeft meeste natuurbranden, bijna altijd veroorzaakt door mensen

18-11-2020 - 0 reacties In Brabant hebben dit jaar al 235 natuurbranden gewoed. Dat zijn er 66 meer dan in heel 2019. Hiermee is Brabant ook de provincie met veruit de meeste natuurbranden. Gelderland, met 97 branden, en Limburg, met 92, volgen ons op afstand.


Trekker vat vlam bij maaiwerkzaamheden in Midwolda

17-11-2020 - 0 reacties MIDWOLDA - Bij maaiwerkzaamheden aan de Niesoordlaan in Midwolda is dinsdagmiddag een trekker in de brand gevlogen. De brandweer van Scheemda kon niet voorkomen dat de trekker volledig uitbrandde.


25 maanden cel voor 'vegan streaker' na brandstichting vrachtwagens

16-11-2020 - 0 reacties ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 35 jarige man uit Culemborg tot een gevangenisstraf van 25 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De man stichtte op 28 mei 2020 brand bij een eendenslachterij in Ermelo. Lees meer


Asbest op het terrein van de boerderij in Munnekzijl die werd getroffen door brand. Bij de brand ging 2300 ton aardappelen verloren

10-11-2020 - 0 reacties MUNNEKEZIJL - De Olde Borchweg in Munnekezijl is tot nader order afgesloten. Dit heeft alles te maken met de grote brand die er in de nacht van maandag op dinsdag woedde in een boerderij aan deze weg.


Dertig maanden cel geëist voor Vughtse vegan streaker die eendenslachterij in brand stak: ‘Ik ben te ver gegaan’

02-11-2020 - 1 reacties VUGHT - De Vughtse vegan streaker Peter Janssen moet dertig maanden, waarvan acht voorwaardelijk, de cel in als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Maandag werd die straf geëist tegen de dierenrechtenactivist voor brandstichting bij een Ermelose eendenslachterij. Janssen betuigde spijt in de rechtbank.


Brand in meststal van kuikenfokbedrijf Kesteren, veel rook vrijgekomen

31-10-2020 - 0 reacties KESTEREN - In een meststal aan de Nieuwe Dijk in Kesteren is zaterdagmorgen brand uitgebroken. Er was daarbij veel rookontwikkeling uit het dak van de stal. De brand woedt bij kuikenfokbedrijf Het Anker B.V.


Lege schappen kunnen Albert Heijn kwart van omzet kosten: ‘Klanten gaan al snel naar concurrent’

20-10-2020 - 0 reacties Geen groente, geen fruit en geen zuivel. Zeker 120 Albert Heijn-filialen kampen deze week met lege schappen door de de brand die afgelopen week woedde in het distributiecentrum in Tilburg. Volgens retaildeskundige Paul Moers lijdt de supermarktketen dan ook grote verliezen door het ontbreken van die producten: ,,Dit doet de Albert Heijn godvergeten veel pijn.”


Uitslaande brand in lege kippenstal in Deurne

18-10-2020 - 0 reacties DEURNE - In een lege kippenstal aan de Klein Bruggen in Deurne woedde zondagmiddag een uitslaande brand. De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven.


Elektrische auto's en hybrides opeens brandgevaarlijk: wat is er aan de hand?

16-10-2020 - 0 reacties BMW, Ford en Hyundai roepen in Europa vele tienduizenden elektrische en semi-elektrische auto’s terug vanwege brandgevaar. De accu’s kunnen spontaan in brand vliegen tijdens het opladen of tijdens het rijden.


40 tot 60 kalveren dood bij stalbrand in Flevoland

14-10-2020 - 0 reacties Bij een stalbrand in Flevoland zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 40 tot 60 kalveren om het leven gekomen. De brand woedde bij een melkveebedrijf aan de Visvijverweg in een buitengebied tussen Lelystad en Swifterband.


Zware brand in varkensstal in Moerkerke

26-09-2020 - 0 reacties Rond 2u30 brak er in de nacht van vrijdag op zaterdag een zware brand uit in een varkensstal in Moerkerke, bij Damme. Zo'n duizend biggetjes en honderd zeugen overleefden de brand niet.


Landbouwvoertuig in brand op boerderij in Boxtel, vlammen slaan over naar schuur

21-09-2020 - 0 reacties BOXTEL - Op een boerderij aan de Liempdseweg in Boxtel is een landbouwvoertuig in brand gevlogen. De vlammen sloegen over naar een schuur. De rook was in de wijde omgeving te zien.


Grote brand in schuur in Hem, boerderijen ontruimd

21-09-2020 - 0 reacties HEM (ANP) - In drie grote, geschakelde schuren aan de Meeweg in het Noord-Hollandse Hem heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn twee loodsen grotendeels verwoest, de derde heeft flinke schade opgelopen. Er is asbest vrijgekomen, maar dat is neergeslagen in de weilanden rond de schuren en levert volgens de veiligheidsregio geen gevaar op voor de omgeving.


Brand verwoest schuur in Winssen, rookpluim van veraf te zien

18-09-2020 - 0 reacties Een opslagschuur bij een kersenboomgaard is vrijdagochtend nagenoeg helemaal afgebrand. De zwarte rookpluim was in de wijde omtrek te zien.


Politie tast in het duister over zendmastbrand Rijswijk: ‘Sporen worden kapotgemaakt bij een brand’

14-09-2020 - 0 reacties RIJSWIJK - De politie heeft vooralsnog geen enkel idee wie er verantwoordelijk is voor de brand die in de nacht van maandag op dinsdag een zendmast in Rijswijk (gemeente Buren) zwaar beschadigde. Door het vuur zijn eventuele sporen zo goed als weggevaagd en camerabeelden uit de buurt zijn er ook niet.


Megabosbranden in Amerika door megadroogte

11-09-2020 - 0 reacties De hevige bosbranden in het westen van de Verenigde Staten lijken niet te stoppen. Elk uur vliegt alleen al in Californië een gebied ter grootte van 1000 voetbalvelden in brand. In een dag tijd gaat het dan om ruim drie keer het Nationaal Park De Hoge Veluwe.


Strobalen in brand bij Eeserveen

22-08-2020 - 0 reacties De brandweer heeft vanmorgen een brand in een stapel strobalen geblust. De strobalen lagen in een weiland aan de Achterweg in Eeserveen, in de buurt van een bosrand.


Zwaar ongeval op A6 met meerdere voertuigen[+foto's]

21-08-2020 - 0 reacties SINT NICOLAASGA - Op de A6 bij Sint Nicolaasga is vrijdagmiddag een zwaar ongeval gebeurd tussen twee vrachtwagens en vermoedelijk zijn er meer voertuigen bij betrokken. de politie meldt dat in elk geval ook een personenauto bij het on


Man die onkruid bestrijdt met gasbrander veroorzaakt brand in Alphen

13-08-2020 - 0 reacties In de bosjes naast de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn is woensdag brand uitgebroken omdat iemand onkruid wilde verwijderen met een gasbrander. De veroorzaker heeft een boete gekregen.


Varkens dood bij trailerbrand op A50

12-08-2020 - 0 reacties Langs de A50 ter hoogte van Heelsum is woensdagochtend een trailer met levende varkens in brand gevlogen. Daarbij zijn meerdere varkens doodgegaan. Een voorbijganger slaagde erin de vlammen snel te doven en een grotere brand daarmee te smoren.