Brand

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Brand. Brand is een van de 13697 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Brand nieuws

New managing director EMEA for Nuscience

16-10-2017 - 0 reacties

(Apeldoorn, The Netherlands)  ̶  Gudo Klein Gebbink has been appointed as Managing Director Europe, Middle East and Africa for the Nuscience brand of the Royal Agrifirm Group. Klein Gebbink has strong business and commercial experience in the premix and additives markets worldwide. Experience Klein Gebbink


Boer wil evaluatie van grote brand in Firdgum

09-10-2017 - 0 reacties

Van de brand in Firdgum moet zo gauw mogelijk een evaluatie komen. Bij de brand van afgelopen zaterdag gingen een schuur en een paar loodsen met meer dan 2.000 ton aan pootaardappelen verloren. De evaluatie is nodig om de problemen met de aanvoer van water in de toekomst te voorkomen. Dat vindt Emiel Vogels, een van de drie eigenaren van de afgebrande bouwboerderij van de maatschap Vogels.


Verschuift de aardappelteelt naar het oosten?

09-10-2017 - 0 reacties

De consumptie van aardappelproducten in Azië en in het Midden-Oosten neemt toe. Parallel hieraan loopt de verwerkingscapaciteit van de industrie in Noordwest-Europa. Waar komen de benodigde aardappelen vandaan? Dat vraagt Jakob Brand, International Business Manager Food & Agri bij Rabobank, zich af.


Landbouwloods door brand verwoest: anderhalf miljoen euro schade

09-10-2017 - 0 reacties

Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van zondag op maandag een landbouwloods verwoest in Eerste Exloërmond. De schade bedraagt anderhalf miljoen euro.


Brand aardappelloods Firdgum: zestig brandweermannen, geen bluswater

08-10-2017 - 0 reacties

Zaterdagmiddag kijkt Emile Vogels nog steeds met verbijstering naar de enorme schade die is aangericht aan het aardappelbedrijf in Firdgum, van hem en zijn zoons. ,,Der stie allinnich in trekker yn ’e brân. In lyts brantsje. Mar der wie earst gjin wetter.’’


Brand aardappelloods Firdgum: miljoenen schade (+video)

07-10-2017 - 0 reacties

De brand die vrijdagnacht in Firdgum de aardappelloodsen en een deel van het woonhuis van de maatschap Vogels verwoestte, levert een schadepost op van miljoenen. Circa zestig brandweerlieden van vijf verschillende korpsen zijn de hele nacht en ochtend in touw geweest om het vuur te bestrijden.


Schuur potplantenkwekerij Stompwijk uitgebrand

05-10-2017 - 0 reacties

Bij potplantenkwekerij Sjaak van der Voort in Stompwijk is woensdag aan eht begin van de avond brand uitgebroken. Hierbij is een schuur verloren gegaan. Bij de brand raakte niemand gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend. Er was sprake van veel rookontwikkeling en is er mogelijk asbest vrijgekomen.


Vervuild bluswater in sloten Maasland na brand op boerderij

03-10-2017 - 0 reacties

In de nacht van 2 op 3 oktober is bij het blussen van een zeer grote brand op een boerenbedrijf in Maasland bluswater in de sloten terechtgekomen. Het gaat om een deel van de Commandeurspolder in Maasland. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft nog geen beeld van de omvang en verspreiding van het vervuilde bluswater. De boeren in de polder worden geïnformeerd.


Pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon bouwt na brand nieuwe fabriek in Wezep

02-10-2017 - 0 reacties

Pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon Food, bekend van het kipmerk Friki, bouwt een nieuwe fabriek in het Gelderse Wezep.


Zorgboerderij bij Mussel door brand verwoest

02-10-2017 - 0 reacties

In de nacht van zondag op maandag is een zorgboerderij in Kopstukken nabij Mussel door brand verwoest.


Paarden geëvacueerd na uitslaande brand in Oostnieuwkerke

30-09-2017 - 0 reacties

In de Westrozebekestraat in Oostnieuwkerke is in de vooravond een brand ontstaan in een paardenstal. Verschillende dieren werden geëvacueerd, het is nog niet duidelijk of er paarden in de brand bleven.


Zo ontsnap je bij brand uit een 70 meter hoge windturbine

28-09-2017 - 0 reacties

Twee monteurs van het Barneveldse servicebedrijf Bettink waren woensdag bezig met onderhoud aan een windturbine toen er na een plotselinge explosie brand uitbrak. De twee mannen wisten zichzelf in veiligheid te brengen, maar hoe ontsnapten zij uit de 70 meter hoge windturbine?


Brandweer maakte korte metten met brand in veestal op boerderij in Luttenberg

28-09-2017 - 0 reacties

De brandweer heeft vanmiddag erger weten te voorkomen door snel in te grijpen bij een brand op een agrarisch bedrijf aan de Brunselweg in Luttenberg. De korte felle brand die was ontstaan in een veestal was snel geblust


Marknesse - Ganzenjager krijgt na lang procederen vergunning terug

26-09-2017 - 0 reacties

Hans Keuper uit Marknesse krijgt zijn jachtakte terug. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft de beslissing van de korpschef van de politie om de jachtvergunning in te trekken vernietigd. De akte werd ingetrokken omdat Keuper verdacht werd van het in brand steken van een rietkraag. Die zaak is eerder al geseponeerd Vorige maand oordeelde de rechtbank al dat op basis van een onvolledig en tegenstrijdig politiedossier de beslissing om de jachtvergunning in te trekken niet genomen...


VEEHOUDER MERKT VLAMMEN IN STAL GELUKKIG TIJDIG OP

24-09-2017 - 0 reacties

Veehouder Luc De Bisschop heeft donderdagnacht een brand in één van zijn stallen gelukkig tijdig opgemerkt. Hij kon een tiental kalfjes, die al in paniek rondsprongen tussen het brandende stro, in veiligheid brengen. Dankzij het snelle optreden van de brandweer kon ook de materiële schade beperkt worden.


Aanpak stalbrand Knorhof krijgt dikke voldoende

20-09-2017 - 0 reacties

Alle betrokken overheidsdiensten hebben goed en adequaat gehandeld tijdens de brand op de Knorhof.


Brand in melkveestal Hardenberg

20-09-2017 - 0 reacties

Er woedt een brand in een melkveestal in Hardenberg aan de Veldingerveldweg.


€ 20 miljoen compensatie ‘Esso-boeren’

19-09-2017 - 0 reacties

Veehouders en akkerbouwers in de gemeente Nissewaard (Zuid-Holland) krijgen € 20 miljoen compensatie voor de brand vorige maand in een Esso-fabriek in Rotterdam. Dat zijn Esso Nederland en LTO Noord overeengekomen.


Straathof mag Knofhof herbouwen na brand

18-09-2017 - 0 reacties

Varkenshouder Adriaan Straathof mag zijn bedrijf de Knorhof in Kapel-Avezaath herbouwen. Dat schrijven burgemeester en wethouders (B&W) van de gemeente Buren in een brief aan de gemeenteraad.


Compensatie voor boeren getroffen door brand Esso

18-09-2017 - 0 reacties

Esso Nederland trekt zon 20 miljoen euro uit voor boeren waarvan de gewassen onverkoopbaar waren doro de brand op de raffinaderij van Esso Nederland.