Brand

Al het Brand nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Brand nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Brand nieuws

Wanneer de branden stoppen? ‘Als er onderzoek komt naar 5G’

29-05-2020 - 0 reacties Wat drijft mensen die brand stichten in onze zendmasten? Deze week ging nummer 29 in de fik, in Roosendaal: ,,Die mastbranden zijn alleen maar om aandacht te vragen voor de gevaren van 5G.”

Zendmastbedrijven en telecomproviders in Nederland huren extra beveiliging in tegen brandstichters die het op hun masten hebben gemunt.


Veeschuur ontruimd vanwege brandende strobalen naast stal in Westerhaar

28-05-2020 - 0 reacties In een grote stapel strobalen is vanmiddag brand ontstaan aan de Dalweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Omdat het stro naast een schuur staat, zijn de dieren uit die stal gehaald.


Maaimachine volledig uitgebrand bij Sellingen

27-05-2020 - 0 reacties SELLINGEN - Op landbouwgrond in Sellingen is woensdagochtend een maaimachine in brand gevlogen. Mogelijk was de trekker oververhit.


Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant

26-05-2020 - 0 reacties In het Brabantse Genderen is een grote brand uitgebroken in een schuur van een boerderij. De brand is overgeslagen naar de naastgelegen woning, meldt de brandweer die met meerdere voertuigen ter plaatse is.


Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant

26-05-2020 - 0 reacties GENDEREN (ANP) - In het Brabantse Genderen is een grote brand uitgebroken in een schuur van een boerderij. De brand is overgeslagen naar de naastgelegen woning, meldt de brandweer die met meerdere voertuigen ter plaatse is.
Het bericht Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant verscheen eerst op Nieuws.nl.


Uitslaande brand in aardappelloods Lewedorp

15-05-2020 - 0 reacties LEWEDORP - In een aardappelloods aan de Quarlespolderweg in Lewedorp is vanmiddag brand uitgebroken. Dat meldt de Veiligheidsregio. Het vuur is inmiddels uitslaand.


Sprookjesachtig gezicht in de Deurnese Peel, maar het is opgelaaid vuur

11-05-2020 - 0 reacties Het was een sprookjesachtig gezicht, zondagavond en zondagnacht in de Deurnese Peel. In het donker leek de grond licht te geven. Maar de realiteit was dat de Peelbrand oplaaide vanwege de harde wind. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit om de oplaaiende brandhaarden te blussen.
"Als de wind aantrekt, gaat het vuur - dat nog steeds ondergronds smeult - weer extra branden", legt Thijs Verheul van de brandweer uit. "Dat wakkert dan aan en dan komen de vlammen boven de grond uit. Met name aan de voeten van berken. In de nacht is dit goed te zien. Mensen in deze omgeving zijn logischerwijs erg alert. Die waarschuwen ons dan en dan gaan wij weer kijken."
'Het gebied is veilig'De Peelbrand brak 20 april uit en verwoestte al achthonderd hectare van het natuurgebied. Na een paar dagen was de brand onder controle, maar het smeulen kan nog weken duren.
"Maar het gebied is dusdanig veilig dat we niet meer elke nacht controleren", legt Verheul uit. "We hebben de randen van het gebied helemaal nat gemaakt en de bewaking is aan Staatsbosbeheer overgedragen. Het ziet er alleen, als het zo'n beetje begint te branden, even spectaculair uit."
LEES OOK:
Dit doet de enorme brand met de natuur in de Deurnese Peel [DRONEBEELDEN]
Lieke is pas een half jaar boswachter en nu ziet ze 'haar' Deurnese Peel in vlammen opgaan


Landbouwvoertuig gaat in vlammen op in Hancate

09-05-2020 - 0 reacties HANCATE - Een grashakselaar is zaterdagmiddag in vlammen opgegaan in de buurtschap Hancate bij Hellendoorn. Bij de brand raakte niemand gewond.


Grote brand in stallen Putten, rook in wijde omgeving te zien

09-05-2020 - 0 reacties In een leegstaande stal aan de Nijkerkerstraat in Putten woedt zaterdag een grote, uitslaande, brand. Ook een tweede schuur met een rieten kap heeft vlam gevat. Meerdere hulpdiensten gaan ter plaatse.


Grote brand in veehouderij in Genemuiden

06-05-2020 - 0 reacties GENEMUIDEN (ANP) - In een veehouderij aan de Kamperzeedijk in de Overijsselse plaats Genemuiden woedt een grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen aan het blussen.


Fatale brand manege: eigenaar mogelijk aansprakelijk gesteld

05-05-2020 - 0 reacties De eigenaren van de paarden die om het leven kwamen bij een manegebrand in Heerlen, willen de eigenaar van die manege aansprakelijk stellen.


Column: Jarenlang bashen van landbouw betaalt zich uit

01-05-2020 - 0 reacties Twee jaar geleden bedacht ik een titel voor een bijeenkomst: ‘Kom, we geven de landbouw de schuld’. Met de brand in de Brabantse Peel moest ik daar weer aan terugdenken. Het bashen van de landbouw gaat door en leverde een opkoopregeling op.


Opnieuw een zendmast in brand, dit keer in het Brabantse Standdaarbuiten

30-04-2020 - 0 reacties Bij een zendmast in het Brabantse Standdaarbuiten heeft in de nacht van woensdag op donderdag een kleine brand gewoed, bevestigt een woordvoerder van de politie donderdag in gesprek met NU.nl. De schade aan de mast bleef beperkt.


Waar komen die ongemeen felle natuurbranden toch vandaan?

24-04-2020 - 0 reacties De brand in de Deurnese Peel was de grootste natuurbrand ooit in Nederland. Het vuur was ongemeen fel doordat er nog veel dode planten uit de hete zomers van 2018 en 2019 liggen. Door de klimaatverandering zullen natuurbranden vaker voorkomen, vermoeden deskundigen.


Verdachte brandstichting zendmast Groningen opgepakt

23-04-2020 - 0 reacties GRONINGEN - De politie in Groningen heeft in samenwerking met de Landelijke Recherche op donderdagmiddag een verdachte aangehouden voor het in brand steken van een zendmast op 10 april.


Grootste natuurbrand ooit verwoest merendeel Deurnese Peel

23-04-2020 - 0 reacties De brand in de Deurnese Peel, net over de provinciegrens bij Griendtsveen, heeft inmiddels 800 van de 1000 hectare natuurgebied verwoest. Het is daarmee de grootste natuurbrand ooit in Nederland.


Bijna de helft van Deurnsche Peel verbrand, maar toch vertrokken de blusheli's

23-04-2020 - 0 reacties DEURNE - Dag drie van de brand in de Deurnsche Peel brengt meerdere schokken teweeg. Het vuur is nog altijd niet onder controle en in totaal is nu 400 van de 1000 hectares natuurgebied in vlammen opgegaan. De schade voor de natuur is groot. Ook vertrekken halverwege de woensdagmiddag plots de blusheli's.

TILBURG - Niet alleen de gortdroge natuur, maar ook de wind kan de brandweer flink dwars zitten bij het bestrijden van bosbranden. In het hele land geldt een verhoogd risico op natuurbrand; terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn extra alert.


Limburgse natuurbrand laait weer op, vuurhaard Brabant lastig te blussen

21-04-2020 - 0 reacties De brand in Nationaal Park De Meinweg in Limburg is dinsdagmiddag voor de tweede keer opgelaaid. De veiligheidsregio spreekt van een "zeer forse uitbreiding". Ook de grote brand in het Brabantse natuurgebied de Deurnese Peel is dinsdagmiddag nog altijd niet onder controle.


Grote brand in rietpercelen natuurgebied De Weerribben

21-04-2020 - 0 reacties In rietpercelen bij het Overijsselse dorp Ossenzijl is dinsdagmiddag een grote natuurbrand uitgebroken. De brand middenin natuurgebied De Weerribben is zo moeilijk bereikbaar dat extra manschappen van de brandweer met bootjes naar het brandende riet worden gebracht, aldus de veiligheidsregio IJsselland.


Video: '70 paarden moeten evacueren door de brand'

21-04-2020 - 0 reacties De eigenaren van de manege Venhof in Herkenbosch hebben een heftige nacht achter de rug. Door de brand bij het natuurgebied De Meinweg moesten ze in totaal 70 paarden evacueren.