Brand

Brand nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Brand nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Brand nieuws

Brand aardappelloodsen Heinkenszand woedt nog steeds

15-03-2019 - 0 reacties HEINKENSZAND - De brand die gisteravond twee aardappelloodsen van Koelbedrijf Vermue bij Heinkenszand heeft vernield, woedde vanmorgen nog altijd. Veiligheidsregio Zeeland verwacht dat de brandweer nog de hele dag zal moeten blussen.


'Attero moet schade pluimveehouders vergoeden'

09-03-2019 - 0 reacties Pluimveehouders die hun kippen binnen moesten houden na de brand bij Attero in Wijster hebben volgens LTO Noord duizenden euro's schade opgelopen.


Pluimvee bij Attero in Wijster kan weer naar buiten

08-03-2019 - 0 reacties De vier pluimveebedrijven bij Wijster, die sinds de brand afgelopen januari bij Attero hun pluimvee hebben opgehokt, kunnen hun dieren weer naar buiten laten gaan. Koeien moeten voorlopig nog wel binnen blijven.


Pluimvee in Wijster kan weer naar buiten: dioxinewaarden weer normaal na brand bij afvalverwerker

08-03-2019 - 0 reacties De vier pluimveebedrijven bij Wijster, die sinds de brand afgelopen januari bij Attero hun kippen hebben opgehokt, kunnen hun dieren weer naar buiten laten gaan. Uit nieuwe metingen blijkt dat de dioxinewaarden in het gras en de bodem weer normaal zijn.


Methaan als brandoorzaak mogelijk over het hoofd gezien

07-03-2019 - 0 reacties Veel te veel dieren lieten de afgelopen jaren het leven in brandende veestallen. Toch rept het Actieplan Brandveilige Veestallen 2018-2022 met geen specifiek woord over risico’s van explosies en brand in stallen veroorzaakt door methaangas.


GS Brabant: ‘Onzeker of luchtkanalen brand Biezenmortel hebben versneld’

05-03-2019 - 0 reacties Het is niet meer vast te stellen of de luchtkanalen de brand op een varkensbedrijf in Biezenmortel al dan niet hebben versneld. Dat antwoorden GS op vragen van de PVV. De brandweer heeft wel een vermoeden.


Nestlé past smaak KitKat Green Tea Matcha aan op Europese markt

27-02-2019 - 0 reacties Nestlé komt wederom met een nieuwe uitvoering van de KitKat. De KitKat Green Tea Matcha is op veler verzoek naar Nederland gehaald. VMT sprak met Noor Rekmans, Group Brand Manager bij Marketing Confectionary Nestlé Nederland.


Varkensboer Erp ontkent zelf opruimen asbest na brand

26-02-2019 - 0 reacties ERP - Veehouder R. Kuunders uit Millheze nam een getuige mee naar de Raad van State om aan te tonen dat hij niet op eigen houtje asbest heeft geruimd bij zijn in 2016 afgebrande varkenshouderij aan de Melvert in Erp. Maar of die hem van tienduizenden euro's aan dwangsommen kon afhelpen?


Getroffen Biezenmortelse varkenshouder gaat door

20-02-2019 - 0 reacties De door een forse brand getroffen familie De Jong bouwt haar varkensbedrijf in Biezenmortel weer op. Dat zegt Gerard De Jong tegen Omroep Brabant. De bekladdingen die dieractivisten uitvoerden, zorgden bij de familie voor net zo’n harde klap als de brand.


Brad Crews nieuwe Brand President Case IH

19-02-2019 - 0 reacties


Geen twee maar drie nieuwe Scania R450's voor Albers

15-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De order voor twee nieuwe Scania R450 4×2 trekkers door Albers Transport uit Landhorst breidde zich plotseling uit naar een derde truck. Dat werd veroorzaakt doordat één van hun bestaande voertuigen tijdens het werk in een graanveld volledig was uitgebrand. Gelukkig kon de Scania-dealer te Nijmegen het bedrijf weer snel uit de brand helpen. Dat overkwam directeur/eigenaar Martijn Albers vorig jaar. “Wat er precies misgegaan is, weten we niet. Gelukkig raakte er niemand gewond. Maar het was wel de kunst snel een nieuwe truck en oplegger te vinden want het werk moet door. Gelukkig hebben we een goed contact met


Methaan? De brand erin.

14-02-2019 - 0 reacties Bij de opslag van mest in de melkveehouderij komt methaan vrij. Per liter melk verdwijnt op dit moment ongeveer 13 gram van dit sterke broeikasgas de lucht in. Op de boerderij van Peter van Roessel loopt een opmerkelijke proef om die emissie terug te dringen.


Slachtafvalverwerker Noblesse in Wijster grotendeels verwoest na brand

10-02-2019 - 0 reacties In een loods van slachtafvalverwerker Noblesse aan de Ambachtsweg in Wijster heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed. Het vuur heeft een groot deel van het bedrijf in de as gelegd.


A. Hak Industrial Services is nu Intero Integrity Services

06-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op 24 april 2018 heeft A. Hak Industrial Services zichzelf ‘gerebrand’ naar Intero Integrity Services. In onderstaand persbericht lees je van de hoed en de rand. De foto’s die het artikel opsieren zijn gisteren bij Wegrestaurant Malden gemaakt. Intero Integrity Services (“Intero” or the “company”) today announced the launch of its new brand as a leading inspection and industrial service provider to the oil, gas refining and petrochemical industries around the world.Formerly operating as A.Hak Industrial Services, the company’s rebranding recognizes its history and excellent track record in providing its customers with technology-driven inspection and industrial


Buurt houdt wacht na bekladding bij door brand getroffen varkenshouders

05-02-2019 - 0 reacties Dierenactivisten bekladden maandag het huis van de varkenshouders met de tekst ‘Burn in hell’. Een buurtwacht en gemeente houden nu 24 uur per dag toezicht op het terrein van de familie.


Grote brand op boerenbedrijf in Zieuwent

03-02-2019 - 0 reacties In Zieuwent woedt zondagochtend een grote brand aan de Kranenkampsweg. Het gaat mogelijk om een schuur met auto's, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.


'Draagvlak detectiesystemen in technische ruimten is groot’

03-02-2019 - 0 reacties Plaatsing van warmte detectiesystemen in technische ruimten en bij schakelkasten kan evenwel een brand eerder ontdekken en schade voorkomen. „Het draagvlak voor dergelijke system is groot”, zegt POV-voorzitter Linda Janssen tegen het Brabants Dagblad.


Varkensboeren leven mee met door stalbrand getroffen collega

02-02-2019 - 0 reacties VEGHEL - Een immens drama. Voor de boer, zijn familie en vooral ook de omgekomen dieren. Varkensboeren, zaterdagmiddag aanwezig bij de opening van de vernieuwde Agrifirm veevoeder fabriek in Veghel, leven mee met hun collega in Biezenmortel, die geteisterd is door een stalbrand. Bij de felle brand werd vrijdag het bedrijf grotendeels verwoest en kwamen zo'n 3000 varkens om het leven.


Vijfhonderd varkens overleven grote stalbrand Biezenmortel, drie stallen volledig verwoest

02-02-2019 - 0 reacties Een stuk of tien varkens lopen buiten, na de verwoestende stalbrand in Biezenmortel op vrijdag. Ze lopen in een weiland vlakbij de afgebrande stallen. Vrijdag kwamen bijna 3.000 andere biggen en zeugen om het leven, toen drie van de vier stallen volledig in vlammen op gingen. In de vierde stal, die wel schade opliep, heeft een nog onbekend aantal varkens de brand overleefd.


Alleen stalen karkas over van stallen na brand Biezenmortel

02-02-2019 - 0 reacties De stalbrand vrijdagmiddag in Biezenmortel heeft een grote ravage aangericht. Een tiental geredde varkens staat zaterdagochtend vlakbij de afgebrande stallen waar ongeveer 3.000 andere biggen en zeugen om het leven kwamen. Drie van de vier stallen gingen volledig in vlammen op.