Brand

Volg al het nieuws over Brand, een van de 15321 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Brand nieuwsbrief.

Brand nieuws

Vrachtwagen vol hooibalen in brand op N279 bij Ommel, weg urenlang dicht

26-05-2019 - 0 reacties OMMEL - Op de N279 in Ommel heeft zaterdagmiddag een vrachtwagen vol hooibalen in brand gestaan. Dat meldde de brandweer, die al vrij snel opschaalde. Zowel de vrachtwagen als de lading stonden in lichterlaaie. De weg is bij de afrit van de A67 al uren dicht.


De champignons groeien weer, aan de Beeksedijk in Gemert

25-05-2019 - 0 reacties GEMERT - Een grote brand legde een jaar geleden de productiehal van Champignonkwekerij Gemert volledig in de as. Het bedrijf van de familie Van den Boomen draait nu weer op volle toeren. ,,Je wereld staat behoorlijk op z'n kop.”


Opnieuw grote brand in Vorden, boerderij en stal in de as gelegd

24-05-2019 - 0 reacties VORDEN - Opnieuw een grote brand in Vorden: in de nacht van donderdag op vrijdag brandde een boerderij aan de Wierssebroekweg in het buitengebied van Vorden af. De boerderij en aangebouwde stal bedekt met een rieten dak werden volledig in de as gelegd.


Video: Nieuwe bewaarschuur biedt nieuw perspectief na brand op Fries akkerbouwbedrijf

16-05-2019 - 0 reacties Op het erf van maatschap Vogels in Firdgum (FR) staat nu een nieuwe bewaarloods voor 4.500 kisten op lucht. In deze video van Akkerwijzer vertelt Leo over de capaciteiten van de nieuwe bewaring.


Uitbuiting Poolse werknemers dreef Radek B. tot wanhoopsdaad

16-05-2019 - 0 reacties Radek was de wanhoop nabij toen hij zichzelf in oktober vorig jaar op de wc in de Poolse ambassade in Den Haag opsloot en dreigde in brand te steken. Hij wilde aandacht voor de uitbuiting van Oost-Europese arbeidsmigranten.


Te heropenen kwekerij rotterzwam beoogt CO2-negatieve milieu-impact

13-05-2019 - 0 reacties Twee jaar na een verwoestende brand heropent de circulaire paddenstoelenkwekerij haar deuren in Rotterdam. Zonnepanelen maken het pand energieneutraal. Op den duur zal de kwekerij zelfs CO2-negatief zijn, stellen eigenaren Siemen Cox en Mark Slegers.


Oorzaak stalbrand Renswoude niet meer te achterhalen

01-05-2019 - 0 reacties „De oorzaak van de stalbrand is niet meer te achterhalen. We hebben er samen met de brandweer en schade-expert van de verzekering naar gekeken, maar door de hitte die vrijkwam bij de brand, ligt de hele stal plat en is de brandhaard niet te vinden.”


Biologisch pluimveehouder Johan Verbeek: 'Alles aan gedaan om brand te voorkomen'

01-05-2019 - 0 reacties Biologisch pluimveehouder Johan Verbeek uit Renswoude, tevens voorzitter van coöperatie Biomeerwaarde Ei, kan nog niet geloven dat in zijn stal dinsdagmiddag een verwoestende brand woedde. Van de 16.000 kippen, overleefden het er circa 4.000.


Een stadskas op het dak van de Dame

30-04-2019 - 0 reacties Kort na de brand die de Notre-Dame van Parijs verwoestte, is een nieuw vuur uitgebroken. Dit keer tussen architecten.


Grote brand in schuur Renswoude met zo'n 16.000 kippen

30-04-2019 - 0 reacties In een schuur in Renswoude is een grote brand uitgebroken. De veiligheidsregio laat weten dat er vermoedelijk 16.000 kippen in de schuur aanwezig zijn.

In Renswoude is vanmiddag brand uitgebroken in een schuur met 16.000 kippen. De brandweer sprak van een grote uitslaande brand. Inmiddels is het vuur onder controle. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog uren.
Omwonenden kregen het advies de ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. De rookwolken zijn ook goed te zien op de naastgelegen snelwegen A30 en A12.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Niemand raakte gewond. Het is nog onduidelijk hoeveel kippen de brand hebben overleefd, meldt RTV Utrecht.


Grote stalbrand in pluimveestal in Renswoude

30-04-2019 - 0 reacties In een stal van een pluimveehouderij aan de Ubbeschoterweg in Renswoude is dinsdagmiddag brand uitgebroken. In de schuur zitten vermoedelijk 16.000 kippen, melden politie en brandweer.


Bizar toeval: twee boerderijen naast elkaar in vlammen op binnen twee maanden

25-04-2019 - 0 reacties De verwoestende brand aan de Oosterweg in Purmer moet voor de omgeving akelig verse herinneringen hebben opgeroepen: nog geen twee maanden geleden ging een woonboerderij precies naast het pand van vannacht in vlammen op.


Megagroei aantal megastallen

23-04-2019 - 0 reacties Het aantal megastallen in Nederland is in zeven jaar tijd gestegen met 76 procent, van 456 in 2010 naar 801 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van de WUR, die door Wakker Dier zijn geanalyseerd. “Wij maken ons ernstig zorgen om deze megagroei. Megastallen verhogen de risico’s. Bij brand of ziekte, treft het direct ontzettend … Lees meer


Imker opgelucht: ‘Mijn 200.000 bijen op dak Notre-Dame hebben brand overleefd’

19-04-2019 - 0 reacties Hij kreeg talloze telefoontjes van over de hele wereld. Iedereen was bezorgd om zijn bijen bovenop het dak van de Notre-Dame. Maar imker Nicolaas Géant kan opgelucht ademhalen. De circa 200.000 diertjes uit de bijenkasten op de kathedraal hebben de urenlange brand van afgelopen maandag overleefd.


"Innovatie versnellen in een veranderende wereld"

09-04-2019 - 0 reacties Syngenta heeft vandaag in Brussel aangekondigd dat het zijn innovatie zal versnellen om de toenemende uitdagingen aan te gaan waarmee boeren overal ter wereld worden geconfronteerd en de veranderende opvattingen van de samenleving. Het panel bestond uit Jon Parr, Alexandra Brand en moderator Femi Oki…


'Sta open voor gesprek met lokale brandweer'

02-04-2019 - 0 reacties „Pluimveehouders moeten open staan voor een gesprek met de lokale brandweer over brandveiligheid. Door samen de mogelijke brandrisico’s in kaart te brengen en naar oplossingen te kijken, verlaagt een pluimveehouder de kans op een brand.”


Hennepplantage ontdekt bij brand varkensstal

27-03-2019 - 0 reacties Bij een brand in een varkensstal in het Vlaamse Zevekote, hebben de politie en brandweer een hennepplantage met 2.400 planten gevonden. Bij de brand kwamen geen varkens om het leven.


Grote brand in schakelstation zonnepanelen bij Emmeloord

24-03-2019 - 0 reacties Op een zonnepark langs de N351 bij Emmeloord staat een schakelstation van zonnepanelen in brand. Een deel van de weg is inmiddels afgesloten.


Bolletje legt productie stil na grote brand

20-03-2019 - 0 reacties Woensdagmiddag brak er een grote brand uit bij Bolletje in Heerde. Het dak vatte vlam. Dit komt waarschijnlijk door werkzaamheden van dakbedekkers, meldt de regionale krant De Stentor.


Bestelbusje met paardentrailer vat vlam bij Gasselternijveen

20-03-2019 - 0 reacties Op de Mondenweg bij Gasselternijveen is vanmiddag een bestelwagen in brand gevlogen. De bus had een lege paardentrailer bij zich.