Brand

Brand nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Brand nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Brand nieuws

Brand in boerderij na blikseminslag

25-02-2020 - 0 reacties In een boerderij in Hunsel in dinsdagmiddag brand uitgebroken na een blikseminslag.


Duizenden kippen omgekomen bij stalbrand Bentelo

25-02-2020 - 0 reacties In pluimveestal in het Overijsselse Bentelo is vrijdagmiddag 21 februari een grote brand uitgebroken. Alle dieren in de stal van 100 bij 25 meter zijn omgekomen. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht na het inademen van rook. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Een medewerker van het bedrijf was in een weiland aan het werk, toen hij een knal hoorde. Meteen zag hij dat de schuur al flink in brand stond. De schuur is volledig uitgebrand. Het woonhuis en de koeienstal naast de schuur zijn bespaard gebleven door inzet van de brandweer.


Boerderij in Weiwerd volledig verwoest door uitslaande brand

22-02-2020 - 0 reacties Aan de Karspelpad in Weiwerd is in de nacht van vrijdag op zaterdag een boerderij in vlammen opgegaan.


Boerderij in Weiwerd volledig verwoest door uitslaande brand

22-02-2020 - 0 reacties Aan de Karspelpad in Weiwerd is in de nacht van vrijdag op zaterdag een boerderij in vlammen opgegaan.


Ook de elektrische Porsche lijkt spontaan in brand te kunnen vliegen

19-02-2020 - 0 reacties Het is Tesla's al vaker overkomen en nu lijkt ook de eerste elektrische Porsche erdoor getroffen: spontaan in brand vliegen, zelfs als de auto met de motor uit geparkeerd staat. In Florida waren omstanders afgelopen zondag getuige van de allereerste zelfontbranding van een Porsche Taycan.


Tien paarden omgekomen door grote brand in manege Heerlen

09-02-2020 - 0 reacties Door een grote brand in een manege in het Limburgse Heerlen zijn vanochtend tien paarden om het leven gekomen. De door emoties overmande eigenaren werden opgevangen in een naburige café. Rond 09:00 uur was de brand onder controle.


’t Dommeltje kan een herstart maken na verwoestende brand

30-01-2020 - 0 reacties BOXTEL - Nieuwe ontwerptekeningen voor activiteitenboerderij ’t Dommeltje in Boxtel lagen woensdagochtend ter inzage en beoordeling bij de welstandscommissie. Op wat kleine aanpassingen na aan de nieuwe entree, kan het plan door voor een bouwvergunning.


Onderzoeken brand kippenschuur Kiel-Windeweer klaar, wachten op reclasseringsrapport

24-01-2020 - 0 reacties Alle onderzoeken rondom de brand die op 7 juli 2019 twee kippenschuren in Kiel-Windeweer in de as legde, zijn afgerond. Alleen een reclasseringsrapport ontbreekt.


Vee blijft ongedeerd bij stalbrand in Elspeet

19-01-2020 - 0 reacties In Elspeet is zondagochtend brand uitgebroken in een stal. Hoewel die vol rook kwam te staan, bleef het vee ongedeerd. Dat meldt de brandweer, die met groot materieel ter plaatse kwam.


Landbouwschuur met asbestdak bij Axel brandt volledig uit

16-01-2020 - 0 reacties AXEL - Aan de Hulsterseweg, ten oosten van Axel, is vanmiddag een grote uitslaande brand uitgebroken in een landbouwschuur met een dak van asbest. Die is compleet verloren gegaan. Er kwam veel rook vrij en daarom is een NL-Alert verstuurd.


Stalbrand Ambt Delden, geen dieren omgekomen

15-01-2020 - 0 reacties In een stal aan de Rijksweg in Ambt Delden is vannacht een grote brand ontstaan. De schuur werd gebruikt voor het opslaan van goederen en is geheel verloren gegaan.


Klimaatprotesten in Australië onder de rook van voortrazende bosbranden

10-01-2020 - 0 reacties In Australische steden zijn tienduizenden demonstranten de straat op gegaan om te eisen dat de regering meer doet tegen klimaatverandering. Ze keren zich vooral tegen de liberale premier Scott Morrison, kortweg ScoMo genoemd, die hooguit schoorvoetend erkent dat er mogelijk een verband is tussen de klimaatverandering en de verwoestende bosbranden in het land.
Inmiddels is een gebied van 100.000 vierkante kilometer (ongeveer 2,5 keer Nederland) door de branden verwoest. In de deelstaat New South Wales woeden 158 branden, waarvan er 39 nog niet onder controle zijn. Bijna 2000 huizen in New South Wales zijn in vlammen opgegaan.
In de staat Victoria zijn 21 branden, die op dit moment veelal bedreigender zijn dan die in New South Wales. In Victoria hebben 240.000 mensen opdracht gekregen om voor het vuur te vluchten.
'Sack ScoMo'
Het grootste klimaatprotest was vandaag in Sydney, waar ongeveer 30.000 mensen de straat op gingen. In andere steden, zoals Melbourne, Canberra en Brisbane, deden duizenden demonstranten mee aan het Sack ScoMo-protest.
"De wereld staat in brand en de toekomst staat op het spel omdat onze waardeloze premier niet weet hoe hij de problemen moet oplossen", zei een jonge vrouw in Sydney tegen verslaggever Roel Pauw. Een oudere vrouw vertelde: "We hebben droogte, we hebben bosbranden en ons koraal gaat eraan. Dertig jaar lang hebben we niets gedaan. Je moet allereerst accepteren dat klimaatverandering een feit is en in actie komen."
"Die bezorgdheid over de toekomst krijg je niet uit je hoofd, zeker niet als je zoiets als dit op je schouders hebt zitten", zei een jonge vader terwijl hij op zijn zoontje wees.
De demonstranten scandeerden leuzen als Our future is burning en The liar from the shire, the country is on fire. Met 'the shire' bedoelen de betogers Sutherland Shire, het deel van Sydney waar premier Morrison vandaan komt. Ze verwijten hem onder meer dat de Australische regering weigert de CO2-uitstoot door de kolenindustrie aan te pakken.
De demonstranten in Melbourne droegen paraplu's vanwege de stromende regen. Het natte weer is goed nieuws voor de bestrijding van de bosbranden, maar het regent niet overal.
"Zelfs met deze regen in Melbourne hebben we nog een lange weg te gaan om deze ongekende branden te bestrijden", zei deelstaatpremier Andrews van Victoria in een televisietoespraak. "De komende uren zullen zeer, zeer uitdagend zijn. En we weten dat het bosbrandseizoen nog vele weken duurt."
Ander moment
Over het klimaatprotest is Andrews - lid van de Labourpartij - niet te spreken. Hij vindt dat de demonstranten onnodig aandacht vragen van de toch al overbelaste politie. "Het gezonde verstand zou jullie moeten vertellen dat jullie je punt op een ander moment moeten maken", zei Andrews.


Boer uit Werkhoven blijft brandstichting ontkennen, wijst naar oud-werknemer

08-01-2020 - 0 reacties Boer Gert S. uit Werkhoven blijft ontkennen dat hij zijn eigen gebouwen in brand heeft gestoken. Hij zit nu een half jaar vast op verdenking van brandstichting in 't Goy, Werkhoven en Cothen. Het onderzoek zou zich volgens de man op een voormalig werknemer moeten richten.
"Hij zit nu al een half jaar in voorarrest, terwijl er onvoldoende bewijs is dat hij achter de branden zit", aldus zijn raadsman Tim Vis bij RTV Utrecht. Vandaag hield de Utrechtse rechtbank een tweede pro-formazitting in de zaak.
Omdat het om een pro-formazitting ging, werd vandaag niet veel meer duidelijk over de brandstichtingen en het motief dat S. zou hebben gehad. S. zelf zei destijds dat zijn geaardheid de reden was voor de brandstichting. Hij wees ook op een zakelijk conflict.
Opgenomen gesprekken
Vandaag noemde zijn advocaat de naam van een ex-werknemer van de boer. Die man was bij elke brand in de buurt en zou daar ook over hebben gesproken met de boer. Volgens Vis zijn die gesprekken opgenomen. Hij vindt dat justitie de opnames moet beluisteren en nader onderzoek naar hem moet doen.
Er loopt nog een tweede justitieel onderzoek naar de boer. Daarin wordt hij beschuldigd van het verduisteren van grote sommen geld van een investeerder. Advocaat Vis wil niet dat de beide onderzoeken worden samengevoegd. "Er is geen sprake van een verband tussen de zaken."
Het is nog niet duidelijk wanneer het proces wordt voortgezet.


Ook landbouw lijdt zwaar onder Australische bosbranden

07-01-2020 - 0 reacties De bosbranden in Australië zorgen niet alleen voor een ware ravage bij de dieren in het wild, ook voor de Australische landbouwers loopt het verlies zwaar op. Volgens de Australische nieuwszender ABC zouden al ruim 100.000 landbouwdieren in de brand zijn gebleven. Wanneer het vuur nadert, openen heel wat boeren hun staldeuren om hun dieren de kans te geven om aan de vlammen te ontsnappen, maar slechts weinigen slagen daarin. De impact is zodanig groot dat gevreesd wordt dat de melkbevoorrading van de zuivelfabrieken in het gedrang zal komen.


Vuurwerk vernielt tunnelkas Oegstgeest

02-01-2020 - 0 reacties Vuurwerk heeft aan de Zwaluwlaan in Oegstgeest op Oudejaarsdag een kunststof tunnelkas met daarin groententeelt vernield. De schade aan de kas en groenten is aanzienlijk. Bij het bestrijden van de brand had de brandweer moeite om bij de brandhaard te komen.
Bekijk hier de foto's bij Sleutelstad.


Brand in schuur met stro en aardappelen in Emmer-Compascuum

02-01-2020 - 0 reacties In een schuur aan het Kanaal B NZ in Emmer-Compascuum is donderdagmorgen brand ontstaan.


Grote brand in Duitse dierentuin, politie vreest voor veel overleden dieren

01-01-2020 - 0 reacties In een dierentuin in het Duitse Krefeld, net over de grens bij Venlo, heeft een grote brand gewoed. De brand trof het apenverblijf dat grotendeels is verwoest. Een politiewoordvoerder vreest dat veel dieren de brand niet hebben overleefd.


339.000 dieren dood door brand en hittestress

30-12-2019 - 0 reacties In 2019 zijn volgens cijfers van de stichting Wakker Dier 339.000 boerderijdieren omgekomen bij branden en door zomerhitte. Er kwamen dit jaar 176.000 dieren om bij brand. Nog eens 163.000 dieren bezweken door de zomerse warmte.


Brandweer heeft brand in koeienstal in Rouveen snel onder controle

27-12-2019 - 0 reacties De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand in een koeienstal in Rouveen. Vanwege de mestgassen was er kans op een explosie, maar zo ver is het niet gekomen. Alle koeien in de stal zijn ongedeerd gebleven.


Ruim twintig koeien dood bij stalbrand in Oldeholtwolde

20-12-2019 - 0 reacties OLDEHOLTWOLDE - Een koeienstal aan de Kooiweg in Oldeholtwolde is vrijdagochtend in brand gevlogen. Ruim twintig koeien zijn dood. De brandweer wist zo’n twintig andere koeien te redden door ze tijdig naar buiten te brengen.