Brand

Recente nieuwsberichten m.b.t. Brand

Boerderij afgebrand aan Zogweteringlaan- RTV Stichtse Vecht

27-05-2017 -

In de vroege morgen is er brand uitgebroken in een boerderij aan de Zogweteringlaan in Maarssen. De voorwoning is volledig in vlammen opgegaan. De bewoner is uit het huis maar heeft flinke rook ingeademd. De brandweer bestrijdt de brand van buitenaf en voorkomt overslag. Het pand kan als verloren beschouwd worden. De brandweer is begonnen met het afblussen van de brand. Er vallen in de wijk en rondom de wijk roetdeeltjes. Het advies is dit weg te spoelen en handen te wassen. de De brandweer probeert de gevels van het monumentale pand te behouden maar houdt wel rekening met instortingsgevaar. De brandweer zal nog hele ochtend bezig zijn met bluswerkzaamheden. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht) Video Dhr John van der Veld @johnvanderveld


Vrachtwagen met hooi in de brand op A27

26-05-2017 -

HANK - Op de A27 heeft een vrachtwagen geladen met hooi vanavond vlam gevat en is in brand gevlogen. De chauffeur kon de vrachtwagen nog net op tijd aan de kant zetten en zichzelf in veiligheid brengen.De brandweer ...Lees meer


Verwoestende brand in Schellinkhout

25-05-2017 -

SCHELLINKHOUT – In een woonboerderij aan de Dorpsweg in Schellinkhout heeft donderdag een zeer grote brand gewoed. Niemand raakte gewond. Het monumentale pand is door de vlammen volledig verwoest en moet als verloren worden beschouwd. Een sloopkraan heeft de overblijfselen van de woonboerderij uit elkaar gehaald om de nog brandende onderdelen beter te kunnen blussen. Om
Het bericht Verwoestende brand in Schellinkhout verscheen eerst op WEEFF.


Varkens overleven brand dankzij brandwerende scheiding

24-05-2017 -

600 varkens overleefden de brand in Milheeze dankzij een goede brandcompartimentering. Voor 20 zeugen en 200 biggen kwam hulp te laat.


Varkens omgekomen door brand in Milheeze

24-05-2017 -

Circa twintig zeugen en tweehonderd biggetjes zijn dinsdag omgekomen door een brand in een grote stal in Milheeze (Noord-Brabant). De andere 680 varkens in de stal zijn gered.

MILHEEZE - Bij een grote brand in een stal aan de Kaweide in Milheeze zijn dinsdagmiddag 20 zeugen en 200 biggen omgekomen.


Grote brand in varkensstal in Milheeze onder controle

23-05-2017 -

MILHEEZE - De brand die dinsdagmiddag kort voor 17.30 uur uitbrak in een varkensstal aan de Kaweide in Milheeze, is onder controle.


Brand in kas aan de Donkerstraat in Etten-Leur

22-05-2017 -

ETTEN-LEUR - In een kas aan de Donkerstraat in Etten-Leur is maandagmiddag brand uitgebroken.


Honden en katten net op tijd gered uit brandende boerderij

17-05-2017 -

De eigenaar van de stolpboerderij in Sijbekarspel die vandaag in vlammen opging, was thuis toen het vuur uitbrak. Hij kon ternauwernood zijn huisdieren en …
Het bericht Honden en katten net op tijd gered uit brandende boerderij verscheen eerst op WEEFF.


Stolpboerderij afgebrand

16-05-2017 -

SIJBEKARSPEL – Een felle brand heeft op dinsdagmiddag een stolpboerderij en een schuur aan de Westerstraat geheel in as gelegd. Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle, maar is nog zeker een paar uur bezig om na te blussen.Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Wel worden omwonenden gewaarschuwd ramen en deuren dicht te
Het bericht Stolpboerderij afgebrand verscheen eerst op WEEFF.


Boerderij met rieten kap door brand verwoest in Rijssen (UPDATE)

14-05-2017 -

In Rijssen is vanochtend een boerderij met een rieten kap uitgebrand. Met name het achterste deel van het pand aan de Oosterhofweg is zwaar beschadigd geraakt door de brand.


Thuisbrouwer Jeroen Free uit Bergen op Zoom mag voor de tweede keer zijn bier op de markt brengen

14-05-2017 -

BERGEN OP ZOOM - Jeroen Free uit Bergen op Zoom heeft zaterdag voor de tweede keer de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. De jury koos de Session IPA van Free uit 287 inzendingen.


Grote brand in stal van boerderij in buitengebied Haaksbergen (UPDATE)

10-05-2017 -

In de melkstal van een agrarisch bedrijf aan de Weertsweg in het buitengebied van Haaksbergen is vanavond een grote brand uitgebroken. Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Er stonden geen koeien in de stal. Na enkele uren was het vuur onder controle.


Brand in boerderij Midwolda

08-05-2017 -

Aan de Hoofdweg in Midwolda staat een leegstaande boerderij in brand.


Auto vliegt in brand na botsing met bus

07-05-2017 -

SITTARD - In Sittard zijn zaterdagavond op de Leyenbroekerweg drie inzittenden van een auto gewond geraakt doordat het voertuig over de kop sloeg na een botsing met een bus. Toen de inzittenden de auto hadden verlaten, vloog he...Lees meer


Koeien dood na brand in ligboxenstal

25-04-2017 -

Op een melkveebedrijf in Lippenhuizen (Friesland) is vanochtend brand uitgebroken in de ligboxenstal. Van de 40 50 koeien die in de stal stonden, waren er 36 zó erg aan toe, dat ze uit hun lijden moesten worden verlost.


Column Sjakie: LTO hoort geen beleid te maken

17-04-2017 -

Door Jack Rijlaarsdam;

Het is voorjaar. De koeien lopen weer buiten en de afdelingsvergaderingen staan op de kalender. Belangrijk agendapunt is ditmaal een discussie over de visie van LTO op de melkveehouderij van de toekomst. Heel veel enthousiasme wekte deze discussie niet op tijdens de avond in onze regio. Niet verwonderlijk, de meeste leden hebben de visie van eind 2013 nog in het achterhoofd. Weidegang, gezinsbedrijf, duurzaamheid en een grondgebonden karakter waren de steekwoorden. Uiteindelijk werd er bij de verdeling van de productieruimte echter gekozen voor de belangen van de gevestigde orde en de vlotte groeiers.

Er speelt van alles binnen LTO. Nieuwe voorzitter, nieuwe structuur, samenwerkingsverbanden binnen de keten en die nieuwe visie natuurlijk. Wat mist is een duidelijke omschrijving van het takenpakket. Van origine komt een belangenbehartiger in actie wanneer de leden onrecht wordt aangedaan. LTO heeft zich slim ontwikkeld tot gesprekspartner in alle bestuurslagen om beleid al bij te kunnen sturen zonder dat er autobanden in brand gestoken hoeven te worden. In het fosfaatdossier is deze ontwikkeling te ver doorgezet. Om de dreiging van dierrechten af te wenden heeft de sector zelf geprobeerd de fosfaatproductie te reguleren. Een hopeloze missie door het gebrek aan middelen om iets af te dwingen. Het resultaat kennen we ondertussen: chaotische regelgeving en verdeeldheid binnen de sector.

De discussie over een LTO nieuwe stijl zal moeten beginnen bij de basis. Tegenwoordig zijn er diverse partijen actief die zich afzetten tegen het sectorbeleid dat onder aanvoering van LTO is opgesteld. De eenheid binnen de sector wordt echt niet hersteld met een ronkende nieuwe visie, een nieuwe structuur of een wild om zich heen schoppende voorzitter. Het maken van beleid is primair een taak van de overheid. Zij geeft de gewenste richting aan en borgt dit met regelgeving. Een belangenbehartiger geeft vooraf aan wat de pijnpunten zijn, voert een lobby om deze te verzachten en strijdt tegen onrecht. Het is niet aan LTO om te bepalen welke leden ruimte krijgen om te ondernemen en welke niet. Uiteindelijk zullen alle leden het gevoel moeten krijgen dat hun belangen serieus worden genomen.

Bron: Nieuwe Oogst


Vrachtwagen en tractor in brand in Oldenzaal; politie onderzoekt brandstichting

16-04-2017 -

De brandweer is kort na middernacht gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op het industrieterrein aan de Kleibultweg in Oldenzaal.

Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de vrachtwagen. De brand sloeg over naar een tractor die voor de vrachtwagen stond.

Een andere vrachtwagen, die ernaast stond geparkeerd, liep forse schade op.

Mogelijk brandstichting

De brandweer had de brand na ongeveer 30 minuten onder controle en was nog geruime tijd bezig met nablus-werkzaamheden. De oorzaak van de brand is op dit moment onduidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie is een onderzoek gestart

De politie heeft een sterk vermoeden dat de brand afgelopen nacht aan de Kleibultweg is aangestoken. Er is een getuige die een man met een jerrycan zag weglopen bij de brand die een vrachtwagen en een tractor verwoestte.

Een andere vrachtwagen die naast de uitgebrande voertuigen stond liep forse schade op. De brand ontstond kort na middernacht.

Vandaag (16-04-2017) doet de forensische opsporing van de politie uitgebreid sporenonderzoek in en om de zwartgeblakerde wrakken van de tractor en de vrachtwagen. Of de jerrycan die de onbekende man volgens de getuige met zich meedroeg al is teruggevonden, is nog niet bekend

Zie filmpje 01: rtvoost.nl/nieuws/default.aspx/…

Zie filmpje 02: rtvoost.nl/nieuws/default.aspx/…


Fiat F115 - Stuur orbitrol bijvullen.

15-04-2017 -

Als ik de trekker start brand er kort een lampje dat ik stuurolie moet bijvullen. Als je rijd heb je soms dat die dan doordraaid. Waar kun je hem bijvullen en kun je hem ontluchten?


Tracor in schuur in de brand in Odoornerveen

12-04-2017 -

ODOORNERVEEN – Een tractor in een schuur van een boerderij aan de Noordzijde in Odoornerveen had woensdagavond (12-04-2017) vlam gevat. De brandweer kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen om hulp te verlenen.


Fendt 308 - Waarschuwingslampje brand. Een glaasje met een soort druppel en 2 pijlen wijzend naar het glaasje. Dit lampje zit op dashboard linksboven.

07-04-2017 -

.?