Brand

Al het Brand nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Brand nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Brand nieuws

Veehouders scherpen brandveiligheid aan

18-01-2019 - 0 reacties 'Als er brand ontstaat, is dat vaak in een technische ruimte', weet Hugo Bens van LTO-vakgroep pluimveehouderij. Om dat gevaar in te dammen, nemen varkens- en pluimveehouders extra brandveiligheidsmaatregelen.


POV: stallen uitrusten met snelle brand detectiesysteem

17-01-2019 - 0 reacties De POV en de vakgroep LTO Pluimveehouderij willen bestaande veestallen uitrusten met snelle detectiesystemen (warmtesensoren). Dit is een van de extra maatregelen die varkens- en pluimveehouders zouden moeten nemen om hun stallen brandveiliger te maken.


Vee opstallen na brand vuilverbrander

11-01-2019 - 0 reacties Bij de brand bij vuilverbrander Attero in Wijster is dioxine vrijgekomen. Dat blijkt uit metingen van het RIVM. Veiligheidsregio Drenthe adviseert boeren in een gebied van zo'n 700 hectare rond Hoogeveen het vee binnen te houden.


Rijke Chinezen veroveren de postduivenmarkt: 'Goede duiven onbetaalbaar voor de gewone man'

11-01-2019 - 0 reacties Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed, een keer 35-duizend euro voor één duif.

Een paars pakje sigaretten met Chinese lettertekens is een herinnering aan het bezoek dat duivenmelker Berry van de Brand uit Boxtel kreeg van een Chinese delegatie. Ze kwamen via, via bij Berry terecht. Gesproken heeft hij niet met de Chinezen, want hij spreekt geen Engels, laat staan Chinees. Ze keurden zijn duiven en kochten er een paar. Miljonair is Berry er niet van geworden, maar ze betaalden goed. Eén keer telden ze 35.000 euro neer voor één duif.


Kalveren dood bij brand in Nieuwland

07-01-2019 - 0 reacties Een brand in een stal aan de Breezijde in Nieuwland heeft het leven gekost aan een tiental kalveren. De brandweer heeft een deel van de kalveren op tijd in veiligheid kunnen brengen. De brand is inmiddels onder controle, meldt de veiligheidsregio.


LTO roept boeren rond Attero Wijster op tot alertheid

07-01-2019 - 0 reacties Boeren met land in de nabijheid van afvalverwerker Attero in Wijster moeten alert zijn op plekken waar zichtbaar restmateriaal is neergedaald. Dat advies geeft LTO Noord na de brand in een opslagloods van het bedrijf waar plastic- en metaalafval lag opgeslagen.


Dodge//SRT and LEGO launch new Speed Champions building set

05-01-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Dodge and The LEGO Group announced a partnership pairing the two iconic brands through a new multimedia marketing campaign. The campaign launches with a new 30-second television commercial “Metamorphosis”. The initiative also includes a new LEGO® Speed Champions building set that features the 2018 Dodge Challenger SRT Demon and the 1970 Dodge Charger R/T. “We know that many of our Dodge//SRT enthusiasts become fans of the brand at an early age, and like me, also grow up building LEGO vehicles that we dream of one day driving on the road,” said Steve Beahm, Head of Passenger Car Brands, Dodge//SRT, Chrysler


Kas afgebrand tijdens jaarwissling in Hazerwoude

02-01-2019 - 0 reacties Een kas en schuur in Hazerswoude-Dorp zijn tijdens de jaarwisseling volledig verwoest door brand. De brand brak rond 1.30 uur uit.


Uitslaande brand bij manege, paardenpension en renstal

27-12-2018 - 0 reacties Een manege, paardenpension en renstal in Leiden is getroffen door een grote uitslaande brand. Het vuur woedt in een loods waarin zich nog paarden zouden bevinden. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


Koeienstal in Raalte uitgebrand

22-12-2018 - 0 reacties De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een brand in een stal in Raalte. Inmiddels is het vuur onder controle en kan het nablussen beginnen. Er stonden geen dieren in de stal.


Pluim voor innovatief en brandveilig Brabants varkensstalsysteem

20-12-2018 - 0 reacties Het varkensbedrijf van Van der Meijden-Welvaarts uit Spoordonk is door de provincie Noord-Brabant beloont met de Agrofoodpluim. Na een grote brand in 2013 besloot de familie fors te investeren in een nieuw innovatief stalsysteem.


Brandweer rukt uit voor brand bij loonbedrijf 's-Heerenhoek

12-12-2018 - 0 reacties De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een grote uitslaande brand loonbedrijf van den Dries aan de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek. Rond 00.15 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Daarna werd nog lange tijd nageblust.


Bewoner van boerderij in Werkhoven waar vijf keer brand woedde vrijgelaten

07-12-2018 - 0 reacties De bewoner van de boerderij in Werkhoven waar de afgelopen twee maanden vijf keer brand woedde, is weer vrijgelaten. Dat meldt de rechtbank Midden-Nederland.
Volgens de rechter-commissaris zijn er "onvoldoende ernstige bezwaren" om de 35-jarige man langer vast te houden. De officier van justitie wilde dat hij langer in de cel zou blijven.
De recherche onderzocht de branden sinds de eerste brand op het terrein van de boerderij, op 25 oktober. De eerste vier branden waren in vier schuren. Bij een van die branden kwamen vijftig koeien om.
De vijfde en vooralsnog laatste brand ontstond in de woning. Eerder zei de boer dat hij meerdere keren is bedreigd, onder meer omdat hij homo is of een zakelijk conflict heeft.
Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de bewoner zelf. "Vanaf het begin zijn er verschillende scenario's onderzocht en in de buitenwereld is flink gespeculeerd over het motief voor de branden", zei een politiewoordvoerder zaterdag nog.


Grote brand bij zorgboerderij Middelstum

03-12-2018 - 0 reacties In Middelstum, in de provincie Groningen, heeft een grote brand gewoed bij een zorgboerderij. De bewoners zijn in veiligheid gebracht, meldt de brandweer. Er is asbest vrijgekomen, maar alleen bij de boerderij zelf.
De brand brak rond 01.15 uur uit en het vuur verspreidde zich snel. De brand was bij boerderij Fraam, waar mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale beperking onder begeleiding werken. Rond 04.30 werd het sein brand meester gegeven.
Een grote schuur bij de boerderij is in de as gelegd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat ook de woning bij de boerderij verloren ging. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een hoogwerker.
Er werd een NL-Alert verstuurd voor de omgeving vanwege rook- en stankoverlast.

MIDDELSTUM (ANP) - Op een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is een grote brand uitgebroken. Het pand staat aan de Fraamweg. De bewoners zijn veilig, meldt de brandweer.
Het bericht Zorgboerderij in Middelstum in brand verscheen eerst op Nieuws.nl.

Een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is in de nacht van zondag op maandag grotendeels in vlammen opgegaan. De schuur van de boerderij aan de Fraamweg ging verloren, maar de brandweer heeft de woning aan de voorzijde kunnen behouden. Niemand raakte gewond.


Veehouder Werkhoven na mysterieuze branden zelf aangehouden

01-12-2018 - 0 reacties Bij een veehouder in Werkhoven was er in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw brand. Nu heeft de politie hem zelf aangehouden als verdachte.


Voor vijfde keer brand bij boer in Werkhoven

01-12-2018 - 0 reacties In de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december is er opnieuw brand uitgebroken bij een agrarisch bedrijf in Werkhoven. Dit keer is het woonhuis van de boer getroffen.


Arrestatie bij boerderij in Werkhoven

01-12-2018 - 0 reacties Op het erf van de boerderij in Werkhoven waar vannacht voor de vijfde keer een brand heeft gewoed, heeft de politie zaterdag een man gearresteerd. Dat meldt het AD.


Voor vijfde keer brand bij boerderij in Werkhoven

01-12-2018 - 24 reacties Boer Gert Snitselaar in Werkhoven heeft weer last gehad van brand. In de nacht van vrijdag op zaterdag brak brand uit in zijn woonhuis. Het is de vijfde keer in twee maanden dat er brand is op het boerenbedrijf aan de Hollendewagenweg.


Kraanwagen vliegt in brand op A28; weg weer vrij

28-11-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

De A28 bij Putten was woensdag in de richting van Zwolle urenlang afgesloten. Op de snelweg stond een kraanwagen in brand.


Chauffeur rijdt brandende truck naar veilige plek

26-11-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Petje af voor de chauffeur van deze combinatie, zien dat je combinatie in de fik staat en dan de kalmte bewaren en je truck al brandend op een veilige plek neerzetten. Tijdens surveillance op de #A27 zag ik een vrachtwagen rijden waarvan de lading in brand stond. Chauffeur heeft de vrachtwagen nog veilig naar de Tol bij #Werkendam gekregen en daar neergezet. Vrachtwagen is volledig uitgebrand. pic.twitter.com/2bL6Kr3UVs — Pol_AgentMichael (@PolAgentmichael) November 26, 2018 Vrachtwagen in de brand aan de tol #werkendam de brandweer is gealarmeerd. Dit is aangrenzende aan de #a27 en kan mogelijk een file geven. pic.twitter.com/MwnbhTJhjw — Tonnie