Loods

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Loods. Loods is een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Loods nieuws

Stond boerderij in Leende met enorme drugsfabriek echt gewoon te koop? Politie moet misschien maar eens in Funda neuzen

26-03-2021 - 0 reacties DEN BOSCH - Dat een man uit Leende echt niet wist dat een heuse drugsfabriek in zijn loods stond, blijkt uit het feit dat alles te koop stond, zegt hij. Makelaars liepen met klanten rond en die zouden zomaar tegen pruttelende ketels aan kunnen lopen. Maar: is dat echt waar? Het gerechtshof wil dat de politie nog eens door Funda scrollt.


Jan en Tineke Wolf zagen hun boerderij in Kiel-Windweer in vlammen opgaan. Collega’s van Tineke beginnen een inzamelingsactie

22-03-2021 - 0 reacties Collega’s van Tineke Wolf uit Kiel-Windeweer, die vrijdag haar boerderij kwijtraakte door een overslaande brand in een loods van de buren, zijn een inzamelingsactie gestart.


Cocaïnelab in koeienstal: celstraf voor Colombianen die er werkten

13-01-2021 - 2 reacties Drie Colombiaanse mannen die in een stal in Lepelstraat bij Bergen op Zoom cocaïne uit karton persten, zijn veroordeeld tot drie jaar cel. De koeienboer die de stal verhuurde is vrijgesproken. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs dat hij ervan wist.

Volgens de rechtbank tekende de boer begin vorig jaar een huurcontract voor drie maanden met een Belgische man. Binnen mocht de Belg tenten opslaan. Maar er gebeurde wat anders. De boer en de Belg zeggen dat ze van niks wisten.

Partytent
Binnen in de loods aan de Noorder Kreekweg werd een grote partytent opgezet. En er trokken stiekem drie Colombianen in de stal, met een hele lading spullen zoals zeven, pannen en vaten.
Ze woonden er ongeveer tien dagen. De mannen sliepen in een vouwwagen die er stond geparkeerd. Ze aten en dronken rondom hun kampeerplek.

Zwavelzuur
Daar stonden ook allerlei brandbare en giftige stoffen zoals zwavelzuur, benzine en ammoniak. Die spullen waren nodig voor het productieproces. De cocaïne zat namelijk verstopt in stukken karton en kartonnen dozen. Met de chemische stoffen konden de Colombianen het spul eruit weken.
Dat had al ongeveer 24 kilo coke opgeleverd. In de stapels karton die klaar lagen, was voor nog eens 44 kilo drugs opgelost. De straatwaarde liep in de miljoenen euro's.

Op 4 maart viel de politie binnen in de loods en konden agenten de drie Colombianen op heterdaad betrappen. Hun dna zat op diverse plekken. Eentje had ook foto's op zijn mobieltje van de koeien in de stal ernaast.
Nieuwe slotenDe boer krijgt geen straf want of hij opzettelijk meewerkte aan het drugslab, is nog maar de vraag. Hij had weliswaar na het afsluiten van het huurcontract tegen zijn vader gezegd dat hij er niet meer mocht komen en dat er nieuwe sloten op de deuren waren gezet. Bovendien zei hij tegen een werknemer dat er tijdelijk kennissen woonden. De boer ontkent dat hij dat allemaal heeft gezegd.

De rechtbank noemt het 'bijzonder' dat de boer niks heeft gemerkt van het lab. Maar voor de rechters is dat onvoldoende om hem te veroordelen: het staat niet vast dat hij ook echt wist wat de Colombianen er uitspookten.

Gesloten
De afgelegen stal ligt op een paar honderd meter van het Schelde-Rijnkanaal aan de grens met Zeeland. Loods 4 waarin het drugslab zat, werd in november voor zes maanden gesloten door de gemeente Bergen op Zoom, waar het dorp Lepelstraat bij hoort.


Colombiaanse cokeboeren in tranen, justitie wil 'speciaal ingevlogen profs' de cel in

10-12-2020 - 0 reacties Drie Colombiaanse mannen runden vakkundig een professioneel drugslab in een koeienstal in Lepelstraat. Ze moeten ieder drie jaar cel in, als het aan justitie ligt. Ook de boer komt er niet zomaar vanaf: hij hoorde anderhalf jaar cel eisen en een fikse boete.

"Natuurlijk wisten de verdachten dat ze in een lab moesten gaan werken", zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank van Breda. "Dit zijn geen amateurs. Het uitwasproces is een ingewikkeld proces. Je moet er kennis van hebben, zodat de boel niet ontploft. Ze worden ingevlogen, hebben hoogwaardige kennis en ze worden door anderen bevoorraad."

Het drugslab werd op 4 maart dit jaar ontdekt na een tip. Bij de inval hing er een benzinelucht binnen, die typisch is voor cocaïnefabrieken. Agenten vonden in de loods drie Colombianen die zich verstopten.
'Kamperen bij de boer'Er stond een vouwwagen waarin ze sliepen. Verder was er een soort muur gebouwd van hooibalen Volgens de politie om het lab onzichtbaar te maken. Dat lab zat in een grote partytent. Daar stonden ook vaten met chemische stoffen zoals zwavelzuur en benzine. Er lagen overal stapels karton: platgemaakte fruitdozen. In dat karton zat cocaïne opgelost. De Colombianen moesten dat karton natmaken, uitpersen en dan moest dat vocht gefilterd worden. Eindproduct: 44 kilo coke met een straatwaarde van 2,2 miljoen euro. Maar het OM denkt dat er voor veel meer coke is uitgeperst.

De officier van justitie noemde de drie Colombianen 'een schakel in een grote geheel'. De mannen willen niet veel zeggen over wat ze daar deden. Ze kwamen voor schoonmaakwerk en veehouderij. Over cocaïne wilden ze niet praten.
Gevlucht voor guerilla'sVerdachte Luis A.M. (26) is landarbeider en werkte als koffieplanter maar vluchtte voor guerilla's. "Als je in die situatie zit moet je wat doen en toch een manier vinden om vooruit te komen".

Wilmar M. (48) legde een familiefoto op tafel en barstte in tranen uit. "Mijn zoon vraagt heel vaak aan mijn vrouw waar ik ben."

Aguileo P.M. (51) bood zijn excuses aan en was ook in tranen. Hij vroeg begrip vanwege de armoede in zijn land. "Je probeert voor je familie vooruit te komen."
Het OM is ervan overtuigd dat ze niet de grote bazen zijn achter dit lab. "Maar het is hier niet een beetje mengen en roeren. Dit is een gevaarlijk chemisch proces, en je hebt specifieke kennis en vaardigheden nodig.
Weliswaar is leven in Colombia niet eenvoudig en maar dat kan en mag geen excuus zijn."
'Nette man'De Lepelstraatse koeienboer hoorde anderhalf jaar cel tegen zich eisen. En een boete van 26.000 euro. De boer zegt dat hij van niks wist en zijn stal verhuurd had aan een 'nette man' uit België. Maar daar had het OM geen boodschap aan. Ze zien wel degelijk schuld bij hem, ook al maakte hij geen drugs.
"Het is onwaarschijnlijk dat hij niks gezien heeft. Hij heeft zijn loods ter beschikking gesteld, aan een onbekend iemand. Maar een boer laat nooit iets zomaar gebeuren op zijn terrein. Hij wist wat er in zijn loods gebeurde. Zelfs zijn vader zei dat er iets niet klopte", zei de officier van justitie.
Vanmiddag volgden de pleidooien. Advocaten hadden onder meer kritiek op het technisch onderzoek. Ze vinden dat er te weinig karton onderzocht en dat het gissen is naar de omzet in het lab.
Wanneer de rechtbank uitspraak doet is nog niet bekend.
LEES OOK: Zo namen Colombiaanse cocaïneboeren een koeienstal in Lepelstraat over


Naast de paarden kon methamfetamine worden gemaakt bij Eerselse manege

22-10-2020 - 0 reacties EERSEL - Zo’n tien paarden liggen of staan in de stallen van de manage aan Stokkelen in Eersel. Buiten schijnt het zonnetje en bij de paardenbak ligt een stapel met rode en gele paprika’s en wortels. Het lijkt een ideale dag voor meisjes of jongens om in de herfstvakantie langs te komen om de paarden te verzorgen, maar kinderen lopen er niet rond op de manege. Er staan politieauto’s voor de deur en agenten voor onderzoek uit naar het drugslab waar methamfetamine kon worden gemaakt, dat woensdagmiddag in een loods is ontdekt.


Broers reviseren accu's van fietsen: 'Zelfs Samsung heeft interesse'

05-08-2020 - 0 reacties

Quote:
"Natuurlijk blijven we echt de komende jaren nog heel druk met de fietsaccu's, maar ook die automotive is zeer interessant." In hun loods ook een plug-in hybride Volkswagen. "Daar kan je normaal maar zo'n 30 kilometer elektrisch mee rijden. Dat zijn we nu aan het vergroten naar zo'n 100 kilometer", zegt Stan. "Dan kan je alle korte stukken elektrisch rijden en hoef je voor je woon-werkverkeer nooit te tanken."

Tijd om te studeren hadden ze eigenlijk niet meer. Zoveel bestellingen kwamen er binnen. Wat begon als een hobby heeft in een paar jaar tijd een enorme vlucht genomen. De broers Koen, Wout en Stan van KWS Seuren in Beugen hebben inmiddels honderden klanten in binnen- en buitenland en sloten een fijne deal met Samsung voor de accucellen. "We begonnen op een zolderkamer van nog geen 40 vierkante meter," zegt Koen, "en kijk nu: een pand van 1100 meter en 20 man in dienst."
De handigheid hebben ze van hun vader, zeggen de broers. Altijd waren ze al bezig met dingen repareren en vooral kijken hoe iets werkt. Het duurde dan ook niet lang voor iemand ze vroeg om eens te kijken naar de accu van zijn elektrische fiets. Die deed het namelijk niet zo goed meer.
De jongens vonden het wel een leuk klusje. "We moesten zelf van alles opzoeken op internet", vertelt de 23-jarige Wout. Uiteindelijk weten ze in een paar weken tijd onderdelen te bestellen en de accu te reviseren. "Hij kon er meteen twee keer zo ver op fietsen", zegt de drie jaar oudere Koen. Mond-tot-mondreclame deed de rest en voordat ze het wisten was er eigenlijk geen tijd meer om te studeren.
"Best knap hoor, want we zijn handig, maar totaal geen verkopers", zegt Wout. "Stonden we daar een beetje onhandig in een fietsenwinkel te vertellen wat we konden."
Het kwam allemaal goed en ondertussen is KWS Seuren ook een erkend leerbedrijf. Studenten mogen er stagelopen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er werken. De coronacrisis heeft ze daar nog een beetje bij geholpen, er waren ineens handen genoeg. "Maar die mensen gaan straks weer gewoon naar school dus hebben we ook alweer vacatures moeten plaatsen", zegt Koen.
Het principe is simpel. Elektrische fietsen die vier tot acht jaar oud zijn hebben vaak te maken met accu's die minder goed werken. Je kan er niet meer zo ver op fietsen, of in het ergste geval doet 'ie het helemaal niet meer. Een nieuwe accu is duur. Zie daar het gat in de markt. De broers kunnen in de meeste gevallen de accu reviseren. Voor maar een deel van de kosten van een nieuwe accu.
Wout legt uit dat elke fiets een ander accupakket nodig heeft. "Je kan niet zomaar een setje accucellen in een fiets stoppen, dat moet allemaal heel goed worden uitgezocht en berekend en dat verschilt dus ook per merk en per fiets." De losse accucellen worden door de broers op maat gemaakt en vervolgens aan elkaar gelast met kleine stripjes. Op die pakketjes komt de elektronica van de fiets en dat gaat weer terug in de behuizing.
Het grote voordeel van een nieuw accupakketje is dat de gebruiker vaak meteen een stuk verder kan fietsen op die nieuwe accu. "Soms tot wel twee keer zo ver", zegt Koen. De accucellen worden met de tijd steeds kleiner en lichter. Nog een voordeel van reviseren dus, vinden de broers. "We geven natuurlijk ook garantie, net als in de fietsenwinkel."
Broer Stan (21) laat zijn trots nog even zien. Een Peugeot 106 uit 1996. De donkergroene auto is bijzonder, want één van de paar duizend exemplaren die toen op de markt zijn gebracht. Volledig elektrisch. "Je zou er honderd kilometer mee moeten kunnen rijden en dan moest je hem weer opladen en dat duurde dan zo'n vijf uur", zegt Stan. Dan snap je meteen waarom deze auto nooit een groot succes is geworden...
Stan haalde de oude accu eruit en plaatste er een nieuw accupakket in. "De capaciteit is meer dan verdubbeld. Van 10 naar 30 kilowattuur. Nu kan ik er zo'n 250 kilometer mee rijden voor die weer aan het stopcontact moet."
Daar ligt voor de broers dan ook de toekomst. "Natuurlijk blijven we echt de komende jaren nog heel druk met de fietsaccu's, maar ook die automotive is zeer interessant." In hun loods ook een plug-in hybride Volkswagen. "Daar kan je normaal maar zo'n 30 kilometer elektrisch mee rijden. Dat zijn we nu aan het vergroten naar zo'n 100 kilometer", zegt Stan. "Dan kan je alle korte stukken elektrisch rijden en hoef je voor je woon-werkverkeer nooit te tanken."
Ze zien elkaar zo'n acht uur per dag in de werkplaats en daarnaast wonen ze ook nog eens onder één dak. Misschien schuilt daar wel het grootste bedrijfsrisico: ruzie. Dat hebben ze gelukkig maar zelden, lachen de broers.


Ruim 2.700 ton ammoniumnitraat lag onveilig opgeslagen in ontplofte loods Beiroet

05-08-2020 - 0 reacties In de geëxplodeerde loods in de haven van Beiroet lag al sinds 2014 ruim 2.700 ton ammoniumnitraat opgeslagen, melden lokale veiligheidsdiensten woensdag. Waarom het ammoniumnitraat er lag, is niet duidelijk, maar de Libanese president Michel Aoun heeft de opslag op Twitter veroordeeld.


Dode gevonden na grote brand in boerderij in Amsterdam-Noord

27-07-2020 - 0 reacties Na een grote brand in een boerderij in Amsterdam-Noord heeft de brandweer een lichaam gevonden van een nog onbekend persoon. Het stoffelijk overschot werd gevonden in een loods achter de boerderij nadat het vuur was geblust, meldt de brandweer. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet onderzoek.


HiGro in Oirlo

06-08-2019 - 0 reacties Een ware belevenis om de oude trekkers met “klapkarren” en grondverzetmachines aan het werk te zien. De ene zo uit de loods getrokken de andere tot in de puntjes gerestaureerd. Zichtbaar genietend om met een van hun eerste machines na vele jaren een bloeiend bedrijf, een uitbreiding van hun activiteiten of een fijne werkkring opgebouwd te hebben. Bij de zandwinning in Oirlo werd door de leden van HiGro (Historisch Grondverzet) bergen verzet, zoals de plaatjes laten zien.


Zeer grote brand in loods van bloembollenbedrijf in Beugen

26-07-2019 - 0 reacties BEUGEN - In Beugen woedt vrijdagochtend een zeer grote uitslaande brand in een loods van een bloembollenbedrijf. De brandweer houdt er rekening mee dat er mogelijk ook asbest is vrijgekomen. De zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving zichtbaar.

BEUGEN - In Beugen woedt vrijdagochtend een zeer grote uitslaande brand in een loods van een bloembollenbedrijf. Hierbij is geen asbest vrijgekomen, wel wordt omwonenden via een NL-Alert geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten.

BEUGEN - In Beugen woedde vrijdagochtend een zeer grote uitslaande brand in een loods van een bloembollenbedrijf. Hierbij is geen asbest vrijgekomen, wel wordt omwonenden via een NL-Alert geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten. Rond 10.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen gaat volgens de Gemeente Boxmeer nog wel een aantal uren duren.

In Beugen woedde vrijdagochtend een uitslaande brand in twee geschakelde loodsen van Verheyen Bloembollen aan de Boxmeerseweg. De brand is sinds halftien onder controle maar de loodsen zijn volledig uitgebrand, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.


Video: Dubbink investeert in hooidrooginstallatie in plaats van schaalvergroting

26-07-2019 - 0 reacties Harold Dubbink zocht een manier om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. De uitdaging om zijn bedrijf te optimaliseren vond hij in het voeren van hooi. Daarvoor investeerde hij in een grote loods met hooidrooginstallatie.


Koeien bij Attero Wijster blijven binnen

08-03-2019 - 0 reacties Het pluimvee op de vier pluimveebedrijven bij Attero, in het Drentse Wijster, mogen weer naar buiten. De dieren werden opgehokt nadat een loods met onder meer plastics begin januari vlam vatte en de rook over de percelen trok. Daarbij kwam dioxine vrij. Koeien blijven nog binnen.


Grimme Maxtron 620 in de bieten

13-11-2018 - 0 reacties De Grimme 620 van Straver begon aan een van hun bietenpercelen. Even de kant aanrooien en de bieten wegbrengen door de John Deere met 3-asser Miedema kipper naar de bult. Later werd een gedeelte van het perceel direct bij een verharde loods gelost


Video: alles onder één dak met nieuwe bewaarplaats

05-07-2018 - 0 reacties Maatschap Gesink in Mensingeweer (GR) heeft een nieuwe bewaarplaats op zijn erf laten bouwen. De loods heeft een oppervlakte van 80 x 40 meter, met aan beide kanten een overkapping over de volle lengte, en biedt ruimte aan 2.800 kisten. De nieuwe schuur is volledig gebouwd voor de aardappelteelt: de pootaardappelen worden er bewaard, gesorteerd en indien nodig geladen voor transport. De sorteerinstallatie krijgt een centrale plek in de loods. De schuur is voorzien van vloerverwarming en is energiezuinig. >Vrijdag 5 juli is bij Gesink een open dag
>Lees en bekijk ook de foto's van de bouw: Akkerbouwer Derk Gesink bouwt bewaring voor 2.800 kisten


Goederenhub Groningen Eelde geopend

20-06-2018 - 0 reacties Vandaag, woensdag 20 juni, openen de Drentse gedeputeerde Henk Brink en Groninger wethouder Paul de Rook in Eelde de eerste Goederenhub van Noord-Nederland. Dit gebeurt tijdens het International Physical Internet Conference. De Goederenhub Groningen Eelde, zoals het logistieke centrum gaat heten, komt in een loods van Royal FloraHolland Eelde.


Bouw dakserre Agrotopia verder uitgesteld

01-06-2018 - 0 reacties Met Agrotopia dromen Inagro en de REO Veiling al enkele jaren van een groots project om innovatieve technologieën in de landbouw uit te testen. Ze willen een enorme serre bouwen op een loods van de REO Veiling langs de Rijksweg in Roeselare. Maar nadat een aannemer verzet heeft aangetekend tegen het gunningsbesluit is de bouw van de dakserre Agrotopia in Roeselare uitgesteld. De rechter gaf de aannemer deze week in kort geding gelijk. “We zijn heel teleurgesteld”, reageert Bart Naeyaert, voorzitter van Inagro.


Grote brand in aardappelloods Uithuizermeeden (met video)

22-05-2018 - 0 reacties Een vrijstaande aardappelloods in Uithuizermeeden staat in brand. Volgens de brandweer gaat het om een grote brand en mag de loods inmiddels als verloren worden beschouwd.


Groninger aardappelloods door brand verwoest

22-05-2018 - 0 reacties In Uithuizermeeden (GR) is vanmorgen een vrijstaande aardappelloods door brand verwoest. De loods mag als verloren worden beschouwd, meldt RTV Noord.


Opendeurdag bij Loonbedrijf Heyns-Heykants

02-04-2018 - 0 reacties Op een nieuwe locatie met een prachtige loods en perfect afgewerkte omgeving kon men het uitgebreide machinepark van Loonbedrijf Heyns-Heykants aanschouwen. Alles tot in de puntjes verzocht met de modernste middelen stond een uitgebreid pakket voor land en tuinbouw, grondverzet en afbraakwerken voor U klaar. Echt een lust voor het oog. Ook voor de kinderen werd goed gezorgd en aan een lekker hapje en Belgisch pintje was geen gebrek. Al bij al een zeer mooie georganiseerde open dag door Loonbedrijf Heyns-Heykants en hun medewerkers. Duidelijk klaar voor de toekomst.


Brand op pluimveebedrijf in Surhuisterveen

10-03-2018 - 0 reacties Een loods met daarin een houtkachel op een vleeskuikenbedrijf in het Friese Surhuisterveen is zaterdagmorgen 10 maart afgebrand.