Zondag

Volg al het nieuws over Zondag, een van de 15734 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Zondag nieuwsbrief.

Zondag nieuws

Pop-updoolhof van kerstbomen in Leidsche Rijn gaat zondag open

03-12-2019 - 0 reacties Het pop-updoolhof van kerstbomen in Leidsche Rijn gaat zondag open. Ruim 750 echte kerstbomen vormen het doolhof van 1.000 vierkante meter groot.


Dierenrechtenactivisten liggen naakt en bebloed in Barcelona

01-12-2019 - 0 reacties Tientallen naakte dierenrechtenactivisten hebben zondag in Barcelona geprotesteerd tegen de bontindustrie. De activisten lagen besmeurd met nepbloed midden op het Plaça de Catalunya.


De meteorologische winter begint dit weekend meteen koud

29-11-2019 - 0 reacties De astronomische winter laat nog even op zich wachten, maar de meteorologische winter begint zondag al, op 1 december. En op deze eerste dag van december krijgen we meteen een winters voorproefje. Het wordt namelijk koud.


Boeren spekken actiekas met feest in Aalten: ‘Afdwingen is het enige antwoord’

25-11-2019 - 0 reacties AALTEN - Een concert om toekomstige acties van de boeren te ondersteunen in zaal De Hofnar in Aalten trok zondag een kleine 500 bezoekers.


ʻMoed indrinkenʼ voor boerenprotesten bij ʻVeur de boerʼnʼ

18-11-2019 - 0 reacties ʻEfkes niks an de kopʼ en ʻefkes bʼj mekareʼ. Dat zijn de motto’s van ʻVeur de boerʼnʼ, het festival dat Boerensteungroep Burgers en evenementencentrum de Hofnar in Aalten (GD) op zondag 24 november organiseren.


Autoloze zondag: serieuze optie door stikstofcrisis

05-11-2019 - 0 reacties Het kabinet bekijkt of een maandelijkse autoloze zondag een oplossing is voor de stikstofcrisis. Ook een algemene snelheidsverlaging op alle snelwegen naar 100 kilometer per uur is een maatregel die het kabinet op dit moment onderzoekt.


Stikstofcrisis: dit wordt mogelijk 'de week van de waarheid'

05-11-2019 - 34 reacties Deze week zou 'de week van de waarheid' moeten worden wat betreft de stikstofmaatregelen die het kabinet gaat nemen om de woningbouw weer vlot te trekken. De verwachting is dat het kabinet vrijdag, na afloop van de wekelijkse ministerraad, bekend maakt welke maatregelen de eindstreep hebben gehaald. Daar wordt nu nog volop over gediscussieerd, want binnen de coalitie zijn de partijen het niet eens.

Er circuleert nu nog een heel lijstje met wat het kabinet "bronmaatregelen" noemt, zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. Daarop staan opties als het verlagen naar de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op alle snelwegen en het invoeren van een autoloze zondag. Ook het overstappen op veevoer met extra enzymen, waardoor koeien minder stikstof gaan uitstoten, staat ertussen.
Premier Rutte zei vrijdag al dat het "alle hens aan dek" is en dat er elke dag wordt vergaderd over de stikstofcrisis. Het kabinet wil dat de problemen in de bouw nog dit jaar worden aangepakt.

Geen taboes
Hij zei verder er geen taboes zijn en dat er over alle mogelijke maatregelen wordt gesproken. Dat betekent ook dat er in zijn eigen 'autopartij', de VVD, serieus moet worden gekeken naar de mogelijkheid om de de maximumsnelheid op alle snelwegen te verlagen. Uit berekeningen van het RIVM komt naar voren dat dit voldoende stikstofreductie oplevert om dit jaar al te beginnen met de bouw zo'n 75.000 woningen.
Voor veel VVD'ers is de maximumsnelheid een lastig punt. De Telegraaf schrijft vandaag dat er in de top van de "vroemvroempartij", de grootse partij in de coalitie, onrust is ontstaan. De krant citeert anonieme Kamerleden die dingen zeggen als: "Dit is politieke zelfmoord", en: "Nou is het wel een keer klaar met die gekkigheid. We laten ons toch niet door links regeren?"

Mix van maatregelen
Ook fractievoorzitter Dijkhoff zei gisteren na het wekelijkse coalitieoverleg dat hij "liever niet" wil dat deze maatregel wordt genomen, maar dat voor hem voorop staat dat de bouw weer op gang komt, omdat mensen anders hun baan verliezen en de economie misschien gaat haperen. "Dus er zullen dingen moeten gebeuren waar ik van baal."
Van der Wulp denkt dat het erop uitdraait dat het kabinet vrijdag een "mix van allerlei maatregelen" bekend maakt. "Daar moet je wel bij aantekenen dat dit de week van de waarheid wordt genoemd, maar dat het ook zomaar kan worden doorgeschoven naar volgende week. Want eenvoudig is het echt allemaal niet."


Vanaf zondag koudere periode met kans op nachtvorst

25-10-2019 - 0 reacties Na een zachte periode voor de tijd van het jaar staat er zondag een koudere periode voor de deur. Na het weekend blijft het koud en 's nachts neemt de kans op vorst toe.


Boerenprotest leidt tot vertraging bouw zwembad

25-10-2019 - 4 reacties Het boerenprotest in Gelderland heeft indirect geleid tot uitstel van de bouw van een nieuwe sporthal en zwembad in Zaltbommel. Wethouder Zondag heeft de raad laten weten dat de oplevering van deze nieuwe accommodatie in de zomer van 2021 niet langer haalbaar is.


Zodra de klok wordt verzet, verandert het weer: het wordt een stuk frisser

24-10-2019 - 0 reacties Het weer slaat komend weekend om. Waar we deze donderdag lokaal 20 graden halen, keldert de temperatuur zondag - nadat de klok 's nachts een uur terug is gezet - naar zo'n 11 graden. "Dat is een stuk normaler voor deze tijd van het jaar."


KLW-najaarsruilbeurs

23-10-2019 - 4 reacties Op zondag 27 oktober wordt weer de KLW-najaarsruilbeurs gehouden bij de firma H. Kuipers BV te Nijnsel, Hei-eind 1, 5491 PM (gemeente Sint Oedenrode, NB). Dat is naast de Vresselse Hut.  De parkeerplaats voor auto’s van de bezoekers is de Vresselse Hut-parkeerplaats, schuin tegenover de Vresselse Hut. Deze parkeerplaats wordt vergroot met het showterrein-grasveld. Gelieve niet te parkeren langs de weg rondom de ruilbeurs. De ruilbeurs begint om 8.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Op vertoon van een KLW-lidmaatschapskaart of als men jonger is dan 12 jaar kan men gratis het terrein…


Bekende Zeeuwse paardenfokker Ko Goedegebure onverwachts overleden

23-10-2019 - 0 reacties KAPELLE - De bekende Zeeuwse paardenfokker Ko Goedegebure is zondag onverwachts overleden. Hij is 78 jaar oud geworden.


50 jaar geleden: Versufte eenden in Lauwersmeer

21-10-2019 - 0 reacties Zondag kwam het publiek met berichten, dat op en aan de Lauwerszee (binnen de afsluitdijk dus) honderden dode en versufte wilde eenden zouden zijn waargenomen.


NMV met gelegenheidscoalitie tegen vrijhandelsverdragen in programma Buitenhof

14-10-2019 - 0 reacties Op zondag 13 oktober zal NMV samen met de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en Groen Links (GL) aanschuiven in het actualiteitenprogramma Buitenhof. Het gesprek zal gaan over het gezamenlijke verzet tegen vrijhandelsverdragen als CETA (Canada) en Mercosur (Zuid-Amerika). NMV verzet zich al vele jaren tegen...
Het bericht NMV met gelegenheidscoalitie tegen vrijhandelsverdragen in programma Buitenhof verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Johan Remkes waarnemend burgemeester van Den Haag

09-10-2019 - 0 reacties Hij zal in elk geval tot de zomer burgemeesterstaken waarnemen. Remkes vervangt de zondag opgestapte Pauline Krikke.


Krabben. Eerste nachtvorst komt eraan

05-10-2019 - 0 reacties Na de stevige plensbuien van de afgelopen dagen kunnen we ons opmaken voor de eerste nachtvorst van het seizoen. In de nacht van zondag op maandag daalt het kwik in Gelderland naar -1 of -2 graden.


Arjen Schuiling wil geen verharding boerenprotest

04-10-2019 - 2 reacties Arjen Schuiling uit Tynaarlo, kopstuk van het massale boerenprotest, trekt zich terug uit de actiegroepen Agractie en Farmers Defence Force (FDF). ,,Ik ben geen actievoerder.’’

Hij heeft in de aanloop naar het protest op het Malieveld in Den Haag een hectische periode achter de rug, waarin heel veel op hem afkwam. ,,Het was een fantastische ervaring. Ik heb eraan meegewerkt omdat de nood hoog is, maar nu is het klaar voor mij.’’

Het was ook zwaar: ,,Gedurende twee weken heb ik maximaal vier uur per nacht geslapen en in de nacht van zondag op maandag helemaal niet. Als ik hiermee doorga, gaat mijn leven eraan en mijn relatie ook. En dat wil ik echt niet.’’


‘Voor ons is het iedere dag Dierendag’

04-10-2019 - 0 reacties Afgelopen zondag al kwam de Raad voor Dieraangelegenheden naar buiten met het op 4 oktober gedateerde rapport 'De Staat van het Dier - beschouwingen en opinies over de verschuivende relatie tussen mens en dier in Nederland'. Nederland blijkt te vinden dat het beter gaat met de dieren in Nederland.


Nat weekeinde: voldoende regen voor halve maand

30-09-2019 - 0 reacties Nederland heeft een nat weekeinde achter de rug. Met name zondag viel er veel neerslag. In Groningen viel regionaal ruim 40 mm, een hoeveelheid die normaal gesproken in een halve septembermaand valt. Ook de komende dagen blijft het nat.


M​arianne Thieme stopt als fractievoorzitter en Kamerlid

30-09-2019 - 0 reacties Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren vertrekt op 8 oktober 2019 uit de Tweede Kamer. Dat heeft ze zondag bekendgemaakt op een ledendag van haar partij. Kamerlid Esther Ouwehand neemt haar functie van fractievoorzitter over tot aan de verkiezi