Zondag

Zondag is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zondag en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zondag nieuws

'Alsof de wereld verging', storm blaast het dak van de boerderij van Edwin en zijn gezin

17-02-2020 - 0 reacties Het dak ging eraf, maar feest is het zeker niet in Landhorst. Zondag raakte een boerderij aan de Boekelsebaan zwaar beschadigd. Bewoner Edwin Geurts begon maandagmorgen langzaam met opruimen en herbouwen.


Eerste lentedag van het jaar is een feit

16-02-2020 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Zondag gaat de boeken in als de eerste officiële lentedag van het jaar. In De Bilt werd om 12.40 uur de 15,0 graden aangetikt, meldt WeerOnline. Van een lentedag is sprake als het kwik oploopt tot 15 graden of meer.


NVWA gaat extra controleren bij het uitrijden van mest

15-02-2020 - 20 reacties DEN HAAG - Boeren mogen vanaf zondag weer mest uitrijden. De NVWA gaat de komende weken hier extra op controleren.

,,Mest is voor ons dit jaar een speerpunt”, verklaart een NVWA-woordvoerder. ,,De stikstof die bij het uitrijden vrijkomt, staat in het middelpunt van de belangstelling. Om die reden leiden we extra mestinspecteurs op.”


Voor het eerst warmer dan 20 graden op zuidpool

13-02-2020 - 0 reacties Voor het eerst in de geschiedenis is op de zuidpool een temperatuur van boven de 20 graden gemeten. Op zondag bereikten de thermometers van Braziliaanse wetenschappers op Seymour Island in het zuidpoolgebied de 20,75 graden. Dat is bijna een graad hoger dan het vorige record van 19,8 graden, dat op Signy Isand werd gemeten in 1982.


Zondag wordt een gure lentedag, maar storm Dennis trekt aan ons voorbij

13-02-2020 - 0 reacties Storm Ciara ligt nog maar net, of een nieuwe storm kondigt zich al aan. Storm Dennis komt zondag langs, maar trekt waarschijnlijk niet met volle kracht over Nederland.


Deur blijft dicht voor geroyeerde PvdD-voorzitter

27-01-2020 - 0 reacties De Partij voor de Dieren heeft de afgezette voorzitter Sebastiaan Wolswinkel zondag geweerd van het partijcongres, ook bij de bespreking van zijn royement. Het partijbestuur hield met steun van de leden vol dat een congres zich niet leent „voor een functioneringsgesprek”.


Afgezette voorzitter Partij voor de Dieren niet welkom op congres

23-01-2020 - 0 reacties De Partij voor de Dieren houdt zondag de deur gesloten voor de afgezette partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel. Zondag houdt de partij in Amsterdam het partijcongres dat voor een groot deel juist gaat over het royeren van Wolswinkel.


Het weer in Zeeland: Kouder met kans op een bui

17-01-2020 - 0 reacties VLISSINGEN - De winterjas kan weer uit de kast. Het wordt dit weekend een stukje kouder. Niet winters, maar de temperaturen duiken van dubbele naar enkele cijfers. Het wordt 6 tot 8 graden met zowel op zaterdag als zondag kans op een bui. Dat melden de weerbureaus.


Stier die aanviel hoorde bij kudde met kalfjes: ‘Je kón geen 50 meter afstand houden’

06-01-2020 - 0 reacties UDEN - De stier die zondag een wandelaar in de Maashorst aanviel, hoorde bij een groep taurossen met ook jonge kalfjes. Deze kudde liep zowat op een bij wandelaars en fietsers populaire zandweg.


Aftrap nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw bekend

19-12-2019 - 0 reacties Tromgeroffel voor de miljoenen mensen die elk jaar op de boerendatingshow Boer Zoekt Vrouw afstemmen: de uitzenddatum van het nieuwe seizoen is bekend. Vanaf zondag 23 februari kan er om klokslag 20.30 uur genoten worden van de liefdesperikelen van tien nieuwe boeren. De serie duurt 12 weken.


Landbouw Collectief: Schouten zet ons buitenspel

08-12-2019 - 0 reacties Het Landbouw Collectief voelt zich door landbouwminister Carola Schouten buitenspel gezet in het overleg over de stikstofmaatregelen. Het verbond van boerenorganisaties schrijft dit zondag in een verklaring.


Frankrijk mogelijk naar WTO vanwege Amerikaanse tarieven - media

08-12-2019 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones)Frankrijk staat klaar om de Wereldhandelsorganisatie in te schakelen vanwege de importtarieven die de Verenigde Staten willen zetten op Franse goederen in reactie op de digitaks die Amerikaanse techbedrijven belast. Dit meldde Reuters zondag op basis van uitspraken van de Franse minister van financien Bruno Le Maire.


Dierenambulance vindt zwaargewonde vos op metrospoor in Zuid

08-12-2019 - 0 reacties De dierenambulance en medewerkers van het GVB hebben in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde vos aangetroffen op het metrospoor tussen de haltes Overamstel en RAI in het Amsterdamse stadsdeel Zuid. De vos zat vast aan de metrorails, meldt de dierenambulance via Twitter.


Pop-updoolhof van kerstbomen in Leidsche Rijn gaat zondag open

03-12-2019 - 0 reacties Het pop-updoolhof van kerstbomen in Leidsche Rijn gaat zondag open. Ruim 750 echte kerstbomen vormen het doolhof van 1.000 vierkante meter groot.


Dierenrechtenactivisten liggen naakt en bebloed in Barcelona

01-12-2019 - 0 reacties Tientallen naakte dierenrechtenactivisten hebben zondag in Barcelona geprotesteerd tegen de bontindustrie. De activisten lagen besmeurd met nepbloed midden op het Plaça de Catalunya.


De meteorologische winter begint dit weekend meteen koud

29-11-2019 - 0 reacties De astronomische winter laat nog even op zich wachten, maar de meteorologische winter begint zondag al, op 1 december. En op deze eerste dag van december krijgen we meteen een winters voorproefje. Het wordt namelijk koud.


Boeren spekken actiekas met feest in Aalten: ‘Afdwingen is het enige antwoord’

25-11-2019 - 0 reacties AALTEN - Een concert om toekomstige acties van de boeren te ondersteunen in zaal De Hofnar in Aalten trok zondag een kleine 500 bezoekers.


ʻMoed indrinkenʼ voor boerenprotesten bij ʻVeur de boerʼnʼ

18-11-2019 - 0 reacties ʻEfkes niks an de kopʼ en ʻefkes bʼj mekareʼ. Dat zijn de motto’s van ʻVeur de boerʼnʼ, het festival dat Boerensteungroep Burgers en evenementencentrum de Hofnar in Aalten (GD) op zondag 24 november organiseren.


Autoloze zondag: serieuze optie door stikstofcrisis

05-11-2019 - 0 reacties Het kabinet bekijkt of een maandelijkse autoloze zondag een oplossing is voor de stikstofcrisis. Ook een algemene snelheidsverlaging op alle snelwegen naar 100 kilometer per uur is een maatregel die het kabinet op dit moment onderzoekt.


Stikstofcrisis: dit wordt mogelijk 'de week van de waarheid'

05-11-2019 - 34 reacties Deze week zou 'de week van de waarheid' moeten worden wat betreft de stikstofmaatregelen die het kabinet gaat nemen om de woningbouw weer vlot te trekken. De verwachting is dat het kabinet vrijdag, na afloop van de wekelijkse ministerraad, bekend maakt welke maatregelen de eindstreep hebben gehaald. Daar wordt nu nog volop over gediscussieerd, want binnen de coalitie zijn de partijen het niet eens.

Er circuleert nu nog een heel lijstje met wat het kabinet "bronmaatregelen" noemt, zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. Daarop staan opties als het verlagen naar de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op alle snelwegen en het invoeren van een autoloze zondag. Ook het overstappen op veevoer met extra enzymen, waardoor koeien minder stikstof gaan uitstoten, staat ertussen.
Premier Rutte zei vrijdag al dat het "alle hens aan dek" is en dat er elke dag wordt vergaderd over de stikstofcrisis. Het kabinet wil dat de problemen in de bouw nog dit jaar worden aangepakt.

Geen taboes
Hij zei verder er geen taboes zijn en dat er over alle mogelijke maatregelen wordt gesproken. Dat betekent ook dat er in zijn eigen 'autopartij', de VVD, serieus moet worden gekeken naar de mogelijkheid om de de maximumsnelheid op alle snelwegen te verlagen. Uit berekeningen van het RIVM komt naar voren dat dit voldoende stikstofreductie oplevert om dit jaar al te beginnen met de bouw zo'n 75.000 woningen.
Voor veel VVD'ers is de maximumsnelheid een lastig punt. De Telegraaf schrijft vandaag dat er in de top van de "vroemvroempartij", de grootse partij in de coalitie, onrust is ontstaan. De krant citeert anonieme Kamerleden die dingen zeggen als: "Dit is politieke zelfmoord", en: "Nou is het wel een keer klaar met die gekkigheid. We laten ons toch niet door links regeren?"

Mix van maatregelen
Ook fractievoorzitter Dijkhoff zei gisteren na het wekelijkse coalitieoverleg dat hij "liever niet" wil dat deze maatregel wordt genomen, maar dat voor hem voorop staat dat de bouw weer op gang komt, omdat mensen anders hun baan verliezen en de economie misschien gaat haperen. "Dus er zullen dingen moeten gebeuren waar ik van baal."
Van der Wulp denkt dat het erop uitdraait dat het kabinet vrijdag een "mix van allerlei maatregelen" bekend maakt. "Daar moet je wel bij aantekenen dat dit de week van de waarheid wordt genoemd, maar dat het ook zomaar kan worden doorgeschoven naar volgende week. Want eenvoudig is het echt allemaal niet."