Zondag

Zondag nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Zondag nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Zondag nieuws

Heerlijk zomerweer op komst, 'magische' 30 graden wordt aangetikt

19-08-2019 - 0 reacties Een fijn vooruitzicht: de zomer keert komend weekeinde terug. Zowel zaterdag als zondag kan het kwik in onze provincie uitkomen op 30 graden.


Wisselvallig weekeinde

17-08-2019 - 0 reacties Vanochtend is het bewolkt en eerst ook nog regenachtig. Tijdens de rest van de dag vallen er vooral landinwaarts enkele losse buien. In de kustgebieden blijft het droger en vooral daar komt de zon soms tevoorschijn. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig, aan zee (vrij) krachtig, 3 tot 6 Bft. Het wordt 21 of 22 graden. Zondag wordt het ongeveer 20 graden en staat er aan zee nog af en toe een krachtige zuidwestenwind. Verder vallen er buien, met geleidelijk meer zon van het westen uit.


Info & Powerdagen op 31 aug & 1 sept bij CTR-T te Baak

17-08-2019 - 0 reacties Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september aanstaande houdt het CTR T-Rijbewijs wederom hun jaarlijkse INFODAGEN T-RIJBEWIJS. Alle jongens & meiden die eind dit jaar/eerste helft 2020 hun T-Rijbewijs willen halen bij deze favoriete T-opleider in de Achterhoek, zijn van harte uitgenodigd om zich volledig te laten informeren en TIJDIG aan te melden. Tijdens de infodagen kan er kennis gemaakt worden met de T-opleiding, de CBR examens en kan er een proefrondje gereden worden met de LES-TREKKERS. Vervolgens kan men zich aanmelden voor de T-opleiding met de terugkerende "CTR - TREKKERMERK JASSEN…


Waarom er dit jaar ook bloemkolen de praalwagens sieren bij het corso in Leersum

13-08-2019 - 0 reacties Komende zaterdag en zondag is het traditionele bloemencorso in Leersum. De meest gebruikte bloem op de wagens is de dahlia, maar er is dit jaar een tekort. Ter vervanging worden nu onder meer bloemkolen gebruikt. Zeven vragen aan voorzitter Hans Charvat over de nog altijd populaire optocht in Leersum.


Lokaal veel neerslag

02-08-2019 - 0 reacties Vanmorgen en vanmiddag trekken buien over het land, lokaal met onweer en veel neerslag. Tussendoor is er soms wat ruimte voor de zon en het wordt 20 tot 24 graden. De wind draait in de loop van de dag naar noordelijke richtingen en is meest matig tot vrij krachtig. In de avond wordt het geleidelijk droger. In het weekend is het vaker droog, met zonnige perioden. Zaterdag wordt het 20 tot 24 graden, zondag iets warmer. Maandag neemt de kans op buien weer toe.


Steffi en Roel van Boer zoekt Vrouw openen zondag 18e TOT-rit in Boekel

01-08-2019 - 0 reacties BOEKEL - Je bent een bekende Nederlander en Boekelaar of niet. Daarom werden Steffi Verhagen en haar vriend Roel, die ze overhield aan deelname aan Boer zoekt Vrouw, gevraagd zondag de jaarlijkse TOT-rit te openen. En de twee zeiden ja.


Droogte raakt vlinders: 'Als het zo doorgaat, zien we volgend jaar écht slachtoffers'

29-07-2019 - 0 reacties De jaarlijkse nationale vlindertelling eindigde zondag met enigszins verontrustende resultaten. Dat meldt de Vlinderstichting. Vooral door de extreme droogte nam het aantal getelde vlinders flink af.


Hete dag

26-07-2019 - 0 reacties Het wordt wederom snikheet. Op enkele plekken is er meer bewolking, maar op de meeste plaatsen blijft het zonnig. Het wordt 32 tot 39 graden met een matige zuidoosten wind. In het weekend neemt de hitte wat af door een wind uit het zuidwesten. In het noordoosten kan de hitte nog lang aanhouden. Er zijn op grote schaal (onweers)buien die al vanaf vroeg zaterdag Nederland binnen lopen en ook gedurende de zondag aanhouden. Na het weekend trekken de buien grotendeels weg.


Tiende editie van Trekkertrek Nieuw Wehl staat weer bijna voor de deur

22-07-2019 - 0 reacties Het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 juli staat in het teken van de 10de editie van Trekkertrek Nieuw Wehl. Met de hoofdingrediënten mechanisch spektakel, muziek, kinderattracties en gezelligheid is het Achterhoekse dorp Nieuw Wehl de ideale uitvalsbasis voor jong en oud. De muzikale omlijsting wordt dit jaar zaterdagavond verzorgd door showband Daltons en op zondag door Mainz. Op zaterdag en zondag staan er meer dan 80 deelnemers op de baan die strijden voor een podiumplaats. Op zaterdagavond 27 juli zal vanaf 18:00 uur tractorspektakel te zien zijn op de verlichte wedstrijdbaan.…


Vrijwel overal droog

19-07-2019 - 0 reacties Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en mogelijk valt er in het binnenland een enkel buitje. Het wordt 22 tot 26 graden bij een matige westelijk wind. Vanavond neemt de bewolking toe en later kan er in het westen wat regen vallen. Morgen trekken er een aantal forse buien over het land met kans op onweer, hagel en windstoten. In het zuidoosten kan het voor de buien uit nog 26 of 27 graden worden, in het noordwesten 22 tot 24 graden. Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog, maar is het wel minder warm.


Vrijwel overal droog

19-07-2019 - 0 reacties Vandaag zijn er stapelwolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Later in de middag kan plaatselijk een enkele bui ontstaan. Het wordt 21 tot 26 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Morgen neemt de bewolking toe. Verspreid is kans op pittige regen- en onweersbuien. Voor de buien uit wordt het nog zomers warm met 25 tot 27 graden, in het (noord)westen is het wat koeler. Zondag is het op de meeste plaatsen droog, wel een paar graden koeler. Na het weekend loopt het kwik weer een flink stuk op, ook de zon laat zich veelvuldig zien.


Video: Reconstructie brandstichting Kiel-Windeweer

18-07-2019 - 0 reacties Aan de hand van camerabeelden en Google maps was het mogelijk om een reconstructie te maken hoe de brandstichter te werk ging. Vroeg in de ochtend van zondag 7 juli bij helder licht betrad hij het erf en ging op zoek naar een plek om de brand te stichten.


Later vandaag buien

18-07-2019 - 0 reacties Vandaag neemt de bewolking verder toe. In de loop van de dag groeit de kans op buien, de meeste vallen in de oostelijke helft van het land. Bij buien is er kans op een klap onweer. Voor de buien uit wordt het zomers warm, elders is het een paar graden koeler. Vrijdag is de kans op buien kleiner. Zon en wolken wisselen elkaar af en het wordt 23 tot lokaal 25 graden. Zaterdag kunnen er wel weer regen- en onweersbuien vallen, maar blijft het wel zomers warm. Zondag is het weer een paar graden koeler.


Thaise zeekoeien continu te volgen op internet

08-07-2019 - 0 reacties In Thailand kunnen mensen vanaf zondag op internet 24 uur per dag live twee zeekoeien volgen. De zoogdieren, die de namen Mariam en Jamil hebben gekregen, zijn op een website te volgen via acht verschillende camera’s. De verzorgers hebben ook voedertijden ingesteld, zodat kijkers eventueel kunnen inschakelen.


Asbest vrijgekomen bij zeer grote boerderijbrand in Altforst

24-06-2019 - 0 reacties ALTFORST - In de nacht van zondag op maandag heeft in Altforst een grote brand gewoed in een leegstaande boerderij. Hierbij is volgens Veiligheidsregio Gelderland Zuid asbest vrijgekomen.


Culinair ontdekt: Gigot

20-06-2019 - 0 reacties Waar is de tijd van de dominicale dis? We zijn zo verwend en individueel gedreven dat samenkomen op zondag voor een maaltijd rond de ‘stamvader’ niet meer aan de orde is.


Genoeg te zien op Landbouwbeurs in Vlagtwedde

16-06-2019 - 0 reacties De Vlagtwedder Landbouwbeurs is de grootste buitenbeurs waar iedereen op het gebied van landbouw, tuinbouw, veehouderij, grondverzet, landbouwmechanisatie, loonwerk en overige dienstverlening zich kan presenteren. De beurs staat naast het zakelijke karakter vooral bekend om zijn gezelligheid en sfeer. Meer informatie landbouwbeursvlagtwedde.nl/ Zondag 16 juni 10.00…


Aalsmeer Flower Festival wordt een feest voor alle zintuigen

13-06-2019 - 0 reacties Zaterdag 15 en zondag 16 juni wordt in bloemendorp Aalsmeer de zesde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden.


Aalsmeer Flower Festival verbindt bloemen met kunst en cultuur

11-06-2019 - 0 reacties Aankomend weekend wordt in Aalsmeer op zaterdag 15 en zondag 16 juni de zesde editie van het Aalsmeer Flower Festival gehouden.


Weerbericht: Overwegend zonnige en droge dag met een matige wind

09-06-2019 - 0 reacties Het wordt zondag een overwegend zonnige dag met temperaturen tussen de 18 en 21 graden. Er staat een zwakke of matige zuidwestenwind, die aan zee vrij krachtig kan zijn.