Zondag

Zondag is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zondag en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zondag nieuws

Handelsmissie agrifood naar Jordanië en/of Libanon met André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen van het ministerie van Buitenlandse Zaken

24-04-2019 - 0 reacties Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Jordaanse/Libanese bedrijven, en de lokale markt verkennen? Ga dan van 29 juni tot en met 3 juli mee met de handelsmissie naar Jordanië en/of Libanon.Bezoek een of beide landenAfhankelijk van de uiteindelijke aanmeldingen, bekijken wij de mogelijkheid om beide landen te bezoeken met dezelfde bedrijvendelegatie. Wilt u beide landen bezoeken, geef dit dan aan bij uw inschrijving. Het bezoek aan Jordanië is op zondag 30 juni en maandag 1 juli. Het bezoek aan Libanon is op dinsdag 2 juli en woensdag 3 juli.


Weerbericht: heldere dag met in de avond kans op een bui

16-04-2019 - 0 reacties De dinsdag begint helder en de ochtend is zondag. In de avond kan er hier en daar een bui vallen.


Dierenactivisten die show Raveleijn verstoorden, krijgen 100 uur taakstraf voor smaad

15-04-2019 - 0 reacties Vier dierenactivisten die zondag de show Ravelijn in de Efteling verstoorden, hebben maandag van de officier van justitie in Breda een taakstraf van honderd uur gekregen wegens smaad. Ook mogen ze drie maanden niet in het attractiepark komen.


Wordt brexit opnieuw uitgesteld, en tot wanneer?

05-04-2019 - 0 reacties De Britse premier Theresa May laat vrijdag 5 april weten dat ze de brexit wil uitstellen tot zondag 30 juni, zo schrijft ze in een brief aan de Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Unie. Tusk daarentegen is een juist voorstander van een flexibel uitstel.


Misschien wordt Hans wel de nieuwe minister van Landbouw

05-04-2019 - 15 reacties Met de provinciale onderscheiding Hertog Jan op zak, een staande ovatie tijdens een volgepakt ZLTO Congres en een persoonlijke noot van landbouwminister Carola Schouten nam Hans Huijbers donderdag op zijn eigen erf in Wintelre afscheid als voorzitter. Zondag volgt de 'boerenreceptie'.

Op de vraag wat hij na tien jaar ZLTO voorzitterschap zou gaan doen, antwoordde Hans Huijbers de afgelopen maanden steevast met: 'Koeien melken'. Maar dat het daarbij blijft, daar gelooft landbouwminister Carola Schouten 'helemaal niks van'.

'Hij krijgt vast ergens een nieuwe bestuurlijke rol. Wat zijn politieke aspiraties zijn, weet ik niet, maar misschien wordt Hans wel de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit', zei ze vlak voor haar vertrek. 'En voor ingewikkelde dossiers, zoals de herziening van het huidige mestbeleid, zal ik hem bellen voor advies.'


Orchideeëndokter bij kwekerij Fransen Orchideeën tijdens Kom in de Kas

02-04-2019 - 0 reacties Op zaterdag 6 en zondag 7 april vindt het publieksevenement Kom in de Kas plaats. Het evenement waarbij verschillende kwekers van groente, bloemen en planten hun deuren openen.


Grondlegger Nobels Group overleden

28-03-2019 - 0 reacties Op zondag 24 maart is Arnold van Nobelen op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was de grondlegger van Nobels Group in Noordwijkerhout. Van Nobelen begon In 1955 achter zijn ouderlijk huis in een schuur met het bouwen van machines voor de bollenstreek.


Europees Parlement akkoord met beëindigen zomer- en wintertijd in 2021

27-03-2019 - 59 reacties
Originele beschrijving

Het Europees Parlement steunt het voorstel van de Europese Commissie om de wisseling zomer- en wintertijd te beëindigen, maar stemde wel voor een uitstel van 2019 naar 2021. Lidstaten die de zomertijd als standaardtijd willen, verzetten op de laatste zondag van maart 2021 voor het laatst de klok. - Download de Agri24 app


Aspergeseizoen feestelijk geopend tijdens open dag

25-03-2019 - 0 reacties Op zondag 24 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij familie Linders in Beringe.
Veiling eerste kistje asperges voor Alzheimer Café Peel en Maas
Aspergeseizoen officieel geopend Tijdens het officiële programma…


May wil brexit tot 30 juni uitstellen

20-03-2019 - 0 reacties De Britse premier Theresa May heeft de Europese Unie gevraagd om de brexit tot zondag 30 juni uit te stellen. Dat blijkt woensdag 20 maart uit een brief van May aan Donald Tusk, de president van de EU.


Dode man aangetroffen op parkeerdak FloraHolland Naaldwijk

18-03-2019 - 0 reacties Op het parkeerdek van FloraHolland Naaldwijk is in de nacht van zondag op maandag een overleden persoon aangetroffen. Het slachtoffer zat in een geparkeerde auto. Er zijn nog een drietal ambulances ter plaatse geweest, maar de medische hulp mocht niet meer baten.


VN veroordeelt reactie Hamas op voedselprotesten in Gaza

17-03-2019 - 0 reacties De VN-gezant voor vrede in het Midden-Oosten heeft zondag het optreden van de Palestijnse groepering Hamas tegen demonstranten in de Gazastrook veroordeeld. De beweging is de afgelopen dagen met veel arrestaties en geweld opgetreden tegen Palestijnen die demonstreren tegen hoge voedselprijzen.


'Wij boeren hebben veruit het beste klimaatverhaal'

11-03-2019 - 0 reacties Akkerbouwer Piet Hermus deed zondag mee aan de Klimaatmars in Amsterdam om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Hij roept meer landbouwers op zijn voorbeeld te volgen.

Waarom deed u als landbouwer mee aan deze Klimaatmars?
'Ik zie deze mars vooral als een kans. Wij boeren hebben veruit het beste klimaatverhaal. Wij ondervinden nu al de gevolgen van klimaatverandering, maar hebben direct ook de oplossingen in huis. Uit de doorrekening van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat alleen de landbouw op koers ligt om de klimaatdoelen te halen. Dat kan geen andere maatschappelijke sector ons nazeggen.'


Boer Hermus uit Den Hoek exotische publiekstrekker in Amsterdamse klimaatmars

11-03-2019 - 1 reacties AMSTERDAM/ZEVENBERGSCHEN HOEK - Met zijn trekker en platte kar tussen de medebetogers in de klimaatmars door Amsterdam heeft landbouwer Piet Hermus uit Zevenbergschen Hoek zich zondag ontpopt tot een exotische attractie. ,,Maar wel met goede gesprekken op de wagen en langs de route. Boeren, burgers en buitenlui moeten samen het tij keren. Doorsnurken is geen optie.”

Hermus was zaterdag vanuit Den Hoek vertrokken met zijn tractor, 140 kilometer binnendoor richting hoofdstad, navigerend op zijn gsm. ,,Ik mocht overnachten bij een melkveehouder in Weesp, zondagmorgen reed ik Amsterdam al in toen de stad nog niet wakker was.”


‘Brexit kan worden teruggedraaid’

10-03-2019 - 0 reacties LONDEN (ANP/RTR) - Het is mogelijk dat de keuze van de Britten om uit de EU te stappen wordt teruggedraaid, als Britse parlementsleden de exit-deal van premier Theresa May wegstemmen. Daarvoor waarschuwt de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt. Hij reageerde zondag tegen de BBC op geluiden over een zware nederlaag die May mogelijk staat te wachten.
Het bericht ‘Brexit kan worden teruggedraaid’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


12de Landbouwminiaturenbeurs te Hoegaarden in beeld

04-03-2019 - 0 reacties Voor de 12de maal organiseerde LMVB/AMAB of de Landbouw Miniaturen Vereniging België op zondag 3 maart te Hoegaarden zijn jaarlijkse ...


Maandagochtend code geel in de hele regio

03-03-2019 - 0 reacties REGIO - Het weer zal zondag en maandag onstuimig zijn in de regio. Voor maandagochtend is er zelfs code geel afgegeven.


Doodgebeten schapen in Daarle nader onderzocht

28-02-2019 - 0 reacties DAARLE/HEETEN - In Daarle zijn afgelopen zondag vijf schapen doodgebeten. Een aantal dagen daarvoor kwamen er meldingen van schapenboeren in Lemelerveld (4) en Heeten (2). Het is nog niet bekend of het om een actie van een wolf gaat.


Fotoserie Sima: nieuw bandendrukwisselsysteem en meer innovaties

25-02-2019 - 0 reacties Fiat bestond vorig jaar 100 jaar en in dat kader hebben ze twee modellen in de oude kleuren op de markt gebracht. Daarnaast een speciale jubileumuitvoering die niet te koop is. Afgelopen zondag onthulde Case IH zijn Versus. Het is een kleinere serie trekkers met traploze transmissie. De Trueflex is een flexibel maaibord van Geringhoff. Naast het maaibord is ook de haspel flexibel. Een luchtsysteem blaast bovendien de zaadjes op het transportdoek. Een interessante ontwikkeling voor gewassen met lichte zaadjes, zoals koolzaad, in combinatie met minder vlakke percelen. Hardi…


Trekker doolhof XXXLandtechnik Tage AGRAVIS Technik BvL 2019 in Meppen

23-02-2019 - 3 reacties  Zaterdag 23 en zondag 24 februari vanaf 10.00 uur kunt u er terecht en genieten van al het moois. Op meer dan 35.000 m² presenteren zij talrijke nieuwe machines en occasions. Er wordt een breed programma voor het hele gezin geboden. De entree is gratis. Agravis Technik BvL GmbH, Kopenhagener Straße 1, 49716 Meppen (Nedersaksen).