Warm

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Warm. Warm is een van de 18252 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Warm nieuws

Kia Concept EV9: elektrische SUV klaar voor debuut

11-11-2021 - 0 reacties Kia heeft de elektrosmaak al even te pakken. Na de succesvolle e-Niro en de warm ontvangen EV6 blikt het merk al vooruit op een nieuwe grote elektrische SUV. Het merk geeft de eerste designschetsen van de EV9 vrij.


Koe Jannet komt bij van zware bevalling in een lekker warme ‘Ja-Koe-Zie’

04-10-2021 - 22 reacties De zwartbonte Jannet heeft gekalfd. Door melkziekte kan ze niet overeind komen. De boer belt met Christa van Veen van het Therapeutisch Koebad uit Hazerswoude. Zij komt met een vrachtwagen voorrijden met daarop de ‘Ja-Koe-Zie’ en een tank warm water.


September was warm en zeer droog

01-10-2021 - 0 reacties September is zeer droog en ook warm verlopen. De maand eindigt op de zevende plek van warmste septembermaanden sinds 1901, meldt het KNMI. Het was gemiddeld 15,9 graden Celsius, terwijl het langjarig gemiddelde voor september 14,7 graden aangeeft.


Het warmste plekje van Nederland was in september te vinden in de provincie Groningen. Verder kwam Noord-Nederland er qua zonuren nogal bekaaid af

29-09-2021 - 0 reacties De zomer viel tegen en was vooral fris en nat, maar de maand september was opvallend warm, zonnig en droog. Uit cijfers van Weeronline blijkt dat het maandrecord qua temperatuur op 9 september gevestigd werd in Nieuw-Beerta. Daar werd het die dag 28,5 graden.


Excursie moet raadsleden Asten warm krijgen voor fruitteelt onder zonnepanelen

15-09-2021 - 0 reacties ASTEN-HEUSDEN - Zonnepanelen in combinatie met frambozenteelt: als het aan het college van Asten ligt, veegt de gemeenteraad dat plan van tafel. Initiatiefneemster Ilse van Bommel neemt de raadsleden mee op excursie in de hoop hen te overtuigen.


Deze schapenhouder uit Drachten heeft geen hoge hekken, maar gebruikt lama's om wolven weg te houden

21-08-2021 - 0 reacties Emile Feringa uit Drachten zoekt het niet in hoge hekken om zijn schapen te beschermen tegen een wolvenaanval. Een handvol waakzame lama’s loopt zich al warm .


Na regen komt zonneschijn: vanaf woensdag volop zon en warm

09-08-2021 - 0 reacties


Teeltwensen van boeren niet meer leidend bij waterbeheer door Waterschappen

05-08-2021 - 15 reacties EERSEL/MIDDELBEERS - Soms komt het water met bakken uit de hemel, zoals recent bij de overstromingsramp in België, Duitsland en Limburg. Op ander momenten is het langdurig warm en droog en daalt het waterpeil.


Waterschap De Dommel trekt deel van sproeiverbod in

27-07-2021 - 0 reacties Waterschap De Dommel in Midden- en Oost-Brabant heeft het sproeiverbod in een deel van zijn gebied opgeheven. Dat is bijzonder, omdat De Dommel de laatste jaren steeds een van de eerste waterschappen was waar een sproeiverbod ging gelden. Vorig jaar had De Dommel het langdurigste sproeiverbod ooit tot ver in december. Dit jaar gold het verbod op sproeien vanaf half juni.

De zandgronden van Midden-Brabant hebben snel last van droogte. Dat komt door lage grondwaterstanden en doordat de beken in het gebied gevoed worden door regen. Als het niet regent, komen de beken droog te staan.

De recente regen heeft voor voldoende water in sloten en beken gezorgd, aldus het schap. Daarom mag oppervlaktewater uit het gebied ten noorden van het Wilhelminakanaal tussen Tilburg en Beek en Donk weer gebruikt worden om te sproeien. Maar het blijft volgens het schap wel zaak om zoveel mogelijk water vast te houden in het gebied. De grondwaterstand is nog steeds erg laag. En als het even droog en warm is, slaat de droogte weer toe.

LEES OOK: Sproeiverbod voor grootste deel van het Dommelgebied


Deel biologische aardappeloogst verpieterd door zomerse nattigheid

14-07-2021 - 0 reacties Een groot deel van de biologische aardappeloogst gaat dit jaar naar verwachting verloren doordat de planten zijn aangetast door een schimmel. Die veroorzaakt de aardappelziekte phytophthora en gedijt goed in warm en nat weer, zoals deze zomer het geval is in Nederland.


30,6 graden bereikt, eerste lokale tropische dag van het jaar

16-06-2021 - 0 reacties Voor het eerst dit jaar is het ergens in het land tropisch warm geworden (30,0 graden of meer). In Ell steeg de temperatuur om 14:40 uur naar 30,6 graden en daarmee is het de eerste lokale tropische dag van het jaar.


Gruweldood voor reekalfjes in grasmaaiers, daarom moeten ze gered worden

10-06-2021 - 0 reacties Reekalfjes die een gruwelijk dood sterven omdat ze in grasmaaiers terechtkomen, het is een waar schrikbeeld voor boswachter Erik de Jonge. Daarom zoekt hij vrijwilligers die hem maandagochtend willen helpen om in de weilanden tussen Woensdrecht en Bergen op Zoom te speuren naar kalfjes. Later die dag wordt er daar gemaaid. "Als we niets doen, belanden ze bijna allemaal in de maaier."
Boswachter De Jonge van Brabants Landschap vertelt dat de graslanden in het gebied verhuurd worden aan boeren. Die mogen er pas vanaf half juni maaien: "Dat is goed voor de weidevogels, jonge kieviten kunnen nu bijvoorbeeld al lopen. En ook voor bijen en libellen en andere insecten, die afhankelijk zijn van bloeiende bloemen. In het vroege voorjaar bloeit er nog weinig, dan moet je de bloemen die in het grasland bloeien niet ook nog afmaaien."
Maar vanaf volgende week mogen de grasmaaiers wél tevoorschijn komen. En er is één diersoort in het bijzonder, voor wie dat elk jaar grote gevaren oplevert: de reeën dus. Die hebben juist nu een geboortepiek en de kalfjes vinden het heerlijk in de graslanden: "In het gras is het lekker vroeg warm en roofdieren kunnen hen daar moeilijk vinden. Ze zijn superklein, als konijntjes. "
Dat ze niet opvallen in het hoge gras, is tijdens het maaien precies het probleem. De kalfjes gaan niet op de vlucht voor de machines en blijven weerloos liggen, met de dood als gevolg. Vorig jaar werd er met zo'n vijftig mensen gespeurd naar reetjes in het gebied van De Jonge, maar zelfs toen ging het daarna nog een paar keer mis. "Er waren toch nog vier of vijf maai-slachtoffers." Hij vervolgt: "Dan zie je 's avonds een moedergeit heen en weer drentelen of een groepje kraaien rondvliegen en dan ligt er ergens een dood kalfje. Dat is gewoon vreselijk."
De Jonge denkt dat er nu door de coronacrisis misschien nog wel meer kleintjes tussen de groene sprieten een veilig, rustig plekje zoeken. "Omdat het in het bosgebied nu druk is met mensen." De schade zoveel mogelijk beperken, dat is het doel van de boswachter. "Want als we niets doen, belanden ze bijna allemaal in de grasmaaier." Daarom is hij naarstig op zoek naar vrijwilligers, die maandag met het krieken van de dag met hem de graslanden in willen.
Mensen die aanstaande maandag willen helpen, kunnen zich met een persoonlijk bericht op Twitter bij de boswachter melden. "We beginnen rond zes uur, dus je moet vroeg uit je nest. En het is zwaar lopen in het natte gras, dus je moet wel fit zijn. En vooral ook zin hebben!" Ook mensen die niet de hele ochtend kunnen helpen zijn van harte welkom.
Een ding is zeker, alleen kan de boswachter niet alle reekalfjes in het gebied redden: "We moeten enorm veel land afspeuren, wel een paar honderd hectare. Zonder tientallen vrijwilligers, heb ik een probleem."
LEES OOK:
Boswachter redt zeven reekalfjes van de maaidood, want 'niks doen is geen optie'
'Kan wel janken!' Maaier hakt pootjes af van reekalfje bij Bergen op Zoom


Het wordt steeds meer zomer. Na het weekend mogelijk eerste tropische dag: maandag in Limburg kans op 30 graden. Maar wordt het ook snikheet in Drenth

09-06-2021 - 8 reacties Maandag is mogelijk de eerste dag dat het tropisch warm wordt in Nederland dit jaar. Volgens Weer.nl kan het lokaal 30 graden worden.


International 423 - De versnellingsbak word warm

02-06-2021 - 3 reacties Als we een tijdje rijden word de deksel van de versnellingsbak warm. Klopt dit of is er iets niet goed? De olie moet ook vervangen worden maar kan dit de oorzaak zijn? De bak raast ook als je rijd. Het is het ongesynchroniseerde bak van een inter 423.


Nog even doorbijten: er komt warm en zonnig weer aan

24-05-2021 - 22 reacties Het is nog even afzien voor mensen die niet van regen houden, maar aan het eind van deze week wordt het eindelijk droog én warm. Aankomend weekend kunnen we zelfs de 20 graden aantikken.


Nattigheid wordt Gennepse ooievaars fataal: vier jonge kuikens in nest op stadhuis overleden

19-05-2021 - 0 reacties GENNEP - De jonge ooievaars in het nest op het dak van het stadhuis in Gennep leven niet meer. Het natte en koude weer is ze fataal geworden. ,,Het weer loopt achter", zegt de Beugense ooievaarskenner Leo Daanen. De dieren waren door hun ouders simpelweg niet meer warm te krijgen.


Nog even doorbijten in dit herfstweer, maar de zonnige tijd komt eraan

03-05-2021 - 1 reacties De zomer nadert. Vanaf volgend weekeinde kunnen we warm weer verwachten. In het zuiden kan het kwik zelfs oplopen tot 25 graden, meldt Weerplaza.


Het kwik stijgt woensdag tot ruim boven de twintig graden

28-03-2021 - 0 reacties Het lijkt woensdag lekker warm te worden in onze provincie. Het kwik stijgt tot ruim boven de twintig graden. Als de voorspellingen kloppen, wordt het 23 graden op sommige plekken in Gelderland.


Als de aarde te warm wordt kunnen deze 11.500 soorten zoetwatervissen nergens heen

16-03-2021 - 0 reacties Vissen in rivieren hebben net zoveel last van de opwarming van de aarde als dieren op het land, blijkt uit een maandag gepubliceerde studie.


“Tuinbouw is een interessante sector voor hackers”

05-03-2021 - 0 reacties Tholen - Opeens wordt het wel erg warm in de kas. De groeibuis blijkt maximaal te stoken en de ramen zijn dicht. De scherminstallatie lijkt niet te reageren op de instraling van de zon en de irrigatie staat op standje nul. De klimaatcomputer reageert niet meer op aanpassingen, maar geeft een onbekende…