Regen

Al het Regen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Regen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Regen nieuws

Meteorologische winter start met licht winters weer in eerste helft december

01-12-2021 - 0 reacties REGIO - Woensdag is de meteorologische winter begonnen. Na het zachte en onstuimige weer van woensdag wordt het vrij koud en (licht) winters, maar uiteindelijk houdt dat winterse weer geen stand. Als geheel wordt december een normale maand, waarbij regelmatig regen valt en het vaak ook somber is.


Koning en koningin kijken vandaag naar Ap zijn uitvinding: machine maakt regen in de woestijn

02-11-2021 - 0 reacties De wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai draait wat Nederland betreft om voedsel, water en energie. Met de regenmachine van Ap Verheggen als hoogtepunt. ,,Mensen reageren vol ongeloof.’’


Het wordt komende week genieten: 'Uitschieters naar boven qua temperatuur'

24-10-2021 - 0 reacties Weerman Raymond Klaassen heeft goed nieuws voor komende week. "Ik denk dat het best wel genieten wordt", vertelde hij zondagochtend in het Omroep Brabant-radioprogramma Weekend!
Ook deze zondag begon stralend. "En het goede nieuws is dat dit heel de dag zo blijft", vertelde de weerman van Weerplaza. "Dit wordt een heel zonnige zondag. Er kunnen af en toe wat wolkensluiers voorbijschuiven, maar de zon heeft daar helemaal geen last van. Het wordt 13 of 14 graden bij een zwak tot matige zuidoosten wind." Uitschieters naar bovenMaandag krijgen we volgens hem een heel ander weerbeeld. "Dan trekken er wolkenvelden over de provincie en kan er af en toe wat regen vallen. Met name in het westen van de provincie is die kans overdag vrij groot. In het oosten zal het dan wat droger blijven, maar ook daar kan een beetje regen vallen." Het wordt wel een tikje warmer dan zondag: 14 of 15 graden bij een matige zuidwesten wind. "Maar het goede nieuws is dat ook dit weerbeeld een kort leven beschoren is. Vanaf dinsdag ziet het er helemaal niet verkeerd uit in Brabant. Ik verwacht een hele reeks droge dagen, ik denk dat het best wel genieten wordt. Heel misschien krijgen we dinsdag nog te maken met een enkel buitje, maar verder zal het droog zijn met zonnige perioden. De ene dag wat meer zon dan de andere dag, maar het ziet er gewoon heel goed uit. De temperatuur loopt daarbij nog wat verder op en later in de week kunnen hier nog uitschieters naar boven bij zitten."


Genoeg van regen en harde wind? Er is rustig herfstweer in het weekend op komst

22-10-2021 - 0 reacties Er komt geleidelijk een einde aan het onstuimige en natte weer van de afgelopen dagen. In het weekend is het rustig en wisselen wolkenvelden en zon elkaar af.


Bliksem doodt zeven paarden: 'Ik wist meteen dat het mis was'

30-09-2021 - 0 reacties Aan de manier waarop de paarden gistermiddag tijdens een felle bui door de wei stormden, zag Sjaak Ogier direct dat er iets niet in de haak was. "Als het begint te regenen en te hagelen, lopen ze altijd zover als ze kunnen en gaan ze met hun achterwerk naar de regen staan. Maar dit keer liepen er opeens weer paarden terug. Alle kanten op. Dat doen ze nooit."


Dit is de weersverwachting voor komend weekend: het blijft droog en de zon laat zich vooral zondag zien in Drenthe en Groningen. Volgende week gaat de

03-09-2021 - 0 reacties Goed nieuws voor mensen die dit weekend naar buiten willen. Er wordt geen regen verwacht in Drenthe en Groningen en vooral zondag belooft een zonnige dag te worden.


"Tot nu toe stroef verloop aardbeienseizoen, maar goede hoop voor de komende periode"

19-08-2021 - 0 reacties Tholen – "Het seizoen voor aardbeien is tot nu toe stroef verlopen", zegt Luc Bruneel van Coöperatie Hoogstraten. "Aardbeien groeien het best bij veel (zon)licht en de koude zomer met veel regen maakt dat de aardbeien niet de kwaliteit hebben van vorig jaar. Bij Hoogstraten leveren we een constante…


Piets weerbericht: Herfst met regen en windstoten tot in kracht 9

16-08-2021 - 0 reacties Vandaag is het compleet herfst met in de kustgebieden, boven de meren en in het
Het bericht Piets weerbericht: Herfst met regen en windstoten tot in kracht 9 verscheen eerst op Nieuws.nl.


Na regen komt zonneschijn: vanaf woensdag volop zon en warm

09-08-2021 - 0 reacties


Weerbericht: Veel regen met kans op onweer, hagel en een klein beetje zon

08-08-2021 - 0 reacties In de nacht van zaterdag op zondag trokken er nieuwe buien over het land. Ook overdag valt er veel regen, vooral in het westen en noorden van het land. Lokaal is kans op onweer en hagel.


Waterschap: Valkenburg beschermen tegen wateroverlast is onmogelijk

29-07-2021 - 0 reacties Het is vrijwel onmogelijk om Valkenburg te beschermen tegen zo'n enorme hoeveelheid regen als bij het noodweer van twee weken geleden naar beneden kwam. Dat zou te veel vragen van het landschap en de toerismebranche, zegt Har Frenken van het Waterschap Limburg.
"We hebben 500 waterbuffers in het Heuvelland. Toch is 90 procent van het hemelwater binnen een mum van tijd beneden", legt Frenken uit. Volgens hem houden de hellingbossen nauwelijks water vast, omdat de ondergrond van steen is.
Kabbelend riviertje
"Al dat water trechtert naar de dalen, waardoor je een enorme ophoping krijgt. Als je dat wilt voorkomen, moet je boven in de heuvels meer water vasthouden, of het stroomgebied van de Geul verbreden."
"Je belandt dan in de eeuwige discussie over het belang van veiligheid versus toerisme. Mensen zitten nu eenmaal graag op een terrasje aan een kabbelend riviertje. Dat kan niet meer als je de Geul meer ruimte wilt geven. En dan nog, het Geuldal is volgebouwd. Zeker in Valkenburg zelf is er geen ruimte. En we kunnen het water niet om Valkenburg heen leiden", aldus Frenken tegen 1Limburg.
Akkerbouw
Een andere optie is de aanleg van meer waterbuffers in de heuvels. Maar ook dat stuit op bezwaren, zegt de bestuurder van het waterschap. "Je kunt meer waterbuffers aanleggen, maar we willen geen maanlandschap van het heuvelland maken. Het blijft een enorm moeilijke afweging."
Toch zijn er wel wat maatregelen mogelijk. Het waterschap is bijvoorbeeld met boeren in gesprek over de beplanting van akkerbouwpercelen. "Als een akker vol staat, stroomt het water minder snel weg. Zo zijn er meer maatregelen waarmee je kunt zorgen dat het water minder snel naar beneden stroomt."
Die maatregelen kwamen tot nu toe moeilijk van de grond door geldgebrek. Maar het waterschap ziet wel een lichtpuntje. Volgens Frenken staat het probleem van de wateroverlast bovenaan de agenda, ook in Den Haag.


Waterschap De Dommel trekt deel van sproeiverbod in

27-07-2021 - 0 reacties Waterschap De Dommel in Midden- en Oost-Brabant heeft het sproeiverbod in een deel van zijn gebied opgeheven. Dat is bijzonder, omdat De Dommel de laatste jaren steeds een van de eerste waterschappen was waar een sproeiverbod ging gelden. Vorig jaar had De Dommel het langdurigste sproeiverbod ooit tot ver in december. Dit jaar gold het verbod op sproeien vanaf half juni.

De zandgronden van Midden-Brabant hebben snel last van droogte. Dat komt door lage grondwaterstanden en doordat de beken in het gebied gevoed worden door regen. Als het niet regent, komen de beken droog te staan.

De recente regen heeft voor voldoende water in sloten en beken gezorgd, aldus het schap. Daarom mag oppervlaktewater uit het gebied ten noorden van het Wilhelminakanaal tussen Tilburg en Beek en Donk weer gebruikt worden om te sproeien. Maar het blijft volgens het schap wel zaak om zoveel mogelijk water vast te houden in het gebied. De grondwaterstand is nog steeds erg laag. En als het even droog en warm is, slaat de droogte weer toe.

LEES OOK: Sproeiverbod voor grootste deel van het Dommelgebied


Staatsbosbeheer: ‘Uiterwaarden tijdelijk afgesloten vanwege extreme hoeveelheden regen’

16-07-2021 - 0 reacties Voor de bescherming van de dieren sluit Staatsbosbeheer de toegangen van hoger gelegen delen in het Rivierengebied vanaf vrijdag 16 juli tijdelijk af voor bezoekers. Oorzaak: extreme hoeveelheden regen, gevallen in Limburg, België, Duitsland en Zwitserland.


Bijna alle geëvacueerde Zuid-Limburgers weer naar huis, regen trekt weg uit Limburg

16-07-2021 - 0 reacties In dit liveblog leest u het laatste nieuws over de wateroverlast in Limburg, België en Duitsland.


Hoogtepunt waterstanden nog niet bereikt, ook vandaag nog veel regen

15-07-2021 - 0 reacties Nu de hevigste regenval in Zuid-Limburg voorbij is dient het volgende probleem zich aan: de afvoer van al dat water. "Het hoogtepunt van de Maas is nog lang niet bereikt", zegt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke.
De komende paar dagen stijgt het water in de rivier nog. "Dat begint in het zuiden waar het hoogtepunt vanavond bereikt wordt en gaat dan stroomafwaarts in noordelijke richting. In Venlo staat de rivier morgenavond of misschien pas zaterdag op het hoogst. Pas na het weekend begint het water weer flink te zakken."
Niet alleen het water in de Maas stijgt nog. Ook in kleine rivieren groeit het nog. Vanochtend rond 05.30 uur werd het hoogtepunt van de Geul bij Valkenburg bereikt. Dat water stroomt nu richting de Maas bij Maastricht.
Overigens is het nog niet gedaan met de regenval. Kuipers Munneke verwacht dat er tussen de 20 en 40 millimeter regen valt, niet alleen in Limburg, ook in de rest van het land.
"Dat is nog steeds meer dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar. maar dat is aanzienlijk minder dan wat er gisteren viel: meer dan 100 millimeter in sommige delen van Limburg."
Code geel
Voor alle provincies geldt vandaag code geel voor de regen, behalve in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. De meeste overlast zal nog steeds in Limburg zijn, verwacht de weerman.
"In andere delen van het land kan er misschien plaatselijk een ondergelopen straat zijn, maar zo erg als in Limburg verwacht ik het nergens."
Veel overlast
Zuid-Limburg had gisteren te kampen met hevige regenval. Dat leidde tot ondergelopen straten. Vooral huishoudens in Valkenburg, Simpelveld en Hoensbroek hadden veel overlast. Er gold een weercode rood, maar die werd na middernacht ingetrokken.
In Valkenburg werden twee verzorgingshuizen en een hospice geëvacueerd. Ook waren er verschillende stroomstoringen in de stad.
In Hoensbroek, bij Heerlen, bestond tot gisteravond laat de dreiging dat een wateropvangplaats zou overstromen, met alle gevolgen van dien voor een wijk ernaast. De A76 tussen Simpelveld en de Duitse grens was enige tijd afgesloten omdat er water op de weg lag.


Veel regen: 'Hoge waterstanden en natte uiterwaarden'

13-07-2021 - 0 reacties De twee Limburgse veiligheidsregio's waarschuwen voor (plotselinge) stijging van de waterstand in de Maas, zijrivieren en beken in heel Limburg door de vele regen die tot en met donderdag wordt verwacht.


Zeer veel regen op komst

12-07-2021 - 35 reacties AMSTERDAM - Wie deze week op vakantie gaat in eigen land, kan maar beter een paraplu meenemen: er wordt zeer veel regen verwacht. Met name in het zuidoosten zal het flink tekeer gaan. In de Maas en omliggende beken kan de waterstand daardoor flink oplopen.


Bakken met regen voor Zuidwest-Drenthe en Kop van Overijssel.

05-07-2021 - 18 reacties GIETHOORN - Zuidwest-Drenthe en de Kop van Overijssel zijn gisteravond getroffen door zware regenval en hevige onweersbuien.


Zeldzame wolkbreuk trekt dinsdagochtend over Noord-Holland

29-06-2021 - 0 reacties Een flinke wolkbreuk zadelt delen van Noord-Holland dinsdagochtend op met een zeldzame hoeveelheid regen. Volgens Weerplaza valt op sommige plekken in West-Friesland meer dan 30 millimeter in een uur. Bij een normale regenbui valt er 4 tot 5 millimeter regen.


Binnen etmaal bijna zoveel regen in Achterhoek en Twente als anders in hele maand

21-06-2021 - 29 reacties HAAKSBERGEN/ENSCHEDE/WINTERSWIJK - 51,6 millimeter regen in Meddo (Winterswijk), 48,6 millimeter in Haaksbergen, 48,0 in Enschede: de score aan regenwater in regenmeters en regentonnen en tijdelijk in wadi's was vanmorgen enorm. WeerOnline becijfert hoe in de Achterhoek en Twente bijna zoveel viel als anders in de hele maand.