Regen

Regen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Regen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Regen nieuws

Regen- en onweersbuien

20-07-2019 - 0 reacties Regen- en onweersbuien trekken van west naar oost over het land. Vanmiddag breekt de zon weer door, maar ontstaan er ook weer nieuwe buien. Daarbij is opnieuw kans op onweer, ook kunnen hagel, zware windstoten en veel regen in korte tijd voorkomen. Het wordt 22 tot 24 graden in het westen en noorden, in het oosten en zuidoosten kan het 25 tot 28 graden worden. Morgen is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Het wordt dan 21 tot 26 graden. Na het wordt het een flink stuk warmer.


Vrijwel overal droog

19-07-2019 - 0 reacties Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en mogelijk valt er in het binnenland een enkel buitje. Het wordt 22 tot 26 graden bij een matige westelijk wind. Vanavond neemt de bewolking toe en later kan er in het westen wat regen vallen. Morgen trekken er een aantal forse buien over het land met kans op onweer, hagel en windstoten. In het zuidoosten kan het voor de buien uit nog 26 of 27 graden worden, in het noordwesten 22 tot 24 graden. Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog, maar is het wel minder warm.


Verplaatsbaar afdak voor sleufsilo’s

18-07-2019 - 0 reacties Sinds kort is een schuifbaar dak voor sleufsilo’s op de markt. De deels afgedekte sleufsilo zorgt voor een prettig werkklimaat bij regen en wind, maar moet ook schimmelvorming door opwarming bij zonnige dagen voorkomen.


Voordat langdurige hitteperiode aanbreekt eerst nog regen

18-07-2019 - 2 reacties Steeds meer specifieke beregeningsverboden


Grashakselen in de nacht door Loonbedrijf Maas uit Markelo

16-07-2019 - 0 reacties In de nacht van 18 op 19 juni is Loonbedrijf Maas uit Markelo nog druk in de weer om het gras vóór de regen van het land te halen. Een indrukwekkend schouwspel van groot materieel in het holst van de nacht op een perceel aan de Plasdijk te Markelo.


Overwegend bewolkt met soms een spat regen

15-07-2019 - 0 reacties Bewolking heeft de overhand. Uit dikkere bewolking kan soms ook een spat lichte regen of motregen vallen. Later vandaag kan regionaal de zon soms toch even doorbreken, meldt Boerenbusiness Agroweer


Soms een spat regen

15-07-2019 - 0 reacties Bewolking heeft de overhand. Uit dikkere bewolking kan soms ook een spat lichte regen of motregen vallen. Later vandaag kan regionaal de zon soms toch even doorbreken. Het wordt 17 graden in het noorden tot lokaal 20 in Limburg. Morgen start opnieuw grijs, ook is her en der wat lichte regen of motregen mogelijk. Later op de dag is er meer ruimte voor de zon. Het wordt 19 tot 23 graden, maar daar waar de zon langer schijnt kan het iets warmer worden. Woensdag is er vaker zon, ook is het vrijwel droog. De maxima liggen dan rond 23 graden.


Zware onweersbuien trekken over Nederland, hoosbuien zetten straten Noord-Veluwe onder water

12-07-2019 - 0 reacties Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege stevige onweersbuien met mogelijk hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd. In een uur tijd kan er twintig tot dertig millimeter regen vallen. Ook komen windstoten voor van rond de 60 kilometer per uur.


Akkerbouwer is totale controle kwijt door droogte

12-07-2019 - 0 reacties 'Je ziet aan het gewas, dat het helemaal niets meer heeft', vertelt akkerbouwer Bert Sloetjes uit Halle. Hij is volop aan het beregenen en wacht met smart op regen. Het is bij hem zelfs nog droger dan vorig jaar.


Zware onweersbuien trekken over Nederland

12-07-2019 - 0 reacties Het KNMI heeft code geel afgegeven voor stevige onweersbuien, met mogelijk hagel en lokaal veel neerslag en in korte tijd. In een uur tijd kan er twintig tot dertig millimeter regen vallen. Ook komen windstoten voor van rond de 60 kilometer per uur.


Percelen ontvangen neerslag met open armen

12-07-2019 - 0 reacties Op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni viel er in vrijwel heel Nederland neerslag. Voor alle percelen is regen zeer welkom. Op percelen waar niet beregend kan worden was het begin van de week de situatie kritisch, daar lijkt nu wat lucht te komen.


Het gaat flink plenzen: morgen ‘buienstraten’ verwacht in Twente

11-07-2019 - 0 reacties ENSCHEDE - Verruil de parasol maar voor een paraplu, morgen gaat het op sommige plekken in Oost-Nederland flink plenzen. Weerplaza verwacht lokaal zelfs ‘buienstraten’ die gepaard gaan met heel veel regen en onweer.


Weerbericht: Regen en hogere temperaturen leiden mogelijk tot onweer

11-07-2019 - 0 reacties Donderdag schijnt soms de zon, maar vaak overheerst bewolking. In het binnenland ontstaan verspreid buien, mogelijk met een klap onweer. Het wordt daarbij 20 graden in het noordwesten tot 25 graden in het zuidoosten.


Na plensbuien mogelijk een nieuwe hittegolf

11-07-2019 - 0 reacties Mooi weer om mest uit te rijden. Grote kans dat de zware buien die op het programma staan een einde maken aan de ergste droogte, met name op de zandgronden. Vooral morgen kleurt de buienradar rood. Sinds gistermiddag is er al 5-10 mm regen gevallen, uitgezonderd delen van Drenthe en Zuid-Nederland. Klik hier om de […]


Waterschap: droogtesituatie kwetsbaar, maar beheersbaar

10-07-2019 - 0 reacties De droogtesituatie is kwetsbaar omdat er niet voldoende regen valt. Maar van paniek bij het Waterschap is geen sprake, volgens Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is de situatie op dit moment 'beheersbaar'.


Regen valt, maar haspels blijven draaien

09-07-2019 - 0 reacties Op de percelen van de gewastour 'is en blijft het droog', zo stelt één van de gewastourtelers. Ook de regen van afgelopen weekend heeft geen invloed, de beregeningshaspels draaien op de meeste percelen gewoon door.


Fusarium in tarwe na regen in bloei

09-07-2019 - 0 reacties Er is op dit moment redelijk wat aarfusarium te vinden in wintertarwe, melden onderzoekers van SPNA in de Graanziektenbarometer.


Alle Gewastourpercelen ontvangen neerslag

08-07-2019 - 0 reacties Afgelopen weekend is er in bijna heel Nederland wel een buitje gevallen. Op de percelen van de Gewastour viel afgelopen week tussen de 0,8 en de 5,6 millimeterregen. Ondanks dat de hoeveelheid regen niet veel is, zijn de gewassen toch dankbaar. 


Juist nu er regen in zicht is loont beregening

08-07-2019 - 8 reacties Van woensdag t/m zaterdag gemiddeld over het hele land 20 mm regen, berekent het KNMI


Donkere wolken boven de Claas Lexion 420

06-07-2019 - 0 reacties Wintergerst combinen met de Claas Lexion 420 van de Cöoperatieve Werktuigenvereniging uit Emmen. Ondanks de dreigende lucht viel er geen spat regen en kon het graan zonder problemen gedorst worden.