Regen

Regen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Regen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Regen nieuws

Welkome regen op Gewastourpercelen

25-04-2019 - 0 reacties Na enkele droge en warme dagen is in Nederland woensdag 24 april de nodige neerslag gevallen. Echter, op welk perceel van de Boerenbusiness Gewastour viel de meeste neerslag?


Droogteproblemen dreigen al vroeg: ‘Er moet veel regen vallen’

25-04-2019 - 0 reacties Waterbeheerders nemen voorzorgsmaatregelen om de beschikbaarheid van zoetwater in de zomer zo groot mogelijk te houden. Dit jaar worden al vroeg droogteproblemen verwacht, omdat het jaar al droger dan ooit is begonnen en er in april ook een klein neerslagtekort is ontstaan. Dat staat in de droogtemonitor…

Waterbeheerders nemen voorzorgsmaatregelen om de beschikbaarheid van zoetwater in de zomer zo groot mogelijk te houden. Dit jaar worden al vroeg droogteproblemen verwacht, omdat het jaar al droger dan ooit is begonnen en er in april ook een klein neerslagtekort is ontstaan. Dat staat in de droogtemonitor die de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) heeft uitgebracht. De LCW start me


Komt regen op tijd voor vroege aardappelen?

24-04-2019 - 0 reacties De aardappeltelers kijken reikhalzend uit naar de neerslag die in de komende dagen wordt verwacht. In heel Noordwest- en Centraal-Europa is het droog en de combinatie van harde wind en veel zon heeft het land sterk uitgedroogd. Regen is cruciaal voor de vroege aardappelen.


Belangrijke eerste snede is ingekuild

24-04-2019 - 0 reacties Door het warme droge weer van de afgelopen tijd halen veel boeren de eerste grassnede veel eerder binnen dan gebruikelijk. Met het oog op de weersvoorspelling met regen, proberen boeren en loonwerkers alles op tijd in de kuil te krijgen.


Met korte broek de paasdagen door: droogte in april lijkt steeds vaker voor te komen

20-04-2019 - 0 reacties Het warme, droge en zonnige weer houdt met de Paasdagen aan. Fijn voor horeca en recreatie, maar voor natuur en landbouw wordt een malse regen met de dag meer welkom.


Beregening alweer nodig, droogte blijft item

12-04-2019 - 0 reacties Op verschillende plaatsen wordt alweer volop beregend, met name in de provincies Flevoland en Zeeland. Hoewel de regen van eind februari wat verlichting heeft gebracht, blijft droogte een punt voor veel akkerbouwers.


Ruim de helft van de bieten gezaaid: regen remt zaaiwerk in het noorden

09-04-2019 - 0 reacties De regen van de afgelopen week is van grote invloed geweest op het zaaien van bieten. Landelijk gezien is nu ruim de helft van het areaal bieten gezaaid


Prachtig lenteweer tussen de regen door

06-04-2019 - 0 reacties In de afgelopen weken zijn er op de uienpercelen van de Gewastour verschillende voorjaarswerkzaamheden verricht. Waar de grond het toeliet, konden de eerste uien worden gezaaid.  


Onzekerheid op mestmarkt steekt de kop op

04-04-2019 - 0 reacties Veel veehouders leven in de veronderstelling dat de mest dit jaar schaars is, waardoor goedkopere ophaalbijdragen in het verschiet liggen. Het weer gooit echter waarschijnlijk roet in het eten, want de vele regen over maart heeft de mestmarkt geen goed gedaan.


Eerste percelen zullen snel gepoot worden

02-04-2019 - 0 reacties De Gewastourpercelen in Escharen (Oost-Brabant) en Fijnaart (West-Brabant) zijn klaar om gepoot te worden, maar er wordt de komende dagen regen voorspeld en dat zorgt wederom voor vertraging.


Grondwaterpeil na droge zomer weer op peil

22-03-2019 - 0 reacties Het Nederlandse grondwaterpeil heeft zich na de zeer droge zomer en najaar van 2018 weer herstelt. Op basis van geavanceerde satellietbeelden concludeert onderzoeksbureau VanderSat dat door de regen van de afgelopen weken weer een normaal peil is bereikt.


Op perceel Spijk viel deze maand de meeste regen

19-03-2019 - 0 reacties Weekthema 12 Weersomstandigheden


Watertekort in heel West Europa voorbij

19-03-2019 - 2 reacties Hoogstwaarschijnlijk nauwelijks regen meer in maart


Wachten op droger land loont als het weer eindelijk opknapt

16-03-2019 - 12 reacties Veertiendaagse zonder regen van betekenis, vanaf dinsdag


Klaar met regen en wind? Vanaf woensdag eindelijk lenteweer

15-03-2019 - 0 reacties Goed nieuws voor wie het mistroostige weer van de afgelopen dagen helemaal zat is. Na maandag is het eindelijk gedaan met de buien en harde windstoten. ,,Vanaf dinsdag domineert een hogedrukgebied ons weerbeeld’’, zegt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. We kunnen rekenen op veel zonneschijn en hogere temperaturen.


"Bulgaren uitgebuit in komkommerkassen"

15-03-2019 - 0 reacties Tholen - Vier Bulgaren die eind 2015 naar Nederland vertrokken in de hoop op een betere financiële toekomst, kwamen van de regen in de drup, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Amsterdam. Tussen 1 januari 2016 tot en met 2 maart 2016 werden zij overdag aan het werk gezet in een Almeerse…


Akkerbouwwerk voelt ver verwijderd

14-03-2019 - 0 reacties Na 2 weken van bijna onophoudelijk regen, kou en storm voelen de warme dagen van eind februari als ver verwijderd. Ook op de eerste dag van maart kon er nog wat gewerkt worden op het land, maar daarna hield het snel op.


Regen, regen en nog eens regen, maar het grondwater is nog niet overal op peil

14-03-2019 - 0 reacties Wie vandaag naar buiten moet, kan maar beter een paraplu meenemen. Het regent namelijk de hele dag pijpenstelen. Wanneer is dat nou eens genoeg geweest? Dat grondwater moet nu toch wel overal op peil zijn? Nou, nee dus. Volgens Waterschap Vallei en Veluwe komen we nog wel wat tekort, vooral op de hoger gelegen zandgronden.


Grondwatertekorten baren waterschappen zorgen

12-03-2019 - 0 reacties Het grondwaterpeil is door de droge zomer van 2018 op veel plaatsen nog niet hersteld. Als er niet snel veel regen gaat vallen, dan wil het waterschap De Dommel per 1 april een grasland-beregeningsverbod instellen, zo bericht Nieuwsuur. Het Zeeuwse waterschap Scheldestromen stelt dat agrariërs zelf moeten investeren in eigen ondergrondse wateropslag voor extreme tijden.


Regen geen spelbreker bij klimaatmars

10-03-2019 - 0 reacties Van prinses Irene tot Georgina Verbaan en van D66-er Rob Jetten tot boer Piet Hermus die met de tractor kwam. En grootouders en hun kleinkinderen. Amsterdam liep vandaag vol met zeker 35.000 deelnemers aan de landelijke Klimaatmars. De organisatoren houden het op 40.000 deelnemers, die de regen trotseerden.