Regen

Regen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Regen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Regen nieuws

Droogte in Achterhoek houdt aan ondanks regen

01-12-2019 - 1 reacties BORCULO - Het regenachtige najaar heeft de grondwaterstand in de droogste gebieden van Nederland nog niet overal voldoende verbeterd. In de Achterhoek is het nog steeds erg droog.


Perioden met regen en een stevige wind

27-11-2019 - 0 reacties Het blijft overwegend bewolkt. Er trekken regengebieden van zuid naar noord, maar vooral in de middag zijn ook wel droge perioden. Het is zacht, met een temperatuur rond 10 graden. De zuidelijke wind is meest matig, maar neemt later toe. Het kan in open gebieden krachtig waaien en langs de westkust zelfs hard, kracht 7, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Weerbericht: Aanhoudend guur en nat

12-11-2019 - 0 reacties Zeewater van 10 graden, zuidwestenwind en een steenkoude bovenlucht. Ingrediënten die in de herfst in de kustgebieden veel meer regen achterlaten dan in het binnenland. Dit jaar lijkt er geen eind aan te komen aan het kusteffect.


Weerbericht: Bewolkte ochtend, met regen in het zuidwesten

07-11-2019 - 0 reacties De donderdag begint met wolken en er trekt een regengebied vanuit het zuidwesten naar het noorden van het land.


Vopak rekent zich rijk in strijd tegen zure regen

04-11-2019 - 0 reacties Een van de grootste veranderingen in de geschiedenis van de oliemarkten is volgens analisten momenteel in volle gang. Tankopslagbedrijf Vopak denkt één van de winnaars ervan te worden.


Weerbericht: Natte herfst op weg naar plek in top 10

01-11-2019 - 0 reacties Met een onderbreking van bijna twee weken verschijnt de komende week weer een dagelijkse portie regen op het menu. De herfst is op weg naar een plaats in de top 10 van de natste ooit gemeten.


Zuidoost-Nederland snakt nog naar regen

24-10-2019 - 0 reacties Waterschappen in het westen van Nederland hebben de laatste weken noodpompen moeten inzetten om wateroverlast door aanhoudende regen te bestrijden. Maar de waterschappen in het zuidoosten van het land snakken nog naar regen. „Elke druppel telt, want de grondwaterstand is nog veel te laag”, aldus waterschap Rijn en IJssel donderdag.


Met emmer in de hand sperziebonen oogsten

23-10-2019 - 0 reacties Klaas Meine de Olde uit Emmeloord kon door de vele regen niet op tijd zijn perceel sperziebonen machinaal oogsten. Dus besloot de biologische akkerbouwer via Facebook mensen uit te nodigen om hun eigen emmer met boontjes te vullen. En dat loopt storm.


Land te nat voor machinale oogst

23-10-2019 - 0 reacties Klaas Meine de Olde uit Emmeloord kon door de vele regen niet op tijd zijn perceel sperziebonen machinaal oogsten. Dus besloot de biologische akkerbouwer via Facebook mensen uit te nodigen om hun eigen emmer met boontjes te plukken. En deze week loopt het storm.


Nog een paar dagen heerlijk zacht herfstweer maar daarna wordt het koud

22-10-2019 - 0 reacties Het is de komende dagen bewolkt en er valt hier en daar lichte regen, verder is het vooral heerlijk zacht herfstweer. Met in het zuidoosten temperaturen van 18 tot 20 graden is het warm voor de tijd van het jaar. Komend weekend moet de Indian summer weer plaatsmaken voor de echte herfst: dan kan het wel eens hard gaan waaien.


Regen legt opnieuw het rooien stil

22-10-2019 - 0 reacties De regen die het afgelopen weekend en maandagmorgen viel, heeft rooien overal weer zo goed als stilgelegd.


Regen vertraagt bietenoogst

21-10-2019 - 0 reacties De regenbuien die deze maand over het land trokken vertragen de bietenoogst. De regen heeft tal van percelen tijdelijk onbegaanbaar gemaakt voor de rooiers. Desondanks draaien de twee suikerfabrieken nog op volle capaciteit.


Is de Nederlandse moesson nu eens voorbij?

21-10-2019 - 0 reacties Veel boeren moeten door de regen al weken noodgedwongen wachten totdat ze weer het land op kunnen voor het oogstwerk. Is de Nederlandse moesson nu eindelijk voorbij? En blijft de vorst weg? Weerman Robert de Vries geeft de antwoorden.


Na regen komt zonneschijn: 'Een beetje nazomer in het midden van volgende week'

19-10-2019 - 0 reacties Het druilerige weer waarmee we dit weekend te maken hebben, houdt nog aan tot en met maandag. Maar er is volgens Jordi Bloem van Weer.nl mooi weer op komst. "Een beetje nazomer."


'Door regen ligt oogst bijna stil'

19-10-2019 - 0 reacties Na de droogte is het nu in Nederland op veel percelen nat, vooral in Noord-Holland. 'De oogstwerkzaamheden liggen grotendeels stil en dat terwijl er nog veel poot- en consumptieaardappelen in de grond zitten.'


Boer nodigt burger uit boontjes te plukken

19-10-2019 - 0 reacties De vele regen van de afgelopen drie weken zorgt voor veel oogstproblemen. Biologische boer Klaas Meine De Olde uit Emmeloord kan zijn land niet op met machines. Via Facebook roept hij burgers op om sperziebonen te plukken voor vijf euro per emmer.


Kaligehalte in vers gras naar zeldzaam hoog niveau

15-10-2019 - 0 reacties De regen die de laatste tijd valt, in combinatie met een zacht najaar, leidt er toe dat er veel stikstof in de bodem mineraliseert. Bovendien blijkt dat naast het stijgende eiwitgehalte ook het kaliumgehalte toeneemt tot hoogtes die niet vaak voorkomen.


Video: Bieten rooien met Big Six

15-10-2019 - 0 reacties In Flevoland rooit loonbedrijf Breure / De Waard suikerbieten met zijn Agrifac Big Six-rooier. De bieten worden met een Fendt 720 en een Veenhuis kipper naar de hoop op het erf gebracht. Het rooien van bieten heeft door de vele regen vertraging opgelopen.


Oogsthobbel toch hoger dan verwacht

14-10-2019 - 0 reacties De oogsthobbel is toch hoger dan verwacht, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. De afgelopen weken is er her en der veel regen gevallen, en dat zie je terug in de fysieke markt. Dit en meer hoor je in deze video-marktupdate.


Nederlandse peenoogst is benedengemiddeld

14-10-2019 - 0 reacties De oogst van bewaarpeen is nog niet begonnen door de regen van de afgelopen dagen, maar staat inmiddels al wel in de startblokken. Wat kan verwacht worden van de opbrengsten? Joost Litjens, de peenspecialist bij Bejo, verwacht dat de opbrengst iets benedengemiddeld zal zijn.