Regen

Al het Regen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Regen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Regen nieuws

Warme temperaturen vanaf Valentijnsdag: volop zon en 15 graden

11-02-2019 - 0 reacties Na een periode van sneeuw, regen en kou, breekt een droge periode aan met zon. Deze week wordt er geen neerslag verwacht en donderdag en vrijdag wordt het zelfs ronduit zonnig. Met een temperatuur van 15 graden en weinig wind op vrijdag, voelt het misschien al een klein beetje als lente.


Vandaag veel regen en kans op stormachtig weer aan de kust, maar de lente staat voor de deur

10-02-2019 - 0 reacties Het wordt vandaag een natte, druilerige en grijze dag. Maar zo hard waaien als dat het gisteren deed, dat blijft waarschijnlijk uit. Door de regen is het alleen geen goede dag om eventuele stormschade te herstellen.


Weersverbetering in aantocht na natte zondag met lokaal harde wind

10-02-2019 - 0 reacties Na een natte zondag met harde lokale wind zal het weer aankomende week weer verbeteren. Zondag valt naar verwachting 15 tot 25 millimeter regen, maar vanaf maandag nemen de buien af, evenals de wind.


Weerbericht: Veel regen en harde wind, af en toe breekt zon door

09-02-2019 - 0 reacties Zaterdag valt er met name in het zuidoosten een bui. Verder zijn er perioden met zon, maar het waait wel stevig. Zondag regent het geruime tijd.


Van de winter via de herfst naar de lente

05-02-2019 - 0 reacties Het lijkt deze winter gedaan met het koude weer. De komende dagen schiet de temperatuur omhoog en hebben wind en regen de overhand in Amsterdam. Waar de temperatuur de afgelopen weken schommelde rond het vriespunt, wordt het komende week zo'n acht tot tien graden. In het weekend kan het zelfs nog een beetje warmer worden: dan worden temperaturen gehaald die eerder normaal zijn voor begin november


Zware regenval in noorden Australië, zuiden kampt nog met recordhitte

02-02-2019 - 0 reacties In de Australische staat Queensland zijn mensen geëvacueerd na dagen van zware moessonregens. Vandaag wordt in de stad Townsville tussen de 150 en 200 millimeter regen verwacht. Evenveel als er normaal in een hele maand valt.
De burgemeester van Townsville spreekt van "een gebeurtenis die maar één keer in de honderd jaar plaatsvindt". Op veel plaatsen zijn overstromingen.
De neerslag valt vooral in een tropische kuststrook langs de noordoostkant van de staat. Inwoners wordt aangeraden naar hoger gelegen terrein te vluchten als de situatie erger wordt.
Veel mensen helpen elkaar in de strijd tegen het hoge water:
In het zuiden van Australië zijn de condities heel anders; daar wordt al een tijd hitterecord na hitterecord gebroken.
Vorige week werd in Adelaide bijvoorbeeld de hoogste temperatuur ooit gemeten in een grote Australische stad: het werd er 46,6 graden. In Port Augusta was het het warmst, daar werd het 49,5 graden. Het Meteorologische instituut maakte gisteren bekend dat januari de heetste maand is, die ooit is gemeten in Australië.
Op Tasmanië dat ten zuiden van Australië ligt, zorgt de hitte voor grote bosbranden. Al 1900 vierkante kilometer bos (meer dan de provincie Utrecht) is afgebrand, daarbij zijn ook huizen verwoest. Voorlopig is de warmte nog niet voorbij zeggen meteorologen.
Overigens is het niet heel verrassend dat het weer anders is in het noordelijke Townsville en zuidelijke Tasmanië; de afstand tussen die plaatsen is ruim 2000 kilometer. Grofweg dezelfde afstand als tussen Nederland en Marokko.


"Het wordt natter maar grondwaterstand in Overijssel is nog lang niet op peil"

16-01-2019 - 0 reacties De natuur lijkt zich aardig te herstellen van de lange droogteperiode in de zomer. Tenminste, dat idee krijg je als je als leek om je heen kijkt misschien wel. Het waterpeil in vijvers is dankzij de regen van de laatste weken weer aardig gestegen en ook stukken grasland zijn op sommige weer behoorlijk drassig. Waterschappen in Overijssel zien inderdaad dat het beter gaat, maar het duurt nog wel even voor de natuur hersteld is.


Regen doet het grondwaterpeil geleidelijk goed

16-01-2019 - 0 reacties De regenval van de afgelopen weken heeft het lage grondwaterpeil goed gedaan. ,,De stand herstelt zich geleidelijk maar gestaag”, meldt woordvoerder Marianne Reitsma van Wetterskip Fryslân.

,,Wel verloopt het herstel in de polders beter dan op de hoge zandgronden als het Fochteloër Veen.” Vorige maand bleek al uit een analyse met het Nederlands Hydrologisch Instrumentarium dat de grondwaterstanden vermoedelijk maar moeizaam zullen herstellen van de langdurige droogte in 2018. Met name de hoge zandgronden zullen waarschijnlijk nog tot na de komende zomer met een lager grondwaterpeil te maken hebben.


Mooie oogstmomenten tot in november

10-01-2019 - 0 reacties Zelfs tot ver in november waren de omstandigheden om te oogsten ideaal; voor peen was zelfs een flinke hoeveelheid regen nodig. Deze serie werpt een blik op afgelopen najaar.


2019 start zonder oer-Hollandse winter

02-01-2019 - 0 reacties Vanaf 7 januari vindt er een omslag in het neerslagpatroon plaats. De 30-daagse verwachting laat meer neerslag dan gebruikelijk toe, maar wordt het regen of is het koud genoeg voor sneeuwval?


Extreem weer wereldwijd bij jaarwisseling

29-12-2018 - 1 reacties Regen, hitte, sneeuwstormen en overstromingen. In landen als Australië, Amerika en Japan gaat de jaarwisseling gepaard met extreme weersomstandigheden. In VS zijn er zware sneeuwstormen in onder meer Nebraska en Minnesota terwijl in zuidelijke staten als Louisiana en Mississippi zoveel regen viel dat de Mississippi buiten haar oevers trad.


Kans op witte kerst in Twente nihil: regen en temperaturen boven nul

18-12-2018 - 0 reacties ENSCHEDE - Slecht nieuws voor wie hoopte op een witte kerst. Hoewel de sneeuw het afgelopen weekend als een deken over Twente viel, is de kans op witte kerstdagen volgende week vrijwel nihil.


Sneeuw blijft uit, kou op komst: 'Vrijdag voelt het aan als min 5'

10-12-2018 - 0 reacties Slecht nieuws voor liefhebbers van echt winterweer. Het leek erop dat er komend weekend sneeuw zou gaan vallen, maar helaas. "Het wordt hooguit wat natte sneeuw. Daarna valt er gewoon weer regen. Het wordt wel een stuk kouder dan vorige week."


Weerbericht: Harde wind en regen houden aan

09-12-2018 - 0 reacties De harde wind en de regen houden zondag het grootste gedeelte van de dag aan. In de avond gaat de westerwind iets meer liggen.


Matchmaking tijdens Biogaz Europe 2019

05-12-2018 - 0 reacties Bent u op zoek naar potentiële internationale samenwerkingspartners op het gebied van biogas, biogasopwaardering of waste-to-energy? Enterprise Europe Network organiseert op 30 en 31 januari een matchmaking tijdens de vakbeurs Biogaz & ReGen Europe 2019.Het evenement richt zich op (innovatieve) mkb-bedrijven, onderzoeksinstellingen en universiteiten die actief zijn op het gebied van biogas, biogasopwaardering en waste-to-energy.


Weerbericht: Koude ochtend, buien verspreiden zich gedurende de dag

28-11-2018 - 0 reacties Woensdag begint droog, maar vanuit het zuidwesten breidt de regen zich uit over het hele land. De temperatuur varieert van 5 tot 10 graden, aan de kust kan het stevig gaan waaien.


Weerbericht: Kille dag met 4 tot 6 graden bij een matige oostenwind

24-11-2018 - 0 reacties Zaterdag is het waterkoud met hooguit temperaturen tussen de 4 en 6 graden. Vooral in het zuiden en oosten van het land is er kans op regen.


Boer goedkoper verzekerd tegen slecht weer

13-11-2018 - 0 reacties DEN HAAG Boeren kunnen zich straks goedkoper verzekeren tegen slecht weer zoals hagel, extreme droogte of hevige regen.


Van regen naar veel zon, het blijft voorlopig nog zacht weer

11-11-2018 - 0 reacties Het is vandaag en morgen grijs en regenachtig, maar de rest van de week ziet er veelbelovend uit. Vooral donderdag lijkt het behoorlijk zonnig te worden. ,,De middagtemperatuur blijft hoog voor half november”, belooft meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza.


Lage waterstand is schadelijk voor kwetsbare natuur

31-10-2018 - 0 reacties Dinsdag viel er overal in Vlaanderen een betekenisvolle hoeveelheid neerslag. Dat was meer dan welkom want het najaar had nog niet veel regen gebracht na een extreem droge zomer. Het neerslagtekort is opgelopen tot 400 mm. De schade aan landbouwgewassen is door de Vlaamse regering erkend als landbouwramp. Ook de natuur is niet zonder kleerscheuren door de zomer gekomen. Natuurpunt vraagt aan waterbeheerders en aan de Vlaamse overheid om alles uit de kast te halen om het grondwater deze winter niet nog verder te laten zakken.