Sneeuw

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Sneeuw. Sneeuw is een van de 16544 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Sneeuw nieuws

Sneeuwval en gladheid zorgen voor ongelukken, code geel afgegeven

26-02-2020 - 0 reacties Op diverse plaatsen in Brabant zijn woensdagochtend vroeg ongelukken gebeurd door sneeuw en gladheid. Op de A27 tussen Breda en Oosterhout schaarde een vrachtwagen.

ENSCHEDE - In het oosten en zuiden van Nederland is vannacht de eerste sneeuw van deze winter gevallen. Op sommige plekken viel zelfs een paar centimeter, al verdween de sneeuw in deze regio al snel weer. Maar goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen is er wederom kans op een witte deken.


Koning Winter laat zich tóch nog even zien: woensdag lokaal kans op sneeuw

24-02-2020 - 0 reacties Echt koud is het deze winter nog nauwelijks geweest, maar daar lijkt nu toch nog verandering in te komen. In de nacht van dinsdag op woensdag kan winterse neerslag vallen. Wie woensdagochtend de gordijnen opent, kan volgens Weerplaza zomaar een witte wereld aantreffen. Vooral de hoger gelegen gebieden maken kans op een klein sneeuwdekje.


Voorlopig nog wisselvallig weer, met natte sneeuw

24-02-2020 - 0 reacties Het blijft deze week nog wisselvallig weer. Dagelijks is er kans op buien en halverwege de week kan er natte sneeuw vallen, verwacht Weeronline. Het KNMI heeft voor Noord- en Zuid-Holland en Zeeland code geel afgegeven wegens zware windstoten maandagmiddag.


'Let op als je deze nacht de weg opgaat.', weerman waarschuwt voor pittige buien en gladheid

18-01-2020 - 0 reacties Er zijn een paar stevige buien in aantocht, met misschien wat hagel en sneeuw. Jordi Huirne van Weer.nl spreekt van een afwisselende zaterdag 'met een klein beetje een guur tintje'.


December verloopt waarschijnlijk zacht en nat

24-11-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - In de feestmaand december wordt ons veel zacht en nat weer voorgeschoteld. Dat meldt Weeronline. Het hoofdgerecht bestaat waarschijnlijk uit zuidwestenwinden die milde oceaanlucht en regenzones aanvoeren. Dit betekent dat het minder vaak vriest en sneeuwt dan gemiddeld, maar ook in zachte wintermaanden komt het op sommige dagen wel tot vorst en sneeuw. De kans op een witte Kerst is dus nog niet verkeken.


De eerste sneeuwvlokjes komen eraan.

13-11-2019 - 0 reacties Het is maar een winters speldenprikje, maar toch: in de Limburgse heuvels kan vrijdag wat natte sneeuw vallen. De eerste sneeuw van het seizoen, maar sleeën zul je er nog niet op kunnen doen: ,,Wit zal het landschap er niet van worden.’’


Nat weer kost Amerikaanse aardappeloogst tonnen

08-10-2019 - 0 reacties Veel regenval en extreme omstandigheden, soms met vorst en sneeuw, zorgen ervoor dat de opbrengstverwachtingen van de Amerikaanse aardappeloogst lager uitkomen. Door ongunstig weer heeft ook minder nagroei plaatsgevonden.


Weerextremen klinken door in tarweprijs

30-09-2019 - 0 reacties Sneeuw in Canada en regen in de VS zorgen voor stijgende tarwenoteringen in Noord-Amerika. Ook Europa is positiever gestemd, maar dit lijntje is dun. Het is een concurrentiestrijd met de Zwarte Zee-regio, waarbij Frankrijk er nu goed voor staat.


Drinkwater met microplastics ‘ongevaarlijk’, denkt WHO

23-08-2019 - 0 reacties Microplastics zijn overal, van de diepste diepzee tot in de ongerepte sneeuw van de Noordpool. Of en welke gezondheidsrisico's ze met zich meebrengen, is nog altijd onbekend. De Wereldgezondheidsorganisatie probeerde wat meer helderheid te scheppen. De microplastics in drinkwater zijn ongevaarlijk, zegt de WHO. Reden: waterzuiveringsinstallaties doen hun werk goed. Toch is de organisatie niet gerust op de risico's van plastic deeltjes voor de volksgezondheid.


Zweten is (z)weten: de sauna werkt net zo goed als sporten

21-06-2019 - 0 reacties Hele volksstammen zitten al eeuwen in zweethutten, stoombaden, hammams en sauna’s. Dat je wel gek moet zijn om daarna door de sneeuw te gaan rollen of in een ijswak te duiken wordt telkens gepareerd: het is lekker en het is gezond voor je. Niet vreemd misschien dat een Finse professor dat aantoont. Dat het gezond is, verklaart wellicht de hernieuwde belangstelling voor het authentieke zweetbad in het preutse Amerika.


Valtra en Nokian Tyres bundelen hun krachten in een autonoom sneeuwruimproject

14-05-2019 - 0 reacties Robotstofzuigers en robotgrasmaaiers bestaan al, maar kan hetzelfde idee ook worden toegepast op een machine van 7 ton die sneeuw ruimt op een landingsbaan? Om dit te laten zien, hebben Valtra en Nokian Tyres in maart 2019 samen met drie andere Finse bedrijven een gezamenlijk proof-of-concept project gerealiseerd op de meest noordelijke luchthaven van de Europese Unie. Twee Valtra T254 Versu tractoren, uitgerust met Nokian Hakkapeliitta TRI-banden en elk uitgerust met een 4,5 m brede sneeuwveger/-blazer, maakten autonoom de start-/landingsbaan op het Ivalo-vliegveld in Fins Lapland sneeuwvrij.  De…


Koeien in de sneeuw en fikse nachtvorst

06-05-2019 - 0 reacties Delen van Europa zijn in het afgelopen weekend opgeschrikt door een flinke lading sneeuw en temperaturen ver onder 0 graden Celsius. Ook maandag 6 mei op dinsdag 7 mei is een scherpe nachtvorst voorspeld. De aardappel-, groente- en fruittelers houden hun hart vast.


Begin mei én in Limburg ligt er sneeuw

04-05-2019 - 0 reacties In Limburg keken ze vanochtend vreemd op: in verschillende delen is een laagje sneeuw gevallen. ,,Trek je winterjas maar uit de kast. Het is op veel plekken in het land tamelijk koud.”


Extreem weer beïnvloedt granenmarkt

15-04-2019 - 0 reacties Terwijl we in Europa met een scherpe nachtvorst te maken kregen, was dat in de Verenigde Staten heel anders. Daar viel namelijk tot dik 40 centimeter sneeuw. Het zorgt ervoor dat de voorjaarsinzaai verder wordt bedreigd.


Europese graangewassen staan er goed voor

18-03-2019 - 0 reacties Het maandelijkse MARS-rapport toont dat de graangewassen in Europa de winter goed zijn doorgekomen, met nauwelijks tot geen vorstschade. Ook in de regio rondom de Zwarte Zee komen de percelen goed onder de sneeuw vandaan.


Sneeuw legt melkcollectie in de VS plat

04-03-2019 - 0 reacties Door hevige sneeuwval in de Amerikaanse staat Minnesota is de infrastructuur ontregeld geraakt. Het gevolg is dat de melk bij veel melkveehouders niet meer kan worden opgehaald, zo melden diverse Amerikaanse media.


In de startblokken na rustige wintermaanden

15-02-2019 - 0 reacties Veel winterweer hebben we in Nederland vooralsnog niet gehad, op een klein beetje sneeuw en wat vorst na. Het bleef relatief droog, waardoor akkerbouwers ploegend het jaar uit gingen. Inmiddels staan de machines klaar voor een nieuw seizoen.


Warme temperaturen vanaf Valentijnsdag: volop zon en 15 graden

11-02-2019 - 0 reacties Na een periode van sneeuw, regen en kou, breekt een droge periode aan met zon. Deze week wordt er geen neerslag verwacht en donderdag en vrijdag wordt het zelfs ronduit zonnig. Met een temperatuur van 15 graden en weinig wind op vrijdag, voelt het misschien al een klein beetje als lente.


Ook de ‘derde pool’ smelt

10-02-2019 - 0 reacties Naast de Noord- en de Zuidpool heeft de wereld nog een derde 'pool'. De eeuwige sneeuw en de gletsjers in de Hindu Kush Himalaya-regio is de derde grote ijsvoorraad. Ook die wordt bedreigd door klimaatverandering en opwarming van de aarde. Hoe erg dat is, bracht een internationaal team van wetenschappers in kaart.


Natte sneeuw vormt laatste ‘speldenprikje’ van winterweer

04-02-2019 - 0 reacties In het westen van het land valt er natte sneeuw. De komende uren zal ook het oosten van het land daarmee te maken krijgen. Maar het is het laatste 'speldenprikje’ winterweer, aldus Wilfred Janssen van Weerplaza.