Sneeuw

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Sneeuw. Sneeuw is een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Sneeuw nieuws

Extreem weer beïnvloedt granenmarkt

15-04-2019 - 0 reacties Terwijl we in Europa met een scherpe nachtvorst te maken kregen, was dat in de Verenigde Staten heel anders. Daar viel namelijk tot dik 40 centimeter sneeuw. Het zorgt ervoor dat de voorjaarsinzaai verder wordt bedreigd.


Europese graangewassen staan er goed voor

18-03-2019 - 0 reacties Het maandelijkse MARS-rapport toont dat de graangewassen in Europa de winter goed zijn doorgekomen, met nauwelijks tot geen vorstschade. Ook in de regio rondom de Zwarte Zee komen de percelen goed onder de sneeuw vandaan.


Sneeuw legt melkcollectie in de VS plat

04-03-2019 - 0 reacties Door hevige sneeuwval in de Amerikaanse staat Minnesota is de infrastructuur ontregeld geraakt. Het gevolg is dat de melk bij veel melkveehouders niet meer kan worden opgehaald, zo melden diverse Amerikaanse media.


In de startblokken na rustige wintermaanden

15-02-2019 - 0 reacties Veel winterweer hebben we in Nederland vooralsnog niet gehad, op een klein beetje sneeuw en wat vorst na. Het bleef relatief droog, waardoor akkerbouwers ploegend het jaar uit gingen. Inmiddels staan de machines klaar voor een nieuw seizoen.


Warme temperaturen vanaf Valentijnsdag: volop zon en 15 graden

11-02-2019 - 0 reacties Na een periode van sneeuw, regen en kou, breekt een droge periode aan met zon. Deze week wordt er geen neerslag verwacht en donderdag en vrijdag wordt het zelfs ronduit zonnig. Met een temperatuur van 15 graden en weinig wind op vrijdag, voelt het misschien al een klein beetje als lente.


Ook de ‘derde pool’ smelt

10-02-2019 - 0 reacties Naast de Noord- en de Zuidpool heeft de wereld nog een derde 'pool'. De eeuwige sneeuw en de gletsjers in de Hindu Kush Himalaya-regio is de derde grote ijsvoorraad. Ook die wordt bedreigd door klimaatverandering en opwarming van de aarde. Hoe erg dat is, bracht een internationaal team van wetenschappers in kaart.


Natte sneeuw vormt laatste ‘speldenprikje’ van winterweer

04-02-2019 - 0 reacties In het westen van het land valt er natte sneeuw. De komende uren zal ook het oosten van het land daarmee te maken krijgen. Maar het is het laatste 'speldenprikje’ winterweer, aldus Wilfred Janssen van Weerplaza.


Oranje Steyr gemeentetrekkers in de sneeuw deel van het DNA van Steyr trekkers

02-02-2019 - 0 reacties EURO III chassis voor gemeentelijke toepassingen: de top in veelzijdigheidHet chassis van Steyr voor gemeentelijke toepassingen met EURO III systeem adapter onderscheidt zich door een verbeterde constructie en een zeer goede stabiliteit. Het complete chassis is als vaste schroefverbinding zonder bouten vormgegeven en is dankzij de drie verschillende lengtes, 210 millimeter (standaard), 330 millimeter en 450 millimeter, geschikt voor alle gangbare werktuigen. De nieuwe versterkte constructie waarborgt een betere beveiliging van het torsiemoment. De uniforme interface maakt vermindering…


Veel minder sneeuw dan verwacht: maximaal 1 tot 3 centimeter

30-01-2019 - 0 reacties De hoeveelheid sneeuw die we woensdag kunnen verwachten, lijkt veel minder te worden dan in eerste instantie verwacht. Ging MeteoGroup woensdagochtend rond zeven uur nog uit van een sneeuwdek in heel de provincie van vijf tot acht centimeter. Rond negen uur geeft het weerbureau aan maximaal één tot drie centimeter sneeuw in Brabant te verwachten.


‘Voorlente’ door sneeuw bruusk ten einde

30-01-2019 - 0 reacties Vandaag ligt voor de tweede keer binnen 10 dagen Nederland deels stil door verwachte sneeuw. En dat terwijl de natuur juist vóór leek te lopen door de tot nu toe milde winter. Bioloog Arnold van Vliet geeft voorbeelden van de gevolgen.


Schouten geeft uitstel voor bemonsteren grond

30-01-2019 - 0 reacties Nederlandse boeren kregen afgelopen periode te maken met vorst en sneeuw. Hierdoor heeft niet iedere boer op tijd zijn landbouwgrond kunnen laten bemonsteren. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft daarom besloten de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet voor 2019 aan te passen.


Het gaat weer sneeuwen in Zeeland

29-01-2019 - 0 reacties VLISSINGEN - Het gaat vanaf komende nacht weer sneeuwen. De eerste sneeuw zal volgens Weerplaza vallen in Zeeland. Vanuit het zuidwesten schuift het gebied met sneeuw langzaam over het land.


Bladrammenas klepelen over de vorst en sneeuw

27-01-2019 - 0 reacties


Europese telers poten primeuraardappelen

24-01-2019 - 0 reacties Terwijl Nederland in de ban is van sneeuw, worden er elders al aardappelen gepoot. In Noord-Spanje, op het eiland Jersey en in Cornwall is dat bijvoorbeeld het geval.


Foto’s: Aardappelen afleveren in de sneeuw

24-01-2019 - 0 reacties Akkerbouwer Twan van der Heijden uit Soerendonk (NB) leverde deze week een deel van zijn aardappelen af. Het gaat hier om krieltjes van het ras Hansa. Deze gaan na het sorteren naar Aviko voor de koelvers producten (magnetron- en kant en klaarmenu’s).


Nieuw op de markt – en direct uitverkocht: hertenvlees uit de Oostvaardersplassen

23-01-2019 - 0 reacties Het stuk rood vlees dat Staatsbosbeheer de pers had voorgehouden, heeft zijn uitwerking niet gemist. Aan zowat alle Nederlandse media wordt dinsdag in het buitencentrum Almeerderhout vol trots het eerste hertenvlees uit de Oostvaardersplassen gepresenteerd. ‘Vandaag op de markt’ - het staat niet op een reclamefolder, maar in de eerste zin van het persbericht van de gebiedsbeheerder.

advertentie
Op tafel de rode lappen hertenvlees, tegen de achtergrond van een vredig houtkachelvuurtje. Buiten wordt bij het vallen van de eerste sneeuw de barbecue opgestookt, zodat iedereen zich ook kan warmen aan een hertenburger of merguezworstje van het edele dier. Wat een gemoedelijkheid, alsof aan de presentatie van het vlees uit het meest besproken gebied van Nederland geen rechtszaken, protestacties en weigerachtige boswachters vooraf gingen.

Staatsbosbeheer kiest bewust voor deze openheid. ‘We ontkomen er niet aan’, zegt de woordvoerder. ‘Er is de laatste tijd veel druk geweest vanuit de media om mee te mogen kijken met wat wij doen. Zo bemoeide de Nederlandse Vereniging van Journalisten zich ermee toen de indruk ontstond dat wij geen pers wilden meenemen bij het eerste afschot van de dieren. En we willen op deze manier voorkomen dat cameraploegen net als in het verleden dan maar illegaal gaan filmen in het gebied.’


De eerste sneeuwvlokken zijn gevallen, het zuidwesten van Brabant kleurt langzaam wit

22-01-2019 - 0 reacties De eerste sneeuw is gevallen. In onder meer Steenbergen veranderde rond half tien het landschap in een mooie witte vlakte. De sneeuw trekt in de loop van de dag langzaam naar het oosten toe, maar voorlopig sneeuwt het nog wel even.


Sneeuw onderweg naar de regio, KNMI geeft code geel af

21-01-2019 - 0 reacties REGIO - Moet je dinsdag de weg op? Ga dan op tijd weg, en bereid je goed voor! Het KNMI heeft Code Geel afgegeven.


Na de vorst komt de sneeuw: 'Morgen wordt het wit'

21-01-2019 - 0 reacties De winter is nu echt begonnen. Het vriest en de eerste schaatsers zijn gesignaleerd. Maar er mist iets: sneeuw. Voor mensen die graag een sneeuwbal willen gooien, hebben we goed nieuws. Nog even wachten, en ook zij kunnen straks hun lol op.


"Bij temperaturen beneden nul slagen zelfs traditionele kassen er niet in gewassen te beschermen"

08-01-2019 - 0 reacties Op Sicilië is het nieuwe jaar dramatisch begonnen. Op het hele grondgebied is veel schade ontstaan als gevolg van sneeuw en v