Voorjaar

Voorjaar is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Voorjaar en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Voorjaar nieuws

Achterhoekse boeren bevloeien weilanden zes weken lang

19-01-2022 - 0 reacties Boeren in het Gelderse 't Klooster bevloeien vanaf deze week zes weken lang doorlopend een deel van hun grond. Het idee achter het project is dusdanig veel water in de grond te pompen nu er een neerslagoverschot is, dat er een buffer is in het voorjaar en de zomer.


Groen licht voor Voorjaar Showroom GROEN-Direkt

18-01-2022 - 0 reacties Op dinsdag 1 en woensdag 2 februari 2022 kunnen professionele inkopers en handelaren van tuinplanten terecht op de GROEN-Direkt Voorjaar Showroom. De beurs zal doorgang vinden, maar is alleen op afspraak te bezoeken. De showroom is daarmee de eerste grote internationale handelsbeurs van 2022.


Of doodgereden wolf eerder op rooftocht was in de provincie is nog onbekend

18-01-2022 - 1 reacties Hield de wolf die werd doodgereden op de A67 eerder huis op de Strabrechtse heide en gaat het dus om het dier dat daar een flink aantal schapen doodbeet? Of kwam deze wolf heel ergens anders vandaan? "We weten het niet", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging en coördinator van het Wolvenmeldpunt. In het voorjaar kan de vraag wél beantwoord worden.
Maandagnacht werd op de A67 bij Aalst een wolf doodgereden door een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus sleepte het dier samen met een andere automobilist naar de kant van de weg. "De wolf van de Strabrechtse Heide is nog niet in deze specifieke omgeving gesignaleerd", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging. "Bovendien is de inrichting van de weg niet uitnodigend genoeg om over te steken. Er staat onder meer een geluidswand." Volgens Lelieveld is de wolf in het heidegebied wel een reu, evenals de aangereden wolf.
Volgens Lelieveld kan de wolf ook ergens anders vandaan komen. "Bijvoorbeeld uit Vlaanderen. Het beest is mogelijk de A67 opgelopen en heeft daar dan een tijdje rondgezworven. Waarschijnlijk is het niet meer gelukt om van die weg af te komen."Van het aangereden dier is DNA afgenomen. Het resultaat van de test wordt verwacht in maart. De test moet zekerheid geven over de afkomst van de wolf. Daarvoor wordt de test vergeleken met eerdere testen die zijn afgenomen bij aangevallen schapen op de Strabrechtse Heide. Het is de zevende keer dat een wolf wordt doodgereden sinds het roofdier in 2018 in Nederland terugkeerde. De Zoogdiervereniging wil snel maatregelen die de wolf beschermen tegen verkeer. LEES OOK: Wolf doodgereden op A67 bij Aalst Nico reed per ongeluk een wolf dood: 'Triest, zo'n mooi zeldzaam beest'


Duitse supermarkt stopt verkoop drinkmelk van grupstalboeren

14-01-2022 - 3 reacties De aankondiging van Duitslands grootste supermarkt Edeka dat het vanaf dit voorjaar geen drinkmelk meer wil verkopen van bedrijven met een grupstal, zorgt voor veel onbegrip onder Duitse melkveehouders.


Uienketen wil verder met Uireka

11-01-2022 - 0 reacties Vertegenwoordigers van de Nederlandse uiensector die participeren in ketenproject Uireka gaan zich komend voorjaar buigen over een verlenging van het gezamenlijke onderzoeksprogramma en de invulling daarvan.


Van Wenum stopt als akkerbouwvoorman LTO

10-01-2022 - 0 reacties Van Wenum stopt dit voorjaar als voorzitter van de vakgroep akkerbouw bij LTO Nederland.


CZAV anticipeert op groeiende vraag organische mest

07-01-2022 - 7 reacties Landbouwcoöperatie CZAV maakt inventariserende afspraken met afnemers, loonwerkers en distributeurs voor het leveren en uitrijden van organische mest om in het voorjaar geen kostbare tijd te verliezen.


Werkgang minder door dubbele kopeg in fronthef

07-01-2022 - 0 reacties Bakker ADC in het Groningse Lutjegast heeft een bijzondere kopeg in de fronthef gebouwd. Hiermee is direct een aangedreven grondbewerking te doen in dezelfde werkgang als het ploegen. Dat bespaart een werkgang in het voorjaar.


Dubbele kopeg in fronthef, bespaart werkgang

07-01-2022 - 0 reacties Bakker ADC in het Groningse Lutjegast heeft een bijzondere kopeg in de fronthef gebouwd. Hiermee is direct een aangedreven grondbewerking te doen in dezelfde werkgang als het ploegen. Dat bespaart een werkgang in het voorjaar.


‘Mijn hart bloedt’

03-01-2022 - 0 reacties Het is laat op de avond in de week voor kerst. Mijn mannen zijn op het land aan het werk. Het vriest buiten. Ze bewerken onze oude zeeklei, en leggen het land klaar voor het inzaaien van de suikerbieten volgend voorjaar. Het is letterlijk maar ook figuurlijk duister aan de horizon, want mega-glanzende zonnevelden en nog meer windturbines bedreigen ons boerenland. Mijn hart bloedt.


Visies op het circulaire huishouden van de toekomst

01-01-2022 - 0 reacties Hoe ziet een circulair huishouden er in de toekomst uit? En hoe verandert circulariteit onze leefomgeving? Daarover ging het in het webinar van ‘Het circulaire huishouden’, een opmaat naar de grote conferentie Circular@wur die is verschoven naar komend voorjaar, waarbij de première van twee korte documentaires over dit onderwerp centraal stond.


Visies op het circulaire huishouden van de toekomst

31-12-2021 - 0 reacties Hoe ziet een circulair huishouden er in de toekomst uit? En hoe verandert circulariteit onze leefomgeving? Daarover ging het in het webinar van ‘Het circulaire huishouden’, een opmaat naar de grote conferentie Circular@wur die is verschoven naar komend voorjaar, waarbij de première van twee korte documentaires over dit onderwerp centraal stond.


‘Bespaar op dure kunstmest in maïsteelt’

21-12-2021 - 0 reacties De kunstmestprijzen bereiken wereldwijd recordhoogtes. Daarnaast is het de vraag of leveringen voor komend voorjaar wel op tijd zijn. Meststoffen hebben een directe invloed op de productie en het saldo.


Cosun vraagt telers voldoende suikerbieten te zaaien

15-12-2021 - 0 reacties Om voor de campagne van 2022 minimaal 1,235 miljoen ton suiker te kunnen produceren, vraagt Cosun Beet Company telers van suikerbieten om komend voorjaar niet te scherp in te zaaien.


Visies op het circulaire huishouden van de toekomst

09-12-2021 - 0 reacties Hoe ziet een circulair huishouden er in de toekomst uit? En hoe verandert circulariteit onze leefomgeving? Daarover ging het in het webinar van ‘Het circulaire huishouden’, een opmaat naar de grote conferentie Circular@wur die is verschoven naar komend voorjaar, waarbij de première van twee korte documentaires over dit onderwerp centraal stond.


Visies op het circulaire huishouden van de toekomst

09-12-2021 - 0 reacties Hoe ziet een circulair huishouden er in de toekomst uit? En hoe verandert circulariteit onze leefomgeving? Daarover ging het in het webinar van ‘Het circulaire huishouden’, een opmaat naar de grote conferentie Circular@wur die is verschoven naar komend voorjaar, waarbij de première van twee korte documentaires over dit onderwerp centraal stond.


Keukenhof fleurt rotondes op: "We zijn trots op de Bollenstreek en dat laten we graag zien"

02-12-2021 - 0 reacties Keukenhof plant duizenden bloembollen op vijf rotondes langs de Westelijke Randweg (N208). De entree van Lisse staat daardoor in het voorjaar prachtig in bloei. Kees van der Zwet, wethouder in Lisse, en Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, hebben afgelopen dinsdag de eerste bloembollen geplant op de…


Topman Knoop in voorjaar 2022 weg bij ForFarmers

25-11-2021 - 5 reacties Yoram Knoop treedt in het voorjaar van 2022 af als CEO en lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers. Dit heeft het voerconcern donderdagmorgen 25 november bekendgemaakt. De aankondiging volgt na gezamenlijk overleg tussen Knoop en de Raad van Commissarissen.


BZV-boer Jan en Rianne gelukkig in Denemarken: ‘Ik zie ons wel oud worden hier’

29-10-2021 - 1 reacties Ze leerden elkaar zeven jaar geleden kennen via Boer zoekt Vrouw. Schapenboer Jan (35) en Rianne (34) trouwden, kregen twee zoons en leken gelukkig op Texel. Toch emigreerden ze dit voorjaar naar Denemarken. Deze krant zocht hen op.


De weidevogels hebben het goed gehad en dat komt door het natte en koude voorjaar: 'Een feestje.'

14-10-2021 - 1 reacties Het natte en koude voorjaar deed de weidevogels goed. Dat is ook een opkikker voor het gemoed en de motivatie van de mensen in het veld.