Nacht

Al het Nacht nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Nacht nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Nacht nieuws

Postduiven ter waarde van tonnen gestolen in Steggerda: 'Wij zijn er kapot van'

30-11-2021 - 0 reacties In het Friese dorp Steggerda zijn ongeveer honderd postduiven met een totale waarde van honderdduizenden euro's gestolen. In de nacht van zondag op maandag werden de dieren uit hun kooien gehaald en meegenomen.


Elektrische Audi lastig te blussen voor brandweer Mook

27-11-2021 - 0 reacties Een geparkeerde elektrische auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag nacht in brand gevlogen in Mook.


Koeltrailer van AB Texel Fresh Transport gestolen

23-11-2021 - 0 reacties ROGAT - Afgelopen nacht, van maandag op dinsdag, is in Rogat een koeltrailer van AB Texel Fresh Transport gestolen. Het kenteken van de trailer is OR-16-HX, het nummer van de trailer is AB1356.De trailer is om 03:30 uur ...Lees meer


De wolf valt vrijwel nooit een mens aan, maar zorgen zijn er wel: ‘Hele nacht in de auto bij het vee geslapen’

16-11-2021 - 0 reacties NIJMEGEN/OOIJ - De wolf die vorige week in de Ooijpolder bij Nijmegen schapen doodbeet, houdt de gemoederen flink bezig. Boeren in de polder omheinen hun weilanden met speciale rasters, in de hoop dat de wolf wegblijft van het vee.


IJskoude nachten op komst, maar van echt ‘winterweer’ voorlopig nog geen sprake

07-11-2021 - 0 reacties Er staan ons komende week ijskoude nachten te wachten. Vooral in de zuidelijke helft van ons land daalt de temperatuur in de nacht van maandag op dinsdag en de nacht daarna mogelijk iets onder het vriespunt. ,,Maar echt ‘winterweer’ staat voorlopig nog niet op de planning.”


Wat doet een koe eigenlijk in de donkere uren van de nacht?

31-10-2021 - 0 reacties RIEL - Bij biologische boerderij De Regte Heijden in Riel vertrokken zo’n twintig wandelaars voor een nachtelijke tocht langs de koeien. Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht kregen ze een inkijkje in het nachtleven van een melkkoe.


Schade door harde wind in delen van Nederland, windhoos in Barendrecht

21-10-2021 - 0 reacties BARENDRECHT - Op diverse plaatsen in Nederland heeft de harde wind in de nacht van woensdag op donderdag voor problemen gezorgd. Politie, brandweer en andere hulpdiensten hebben het druk met omgewaaide schuttingen en bomen...Lees meer


Stormachtige nacht in Oost-Nederland: code geel nog steeds van kracht

21-10-2021 - 0 reacties Het was een onrustige nacht in Oost-Nederland. Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de brandweer, die vaak moest uitrukken vanwege stormschade.


Honderden meters gaas moet beverschade in Drenthe voorkomen

11-10-2021 - 0 reacties Een honderden meters lange barrière van gaas moet voorkomen dat bevers in de Hunze in de toekomst nog diepe gaten in de dijk graven, zodat de mensen die in de buurt wonen droge voeten houden. De dieren kunnen in één nacht een hol van acht meter diep graven, met een doorsnede van dertig centimeter. Dat veroorzaakt instabiele dijken en waterkeringen. De proef met gaas moet de oplossing bieden.
"We heien met een speciale machine lange stukken gaas drie meter de dijk in, zo'n vijf meter van de waterkering af. Zo kan de bever toch een beetje graven, maar niet door de hele dijk heen", zegt Hugo Assink van Waterschap Hunze en Aa's tegen RTV Drenthe. Het gaas wordt over een lengte van vierhonderd meter aangebracht.
De kosten voor dat relatief kleine stuk dijk zijn fors: 120.000 euro. Een aannemer uit het oosten van Duitsland is er speciaal voor naar Drenthe gekomen omdat er maar één machine bestaat die dit karwei kan uitvoeren. "Als we hiermee doorgaan, heeft de methode aanzienlijke potentie om qua kosten lager uit te komen", aldus Assink.
Hoge kosten
Collega's van andere waterschappen zijn uitgenodigd om te komen kijken bij de aanleg. "Ik schrik wel van die hoge bedragen", zegt Frouke Sikking van het Wetterskip Fryslân. Hoewel ze in Friesland nog niet wakker liggen van de bever - het zijn er nog maar twee - wil ze zich wel goed voorbereiden. "De bever komt eraan, dat is duidelijk. Met die kosten moeten wij ook rekening gaan houden. Het is echt enorm duur."
Maar als het gaas in de grond zit en het blijkt te werken, dan zijn de grootste problemen en kosten voorbij. "De Duitse aannemer heeft beloofd dat het gaas honderd jaar meegaat", zegt Assink.


Wolf op beeld, vlakbij nieuwe slachtpartij Sallandse schapen: ‘Wat gaat er allemaal nog komen?’

02-10-2021 - 0 reacties De angst zit erin bij schapenboeren in Salland. Nadat donderdag al meerdere schapen werden geslacht, sloeg afgelopen nacht zo goed als zeker weer een wolf toe op meerdere boerderijen in Heino. Een wildcamera vlakbij een van beide weilanden legde het hongerige beest vast. ,,Wat is het vervolg van dit verhaal? Wanneer stopt dit eens een keer?’’


RIVM houdt zwavelwolk in de gaten die van La Palma naar Nederland komt

24-09-2021 - 0 reacties Door de vulkaanuitbarsting op het Spaanse La Palma drijft een wolk met een verhoogde concentratie zwaveldioxide richting het noordwesten van Europa. De wolk bereikt Nederland in de nacht van zaterdag op zondag. Het RIVM houdt eventuele risico’s voor de volksgezondheid in de gaten, maar verwacht geen gevaren.


Rijbereik elektrische Lucid Air vastgesteld op recordwaarde van 837 kilometer

16-09-2021 - 0 reacties De nieuwe elektrische auto van de Amerikaanse fabrikant Lucid Motors heeft volgens het Amerikaanse milieuagent EPA een maximaal rijbereik van 520 mijl, omgerekend 837 kilometer. Dat is in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) bekendgemaakt. Die waarde is een nieuw record voor elektrische productieauto's.


Zuidlaardermarkt gaat door met aanpassingen: geen Nacht en geen paardenexport

16-09-2021 - 0 reacties De Zuidlaardermarkt gaat door op de derde dinsdag in oktober. Maar met aanpassingen, zegt burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo. ,,Geen Nacht van Zuidlaren en geen paardenexport.”


150 auto's aan de kant gezet rondom fruitbedrijf De Groot, drie steekwapens gevonden

02-09-2021 - 0 reacties HEDEL - 150 voertuigen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aan de kant gezet bij een grote controle in Hedel. Er werden drie verboden steekwapens gevonden en twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden.


Kudde stieren losgebroken in Kerkrade

29-08-2021 - 0 reacties Een kudde van ongeveer 10 stieren is in de nacht van zaterdag op zondag losgebroken in Kerkrade.


Stapel hooibalen in brand in Sint Philipsland

11-08-2021 - 0 reacties SINT PHILIPSLAND - In de nacht van dinsdag op woensdag is brand ontstaan in een flinke stapel hooibalen aan de Mosselweg in Sint Philipsland Dat meldt de website 112markiezaten.nl.


Weerbericht: Veel regen met kans op onweer, hagel en een klein beetje zon

08-08-2021 - 0 reacties In de nacht van zaterdag op zondag trokken er nieuwe buien over het land. Ook overdag valt er veel regen, vooral in het westen en noorden van het land. Lokaal is kans op onweer en hagel.


Aanleg nieuwe elektriciteitskabels door Waddenzee gaat dag en nacht door

02-08-2021 - 0 reacties De aanleg van twee nieuwe 33 kV-elektriciteitskabels door de Waddenzee naar Ameland begint medio augustus. Het werk duurt twee maanden en gaat dag en nacht door.


Paard uit Renesse seksueel misbruikt, eigenaren Lisa en Monique Priemis in shock

28-07-2021 - 0 reacties Een nachtmerrie voor Lisa Priemis en haar moeder Monique uit Renesse. In de nacht van zondag op maandag is één van hun paarden op de manege seksueel mishandeld. "Welke zieke geest doet zoiets?"


Tientallen lekkende vaten gevonden bij natuurgebied

01-07-2021 - 0 reacties De brandweer heeft woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag tientallen vaten met onbekende inhoud opgeruimd, die langs de weg bij een natuurgebied in Wijchen en Overasselt waren gedumpt. Mogelijk gaat het om vaten die zijn gebruikt bij de vervaardiging van drugs.