Nacht

Nacht nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Nacht nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Nacht nieuws

Foto van een ei Instagram-foto met meeste likes ooit

14-01-2019 - 0 reacties Een foto van een ei heeft afgelopen nacht het record van meeste likes op Instagram verbroken. De foto, waarop echt alleen maar een ei te zien is, had rond 07.00 uur meer dan 23 miljoen likes.


'Drenten in de Middeleeuwen massaal op wolvenklopjacht'

11-01-2019 - 0 reacties Volgens dominee-historicus Johan Picardt kwamen wolven in Drenthe in een 'onafzienbare menigte' voor. Naar een, alleen voor hem, bekende bron zouden er rond 1283 zoveel wolven zijn geweest, dat niet alleen het vee meer dan ooit werd verscheurd, maar dat zelfs dode mensen bij nacht en ontij uit hun graven werden 'geschrubt en verslonden'.

Volgens dominee-historicus Johan Picardt kwamen wolven in Drenthe in een 'onafzienbare menigte' voor. Naar een, alleen voor hem, bekende bron zouden er rond 1283 zoveel wolven zijn geweest, dat niet alleen het vee meer dan ooit werd verscheurd, maar dat zelfs dode mensen bij nacht en ontij uit hun graven werden 'geschrubt en verslonden'.


Boerin Anja doet oproep na vermoord schaap: "Hond aan de lijn, houd het voor de schapen fijn"

06-01-2019 - 0 reacties In de nacht van donderdag op vrijdag hebben zich op het land van Anja Meester bloederige praktijken afgespeeld. Een loslopende hond heeft een schaap gegrepen en een andere doodgebeten. "Dat een beest zo aan zijn eind moet komen, is wel heel treurig."


Acht mensen graven 's nachts in weiland naar Willeke Dost

31-12-2018 - 0 reacties De politie heeft gisteravond acht mensen uit een weiland in Koekange gehaald. Zij groeven op eigen houtje in het weiland achter de boerderij in het zuiden van Drenthe waar het vermiste meisje Willeke Dost woonde voordat ze op 15 januari 1992, vijftien jaar oud, verdween .
"Het gaat om mensen uit de omgeving. Ze worden verdacht van vernieling dan wel erfvredebreuk", zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Drenthe. "We weten wie ze zijn. Later horen we hen."
De eigenaar van de grond heeft nog geen aangifte gedaan. Eerder zei hij al wel dat hij het spontane graven in zijn grond niet wil hebben. Het terrein is nog steeds van de familie Mulders, het pleeggezin waar Willeke tot haar verdwijning in 1992 woonde.
Drassig
De groep is gaan graven omdat op nieuwe grondradarbeelden iets te zien zou zijn. Ze kwamen echter niet diep. "Met een schop in een drassig weiland graven in het donker, schiet niet op", vertelt de woordvoerder van de politie.
De amateurspeurders Jan Huzen en Ab Bruintjes deden in dat zelfde weiland in de nacht van 25 op 26 december onderzoek met een schop en prikstokken. Ze vonden niets.
Op basis van grondradarbeelden en na aandringen van dat duo ondernam de politie op 12 november ook een zoektocht met een graafmachine in het weiland. Daarbij werd niets gevonden. Huzen liet achteraf weten dat de politie naar zijn mening niet diep genoeg had gezocht.
Bijna 27 jaar na de verdwijning van het meisje gaat vrijwel niemand er meer vanuit dat ze nog leeft. Veel mensen denken dat ze is vermoord en mogelijk in het weiland achter de boerderij begraven ligt.


Je hebt elkaar echt volle bak nodig

16-12-2018 - 14 reacties Hoewel bij veel loonbedrijven het agrarisch loonwerk alleen maar afneemt, neemt dit werk bij HABO Noordeloos elk jaar toe. Het bedrijf bestaat dit jaar dertig jaar. Het geheim? Met alles de eerste zijn en personeel dat elkaar door en door kent. „We staan dag en nacht voor elkaar klaar". Maak voordelig kennis met Trekkerweb. Ja, ik wil Trekkerweb het hele jaar ontvangen voor € 37,50. Inclusief gratis Trekkerweb pet.  agrio.nl/trekkerweb-actie/


Weerbericht: Laatste koude dag op rij en in de nacht kans op sneeuw

15-12-2018 - 0 reacties Zaterdag wisselen perioden met zon en bewolking elkaar af. Het blijft overal droog en het wordt opnieuw koud met temperaturen tussen de 0 en 2 graden.


Grote brand bij zorgboerderij Middelstum

03-12-2018 - 0 reacties In Middelstum, in de provincie Groningen, heeft een grote brand gewoed bij een zorgboerderij. De bewoners zijn in veiligheid gebracht, meldt de brandweer. Er is asbest vrijgekomen, maar alleen bij de boerderij zelf.
De brand brak rond 01.15 uur uit en het vuur verspreidde zich snel. De brand was bij boerderij Fraam, waar mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale beperking onder begeleiding werken. Rond 04.30 werd het sein brand meester gegeven.
Een grote schuur bij de boerderij is in de as gelegd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat ook de woning bij de boerderij verloren ging. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een hoogwerker.
Er werd een NL-Alert verstuurd voor de omgeving vanwege rook- en stankoverlast.

MIDDELSTUM (ANP) - Op een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is een grote brand uitgebroken. Het pand staat aan de Fraamweg. De bewoners zijn veilig, meldt de brandweer.
Het bericht Zorgboerderij in Middelstum in brand verscheen eerst op Nieuws.nl.

Een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is in de nacht van zondag op maandag grotendeels in vlammen opgegaan. De schuur van de boerderij aan de Fraamweg ging verloren, maar de brandweer heeft de woning aan de voorzijde kunnen behouden. Niemand raakte gewond.


Veehouder Werkhoven na mysterieuze branden zelf aangehouden

01-12-2018 - 0 reacties Bij een veehouder in Werkhoven was er in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw brand. Nu heeft de politie hem zelf aangehouden als verdachte.


Voor vijfde keer brand bij boer in Werkhoven

01-12-2018 - 0 reacties In de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december is er opnieuw brand uitgebroken bij een agrarisch bedrijf in Werkhoven. Dit keer is het woonhuis van de boer getroffen.


Voor vijfde keer brand bij boerderij in Werkhoven

01-12-2018 - 24 reacties Boer Gert Snitselaar in Werkhoven heeft weer last gehad van brand. In de nacht van vrijdag op zaterdag brak brand uit in zijn woonhuis. Het is de vijfde keer in twee maanden dat er brand is op het boerenbedrijf aan de Hollendewagenweg.


Video: Dieven opgepakt na inbraak in eierautomaat

28-11-2018 - 0 reacties In de nacht van zaterdag op zondag 18 november hebben dieven geprobeerd in te breken in de eierautomaat van leghennenhouder Ard van der Weele uit Lelystad. De leghennenhouder ontdekte dat er een inbraak gaande was en zette de achtervolging in. Samen met de politie rekende hij de vier dieven in.


Niet over één nacht ijs met verkleining beregeningsverbodsgebieden

25-11-2018 - 0 reacties De NVWA is bezig met een meerjarig onderzoek naar bruinrot in het oppervlaktewater binnen de beregeningsverbodsgebieden. Watergangen die drie jaar achtereen vrij zijn van deze bacterie worden waarschijnlijk vrijgegeven voor beregening.


Boer in onderbroek is eierdieven veel te snel af

21-11-2018 - 0 reacties Een uitgeslapen, nuchtere boer in onderbroek bleek dit weekeinde een kwartet criminelen op alle fronten te snel af. Hij zorgde ervoor dat de onverlaten werden ingerekend door agenten. Bijna ín het politiebureau van Lelystad nota bene.

Dieven hadden het bij het pluimveebedrijf van boer Ard van der Weele in Lelystad, in de nacht van zaterdag op zondag, voorzien op de eierautomaat aan de weg. Hun voorbereidende werkzaamheden bleken op vele vlakken tekort te schieten. Zo is de eierautomaat amper te kraken, het geldbedrag in zo'n automaat is nooit veel meer dan honderd euro en hun ‘vluchtauto’ - een Renaultje Scenic - was geen partij voor de loeisnelle bolide van boer Ard - een Audi SQ5.


Lekker zonnetje, maar door snijdende wind voelt het wel koud aan

18-11-2018 - 0 reacties Na een koude en heldere nacht, gaat vandaag de zon schijnen. Prima weer voor een herfstwandeling door de kleurrijke bossen, maar door een straffe noordoostenwind voelt het volgens weeronline wel koud aan. Het wordt overdag zo'n 7 graden. Komende dagen neemt de bewolking toe en woensdag is kans op wat smeltende sneeuw. In de nachten komt het vaak tot vorst.


Tweetal breekt in en steelt uit eierenautomaat in Oss

18-11-2018 - 0 reacties OSS - Aan de Heihoekstraat in Oss is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een eierenautomaat. Dat gebeurde rond 01.20 uur, laat de politie weten. ,,Men heeft toegang tot de eierautomaat weten te verschaffen door veel schade te maken.”


Tweetal breekt in en steelt uit eierenautomaat in Oss

18-11-2018 - 0 reacties OSS - Aan de Heihoekstraat in Oss is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een eierenautomaat. Dat gebeurde rond 01.20 uur, laat de politie weten. ,,Men heeft toegang tot de eierautomaat weten te verschaffen door veel schade te maken.”


Ook vierde brand bij boer Gert is aangestoken

16-11-2018 - 0 reacties Bij boer Gert Snitselaar in Werkhoven die de afgelopen tijd geteisterd wordt door schuurbranden, is afgelopen nacht opnieuw brand geweest. Het ging om een kleine brand in een schuur, meldt de politie. Na onderzoek gaat de politie ook deze keer uit van brandstichting.

Ook de vierde brand in korte tijd op een boerderij in Werkhoven is aangestoken.


Opnieuw brand bij bedreigde boer uit Werkhoven

16-11-2018 - 0 reacties In de nacht van donderdag op vrijdag is opnieuw brand uitgebroken op het erf van boer Gert Snitselaar aan de Hollendewagenweg in Werkhoven (UT). Het is de vierde keer in korte tijd.


Vorstkans zorgt voor stevig tempo in de bietencampagne

15-11-2018 - 0 reacties Nu er vanaf aanstaande vrijdag kans is op lichte vorst in de nacht, wordt er in de tiende week van de bietencampagne op de bietenakkers doorgepakt.


"Buurman, wat doet u nu!?"

14-11-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Directeur Marcel Wesseling van het gelijknamige transportbedrijf in Sassenheim voegde recent twee Scania P370 trekkers toe aan zijn wagenpark. Het zijn de eerste Scania’s in zijn vloot. Ik heb ze gekocht ‘na een goed gesprek’ met de nieuwe buurman, vertelt hij. De twee Scania’s met de nieuwe P-slaapcabine gaan overdag ingezet worden in de fijnmazige distributie-afdeling van het bedrijf. De lage instap, de uitstekende spiegelbezetting en het excellente zicht rondom, die kenmerkend zijn voor P-cabine van Scania, zijn daarbij heel belangrijk. Eén van de twee voertuigen gaat verder in een tweede shift ook in de nacht rijden. “Behalve een goede