Vrachtwagen

Volg al het nieuws over Vrachtwagen, een van de 16204 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vrachtwagen nieuwsbrief.

Vrachtwagen nieuws

Compleet drugslab gevonden in van A12 geplukte vrachtwagen

26-05-2020 - 0 reacties De politie heeft een compleet drugslab gevonden in de vrachtwagen die maandagmiddag van de snelweg A12 bij Arnhem werd gehaald. De chauffeur, een 40-jarige man uit Beuningen, is aangehouden meldt de politie vandaag.


Politie vindt gestolen shovels in zwaar overhellende vrachtwagen

13-05-2020 - 5 reacties DEIL - Een 25-jarige man uit Geffen is gisteren van de snelweg geplukt met twee mini-shovels die hoogstwaarschijnlijk zijn gestolen. Een van de apparaten is volgens de politie zondag gestolen in Deil.


Slachtafval op de weg, vrachtwagen verliest lading

25-04-2020 - 0 reacties Er is zaterdagmiddag slachtafval op de N18 terechtgekomen. Een vrachtwagen, met daarin het afval, moest hard remmen voor een stoplicht. Daarbij verloor de truck een deel van de lading.


Amersfoorts transportbedrijf beboet wegens illegale chauffeurs

30-03-2020 - 0 reacties Een transportbedrijf uit Amersfoort heeft een boete gekregen van 378.000 euro wegens het illegaal in dienst hebben van buitenlandse chauffeurs. De boete is uitgedeeld door de Inspectie SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook is beslag gelegd op een vrachtwagen en bankrekeningen van het bedrijf.


Sneeuwval en gladheid zorgen voor ongelukken, code geel afgegeven

26-02-2020 - 0 reacties Op diverse plaatsen in Brabant zijn woensdagochtend vroeg ongelukken gebeurd door sneeuw en gladheid. Op de A27 tussen Breda en Oosterhout schaarde een vrachtwagen.

ENSCHEDE - In het oosten en zuiden van Nederland is vannacht de eerste sneeuw van deze winter gevallen. Op sommige plekken viel zelfs een paar centimeter, al verdween de sneeuw in deze regio al snel weer. Maar goed nieuws voor winterliefhebbers: morgen is er wederom kans op een witte deken.


Ongeval op A58: vrachtwagenchauffeur aangehouden en twee personen ter controle naar ziekenhuis

18-02-2020 - 0 reacties EINDHOVEN - Op de A58 heeft dinsdagavond rond 18.30 uur tussen Moergestel en Oirschot een ongeluk met een vrachtwagen plaatsgevonden.


Dronken vrachtwagenchauffeur zonder rijbewijs verliest lading: een dode en vier gewonden

13-02-2020 - 0 reacties Een vrachtwagenchauffeur uit Goor is woensdagnacht zijn lading verloren op de A31 bij Gescher, vlak over de grens bij Winterswijk. De container met oud ijzer belandde op de snelweg, waarna een andere vrachtwagen er frontaal op knalde. De 50-jarige chauffeur kwam daarbij om het leven. Ook raakten vier mensen gewond. De Gorenaar bleek te hebben gedronken en geen rijbewijs te hebben.


Nederlandse vrachtwagen verboden verder te rijden vanwege ontbreken ladingzekering

05-02-2020 - 0 reacties MUTTERSTADT - Dinsdagmiddag 4 februari rond 12:00 uur controleerde de Duitse politie een trekker met oplegger combinatie met Nederlands kenteken die over de A61 reed.Tijdens de controle bleek dat de lading met een t...Lees meer


Minister wil snelheid slacht omlaag, 'buikpijn van beelden slachthuis'

31-01-2020 - 0 reacties Omdat misstanden in slachthuizen maar niet verdwijnen, wil minister Schouten van Landbouw dat de snelheid van het slachten omlaag gaat. Dat moet ertoe leiden dat het toezicht verbeterd kan worden.


Paccar: 'Over een jaar elektrische DAF-trucks op de weg'

28-01-2020 - 0 reacties BELLEVUE - Vrachtwagenbouwer DAF brengt binnen een jaar tot anderhalf jaar een volledig elektrische vrachtwagen op de markt. Daar test het Eindhovense bedrijf al mee, net als zusterondernemingen Kenworth en Peterbilt....Lees meer


Varken ontsnapt op A58 aan rit naar slachthuis, omstanders grijpen in

19-01-2020 - 0 reacties Een varken op de A58 is zondagochtend uit een rijdende vrachtwagen geklommen ter hoogte van Roosendaal. Het ontsnapte dier, dat door omstanders van de weg werd gehouden, was onderweg naar het slachthuis. De eigenaar heeft het dier inmiddels weer opgehaald, aldus wijkagent Henk Dekkers.


Truck vast op spoorwegovergang: treinverkeer stilgelegd

10-01-2020 - 0 reacties Een Litouwse vrachtwagen heeft zich vastgereden op een spoorwegovergang in Sevenum. Er rijden daardoor geen treinen tussen Horst en Venlo.


Melkwagen schuift de sloot in langs A30

27-12-2019 - 0 reacties Op de snelweg A30 bij Barneveld is vrijdagochtend een vrachtwagen met melk in een sloot beland. De schade bleef beperkt tot een geschrokken chauffeur. De berging van de vrachtwagen duurt vermoedelijk nog wel even.


Woensdag boerenacties bij tientallen distributiecentra in heel Nederland

17-12-2019 - 1 reacties Boerenactiegroep Farmers Defence Force gaat woensdag actievoeren bij ruim veertig distributiecentra in heel Nederland. Dat blijkt uit een brief die de organisatie heeft gestuurd naar de gemeentes waar de distributiecentra zijn gevestigd. De brief is in handen van de NOS.
De gemeentes zijn ingelicht omdat demonstraties vooraf moeten worden aangemeld. Farmers Defence Force (FDF) verwacht bij elk distributiecentrum ongeveer 200 tot 1500 betogers, zo schrijft de groep in de brief aan de gemeentes.
Het protest is bedoeld voor "eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren". "Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de locatie zo min mogelijk te hinderen", schrijft FDF in de brief.
FDF was vandaag niet bereikbaar voor een toelichting op de brief.
Kort geding
Vandaag diende een kort geding tegen FDF dat was aangespannen door de brancheorganisatie voor de supermarkten CBL. Die stapte naar de rechter om blokkades van distributiecentra te laten verbieden.
De advocaat van FDF zei dat er geen distributiecentra worden geblokkeerd, maar de actiegroep ontkende niet dat daar mogelijk wordt geprotesteerd. Dat zou ook tot "wat hinder" kunnen leiden, bleek vandaag in de rechtszaal.
CBL wil dat er genoeg ruimte is voor vrachtwagens om distributiecentra te kunnen bereiken. De supermarktorganisatie zegt al langere tijd bezig zijn met de voorbereidingen voor eventuele acties.
Problemen met bevoorrading
Als het voor een vrachtwagen niet mogelijk is om bij een distributiecentrum te komen, kan dat grote gevolgen hebben. "Supermarkten worden twee tot drie keer per dag beleverd. Stel, er stopt iets in het distributiecentrum en er kan geen vrachtwagen wegrijden: dan stopt de bevoorrading van de winkels", aldus een woordvoerder van CBL. "En sommige distributiecentra leveren aan een heel groot gebied. Dan kan het hard gaan."
Volgens CBL doen supermarkten er alles aan om goed bevoorraad te zijn, zeker met de drukke dagen voor Kerst in het verschiet.
De uitspraak in het kort geding is morgen om 11.00 uur.


Gekantelde vrachtwagen op N268: hele weg bezaaid met pulp uit suikerfabriek

06-12-2019 - 0 reacties De N268 bij Dinteloord is vrijdagochtend dicht vanwege een gekantelde vrachtauto. De weg ligt helemaal bezaaid met pulp van suikerfabrikant Suiker Unie. Het vrachtverkeer wordt omgeleid naar de A17.


39 lichamen gevonden in vrachtwagen Engeland

23-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De chauffeur, een 25-jarige man uit Noord-Ierland, is aangehouden.


Berm langs A1 bij Bathmen bezaaid met aardappels na vrachtwagenbrand

07-10-2019 - 0 reacties De berm langs de A1 bij Bathmen ligt bezaaid met aardappels. De oplegger van de vrachtwagen die de aardappels vervoerde, vatte door nog onbekende oorzaak vlam.


Uien laden en direct op de vrachtwagen

26-09-2019 - 0 reacties John Deere 6125R met Grimme SE 150-60 aan het uienladen daarna gaan ze met de overlaadwagen en de New Holland T7.220 direct op de vrachtwagen bij akkerbouwbedrijf Drenthen uit Erica. 


Man ernstig gewond bij lossen truck bij tuinbouwtoeleverancier

24-09-2019 - 0 reacties In Hoek van Holland is gisteren een man ernstig gewond geraakt. Hij kreeg een lading aluminium platen van ongeveer een ton over zich heen, vermoedelijk toen hij een vrachtwagen aan het lossen was.
De man moest ter plaatse worden gereanimeerd en is in allerijl met de traumahelikopter naar het Erasmus MC…


Aardappelen weer op transport

17-09-2019 - 0 reacties Twee weken geleden was fa. Roothans & Zn uit Borkel en Schaft (NB) druk bezig met het rooien van de aardappelen op het perceel tegenover het loonbedrijf. De AVR heeft er samen met het Fendt- en New Holland-koppel voor gezorgd dat alle aardappelen netjes vanuit de grond in de vrachtwagen belandden.