Vrachtwagen

Volg al het nieuws over Vrachtwagen, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vrachtwagen nieuwsbrief.

Vrachtwagen nieuws

Dit is de nieuwe DAF: ‘Grootste innovatie in 90 jaar’

09-06-2021 - 0 reacties EINDHOVEN - Geen DAF met een ‘neusje’ zoals een beetje was verwacht. Wel met een tikje langere voorkant, opvallend grote ruiten die de chauffeur meer zicht verschaffen en camera's in plaats van spiegels. Een compleet nieuwe vrachtwagen die veiliger, comfortabeler en zuiniger is, met de grootste brandstofbesparing ooit.


Eerste 100 procent elektrische 50 tons trekker- oplegger combinatie op de Nederlandse weg

10-05-2021 - 0 reacties ROTTERDAM - De eerste 50 tons zware elektrische trekker is vandaag in gebruik genomen. Dit is de eerste vrachtwagen van dit formaat die in Nederland rijdt. Door vrachtwagens op diesel te vervangen voor deze duurzamere vari...Lees meer


Tesla-truck laat op zich wachten door batterijtekort

30-03-2021 - 0 reacties PALO ALTO - De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batt...Lees meer


Tesla-truck laat op zich wachten door batterijtekort

30-03-2021 - 0 reacties PALO ALTO - De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batt...Lees meer


Video: Windmolen per speciaal transport naar Ospeldijk

13-03-2021 - 0 reacties De onderdelen van vier windmolens worden per vrachtwagen naar het windmolenpark in Ospeldijk vervoerd. Dat vergt speciaal transport en tijdelijke aanpassingen aan de wegen.


Boete voor besturen vrachtwagen met alcohol op tijdens boerenprotest in Beilen

12-03-2021 - 0 reacties Een 36-jarige man uit Wachtum moet voor het rijden onder invloed terwijl hij een vrachtwagen bestuurde een boete van 950 euro betalen. Dit gebeurde op 4 juli in Beilen tijdens een boerenprotest bij het distributiecentrum van Jumbo.


Volle veewagen rijdt in donker op besneeuwde weg de sloot in: 80 varkens sterven in Wanroij

09-02-2021 - 0 reacties WANROIJ - Tachtig varkens zijn maandagavond overleden bij een verkeersongeluk in Wanroij. Een vrachtwagen met aanhanger die 210 dieren vervoerde, raakte in het donker van de weg. De varkens kwamen door beknelling om het leven.


Aanhanger met koeien kantelt: A7 bij Scheemda afgesloten (update)

05-02-2021 - 0 reacties Op de A7 ter hoogte van Scheemda is vrijdagmiddag de aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. In de aanhanger zitten koeien. De weg is volledig afgesloten tussen Scheemda en knooppunt Zuidbroek.


Aanhanger met koeien belandt in sloot bij Scheemda

05-02-2021 - 0 reacties Op de A7 ter hoogte van Scheemda is vrijdagmiddag de aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. In de aanhanger zitten koeien.


Politie haalt vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de weg vanwege kapotte band

04-02-2021 - 0 reacties BRUCHMÜHLBACH-MIESAU - Tijdens een controle op de Duitse A6 heeft de politie woensdag ter hoogte van het knooppunt Bruchmühlbach-Miesau een vrachtwagen geladen met gevaarlijke stoffen van de weg gehaald. Toen de polit...Lees meer


Vrachtwagen verliest lading suikerbieten op oprit A28 bij Eelde

20-01-2021 - 0 reacties EELDE - Een vrachtwagenchauffeur heeft woensdagmiddag een gedeelte van zijn lading suikerbieten verloren op de A28 bij Eelde.


Oosterhorn in Farmsum tijdelijk afgesloten voor verkeer wegens slib op de weg

12-01-2021 - 0 reacties FARMSUM - De Oosterhorn in Farmsum is tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Een vrachtwagen is daar dinsdagmiddag een paar ton slib verloren.


Vrachtwagen met aardappels raakt van de weg op de N361 tussen Adorp en Sauwerd

06-01-2021 - 0 reacties SAUWERD - Op de N361 tussen Adorp en Sauwerd is een vrachtwagen met aardappels van de weg geraakt. Tot 22 uur is er verkeershinder wegens opruimwerkzaamheden.


Vrachtwagen met aardappels raakt van de weg op de N361 tussen Aadorp en Sauwerd

06-01-2021 - 1 reacties SAUWERD - Op de N361 tussen Adorp en Sauwerd is een vrachtwagen met aardappels van de weg geraakt.


Vrachtwagen met bieten gekanteld op N387

03-01-2021 - 0 reacties SCHILDWOLDE - Rond 16:34 uur is zondagmiddag op de N387 een vrachtwagen met suikerbieten gekanteld. De vrachtwagen blokkeert de volledige weg en de lading suikerbieten ligt verspreid over de weg.De chauffeur is nagekeken...Lees meer


Vrachtwagen met uien gekanteld op de A58 bij Bergen op Zoom, snelweg weer vrij

18-12-2020 - 0 reacties De snelweg A58 is bij knooppunt Zoomland tot een uur of vier donderdagnacht afgesloten geweest. Oorzaak: een gekantelde vrachtwagen met uien. Het ongeluk gebeurde donderdagavond rond negen uur. Er raakte niemand gewond.
De combinatie was gekanteld nadat ze uit de bocht was gevlogen. De oorzaak is onbekend. Het ongeval gebeurde vlak bij de plek waar de A58 en de A4 op elkaar aansluiten.
Een deel van de vangrail was door de hoge stapel uien uit het zicht verdwenen. Een aantal uien kwam zelfs in de bomen in de berm terecht. Politie en Rijkswaterstaat hebben mensen ingezet om te helpen. Een grijper kwam er aan te pas om de oogst op te ruimen.
LEES OOK: A58 bezaaid met uien nadat vrachtwagen uit de bocht vliegt


‘Waarom hebben vrachtauto’s geen derde remlicht?’

13-12-2020 - 0 reacties ,,Waarom hebben vrachtwagens geen derde remlicht?”, vraagt lezer Ilona Hansink. ,,Vaak zijn de twee remlichten klein en/of vies waardoor je ze slecht ziet. Of er rijdt een andere auto zo dicht achter, dat je de vrachtwagen niet ziet remmen. Een derde remlicht (graag op een wat hogere plaats) zou geen overbodige luxe zijn.”


Boeren veroorzaken chaos met tractoren rond distributiecentrum van Jumbo

11-12-2020 - 0 reacties Boeren demonstreren vrijdag bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Veghel. Met tientallen tractoren hebben de boeren zich verzameld bij het bedrijf aan De Amert. Alle uitgangen van het distributiecentrum zijn met tractoren geblokkeerd, wat tot een fikse chaos op het bedrijventerrein leidt.
Geen enkele vrachtwagen van Jumbo kan het bedrijfsterrein op of af. Daarom staan er ongeveer vijftig vrachtwagens van de supermarktketen geparkeerd naast de wegen op het industrieterrein. Verkeersregelaars van de gemeente Meierijstad proberen het verkeerd in goede banen te leiden. Het doel is vooral om te zorgen dat de naastgelegen N279 geen hinder ondervindt van de demonstratie.
Boeren boos vanwege lage prijzenDe boeren hebben spandoeken opgehangen. Ze strijden voor een meer rechtvaardige afneemprijs van hun waren. Jumbo zou de boerengoederen te goedkoop in- en verkopen. Van welke organisatie de boeren zijn, kon de politie niet zeggen. Eerder op de dag blokkeerden boeren ook de ingang van een distributiecentrum van Jumbo in Woerden (Utrecht). De demonstratie in Veghel verloopt rustig, aldus een woordvoerder van de politie.
De politie is met de demonstranten in gesprek. "Ze mogen hier even staan om hun punt te maken, maar op een gegeven moment moeten ze wel weg." Donderdag liep een ultimatum af van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF). De actiegroep had geëist dat supermarkten 3 procent van hun omzet afdragen aan de coöperatie Farmer Friendly. FDF was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar
Een van de boeren moest een uur rijden om in Veghel te komen. "We protesteren voor de lagere prijzen. Dat is echt hoofddoel." Op Facebook worden beelden gedeeld van de instroom van de boeren.


Enkele kippen sneuvelen bij ongeluk met vrachtwagen op A7 bij Oostwold

10-12-2020 - 0 reacties Op de A7 bij Oostwold is in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen beladen met kippen van de weg geraakt. De combinatie eindigde in de sloot.


Vrachtwagen met duizenden kippen belandt in de sloot op de A7, weg afgesloten

10-12-2020 - 0 reacties Op de A7 van Groningen richting Heerenveen is in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen beladen met kippen van de weg geraakt. De combinatie eindigde in de sloot.