Controle

Controle is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Controle en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Controle nieuws

Megavangst in haven Vlissingen: 921 kilo cocaïne tussen bananen

16-01-2020 - 0 reacties De douane heeft tijdens een controle in de haven van Vlissingen 921 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container tussen bananen, meldt de douane.


Weyts wil meer controle op kalkoenkwekerijen

13-01-2020 - 0 reacties Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts verhoogt de controles op kalkoenhouderijen en plant een overleg met de sector. Dat heeft hij geantwoord op een parlementaire vraag van Ludwig Vandenhove (sp.a) in de Commissie Dierenwelzijn naar aanleiding van de beelden die GAIA in december uitbracht van enkele wantoestanden in enkele kalkoenbedrijven.


Klimaatprotesten in Australië onder de rook van voortrazende bosbranden

10-01-2020 - 0 reacties In Australische steden zijn tienduizenden demonstranten de straat op gegaan om te eisen dat de regering meer doet tegen klimaatverandering. Ze keren zich vooral tegen de liberale premier Scott Morrison, kortweg ScoMo genoemd, die hooguit schoorvoetend erkent dat er mogelijk een verband is tussen de klimaatverandering en de verwoestende bosbranden in het land.
Inmiddels is een gebied van 100.000 vierkante kilometer (ongeveer 2,5 keer Nederland) door de branden verwoest. In de deelstaat New South Wales woeden 158 branden, waarvan er 39 nog niet onder controle zijn. Bijna 2000 huizen in New South Wales zijn in vlammen opgegaan.
In de staat Victoria zijn 21 branden, die op dit moment veelal bedreigender zijn dan die in New South Wales. In Victoria hebben 240.000 mensen opdracht gekregen om voor het vuur te vluchten.
'Sack ScoMo'
Het grootste klimaatprotest was vandaag in Sydney, waar ongeveer 30.000 mensen de straat op gingen. In andere steden, zoals Melbourne, Canberra en Brisbane, deden duizenden demonstranten mee aan het Sack ScoMo-protest.
"De wereld staat in brand en de toekomst staat op het spel omdat onze waardeloze premier niet weet hoe hij de problemen moet oplossen", zei een jonge vrouw in Sydney tegen verslaggever Roel Pauw. Een oudere vrouw vertelde: "We hebben droogte, we hebben bosbranden en ons koraal gaat eraan. Dertig jaar lang hebben we niets gedaan. Je moet allereerst accepteren dat klimaatverandering een feit is en in actie komen."
"Die bezorgdheid over de toekomst krijg je niet uit je hoofd, zeker niet als je zoiets als dit op je schouders hebt zitten", zei een jonge vader terwijl hij op zijn zoontje wees.
De demonstranten scandeerden leuzen als Our future is burning en The liar from the shire, the country is on fire. Met 'the shire' bedoelen de betogers Sutherland Shire, het deel van Sydney waar premier Morrison vandaan komt. Ze verwijten hem onder meer dat de Australische regering weigert de CO2-uitstoot door de kolenindustrie aan te pakken.
De demonstranten in Melbourne droegen paraplu's vanwege de stromende regen. Het natte weer is goed nieuws voor de bestrijding van de bosbranden, maar het regent niet overal.
"Zelfs met deze regen in Melbourne hebben we nog een lange weg te gaan om deze ongekende branden te bestrijden", zei deelstaatpremier Andrews van Victoria in een televisietoespraak. "De komende uren zullen zeer, zeer uitdagend zijn. En we weten dat het bosbrandseizoen nog vele weken duurt."
Ander moment
Over het klimaatprotest is Andrews - lid van de Labourpartij - niet te spreken. Hij vindt dat de demonstranten onnodig aandacht vragen van de toch al overbelaste politie. "Het gezonde verstand zou jullie moeten vertellen dat jullie je punt op een ander moment moeten maken", zei Andrews.


Brandweer heeft brand in koeienstal in Rouveen snel onder controle

27-12-2019 - 0 reacties De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand in een koeienstal in Rouveen. Vanwege de mestgassen was er kans op een explosie, maar zo ver is het niet gekomen. Alle koeien in de stal zijn ongedeerd gebleven.


Vuurwerkcontrole bij grensovergang in De Lutte loopt in de soep door boerenactie

18-12-2019 - 0 reacties DE LUTTE - Een controle op illegaal vuurwerk bij grensovergang De Poppe is gisteren door de boerenacties en miscommunicatie met de Duitse wegbeheerder op een mislukking uitgelopen.


OM eist stillegging veehouderij vanwege erbarmelijke omstandigheden runderen

05-12-2019 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank in Zwolle geëist dat een veehouderij uit de gemeente Slagharen voorlopig wordt stilgelegd. Op de boerderij werden 71 runderen, waarvan 18 kalveren, gehouden onder zorgelijke omstandigheden. De runderen zijn na controle door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen en overgebracht naar een opvangstal. De rechtbank doet vrijdag 6 december uitspraak.


Pootgoedsector wil strengere aanpak fraude

20-11-2019 - 0 reacties Pootgoedsector werkt aan versterking van de interne controle.


Vooral sportvissers beboet tijdens grootste Waddencontrole ooit

25-10-2019 - 0 reacties De grote controle in het Waddengebied heeft deze week weinig opvallends opgeleverd, laat Rijkswaterstaat weten.


Homburg SingleNozzleControl

09-10-2019 - 0 reacties Homburg SingleNozzleControl is een plug & play-oplossing voor Hardi-veldspuiten om bespuitingen per dop te kunnen doen. Compatible met Hardi Commander met PrimeFlow (zowel CM05 als CM11).De doseringscontrole blijft normaal werken, maar de gps neemt de controle over voor het in- en uitschakelen van de individuele nozzles bij overlappen.Compatible met HC8600 en HC9600 (en Ag Leader InCommand 800-1200) beeldschermen:-  Tot 144 secties.-  Beeldschermen hebben een multiple product unlock nodig, omdat het display twee spuitbomenregelingen ziet en beide bomen moet kunnen…


Plasticvanger van The Ocean Cleanup verzamelt eerste plastic in zee

02-10-2019 - 0 reacties Het nieuwste prototype van de plasticvanger op zee van het Nederlandse initiatief The Ocean Cleanup werkt. Tussen de Amerikaanse eilandengroep Hawaï en de staat Californië, op zo'n 2000 kilometer uit de kust, is het eerste afval uit het water gevist. In tegenstelling tot oudere versies van het apparaat, die het plastic niet goed wisten vast te houden, lukt het met dit prototype wel.
De organisatie wist eerder wel plastic te vangen, maar door de golven in de oceaan dreef het plastic na een paar uur vaak weer in zee. "Het probleem was dat we het snelheidsverschil tussen plastic en het systeem niet onder controle kregen", zegt woordvoerder Joost Dubois. "Je hebt een serieus snelheidsverschil nodig om het plastic vast te houden."
Dat is nu wel gelukt door gebruik te maken van een zeeanker in de vorm van een parachute. Daardoor gaat de plasticvanger langzamer dan het plastic. Klein plastic afval dat zich snel in het water voortbeweegt, drijft nu ook de plasticvanger in. Tot grote verrassing van de initiatiefnemers blijven ook microplastics, van zo'n millimeter groot, hangen.
Een ander probleem is in dit prototype ook opgelost, zegt Dubois. "In het vorige prototype dreef het plastic met de golven gewoon over de rand heen. We hebben de rand nu tien keer zo hoog gemaakt, door gebruik te maken van grotere drijvers."
Dubois benadrukt dat deze versie nog een experimenteel systeem is, dat volgens hem "in elkaar geknutseld" is om snel een aantal opties om plastic in te zamelen te checken. Het is de bedoeling dat er volgend jaar een tweede versie van de plasticvanger komt. Die moet meer plastic gaan inzamelen, over een veel langere tijdsperiode.
Met de constructie willen initiatiefnemer Boyan Slat en zijn team proberen de Great Pacific Garbage Patch, de enorme plastic soep die tussen Californië en Hawaï drijft, te halveren.
NOS op 3 maakte eerder deze video over Boyan Slat, de initiator van The Ocean Cleanup:


'Vervuilde grond verdwijnt in Gelderse natuurplassen'

26-09-2019 - 0 reacties In meerdere Gelderse natuurplassen waar zand is gewonnen, is de afgelopen tien jaar minstens 100 miljoen kubieke meter vervuilde grond en bagger gestort. Handhaving en controle op het storten schieten ernstig tekort, blijkt uit onderzoek van Zembla, onderzoekscollectief SPIT en Follow the Money.


Ford 4000 - Controle lampjes werken niet

25-09-2019 - 2 reacties Hallo

Heb een ford 4000.
Heb deze week een nieuwe accu gemonteerd, omdat de oude accu niet genoeg start amper meer had.
Sinds dien brand alleen de olie lampje maar als ik hem op contact zet. Deze gaat ook niet uit als de trekker draait.
De andere controle lampje voor contact brand niet als die op contact staat en brand ook niet als de trekker draait en ik de contact slot uit zet.

Weet iemand waar het probleem in kan zitten?

Mvg R. Huls


Japan vaccineert tegen klassieke varkenspest

25-09-2019 - 0 reacties Om verdere verspreiding van klassieke varkenspest tegen te gaan, geeft de Japanse regering groen licht om weer te vaccineren tegen het virus. Het lukt in Japan niet om de uitbraken onder controle te krijgen, meldt de wereldorganisatie voor diergezondheid OID.


Claas Axion 870 met PTG bandendruksystemen

23-09-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Dellen grasland bemesten met Samson PG II 20 en Vredo bemester De Claas Axion 870 is voorzien van een PTG bandendruksystemen PTG  Bandendrukwisselsysteem kom je overal tegen Voor elk doel, voor elk voertuig en elke trailer, de juiste bandenspanning controle systeem! Uw voordelen met aangepaste bandenspanning op een rijtje: - Verhoogde bodembescherming - Lager brandstofverbruik - Aanzienlijk minder bandenslijtage - Betere tractie / minder slippen - Aanpassing van de bandenspanning gunstig vanaf de zitplaats van de bestuurder…


Onderzaai mislukt? Dit kunt u doen

20-09-2019 - 0 reactiesIs uw onderzaai dit jaar mislukt door droogte? Bij controle houden wij daar rekening mee. U mag onder voorwaarden opnieuw een vanggewas zaaien, ook na 1 oktober.


Energietoezicht Oss bespaart net zoveel als halve windmolen

19-09-2019 - 0 reacties Lukt het gemeenten om bedrijven en instellingen aan te sporen om energie te besparen? Jazeker. De gemeente Oss heeft mooie resultaten bereikt. Deze gemeente trekt er hard aan om bedrijven en instellingen de meerwaarde van energiebesparing te laten inzien. Dit in nauwe samenwerking met de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN). Het effect van dit energietoezicht? De controle van 25 adressen bleek net zoveel energiebesparing op te leveren als de hoeveelheid energie die een een halve windmolen op jaarbasis opwekt.


8000- en 9000-serie SPFH John Deere update voor 2020

19-09-2019 - 0 reacties John Deere’s zelfrijdende veldhakselaars uit de 8000- en 9000-serie zijn bijgewerkt met verschillende nieuwe functies voor 2020, om klanten meer comfort, lagere bedrijfskosten en nog meer controle en betrouwbaarheid te bieden. Nieuw Dura Line-pakketDe Dura Line-rolschraper is nu verkrijgbaar in alle drie klantpakketten om aan verschillende oogsteisen te voldoen. Dura Line-componenten gaan minstens vier keer langer mee dan standaardonderdelen, wat lagere bedrijfskosten en hogere uptime oplevert. Multifunctionele hendel voor meer bestuurderscomfort


Energietoezicht Oss bespaart zoveel als halve windmolen

18-09-2019 - 0 reacties Lukt het gemeenten om bedrijven en instellingen aan te sporen om energie te besparen? Jazeker. Oss bereikte mooie resultaten.Gemeente Oss trekt er hard aan om bedrijven en instellingen de meerwaarde van energiebesparing in te laten zien. Dit in nauwe samenwerking met Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN). Het effect van dit energietoezicht? De controle van 25 adressen bleek net zoveel energiebesparing op te leveren als de hoeveelheid energie die een een halve windmolen op jaarbasis opwekt.


Boeren slaan man het ziekenhuis in die akker komt controleren

05-09-2019 - 0 reacties Een controleur van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is woensdagmiddag mishandeld door twee mannen (71 en 41) in Wouwse Plantage. De man reed een akker op voor een controle van de landbouwgrond. De twee eigenaren waren daar niet van gediend omdat de man geen toestemming had gevraagd en gingen door het lint.


Boeren slaan man het ziekenhuis in die akker komt controleren

05-09-2019 - 0 reacties Een controleur van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is woensdagmiddag mishandeld door twee mannen (71 en 41) in Wouwse Plantage. De man reed een akker op voor een controle van de landbouwgrond. De twee eigenaren waren daar niet van gediend omdat de man geen toestemming had gevraagd en gingen door het lint.