Vuur

Volg al het nieuws over Vuur, een van de 15145 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vuur nieuwsbrief.

Vuur nieuws

Transportsector legt overheid vuur aan schenen over opbrengst km-heffing

01-03-2019 - 0 reacties Brancheverenigingen Evofenedex, TLN en VERN willen dat de overheid de opbrengst van de kilometerheffing voor vrachtwagens in een fonds stort...


Kritiek op studie naar wereldwijde afname insecten neemt toe

18-02-2019 - 0 reacties De studie naar de wereldwijde afname van insecten ligt onder vuur. Diverse media, wetenschappers, boeren en boerenorganisaties hebben flinke kritiek op de literatuuranalyse in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation.


Kritiek op studie naar wereldwijde afname insecten neemt toe

18-02-2019 - 0 reacties De studie naar de wereldwijde afname van insecten ligt onder vuur. Diverse media, wetenschappers, boeren en boerenorganisaties hebben flinke kritiek op de literatuuranalyse in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation.


Kritiek op studie naar wereldwijde afname insecten neemt toe

18-02-2019 - 0 reacties De studie naar de wereldwijde afname van insecten ligt onder vuur. Diverse media, wetenschappers, boeren en boerenorganisaties hebben flinke kritiek op de literatuuranalyse in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation.


Slachtafvalverwerker Noblesse in Wijster grotendeels verwoest na brand

10-02-2019 - 0 reacties In een loods van slachtafvalverwerker Noblesse aan de Ambachtsweg in Wijster heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed. Het vuur heeft een groot deel van het bedrijf in de as gelegd.


Bespiegelingen van een wetenschapsjournalist: de Cochrane-ruzie

09-02-2019 - 0 reacties Wat moeten we nou aan met het 'hooggerechtshof' van de medische (en voedings)wetenschap? Wie de vakpers de afgelopen maanden een beetje volgde, heeft het al meegekregen: Cochrane (vroeger bekend onder de naam the Cochrane Collaboration) ligt zwaar onder vuur. De organisatie wiens systematische overzichtsstudies door velen worden beschouwd als 'gouden standaard', lijkt niet meer zo onaantastbaar als voorheen. Een analyse van Jop de Vrieze.


Grote stalbrand, brandweer kan 1000 ingesloten varkens niet redden

01-02-2019 - 0 reacties Omdat het voor brandweerlieden te gevaarlijk is om een stal binnen te gaan waar brand woedt, kunnen ten minste 1000 biggen en varkens daar niet worden gered.
Dat betekent dat ze omkomen in het vuur, al is er ook de kans dat ze al eerder bezwijken door de stress.
In het Brabantse Biezenmortel brak kort na 16.00 uur brand uit in een stal die oversloeg naar naastgelegen silo's. Het is onduidelijk hoe de stalbrand is ontstaan, schrijft Omroep Brabant.


Pluimvee- en varkenshouderij onder vuur

10-01-2019 - 0 reacties Animal Rights zette deze week weer beelden online van misstanden in pluimveestallen, terwijl Nieuwsuur en Dit is de Dag zendtijd wijdden aan biggensterfte. Alle publiciteit over de veehouderij maakt veel reacties los.


Droogteschade taxaties onder vuur

10-01-2019 - 0 reacties Telers met gewassen voor de vrije verkoop hebben aanzienlijk minder kans op een schadevergoeding uit de brede weersverzekering van Agriver dan contracttelers. Oorzaak zijn de hogere prijzen voor de gewassen.


Slachterij Tielt op rand van faillissement

03-01-2019 - 0 reacties De Vlaamse varkensslachterij Debra in Tielt verkeert op het randje van faillissement. Het slachthuis, dat in maart 2017 onder vuur kwam te liggen vanwege mishandeling van varkens krijgt momenteel bescherming tegen zijn schuldeisers.


Uitslaande brand bij manege, paardenpension en renstal

27-12-2018 - 0 reacties Een manege, paardenpension en renstal in Leiden is getroffen door een grote uitslaande brand. Het vuur woedt in een loods waarin zich nog paarden zouden bevinden. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


Koeienstal in Raalte uitgebrand

22-12-2018 - 0 reacties De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een brand in een stal in Raalte. Inmiddels is het vuur onder controle en kan het nablussen beginnen. Er stonden geen dieren in de stal.


Al vroeg vuurwerk op de granenmarkt

17-12-2018 - 0 reacties Aan het einde van week 50 vertoonden de CBoT (Chicago) en Matif (Parijs) vuurwerk voor wat betreft de prijsvorming van granen. Kan deze prijsstijging, de hoogste in 4 maanden, stand houden of dooft het vuur in januari 2019 snel uit?


LTO zwaar onder vuur bij boeren

05-12-2018 - 0 reacties NIJMEGEN - Het rommelt in de achterban van Land- en Tuinbouworganisatie LTO. Vooral veel melkveehouders zijn ontevreden over hun belangenvertegenwoordiger en zeggen het lidmaatschap op.


Grote brand bij zorgboerderij Middelstum

03-12-2018 - 0 reacties In Middelstum, in de provincie Groningen, heeft een grote brand gewoed bij een zorgboerderij. De bewoners zijn in veiligheid gebracht, meldt de brandweer. Er is asbest vrijgekomen, maar alleen bij de boerderij zelf.
De brand brak rond 01.15 uur uit en het vuur verspreidde zich snel. De brand was bij boerderij Fraam, waar mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale beperking onder begeleiding werken. Rond 04.30 werd het sein brand meester gegeven.
Een grote schuur bij de boerderij is in de as gelegd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat ook de woning bij de boerderij verloren ging. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een hoogwerker.
Er werd een NL-Alert verstuurd voor de omgeving vanwege rook- en stankoverlast.

MIDDELSTUM (ANP) - Op een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is een grote brand uitgebroken. Het pand staat aan de Fraamweg. De bewoners zijn veilig, meldt de brandweer.
Het bericht Zorgboerderij in Middelstum in brand verscheen eerst op Nieuws.nl.

Een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is in de nacht van zondag op maandag grotendeels in vlammen opgegaan. De schuur van de boerderij aan de Fraamweg ging verloren, maar de brandweer heeft de woning aan de voorzijde kunnen behouden. Niemand raakte gewond.


Boerenclub LTO onder vuur van eigen leden

03-12-2018 - 0 reacties Het rommelt in de achterban van Land en Tuinbouworganisatie LTO. Vooral veel melkveehouders zijn ontevreden over hun belangenvertegenwoordiger en zeggen het lidmaatschap op.


RIVM richt onderzoek op de inname van MOAH

19-10-2018 - 0 reacties De levensmiddelenindustrie lag onder vuur toen Foodwatch in november 2015 haar onderzoek naar de aanwezigheid van minerale oliën publiceerde. De suggestie was duidelijk: fabrikanten, groot en klein, brachten onveilige levensmiddelen op de markt. Is nu, drie jaar later, de storm (in het glas water) gaan liggen? Hoogste tijd om het spreekwoordelijke net op te halen. Wat was er aan de hand, waren sommige maatregelen overbodig en hoe nu verder? Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober.


RIVM onder vuur (3): ammoniakemissie van Nederlandse boeren blijkt kleiner dan het RIVM berekent

19-10-2018 - 0 reacties De totale Nederlandse ammoniakemissie blijft onderwerp van gesprek en gespeculeer. Het RIVM ligt onder vuur. Vandaag de derde aflevering in een artikelenserie waarin Nico Gerrits uitlegt waarom er verzet is tegen de manier waarop het RIVM de schade van ammoniakneerslag toerekent aan de Nederlandse veehouderij. In deze bijdrage toont hij aan dat de emissies met een Nederlandse uitstootbron 20% lager moeten liggen dan Haagse beleids- en regelmakers zijn gaan denken.


Echte kaas verdrijft ‘processed cheese’ van de Amerikaanse markt

13-10-2018 - 0 reacties Het Amerikaanse culinair erfgoed ligt onder vuur. American cheese, de basis van Mac & Cheese, de smaakkampioen van de naoorlogse generaties, heeft het verloren bij de moderne jeugd. Toch is er hoop.


Trump gooit olie op het vuur met aanval op Fed

13-10-2018 - 0 reacties Beleggers konden jaren profiteren van de hulp van de centrale banken: die strooiden met goedkoop geld, zodat rentes laag bleven en beleggen met geleend geld erg goedkoop was. Dat meldt Business Insider.