Vuur

Vuur is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Vuur en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Vuur nieuws

Spoor van brandende olie door trekkerbrand Oudega

10-05-2019 - 1 reacties Een trekker is vrijdagochtend volledig uitgebrand aan de Sanbuorren in Oudega (Sm.). Door de lekkende olie uit het voertuig ontstond er een spoor van vuur richting het riool.


Een stadskas op het dak van de Dame

30-04-2019 - 0 reacties Kort na de brand die de Notre-Dame van Parijs verwoestte, is een nieuw vuur uitgebroken. Dit keer tussen architecten.


Grote brand in schuur Renswoude met zo'n 16.000 kippen

30-04-2019 - 0 reacties In een schuur in Renswoude is een grote brand uitgebroken. De veiligheidsregio laat weten dat er vermoedelijk 16.000 kippen in de schuur aanwezig zijn.

In Renswoude is vanmiddag brand uitgebroken in een schuur met 16.000 kippen. De brandweer sprak van een grote uitslaande brand. Inmiddels is het vuur onder controle. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog uren.
Omwonenden kregen het advies de ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. De rookwolken zijn ook goed te zien op de naastgelegen snelwegen A30 en A12.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Niemand raakte gewond. Het is nog onduidelijk hoeveel kippen de brand hebben overleefd, meldt RTV Utrecht.


Afgelaste paasvuren in Overijssel aangestoken door onbekenden

21-04-2019 - 0 reacties Zeker drie paasvuren die afgelast waren in Overijssel, zijn vannacht alsnog ontstoken. Onbekenden hebben de houtstapels aangestoken.
In Deldenerbroek mocht het vuur niet aan, meldt RTV Oost. Het zou te gevaarlijk zou zijn door de droogte in combinatie met de wind. De organisatie was gisteren nog flink in de weer met giertanks vol water om te voorkomen dat de stapel alsnog in vlammen zou opgaan. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen.
Ook in Steenwijkerland in de Kop van Overijssel en in Hardenberg werden ondanks een verbod paasvuren ontstoken. In Tubbergen mocht het paasvuur wel doorgaan, maar werd het vannacht al voortijdig ontstoken.


Video: Tulpen spuiten tegen vuur en luis

12-04-2019 - 0 reacties Even buiten Swifterbant spuit Pieter Karsten van Horizon Flowers uit Zwaagdijk (NH) een perceel tulpen tegen vuur en luis. ,,De tulpen zijn vroeg dit jaar en de ziekte- en plaagdruk is nog erg laag'', vertelt de bollenteler.


LTO baalt van ontevreden boeren: We lopen ons het vuur uit de sloffen

29-03-2019 - 85 reacties LTO staat er bij de meeste boeren niet goed op. Dat concludeert uitgever Agrio, dat veel vakbladen in de boerensector uitgeeft, na onderzoek.

Zo zeggen boeren in dat onderzoek dat LTO onvoldoende kundige bestuurders in huis heeft, die te weinig voor de agrariƫrs opkomen en de sector onvoldoende promoten.

'We lopen ons het vuur uit de sloffen'
Jan Bloemerts, boegbeeld van LTO Noord in Drenthe, 'baalt enorm' van de uitkomsten van het onderzoek. "Het is pure onzin dat we te weinig voor de belangen van de boer opkomen. We lopen ons het vuur uit de sloffen. Aan de andere kant: misschien moeten we bij onszelf te rade gaan, omdat we misschien te veel ballen in de lucht houden."

Fosfaatproblemen
"Ik snap wel dat boeren, die bijvoorbeeld in de problemen zitten door het hele fosfaatgebeuren, het gevoel hebben dat we niks voor ze doen. Maar dat gebeurt juist wel. In Den Haag houden we ons met heel veel dingen tegelijk bezig en hebben we met veel verschillende partijen te maken. Vaak moet je dan op zoek naar een compromis."

Ontevredenheid is volgens Bloemerts wel iets van de maatschappij van vandaag de dag. "We zijn snel negatief over hoe iets gaat wat anderen moeten regelen, maar zelf weten we het niet beter."

Volgens Bloemerts is op dit moment nog zo'n 60 tot 65 procent van de boeren in Drenthe lid van LTO Noord. "Dat aantal daalt niet, maar groeit ook niet."

Het online onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van uitgeverij Agrio, betrof een onderzoek onder tweeduizend boeren en tuinders.


Transportsector legt overheid vuur aan schenen over opbrengst km-heffing

01-03-2019 - 0 reacties Brancheverenigingen Evofenedex, TLN en VERN willen dat de overheid de opbrengst van de kilometerheffing voor vrachtwagens in een fonds stort...


Kritiek op studie naar wereldwijde afname insecten neemt toe

18-02-2019 - 0 reacties De studie naar de wereldwijde afname van insecten ligt onder vuur. Diverse media, wetenschappers, boeren en boerenorganisaties hebben flinke kritiek op de literatuuranalyse in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation.


Kritiek op studie naar wereldwijde afname insecten neemt toe

18-02-2019 - 0 reacties De studie naar de wereldwijde afname van insecten ligt onder vuur. Diverse media, wetenschappers, boeren en boerenorganisaties hebben flinke kritiek op de literatuuranalyse in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation.


Kritiek op studie naar wereldwijde afname insecten neemt toe

18-02-2019 - 0 reacties De studie naar de wereldwijde afname van insecten ligt onder vuur. Diverse media, wetenschappers, boeren en boerenorganisaties hebben flinke kritiek op de literatuuranalyse in het wetenschappelijk tijdschrift Biological Conservation.


Slachtafvalverwerker Noblesse in Wijster grotendeels verwoest na brand

10-02-2019 - 0 reacties In een loods van slachtafvalverwerker Noblesse aan de Ambachtsweg in Wijster heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed. Het vuur heeft een groot deel van het bedrijf in de as gelegd.


Bespiegelingen van een wetenschapsjournalist: de Cochrane-ruzie

09-02-2019 - 0 reacties Wat moeten we nou aan met het 'hooggerechtshof' van de medische (en voedings)wetenschap? Wie de vakpers de afgelopen maanden een beetje volgde, heeft het al meegekregen: Cochrane (vroeger bekend onder de naam the Cochrane Collaboration) ligt zwaar onder vuur. De organisatie wiens systematische overzichtsstudies door velen worden beschouwd als 'gouden standaard', lijkt niet meer zo onaantastbaar als voorheen. Een analyse van Jop de Vrieze.


Grote stalbrand, brandweer kan 1000 ingesloten varkens niet redden

01-02-2019 - 0 reacties Omdat het voor brandweerlieden te gevaarlijk is om een stal binnen te gaan waar brand woedt, kunnen ten minste 1000 biggen en varkens daar niet worden gered.
Dat betekent dat ze omkomen in het vuur, al is er ook de kans dat ze al eerder bezwijken door de stress.
In het Brabantse Biezenmortel brak kort na 16.00 uur brand uit in een stal die oversloeg naar naastgelegen silo's. Het is onduidelijk hoe de stalbrand is ontstaan, schrijft Omroep Brabant.


Pluimvee- en varkenshouderij onder vuur

10-01-2019 - 0 reacties Animal Rights zette deze week weer beelden online van misstanden in pluimveestallen, terwijl Nieuwsuur en Dit is de Dag zendtijd wijdden aan biggensterfte. Alle publiciteit over de veehouderij maakt veel reacties los.


Droogteschade taxaties onder vuur

10-01-2019 - 0 reacties Telers met gewassen voor de vrije verkoop hebben aanzienlijk minder kans op een schadevergoeding uit de brede weersverzekering van Agriver dan contracttelers. Oorzaak zijn de hogere prijzen voor de gewassen.


Slachterij Tielt op rand van faillissement

03-01-2019 - 0 reacties De Vlaamse varkensslachterij Debra in Tielt verkeert op het randje van faillissement. Het slachthuis, dat in maart 2017 onder vuur kwam te liggen vanwege mishandeling van varkens krijgt momenteel bescherming tegen zijn schuldeisers.


Uitslaande brand bij manege, paardenpension en renstal

27-12-2018 - 0 reacties Een manege, paardenpension en renstal in Leiden is getroffen door een grote uitslaande brand. Het vuur woedt in een loods waarin zich nog paarden zouden bevinden. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


Koeienstal in Raalte uitgebrand

22-12-2018 - 0 reacties De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een brand in een stal in Raalte. Inmiddels is het vuur onder controle en kan het nablussen beginnen. Er stonden geen dieren in de stal.


Al vroeg vuurwerk op de granenmarkt

17-12-2018 - 0 reacties Aan het einde van week 50 vertoonden de CBoT (Chicago) en Matif (Parijs) vuurwerk voor wat betreft de prijsvorming van granen. Kan deze prijsstijging, de hoogste in 4 maanden, stand houden of dooft het vuur in januari 2019 snel uit?


LTO zwaar onder vuur bij boeren

05-12-2018 - 0 reacties NIJMEGEN - Het rommelt in de achterban van Land- en Tuinbouworganisatie LTO. Vooral veel melkveehouders zijn ontevreden over hun belangenvertegenwoordiger en zeggen het lidmaatschap op.