Vuur

Volg al het nieuws over Vuur, een van de 14980 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vuur nieuwsbrief.

Vuur nieuws

Pluimvee- en varkenshouderij onder vuur

10-01-2019 - 0 reacties Animal Rights zette deze week weer beelden online van misstanden in pluimveestallen, terwijl Nieuwsuur en Dit is de Dag zendtijd wijdden aan biggensterfte. Alle publiciteit over de veehouderij maakt veel reacties los.


Droogteschade taxaties onder vuur

10-01-2019 - 0 reacties Telers met gewassen voor de vrije verkoop hebben aanzienlijk minder kans op een schadevergoeding uit de brede weersverzekering van Agriver dan contracttelers. Oorzaak zijn de hogere prijzen voor de gewassen.


Slachterij Tielt op rand van faillissement

03-01-2019 - 0 reacties De Vlaamse varkensslachterij Debra in Tielt verkeert op het randje van faillissement. Het slachthuis, dat in maart 2017 onder vuur kwam te liggen vanwege mishandeling van varkens krijgt momenteel bescherming tegen zijn schuldeisers.


Uitslaande brand bij manege, paardenpension en renstal

27-12-2018 - 0 reacties Een manege, paardenpension en renstal in Leiden is getroffen door een grote uitslaande brand. Het vuur woedt in een loods waarin zich nog paarden zouden bevinden. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


Koeienstal in Raalte uitgebrand

22-12-2018 - 0 reacties De brandweer is vanochtend uitgerukt voor een brand in een stal in Raalte. Inmiddels is het vuur onder controle en kan het nablussen beginnen. Er stonden geen dieren in de stal.


Al vroeg vuurwerk op de granenmarkt

17-12-2018 - 0 reacties Aan het einde van week 50 vertoonden de CBoT (Chicago) en Matif (Parijs) vuurwerk voor wat betreft de prijsvorming van granen. Kan deze prijsstijging, de hoogste in 4 maanden, stand houden of dooft het vuur in januari 2019 snel uit?


LTO zwaar onder vuur bij boeren

05-12-2018 - 0 reacties NIJMEGEN - Het rommelt in de achterban van Land- en Tuinbouworganisatie LTO. Vooral veel melkveehouders zijn ontevreden over hun belangenvertegenwoordiger en zeggen het lidmaatschap op.


Grote brand bij zorgboerderij Middelstum

03-12-2018 - 0 reacties In Middelstum, in de provincie Groningen, heeft een grote brand gewoed bij een zorgboerderij. De bewoners zijn in veiligheid gebracht, meldt de brandweer. Er is asbest vrijgekomen, maar alleen bij de boerderij zelf.
De brand brak rond 01.15 uur uit en het vuur verspreidde zich snel. De brand was bij boerderij Fraam, waar mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale beperking onder begeleiding werken. Rond 04.30 werd het sein brand meester gegeven.
Een grote schuur bij de boerderij is in de as gelegd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat ook de woning bij de boerderij verloren ging. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een hoogwerker.
Er werd een NL-Alert verstuurd voor de omgeving vanwege rook- en stankoverlast.

MIDDELSTUM (ANP) - Op een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is een grote brand uitgebroken. Het pand staat aan de Fraamweg. De bewoners zijn veilig, meldt de brandweer.
Het bericht Zorgboerderij in Middelstum in brand verscheen eerst op Nieuws.nl.

Een zorgboerderij in Middelstum (Groningen) is in de nacht van zondag op maandag grotendeels in vlammen opgegaan. De schuur van de boerderij aan de Fraamweg ging verloren, maar de brandweer heeft de woning aan de voorzijde kunnen behouden. Niemand raakte gewond.


Boerenclub LTO onder vuur van eigen leden

03-12-2018 - 0 reacties Het rommelt in de achterban van Land en Tuinbouworganisatie LTO. Vooral veel melkveehouders zijn ontevreden over hun belangenvertegenwoordiger en zeggen het lidmaatschap op.


RIVM richt onderzoek op de inname van MOAH

19-10-2018 - 0 reacties De levensmiddelenindustrie lag onder vuur toen Foodwatch in november 2015 haar onderzoek naar de aanwezigheid van minerale oliën publiceerde. De suggestie was duidelijk: fabrikanten, groot en klein, brachten onveilige levensmiddelen op de markt. Is nu, drie jaar later, de storm (in het glas water) gaan liggen? Hoogste tijd om het spreekwoordelijke net op te halen. Wat was er aan de hand, waren sommige maatregelen overbodig en hoe nu verder? Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober.


RIVM onder vuur (3): ammoniakemissie van Nederlandse boeren blijkt kleiner dan het RIVM berekent

19-10-2018 - 0 reacties De totale Nederlandse ammoniakemissie blijft onderwerp van gesprek en gespeculeer. Het RIVM ligt onder vuur. Vandaag de derde aflevering in een artikelenserie waarin Nico Gerrits uitlegt waarom er verzet is tegen de manier waarop het RIVM de schade van ammoniakneerslag toerekent aan de Nederlandse veehouderij. In deze bijdrage toont hij aan dat de emissies met een Nederlandse uitstootbron 20% lager moeten liggen dan Haagse beleids- en regelmakers zijn gaan denken.


Echte kaas verdrijft ‘processed cheese’ van de Amerikaanse markt

13-10-2018 - 0 reacties Het Amerikaanse culinair erfgoed ligt onder vuur. American cheese, de basis van Mac & Cheese, de smaakkampioen van de naoorlogse generaties, heeft het verloren bij de moderne jeugd. Toch is er hoop.


Trump gooit olie op het vuur met aanval op Fed

13-10-2018 - 0 reacties Beleggers konden jaren profiteren van de hulp van de centrale banken: die strooiden met goedkoop geld, zodat rentes laag bleven en beleggen met geleend geld erg goedkoop was. Dat meldt Business Insider.


Waarom het RIVM steeds onder vuur ligt (2): de onverklaarbare trendbreuk van 2016

28-09-2018 - 0 reacties Afgelopen week legde Nico Gerrits voor een zo breed mogelijk publiek uit dat de berekeningen van ammoniakconcentraties in de lucht boven Nederland die gemaakt worden door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) mank gaan op grote onzekerheden. Dat betekent nogal wat, want het rekenwerk is de basis voor het boerenbeleid van de Nederlandse regering. Vermoedelijk rekent het RIVM de neerslag op een ingewikkelde manier na en is het Instituut de werkelijke concentraties uit het oog verloren.

Vandaag deel 2: een forse trendbreuk in de ammoniakconcentratie die boven Nederland zou hangen, is volgens Gerrits vermoedelijk het gevolg van het melkveehouderijbeleid van onze regering op plekken waar koeien worden gehouden. Rekenkundig is het echter ondenkbaar dat die gevolgen landelijk doorwerken. Wat meer koeien rond een meetpaal en andere toevalligheden lijken de metingen en berekende waarden te bepalen. Dat voert te ver omdat het leidt tot onjuist onderbouwd beleid.


Wageningse hoogleraar wil voorzorgsprincipe voor stoffen die bodemleven kunnen beïnvloeden

26-09-2018 - 0 reacties Onkruidverdelger glyfosaat gold lang aangeprezen als onschadelijk voor dieren. Het middel ligt al langer onder vuur vanwege kankerrisico's die inmiddels juridisch zijn bekrachtigd door een Amerikaanse jury. Nieuw is het vermoeden dat bijensterfte veroorzaakt zou kunnen zijn door het gebruik van glyfosaat. In een overtuigend experiment konden onderzoekers vaststellen dat de stof de darmflora van de insecten aantast. Dat is niet direct dodelijk, maar maakt hun spijsverteringskanaal kwetsbaar voor bacteriële infecties.


Relatie ForFarmers en presentatrice Yvon Jaspers onder vuur

20-09-2018 - 0 reacties LOCHEM - Het Commissariaat voor de Media (CvdM) onderzoekt een zakelijke relatie van 'Boer zoekt Vrouw'-presentatrice Yvon Jaspers met de Lochemse veevoedergigant ForFarmers. Jaspers zou al 3 jaar op de loonlijst staan bij het bedrijf om de 'boerentrots naar boven te halen' en dat via het NPO-programma 'Onze Boerderij' ook daadwerkelijk doen.


Waarom het RIVM steeds onder vuur ligt: ammoniakkunde voor dummies

17-09-2018 - 0 reacties Stenen vallen niet omhoog. Dat weet iedereen. Met ammoniak is het niet anders. Dat valt niet naar beneden. Daar komt geen tovenarij aan te pas, het zijn eigenschappen die je met behulp van natuurkunde kunt beschrijven. Toch schijnen beleidsmakers en zelfs wetenschappers in overheidsdienst zich dat niet meer te realiseren. Al jaren sleept een zaak tussen enerzijds het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM), de Wageningse Universiteit en het Ministerie van Landbouw en anderzijds de Mesdagstichting. Ze botsen over de interpretatie van de gemeten vervuiling die de Nederlandse veehouderij veroorzaakt in de vorm van neervallende ammoniak. Tijd voor een begrijpelijke inleiding in de chemie van ammoniak, vindt biofysicus Nico Gerrits.
Gerrits houdt zich al decennia met het dossier bezig. In drie afleveringen legt hij uit waar het gebakkelei over gaat. Vandaag de eerste waarin hij laat zien dat het RIVM regen in plaats van ammoniakuitstoot meet.


Tractor vliegt in brand (05-09-2018)

05-09-2018 - 0 reacties Lutten - Op de Dedemsvaartseweg Noord in Lutten (ov) is woensdag 05-09-2018 aan het einde van de middag een landbouwvoertuig in brand gevlogen. De bestuurder ontdekte het vuur toen hij rook de cabine zag binnenkomen en zette daarop het voertuig aan de kant.

Bericht zie: hardenberg.nu/nieuws/regio/…

Bericht & filmpje zie: rtvoost.nl/nieuws/298201/…


Kampeerboerderij Eastermar ondanks verwoede redpogingen verloren

23-08-2018 - 0 reacties Door een uitslaande brand is vakantieboerderij Onder de Linde in Eastermar woensdag verloren gegaan. Vijftien gasten ontkwamen aan het vuur.


Ravage na brand op boerderij in Woudrichem

15-08-2018 - 0 reacties WOUDRICHEM - Her en der smeult het vuur nog na, midden op het erf staat een uitgebrande heftruck. De ­ravage is groot op het boerenbedrijf aan de Jan Spieringweg in Woudrichem, waar in de nacht van maandag op dinsdag een uitslaande brand ontstond.