Temperatuur

Temperatuur is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Temperatuur en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Temperatuur nieuws

Huidige winter hard op weg naar plek in top tien zachtste winters

17-02-2019 - 0 reacties De huidige winter is hard op weg om een plek in de top tien zachtste winters sinds het begin van de metingen in 1901 te veroveren. Met het zachte weer in het vooruitzicht, komt de gemiddelde temperatuur van februari uit op ongeveer 6 graden. Dat is ruim genoeg om de winter in de top tien te krijgen.


Het wordt prachtig lenteweer, vlinders ontwaken uit winterslaap

16-02-2019 - 0 reacties Vandaag voelt opnieuw aan als een lentedag. De krokussen schieten uit de grond en de eerste vlinders ontwaken uit hun winterslaap. Met dank aan de hoge temperatuur. Het wordt in een groot deel van het land zonnig.


Warme temperaturen vanaf Valentijnsdag: volop zon en 15 graden

11-02-2019 - 0 reacties Na een periode van sneeuw, regen en kou, breekt een droge periode aan met zon. Deze week wordt er geen neerslag verwacht en donderdag en vrijdag wordt het zelfs ronduit zonnig. Met een temperatuur van 15 graden en weinig wind op vrijdag, voelt het misschien al een klein beetje als lente.


Klimaatvraagstuk draait om de aantallen bomen en mensen

06-02-2019 - 0 reacties The Little Ice Era die geen natuurverschijnsel zou zijn geweest, haalde vorige week de krantenkoppen. Niet de natuur, maar mensen zouden de temperatuur op aarde hebben laten dalen. Dat was zo rond 1700, de tijd van die mooie sneeuwschilderijen.


Van de winter via de herfst naar de lente

05-02-2019 - 0 reacties Het lijkt deze winter gedaan met het koude weer. De komende dagen schiet de temperatuur omhoog en hebben wind en regen de overhand in Amsterdam. Waar de temperatuur de afgelopen weken schommelde rond het vriespunt, wordt het komende week zo'n acht tot tien graden. In het weekend kan het zelfs nog een beetje warmer worden: dan worden temperaturen gehaald die eerder normaal zijn voor begin november


Zware regenval in noorden Australië, zuiden kampt nog met recordhitte

02-02-2019 - 0 reacties In de Australische staat Queensland zijn mensen geëvacueerd na dagen van zware moessonregens. Vandaag wordt in de stad Townsville tussen de 150 en 200 millimeter regen verwacht. Evenveel als er normaal in een hele maand valt.
De burgemeester van Townsville spreekt van "een gebeurtenis die maar één keer in de honderd jaar plaatsvindt". Op veel plaatsen zijn overstromingen.
De neerslag valt vooral in een tropische kuststrook langs de noordoostkant van de staat. Inwoners wordt aangeraden naar hoger gelegen terrein te vluchten als de situatie erger wordt.
Veel mensen helpen elkaar in de strijd tegen het hoge water:
In het zuiden van Australië zijn de condities heel anders; daar wordt al een tijd hitterecord na hitterecord gebroken.
Vorige week werd in Adelaide bijvoorbeeld de hoogste temperatuur ooit gemeten in een grote Australische stad: het werd er 46,6 graden. In Port Augusta was het het warmst, daar werd het 49,5 graden. Het Meteorologische instituut maakte gisteren bekend dat januari de heetste maand is, die ooit is gemeten in Australië.
Op Tasmanië dat ten zuiden van Australië ligt, zorgt de hitte voor grote bosbranden. Al 1900 vierkante kilometer bos (meer dan de provincie Utrecht) is afgebrand, daarbij zijn ook huizen verwoest. Voorlopig is de warmte nog niet voorbij zeggen meteorologen.
Overigens is het niet heel verrassend dat het weer anders is in het noordelijke Townsville en zuidelijke Tasmanië; de afstand tussen die plaatsen is ruim 2000 kilometer. Grofweg dezelfde afstand als tussen Nederland en Marokko.


Case 4230 - Dashboard RPM, snelheidsmeter, brandstofpeil en temperatuur blijven op beginscherm staan

29-01-2019 - 1 reacties Case 4230 Pro bouwjaar 1997:

Dashboard blijft na opstarten gewoon op beginstand staan, namelijk brandstofpeil, temperatuur, rpm, snelheidsmeter veranderen niet na starten motor. Zwarte voedingskabel achter dashboard al nagekeken. Iemand een idee?


„Steenkoude nachten op komst”

23-01-2019 - 0 reacties We gaan enkele steenkoude nachten tegemoet, zo melden de weerbureaus. Lokaal kan de temperatuur dalen tot -15 graden. De enorme vrieskou vergoot de kans dat er geschaatst kan worden op opgespoten ijsbanen, maar niet per se op natuurijs.


Temperatuur in De Bilt niet boven vriespunt, kans op officiële ijsdag

23-01-2019 - 0 reacties Dinsdag is de temperatuur in De Bilt, het landelijke meetpunt, niet boven het vriespunt uitgekomen. Dat betekent dat het met een maximumtemperatuur van -1,2 graden de eerste ijsdag van deze winter is, meldt Weerplaza.


Nachtvorst houdt komende dagen aan, volgende week mogelijk schaatsijs

18-01-2019 - 0 reacties Doordat het ook de komende dagen 's nachts gaat vriezen en de temperatuur overdag amper boven nul komt, kan er eind volgende week mogelijk geschaatst worden.


Weerbericht: Temperatuur daalt iets en kans op zon

02-01-2019 - 0 reacties De temperatuur daalt woensdag iets ten opzichte van de voorgaande dagen. Het wordt maximaal 7 graden.


2018 is het op één na warmste jaar tot nu toe

20-12-2018 - 0 reacties Het jaar 2018 gaat de boeken in als het op één na warmste sinds het begin van de metingen in 1901. Met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 11,4 graden komt dit jaar uit op een tweede plek achter 2014. Dat meldt Weerplaza.


Warmste 2 december ooit gemeten met 12,9 graden in De Bilt

02-12-2018 - 0 reacties In De Bilt werd zondag om 12.10 uur een temperatuur van 12,9 graden gemeten. Daarmee is het officieel de warmste 2 december sinds het begin van de metingen in 1901.


Winter begint mogelijk met warmterecord

30-11-2018 - 0 reacties De meteorologische winter begint dit weekeinde mogelijk met een warmterecord. Zaterdag is het grijs, regenachtig en onstuimig weer, maar zondag verwacht weerbureau Weeronline een warmterecord, met een temperatuur van 14 tot 15 graden.


Weerbericht: Koude ochtend, buien verspreiden zich gedurende de dag

28-11-2018 - 0 reacties Woensdag begint droog, maar vanuit het zuidwesten breidt de regen zich uit over het hele land. De temperatuur varieert van 5 tot 10 graden, aan de kust kan het stevig gaan waaien.


Koning Winter alweer op z'n retour

21-11-2018 - 0 reacties Begint het koudere weer al een beetje te wennen? De afgelopen dagen waren duidelijk kouder dan normaal rond deze tijd van het jaar en ook de komende dagen blijft de temperatuur nog in mineur. Maar dat duurt volgens Weerplaza niet lang. De kou wordt begin december teruggedrongen naar Rusland.


Temperatuur zakt naar vriespunt: eerste fietsers uitgegleden

18-11-2018 - 0 reacties Het belooft een koude week te worden. De temperaturen gaan zakken tot winters niveau, met een gevoelstemperatuur van nul graden.


Onderweg in Zuid Afrika

18-11-2018 - 0 reacties Wat je zoal tegen kunt komen in Zuid Afrika.Van slooptrekkers tot moderne tractoren.En speciale trucks voor het vervoer van mijnbouwproducten. We waren bij een bedrijf dat 620 stuks van deze combinaties, alleen Volvo en Scania in 4 businessgroepen had zitten. Verder was het super rustig op het land, de stoppels moesten nog bewerkt gaan worden, de temperatuur was slechts 12-15 graden.


Voorkom bevriezen van diesel

09-11-2018 - 2 reacties Het probleem Bij lage temperaturen, beneden het vriespunt, ontstaan paraffine kristallen. Naarmate de temperatuur verder daalt ontstaan er steeds meer van deze kristallen vormen. Ze hebben de vervelende eigenschappen samen te klonten en naar de bodem van de brandstoftank te zakken. De aanwezigheid van samengeklonterde paraffinekristallen in het brandstofsysteem en brandstoftank leidt ertoe dat brandstofleidingen en brandstoffilters verstopt raken. Dit heeft op zijn beurt weer tot gevolg, dat de motor of de brander door brandstofgebrek slecht gaat functioneren. Het brandstoffilter…


"Zuurkoolverkoop gaat als een speer"

08-11-2018 - 0 reacties Tholen - Hoewel de temperatuur uitzonderlijk hoog is voor de novembermaand, heeft het volgens Gerrie Groot van Zuurkoolfabrie