Temperatuur

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Temperatuur. Temperatuur is een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Temperatuur nieuws

Regen, met kans op onweersbuien

12-08-2019 - 0 reacties Er trekt een lijn met buien vanaf de noordelijke provincies langzaam over het land. Naarmate ze verder landinwaarts komen neemt de kans op onweer toe. De temperatuur loopt op naar 20 tot 22 graden, bij een matige of vrij krachtige zuidwestenwind. Vannacht houdt de buiigheid aan waarbij lokaal forse hoeveelheden kan vallen, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Regen- en onweersbuien

12-08-2019 - 0 reacties Vandaag trekt een lijn met buien vanaf de noordelijke provincies langzaam over het land. Naarmate ze verder landinwaarts komen neemt hierbij de kans op onweer toe. De temperatuur loopt op naar 20 tot 22 graden, bij een matige of vrij krachtige zuidwestenwind. Vannacht houdt de buiigheid aan waarbij lokaal forse hoeveelheden kan vallen. Ook de dagen hierna blijven wisselvallig met vaak buien en af en toe zon. De maxima komen niet verder dan 19 graden met een overwegende zuidwestenwind.


Wisselend bewolkt met kans op buien

06-08-2019 - 0 reacties Het is wisselend bewolkt. Vooral in het noorden van het land kan later een bui ontstaan. De temperatuur loopt op naar 20 tot lokaal 25 graden en er waait een matige zuidwestenwind. Vanavond en vannacht trekken er wolkenvelden over ons land. Met name in het zuidoosten kunnen er regen- en onweersbuien vallen, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Enkele buien

06-08-2019 - 0 reacties Vandaag is het wisselend bewolkt. Vooral in het noorden van het land kan later vandaag een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 20 tot lokaal 25 graden en er waait een matige zuidwestenwind. Vanavond en vannacht trekken er wolkenvelden over ons land. Met name in het zuidoosten kunnen er regen- en onweersbuien vallen. Morgenochtend trekken de buien weg, maar in de loop van de dag ontstaan er landinwaarts nieuwe buien, opnieuw met kans op onweer. Met 22 of 23 graden is het een stukje koeler.


Meer dan half miljoen bezoekers genieten van Varend Corso

05-08-2019 - 0 reacties Het afgelopen weekend heeft het Varend Corso Westland ruim 550.000 bezoekers getrokken. Het publiek genoot met volle teugen, de enthousiaste deelnemers, schippers en figuranten straalden drie dagen lang op de boten en ook het weer zat mee met een zonnetje en temperatuur van 20 tot 25 graden.


POV en LTO maken inventarisatie en evaluatie na extreme hitte

03-08-2019 - 0 reacties Volgens de POV hebben varkenshouders tijdens de extreme hitte er veel aan gedaan om de temperatuur in de dierverblijven acceptabel te houden. POV gaat inventariseren en evalueren hoe het de varkenshouders en hun dieren tijdens de hitteperiode is vergaan.


Wolkenvelden en buien

01-08-2019 - 0 reacties Vandaag trekken wolkenvelden over het land, maar vooral in het zuiden is er ook ruimte voor de zon. In de noordelijke helft kunnen buien vallen, soms met een klap onweer. Het wordt 20 tot lokaal 25 graden en er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen valt er op meer plaatsen een bui, lokaal kan ook veel neerslag vallen. De temperatuur ligt iets lager met 21 tot 23 graden. De wind waait overwegend uit noordwest en is matig tot krachtig. In het weekend is het meestal droog met zonnige momenten. Het kwik loopt weer iets op.


Aan zee buien

31-07-2019 - 0 reacties Vandaag zijn er wolkenvelden, maar ook momenten waarop de zon flink schijnt. Vanochtend vallen buien vooral in de westelijke kustprovincies, maar later vandaag komen de buien ook steeds verder landinwaarts. Lokaal kunnen onweer en windstoten voorkomen. Het wordt 20 tot 23 graden en er waait een stevige zuidwestenwind. Morgen zijn de buien minder talrijk en minder intensief. De temperatuur pakt een graad hoger uit en er is wat minder wind. Vrijdag wordt het 21 tot 23 graden. De zon laat zich zien, maar er vallen ook weer buien.


Hoe staan de aardappelen er voor?

30-07-2019 - 0 reacties Alle gewassen hebben een klap gekregen na de extreem warme dagen van eind juli. Ook in de aardappelen laat de recordhoge temperatuur zijn sporen na. Er zijn echter duidelijke ras- en perceelsverschillen merkbaar. Hoe staan de aardappelen er nu voor?


Hoe staan de aardappelen ervoor?

30-07-2019 - 0 reacties Alle gewassen hebben een klap gekregen na de extreem warme dagen van eind juli. Ook in de aardappelen laat de recordhoge temperatuur zijn sporen na. Er zijn echter duidelijke ras- en perceelsverschillen merkbaar. Hoe staan de aardappelen er nu voor?


Laatste dag van Gelderse hittegolf, buien in aantocht

30-07-2019 - 0 reacties In delen van de provincie gaat de hittegolf zijn dertiende dag in. De aaneengesloten periode van warme dagen duurt nergens in het land langer dan in de Achterhoek. Maar na vandaag is het dan echt over: vanaf woensdag daalt de temperatuur weer onder de 25 graden.


Eerst zon, later meer stapelwolken

29-07-2019 - 0 reacties Het is eerst zonnig, maar er ontstaan geleidelijk stapelwolken. Het blijft wel droog. De temperatuur stijgt naar 23 à 26 graden. Vanavond en vannacht is het veelal helder, lokaal kan een ondiepe mistbank ontstaan. De minima komen rond 13 graden uit, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Flinke zonnige perioden

29-07-2019 - 0 reacties Het is eerst behoorlijk zonnig, maar er ontstaan geleidelijk stapelwolken. Het blijft wel meest droog. De temperatuur stijgt naar 23 tot 26 graden. Vanavond en vannacht is het veelal helder, lokaal kan een ondiepe mistbank ontstaan. De minima komen rond 13 graden uit. Morgen begint de dag overal zonnig, het kwik loopt snel op naar zomerse waarden. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken, die misschien lokaal uitgroeien tot een bui. Vanaf woensdag is het 20 tot 25 graden met dagelijks kans op een bui.


Stevige onweersbuien in het zuiden, rest van het land tropisch

27-07-2019 - 0 reacties Terwijl in het noorden van het land de tropische temperaturen aanhouden, krijgen de zuidelijke provincies vandaag vooral stevige buien met onweer en mogelijk zelfs hagel voor hun kiezen. ,,Pas vanaf woensdag kunnen we weer even op adem komen.”

Nederland valt uiteen in twee werelden. Terwijl de ene helft zich verschanst in heerlijk frisse huizen, zakt de andere uitgeput neer voor de ventilator. Twee gezinnen over overleven tijdens de plakkerigste dagen van het jaar, in een warm huis en een koel huis.

AMSTERDAM (ANP) - De hittegolf heeft nu ook het Waddeneiland Vlieland bereikt. Voor zover bekend is het de eerste officiële hittegolf op de Wadden. Zaterdag is namelijk de vijfde dag op rij dat het er warmer is dan 25 graden, waarvan drie dagen de temperatuur hoger dan (of gelijk aan) 30 graden is geweest.
Het bericht Eerste hittegolf op de Waddeneilanden verscheen eerst op Nieuws.nl.

We zitten nog altijd in een hittegolf, toch zullen veel mensen opgelucht zijn dat het we in Nederland eindelijk verlost zijn van de extreem hoge temperaturen. "Die bizarre 40 graden gaan we niet meer krijgen", zegt Philippe Schambergen van Buienradar.


Kippen keep it cool dankzij Eco-Zero systeem

26-07-2019 - 0 reacties Mensen en dieren hebben 't zwaar met de hittegolf die over het land trekt, maar de legkippen van de fam. Verbeek in Lunteren houden het prima uit. Terwijl de buitentemperatuur daar donderdag 42˚C aantikte, bleef de temperatuur in hun stal onder de 29˚C.


Extreme hitte krijgt geen vat op zuivelmarkt

25-07-2019 - 0 reacties In de week dat er hitterecords zijn verbroken, zou je verwachten dat de temperatuur op de zuivelmarkt ook oploopt. Niets is minder waar. De prijzen tenderen juist neerwaarts. Hoe komt dit?


Hoogste temperatuur ooit in Nederland: 39,3 graden gemeten in Eindhoven

24-07-2019 - 13 reacties Ojee,..... hitte-record.
Ze zetten nu echt alles in om de klimaat gekte er door te drukken....
Dagenlang dat Klimaat-geleuter in alle media. 😞

Originele beschrijving

In Eindhoven is de temperatuur woensdag gestegen tot 39,3 graden, meldt Weerplaza. Sinds de start van de metingen was het nooit eerder zo warm in Nederland. Het oude record uit 1944 is daarmee officieel uit de boeken. In Warnsveld werd het destijds 38,6 graden.


Tropische dag en oud hitterecord kan sneuvelen, 28 graden al vroeg aangetikt

24-07-2019 - 0 reacties Het wordt woensdag warm, heel erg warm. Het zou zomaar kunnen dat het 75 jaar oude hitterecord van 38,6 graden er woensdag aangaat. De hitte blijft nog wel even hangen want er wordt verwacht dat de temperatuur nog tot vrijdag zal stijgen naar 36 graden. Omroep Brabant volgt alles rond de hitte in dit liveblog.


Volop zon, extreem heet

24-07-2019 - 0 reacties Het is vandaag zonnig en het wordt extreem heet. De temperatuur haalt 32 graden op de Wadden en 37 of 38 graden in het zuiden van het land. De zonkracht wordt 6 tot 7, daardoor kan de huid snel verbranden. De wind is eerst zuidoostelijk, 2 of 3 Bft. In de namiddag steekt er langs de kust een zeebriesje op, die vanavond verder landinwaarts komt. De warmte wordt dan wat draaglijker. Morgen wordt het nog heter dan vandaag, het kwik bereikt lokaal 39 graden of zelfs nog hoger. Ook vrijdag en zaterdag blijft het tropisch.


Toch feest in Warnsveld als ‘hun warmterecord’ sneuvelt

23-07-2019 - 0 reacties Het absolute warmterecord van Nederland - 38,6 graden Celsius - zou donderdag wel eens kunnen sneuvelen. Maar dat zal de inwoners van Warnsveld en de familie Thate er niet van weerhouden om op 23 augustus een feestje te vieren. Op die dag in 1944 legde huisarts, sterrenkundige en kunstenaar Jan Thate (1906 - 1995) in Warnsveld de tot nu toe hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten officieel vast.