Temperatuur

Temperatuur is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Temperatuur en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Temperatuur nieuws

Vandaag vallen er enkele buien

25-04-2019 - 0 reacties In het zuiden is het bewolkt en vallen in de komende uren (vooral in het zuidwesten) enkele buien. Op andere plaatsen neemt de bewolking toe en wordt het met name vanmiddag en vanavond nat. In het noordoosten blijft het tot de avond droog. De temperatuur stijgt naar 17 tot 21 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind, meldt Boerenbusiness Agroweer.


Enkele buien

25-04-2019 - 0 reacties In het zuiden is het vaak bewolkt en vallen de komende uren vooral in het zuidwesten enkele buien. Op andere plaatsen neemt de bewolking toe en wordt het vooral vanmiddag en vanavond nat. In het noordoosten blijft het tot de avond droog. De temperatuur stijgt naar 17 tot 21 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidelijke wind. Morgen is het in het noordoosten eerst bewolkt en regenachtig. In de rest van het land blijft het vrijwel droog met geregeld zonneschijn. Het wordt zo'n 17 graden en er staat minder wind.


​Hittestress ligt al op de loer

19-04-2019 - 0 reacties Met temperaturen van rond de 25 graden ligt hittestress bij kalveren al vroeg in het jaar op de loer. Kalveren met een hoge voeropname ervaren hittestress al bij een temperatuur van 25 graden en een luchtvochtigheid van 50 procent. Op dat moment loop


Eerste van reeks warme dagen

18-04-2019 - 0 reacties Vandaag blijft het droog. Eerst zijn er nog enkele wolkenvelden te zien, later op de dag is het op veel plaatsen flink zonnig. De temperatuur stijgt vanmiddag naar 19 tot 22 graden bij een matige tot vrij krachtige oostenwind. Goede vrijdag staat er iets minder wind, toch nog windkracht 3 of 4. Wel is het opnieuw droog en behoorlijk zonnig. Met veel zon wordt het in de middag nog iets warmer, de maxima lopen uiteen van 19 graden op de Wadden tot 24 in Limburg.


Weerbericht: zonnige ochtend, bewolkte middag, heldere nacht

11-04-2019 - 0 reacties De donderdag begint zonnig, maar in de loop van de middag ontstaan er grote wolkenvelden vanuit het noordoosten. De temperatuur schommelt tussen de 7 en 13 graden.


Vrij koud, maar wel geregeld zon

11-04-2019 - 0 reacties Vanochtend is het koud en lokaal lag het kwik dan ook rond het vriespunt. De temperatuur stijgt in de middag naar 9 graden in het noorden tot lokaal 11 graden in het zuiden, maar door de matige noordoostenwind voelt het kouder aan, aldus Agroweer.


Global warming of cooling?

11-03-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

Tot nu toe zijn de Russische voorspellingen over het verloop van de temperatuur het dichtst bij de werkelijkheid,


Februari-record: temperatuur De Bilt loopt op naar 17,5 graden

25-02-2019 - 0 reacties Het kan niemand ontgaan zijn: de lente laat zich dit jaar een stuk vroeger gelden dan normaal. Dit weekend werd het in het hele land lenteachtig weer, en ook vandaag schijnt de zon volop. Warmterecords zijn volop gebroken: zo werd het vandaag de warmste februaridag ooit gemeten.


Temperatuur kan volgende week oplopen tot 18 graden, met carnaval mogelijk wisselvallig weer

22-02-2019 - 0 reacties Normaal gesproken is het in februari koud en guur, maar dat is dit jaar heel anders. Het wordt volgende week mogelijk zo warm, dat er weerrecords verbroken kunnen worden.


Absurd hoge temperaturen met weinig regen op komst

21-02-2019 - 0 reacties Het voorjaar staat officieel voor de deur, maar de afgelopen dagen was het al redelijk goed weer voor de boeren. Wat gaat de temperatuur de komende week doen, en worden weer de nodige records gebroken? Weerman Robert de Vries geeft het antwoord in deze nieuwe marktflits.


Huidige winter hard op weg naar plek in top tien zachtste winters

17-02-2019 - 0 reacties De huidige winter is hard op weg om een plek in de top tien zachtste winters sinds het begin van de metingen in 1901 te veroveren. Met het zachte weer in het vooruitzicht, komt de gemiddelde temperatuur van februari uit op ongeveer 6 graden. Dat is ruim genoeg om de winter in de top tien te krijgen.


Het wordt prachtig lenteweer, vlinders ontwaken uit winterslaap

16-02-2019 - 0 reacties Vandaag voelt opnieuw aan als een lentedag. De krokussen schieten uit de grond en de eerste vlinders ontwaken uit hun winterslaap. Met dank aan de hoge temperatuur. Het wordt in een groot deel van het land zonnig.


Warme temperaturen vanaf Valentijnsdag: volop zon en 15 graden

11-02-2019 - 0 reacties Na een periode van sneeuw, regen en kou, breekt een droge periode aan met zon. Deze week wordt er geen neerslag verwacht en donderdag en vrijdag wordt het zelfs ronduit zonnig. Met een temperatuur van 15 graden en weinig wind op vrijdag, voelt het misschien al een klein beetje als lente.


Klimaatvraagstuk draait om de aantallen bomen en mensen

06-02-2019 - 0 reacties The Little Ice Era die geen natuurverschijnsel zou zijn geweest, haalde vorige week de krantenkoppen. Niet de natuur, maar mensen zouden de temperatuur op aarde hebben laten dalen. Dat was zo rond 1700, de tijd van die mooie sneeuwschilderijen.


Van de winter via de herfst naar de lente

05-02-2019 - 0 reacties Het lijkt deze winter gedaan met het koude weer. De komende dagen schiet de temperatuur omhoog en hebben wind en regen de overhand in Amsterdam. Waar de temperatuur de afgelopen weken schommelde rond het vriespunt, wordt het komende week zo'n acht tot tien graden. In het weekend kan het zelfs nog een beetje warmer worden: dan worden temperaturen gehaald die eerder normaal zijn voor begin november


Zware regenval in noorden Australië, zuiden kampt nog met recordhitte

02-02-2019 - 0 reacties In de Australische staat Queensland zijn mensen geëvacueerd na dagen van zware moessonregens. Vandaag wordt in de stad Townsville tussen de 150 en 200 millimeter regen verwacht. Evenveel als er normaal in een hele maand valt.
De burgemeester van Townsville spreekt van "een gebeurtenis die maar één keer in de honderd jaar plaatsvindt". Op veel plaatsen zijn overstromingen.
De neerslag valt vooral in een tropische kuststrook langs de noordoostkant van de staat. Inwoners wordt aangeraden naar hoger gelegen terrein te vluchten als de situatie erger wordt.
Veel mensen helpen elkaar in de strijd tegen het hoge water:
In het zuiden van Australië zijn de condities heel anders; daar wordt al een tijd hitterecord na hitterecord gebroken.
Vorige week werd in Adelaide bijvoorbeeld de hoogste temperatuur ooit gemeten in een grote Australische stad: het werd er 46,6 graden. In Port Augusta was het het warmst, daar werd het 49,5 graden. Het Meteorologische instituut maakte gisteren bekend dat januari de heetste maand is, die ooit is gemeten in Australië.
Op Tasmanië dat ten zuiden van Australië ligt, zorgt de hitte voor grote bosbranden. Al 1900 vierkante kilometer bos (meer dan de provincie Utrecht) is afgebrand, daarbij zijn ook huizen verwoest. Voorlopig is de warmte nog niet voorbij zeggen meteorologen.
Overigens is het niet heel verrassend dat het weer anders is in het noordelijke Townsville en zuidelijke Tasmanië; de afstand tussen die plaatsen is ruim 2000 kilometer. Grofweg dezelfde afstand als tussen Nederland en Marokko.


Case 4230 - Dashboard RPM, snelheidsmeter, brandstofpeil en temperatuur blijven op beginscherm staan

29-01-2019 - 1 reacties Case 4230 Pro bouwjaar 1997:

Dashboard blijft na opstarten gewoon op beginstand staan, namelijk brandstofpeil, temperatuur, rpm, snelheidsmeter veranderen niet na starten motor. Zwarte voedingskabel achter dashboard al nagekeken. Iemand een idee?


„Steenkoude nachten op komst”

23-01-2019 - 0 reacties We gaan enkele steenkoude nachten tegemoet, zo melden de weerbureaus. Lokaal kan de temperatuur dalen tot -15 graden. De enorme vrieskou vergoot de kans dat er geschaatst kan worden op opgespoten ijsbanen, maar niet per se op natuurijs.


Temperatuur in De Bilt niet boven vriespunt, kans op officiële ijsdag

23-01-2019 - 0 reacties Dinsdag is de temperatuur in De Bilt, het landelijke meetpunt, niet boven het vriespunt uitgekomen. Dat betekent dat het met een maximumtemperatuur van -1,2 graden de eerste ijsdag van deze winter is, meldt Weerplaza.


Nachtvorst houdt komende dagen aan, volgende week mogelijk schaatsijs

18-01-2019 - 0 reacties Doordat het ook de komende dagen 's nachts gaat vriezen en de temperatuur overdag amper boven nul komt, kan er eind volgende week mogelijk geschaatst worden.