Winter

Winter nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Winter nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Winter nieuws

De Winter neemt Bloementaxi over

10-07-2019 - 0 reacties De Winter Logistics neemt per 15 juli aanstaande alle activiteiten van De Bloementaxi uit Honselersdijk over. Hiermee breidt De Winter Logistics haar dienstverlening verder uit. Met de inzet van de Bloementaxi kan De Winter nu ook op kleiner bestelniveau logistieke diensten aanbieden aan haar klanten.


Lara van Ruijven opent negende Dutch Lily Days

29-05-2019 - 0 reacties De Dutch Lily Days worden op 4 juni geopend door wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven.
Van Ruijven behaalde afgelopen winter als eerste Nederlandse een individuele wereldtitel bij het shorttrack. Ze is eregast tijdens de openingsceremonie van de negende editie van de Dutch Lily Days, die dit jaar gehouden worden van 4 t/m 7 juni.


Minder wintersterfte bijenvolken dan afgelopen twee jaar

22-05-2019 - 0 reacties Van alle in Nederland gehouden bijenvolken heeft ongeveer 9 procent de winter van 2018-2019 niet overleefd. Dit percentage ligt lager dan in de winters van de afgelopen twee jaar. Toen lag de wintersterfte de 15 procent.


Bijensterfte op laag niveau na afgelopen winter

20-05-2019 - 0 reacties Van de bijenvolken in Nederland heeft 91 procent de afgelopen winter overleefd.


Bijenhouders positief: meer bijenvolken hebben de winter overleefd

17-05-2019 - 0 reacties De afgelopen winter is door meer bijenvolken in Nederland overleefd dan de laatste jaren het geval was. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Wageningen University & Research (WUR), de Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV), Imkers Nederland en de BD-Imkers. Zo'n 9 procent van de volken heeft het niet gered. De afgelopen twee jaar lag dat percentage rond de 15 procent.


Sterfte bijenvolken afgelopen winter lager dan in vorige winters

17-05-2019 - 0 reacties Ongeveer 9% van de in Nederland gehouden bijenvolken heeft de winter van 2018-2019 niet overleefd. Dat is minder dan in de winters van de afgelopen twee jaar toen de wintersterfte rond de 15% uitkwam. Dit blijkt uit de jaarlijkse enquête die Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met de Nederlandse BijenhoudersVereniging (NBV), Imkers Nederland en de BD-Imkers heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV).


Syngenta Flowers maakt Sprookjeswonderland nog sprookjesachtiger

14-05-2019 - 0 reacties Helleborus in de winter, viooltjes in de lente en geraniums in de zomer: meer dan 20.000 kleurrijke planten van Syngenta Flowers bloeien dit jaar in Sprookjeswonderland, een themapark over sprookjes in Enkhuizen, Nederland.


Met brommobiel de aardappelopslag te lijf

13-05-2019 - 0 reacties Akkerbouwer Erik Jan Rampen uit Biddinghuizen (FL) heeft zijn brommobiel weer uit de berging gehaald. Door de zachte winter staat er veel aardappelopslag tussen de bieten. „Met dit apparaat kunnen we dat simpel maar doeltreffend opruimen.”


Droog voorjaar geeft natuur valse start

09-05-2019 - 0 reacties De droge zomer van vorig jaar heeft bomen en struiken geen goed gedaan. Een geluk is dat er een natte winter aan voorafging. Dit jaar begon ook behoorlijk droog. Als het deze zomer opnieuw weinig regent, stapelen de gevolgen zich op en dat betekent een natuurdrama.


Droogte houdt Noord- en Oost-Europa in zijn greep

03-05-2019 - 0 reacties De droogte in het noorden en oosten van Europa neemt steeds grotere vormen aan. Ook in Frankrijk nemen de zorgen toe. Vanwege het neerslagtekort van afgelopen winter, hebben 10 departementen nu een droogtealarm afgekondigd. In deze departementen geldt dat er tussen 11:00 en 17:00 uur niet mag worden beregend.


Bonte koeiendans in Aartswoud

15-04-2019 - 0 reacties Martin Scholten, directeur van de Animal Sciences Group, gaf gisteren het startschot voor wat hij zelf ‘de bontste koeiendans van Nederland’ noemde. Hij liet de koeien van het Rundveemuseum Aartswoud voor het eerst naar buiten na de winter, wat tot het bekende aanstekelijke tafereel van dansende koeien leidde.


Winnaar kuilwedstrijd haalt 1.061 VEM

15-04-2019 - 0 reacties Maar liefst 1.163 maistelers uit heel Nederland namen deze winter deel aan de Nationale VEM wedstrijd van maisveredelaar Limagrain. De voederkwaliteit die vorig jaar is geoogst lag gemiddeld erg hoog, met 1.008 VEM voor alle ingezonden maiskuilen.


Hoe Kaapstad ‘Day Zero’ af wist te wenden en afhoudt

11-04-2019 - 0 reacties Een jaar geleden stevende Kaapstad in volle vaart op 'Day Zero' af: op 22 april zou er geen water meer uit de kraan komen. Maar Day Zero werd uitgesteld, en uitgesteld en verdween helemaal van de kalender. Dankzij een fors pakket waterbesparingsmaatregelen, een stadsbestuur dat van doorpakken wist én een natte winter.


Opinie: Glyfosaat, de gele splijtzwam…

08-04-2019 - 0 reacties Het is april, het voorjaar lonkt, met horten en stoten komt het landwerk op gang. De boer heeft niet stilgezeten deze winter. Deze periode is benut de invulling van het bouwplan en dus hoe het landschap voor het Nederland van 2019 er uit zal gaan zien.


Opinie Johan Emmens: Glyfosaat, de gele splijtzwam…

07-04-2019 - 0 reacties Het is april, het voorjaar lonkt, met horten en stoten komt het landwerk op gang. De agrariër heeft niet stilgezeten deze winter. Deze periode is benut de invulling van het bouwplan en dus hoe het landschap voor het Nederland van 2019 er uit gaat zien.


Koeiendans in Markelo: dieren genieten tijdens eerste dag in de wei

04-04-2019 - 0 reacties MARKELO - De lente is begonnen en het gras in de weilanden begint weer te groeien. Goed nieuws voor de koeien een winter op stal hebben gestaan: ze mogen weer naar buiten! Emmy Heilersig van het Markelose melkveebedrijf Heilersig heeft het tafereel van de ‘koeiendans’ dit jaar vastgelegd op camera.


Opinie Johan Emmens: Glyfosaat, de gele splijtzwam…

03-04-2019 - 0 reacties Het is april, het voorjaar lonkt, met horten en stoten komt het landwerk op gang. De boer heeft niet stilgezeten deze winter. Deze periode is benut voor het bouwplan en de invulling van het landschap die beeldbepalend zal zijn voor het Nederland van 2019.


Beregeningsverbod of niet? Boeren in de regio hebben winter lang water vastgehouden

30-03-2019 - 0 reacties OMMEL - Waterschappen beslissen maandag of grasland in april en mei besproeid mag worden. Melkveehouders hopen beloond te worden voor de inspanningen van de voorbije winter.


Paletti Growers en De Winter zeker tot 2024 samen op pad

29-03-2019 - 0 reacties De Winter Logistics en Paletti Growers hebben de intensieve logistieke samenwerking met vijf jaar verlengd. Ze gaan minimaal tot 2024 ‘samen op pad’ met snijbloemen en potplanten.


Fruitbomen lopen vroeger uit dan normaal: ‘Nu snel snoeien’

27-03-2019 - 0 reacties Heb jij fruitbomen in de tuin? Dan kun je ze beter snel snoeien, zegt tuinman Tom van Eigen Huis & Tuin. Ze lopen vroeger uit dan normaal vanwege de zachte winter en als je later bent, loopt de boom risico op schimmels.