Lente

Volg al het nieuws over Lente, een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Lente nieuwsbrief.

Lente nieuws

Lesprogramma Groen Doen in de Klas goed gewaardeerd

09-07-2019 - 0 reacties Vorig jaar lente is het lesprogramma Groen Doen in de Klas! geïntroduceerd. Ruim een jaar later is dit door ruim 76.000 basisschoolleerlingen uit de groepen 5 en 6 in gebruik genomen.


Syngenta Flowers maakt Sprookjeswonderland nog sprookjesachtiger

14-05-2019 - 0 reacties Helleborus in de winter, viooltjes in de lente en geraniums in de zomer: meer dan 20.000 kleurrijke planten van Syngenta Flowers bloeien dit jaar in Sprookjeswonderland, een themapark over sprookjes in Enkhuizen, Nederland.


Duurzaam geteelde asperges bij start aspergeseizoen Jumbo

23-04-2019 - 0 reacties De lente is begonnen en dit betekent dat het weer tijd is voor asperges. De koningin der groente én een van de laatste echte Nederlandse seizoensgroente. Jumbo opende dit weekend het aspergeseizoen. Met een seizoensaanbieding, informatie over de herkomst, tips over het gebruik en natuurlijk veel lekkere…


Koeiendans in Markelo: dieren genieten tijdens eerste dag in de wei

04-04-2019 - 0 reacties MARKELO - De lente is begonnen en het gras in de weilanden begint weer te groeien. Goed nieuws voor de koeien een winter op stal hebben gestaan: ze mogen weer naar buiten! Emmy Heilersig van het Markelose melkveebedrijf Heilersig heeft het tafereel van de ‘koeiendans’ dit jaar vastgelegd op camera.


'Koeien kunnen in moderne stal écht beter af zijn dan buiten'

27-03-2019 - 19 reacties Nu de lente weer is begonnen, mogen veel koeien weer de weide in. In 2017 waren dit er in Drenthe meer dan 70.000. Dit is ongeveer twee derde van de koeien.

"Medio 2011 of 2012 zien we een ommekeer van het aantal weidende koeien", vertelt voorman Jan Bloemerts van landbouworganisatie LTO. "De melkfabrieken en zuivelondernemingen hebben redelijk ingezet op stimulering daarvan, ook geldelijk."

De andere kant van het verhaal is het welzijn van de dieren. "Dan ben ik echt genuanceerder", zegt Bloemerts. "Want in een moderne stal kan een koe écht beter af zijn dan buiten."

Niet alleen een moderne stal is een reden om een koe binnen te houden. Zo zijn niet alle grondsoorten, zoals veenweides, geschikt om koeien op te laten lopen.


'Koeien zijn in een moderne stal écht beter af dan buiten'

26-03-2019 - 0 reacties Nu de lente weer is begonnen, mogen veel koeien weer de weide in. In 2017 waren dit er in Drenthe meer dan 70.000. Dit is ongeveer twee derde van de koeien.


Ruwvoer bijkopen lijkt niet meer nodig

26-03-2019 - 0 reacties De astronomische lente ging woensdag 20 maart van start en voor Campina is dat traditiegetrouw de dag om de koeien de wei in te sturen. Ook elders in het land zijn de koeien al naar buiten gestuurd. Dit heeft effect op de voermarkt, want het bijkopen van ruwvoer lijkt overbodig geworden.


Noord-Hollandse koeien staan massaal in de wei

26-03-2019 - 3 reacties Nu het officieel lente is, verruilen steeds meer koeien de stal voor het weiland waar ze naar hartenlust kunnen grazen. Toch maakt niet elke koe een lentedansje. Drie op de tien melkkoeien komt namelijk nooit buiten.


Voorjaarskriebels in Green Trade Center

25-03-2019 - 0 reacties In het Waterdrinker Green Trade Center werd de aftrap van de lente al gegeven tijdens de GTC Days van 10 – 15 maart. Een event dat drie keer per jaar herhaald wordt op voor de sector belangrijke overgangsmomenten naar een ander seizoen.


Lente haalt uienmarkt uit winterslaap

22-03-2019 - 0 reacties Met de start van de lente komt ook de uienmarkt uit zijn winterslaap. Is dit dan de week van de ommekeer? Dat vraagt DCA-marktexpert Pieter Post zich af in deze wekelijkse update over de uienmarkt. 


Groene hesjes past beter bij de klimaatgekke peuters.

20-03-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

Woensdag om 11.00 uur is officieel de astronomische lente van start gegaan. Traditioneel worden er verschillende koeien in het land voor het eerst losgelaten in de wei. Ook dit jaar levert dat weer beelden op vol met enthousiaste koeien.

Het grote voorjaarsfeest is weer begonnen. Katja weet veel te vertellen over de koeien, net als de boer. Het zijn net kinderen. Wie eigenlijk?
Dieren vergelijken met mensen levert ellende op. Een koe is gewoon een dier die voedsel voor ons produceert. En ze krijgen allemaal een eindbestemming slachthuis. Kop er af en in de diepvries. Mooier dan dat moet je het niet willen verkopen.


Drone filmt blije koeien op eerste dag in de wei

20-03-2019 - 2 reacties Woensdag om 11.00 uur is officieel de astronomische lente van start gegaan. Traditioneel worden er verschillende koeien in het land voor het eerst losgelaten in de wei. Ook dit jaar levert dat weer beelden op vol met enthousiaste koeien.


Waar sturen de meeste boeren de koeien de wei in?

19-03-2019 - 0 reacties Nu de lente in aantocht is, staat bij menig melkveebedrijf de start van het weideseizoen alweer voor de deur. Het aantal gemeenten waarin melkveebedrijven alle melkkoeien de wei in sturen, stijgt jaarlijks.


Lenteweer op komst: droog, zonnig en warmer

19-03-2019 - 0 reacties De astrologische lente, die woensdag begint, brengt ons dit jaar ook lenteweer. De temperaturen gaan omhoog, er komt steeds meer zon en het blijft droog. De weersverbetering houdt de rest van de week aan, voorspelt Weerplaza.


Gewassen kunnen straks vlot de grond in

18-03-2019 - 0 reacties De astronomische lente breekt woensdag 20 maart aan. Dit is tevens het startschot voor een periode van warmer lenteweer. Kunnen akkerbouwers en veehouders terug het land op, of is de verbetering van korte duur?


Weersverbetering op komst: droog, zonnig en warmer

18-03-2019 - 0 reacties De meteorologische lente, die woensdag begint, brengt ons dit jaar ook lenteweer. De temperaturen gaan omhoog, er komt steeds meer zon en het blijft droog. De weersverbetering houdt de rest van de week aan, voorspelt Weerplaza.


Groenrijk opent voorjaar met nieuwe vestiging in Montfoort

18-03-2019 - 0 reacties Vrijdag 22 maart opent GroenRijk een nieuwe vestiging aan de Willeskop in Montfoort. Het nieuwe tuincentrum viert de opening en de start van de lente met een openingsweekend vol leuke acties en scherpe openingsprijzen.


Knuffelen en voeren tijdens de eerste Lammetjesdagen

17-03-2019 - 0 reacties De lente hangt weer in de lucht en dat betekent ook dat de lammertijd weer is aangebroken.


De lente komt eraan: eindelijk droog en zonnig weer

15-03-2019 - 0 reacties Goed nieuws voor wie het mistroostige weer van de afgelopen dagen helemaal zat is. Na maandag is het eindelijk gedaan met de buien en harde windstoten. ,,Vanaf dinsdag domineert een hogedrukgebied ons weerbeeld’’, zegt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. We kunnen rekenen op veel zonneschijn en hogere temperaturen.


Voorjaarscampagne Lente is bloemen

15-03-2019 - 0 reacties Mooiwatbloemendoen.nl trapt het voorjaar af met de campagne Lente is bloemen. De campagne is gebaseerd op het groeiplatform Celebrate Seasons en richt zich op consumenten in Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland.