Lente

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Lente. Lente is een van de 15056 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Lente nieuws

Vroege lente verplettert Zeeuws record

17-02-2019 - 0 reacties VLISSINGEN - Zeeland genoot dit weekend van een vroege lente. Bij het weerstation in Westdorpe werd het zondagmiddag zelfs 15,3 graden. Daarmee was het veruit de warmste 17 februari die daar tot nu toe is gemeten.


Klokkenluiders van het voorjaar verenigd op eerstedagenvelop

15-02-2019 - 0 reacties Op 25 februari 2019 geeft PostNL een nieuwe serie postzegels met bloeiende Nederlandse stinsenplanten uit – de klokkenluiders van de lente. Stinsenplant is de benaming voor een groep planten die van oorsprong voorkwam op landgoederen, boerenhoven en herenhuizen en zich daar handhaafden en verwilderden.


Zeg maar dag tegen de winter: lenteweer tijdelijk aangebroken

14-02-2019 - 0 reacties De lente is eindelijk aangebroken. Uh, oh nee. Het is nog steeds hartje winter, maar de temperaturen liegen er niet om. Vandaag op Valentijnsdag gaat het kwik de dubbele cijfers aantikken in de provincie en dat is slechts het begin van een lente-achtig weekend dat ons te wachten staat.


Peter Kuipers Munneke: Ons klimaat gaat lijken op Zuidwest-Frankrijk

13-02-2019 - 0 reacties Houd er met het bodembeheer rekening mee dat ons klimaat gaat lijken op het zuidwesten van Frankrijk, zegt Peter Kuipers Munneke. Er komt meer neerslag in herfst, winter en lente. Droogte kan in de zomer een groter probleem zijn voor de landbouw.


Warme temperaturen vanaf Valentijnsdag: volop zon en 15 graden

11-02-2019 - 0 reacties Na een periode van sneeuw, regen en kou, breekt een droge periode aan met zon. Deze week wordt er geen neerslag verwacht en donderdag en vrijdag wordt het zelfs ronduit zonnig. Met een temperatuur van 15 graden en weinig wind op vrijdag, voelt het misschien al een klein beetje als lente.


Vandaag veel regen en kans op stormachtig weer aan de kust, maar de lente staat voor de deur

10-02-2019 - 0 reacties Het wordt vandaag een natte, druilerige en grijze dag. Maar zo hard waaien als dat het gisteren deed, dat blijft waarschijnlijk uit. Door de regen is het alleen geen goede dag om eventuele stormschade te herstellen.


Van de winter via de herfst naar de lente

05-02-2019 - 0 reacties Het lijkt deze winter gedaan met het koude weer. De komende dagen schiet de temperatuur omhoog en hebben wind en regen de overhand in Amsterdam. Waar de temperatuur de afgelopen weken schommelde rond het vriespunt, wordt het komende week zo'n acht tot tien graden. In het weekend kan het zelfs nog een beetje warmer worden: dan worden temperaturen gehaald die eerder normaal zijn voor begin november


Tulpen shopper-activatie delicious. magazine en Mooiwatbloemendoen.nl

17-01-2019 - 0 reacties Eind januari is de nieuwste editie van delicous. magazine te koop in de winkel. In de elf pagina’s tellende special, een samenwerking van delicious. magazine en Mooiwatbloemendoen.nl, wordt uitgekeken naar de lente met behulp van lentebloemen en met name tulpen.


Droogte in Nederland is officieel voorbij

20-12-2018 - 0 reacties De droogte in Nederland is officieel voorbij. Minister Van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat er van een dreigend watertekort geen sprake meer is.
Er is deze maand veel neerslag gevallen, zowel in Nederland als in Duitsland en Frankrijk. Daardoor zijn de waterstanden in de Rijn en de Maas gestegen. Het KNMI verwacht ook voor de komende weken neerslag. "Daarom is besloten af te schalen van niveau 1 (dreigend watertekort) naar niveau 0 (normaal beheer)", schrijft de minister.
IJsselmeer nog te zout
Toch zijn de problemen nog niet allemaal voorbij. Het IJsselmeer is nog steeds te zout, al wordt nu wel meer zoet water uit de IJssel aangevoerd. De verwachting is dat het nog een paar weken zal duren voor het IJsselmeer weer het normale zoutgehalte heeft.
De grondwaterstand is nog te laag. Daar wordt door de waterschappen aan gewerkt, maar om het peil weer normaal te krijgen moet er vooral nog veel neerslag vallen.
Door het warme en droge weer in de lente en de zomer was 2018 extreem droog. De ervaringen van deze droogteperiode worden geëvalueerd. De waterbeheerders zijn volgens Van Nieuwenhuizen al bezig scenario's op te stellen voor het geval zich in het voorjaar opnieuw een droogteperiode aandient.


'Ombouw naar kooivrij tijdelijk vertraagt in Verenigde Staten'

17-12-2018 - 0 reacties „Door de uitbraken van hoogpathogene vogelgriep twee jaar geleden in de lente en zomer van 2016 en de daarop volgende slechte marktsituatie is de ombouw van legbatterij naar scharrel-, vrije uitloop en biologisch in de VS tijdelijk vertraagt.”


Dit Noord-Hollands Boer Zoekt Vrouw-stel verwacht een derde kindje

12-12-2018 - 0 reacties Boer Henk van Vliet uit Obdam en zijn geliefde Fiona krijgen in de lente van 2019 een derde kindje. Het stel, dat in het Boer zoekt Vrouw-seizoen van 2012 te zien was, is in de zevende hemel. "We weten niet wat het wordt. Dat wisten we bij de vorige twee ook niet."


De lente komt weer even terug met mogelijk recordwarmte

05-11-2018 - 0 reacties In Drenthe reden dit weekeinde de strooiauto’s nog uit, maar deze week gaat de temperatuur weer flink de hoogte in. Plaatselijk kan het zelfs 20 graden worden.


Column: Mestlente

05-11-2018 - 0 reacties We zitten midden in de herfst, maar het lijkt voor de varkenshouderij een beetje lente te worden. Tenminste, wanneer ik kijk naar de meest recente ontwikkelingen op het hoofdpijndossier mest.


Bollenplantseizoen in Keukenhof is begonnen. Plant nu de lente.

08-10-2018 - 0 reacties Op donderdag 4 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Flower Power, de kracht van bloemen. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.
Keukenhof staat in 2019 in het teken van Flower Power, de kracht van bloemen. Bloemen inspireren mensen. In Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. Holland is wereldberoemd om die prachtige bloembollenvelden en alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace&music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren '70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren.


Nepluvi: ‘NVWA schetst onjuist en onvolledig beeld’

21-09-2018 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft in de naleefmonitor met naam en toenaam aan hoe individuele pluimveeslachterijen presteren op het gebied van hygiëne en dierenwelzijn. De Nederlandse vereniging van de pluimveevleesindustrie Nepluvi heeft daar geen problemen mee maar stelt dat de gegevens die over bedrijven naar buiten brengt niet correct zijn en een onvolledig beeld geven.

Bij een schuurbrand aan de Jipsingboertangerweg in Jipsingboertange zijn vrijdagmiddag vier kalfjes omgekomen.

Op dinsdag 18 september hebben vrijwilligers van werkgroep weidevogels van IVN Amstelveen samen met schoolkinderen uit Amstelveen een kruiden en bloemenstrook ingezaaid van 2 meter breed en circa 4 kilometer in de Bovenkerkerpolder in Amstelland. Dat gebeurde langs de weilanden van 10 boeren die samenwerken binnen de coöperatie Amstelland Natuurzuivel. Als de strook straks in de lente in bloei staat kunnen de jonge weidevogels hier ongestoord rondscharrelen en insecten kunnen er voedsel vinden in de vorm van nectar.

DEURNE - Het rijk moet er alles aan doen om te voorkomen dat er net als in de jaren negentig varkens moeten worden geruimd. Beelden van deze operatie staan veel mensen nog op het netvlies. Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne schrijven dit aan minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

“We zitten in een impasse.” De Britse premier Theresa May was vandaag, een dag na haar nederlaag op de Europese top in Salzburg, nog altijd stomverbaasd over de reactie van de Europese Unie op haar plan voor een brexit.

Ds. W. Pieters, predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Garderen, heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de hhg te Elspeet.

TILBURG - Na twee recente faillissementen in de kleinschalige zorg in de regio Tilburg is het nu ook voor Harten Zorg Brabant, opvolger van het in opspraak geraakte RegioZorg Zuid in Goirle, over en uit.

DEN BOSCH - De Ombudscommissie van Den Bosch moet op zoek naar een opvolger van secretaris Yvette Nass. Zij is donderdag benoemd tot nieuwe jeugdombudsman van Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Giga-ambitieus begon FC Den Bosch aan het seizoen. Echter volgde een wisselende competitiestart. Met twee zeges, één gelijkspel en twee nederlagen is een constante nog niet te vinden. De ploeg van Wil Boessen zal vrijdagavond willen aanhaken bij de subtop. Dan moet er afgerekend worden met Almere City, dat zesde staat.

VEGHEL - UITpunt & Toerisme Veghel houdt op zaterdag 6 oktober weer een boottocht door de historische haven van Veghel. De tocht wordt in samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers en Heemkundekring Vehchele georganiseerd.

TOP Oss kende een goede start van het seizoen. Met tien uit vijf heerst tevredenheid bij de manschappen van trainer Klaas Wels. De zege bij FC Twente zorgde daarbij voor landelijke aandacht. In speelronde zes wacht wederom een 'grootmacht'. Sparta komt namelijk richting Oss. De Spartanen liepen vooralsnog slechts één keer tegen puntverlies aan en staan derde op de ranglijst. Beide ploegen zullen stilstaan bij het drama in Oss, wat zich donderdag afspeelde.

RKC begon het seizoen furieus. Met twee overwinningen voerde hosanna de boventoon. Inmiddels zijn de Waalwijkers echter weer terug op aarde. Nederlagen tegen Sparta, Cambuur en Roda JC kregen de voeten terug op de grond. Vrijdagavond ontvangt de ploeg van Fred Grim de beloftenploeg van AZ. Om aansluiting bij het linkerrijtje te houden, volstaat enkel een zege.

Interim-hoofdredacteur Hans Laroes heeft de omroep KRO-NCRV verlaten. Zijn contract liep nog tot 1 januari, maar er is ‘gezamenlijk’ besloten eerder te stoppen, zo vertelt Laroes aan deze website. Hij was de afgelopen tijd druk met de omstreden reorganisatie van de afdeling journalistiek bij de omroep. Zo worden er banen geschrapt bij Brandpunt+.

EINDHOVEN - Alle zes de Brabantse clubs komen vrijdagavond om 20.00 uur in actie tijdens de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Top Oss ontvangt Sparta Rotterdam, RKC neemt het op tegen Jong AZ en het puntloze FC Eindhoven gaat op bezoek bij Roda JC. Verder nog de volgende wedstrijden: Jong PSV-FC Volendam, Helmond Sport-NEC en FC Den Bosch-Almere City. Volg hieronder LIVE het scoreverloop van de zes wedstrijden.


Betover je tuin met bloembollen

19-09-2018 - 0 reacties Wil je komende lente sprankelende magie in de tuin? Wees er dan op tijd bij en duik in de wondere wereld van bloembollen. De herfst is namelijk het perfecte moment om deze juweeltjes te planten. Én het is een super leuke bezigheid om het tuinseizoen mee af te sluiten.


Geoloket Landbouw helpt droogteschade vast te stellen

31-08-2018 - 0 reacties Op vraag van Joke Schauvliege, de minister van Landbouw, heeft het KMI de extreem droge periode in de lente en zomer van 2018 onderzocht op zijn uitzonderlijkheid. “De analyse van het KMI toont aan dat voor heel Vlaanderen de droogte in de lente en zomer van 2018 uitzonderlijk was”, aldus het departement Landbouw en Visserij. Om de droogte als landbouwramp te kunnen erkennen, moet de totale schade door de droogte geraamd worden. Om landbouwers en schattingscommissies daarin te ondersteunen, lanceert het departement Landbouw en Visserij het ‘Geoloket Landbouw’. Daar zijn onder andere luchtfoto’s en satellietbeelden terug te vinden.


KMI bestempelt droogte als uitzonderlijk

28-08-2018 - 0 reacties Het KMI bestempelt de droogte in de lente en zomer van 2018 in Vlaanderen als uitzonderlijk, waarmee één van de voorwaarden voor de erkenning als landbouwramp is vervuld. Een gelijkaardige droogte komt maar eens in de 20 jaar voor.�


Snelle omschakeling naar lente: Blijf alert op teken

08-08-2018 - 0 reacties Met de start van de lente begint ook het seizoen van de teken. Vooral nu de lente een snelle omslag maakt groeit de kans op tekenbeten. Wie in het groen werkt loopt een verhoogd risico op beten van teken. Het is daarom ook zo belangrijk om hier op te controleren. Vandaar wordt er via de Week van de Teek hier aandacht voor gevraagd. Deze week is op maandag 16 april gestart en duurt tot vrijdag 22 april. De organisatoren van deze week zijn een groot aantal organisaties en ook mede door Stigas.


Europese groenteteelt lijdt onder weersomstandigheden

12-07-2018 - 0 reacties Voor een derde jaar op rij lijdt Europa onder extreme weersomstandigheden. De winter duurde langer dan normaal, de lente was zeer nat en sinds begin mei valt er in veel Europese landbouwgebieden te weinig regen. In andere regio’s werden gewassen dan weer beschadigd door extreme regenbuien en ernstige hagelstormen. De komende weken is er weinig regen voorspeld waardoor er een serieus risico heerst dat de droogte het uitzaaien van bepaalde groenten verhindert. “We vrezen dat de impact van de droogte nog voelbaar zal zijn tot Kerstmis”, zegt Nele Cattoor van FVPhouse.