Flevoland

Volg al het nieuws over Flevoland, een van de 15150 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Flevoland nieuwsbrief.

Flevoland nieuws

Video: vroege bio-peen en uien zaaien in Flevoland

14-03-2019 - 0 reacties De loonbedrijven Breure, Heyboer en Van Unen zaaiden in februari de eerste percelen vroege uien en biologische peen op enkele percelen in Flevoland. Het zaaien van de uien verliep ondanks de vroegheid prima, zegt Peter Greensides van loonbedrijf Breure.


LTO: 'Handen en voeten geven aan uitdagingen bodemgebruik'

08-03-2019 - 0 reacties De conclusies uit het rapport ‘Grond in beweging’ over grondgebruik in Flevoland kent voor de agrariërs geen grote verrassingen. Dat denkt voorzitter Arnold Michielsen van de provinciale afdeling van LTO Noord.


Grond in beweging; uitdagingen voor boeren, burgers en overheid in Flevoland

06-03-2019 - 0 reacties De komende decennia treden er in Flevoland grote veranderingen op in het grondgebruik. Van oudsher is Flevoland dé landbouwprovincie van Nederland. De afgelopen jaren al, maar zeker in de toekomst neemt de vraag naar ander grondgebruik in Flevoland toe. Zo is er een toenemende grondvraag voor stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en zonneparken. En er zijn maatregelen nodig om de gevolgen van klimaatverandering en bodemdaling op te vangen.


Boerenbedrijf in Flevoland gaat veranderen

05-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Het agrarisch grondgebruik in Flevoland zal in de komende 25 jaar veranderen. Acht- tot negenduizend hectare agrarische grond is nodig voor woningbouw en uitbreiding van Lelystad Airport. Ook is grond nodig voor energieproductie met zonnepanelen, waarbij Flevoland mogelijk ook de metropoolregio Amsterdam moet bijstaan. Daarnaast moet de provincie inspelen op klimaatverandering en bodemdaling.


Voorbereidingsbesluit voor verbod uitbreiden en nieuwvestiging geitenhouderijen in Flevoland

04-02-2019 - 0 reacties Het vestigen van een nieuwe geitenhouderij in Flevoland is met ingang van 2 februari 2019 niet meer toegestaan. Dit geldt ook voor het uitbreiden van een bestaande geitenhouderij die zich binnen een straal van 2 kilometer van een woonkern bevindt. De provincie nam woensdag 30 januari hiertoe, in afstemming met de Flevolandse gemeenten, een voorbereidingsbesluit. Aanleiding zijn de hogere de gezondheidsrisico’s rond geitenhouderijen. In de komende 6 maanden zal het besluit in de Omgevingsverordening Flevoland worden verankerd.


Grote opbrengstverschillen zaaiuien

02-02-2019 - 0 reacties In Zeeland werd vorig jaar gemiddeld 15 ton zaaiuien per hectare geoogst, in Flevoland 44 ton. Landelijk gezien was de opbrengst van uien 36 procent lager dan in 2017.


Beroepsvisser Urk verdacht van stroperij

31-01-2019 - 0 reacties Een Urker beroepsvisser is woensdag aangehouden op verdenking van visstroperij, aldus Omroep Flevoland. De Urker wordt ervan verdacht regelmatig illegale netten te hebben uitgezet in het IJsselmeer. \


Boeren vrezen verbod op gebruik van geen drones bij uitbreiding Lelystad Airport

22-01-2019 - 0 reacties Met de uitbreiding van Lelystad Airport lijkt er in oostelijk en zuidelijk Flevoland nauwelijks ruimte te blijven om drones op laten. Een groot gebied rond het vliegveld wordt dan een gecontroleerd gebied, waar geen drones in de lucht mogen hangen. Hoe groot dit gebied exact wordt is nog onbekend, maar bij de belevingsvlucht die vorig jaar plaatsvond in het kader van geluidsmetingen viel het overgrote deel van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland onder dit controlegebied. Ook in de laatste plannen voor de uitbreiding van het vliegveld gaat het om een tamelijk groot gebied. Boeren naken zich daar zorgen over, want de toepassingen van drones voor hun bedrijfsvoering nemen toe.


Flevoland wil minder CO₂-uitstoot bij infrastructuurprojecten

21-01-2019 - 0 reactiesDe Provincie Flevoland wil in 2020 naar 20% minder CO2-uitstoot bij infrastructuurprojecten in de grond-, weg- en waterbouw (GWW).


Boeren bezorgd: drone blijft aan de grond bij uitbreiding Lelystad Airport

21-01-2019 - 1 reacties Met de uitbreiding van Lelystad Airport is er nauwelijks nog ruimte om drones op laten in oostelijk en zuidelijk Flevoland. Slecht nieuws voor agrariërs, die steeds vaker drones gebruiken. ,,Dit gaat botsen’’, zegt Arnold Michielsen van LTO Noord.


Flevoland wil minder CO2-uitstoot bij infrastructuurprojecten

18-01-2019 - 0 reactiesDe Provincie Flevoland wil in 2020 naar 20% minder CO2-uitstoot bij infrastructuurprojecten in de grond-, weg- en waterbouw (GWW).


Minder erfemissie van gewasbeschermingsmiddelen bij Flevolandse bloembollentelers

16-01-2019 - 0 reacties Bij bloembollentelers die deelnamen aan het project ‘Schoon erf, schone sloot’ in Flevoland is de concentratie van gewasbeschermingsmiddelen in de erfput met gemiddeld 86 procent gedaald.


Boeren gaan tegengas geven

16-01-2019 - 4 reacties
Originele beschrijving

Nederlandse boeren schrikken van de wens uit het klimaatakkoord om straks nog maar twee keer vlees per week te mogen eten. Het is de zoveelste dreun die het imago van vlees, in hun ogen onterecht, krijgt toegebracht.
Te lang zijn vlees én vleesveehouders negatief belicht en in de hoek gezet, meent Jaap Lodders, boerenambassadeur in Flevoland namens de agrarische promotieorganisatie en boerencollectief Team Agro NL. Dat de Vlaamse professor Frédéric Leroy stelde dat vlees wél gezond is en een belangrijk onderdeel in de menselijke voeding, steekt boeren een hart onder de riem. „Eindelijk iemand die de andere kant laat horen.”


Geitenstop in Flevoland

10-01-2019 - 0 reacties De Provincie Flevoland zet een stop op de komst van geitenhouderijen. In 7 provincies - Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg- geldt al een verbod op uitbreiding en vestiging van geitenbedrijven afgekondigd. Om te voorkomen dat ondernemers zich daardoor naar Flevoland verplaatsen, treft de provincie nu maatregelen.


Offringa per 1 januari 2019 Valtra-dealer voor heel Flevoland

02-01-2019 - 0 reacties Offringa neemt de verkoop- en service-activiteiten van Valtra in de Flevopolder over van Van Arendonk. Offringa heeft al een Valtra dealerschap in Creil, in de Noordoostpolder, van waaruit nu voorlopig heel Flevoland bediend gaat worden. Er zijn nu concrete plannen voor een tweede locatie voor Valtra in de Flevopolder. Deze ontwikkeling past in de visie van Mechan Groep, zegt Marc de Haan, directeur Valtra. Onze dealers gaan een groter gebied bewerken vanuit meerdere vestigingen.


Mechan Groep blijft actief in Flevoland

27-12-2018 - 0 reacties Agco-importeur Mechan Groep uit Achterveld blijft met zijn mechanisatiepartners in Flevoland en op de Veluwe actief als dealer van Fendt en Valtra. Dat maakt de importeur bekend in een schrijven aan hun aangesloten dealers. De verschuivingen volgen nadat Abemec eind november Van Arendonk overnam.


Van Arendonk Valtra dealer af, Offringa dealer voor Flevoland

24-12-2018 - 0 reacties


Offringa per 1 januari 2019 Valtra-dealer voor heel Flevoland

24-12-2018 - 0 reacties Offringa neemt de verkoop- en service-activiteiten van Valtra in de Flevopolder over van Van Arendonk. Offringa heeft al een Valtra dealerschap in Creil, in de Noordoostpolder, van waaruit nu voorlopig heel Flevoland bediend gaat worden. Er zijn nu concrete plannen voor een tweede locatie voor Valtra in de Flevopolder. “Deze ontwikkeling past in de visie van Mechan Groep”, zegt Marc de Haan, directeur Valtra. “Onze dealers gaan een groter gebied bewerken vanuit meerdere vestigingen.” Offringa is een professioneel dealerbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuur, service en verkoop…


K. van der Maar B.V. dealer van SU-Tech

17-12-2018 - 0 reacties Onlangs is K. van der Maar B.V. uit Hornhuizen, specialist op het gebied van aardappeltechniek, aangesteld als exclusief dealer voor Groningen en Friesland voor de machines van SU-Tech. Van der Maar breidt met dit dealerschap het pakket uit en wil in het noorden de SU-Tech machines op de kaart gaan zetten. SU-Tech produceert sinds enkele jaren hoogwaardige uienladers. Onlangs werd ook al bekend dat Bart Agro Mechanisatie uit Biddinghuizen exclusief dealer is geworden voor Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. De fabrikant uit Lelystad kan zich met deze nieuwe uitbreiding in het verkoopnetwerk…


Mechanisatiebedrijven starten showdagen

17-12-2018 - 0 reacties In de laatste weken van het jaar worden door een groot aantal mechanisatiebedrijven showdagen georganiseerd, zo ook in Drenthe en Flevoland. Ook zien we nog een bijzondere oogst: schorseneren.