Flevoland

Volg al het nieuws over Flevoland, een van de 14980 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Flevoland nieuwsbrief.

Flevoland nieuws

Minder erfemissie van gewasbeschermingsmiddelen bij Flevolandse bloembollentelers

16-01-2019 - 0 reacties Bij bloembollentelers die deelnamen aan het project ‘Schoon erf, schone sloot’ in Flevoland is de concentratie van gewasbeschermingsmiddelen in de erfput met gemiddeld 86 procent gedaald.


Boeren gaan tegengas geven

16-01-2019 - 4 reacties
Originele beschrijving

Nederlandse boeren schrikken van de wens uit het klimaatakkoord om straks nog maar twee keer vlees per week te mogen eten. Het is de zoveelste dreun die het imago van vlees, in hun ogen onterecht, krijgt toegebracht.
Te lang zijn vlees én vleesveehouders negatief belicht en in de hoek gezet, meent Jaap Lodders, boerenambassadeur in Flevoland namens de agrarische promotieorganisatie en boerencollectief Team Agro NL. Dat de Vlaamse professor Frédéric Leroy stelde dat vlees wél gezond is en een belangrijk onderdeel in de menselijke voeding, steekt boeren een hart onder de riem. „Eindelijk iemand die de andere kant laat horen.”


Geitenstop in Flevoland

10-01-2019 - 0 reacties De Provincie Flevoland zet een stop op de komst van geitenhouderijen. In 7 provincies - Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg- geldt al een verbod op uitbreiding en vestiging van geitenbedrijven afgekondigd. Om te voorkomen dat ondernemers zich daardoor naar Flevoland verplaatsen, treft de provincie nu maatregelen.


Offringa per 1 januari 2019 Valtra-dealer voor heel Flevoland

02-01-2019 - 0 reacties Offringa neemt de verkoop- en service-activiteiten van Valtra in de Flevopolder over van Van Arendonk. Offringa heeft al een Valtra dealerschap in Creil, in de Noordoostpolder, van waaruit nu voorlopig heel Flevoland bediend gaat worden. Er zijn nu concrete plannen voor een tweede locatie voor Valtra in de Flevopolder. Deze ontwikkeling past in de visie van Mechan Groep, zegt Marc de Haan, directeur Valtra. Onze dealers gaan een groter gebied bewerken vanuit meerdere vestigingen.


Mechan Groep blijft actief in Flevoland

27-12-2018 - 0 reacties Agco-importeur Mechan Groep uit Achterveld blijft met zijn mechanisatiepartners in Flevoland en op de Veluwe actief als dealer van Fendt en Valtra. Dat maakt de importeur bekend in een schrijven aan hun aangesloten dealers. De verschuivingen volgen nadat Abemec eind november Van Arendonk overnam.


Van Arendonk Valtra dealer af, Offringa dealer voor Flevoland

24-12-2018 - 0 reacties


Offringa per 1 januari 2019 Valtra-dealer voor heel Flevoland

24-12-2018 - 0 reacties Offringa neemt de verkoop- en service-activiteiten van Valtra in de Flevopolder over van Van Arendonk. Offringa heeft al een Valtra dealerschap in Creil, in de Noordoostpolder, van waaruit nu voorlopig heel Flevoland bediend gaat worden. Er zijn nu concrete plannen voor een tweede locatie voor Valtra in de Flevopolder. “Deze ontwikkeling past in de visie van Mechan Groep”, zegt Marc de Haan, directeur Valtra. “Onze dealers gaan een groter gebied bewerken vanuit meerdere vestigingen.” Offringa is een professioneel dealerbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuur, service en verkoop…


K. van der Maar B.V. dealer van SU-Tech

17-12-2018 - 0 reacties Onlangs is K. van der Maar B.V. uit Hornhuizen, specialist op het gebied van aardappeltechniek, aangesteld als exclusief dealer voor Groningen en Friesland voor de machines van SU-Tech. Van der Maar breidt met dit dealerschap het pakket uit en wil in het noorden de SU-Tech machines op de kaart gaan zetten. SU-Tech produceert sinds enkele jaren hoogwaardige uienladers. Onlangs werd ook al bekend dat Bart Agro Mechanisatie uit Biddinghuizen exclusief dealer is geworden voor Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. De fabrikant uit Lelystad kan zich met deze nieuwe uitbreiding in het verkoopnetwerk…


Mechanisatiebedrijven starten showdagen

17-12-2018 - 0 reacties In de laatste weken van het jaar worden door een groot aantal mechanisatiebedrijven showdagen georganiseerd, zo ook in Drenthe en Flevoland. Ook zien we nog een bijzondere oogst: schorseneren.


Telers in Flevoland vinden regels voor 'schuiven met bieten' te streng

14-12-2018 - 0 reacties Suiker Unie is in week 50 gestart met de teeltvergaderingen voor telers. Een van de meest besproken onderwerpen is het het schuiven met vrachten bieten tussen 2 telers om aan de leverplicht kunnen voldoen. Suiker Unie is streng op telers die niet aan hun leverplicht voldoen. Tijdens de eerste teeltvergadering van het seizoen, die in Dronten werd gehouden, bleek dat veel telers het beleid van de coöperatie te streng vinden.


Afschieten 1830 edelherten in Oostvaardersplassen begint volgende week

06-12-2018 - 0 reacties De provincie Flevoland mag deze winter 1830 herten afschieten. Het bezwaar tegen het afgeven van de vergunning is vandaag door de rechtbank in Lelystad afgewezen.


Afschieten van 1830 edelherten in Oostvaardersplassen mag beginnen

06-12-2018 - 0 reacties De provincie Flevoland mag deze winter 1830 herten afschieten. Het bezwaar tegen het afgeven van de vergunning is vandaag door de rechtbank in Lelystad afgewezen.


'De grondprijs van de buren is niet het enige dat telt'

26-11-2018 - 0 reacties Bij het verhuren en huren van grond in Flevoland bemiddelt 123Huurgrond. Het is een concept dat elders in Nederland niet voorkomt. Waarom is een bemiddelaar in huurgrond nodig?


Abemec wordt Fendt-dealer in Flevoland

26-11-2018 - 0 reacties Abemec uit Veghel, de importeur van merken zoals Fendt en Massey Ferguson, neemt per 1 januari de bedrijven van Van Arendonk Mechanisatie in Flevoland en Gelderland over. Dat maakten de bedrijven vrijdag 23 november bekend.


Van Arendonk Mechanisatie en Abemec slaan handen ineen

23-11-2018 - 0 reacties Per 1 januari 2019 integreert Abemec bv de landbouwmechanisatie-activiteiten van Van Arendonk Mechanisatie binnen zijn organisatie. Alle activiteiten worden voortgezet in de huidige panden onder de naam Abemec Zeewolde, Abemec Dronten en Abemec Ermelo.Van Arendonk Mechanisatie is al 25 jaar een toonaangevend landbouwmechanisatiebedrijf in Flevoland en omstreken. Met de overname verwachten Van Arendonk Mechanisatie en Abemec de belangen van hun klanten, leveranciers en medewerkers nog beter te kunnen behartigen. Bovendien spelen zij met deze stap verder in op de eisen die in de toekomst…


Abemec wordt Fendt-dealer in Flevoland

23-11-2018 - 0 reacties Abemec uit Veghel, de importeur van onder andere Fendt en Massey Ferguson, neemt per 1 januari de bedrijven van Van Arendonk Mechanisatie in Flevoland en Gelderland over. Dat maakte beide bedrijven vrijdag 23 november bekend.


'Schiet de dieren maar dood, want anders sterven ze in de winter'

20-11-2018 - 0 reacties De provincie Flevoland mag 1830 van de naar schatting 2320 edelherten in natuurgebied Oostvaardersplassen laten afschieten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad gistermorgen bepaald. Volgens de rechtbank is met de opdracht voor de massale afschot van edelherten, die de provincie verstrekte, juridisch gezien niets mis. Maar een andere procedure, tegen de vergunning, kan de 'geplande jacht' alsnog stoppen.


Flevolandse boer kan meldingskosten wildschade terugkrijgen

20-11-2018 - 0 reacties Provinciale Staten van Flevoland hebben Gedeputeerde Harold Hofstra opgedragen een zogeheten statiegeldregeling in te voeren voor wildschade. Een motie van de SGP daartoe werd vorige week in meerderheid aangenomen.


340.000 euro voor jonge Flevolandse boeren

19-11-2018 - 0 reacties Jonge boeren uit Flevoland kunnen tussen 3 december en 8 februari een beroep doen op een subsidie in het kader van de regeling Jonge Landbouwers uit het POP3.


Stivas gaat duurzaam verkavelen in Flevoland.

05-11-2018 - 0 reacties STIVAS heeft van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bericht ontvangen dat vanuit POP3 een bijdrage beschikbaar komt voor investeringen in de infrastructuur van landbouwbedrijven in Flevoland.