Flevoland

Volg al het nieuws over Flevoland, een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Flevoland nieuwsbrief.

Flevoland nieuws

Ruim 1400 PK voor het ERF met volledige FarmSight ontzorging

09-08-2019 - 0 reacties Aan het biologische bedrijf B.V. ERF uit Flevoland zijn vier nieuwe John Deere tractoren inclusief FarmSight Premium plus pakketten afgeleverd door GroeNoord.  Er zijn twee John Deere 6250R Ultimate Autopower met CommandPro geleverd met een maximaal vermogen van 300 PK, voorzien van John Deere Autotrack GPS en JD Link. Eén 6250R is voorzien van Michelin Evobib banden, wat in combinatie met het bandendrukwisselsysteem zorgt voor een grotere footprint en 30% meer tractie wat uiteindelijk resulteert in een lager specifiek brandstofverbruik.  Tevens zijn twee John Deere tractoren…


150 konikpaarden uit Oostvaardersplassen vertrekken naar Wit-Rusland

09-08-2019 - 0 reacties Een kudde van 150 konikpaarden uit de Oostvaarderplassen is onderweg naar Wit-Rusland, meldt Staatsbosbeheer. De paarden worden per vrachtwagen in drie kuddes van vijftig paarden naar het Nalibokiwoud gereden, een natuurgebied in de buurt van hoofdstad Minsk.
Het verplaatsen van de paarden zou eigenlijk drie weken geleden gebeuren, maar er waren administratieve moeilijkheden. Meerdere Wit-Russische ministeries waren betrokken bij de voorbereiding van het unieke transport, dat daardoor meer tijd in beslag nam.
De afgelopen jaren zorgden de leefomstandigheden van grote grazers in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied in Flevoland, voor grote ophef. De dieren kwamen om van de honger, wat leidde tot felle protesten van dierenactivisten. Vorig jaar werden boswachters met de dood bedreigd. De provincie Flevoland besloot uiteindelijk onder druk van de actievoerders toch bij te voeren, tegen het advies van ecologen in.
Afgeschoten
Ook werd besloten om een deel van de dieren te verplaatsen en een ander deel af te schieten. In maart verhuisde een kudde van 29 paarden al naar het Spaanse natuurgebied Atapuerca. Voor edelherten was verplaatsing niet mogelijk, daarom zijn er 1745 afgeschoten.
In juli zorgden de konikpaarden weer voor ophef, omdat de dieren in de vangweide waar ze staan, niet goed verzorgd zouden worden volgens activisten. In het gebied is geen beschutting voor de dieren, waar Forum voor Democratie, de Partij voor de Dieren en de PVV kritisch over waren. De provincie besloot niet in te grijpen en de NVWA constateerde dat er geen beschutting nodig was.


Abemec nieuwe Dewulf-dealer in 4 provincies

02-08-2019 - 0 reacties Mechanisatiebedrijf Abemec is in 4 provincies de kersverse dealer geworden van Dewulf. Het gaat om Noord-Brabant, Noord- en Midden-Limburg, Utrecht en West-Gelderland. Nadat Abemec Van Arendonk Mechanisatie kocht kreeg het dit merk in handen voor Flevoland.


RVB biedt 825 hectare pachtgrond aan

01-08-2019 - 0 reacties Het Rijksvastgoedbedrijf meldt donderdag 1 augustus dat het 825 hectare landbouwgrond voor geliberaliseerde pacht gaat aanbieden. De 42 kavels zijn gelegen in de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en de Wieringermeer.


Festivals: alleen foodtrucks neerzetten is niet meer genoeg

27-07-2019 - 0 reacties Foodstock blaast vijf foodtruckfestivals af in Brabant en Flevoland. Andere foodtruckfestivals gingen failliet. Is de foodtruck op z’n retour? "Je trekt geen publiek meer met twintig voedselwagentjes op een rij en een draaimolen ernaast. Je hebt aanvullende programmering nodig."


AH aardappeltelers voorzien percelen van bloemrijke akkerranden

26-07-2019 - 0 reacties 35 akkerbouwers uit de provincies Flevoland, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland, die aardappelen telen voor Albert Heijn, hebben dit jaar ruim 20 km akkerrand ingezaaid. Het merendeel teelt volgens de eisen van het Planet Proof keurmerk.


Zo verdwijnt de uienteelt uit Zeeland

24-07-2019 - 0 reacties Maar weinig akkerbouwgewassen kennen zo'n markant verloop als de Hollandse ui. Wie een 15 jaar oude kaart erbij pakt ziet 2 diepgekleurde plekken als hotspot van de uienteelt: Zeeland en Flevoland. Anno 2019 is dat beeld compleet anders. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?


Vredo Dodewaard BV dealerschap met Abemec voor hun zodenbemesters

24-07-2019 - 0 reacties Vredo Dodewaard BV heeft met Abemec een overeenstemming bereikt over het dealerschap voor een groot gedeelte van de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland. Deze samenwerking heeft voor beide partijen voordelen. Abemec kan haar leveringsprogramma uitbreiden met zodenbemesters die geschikt zijn voor de professionele gebruiker. Dit sluit aan bij de doelgroep die Abemec bedient en men kan met de Vredo-producten nog beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen en de vraag uit de markt. Vredo heeft met deze samenwerking een gerenommeerde partij gevonden met een goede service…


Bio en gangbaar strijden samen tegen phytophthora

22-07-2019 - 0 reacties Het Zelfhandhavingsproject voor phytophthora draait in Zuidelijk Flevoland al vanaf 2006 naar volle tevredenheid. 'We houden elkaar scherp op mogelijke infectiebronnen', legt akkerbouwer Arjan van Beinum uit Zeewolde uit. 'Een goede controle en de inzet van alle aardappeltelers om phytophthora goed onder de knie te houden, geven vooral veel rust in ons gebied.'


Rechter verbiedt deel zonnepark Lelystad

20-07-2019 - 0 reacties De initiatiefnemers van een nieuw zonnepark aan de Meerkoetenweg in Lelystad mogen geen zonnepanelen plaatsen op grond van het Rijksvastgoedbedrijf. De rechtbank in Den Haag heeft dit in kort geding bepaald, meldt Omroep Flevoland.


Driekwart van boeren vindt grondaanbod te klein

17-07-2019 - 0 reacties Zo'n 72% van de boeren geeft aan dat er onvoldoende land beschikbaar is om uit te breiden. Dat blijkt uit onderzoek van Boerenbusiness. Wel zijn er duidelijk verschillen in regio’s. Opmerkelijk is bijvoorbeeld het verschil tussen Flevoland en Friesland.


Storm- en hagelschade door zware bui in Veenkoloniën en Flevoland

17-07-2019 - 0 reacties Een zware bui heeft afgelopen weekeinde in met name de Veenkoloniën en Flevoland flinke storm- en hagelschade veroorzaakt.


Flevolandse boeren willen camera's in buitengebied

16-07-2019 - 0 reacties Boeren in Flevoland willen beveiligingscamera's in elke straat in het buitengebied om diefstallen bij agrarische bedrijven zo veel mogelijk te voorkomen. LTO Noord-voorzitter Flevoland Arnold Michielsen bespreekt dit idee binnenkort met voorzitter Franc Weerwind van de veiligheidsregio en commissaris van de Koning Leen Verbeek.


Weevers wordt dealer van Kuhn en Rauch in Flevoland

15-07-2019 - 0 reacties Weevers Mechanisatiebedrijf, met vestigingen in Swifterbant en Zeewolde, krijgt het Kuhn- en Rauch-dealerschap in Flevoland.


Weevers Kuhn- en Rauch-dealer in Flevoland

15-07-2019 - 0 reacties Weevers Mechanisatiebedrijf, met vestigingen in Swifterbant en Zeewolde, krijgt het Kuhn- en Rauch-dealerschap in Flevoland.


Kuhn- en Rauch dealerschap Weevers Mechanisatiebedrijf B.V.

13-07-2019 - 0 reacties Weevers Mechanisatiebedrijf B.V., met vestigingen in Swifterbant en Zeewolde, verkrijgt het Kuhn- en Rauch dealerschap in Flevoland. Sinds 2017 heeft Weevers Mechanisatiebedrijf B.V. in Zeewolde het Kuhn dealerschap voor de productgroep voederwinning. Door de goede ervaringen en toegenomen vraag bij klanten wordt het dealerschap uitgebreid naar de vestiging in Swifterbant en gaat ook gelden voor de overige Kuhn-productgroepen en het merk Rauch. Kuhn is actief binnen verschillende…


Gerstoogst van start, Blitterswijk Agro met Claas Lexion 670 TT

08-07-2019 - 0 reacties Gerst dorsen in Flevoland met een Claas Lexion 670 Terra Trac maaidorser, door Blitterswijk Agro uit Biddinghuizen. Het graan wordt afgevoerd door Mts Stokman met een Fendt 724 en een John Deere 6830, beide met Beco Super 1800-kippers.


APF Holland maakt poolprijs bekend

05-07-2019 - 0 reacties APF Holland uit Dronten (Flevoland) heeft de poolprijzen voor de pool met en zonder voorverkoop gepresenteerd. De telers reageerden tevreden tijdens de bekendmaking.


Flevoland sluit coalitieakkoord

05-07-2019 - 0 reacties Onder de noemer 'Flevoland: ruimte voor de toekomst' hebben VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, ChristenUnie en D66 in Flevoland een coalitieakkoord voor de periode 2019-2023 gesloten.


Knoflook geoogst in Flevoland

03-07-2019 - 0 reacties De biologische knoflook van TruGarlic in Swifterbant wordt weer geoogst. Het gaat hier om plantgoed voor volgend jaar. De verse knoflook is al geoogst. TruGarlic is onderdeel van maatschap Twisk.