Overijssel

Overijssel nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Overijssel nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Overijssel nieuws

Landbouw op peil Vechtstromen: Subsidiepot voor agrariërs voor verbetering bodem- en waterbeheer in Overijssel is geopend

18-03-2019 - 0 reacties Agrariërs in het werkgebied van waterschap Vechtstromen (provincie Overijssel) kunnen 40% tot 80% subsidie aanvragen voor maatregelen die verdroging of vernatting tegen gaan en de kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater en bodem verbeteren.


'Asbest op daken van huizen en kerken in Overijssel groot probleem'

16-03-2019 - 0 reacties Stel, je woont in een leuk huis in een leuke straat met leuke buren. Niks aan de hand toch, of wel? Ja, want de daken van al die huizen, daar ligt asbest op en het vervangen van die daken is een financiële molensteen om de nek van bewoners. En het probleem komt niet alleen voor bij woningen. Er zijn nog steeds zo'n achttien kerken in de provincie met asbestdaken. Kosten om die daken te vervangen: zo'n vijf miljoen euro.


Dirk van Dijk (SGP): wij zitten niet op wolf te wachten

15-03-2019 - 0 reacties De meeste partijen vinden het wel prima, een wolf in Overijssel. Zien het in het slechtste geval als een noodzakelijk kwaad of juist als een compliment voor het natuurbeheer in Nederland. Maar niet de SGP. "Wij zitten niet op de wolf te wachten", stelt lijsttrekker Dirk van Dijk onomwonden.


Provincie Overijssel moet documenten mestvergister Zenderen openbaar maken

15-03-2019 - 0 reacties De provincie Overijssel moet documenten over de mestvergister in Borne openbaar maken. Dat heeft de rechtbank Overijssel beslist op basis van de Wet openbaarheid bestuur (Wob).


Waterschap controleert sloten met satellietbeelden

11-03-2019 - 0 reacties (aangeleverde foto) OVERIJSSEL – Satellietbeelden gebruiken om te zien of sloten goed zijn schoongemaakt? Waar of niet waar? Het is waar! Het Waterschap Drents Overijsselse Delta nam de proef op de som en controleerde met behulp van satellietbeelden of sloten goed zijn schoongemaakt. In de praktijk betekent dat minder werkdruk, want medewerkers hoeven […]


NMV-bijeenkomst met Maurits von Martels | Nieuwleusen 11 maart

08-03-2019 - 0 reacties De rek is eruit, het plafond van de melkveehouders is bereikt! NMV-regio Overijssel nodigt u van harte uit voor de bijeenkomst op 11 maart in Nieuwleusen Het fosfaatplafond, het stikstofplafond, CO2 terugdringen en daarbij allerlei eisen van de Zuivel. Waar gaat het heen? Op deze...
Het bericht NMV-bijeenkomst met Maurits von Martels | Nieuwleusen 11 maart verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Four wolves in Netherlands, including third one in Veluwe

06-03-2019 - 0 reacties Afgelopen kwartaal waren er vier wolven in Nederland, waarvan twee nieuwe individuen: een vrouw en een man. Drie van de vier leven op de Veluwe. Dat blijkt uit het periodiek monitoringsonderzoek van Wageningen Environmental Research in opdracht van BIJ12. De wolven zijn vastgesteld in de periode van november 2018 tot en met januari 2019. Het zwervende vrouwtje dat vorig kwartaal nog in Overijssel was, is inmiddels terug naar Duitsland.


Overijssel stemt in met inpassingsplan mestverwaardingsinstallatie Twence

02-03-2019 - 0 reacties De Provinciale Staten van Overijssel hebben ingestemd met het provinciaal inpassingsplan (pip), dat opgesteld is om bouw van de mestverwaardingsinstallatie op Elhorst-Vloedbelt mogelijk te maken. Het project van Twence liep eind 2017 vast.


Familie Oude Kotte investeert in imago en ontvangt prijs

02-03-2019 - 0 reacties De familie Oude Kotte uit Geesteren (Overijssel) is onderscheiden met de Hart voor Pluimvee trofee voor haar inzet om het imago van de pluimveesector te verbeteren.


Buurt Zelhem stapt naar rechter om uitbreiding kippenstal te voorkomen

02-03-2019 - 0 reacties Buurtbewoners van de Michelstraat in Zelhem hebben een advocaat in de arm genomen om de uitbreiding van een kippenbedrijf te voorkomen. Een agrariër uit Overijssel heeft een paar jaar geleden de kippenboerderij gekocht. Hij wil de oude stallen slopen, er nieuwe voor terugbouwen en er maximal 138.500 vleeskuikens houden. Nu nog zitten er 100.000 kippen in de stallen.


VVD Overijssel boos om 'bokjesdiscriminatie'

28-02-2019 - 0 reacties De VVD in Overijssel noemt het 'onbestaanbaar' dat provincie Overijssel bij de groeistop onderscheid maakt tussen de gangbare en biologische geitenhouderij. Alleen biologische geitenhouders krijgen de ruimte om bokjes zelf af te mesten.


Vier wolven gespot in drie maanden tijd

28-02-2019 - 0 reacties Tussen november 2018 en januari dit jaar waren er vier wolven in Nederland. Drie dieren leven op de Veluwe. De vierde wolf zwierf in Overijssel, maar is inmiddels teruggekeerd naar Duitsland.


Vier wolven in Nederland, waaronder derde op de Veluwe

28-02-2019 - 0 reacties Afgelopen kwartaal waren er vier wolven in Nederland, waarvan twee nieuwe individuen: een vrouw en een man. Drie van de vier leven op de Veluwe. Dat blijkt uit het periodiek monitoringsonderzoek van Wageningen Environmental Research in opdracht van BIJ12. De wolven zijn vastgesteld in de periode van november 2018 tot en met januari 2019. Het zwervende vrouwtje dat vorig kwartaal nog in Overijssel was, is inmiddels terug naar Duitsland.


'Boer zoekt coach': wapen tegen oprukkende criminaliteit op het platteland

27-02-2019 - 0 reacties De zogenoemde ervencoach moet de komende jaren een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen de criminaliteit die steeds verder oprukt op het platteland. In Overijssel loopt sinds eind 2017 een experiment met de ervencoach. De ervaringen zijn dusdanig positief dat gedeputeerde Traag nu een permanent vervolg wil.


Landschap Overijssel werft weidevogelvrijwilligers

19-02-2019 - 0 reacties Landschap Overijssel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die op boerenland helpen om weidevogels te beschermen. De nieuwe vrijwilligers kunnen de basiscursus 'weidevogelbescherming' volgen om kennis op te doen.


Volvo Compact dealerschap voor J.W. Hoff B.V.

18-02-2019 - 0 reacties J.W. Hoff B.V. is vanaf 1 februari 2019 officieel Volvo Compact-dealer voor Overijssel. Dit houdt in dat zij de Volvo-wielladers tussen 4.000 kg en 9.500 kg kunnen leveren, en de Volvo-graafmachines van 1.500 kg tot 9.500 kg. Ook zijn er mobiele 6.000 kg graafmachines leverbaar. Voor meer informatie jwhoff.com/grondverzet/


'Je bereikt het tegengestelde', LTO ziet niks in plannen Partij van de Dieren

08-02-2019 - 0 reacties Drastisch minder koeien, varkens en andere landbouwdieren in Overijssel. Op pagina zes van het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren staat het duidelijke standpunt: 'Het aantal gehouden dieren wordt met minstens 70% verlaagd.' Maar hoe realistisch is dat in een landbouwprovincie bij uitstek?


Twence verwerkt alleen varkensmest

07-02-2019 - 0 reacties In de beoogde mestverwaardingsinstallatie van afvalverwerker Twence op de vuilstortplaats bij Zenderen, zal alleen varkensmest worden verwerkt. Dat staat in het Provinciaal inpassingsplan (PIP) van provincie Overijssel.


Stroomnet in Noord- en Oost-Nederland vol: stop op zonnepanelen

01-02-2019 - 0 reacties Varkenshouders in zes gebieden in Overijssel, Drenthe en Groningen kunnen de komende jaren geen zonne-energie terugleveren aan het net. „Het net zit vol. Daardoor kunnen we geen grootverbruikers meer aansluiten die stroom terugleveren.”


Stroomnet Noord- en Oost-Nederland vol: stop op terugleveren

01-02-2019 - 0 reacties Akkerbouwers en andere ondernemers in zes gebieden in Overijssel, Drenthe en Groningen kunnen de komende jaren geen zonne-energie terugleveren aan het net. „Het net zit vol. Daardoor kunnen we geen grootverbruikers meer aansluiten die stroom terugleveren”