Overijssel

Volg al het nieuws over Overijssel, een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Overijssel nieuwsbrief.

Overijssel nieuws

Het hoofd koel houden in en buiten de kas

25-06-2019 - 0 reacties Vandaag wordt het volgens het KNMI tropisch warm met temperaturen van 30 graden aan de kust tot 36 graden in het (zuid-)oosten. Niet voor niks activeerde het RIVM maandagmorgen het Nationaal Hitteplan voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg.


Overijssel vraagt steun voor gebiedsprocessen

24-06-2019 - 0 reacties Provincie Overijssel rekent erop dat LTO de gebiedsprocessen blijft steunen. Tegelijkertijd dringt Overijssel aan op een snelle oplossing voor ondernemers die in actuele problemen zijn gekomen. 'We begrijpen de zorgen van ondernemers en de vele vragen die zij hebben', meldt een woordvoerder.


Fikse boete van ministerie voor melkveehouderij uit Vriezenveen

20-06-2019 - 17 reacties

Originele beschrijving

Het ministerie van Landbouw heeft een melkveehouderij uit Vriezenveen een fikse boete opgelegd omdat het bedrijf niet heeft voldaan aan de mestverwerkingsplicht. De bestuursrechter van de Rechtbank Overijssel heeft het beroep dat het bedrijf heeft ingesteld tegen de boete van in totaal 21.621,60 euro ongegrond verklaard.


Situatie in aardappelen staat op scherp

17-06-2019 - 0 reacties De uitbraak van haarden met phytophthora in delen van het land en een ongekend hoge virusdruk zetten de situatie in de aardappelgewassen op scherp. Onder andere in de provincies Drenthe, Overijssel, Flevoland en Limburg is melding gedaan van de gevreesde aardappelziekte.


Ook in Limburgse aardappelpercelen phytophthora aangetroffen

14-06-2019 - 0 reacties Nadat eerder deze week Delphy waarschuwde voor phytophthora aantastingen in aardappelpercelen in Drenthe en Overijssel, heeft nu ook Agrea op diverse plaatsen in Limburg phytophthora gevonden.


Overijssel is tegen weidevergunning

13-06-2019 - 0 reacties Provincie Overijssel gaat zich tot het uiterste inspannen om te voorkomen dat boeren een vergunning moeten aanvragen voor het weiden van vee in de buurt van natuurgebieden. Dat antwoordde Gedeputeerde Staten woensdag op vragen van de VVD.


Phytophthora gevonden in aardappelen in Drenthe en Overijssel

13-06-2019 - 0 reacties In aardappelpercelen in Drenthe en Overijssel is phytophthora gevonden. Dat meldt Delphy Akkerbouw Noordoost. Met het oog op het wisselvallige weer en een snelgroeiend gewas is het zaak om er goed bovenop te zitten, waarschuwt Delphy.


Span slaat op hol en rijdt publiek in, gewonden bij menmarahton Hellendoorn

09-06-2019 - 0 reacties Bij de menmarathon in Hellendoorn is vanmiddag een span op hol geslagen en door de omheining bij een hindernis gegaan. Twee mensen uit het publiek raakten gewond en zijn met onbekend letstel naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon liep een paar schrammen op.

Bij de menmarathon aan de Pastoor Rientjesstraat in Hellendoorn (Overijssel) zijn zondagochtend twee paarden met menwagen op hol geslagen. De hoefdieren zijn dwars door het hek gerend, het publiek in. Hierbij zijn drie gewonden gevallen.


Platform helpt stil leed onder agrariërs te herkennen

24-05-2019 - 0 reacties OVERIJSSEL – Boerenromans. U kent ze vast wel, die boeken die zo lekker weglezen. In negen van de tien gevallen staan een boer en boerin centraal met op de achtergrond de zoon of dochter, schoondochter of schoonzoon en soms opa en oma. Het wel en wee op de boerderij en de familieproblemen worden in geuren


Melkveehouder: 'Haal hoger saldo met minder stikstof'

22-05-2019 - 0 reacties Melkveehouders moet de handschoen zelf oppakken om de stikstofproductie te reduceren. Dit is de kern van de Sectoraanpak Stikstofreductie Melkveehouderij die woensdag 22 mei in Werkendam is gepresenteerd. Dit biedt ondernemers ook voordelen. 'Een hogere stikstofefficiëntie kan een hoger saldo opleveren', zei Geert Stevens, melkveehouder uit Holten (Overijssel).


Ruim honderd boeren in de Kop van provincie reageren op actie Boxtel: 'Doesnormaal'

19-05-2019 - 50 reacties Boeren in de kop van de Overijssel reageren op de bezetting van een varkensstal in het Brabantse Boxtel afgelopen week. Met meer dan honderd tractoren schreven ze 'Doesnormaal' in een weiland in de omgeving van Scheerwolde.


Partijen Overijssel ontevreden over nieuwe coalitie

16-05-2019 - 0 reacties Verschillende politieke partijen vinden dat de beoogde nieuwe coalitie van Overijssel 'geen recht doet aan de verkiezingsuitslag'. Dat de twee grootste winnaars Forum voor Democratie en GroenLinks geen plek hebben aan de formatietafel valt bij partijen in slechte aarde.


Sensus onderzoekt alternatief voor gas

14-05-2019 - 0 reacties Sensus, onderdeel van Cosun, heeft zich tot doel gesteld om in 2050 100 procent CO2-neutraal te produceren. In samenwerking met de provincie Overijssel en Bilfinger Tebodin deed het bedrijf onderzoek naar een duurzaam alternatief voor gas. Hieruit blijkt onder andere dat groene stoom uit biomassa een goed en duurzaam alternatief is. Dit artikel is verschenen in VMT 4 van 19 april 2019.


Pluimveemestexporteur moet boete ook na hoger beroep betalen

09-05-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven laat ook bij behandeling in hoger beroep een boete in stand van 1.800 euro die een exporteur van pluimveemest kreeg opgelegd. Eerder had ook de rechtbank Overijssel het bewaar ongegrond verklaard.


Biodiversiteit Overijssel laat wisselend beeld zien

26-04-2019 - 0 reacties De afname van biodiversiteit in provincie Overijssel is nog niet overal tot staan gebracht. Dat blijkt uit het rapport 'De staat van de biodiversiteit in Overijssel' van de provincie. Met een heel aantal soorten gaat het wel goed.


Afgelaste paasvuren in Overijssel aangestoken door onbekenden

21-04-2019 - 0 reacties Zeker drie paasvuren die afgelast waren in Overijssel, zijn vannacht alsnog ontstoken. Onbekenden hebben de houtstapels aangestoken.
In Deldenerbroek mocht het vuur niet aan, meldt RTV Oost. Het zou te gevaarlijk zou zijn door de droogte in combinatie met de wind. De organisatie was gisteren nog flink in de weer met giertanks vol water om te voorkomen dat de stapel alsnog in vlammen zou opgaan. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen.
Ook in Steenwijkerland in de Kop van Overijssel en in Hardenberg werden ondanks een verbod paasvuren ontstoken. In Tubbergen mocht het paasvuur wel doorgaan, maar werd het vannacht al voortijdig ontstoken.


Quads helpen muskusrattenbestrijders bij hun werk

08-04-2019 - -1 reacties OVERIJSSEL – Steeds vaker gebruiken de muskusrattenbestrijders van het Waterschap Drents Overijsselse Delta een quad tijdens hun werk. En dat zal alleen maar meer worden. De quads verlichten de arbeidsomstandigheden van dit vaak fysiek zware beroep. Bijkomend voordeel is dat de bestrijders makkelijker en sneller bij de vangmiddelen kunnen komen en tegelijkertijd kunnen speuren naar […]


Zwervende wolven langs oostgrens hebben het gemunt op schapen

03-04-2019 - 0 reacties Twee of meer wolven uit Duitsland zwerven al enige tijd langs de oostgrens van het land. In Overijssel zijn sinds januari al 22 schapen doodgebeten door in elk geval twee wolven, meldt BIJ12, de organisatie die voor provincies wolvenschade afhandelt.


Huurkoopregeling zonnepanelen ‘Boeren met Zon’ landelijk beschikbaar

31-03-2019 - 0 reacties De huurkoopregeling op zon-pv systemen via Boeren met Zon is in heel Nederland beschikbaar. Naast het Energiefonds Overijssel zijn andere financiers gevonden die dit initiatief ondersteunen.


Huurkoopregeling zonnepanelen ‘Boeren met Zon’ landelijk beschikbaar

26-03-2019 - 0 reacties De huurkoopregeling op zon-pv systemen via Boeren met Zon is in heel Nederland beschikbaar. Naast Energiefonds Overijssel zijn andere financiers gevonden die dit initiatief ondersteunen. Ook buiten Overijssel kan men profiteren van de huurkoopregeling.