Uien

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Uien. Uien is een van de 16215 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Uien nieuws

Tweewassigheid in uien zorgt voor keuzestress

06-05-2020 - 0 reacties Enkele uienpercelen van de Boerenbusiness Gewastour laten tweewassigheid zien. De verschillende stadia op 1 perceel heeft invloed op de gewasbescherming. Welke keuzes worden er gemaakt door de telers?


Hebben hagelbuien de uienpercelen geschaad?

05-05-2020 - 0 reacties Op verschillende plekken in Nederland zijn afgelopen weekend lokaal forse hagelbuien gevallen Een groot risico voor de percelen waar de uien net boven de grond komen. Hoe staan de percelen van de Boerenbusiness Gewastour ervoor?


Uienperceel Aeres Farms als laatste gezaaid

04-05-2020 - 0 reacties Op Koningsdag 2020, normaal de dag van festivals of andere festiviteiten, zaaiden studenten van Aeres Hogeschool Dronten dit jaar de uien. Door de droge omstandigheden is het perceel bij als laatste perceel van de Boerenbusiness Gewastour gezaaid. Een impressie op video.


Kleine sporen van hoop op de uienmarkt

24-04-2020 - 0 reacties Kleine sporen van hoop zijn terug te zien op de uienmarkt, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. De gele uien zijn verlost van hun flauwe stemming.


Kan Amerikaanse boer coronatijd uitzingen?

23-04-2020 - 0 reacties Akkerbouwers die hun aardappelen gratis weggeven, telers die hun uien dumpen, melkveehouders die hun melk noodgedwongen wegspoelen. Het zijn de wrange gevolgen van de coronacrisis in de Verenigde Staten. Ondertussen is president Donald Trump optimistisch.


Is de opkomst van uien anders dan andere jaren?

22-04-2020 - 0 reacties Door de extreme droogte zijn de deelnemers aan de Boerenbusiness Gewastour de percelen aan het beregenen. Enkele telers hebben nog nooit eerder beregend om het land klaar te kunnen leggen of de uien te laten kiemen. Is de opkomst anders dan afgelopen jaren?


Beregenen en percelen prepareren voor aardappel

09-04-2020 - 0 reacties De werkzaamheden op de percelen voor uien en aardappelen van de Gewastour 2020 zijn in volle gang. Beregenen, spuiten, stikstof strooien, spitten, frezen.... Begin deze week was het druk op het land.


Na uien en bieten nu ook aardappelen de grond in

06-04-2020 - 0 reacties Ondanks de grote onzekerheid die de coronacrisis veroorzaakt, lijkt op het land niets aan de hand. Als het een beetje meezit kan na komend weekend de regenhaspel ook weer de schuur in.


Poot minder aardappelen dit voorjaar, is het devies

24-03-2020 - 0 reacties Het voorjaar dient zich aan en de eerste bieten en uien zijn alweer gezaaid. Een enkeling heeft zelfs voorzichtig op droge en hooggelegen grond wat vroege aardappelen (Premiere) geplant. Uit een rondgang onder Europese aardappelhandelaren...


Hoe verloopt de export van Nieuw-Zeelandse uien?

23-03-2020 - 0 reacties Inmiddels is er al een flink volume uien onderweg vanuit Nieuw-Zeeland naar Europa. Wat zijn de tussenstanden?


Hamstergedrag leidt tot run op uien: lekker lang houdbaar

20-03-2020 - 0 reacties Het hamstergedrag als gevolg van het coronavirus leidt nu ook tot een run op uien en peen. ,,Mensen kopen massaal uien omdat het een gezond en lang houdbaar product is. Uienbedrijven moeten alle zeilen bijzetten om de supermarkten te beleveren’, zegt Gijsbrecht Gunter van het Comité Uien van het GroentenFruit Huis in de PZC.


LTO: Komende maanden al miljardenschade bij boeren en tuinders

20-03-2020 - 0 reacties De primaire agrarische sector verwacht het komende half jaar al bijna 5 miljard schade door de coronacrisis. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van LTO Nederland. Dit is exclusief de schade in andere schakels van de voedselketen en de schade op de langere termijn. In de glastuinbouw wordt op dit moment al gerekend op 2 miljard schade bij de primaire producent. Ook andere plantaardige sectoren verwachten een sterke omzetdaling. Voor het komende half jaar alleen wordt al gerekend op circa 1.850 miljoen schade. Zo worden orders bij kwekers van bomen en planten geannuleerd, is de afzet van frietaardappelen ingestort, en krijgt de bloembollenhandel harde klappen. Maar ook voor andere producten, van granen, uien en groente tot fruit en paddenstoelen wordt dus een omzetval verwacht.


Nederland mag weer zuivel en uien verkopen aan Indonesië

11-03-2020 - 2 reacties Nederlandse bedrijven mogen binnenkort weer zuivel en uien exporteren naar Indonesië. Dat heeft minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) te horen gekregen in gesprekken met de Indonesische autoriteiten tijdens de handelsmissie parallel aan het staatsbezoek van koning Willem-Alexander.


Export uien: geen reden om je zorgen te maken

21-02-2020 - 0 reacties De meest recente exportcijfers van uien, die van week 5, geven weinig reden om je zorgen te maken. De afzet van uien ontwikkelt zich volgens een normaal patroon. Van een flauw gestemde markt was dan ook zeker geen sprake.


Uienmarkt komt weer in beweging

14-02-2020 - 0 reacties Het is een reurige week geweest op de uienmarkt. Na een lange periode van weinig handel was er deze week weer veel animo om uien te kopen.


Export uien zet forse stap terug, zoals verwacht

14-02-2020 - 0 reacties De jongste exportcijfers van uien laten zien dat de verschepingen naar Senegal over en uit zijn. Welke landen vormen nu de Top 5?


Uienverpakkers zitten in een spagaat

07-02-2020 - 0 reacties Verwerkers verkeren in een spagaat. Enerzijds is het moeilijk om nu aan uien te komen, maar aan de anderzijds is het moeilijk om er ook weer vanaf te komen. Telers met kwalitatief goede zitten stevig in het zadel. De goedlopende export...


Senegal zet recordafname van uien neer

06-02-2020 - 0 reacties Dat de export van uien in de 1e helft van het afzetseizoen zeer goed is verlopen behoeft geen twijfel. Records kennen in uienland nu eenmaal maar een kort leven.


Records in uienexport zijn kort leven beschoren

29-01-2020 - 0 reacties Het exportverloop van uien laat zich dit seizoen goed lezen. Na de dip in de weken met Kerst en de jaarwisseling, pakt de export de draad weer op en gaat door waar het voor de feestdagen was gebleven.


Nieuw-Zeelandse nieuwe uien zijn weer te koop

29-01-2020 - 0 reacties In lijn met voorgaande jaren komt de uienexport uit Nieuw-Zeeland langzaam op gang. Inmiddels zijn de eerste uien onderweg naar het Europese vasteland. Maar Europa is niet het enige continent dat wordt beleverd door Nieuw-Zeeland.