Waterschap

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Waterschap. Waterschap is een van de 15321 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Waterschap nieuws

Waterschap wil muskusrat uitroeien: 'Over 15 jaar moet hij hier verdwenen zijn'

21-05-2019 - 0 reacties De waterschappen willen ervoor zorgen dat de muskusrat zich niet langer vanuit Duitsland via de rivieren over Nederland verspreidt. Naar verwachting stemmen alle schappen de komende weken in met deze nieuwe strategie, zegt Jelmer Krom van Waterschap Rivierenland.


Inval bij veevoederbedrijf, mogelijk afvalstoffen in het voer

21-05-2019 - 0 reacties De politie heeft een inval gedaan bij een veevoederbedrijf in Baarle-Nassau. Het bedrijf wordt ervan verdacht afvalstoffen aan het veevoer te hebben toegevoegd. Er is nog niemand aangehouden.
Het bedrijf maakt voer van resten uit de voedingsmiddelenindustrie. Volgens de politie verkoopt het bedrijf vervuilde producten als gecertificeerd en veilig.
Het productieproces is tijdelijk stilgelegd. Ook nam de politie de boekhouding van het bedrijf en vier vrachtwagens in beslag.
Het onderzoek zal nog lang duren, schrijft Omroep Brabant. Meerdere instanties doen onderzoek op het bedrijfsterrein. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben monsters genomen uit de silo's waarin de afvalstoffen zijn opgeslagen.
Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Omgevingsdienst en het Waterschap doen onderzoek.
Meerdere invallen
De politie deed ook invallen bij verdachten thuis. Zo legden agenten beslag op het vermogen en twee voertuigen van een verdachte die net over de Belgische grens woont.
Op twee andere plekken werden eveneens huizen doorzocht, maar de politie maakt in het belang van het onderzoek niet bekend waar.


Gelderse boer staat open voor bermmaaisel

17-05-2019 - 0 reacties Waterschap, provincie, gemeenten en Rijkswaterstaat willen bermmaaisel afzetten op boerenland als bodemverbeteraar. In Oost-Veluwe zijn boeren en overheid in gesprek over de mogelijkheden.


Waterschap stort 'enorme regenbui' op uitgedroogde dijk

15-05-2019 - 0 reacties Waterschap Rivierenland in Tiel heeft een hoeveelheid water vergelijkbaar met een enorme regenbui gestort op een dijkvak met heel veel droogtescheuren. Het bleek dat de gehavende dijk daar wel tegen kon.


Waterschap wil muskusrat voorgoed uitbannen

13-05-2019 - 0 reacties MIDDELBURG - De muskusrat moet uit Nederland worden verdreven. De gezamenlijke waterschappen werken aan een plan om dat te bereiken. Dat is naar verwachting op termijn goedkoper dan de huidige aanpak.


Waterschap Scheldestromen boekt kleine plus

13-05-2019 - 0 reacties Waterschap Scheldestromen boekt over 2018 een kleine plus van 44.000 euro. In het achterliggende jaar werd onder meer 7,3 kilometer natuurvriendelijke oever aangelegd voor een bedrag van 2,5 miljoen euro.


Stevig gemaal nodig bij Nieuwe Statenzijl voor veiligheid Groningen

04-05-2019 - 0 reacties Waterschap Hunze en Aa’s werkt aan de komst van een gemaal bij Nieuwe Statenzijl. De sluizen zijn niet toereikend om op termijn de waterveiligheid in Groningen te garanderen.


Limburgse boerenstuwen en drainage verplicht in zomerstand

04-05-2019 - 0 reacties Alle peilgestuurde drainage en boerenstuwen in Limburg moeten vanaf maandag 6 mei tot nader order in de zomerstand blijven staan. Dat heeft Waterschap Limburg besloten. Wie dit niet doet, is op grond van de Keur van het waterschap, strafbaar.


Akkerbouwers Groningen duiken in sloot

02-05-2019 - 0 reacties Akkerbouwers in Groningen gaan deze zomer hun sloten monitoren via een app. Project 'Sken je sloot' is een initiatief van agrarische natuurvereniging ANOG, in samenwerking met Waterschap Hunze en Aa's en adviesbureau Tauw.


Fries waterschap verhoogt lasten boer 'fors'

01-05-2019 - 0 reacties Een boer met 60 hectare in Friesland en het Groningse Westerkwartier moet komend jaar zo'n 700 euro extra neerleggen om de rekening van Wetterskip Fryslân te betalen. Het gaat om een lastenstijging van 12,8 procent. Dat is het voorstel van de nieuwe coalitie van het waterschap.


Hollandse Delta wil melding beregening

01-05-2019 - 0 reacties Waterschap Hollandse Delta roept akkerbouwers op plannen voor beregening bij het waterschap te melden. Als alle boeren dit doen, kunnen de peilbeheerders het beste inschatten waar en wanneer water nodig is.


Waterschap vraagt beregening te melden

29-04-2019 - 0 reacties Het waterschap Hollandse Delta (WSHD) op de Zuid-Hollandse Eilanden vraagt boeren zich te melden als ze gaan beregenen. Dit gebeurt al vroeg dit voorjaar, om zodoende de gewassen te helpen bij de opkomst.


Fosfaatmeststof uit rioolwater een primeur

26-04-2019 - 0 reacties Waterschap Vallei en Veluwe zorgt niet alleen voor schoon en veilig water, maar is sinds deze week ook leverancier van de grondstof struviet uit rioolwater. Leverancier Timac Agro bewerkt struviet tot de fosfaatmeststof Physiostart P Plus voor precisiebemesting van mais.


Waterschap maait watergangen eerder

25-04-2019 - 0 reacties Waterschap Drents Overijsselse Delta maait een aantal watergangen eerder vanwege de hoge temperaturen en start van het groeiseizoen. Er is behoefte aan meer wateraanvoer om het gewenste waterpeil te kunnen handhaven. Een goede doorstroming van water is belangrijk om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.


"Calamiteiten en incidenten kun je nooit te veel melden, wel te weinig"

08-04-2019 - 0 reacties Hij is niet alleen handhaver, maar ook opsporingsambtenaar bij het waterschap Hollandse Delta, dat zetelt in Ridderkerk. Met een koffer vol bevoegdheden kan Bram Snelders op gebied van zijn inspecties bij de glastuinders de situatie beoordelen en indien nodig sancties opleggen of een proces-verbaal…


Quads helpen muskusrattenbestrijders bij hun werk

08-04-2019 - -1 reacties OVERIJSSEL – Steeds vaker gebruiken de muskusrattenbestrijders van het Waterschap Drents Overijsselse Delta een quad tijdens hun werk. En dat zal alleen maar meer worden. De quads verlichten de arbeidsomstandigheden van dit vaak fysiek zware beroep. Bijkomend voordeel is dat de bestrijders makkelijker en sneller bij de vangmiddelen kunnen komen en tegelijkertijd kunnen speuren naar […]


LLTB wil oproep tot crisissfeer grondwater smoren

04-04-2019 - 0 reacties De LLTB wil dat Waterschap Limburg stopt met het creëren van een crisissfeer over de grondwaterwater. Volgens de LLTB lijkt het erop dat er selectief gebruik wordt gemaakt van de na-effecten van de droogte van 2018.


Eerste beregenverbod is een feit

03-04-2019 - 0 reacties Het Noord-Brabantse waterschap De Dommel heeft dinsdag 2 april het eerste beregenverbod van 2019 afgekondigd. Deze is geldig van 1 april tot 1 juni. Grondeigenaren en boeren in het gebied tussen Eindhoven en de Belgische grens mogen hun grasland niet met grondwater beregenen.


Waterschap De Dommel verbiedt beregenen grasland tot 1 juni

03-04-2019 - 0 reacties Waterschap De Dommel heeft het beregenen van grasland met grondwater verboden in de regio. Het verbod geldt van 1 april tot en met 1 juni voor alle agrariërs en grondeigenaren in onder meer Eindhoven, Nuenen, Geldrop-Mierlo en Waalre.


Wél beregeningsverbod grasland tussen Son en Breugel en Belgische grens

02-04-2019 - 0 reacties BOXTEL - Boeren in het gebied ten zuiden van Son en Breugel tot aan de Belgische grens mogen in april en mei hun grasland nog niet besproeien. Dat heeft waterschap De Dommel dinsdagmiddag bekendgemaakt. Het grondwaterpeil is op de hoge zandgronden nog niet hersteld van de droogte van vorig jaar.