Groningen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Groningen. Groningen is een van de 14980 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Groningen nieuws

'Geitenboerderijen aan banden leggen? Het is stemmingmakerij'

16-01-2019 - 0 reacties Volgens gedeputeerde Henk Staghouwer verbiedt de provincie Groningen geen nieuwe geitenboerderijen, in tegenstelling tot andere provincies in ons land. Een goede zaak, vindt de Groningse geitenhouder Egbert ter Veen.


'Alle boerderijen bevingsgebied inspecteren'

15-01-2019 - 0 reacties Boerenbelangenorganisaties moeten afdwingen dat alle boerderijen in het bevingsgebied in Groningen worden geïnspecteerd op veiligheid. Deze hartenkreet deed akkerbouwer Egbert de Vries, maandagavond tijdens een bijeenkomst over mijnbouwschade in Middelstum. 'Als de omvang duidelijk is kunnen we een vuist maken richting het ministerie van Economische Zaken'.


Koolmezen veranderen in kille moordenaars door de klimaatverandering

11-01-2019 - 0 reacties Koolmezen zijn plotseling aan het moorden geslagen. Dat hebben wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen ontdekt.

Bij koolmezen hebben wetenschappers opvallend gedrag ontdekt. Ze plegen de laatste jaren steeds meer moorden, mogelijk door klimaatverandering.


Groningen heeft primeur: thuisbezorgde Zweedse Ikea-balletjes

09-01-2019 - 0 reacties


Gasprijs naar recordhoogte maar glastelers maken zich niet druk

08-01-2019 - 0 reacties Geen gas meer uit Groningen, een hogere energiebelasting. Het zorgde ervoor dat de gasprijs vorig jaar flink omhoog schoot. E


Foto’s: Drentse bieten laden in eindfase van bietencampagne

08-01-2019 - 0 reacties In de slotfase van de bietencampagne zijn gisteravond bij akkerbouwer Jan Reinier de Jong in Odoorn (DR) bieten geladen. Het is één van de laatste bietenhopen, vandaag worden namelijk de laatste bieten aangevoerd bij Suiker Unie in Groningen.


Groningen, Friesland en Wadden houden hart vast voor naderende storm

06-01-2019 - 0 reacties De Wadden en het Friese en Groningse vasteland zetten zich schrap voor de storm die dinsdag ons land bereikt. Door de kans op windvlagen van 90 kilometer per uur en golven die 6 tot 10 meter hoog worden spoelt er waarschijnlijk nog meer rommel van de overboord geslagen containers aan.


Ook het vasteland ligt bezaaid met piepschuim: 'Dit is gewoon een ramp'

03-01-2019 - 0 reacties Niet alleen op de Waddeneilanden zijn allerlei spullen aangespoeld uit de overboord geslagen containers van het schip MSC Zoe. Ook op de noordkust van Friesland en Groningen is allerlei troep aan wal gekomen.


Hoogste werkloosheid in Groningen, laagste werkloosheid in Zeeland

20-12-2018 - 0 reacties In de meeste regio’s ligt het werkloosheids­percentage in 2019 rond het lage niveau van voor de economische crisis. Een verdere daling wordt lastig.


Afhandeling aardbevingsschade moet stuk sneller

19-12-2018 - 0 reacties Boeren in Groningen met aardbevingsschade moeten sneller en beter worden geholpen. Dat adviseert de Agrarische Tafel onder leiding van voorzitter Rein Munniksma.


Noordzeevissers tonen voorkeur voor zeldzame habitats

19-12-2018 - 0 reacties Een ruimtelijke analyse van drie visserijtypen – boomkorvisserij gericht op tong, boomkorvisserij gericht op schol en bordenvisserij gericht op Noorse kreeft en platvis - toont aan dat vissers zeer specifieke habitats bevissen. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Wageningen Marine Research (WMR) hebben hierover gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE. De leefgebieden die door vissers het intensiefst worden gebruikt, zijn relatief zeldzaam binnen de Noordzee. Het merendeel van deze zogenaamde ‘hotspots’ ligt binnen Natura 2000 gebieden, omdat ze ook voor de natuur van grote waarde zijn.


K. van der Maar B.V. dealer van SU-Tech

17-12-2018 - 0 reacties Onlangs is K. van der Maar B.V. uit Hornhuizen, specialist op het gebied van aardappeltechniek, aangesteld als exclusief dealer voor Groningen en Friesland voor de machines van SU-Tech. Van der Maar breidt met dit dealerschap het pakket uit en wil in het noorden de SU-Tech machines op de kaart gaan zetten. SU-Tech produceert sinds enkele jaren hoogwaardige uienladers. Onlangs werd ook al bekend dat Bart Agro Mechanisatie uit Biddinghuizen exclusief dealer is geworden voor Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. De fabrikant uit Lelystad kan zich met deze nieuwe uitbreiding in het verkoopnetwerk…


Topdrukte bij de Wilde Slager: Kerstmis is herthertherthert

14-12-2018 - 0 reacties Kerst nadert; topdrukte bij De Wilde Slager in Groningen. Hert is populair. Wel willen klanten weten of het vlees uit de Oostvaardersplassen afkomstig is.


Brandweerwagen oefencentrum Wijster aangereden [update]

13-12-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Een brandweerauto van het oefencentrum van de brandweer in Wijster is vanochtend aangereden in Groningen.


'Vandaag staan we schouder aan schouder tegen de gaswinning'

13-12-2018 - 0 reacties Zo'n zeventig actievoerders uit het hele land protesteren momenteel bij de rechtbank van Groningen tegen de winning van gas uit kleine velden. De deelnemers betuigen daarmee hun steun aan de rechtszaak die zich binnen afspeelt.


Nieuwe aanpak verzacht effect klimaatverandering op zeeschildpadden

05-12-2018 - 0 reacties Met nieuwe strategieën is het tanende voortplantingssucces van zeeschildpadden als gevolg van klimaatopwarming drastisch te verbeteren. Dat blijkt uit een reeks experimenten, uitgevoerd in het St. Eustatius Marine Park in Caribisch Nederland door de Swansea University en Wageningen University & Research in samenwerking met St. Eustatius National Parks, de Rijksuniversiteit Groningen en de Deakin University in Australië. Het onderzoek is gepubliceerd in Scientific reports van deze week.


Nieuwe aanpak verzacht effect klimaatverandering op zeeschildpadden

05-12-2018 - 0 reacties Met nieuwe strategieën is het tanende voortplantingssucces van zeeschildpadden als gevolg van klimaatopwarming drastisch te verbeteren. Dat blijkt uit een reeks experimenten, uitgevoerd in het St. Eustatius Marine Park in Caribisch Nederland door de Swansea University en Wageningen University & Research in samenwerking met St. Eustatius National Parks, de Rijksuniversiteit Groningen en de Deakin University in Australië. Het onderzoek is gepubliceerd in Scientific reports van deze week.


LTO Noord-taart voor Groningse gedeputeerde

04-12-2018 - 0 reacties LTO Noord-regiobestuurder Alma den Hertog heeft dinsdagochtend een taart overhandigd aan de Groningse gedeputeerde Fleur Gräper. Hiermee maakte ze de plannen voor de land- en tuinbouwsector in Groningen voor de komende tien jaar bekend. De sector vraagt hier 175 miljoen euro voor vanuit het Nationaal Programma Groningen.


Landbouwsector komt met 'hapklare' plannen die 175 miljoen kosten

04-12-2018 - 0 reacties Alma den Hertog stond dinsdagmorgen met taart op de stoep van het Provinciehuis in Groningen. 'Dit zijn hapklare plannen waarmee de landbouw aan de slag wil als invulling voor het Nationaal Programma Groningen (NPG).'


LTO Noord vraagt 175 miljoen uit bevingspot

03-12-2018 - 0 reacties LTO Noord-regio Noord vraagt 175 miljoen euro uit het Nationaal Programma Groningen. Het gaat om zo'n 15 procent van het totaalbedrag van 1,15 miljard euro dat de komende tien jaar beschikbaar komt vanuit het rijk om de economie en kwaliteit van de leefomgeving te versterken in de aardbevingsprovincie.