Evenement

Evenement is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Evenement en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Evenement nieuws

Floriade van 60 miljoen euro? ‘Trek er zo snel mogelijk de stekker uit’

11-06-2020 - 0 reacties De kosten lopen altijd uit de klauwen, maar in Nederland blijven we trouw vasthouden aan het om de tien jaar houden van de Floriade. Ook de voor 2022 geplande internationale tuinbouwexpo in Almere dreigt een financieel debacle te worden. Toch gaat het evenement door. ,,Kijk vooral naar wat het op langere termijn oplevert.’’


Boerin Doetie loopt de helft van haar inkomsten mis, omdat ze haar kaas niet kwijt kan op de streekmarkt

21-05-2020 - 0 reacties Door de coronacrisis zijn evenementen tot 1 september verboden. Maandelijkse streekmarkten worden gezien als evenement en gaan dus, in tegenstelling tot weekmarkten, niet door. Een ramp voor geitenboerin Doetie Trinks, die juist daar haar kaas verkoopt.


Pop-up restaurant Asperges (niet) in het veld, maar wel bij je thuis .

09-04-2020 - 0 reacties Duizenden mensen hadden al gereserveerd voor de zesde editie van het pop-up restaurant ‘Asperges in het veld.’ Een jaarlijks terugkerend evenement tussen de aspergevelden in Cromvoirt waar duizenden in een pop-up restaurant kwamen genieten van het ‘witte goud.’ “Helaas het kan niet doorgaan”, vertelt organisator Frank de Bot. “Dit jaar dus geen asperges in het veld, maar wel op het bordje want we hebben een alternatief bedacht.”


Ook paardenwereld ligt stil: ‘Dit is een omvangrijke economie met héél veel geld’

31-03-2020 - 0 reacties De grootste sportevenementen van Europa die van de kalender verdwenen wegens de gevolgen van de coronacrisis blijven vermoedelijk wel bestaan. Denk bijvoorbeeld aan Wimbledon, de Giro of Roland Garros. Dat zegt de Nederlander Frank Kemperman, directeur van zo'n evenement, het hippische CHIO van Aken. ,,Maar het moet natuurlijk niet veel vaker voorkomen."


"Het bollencorso werd in 1947 voor het eerst gehouden op initiatief van een amayliiskweker die zei: "En nou is het tijd voor wat leuks"

26-03-2020 - 0 reacties Het bestuur van Varend Corso Westland heeft, met pijn in het hart, besloten om dit jaar het evenement af te lasten door het Coronavirus. Het vierdaagse corso stond pas op donderdag 2 t/m zondag 5 juli 2020 gepland. Door het rijksverbod op samenkomsten tot 1 juni aanstaande hebben de werkgroepen en…


GeenTractorpulling Indoor Assen dit jaar, maar nog wel mooie beelden

21-03-2020 - 0 reacties Tractorpulling Indoor Assen gaat volgend jaar de wedstrijd weer opnieuw organiseren. Het evenement zal dan gehouden worden op 19 & 20 maart 2021. Bekijk hieronder de megamovie van de afgelopen jaren. .


Boeremèrt Liempde trekt de stekker eruit voor 2020

17-03-2020 - 0 reacties LIEMPDE - Het bestuur en het comité van Stichting de Boeremèrt Liempde heeft de stekker eruit getrokken voor de editie van 2020 op maandag 13 april. De teleurstelling is groot. Want een flink deel van de Liempdenaren is betrokken bij het evenement dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt.


Hindoes drinken koeien-urine in strijd tegen coronavirus

14-03-2020 - 5 reacties Ongeveer tweehonderd hindoes kwamen zaterdag in de Indiase hoofdstad New Delhi bijeen op een speciaal evenement om koeien-urine te drinken. Dat deden ze om het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Hindoes beschouwen koeien als heilige dieren. Volgens hen heeft de urine van de dieren geneeskrachtige eigenschappen en helpt het drinken tegen ziektes.


Kom in de Kas 2020 afgelast

13-03-2020 - 0 reacties Het evenement Kom in de Kas gaat dit jaar niet door. Reden voor het afstel is de landelijke situatie met het Coronavirus.


Toch geen publiek bij paardensportevenement Indoor Brabant vanwege coronavirus

11-03-2020 - 0 reacties Indoor Brabant in de Brabanthallen in Den Bosch gaat door, maar vindt plaats zonder publiek. De organisatie heeft dat woensdag besloten na overleg. Er was veel verontwaardiging dat de organisatie aanvankelijk besloot het evenement toch door te laten gaan.


Geen begrip voor beslissing Indoor Brabant: ‘Hoop dat jullie over twee weken nog in de spiegel kunnen kijken’

11-03-2020 - 0 reacties DEN BOSCH - ‘Belachelijk dit!’ ‘Te gek voor woorden!’ ‘Dit is vragen om problemen.’ Het is maar een kleine greep uit de reacties van mensen op het besluit van de organisatie van Indoor Brabant. Waar veel evenementen zijn afgelast in verband met het coronavirus, heeft de organisatie van dit evenement besloten om, met aanpassingen, wél door te gaan.


China: "KIFE op weg om het belangrijkste jaarlijkse evenement van de bloemensector te worden"

30-01-2020 - 0 reacties Op 7 januari werd de 21e Kunming International Flower Expo of China (KIFE) geopend in China's 'City of Eternal Spring': Kunming. Nederland, 's werelds grootste exporteur van bloemen, werd tijdens de openingsceremonie officieel benoemd tot Guest Country of Honor van het evenement.
2019 Kunming…


Kom in de Kas in nieuw jasje moet meer 'jonge' stedelingen trekken

24-01-2020 - 0 reacties Kom in de Kas is vernieuwd en gaat verder met een nieuwe uitstraling. Afgelopen woensdag kregen de vertegenwoordigers van de regio’s de primeur van de nieuwe huisstijl.
"Het nieuwe logo, waarin de kas nog steeds herkenbaar is, past bij een innovatieve sector en geeft het evenement een moderne…


Toekomstgericht waterbeheer op tuinbouwbedrijven

02-01-2020 - 0 reacties Vormt droogte een bedreiging op tuinbouwbedrijven en wat is de impact van klimaatveranderingen?
21 januari 2020 worden deze onderwerpen besproken op “Waterwijs”, een evenement dat vanaf 2020 jaarlijks georganiseerd zal worden en waarin onderzoekers en bedrijven telers “up-to-date” houden voor de laatste…


Stichting Nederland CO2 Neutraal roept Omrin uit tot meest duurzame bedrijf van Nederland

05-12-2019 - 0 reacties LEEUWARDEN - Omrin is donderdagmiddag uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf van Nederland. Dit gebeurde tijdens een evenement van Stichting Nederland CO2 Neutraal in Driebergen.


'Doet kabinet niets, dan komen we weer terug'

16-10-2019 - 0 reacties Boeren leveren in het stikstofbeleid helemaal niets meer in. Dit zei Sieta van Keimpema, woordvoerder van Farmers Defence Force (FDF), woensdag in Den Haag op het grote landelijke boerenprotest. De boerengroepering, organisator van het grootschalige evenement, eist dat het stikstofbeleid van het kabinet volledig van tafel gaat.


Matchmaking tijdens MEDICA in Düsseldorf

11-10-2019 - 0 reacties Bent u werkzaam in de medische sector en wilt u uw netwerk uitbreiden en potentiële zakenpartners ontmoeten? Kom dan van 18 tot en met 20 november naar het matchmaking evenement tijdens MEDICA in Düsseldorf.MEDICA is dé ontmoetingsplaats voor de medische sector. Tijdens het evenement organiseert Enterprise Europe Network een matchmaking. Bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten krijgen ondersteuning bij het vinden van buitenlandse partners voor product ontwikkeling, productie of licentie overeenkomsten, distributie, onderzoeksprojecten en andere samenwerkingsvormen.


FloraHolland organiseert nieuw evenement van en voor leden, kopers en partners

10-10-2019 - 0 reacties Op 12 december 2019 organiseert Royal FloraHolland: de Dag van de Coöperatie – A Blooming Future, een nieuw evenement van en voor leden, kopers en partners van de bloemenveiling.
Met elkaar wordt er ingezoomd op een bloeiende toekomst. Er wordt in de sierteelt veel gesproken over de uitdagingen van nu en morgen.


Solar Solutions International 2020

09-10-2019 - 0 reacties Kom op 17, 18 en 19 maart naar Solar Solutions International in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Dit is het grootste commerciële zonne-energie-evenement in de Benelux.Laat u informeren over de nieuwste technieken en producten op solar gebied. Zo volgt u de ontwikkelingen in de zonne-energiesector op de voet. Alle toonaangevende leveranciers van solar producten zijn aanwezig op dit evenement.


HIER Opgewekt 2019

08-10-2019 - 0 reacties Kom op 29 november 2019 naar HIER Opgewekt: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie. Met 900 bezoekers en een ruime keuze aan deelsessies belooft het een energieke dag te worden.Voor wie?Het evenement is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met lokale duurzame energie-initiatieven. Van startend bewonersinitiatief tot gevorderde coöperatie. Ook is het interessant voor gemeenten, provincies, warmtebedrijven, energieleveranciers en serviceverleners. Het evenement biedt hen nieuwe inzichten en ervaringen vanuit de praktijk.