Speciaal

Speciaal is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Speciaal en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Speciaal nieuws

Training Schrijven Horizon 2020-voorstel: begin bij Impact

16-10-2019 - 0 reacties Een belangrijk advies bij het schrijven van een Horizon 2020-voorstel is om te 'beginnen bij Impact'. Maar hoe doet u dat, 'beginnen bij impact'? Hoe zorgt u ervoor dat u met een brede blik naar een uitvraag van de Europese Commissie (zoals een topic in Horizon 2020) kijkt? Hoe komt u achter blinde vlekken in een concept?Met deze vragen gaan we concreet aan de slag in deze training.Voor wieDe training is speciaal geschikt voor:


Antonio Carraro - Compact en speciaal tractoren

15-10-2019 - 1 reacties Het Italiaanse Antonio Carraro is marktleider op het gebied van multifunctionele compact en speciaal tractoren voor groenonderhoud, werken in de kassen, tuinbouw, fruitteelt en het onderhoud van terreinen en wegen. Eén van de doelstellingen van het bedrijf is, om de beste oplossing aan zijn klanten aan te bieden door het vervaardigen van speciale producten, zoals bijvoorbeeld omkeerbare tractoren met hydrostaat of knikgestuurde rupstractoren.


'Erfgoededucatie is kans voor boeren'

15-10-2019 - 0 reacties Basisscholieren zelf de waarde laten ontdekken van kenmerkende Groningse boerderijen en hen laten nadenken over hoe deze in de toekomst kunnen worden behouden. Dat is wat twee historici en een architect voor ogen staat bij het ontwikkelen van een speciaal lespakket voor leerlingen van de groepen 3, 4, 7 en 8.


Doe inspiratie op bij de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg

11-10-2019 - 0 reacties Wilt u inspiratie en kennis opdoen voor uw agrarische bedrijf? Kom dan naar de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. Dit netwerkevenement is er speciaal voor de rund- en melkveehouderij, de akkerbouw en de loonwerkbranche.


Doe ideeën op bij de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem

11-10-2019 - 0 reacties Wilt u inspiratie en kennis opdoen voor uw agrarische bedrijf? Kom dan naar de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem. Dit netwerkevenement is er speciaal voor de rund- en melkveehouderij, de akkerbouw en de loonwerkbranche.


E-learning training ter bestrijding van vogelmijt

09-10-2019 - 0 reacties Als onderdeel van het IPM Project Vogelmijt is er een e-learning training ontwikkeld door Poultry Expertise Centre in samenwerking met Bionext en WUR. Deze training is speciaal voor pluimveehouders, erfbetreders, docenten en studenten pluimvee


Twentse boeren willen stikstofprobleem aanpakken met speciaal dieet voor koeien

04-10-2019 - 14 reacties Twentse boeren hopen de oplossing voor het stikstofprobleem te hebben gevonden. Ze willen hun koeien namelijk op een speciaal dieet zetten. Dat is vandaag naar buiten gebracht op een bijeenkomst van samenwerkingsverband Mineral Valley Twente.


Met 17 ha aardappelen alle Ierse Aldi’s van verse friet voorzien

03-10-2019 - 0 reacties Sinds deze maand voorziet de Ierse aardappelteler Kieran Wall met zijn ‘Walls Honest Chips’ alle 137 Ierse Aldi winkels van speciaal bewerkte verse ovenfriet. Opvallend is dat hij zelf slechts 17 ha aardappelen teelt.


Gebrek aan vrijwilligers betekent einde voor De Westlandse Druif

30-09-2019 - 0 reacties Tijdens een speciaal voor de vrijwilligers georganiseerde bijeenkomst op vrijdagmiddag 27 september had Jan Kleyberg, voorzitter van het Themapark De Westlandse Druif, verrassend nieuws. Hij kondigde namens het bestuur de beëindiging van de activiteiten van Themapark De Westlandse Druif aan. Op 31 december sluit het themapark de deuren.


Innovatieve golfbrekers voor Afsluitdijk in productie

28-09-2019 - 0 reacties In Harlingen is gisteren de eerste innovatieve golfbreker voor de Afsluitdijk gemaakt. Bij het ontwerp werd niet alleen rekening gehouden met de veiligheid, maar ook de invloed op het milieu.
In de Friese plaats is speciaal voor de productie van de 75.000 blokken een fabriekshal van 4000 vierkante meter gebouwd. Zo hoeven de loodzware objecten slechts een kort eind te worden vervoerd. Als het werk klaar is, wordt het gebouw weer afgebroken.
In de hal draaien honderd stalen mallen rond in een carrousel. Daarmee kan elke negen minuten een golfbreker van 6500 kilo gemaakt worden, minimaal honderd per dag. Er wordt speciaal beton gebruikt, waarbij minder kooldioxide wordt uitgestoten.
Poeltjes
De blokken worden vanuit Harlingen over water naar hun plek gebracht, zodat de overlast voor het verkeer zo klein mogelijk is. Doordat ze allemaal gelijkvormig zijn, gaat het regelmatige karakter van de dijk niet verloren.
De blokken blijven expres wat ruw aan de bovenzijde. Ook is daar ruimte uitgespaard voor poeltjes. De ontwerpers hopen dat daar planten gaan groeien.
De werkzaamheden aan de Afsluitdijk duren tot 2023. De dijk wordt gemoderniseerd, vergroend en versterkt. De eerste golfbrekers worden volgend jaar april aangebracht, boven op de bestaande bekleding.


Vleermuisvriendelijk fietspad geopend tussen Helmond en Nuenen: geen lantaarns, wel reflectoren

11-09-2019 - 0 reacties HELMOND/NUENEN - Een fietspad door de bossen zónder straatverlichting? Tussen Helmond en Nuenen is dat het geval, speciaal om de daar levende vleermuizen 's nachts niet te storen.


Fragaria Innova is aardbeienkraamkamer

09-09-2019 - 0 reacties Nergens ter wereld worden op zo'n klein gebied zoveel aardbeien geteeld als in Nederland en dan speciaal in Noord-Limburg. In de vollegrond en in kassen. Daardoor staat Nederland op plek zeven van aardbeiproducerende landen in de Europese Unie.


Hakselfeest in Giethoorn

09-09-2019 - 0 reacties Voor de eerste keer werd in Giethoorn het Cornfest gehouden. Een vriendengroep organiseerde een festival waarin feest en hakselen met oude machines centraal stonden. Op zaterdagavond speelden er twee bands in de speciaal hiervoor gebouwde romney-loods. Op zondagmiddag stonden daar opnieuw twee bands, nu ter opluistering van het hakselen met old- en youngtimers. Veel eenrijertjes en veel karren in allerlei soorten en maten zorgden ervoor dat een perceel mais in de Gieterse Polder gehakseld werd. Zowel de publieke belangstelling als het aantal deelnemende machines stemden de organisatie zeer tevreden. Lees…


Video: Natuurlijk afleidingsmateriaal

05-09-2019 - 0 reacties Growgrain ontwikkelde een natuurlijk afleidingsmateriaal als reactie op het snavelbehandelingsverbod. Stable Green is een soort grasmat met speciaal geselecteerde granen die ontkiemen in een geklimatiseerde omgeving.


Voortzetting CineScience-programma in Heerenstraat Theater in Wageningen

04-09-2019 - 0 reacties Na de succesvolle introductie in 2018 start op 11 september een nieuw CineScience-seizoen, een samenwerking tussen Wageningen University & Research en het Heerenstraat Theater in Wageningen. Elke maand ruilen onderzoekers de wetenschappelijke arena in voor de bioscoopzaal en wordt een door hen speciaal geselecteerde film of documentaire getoond. De onderzoekers leiden telkens de film in en vertellen als link met de film over de inhoud en hun passie voor wetenschappelijk onderzoek.


Minder gas in boeren en scheten van koeien door speciaal gras van Nijmeegs bedrijf

27-08-2019 - 9 reacties NIJMEGEN - Koeien loeien en geven melk. En ze laten boeren en winden, waardoor tijdens het grazen schadelijk broeikasgas in de lucht komt. Speciaal Gelders gras maakt de koe milieuvriendelijker.


Onderzaai grasgroenbemesters in de mais en tarwe

27-08-2019 - 0 reacties Iedere teler weet het. Het telen van gewassen put de bodem uit. Met de keuze van een goede groenbemester kun je dit voorkomen. Speciaal voor onderzaai in de mais en tarwe heeft Barenbrug grasgroenbemesters ontwikkeld.


Voorlichtingsbijeenkomst WBSO voor intermediairs - Den Haag

13-08-2019 - 0 reacties Wilt u een bedrijf adviseren over hoe het de kosten voor research en development kan verlagen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten over de WBSO.Tijdens deze bijeenkomst lichten adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de mogelijkheden van de WBSO toe en beantwoorden ze vragen.DeelnameDeelname is kosteloos. Deze voorlichtingsbijeenkomst over de WBSO is speciaal bestemd voor intermediairs.


Voorlichtingsbijeenkomst WBSO voor intermediairs - Zwolle

13-08-2019 - 0 reacties Wilt u een bedrijf adviseren over hoe het de kosten voor research en development kan verlagen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten over de WBSO.Tijdens deze bijeenkomst lichten adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de mogelijkheden van de WBSO toe en beantwoorden ze vragen.DeelnameDeelname is kosteloos. Deze voorlichtingsbijeenkomst over de WBSO is speciaal bestemd voor intermediairs.


Grond huren of kopen: waar moet je op letten?

13-08-2019 - 0 reacties Boeren moeten diverse factoren afwegen voordat ze beslissen of ze landbouwgrond gaan huren of gaan kopen. Daarom heeft de regering van de provincie Manitoba (Canada) speciaal voor ondernemers een informatiesheet opgesteld met de belangrijkste punten.