Tractoren

Tractoren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Tractoren nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Tractoren nieuws

Poolse autotransporter met vier tractoren van de weg gehaald

28-05-2020 - 53 reacties LUDWIGSBURG - De Duitse politie heeft donderdagochtend rond 11:30 uur een Poolse autotransporter aangehouden die over de A8 reed met maar liefst vier tractoren.De 51-jarige chauffeur had de vier tractoren geladen t...Lees meer


Boeren knappen gras Malieveld op dat sneuvelde bij boerenprotesten

29-04-2020 - 0 reacties Het gras van het Malieveld in Den Haag is vandaag hersteld door een aantal agrarische bedrijven. Aan de randen van het veld is de grond geëgaliseerd en nieuw gras ingezaaid.
Het gras wordt kosteloos vervangen. "Dit gebeurt met gras dat goed tegen schaduw kan, want de randen worden omringd door bomen", zegt Hans van Hoogland van agrarisch bedrijf Lemken uit Zeewolde tegen Omroep West.
Het grasveld raakte afgelopen najaar beschadigd toen boze boeren en bouwers met tractoren en zwaar bouwmaterieel op het Malieveld protesteerden tegen het stikstofbeleid. Volgens Staatsbosbeheer raakten de stroken onder de bomen aan de rand van het veld het zwaarst beschadigd.
Een eerste opknapbeurt vond afgelopen november al plaats, maar het herstel van de randen moest volgens een Staatsbosbeheer-woordvoerder wachten tot "groeizaam lenteweer".
Den Bosch
In Den Bosch hebben boeren nieuw gras ingezaaid bij het provinciehuis. Ook daar raakte het grasveld vorig jaar beschadigd tijdens boerenprotesten. "We hebben er nogal een rotzooi van gemaakt tijdens de staking, dus gaan we dat nu opknappen", vertelt Luuk Jennissen uit Den Dungen aan Omroep Brabant.


Dure GPS-systemen gestolen uit tractoren in Eerbeek

29-04-2020 - 10 reacties EERBEEK - Uit meerdere tractoren zijn vorige week GPS-systemen gestolen. Dat gebeurde bij een bedrijf aan de Harderwijkerweg in Eerbeek, meldt de politie.


Boerenactie op 21 maart afgelast

13-03-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De boerenactiegroep Agractie ziet af van de actie op 21 maart. Op die dag zouden boeren zich op veel locaties in het land manifesteren met tractoren en een aanbod van (onbewerkte) agrarische producten. Ook hadden ze dingen geregeld als springkussens, levende dieren en melkproeverijen.


Help. De boer verzuipt: ‘We krijgen de bomen bijna niet van het veld’

28-02-2020 - 0 reacties De uitzonderlijk natte februarimaand zorgt voor fikse problemen voor de boerensector. Tractoren en ander zwaar materiaal kunnen het land bijna niet meer op doordat de grond zo drassig is.


Veehouderij heeft andere stikstofcijfers dan RIVM

20-02-2020 - 0 reacties Eerst bezetten de boeren het gebouw van de RIVM met tractoren, nu bestoken ze het instituut met eigen onderzoeken. Zo komt vandaag het Mesdagfonds met eigen onderzoeken naar de stikstofuitstoot van boeren. Stichting Mesdag-Zuivelfonds NLTO is een belangenorganisatie van melkveehouders. Uit berekeningen van de stichting blijkt dat boeren 23 procent van alle stikstof uitstoten, terwijl het RIVM 46 procent becijferde.


Meerdere boeren met tractoren over de snelweg naar huis

20-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG - [update 19:35 uur] Meerdere boeren zijn woensdagavond deels over de snelweg terug naar huis gereden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht en de A4 richting Amsterdam reden meerdere tractoren, me...Lees meer


Boeren rijden over de A12, politie aanwezig

19-02-2020 - 0 reacties Meerdere boeren proberen over de snelweg terug naar huis te rijden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht rijden meerdere tractoren. De politie is in groten getale aanwezig. Ook is zeker een oprit ter hoogte van Bodegraven afgezet .


Boeren staan onaangekondigd met tractoren voor ingang Binnenhof

19-02-2020 - 0 reacties Een groep boeren is dinsdagavond onaangekondigd met tractoren voor een ingang van het Binnenhof in Den Haag verschenen. Woensdagochtend zal er een gepland boerenprotest plaatsvinden naast het Malieveld.


Farmers Defence Force rekent volgende week weer op duizenden tractoren naar Den Haag

12-02-2020 - 0 reacties Opnieuw boerenacties volgende week woensdag. Farmers Defence Force (FDF) kondigt aan dan weer te gaan demonstreren in Den Haag. De actiegroep verwacht dat er opnieuw duizenden tractoren naar het Malieveld zullen rijden.


Boeren blokkeren viaduct boven Gelderse snelweg: ‘Klaar om hardere acties te voeren’

03-02-2020 - 0 reacties Een grote groep boeren heeft aan het einde van de middag met tractoren het viaduct over de A50 bij de Gelderse plaats Klarenbeek geblokkeerd. Volgens de initiatiefnemers deden er zo’n honderd actievoerders mee aan de blokkade.


Alle ‘asoboeren’ kunnen straks gewoon bekeurd worden

22-01-2020 - 15 reacties De meerderheid van de Tweede Kamer vindt het een puik plan om een kentekenplicht in te voeren voor tractoren.


Boeren oneens met lezing OM over trekkers op snelwegen

27-12-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Boerenactieclub Agractie Nederland is ontstemd over een interview waarin officier van justitie Linda Bregman zegt dat de politie niet was opgewassen tegen de tractoren van de boze boeren. De belangenclub meent dat het Openbaar Ministerie (OM) zijn straatje probeert schoon te vegen ten koste van de boeren.


De gematigde boeren slaan de handen ineen

23-12-2019 - 42 reacties Ze zijn boer, maar voelen ongemak bij blokkades van tractoren. Gematigde boeren verenigen zich daarom in de nieuwe ‘boerenraad’.

Melkveehouders Alex Datema en Geert Van der Veer voelen ongemak bij de aanblik van de tractorblokkades van de afgelopen tijd. “Ik begrijp het ongenoegen en het gevoel van onmacht bij boeren”, zegt Datema. “Er ontstaan telkens nieuwe kwesties, zoals nu de stikstofcrisis. Maar het helpt volgens mij niet om boos rond te rijden op je tractor zonder duidelijk te weten wat je dan wél wilt.”

Van der Veer: “Alle maatschappelijke wensen komen terecht op het bordje van de boer. Dat hoopt zich op en dat die frustratie uitbarst, begrijp ik. Maar nu de toon steeds harder wordt, haak ik af. Je komt er niet met wegen blokkeren, we moeten samen zoeken naar een oplossing. Die is er niet van vandaag op morgen, maar het is nooit te laat om te beginnen. Het huidige landbouwsysteem is ook het resultaat van zestig jaar ontwikkeling.”


Veel lof voor optreden Bruls tijdens boerenprotest in Nijmegen: ‘Duidelijke taal van de burgemeester’

19-12-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft veel lof geoogst met zijn optreden tijdens het protest van de boeren woensdag op het Keizer Karelplein in Nijmegen. De burgervader stelde de boeren, die met vele tientallen tractoren de rotonde aan het bezetten waren, een ultimatum: binnen een kwartier moesten ze vertrekken, anders zou hij ingrijpen. ‘Respect voor dit optreden', klinkt het op sociale media.


Politie haalt 20 tractoren van de weg bij Bavel en A58 bij Etten-Leur tijdje afgesloten

18-12-2019 - 0 reacties Boeren en bouwers voeren woensdagochtend op verschillende plekken in Brabant actie. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.


Ruim 150 tractoren bezetten industrieterrein Moerdijk

18-12-2019 - 1 reacties Een grote colonne van zeker 150 tractoren heeft woensdagmiddag rond kwart voor één het industrieterrein in Moerdijk bezet. De boeren kregen van de politie vrije doorgang en het verkeer is stilgezet. Ze staan bij afvalverwerker ATM aan de Vlasweg. Ze hebben de toegang naar het bedrijf geblokkeerd.


Honderden boeren bij Provinciehuis Arnhem

18-12-2019 - 0 reacties ARNHEM (ANP) - Honderden Nederlandse en Duitse boeren op tractoren zijn woensdag gearriveerd bij het Gelderse Provinciehuis in Arnhem. Zij willen een gesprek met de provincie over het stikstofbeleid.


Tientallen tractoren bij NedCar in Limburg

18-12-2019 - 0 reacties Actievoerders in Limburg hebben zich verzameld op een weg bij autofabriek VDL NedCar in Born. Rond 08.00 uur stonden daar rond 08.00 uur zo’n dertig tractoren te wachten. De politie is ter plaatse om hen te begeleiden.


Politie probeert te voorkomen dat trekkers over A58 rijden; boeren stranden bij Colijnsplaat

18-12-2019 - 0 reacties VLISSINGEN De politie probeert vanochtend te voorkomen dat demonstrerende boeren met hun tractoren over de A58 naar Middelburg rijden. De boeren staan daarom nu vast op de Deltaweg nabij Colijnsplaat.