Veiling

Vandaag aanbeland bij de volgens moeilijke maar onvermijdbare stap:
Vandaag aanbeland bij de volgens moeilijke maar onvermijdbare stap: "Sanering fase2". De agrarische werkzaamheden hebben zich wederom geplust, ongeveer 30% dit keer, maar de jaarcijfers '90 zaten nog steeds in de gevarenzone. De schuldenlast bij de Boer-en-leen-bank bleef een zware strop om de nek. Nu was het wel zo dat bij de 1e sanering 1 jaar terug ook weer de nodige investeringen zijn gedaan. En bovendien brachten die 1e desinvesteringen lang niet de boekwaarde op van nog jonge machines.

In december nog eens met Pa overlegd en het besluit genomen om behalve de HP1600 pers, dikke DX6.10, Volvo shovel, pakkenklem ALLE trekkers & werktuigen de veilen. En daarmee nog meer inzetten op de kwaliteit van grootpakkenpersen. Plan was om nog een Verreiker te kopen waar ook de pakkenklem aan kan voor op 't oude land. En de grootpakpers fors aanpakken door om te bouwen op een gestuurd tandemstel.

Het 1e jaar persen gaf hoop op een gestage groei in dit werk. En bovendien kan die pers ALLES persen, ook plastic in de winter bijvoorbeeld. 🔗