Veiling

Al het Veiling nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Veiling nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Veiling nieuws

Veiling Rhein-Maas ziet productomzet in 2021 stijgen met 18 procent

10-01-2022 - 0 reacties De productomzet van Veiling Rhein-Maas is in totaal 18 procent gestegen ten opzichte van 2020. Het komt hiermee uit op 457 miljoen euro. Deze aanzienlijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar en hebben we te danken aan de goede en vertrouwensvolle samenwerking met alle klanten, aanvoerders en medewerkers, laat Veiling Rhein-Maas weten.


GDT sluit 2021 met prijsdaling

07-01-2022 - 0 reacties De gemiddelde prijs die voor basiszuivelproducten werd betaald op de internationale Global Dairy Trade is op de eerste veiling van dit jaar (4 januari) met 0,3 procent gestegen tot 4.247 dollar per ton product. Cheddar steeg met 4,9 procent het hardst.


Stijgende trend zuivelprijs onafgebroken

13-12-2021 - 0 reacties Al weken stijgen de gemiddelde prijzen die voor zuivelgrondstoffen worden betaald op de tweewekelijkse digitale veiling Global Dairy Trade. Ook op de eerste veiling van december werd gemiddeld 1,4 procent meer betaald.


FloraHolland verhoogt koperstarieven

08-12-2021 - 0 reacties Royal FloraHolland heeft aangekondigt in 2022 de tarieven voor kopers te verhogen. Hierbij hanteert de organisatie een indexatie van ongeveer 3 procent. Volgens FloraHolland is de verhoging nodig, omdat de kosten die leveranciers aan de veiling doorberekenenvstijgen, de loonkosten omhoog gaan en FloraHolland te maken heeft met flink gestegen energieprijzen.


"Ook verse groenten telen is topsport"

18-06-2021 - 0 reacties Het EK Voetbal is in volle gang. Topsport, zonder twijfel, net als later dit jaar de Olympische Spelen en de Ronde van Frankrijk. Maar ook verse groenten telen is topsport. Dat stelt REO Veiling in een campagne rondom de sportzomer.
"Naast hard trainen is gezond eten met veel verse groenten op je bord een…


Directie FloraHolland in gesprek over mogelijkheden opzetten kleine veiling voor nicheproducten

20-01-2021 - 0 reacties De zorgen van met name de kleinere kweker over de verregaande digitalisering en verplichte certificering bij FloraHolland vinden gehoor bij CEO Steven van Schilfgaarde. In gesprek met het FD laat hij optekenen 'in gesprek te zijn over de mogelijkheid een aparte, kleine veiling voor nicheproducten op te…


Vlaamse duivenmelkers cashen 7 miljoen euro voor hun duiventil

16-11-2020 - 0 reacties De veiling van de complete duiventil van de Vlaamse duivenmelkers Gaston en Kurt Van De Wouwer heeft een ongekend bedrag opgebracht: 7 miljoen euro.


's Werelds kleinste land (Vaticaanstad) is kleiner dan het grootste gebouw ter wereld (Bloemenveiling Aalsmeer)

23-10-2020 - 0 reacties In de categorie 'nice to know', dit kaartje al eens gezien? 's Werelds kleinste landje, het Vaticaan, past in 's werelds grootste gebouw, de veiling in Aalsmeer.

Het kaartje schijnt al enige tijd op internet te circuleren en ook zijn er wat kanttekeningen te plaatsen. Zo zou het Vaticaan stiekem iets groter…


Westland onderzoekt gebied rond veiling

29-09-2020 - 0 reacties Gemeente Westland gaat de mogelijkheden onderzoeken om het gebied rond de veiling en het World Horti Centre (WHC) in Naaldwijk anders in te richten. Een deel van het veilingterrein van Royal FloraHolland komt mogelijk vrij en daarnaast wil de gemeente inzetten op verdere ontwikkeling van de campus rond het WHC.


VDI Auctions - Antieke trekker veiling September 2020

14-09-2020 - 25 reacties Veiling van antieke trekkers, in totaal 195 kavels.

Start 14 sep 2020 17:00u
Einde 21 sep 2020 19:00u

Zit mooi spul tussen, misschien nog wel wat interessants voor sommigen hier. Heb er zelf helaas geen plek (en geld) voor 😄

vdiauctions.com/nl/list/…


“De Green Deal biedt ons opportuniteiten die we met beide handen moeten aangrijpen”

30-06-2020 - 0 reacties Tholen – Na een ‘bijzondere’ periode door de Covid-19 uitbraak is 'het normaal' zo goed als teruggekeerd bij REO Veiling. “We hebben snel maatregelen getroffen, waardoor we als coöperatie ons werk konden blijven doen”, vertelt Dominiek Keersebilck van REO Veiling.
Na de hamsterweken is de vraag weer wat gestabiliseerd,…


Veiling 5G-frequenties onder telecomaanbieders gaat van start

29-06-2020 - 0 reacties De Nederlandse overheid veilt vanaf 10.00 uur 's ochtends de eerste frequenties van de nieuwe 5G-netwerken, meldt het Agentschap Telecom. Pas wanneer telecomaanbieders een frequentieband bemachtigen, kunnen ze hun 5G-netwerk activeren: de laatste stap voor de uitrol.


"Van pure afzetcoöperatie naar open kenniscoöperatie"

16-04-2020 - 0 reacties Twintig jaar lang werkte hij achter de schermen bij Coöperatie Hoogstraten, maar sinds begin dit jaar is hij het gezicht van de coöperatieve veiling. Hans Vanderhallen volgde Gaston Opdekamp, een icoon bij de Hoogstraatse veiling, op als directeur. Onvoorbereid kwam hij niet aan de start, want vier jaar geleden werd Vanderhallen al aangeduid als adjunct-directeur. Met deze coronacrisis wordt hij een goede drie maanden na zijn aanstelling als directeur meteen voor een grote uitdaging geplaatst. “Daar sta je dan vol met ideeën over hoe je het wil aanpakken, hoe je de succesvolle evolutie van de laatste jaren wil gaan doortrekken. Plotsklaps wordt de gezondheid van je collega’s en je leden de primaire doelstelling. Een spoedcursus crisismanagement wordt je opgedrongen.”


Overschotten van REO Veiling worden verwerkt tot soep voor kwetsbare gezinnen

10-04-2020 - 0 reacties De groenteoverschotten van de REO Veiling in Roeselare en andere regionale leveranciers in België, die door de coronacrisis moeilijker afzet vinden, worden voortaan onder het merk ‘Robin Food’ door de sociale onderneming enVie verwerkt tot soep. De soep wordt vervolgens verdeeld onder kwetsbare gezinnen die weinig te besteden hebben. Op korte termijn wordt nu 20.000 liter soep gemaakt. Maar het is de bedoeling om op korte termijn ook andere producten op de markt te brengen die een oplossing bieden voor voedseloverschotten en tegelijk mensen in een kwetsbare positie toegang geven tot gezonde, duurzame voeding.


België: bloemist moet sluiten maar grootgrutter mag zijn bloemen verkopen?

23-03-2020 - 0 reacties Euroveiling, de veiling van sierteeltproducten in Brussel, hekelt vrijdag in een open brief dat de overheid twee maten en gewichten hanteert voor de kleinhandel en de supermarkten. Terwijl de kleinhandel, die zich lokaal bevoorraadt, moet sluiten vanwege het coronavirus, blijft de retail grote…


Tuinbouw schakelt snel voor aanpak coronavirus

23-03-2020 - 0 reacties De Coronacrisis treft de tuinbouw hard. Zoveel werd de afgelopen dagen duidelijk met beeld van siertelers die oogstrijp gewas vernietigden en de veiling die een omvangrijk deel van de aanvoer geen goede bestemming kon geven. Bij groenten en fruit loopt via retailkanalen de afzet door, maar viel de ‘out…


"Niet fair dat retail nog (import)bloemen mag verkopen"

20-03-2020 - 0 reacties Euroveiling, de veiling van sierteeltproducten in Brussel, hekelt vrijdag in een open brief dat de overheid twee maten en gewichten hanteert voor de kleinhandel en de supermarkten. Terwijl de kleinhandel, die zich lokaal bevoorraadt, moet sluiten vanwege het coronavirus, blijft de retail grote hoeveelheden geïmporteerde bloemen verkopen. Euroveiling roept de overheid ook op om steunmaatregelen uit te werken voor siertelers. Eerder liet Boerenbond al weten dat de sierteeltsector aankijkt tegen een omzetverlies van 135 miljoen euro.


Gelderse bloemenkwekers luiden noodklok: 'Als er niets gebeurt, gaan we failliet'

17-03-2020 - 0 reacties Sinds maandagochtend gaan honderdduizenden bloemen de versnipperaar in. Grote kwekers vernietigen de bloemen, omdat de veiling ze niet meer aanneemt. Weggeven verpest de markt nog verder. De schade is groot.


FruitMasters veilt eerste aardbeien van het seizoen

16-03-2020 - 0 reacties FruitMasters heeft de eerste Malling Centenary aardbeien geveild. De opbrengst schenkt teler Jan van Genderen aan het KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van het eerste kistje bedraagt €1008.

De veiling van het eerste kistje aardbeien met acht bakjes van 500 gram heeft per bakje €126 opgebracht. Teler Jan…


Veiling van jong gebruikte tractoren en agrarische machines succes

07-12-2019 - 0 reacties De eerste veiling die werd georganiseerd door Mechan Groep en Harvest4You, in samenwerking met Epic Auctions was een groot succes. Geïnteresseerden konden de bijna 200 kavels zelf bekijken in Veghel tijdens de ‘Kijkdagen’ en daar vervolgens tot woensdag 27 november online op bieden. De jong gebruikte tractoren en machines waren afkomstig van relaties en dealers van Mechan Groep. Eric Kraan, als Chief Operating Officer van Mechan Groep verantwoordelijk voor dit initiatief, spreekt van een groot succes. “Het aantal verkochte kavels was boven verwachting en het resultaat stemt ons…