Farmers Defence Force

Boeren in Nederland verenigen zich om weerstand te bieden tegen de angst slachtoffer te worden van dierenactivisten. Er zijn WhatsApp-groepen en een Facebookpagina onder de naam ’Farmers Defence Force’ aangemaakt.

Farmers Defence Force nieuws

Geen excuses voor Farmers Defence Force, boeren trekken op naar het ministerie

19-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever hield woensdagmiddag een toespraak bij het boerenprotest in Den Haag. Hij gaf hier premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten drie kwartier de tijd hun excuses aan te bieden voor het landbouwbeleid. Beiden hebben dat nog niet gedaan en de boeren zijn nu op weg naar het Ministerie van Landbouw.


Video: FDF: ‘Er moet iets gebeuren, anders stappen we weer op de trekker’

19-02-2020 - 0 reacties Er is nog niets gebeurd met het plan van het Landbouw Collectief om de uit de stikstofcrisis te komen. Daarom voelen boeren van Farmers Defence Force (FDF) zich genoodzaakt om vandaag weer te protesteren op de Koekamp in Den Haag.


Broertje Agractie wil vooral het gesprek aangaan

19-02-2020 - 0 reacties Agractie is het vriendelijke broertje van Farmers Defence Force (FDF). Beiden zijn een ledenvereniging gestart.


Protesterende boeren op weg naar Den Haag veroorzaken nauwelijks files

19-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force organiseert een protest tegen het landbouwbeleid. Het kabinetsbeleid is volgens hen niet in het belang van de boeren.


Farmers Defence Force: Met onze trekkers schudden we Nederland wakker

19-02-2020 - 0 reacties Voor de derde keer in korte tijd rijden woensdag duizenden boeren met hun trekkers naar Den Haag. Organisator van het protest is de radicale actiegroep Farmers Defence Force. „Alleen praten helpt niet. We moeten de druk op de ketel houden”, zegt woordvoerder Jeroen van Maanen.


Schouten en Rutte komen niet naar demonstratie Farmers Defence Force

18-02-2020 - 0 reacties Premier Rutte en minister Schouten van Landbouw komen morgen niet naar een demonstratie van de Farmers Defence Force (FDF) in Den Haag. Een onbekend aantal boeren wil morgen gehoor gegeven aan een oproep van de organisatie om op de Koekamp, naast het Centraal Station, te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Minister Schouten zegt dat ze "intensief" gesprekken voert met het Landbouw Collectief, dat dertien boerenorganisaties vertegenwoordigt. Ze wil daarom niet een demonstratie bijwonen van een enkele boerenorganisatie.
Onevenredig
Donderdag debatteert Schouten met de Tweede Kamer over de stikstofplannen. Boeren moeten, om bij te dragen aan natuurherstel, minder stikstof uitstoten. Er ligt onder meer een plan om boerenbedrijven uit te kopen. De boerenorganisaties vinden dat ze onevenredig veel moeten bijdragen aan een oplossing. Ze stellen dat andere sectoren zoals de industrie en de luchtvaart veel minder reductie voor hun rekening moeten nemen.
Geen verband
De afwijzing van de uitnodiging van Farmers Defence Force houdt volgens het ministerie geen verband met het recente conflict tussen FDF en minister Schouten. Begin februari brak het kabinet een overleg met de boeren af vanwege een persbericht van deze organisatie. Daarin stond onder meer dat "eenieder die de sector nu verraadt, dat zal dat weten".
Later volgde een excuus voor de "verkeerde woorden".


Hilversum krijgt er een concurrent bij: de boeren willen hun eigen omroep

17-02-2020 - 0 reacties Als het aan de boerenactievoerders van Farmers Defence Force (FDF) ligt, hebben de Nederlandse mediabazen er binnenkort een concurrent bij. De boeren maakten maandag bekend zelf een omroep te willen oprichten.


Boer Kees Hanse gaat met frisse tegenzin naar het Malieveld

17-02-2020 - 0 reacties ZIERIKZEE - Met frisse tegenzin gaat akkerbouwer Kees Hanse uit Zierikzee, leider van actiegroep Boeren Van Zeeland, woensdag naar Den Haag voor de zoveelste boerenactie. De harde toon van Farmers Defence Force heeft hem doen twijfelen om naar het Malieveld te gaan. Toch voert hij woensdag het woord namens de akkerbouwers, een groep die tot nu toe onderbelicht is wat hem betreft.


Protestboeren willen woensdag weer de weg op: verkeershinder lijkt onvermijdelijk

17-02-2020 - 0 reacties Protestorganisatie Farmers Defence Force (FDF) zegt aanstaande woensdag met ongeveer 7500 boeren te willen demonstreren in Den Haag. Dat betekent dat automobilisten zich die dag op kunnen maken voor verkeershinder.


Boeren willen eigen tv-omroep om burger uit te leggen wat ze allemaal niet mogen

17-02-2020 - 0 reacties De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil een eigen televisie-omroep beginnen. Hiervoor startte ze vandaag een ledenwervingscampagne: de boeren willen op televisie onder meer uitleggen hoe ze beperkt worden in het uitvoeren van hun werk.


Farmers Defence Force rekent volgende week weer op duizenden tractoren naar Den Haag

12-02-2020 - 0 reacties Opnieuw boerenacties volgende week woensdag. Farmers Defence Force (FDF) kondigt aan dan weer te gaan demonstreren in Den Haag. De actiegroep verwacht dat er opnieuw duizenden tractoren naar het Malieveld zullen rijden.


Boeren gaan nu wél protesteren: 19 februari ‘alle remmen los’ in Den Haag

12-02-2020 - 30 reacties Den Haag kan zich opmaken voor een nieuwe protestactie van boerenactiegroepen. Farmers Defence Force (FDF) bevestigt dat 19 februari een grote groep boeren naar Zuid-Holland zal trekken. In een afbeelding die onder boeren rondgaat, staat dat daar ‘alle remmen los’ gaan.


Farmers Defence Force biedt excuses aan, maar minister Schouten wil ze zwart op wit

06-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force heeft excuses aangeboden voor uitspraken die woensdag zijn gedaan. Dit meldt het Landbouw Collectief, waarin diverse belangenorganisaties zijn vertegenwoordigd. Op Facebook haalde de boerenactiegroep van voorman Mark van den Oever uit Sint Hubert uit naar 'vleesbazen en zuivelbobo's die als Judas de sector verraden.'


Kabinet gaat in principe weer om tafel met boeren na excuses Farmers Defence Force

06-02-2020 - 0 reacties Het kabinet gaat weer om tafel met boerenorganisatie het Landbouw Collectief. Landbouwminister Carola Schouten wil eerst nog een hartig woordje spreken met Farmers Defence Force na een persbericht van die groep met dreigende taal, maar de gesprekken over onder meer stikstof gaan daarna in principe weer door.


FDF deelt sneer uit aan ketenpartijen

05-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force (FDF) heeft woensdagochtend (5 februari) stevig uitgehaald naar ketenpartijen in vlees, zuivel, voer, belangenbehartiging en de bancaire wereld. In een verklaring die aan de volgers is gestuurd meldt de boerenbeweging: "iedereen die de sector nu verraad, zal dat weten."


Minister Schouten over brief FDF: Ik bepaal zelf met wie ik praat

05-02-2020 - 50 reacties "Zij bepalen niet met wie ik praat, dat bepaal ik zelf. Maar, het gaat ook om de toon van de brief." Dat zegt minister Carola Schouten over de brief die Farmers Defence Force vanmiddag verspreidde. In die brief noemt FDF partijen die buiten het Landbouw Collectief om met Schouten praten verraders. Bestuurslid Jeroen van Maanen van FDF zegt dat hij niets van de brief af wist.


Rutte en Schouten breken overleg met boeren af om ‘Judas’-uitspraak, nieuwe acties op komst

05-02-2020 - 4 reacties Premier Rutte en minister Schouten van Landbouw hebben een stikstofoverleg met boerenorganisaties opgeschort na dreigende taal van Farmers Defence Force. In een persbericht schrijft FDF dat ‘vleesbazen, zuivelbobo’s en voerboeren’ de landbouwsector ‘als een Judas verraden’.

Rutte en Schouten eisen dat FDF de dreigende woorden terugneemt. Schouten laat weten dat er termen zijn gebruikt die zij ‘niet acceptabel’ vond. ,,Ik praat met iedereen, ik bepaal zelf met wie ik praat, dat bepalen anderen niet voor mij.’’ Maar het gaat haar ook om de toon.

,,Ik lees woorden als ‘verraad’ en ‘Judas’, zo spreek je daar niet over’’, aldus Schouten. Rutte verbaasde zich erover dat de vertegenwoordiger van FDF tijdens het overleg niet wist van het persbericht. ,,Laat FDF dit eerst maar in eigen kring bespreken’’, zegt Rutte.

Volgens Rutte is het heel belangrijk dat ‘de levensmiddelenindustrie en de wetenschap weten dat ze veilig en op een goede manier met ons in gesprek kunnen. Ik vind de teksten heel ver gaan’. Voorzitter Aalt Dijkhuizen zegt dat het Landbouw Collectief afstand heeft genomen. ,,Wij gaan in gesprek met FDF om te zien hoe we dit kunnen corrigeren.’’

FDF-bestuurslid Van Keimpema begrijpt niet dat de bewindslieden het overleg hebben afgebroken. ,,Harde taal? Wij wachten al heel lang op een fatsoenlijke oplossing voor de stikstofcrisis, een oplossing die er in onze ogen niet komt. Schouten moet niet zo kinderachtig doen, ze praat toch ook met bestuurders uit landen waar de mensenrechten niet worden gerespecteerd of waar er veel corruptie is? Dit is gespeelde onschuld.’’ Volgens haar zullen er op korte termijn, zeer waarschijnlijk volgende week, nieuwe boerenprotesten worden gehouden.


De rommelige aanloop naar het gesprek over de stikstofaanpak: dit gebeurde er tot nu toe

05-02-2020 - 2 reacties Het Landbouw Collectief, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten en premier Mark Rutte gaan vandaag met elkaar in gesprek over de stikstofaanpak. Farmers Defence Force, dat onderdeel is van het Landbouw Collectief, liet eerder juist weten het stikstofgesprek nu niet te willen voeren. Wat is er allemaal gezegd?


FDF broedt wederom op groot boerenprotest

05-02-2020 - 28 reacties De berichten dat het kabinet honderden miljoenen steekt in het opkopen van boerenbedrijven, zijn bij Farmers Defence Force (FDF) in het verkeerde keelgat geschoten. De boerenbeweging overweegt volgende week een grote protestactie te organiseren. Ook Agractie maakt zich grote zorgen en denkt aan acties.


Onenigheid binnen Landbouw Collectief

03-02-2020 - 0 reacties Nu de onderhandelingen in het stikstofdossier langzaam naar het hoogtepunt gaan, rommelt het binnen het Landbouw Collectief. Onenigheid over de te volgen koers tussen LTO Nederland en Farmers Defence Force worden openbaar gedeeld.