Bosch

Bosch is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Bosch en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Bosch nieuws

ZLTO-voorman Wim Bens over opschuiven deadline: ‘Dit is een doorbraak’

06-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - ‘Een doorbraak.’ Zo noemt Wim Bens, voorzitter van boerenbelangenorganisatie ZLTO, het besluit van het Brabantse provinciebestuur de deadline voor strengere staleisen naar achteren te schuiven.


Q-koortspatiënten kunnen langer terecht voor hulp bij Q-support

02-12-2019 - 0 reacties Q-support, de belangenvereniging voor Q-koortspatiënten in Den Bosch, mag van minister Bruins langer doorgaan. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag bekend gemaakt. De minister geeft groen licht om na de einddatum van 1 mei 2021 patiënten te blijven ondersteunen. Er was begin november een motie ingediend om de belangenvereniging langer actief te houden.


Paardenvleesfraudeur Jan F. moet 2,6 miljoen betalen

28-11-2019 - 0 reacties Paardenvleesfraudeur Jan F. moet 2,6 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Dat heeft het hof in Den Bosch donderdag beslist. De rechtbank had eerder ook al bepaald dat F. de winst die hij zou hebben gemaakt door paardenvlees te verkopen als rundvlees, moest terugbetalen.


Boeren met tractoren verzamelen zich bij snelwegen, dit keer ernaast en niet erop

25-11-2019 - 0 reacties Boeren met tractoren hebben zich verzameld bij afrit Veghel van de A50. Ook bij afrit Oirschot van de A58 zijn zo'n tien trekkers gesignaleerd. Wie tussen halfeen en twee uur elders in onze provincie de snelweg op- of afdraait, maakt ook grote kans om daar boeren te zien. Maandag 25 november 2019 gaat de boeken in als opnieuw een dag dat de boeren van zich laten horen. De bedoeling is dat de trekkers naast de wegen staan en dus geen verkeersoverlast veroorzaken.

Honderden boeren en bouwers voeren vandaag tussen 12.30 en 14.00 uur actie bij zoveel mogelijk op- en afritten van snelwegen in heel Nederland.

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht is maandagmiddag korte tijd dicht geweest vanwege demonstrerende boeren met hun trekkers. De tractoren stonden vlak bij de vluchtstrook. Voor de veiligheid werd daarom één rijstrook af te sluiten, zo meldt de ANWB.


Helpt de boze buurman plan voor windturbines om zeep?

23-11-2019 - 0 reacties DEN DUNGEN/ DEN BOSCH - Het kwaad lijkt geschied. Sint-Michielsgestel is boos op buurgemeente Den Bosch omdat die al vóór de troepen uitloopt met haar energieplannen: windturbines in de Dungense Polder. Door dit conflict komt de regio in ieder geval nooit van fossiele brandstof af.


Grashoff in debat: ‘stikstofaandeel Brabantse industrie gaat over hooguit een paar procent van totaal’

22-11-2019 - 1 reacties DEN BOSCH - Er valt nog best wat te verbeteren aan het beeld dat de provincie heeft van de hoeveelheid stikstof die de industrie uitstoot. Maar de invloed op het totaalplaatje is beperkt, meent gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks).


Voor 26 miljoen aan amfetamine verstopt in graafmachine: zes jaar celstraf

13-11-2019 - 1 reacties Een man die meer dan 500 kilo amfetamine in een graafmachine had verstopt, stond woensdag voor de rechtbank in Den Bosch. De man krijgt zes jaar gevangenisstraf.


Brabantse CDA-bestuurders dreven af van op drift geraakte fractie: zo ging het écht niet meer

11-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Het aftreden van de Brabantse CDA-gedeputeerden Marianne van der Sloot en Renze Bergsma was de voorlopige climax van een coalitiecrisis over boeren en stikstof. Maar vooral ook een symptoom van de richtingstrijd die op provinciaal én landelijk niveau binnen het CDA woedt.


CDA Brabant keert zich tegen lijn coalitie en wil boeren alsnog meer tijd geven voor vergunning schonere stallen

08-11-2019 - 1 reacties DEN BOSCH - Het CDA Brabant wil dat boeren alsnog extra tijd krijgen om een vergunning aan te vragen voor een schonere stal. De fractie heeft tijdens het debat over de provinciebegroting, dat nu bezig is, een voorstel ingediend. Een draai waarmee het zich tegen de eigen coalitie keert.


Een geldboete en voorwaardelijke celstraf: schrikt dat dierenactivisten af?

08-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De 67 dierenactivisten die terecht stonden voor de stalbezetting in Boxtel kennen hun straf: een boete van 300 euro én een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Is dat voldoende om te voorkomen dat er nieuwe acties volgen?


Enorme drukte bij rechtszaak tegen Meat the Victims, activisten en boeren aanwezig

06-11-2019 - 0 reacties Het is enorm druk in de rechtbank in Den Bosch. Woensdagmorgen staan daar 67 activisten van Meat the Victims voor de rechter omdat ze in mei urenlang een varkensstal in Boxtel bezetten.

DEN BOSCH - Vandaag staan 67 dierenactivisten in Den Bosch voor de politierechter in Den Bosch. Zij moeten zich verantwoorden voor hun betrokkenheid bij de veelbesproken stalbezetting in Boxtel van afgelopen mei. Van de verdachten zijn er 25 aanwezig, meldt hun advocaat. Vanwege de grote belangstelling - er zijn boeren en activisten - kan niet iedereen mee naar binnen.


Boerenorganisaties vrezen nieuwe acties dierenactivisten

04-11-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De schrik zit er goed in op het Brabantse platteland. Er is angst voor nieuwe acties van dierenactivisten. Belangenorganisaties POV en ZLTO waarschuwden hun leden.


Eigenaar van sjoemelende mestvervoerder W. Daas in Wintelre krijgt twee jaar cel voor mestfraude

30-10-2019 - 0 reacties De eigenaar van mestvervoerbedrijf W. Daas uit Wintelre moet twee jaar de cel in, waarvaan één jaar voorwaardelijk, voor fraude met mest. Ook moet de directeur een boete betalen van 50.000 euro, zo heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag besloten. De directeur overtrad de meststoffenwet en pleegde valsheid in geschrifte. Hij liet een half miljoen tot een miljoen kilo fosfaten 'verdwijnen'.


Hommeles bij CDA in Brabant na boerendebat

29-10-2019 - 2 reacties DEN BOSCH - Het rommelt bij het CDA in Brabant. Het optreden van de provinciale fractie tijdens het boerendebat van vrijdag is slecht gevallen bij lokale afdelingen. ,,Ze hebben geen enkele geloofwaardigheid meer.”


Boer Mark is boos: ‘Het is tijd voor serieus tegengas’

29-10-2019 - 13 reacties DEN BOSCH - Mark van den Oever zegt het recht voor zijn raap, als leider van de meeste radicale boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). ,,Als je genaaid wordt, mag je best boos zijn.”


Provinciale Staten Noord-Brabant doen geen concessies richting veehouderij

28-10-2019 - 0 reacties Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben in de vergadering van vrijdag 25 oktober geen concessies gedaan richting veehouderij, tot frustratie van de ZLTO. Dat de boerenfamiliebedrijven dit beleid niet zullen overleven en er verdere schaalvergroting, leegstand en kaalslag op het Brabantse land plaatsvindt, wordt niet onderkend, stelt de landbouworganisatie. Ook wordt niet gezien dat de natuur-rekenmodellen werken met een onzekerheid van 70% voor stikstof. Op papier worden effecten berekend van maatregelen, die er in de praktijk veelal niet zullen zijn. Een grote groep boeren protesteerde tot laat in de avond bij het provinciehuis in Den Bosch.


ZLTO teleurgesteld na historisch boerenprotest: ‘Wat wij wilden, is niet gebeurd’

26-10-2019 - 15 reacties DEN BOSCH - De ZLTO heeft de Brabantse politiek met acties een week lang onder druk gezet. Grotendeels tevergeefs, moet de brancheorganisatie een dag na de climax van het boerenprotest bij het provinciehuis in Den Bosch onderkennen. Voorzitter Wim Bens is ‘teleurgesteld’: ,,Wat wij wilden, is niet gebeurd. Dat is helder.”


Heeft iemand een leesbaar schema voor een contactslot/schakelaar merk bosch

26-10-2019 - 1 reacties Heeft iemand een leesbaar schema voor een contactslot/schakelaar merk bosch
type 342201006 met 3 standen


Protesterende boeren halen bakzeil bij provinciehuis Noord-Brabant

26-10-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De duizenden boeren voor het Brabantse provinciehuis kregen gisteren niet waarvoor ze gekomen waren. Zij moeten, uitzonderingen daargelaten, 'gewoon' vanaf 2022 aan strengere milieu-eisen voldoen. Dat leidde tot spanningen voor de ingang, al bleven grote ongeregeldheden uit.


Brandende Brabantse vlaggen en ME: lang en onrustig boerenprotest in Den Bosch

26-10-2019 - 0 reacties Het is zaterdagochtend weer rustig bij het provinciehuis in Den Bosch, maar dat was vrijdagnacht wel anders. Boeren die daar protesteerden bleven tot ver na middernacht. Ze vertrokken pas rond halftwee na een oproep van de Mobiele Eenheid (ME). De laatsten zijn met zachte hand van het plein geveegd.