Bosch

Bosch is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Bosch en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Bosch nieuws

Over windmolenpark in de polder: ‘Den Bosch leeft in eigen klimaatbubbel’

26-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - De Rosmalense en Nulandse polder vol met gigantische windmolens? Helemaal niet nodig, vinden ze bij omwonenden verenigd in GROEN inZICHT. Negen van die turbines zijn voldoende, in geheel Den Bosch. ,,De gemeente trekt te veel haar eigen plan.’’


Koning: 'Trek het je niet aan als het eens tegenzit, het is oké'

25-12-2019 - 0 reacties Koning Willem-Alexander heeft woensdag zijn jaarlijkse kersttoespraak gehouden. Dat deed hij staand vanuit Paleis Huis ten Bosch. Hij stond stil bij de vrijheid in Nederland en wat dat van mensen vraagt. Ook benadrukte de koning dat streven naar geluk geen obsessie mag worden. Hij richtte zich daarbij expliciet tot jongeren en zei: "Geef jezelf wat ruimte. Het is oké."


Koning in kersttoespraak: 'Streven naar geluk mag geen obsessie worden'

25-12-2019 - 0 reacties ,,Streven naar geluk is mooi, maar mag geen obsessie worden.” Dat zei koning Willem-Alexander in een dit jaar meer filosofisch getinte Kersttoespraak vanuit de hal van het gerenoveerde paleis Huis ten Bosch.


Wieken windmolens Rietvelden draaien in najaar

21-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Terwijl de discussie over de aanleg van windmolens noordoostelijk van de gemeente volop woedt, komt de realisatie van vier windmolens bij de Ertveldplas steeds dichterbij. Energiebedrijf Pure Energie verwacht dat in het najaar van 2020 gestart wordt met de bouw van de het kleinschalige windmolenpark Rietvelden. In de loop van 2021 worden de molens zelf geplaatst.


Wolf terug in Brabant? Is het nu niet, dan later wel

21-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Doodgebeten schapen in Boekel en Venhorst, wazige filmbeelden uit De Mortel. Is de wolf, na 120 jaar afwezigheid, nu dan écht terug in Brabant?


Kippenboer moet bijna 2 miljoen terugbetalen na fraude

17-12-2019 - 0 reacties Een kippenboer uit Gilze moet ruim 1,9 miljoen euro terugbetalen, omdat hij tienduizenden kippen meer hield dan waarvoor hij pluimveerechten had. De rechtbank in Den Bosch legde de man een maximale taakstraf van 240 uur op en een boete van 200.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.


'Boeren net als Joden gedeporteerd', voorman Farmers Defence Force blijft bij omstreden uitspraak

13-12-2019 - 135 reacties Mark van den Oever neemt niets terug van de uitlatingen die hij vrijdagmorgen deed in het provinciehuis in Den Bosch. De Oost-Brabantse voorman van Farmers Defence Force vergeleek de situatie waarin boeren in ons land nu verkeren, met die van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Grootste actieboer kijkt trots terug op protest rond Eindhoven Airport: ‘Generale repetitie is geslaagd’

13-12-2019 - 121 reacties DEN BOSCH - Met het boerenprotest rond Eindhoven Airport geeft actiegroep Farmers Defence Force een duidelijk signaal af, zegt voorzitter Mark van den Oever. ,,We hebben laten zien dat we niet bang zijn om grote doelen aan te pakken die heel veel stikstof uitstoten.”


Farmers Defence Force gaat acties verharden

13-12-2019 - 2 reacties De boeren die zijn verenigd in de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) gaan vanaf vrijdag 14.00 uur „harde actie” voeren. Dat kondigde woordvoerder Robert ten Oever van FDF vrijdag aan in Den Bosch, tijdens de inspraak voor het stikstofdebat, dat later wordt gevoerd in het Brabantse provinciehuis.


Vakblad na onderzoek: ‘Stikstofstrop voor Brabantse veehouders’

12-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Een derde van de Brabantse veehouders overweegt te stoppen als de nieuwe stikstofplannen van het Brabantse provinciebestuur doorgaan. Dat concludeert agrarisch vakblad Nieuwe Oogst na ondervraging van 322 veehouders in Brabant.


Dit is waarom de Brabantse boeren weer protesteren

12-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - ,,Een doorbraak!” Met die woorden bejubelde boerenvoorman Wim Bens de Brabantse aanpak van stikstof. Nog geen week later is de voorzitter van de ZLTO een stuk kritischer en roept hij boeren op voor een nieuw protest, vrijdag bij het provinciehuis. Hoe zit dat?


Vrijdag de dertiende erop of eronder voor veehouders

11-12-2019 - 0 reacties ZLTO en Farmers Defence Force (FDF) houden vrijdag 13 december weer een trekkerprotest bij het provinciehuis in Den Bosch. Die middag buigen Provinciale Staten zich over de voorstellen voor de Brabantse Aanpak Stikstof.


Kippen ruimen het veld voor boerenprotest Brabant

11-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Brabantse boeren hoeven vrijdag toch niet op zoek naar een andere stek om hun trekkers te stallen voor het provinciehuis in Den Bosch. De bijna 250 kippen die op het parkeerveld rondscharrelen, kiezen eieren voor hun geld. ,,We zorgen dat ze morgen weg zijn.”


Brabantse boeren trekken vrijdag opnieuw met tractors naar provinciehuis

11-12-2019 - 2 reacties DEN BOSCH - Boeren trekken vrijdag opnieuw met hun tractors naar Den Bosch. Voor de deur van het provinciehuis protesteren ze tegen het Brabantse maatregelenpakket om de stikstofcrisis te bezweren. Doel van het dinsdagavond bekokstoofde protest: zorgen dat de provinciale politiek vrijdag niet akkoord gaat met het pakket dat er nu ligt.


Brabantse boeren trekken vrijdag opnieuw met tractors naar provinciehuis

11-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Boeren trekken vrijdag opnieuw met hun tractors naar Den Bosch. Voor de deur van het provinciehuis protesteren ze tegen het Brabantse maatregelenpakket om de stikstofcrisis te bezweren. Doel van het dinsdagavond bekokstoofde protest: zorgen dat de provinciale politiek vrijdag niet akkoord gaat met het pakket dat er nu ligt.


ZLTO-voorman Wim Bens over opschuiven deadline: ‘Dit is een doorbraak’

06-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - ‘Een doorbraak.’ Zo noemt Wim Bens, voorzitter van boerenbelangenorganisatie ZLTO, het besluit van het Brabantse provinciebestuur de deadline voor strengere staleisen naar achteren te schuiven.


Q-koortspatiënten kunnen langer terecht voor hulp bij Q-support

02-12-2019 - 0 reacties Q-support, de belangenvereniging voor Q-koortspatiënten in Den Bosch, mag van minister Bruins langer doorgaan. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag bekend gemaakt. De minister geeft groen licht om na de einddatum van 1 mei 2021 patiënten te blijven ondersteunen. Er was begin november een motie ingediend om de belangenvereniging langer actief te houden.


Paardenvleesfraudeur Jan F. moet 2,6 miljoen betalen

28-11-2019 - 0 reacties Paardenvleesfraudeur Jan F. moet 2,6 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Dat heeft het hof in Den Bosch donderdag beslist. De rechtbank had eerder ook al bepaald dat F. de winst die hij zou hebben gemaakt door paardenvlees te verkopen als rundvlees, moest terugbetalen.


Boeren met tractoren verzamelen zich bij snelwegen, dit keer ernaast en niet erop

25-11-2019 - 0 reacties Boeren met tractoren hebben zich verzameld bij afrit Veghel van de A50. Ook bij afrit Oirschot van de A58 zijn zo'n tien trekkers gesignaleerd. Wie tussen halfeen en twee uur elders in onze provincie de snelweg op- of afdraait, maakt ook grote kans om daar boeren te zien. Maandag 25 november 2019 gaat de boeken in als opnieuw een dag dat de boeren van zich laten horen. De bedoeling is dat de trekkers naast de wegen staan en dus geen verkeersoverlast veroorzaken.

Honderden boeren en bouwers voeren vandaag tussen 12.30 en 14.00 uur actie bij zoveel mogelijk op- en afritten van snelwegen in heel Nederland.

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht is maandagmiddag korte tijd dicht geweest vanwege demonstrerende boeren met hun trekkers. De tractoren stonden vlak bij de vluchtstrook. Voor de veiligheid werd daarom één rijstrook af te sluiten, zo meldt de ANWB.


Helpt de boze buurman plan voor windturbines om zeep?

23-11-2019 - 0 reacties DEN DUNGEN/ DEN BOSCH - Het kwaad lijkt geschied. Sint-Michielsgestel is boos op buurgemeente Den Bosch omdat die al vóór de troepen uitloopt met haar energieplannen: windturbines in de Dungense Polder. Door dit conflict komt de regio in ieder geval nooit van fossiele brandstof af.