Protest

Al het Protest nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Protest nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Protest nieuws

Herstel de natuur: met het kappen van bomen?

20-02-2020 - 0 reacties Bijna niemand vindt het goed natuurbeheer om paarden te laten doodhongeren. Zeker niet als ze door natuurbeheerders zelf zijn uitgezet in een volledig door mensenhanden gemaakt natuurgebied. Toch willen toonaangevende Natura 2000-ecologen dat dit gebeurt in de Oostvaardersplassen. Zo is er ook veel publiek protest tegen het kappen van honderd jaar oude bossen in duingebieden. En toch wordt dit enthousiast aanbevolen door Natura 2000-ecologen.


Meerdere boeren met tractoren over de snelweg naar huis

20-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG - [update 19:35 uur] Meerdere boeren zijn woensdagavond deels over de snelweg terug naar huis gereden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht en de A4 richting Amsterdam reden meerdere tractoren, me...Lees meer


Boeren rijden over de A12, politie aanwezig

19-02-2020 - 0 reacties Meerdere boeren proberen over de snelweg terug naar huis te rijden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht rijden meerdere tractoren. De politie is in groten getale aanwezig. Ook is zeker een oprit ter hoogte van Bodegraven afgezet .


Protesterende boeren op weg naar Den Haag veroorzaken nauwelijks files

19-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force organiseert een protest tegen het landbouwbeleid. Het kabinetsbeleid is volgens hen niet in het belang van de boeren.


Farmers Defence Force: Met onze trekkers schudden we Nederland wakker

19-02-2020 - 0 reacties Voor de derde keer in korte tijd rijden woensdag duizenden boeren met hun trekkers naar Den Haag. Organisator van het protest is de radicale actiegroep Farmers Defence Force. „Alleen praten helpt niet. We moeten de druk op de ketel houden”, zegt woordvoerder Jeroen van Maanen.


Steun van publiek voor actievoerende boeren brokkelt af

19-02-2020 - 0 reacties Het protest van de boeren, morgen in Den Haag, krijgt in de vier noordelijke provincies maar nipte steun. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Omrop Fryslân.


Landbouwers plannen protest tegen EU-meerjarenbegroting

17-02-2020 - 0 reacties Zowel Boerenbond, ABS als de Waalse landbouworganisatie FWA plannen op donderdag 20 februari een actie in Brussel om hun eisen voor het behoud van een voldoende groot landbouwbudget kracht bij te zetten. Op dat ogenblik zitten de Europese staats- en regeringsleiders samen om een beslissing te nemen over het meerjarig financieel kader. Ze vrezen dat landbouw drie keer de rekening zal moeten betalen en dat vinden ze onaanvaardbaar.


Activisten protesteren tegen plofkippen bij hoofdkantoor Subway

11-02-2020 - 0 reacties Dinsdagochtend plaatsten dierenrechtenactivisten een paar tientallen opblaaskippen op de Prinsengracht, bij het Europese hoofdkantoor van Subway, als protest tegen het gebruik van plofkippen door de fastfoodketen.


Streep door nieuw boerenprotest op 5 februari

31-01-2020 - 2 reacties Boeren gaan 5 februari toch niet opnieuw massaal naar Den Haag voor een protest. Actiegroep Farmers Defence Force, dat eerder nog opriep tot het protest, laat vrijdag in een verklaring weten dat de trekkeractie 5 februari niet doorgaat. 'We houden ons kruit uit tactische overwegingen droog voor als het echt nodig is.'

De grote protestactie die de boeren op 5 februari in Den Haag wilden houden, gaat definitief niet door. ‘We houden ons kruit uit tactische overwegingen droog voor als het echt nodig is’, stelt voorzitter Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force.


Boerenprotest op 5 februari zal weer voor verkeersoverlast zorgen: 'We hopen op begrip'

24-01-2020 - 0 reacties De kans is groot dat er op 5 februari weer lange, lange files staan. Farmers Defence Force heeft op die dag een nieuw protest aangekondigd. "Tja, als we met de trekker rond de middag bij het Catshuis willen zijn, moeten boeren uit het oosten van de provincie 's nachts al wel vertrekken. Dus ja, er zal wel verkeershinder ontstaan."


Fransen blijven Nederlandse vissers dwarszitten: nu protest tegen ‘Kärcher-visserij’

10-01-2020 - 0 reacties De Franse milieuorganisatie Bloom blijft de Nederlandse vissers op de huid zitten, zelfs nu de meeste vissers hun elektrisch vistuig niet meer mogen gebruiken. De Fransen komen nu in het geweer tegen de ‘Kärcher-visserij’.


FDF eist ook openbaarheid stikstofgegevens Schiphol en Tata Steel

03-01-2020 - 4 reacties Farmers Defence Force dreigt opnieuw met een groot protest wanneer het RIVM de stikstofgegevens van de laatste twee bedrijven niet openbaar maakt. Het rijksinstituut liet begin deze week weten alle overige emissiegegevens vrij te geven.


‘Spookrijdende’ boeren A12 reden na overleg met politie tegen verkeer in

23-12-2019 - 0 reacties De boeren die tijdens het massale protest van vorige week met hun trekker tegen het verkeer in reden op de A12 bij knooppunt Oud-Dijk, deden dat na een gesprek met de politie. Het doel was de snelweg zo snel mogelijk weer vrij te krijgen voor overig verkeer.


Boerinnen houden ludieke actie in Leeuwarden: 'Wij kiezen voor zachtheid'

22-12-2019 - 0 reacties Het was geen protest maar een actie. Het Wilhelminaplein in Leeuwarden was zondagmiddag het toneel van een nieuwe beweging: de fiere boerinnen. ,,Wij kiezen voor zachtheid.’’


Veel lof voor optreden Bruls tijdens boerenprotest in Nijmegen: ‘Duidelijke taal van de burgemeester’

19-12-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft veel lof geoogst met zijn optreden tijdens het protest van de boeren woensdag op het Keizer Karelplein in Nijmegen. De burgervader stelde de boeren, die met vele tientallen tractoren de rotonde aan het bezetten waren, een ultimatum: binnen een kwartier moesten ze vertrekken, anders zou hij ingrijpen. ‘Respect voor dit optreden', klinkt het op sociale media.


Protest bouwers en boeren: zo zag het er vanochtend uit

18-12-2019 - 0 reacties Trekkers, vrachtwagens, auto's en busjes. Boeren én bouwers trekken vandaag samen op in hun protest tegen het stikstofbeleid. In het hele land zijn acties, en in Drenthe zijn de wegen volgelopen.


FDF blaast actie af, losse protesten op til

17-12-2019 - 0 reacties Farmers Defence Force (FDF) blaast het aangekondigde protest van woensdag 18 december af, omdat de rechtbank laat weten niet in te gaan op het hoger beroep. Inmiddels gaan er echter berichten rond waaruit blijkt dat de boeren zelfstandig actie gaan voeren.


Boeren boos na uitspraak over acties: ‘We zijn monddood gemaakt’

17-12-2019 - 0 reacties Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) mag van de rechter morgen wel actievoeren, maar daarbij geen distributiecentra platleggen. De boze boeren hebben ruim veertig centra voor levensmiddelen op de korrel. Het protest is bedoeld om ‘eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren’ af te dwingen. FDF is boos en gaat in beroep tegen het vonnis.


Woensdag boerenacties bij tientallen distributiecentra in heel Nederland

17-12-2019 - 1 reacties Boerenactiegroep Farmers Defence Force gaat woensdag actievoeren bij ruim veertig distributiecentra in heel Nederland. Dat blijkt uit een brief die de organisatie heeft gestuurd naar de gemeentes waar de distributiecentra zijn gevestigd. De brief is in handen van de NOS.
De gemeentes zijn ingelicht omdat demonstraties vooraf moeten worden aangemeld. Farmers Defence Force (FDF) verwacht bij elk distributiecentrum ongeveer 200 tot 1500 betogers, zo schrijft de groep in de brief aan de gemeentes.
Het protest is bedoeld voor "eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren". "Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de locatie zo min mogelijk te hinderen", schrijft FDF in de brief.
FDF was vandaag niet bereikbaar voor een toelichting op de brief.
Kort geding
Vandaag diende een kort geding tegen FDF dat was aangespannen door de brancheorganisatie voor de supermarkten CBL. Die stapte naar de rechter om blokkades van distributiecentra te laten verbieden.
De advocaat van FDF zei dat er geen distributiecentra worden geblokkeerd, maar de actiegroep ontkende niet dat daar mogelijk wordt geprotesteerd. Dat zou ook tot "wat hinder" kunnen leiden, bleek vandaag in de rechtszaal.
CBL wil dat er genoeg ruimte is voor vrachtwagens om distributiecentra te kunnen bereiken. De supermarktorganisatie zegt al langere tijd bezig zijn met de voorbereidingen voor eventuele acties.
Problemen met bevoorrading
Als het voor een vrachtwagen niet mogelijk is om bij een distributiecentrum te komen, kan dat grote gevolgen hebben. "Supermarkten worden twee tot drie keer per dag beleverd. Stel, er stopt iets in het distributiecentrum en er kan geen vrachtwagen wegrijden: dan stopt de bevoorrading van de winkels", aldus een woordvoerder van CBL. "En sommige distributiecentra leveren aan een heel groot gebied. Dan kan het hard gaan."
Volgens CBL doen supermarkten er alles aan om goed bevoorraad te zijn, zeker met de drukke dagen voor Kerst in het verschiet.
De uitspraak in het kort geding is morgen om 11.00 uur.


Grootste actieboer kijkt trots terug op protest rond Eindhoven Airport: ‘Generale repetitie is geslaagd’

13-12-2019 - 121 reacties DEN BOSCH - Met het boerenprotest rond Eindhoven Airport geeft actiegroep Farmers Defence Force een duidelijk signaal af, zegt voorzitter Mark van den Oever. ,,We hebben laten zien dat we niet bang zijn om grote doelen aan te pakken die heel veel stikstof uitstoten.”