Protest

Al het Protest nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Protest nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Protest nieuws

Protestboeren doen in Cuijk aangifte tegen minister Carola Schouten

03-07-2020 - 0 reacties CUIJK - Verschillende boeren zijn vrijdagmiddag bij wijze van protest naar het politiebureau in Cuijk gekomen. De boeren gaan daar aangifte doen tegen minister Carola Schouten.


Al dat protesteren levert de boeren nog niet veel op

03-07-2020 - 0 reacties Het boerenprotest vlamt weer op. Wat is de reden daarvan? En gaat het protest helpen?


Eerste boeren komen aan op Malieveld, ook elders in het land acties verwacht

03-07-2020 - 0 reacties De eerste boeren zijn vrijdag aangekomen op het Malieveld in Den Haag om te protesteren tegen veevoer- en stikstofmaatregelen, zegt Bart Kemp van Agractie in gesprek met NU.nl. Hij verwacht dat "enkele honderden" boeren zich aansluiten bij het protest.


Live: Politie en vrachtwagens van Defensie in Den Haag, nog geen boeren

03-07-2020 - 0 reacties De politie is vanochtend vroeg met veel agenten in Den Haag met het oog op een mogelijk protest van boeren. Grote vrachtwagens hebben de weg naar de toegangsweg van het Binnenhof versperd. Ze zijn neergezet bij de grote kruising, ingeklemd tussen de gebouwen van het ministerie van Financiën en de Hoge Raad. Er zijn nog geen tractoren met boeren te zien. Volg de ontwikkelingen in het liveblog hieronder.


Duizenden boeren dreigen morgen naar Den Haag te gaan: ‘Voermaatregel moet van tafel’

02-07-2020 - 0 reacties Boeren dreigen vannacht met duizenden tractoren richting Den Haag te gaan uit protest tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten (LNV). ,,We laten de gezondheid van onze koeien niet in gevaar komen.’’


Duizenden boeren dreigen morgen naar Den Haag te gaan: ‘Voermaatregel moet van tafel’

02-07-2020 - 23 reacties Boeren dreigen vannacht met duizenden tractoren richting Den Haag te gaan uit protest tegen een voermaatregel van minister Carola Schouten (LNV). ,,We laten de gezondheid van onze koeien niet in gevaar komen.’’


Grondverzetter Tuytel: Versoepeling PFAS-norm stap de goede kant op

01-07-2020 - 0 reacties De aangekondigde versoepeling van de regels voor PFAS is „een stap de goede kant op”, reageert Arnold Tuytel van de Stichting Grond In Verzet. „Maar we zijn er helaas nog lang niet. Met name voor de waterbodems zijn er nog steeds geen werkbare regels.” Tuytel organiseerde in oktober vorig jaar samen met ondernemer Klaas Kooiker een grootscheeps protest van baggeraars en bouwers op het Malieveld in Den Haag tegen de strenge regels voor met PFAS vervuilde grond.


Vattenfall stelt bouw biomassacentrale Diemen uit

25-06-2020 - 0 reacties Vattenfall trapt op de rem bij de bouw van de biomassacentrale in Diemen. Door het hoog opgelopen protest wil het energie­bedrijf eerst van de politiek horen dat biomassa nog gewenst is als warmtebron.


Na protest kan bruine vloot ook gebruik maken van coronaregeling

13-06-2020 - 0 reacties Schippers van de Hollandsche Zeilvloot kunnen een tegemoetkoming aanvragen als ze in de financiële problemen zitten vanwege de coronacrisis. Dinsdag protesteerden nog 175 schippers van deze bruine vloot, omdat ze buiten de boot vielen als het gaat om ondersteunde maatregelen. "Dit is een sprankeltje hoop, er moet nog veel meer geld komen om iedereen te kunnen helpen", vindt Rob Peetoom uit IJsselmuiden.


Bussen en boeren in Duitsland de straat op uit protest

27-05-2020 - 0 reacties In heel Duitsland zijn er betogingen van buschauffeurs. Ze vrezen dat hun sector ten onder zal gaan en willen steun van de regering. In en rond de hoofdstad Berlijn zijn er volgens plaatselijke media zeker driehonderd bussen op weg naar het regeringscentrum. Honderden andere bussen rijden in een ‘protestrit’ door steden zoals Düsseldorf, Kiel, Mainz, Stuttgart en Wiesbaden.


Actievoerders willen natuurplas zondag symbolisch afsluiten: protest tegen stort granuliet

25-02-2020 - 0 reacties ALPHEN / DREUMEL - Naar schatting ruim tweehonderd verontruste inwoners van Maas en Waal komen op zondag 8 maart naar zandwinplas Over de Maas in Dreumel om te protesteren tegen het storten van granuliet in deze natuurplas in wording. En de teller loopt nog.


Herstel de natuur: met het kappen van bomen?

20-02-2020 - 0 reacties Bijna niemand vindt het goed natuurbeheer om paarden te laten doodhongeren. Zeker niet als ze door natuurbeheerders zelf zijn uitgezet in een volledig door mensenhanden gemaakt natuurgebied. Toch willen toonaangevende Natura 2000-ecologen dat dit gebeurt in de Oostvaardersplassen. Zo is er ook veel publiek protest tegen het kappen van honderd jaar oude bossen in duingebieden. En toch wordt dit enthousiast aanbevolen door Natura 2000-ecologen.


Meerdere boeren met tractoren over de snelweg naar huis

20-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG - [update 19:35 uur] Meerdere boeren zijn woensdagavond deels over de snelweg terug naar huis gereden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht en de A4 richting Amsterdam reden meerdere tractoren, me...Lees meer


Boeren rijden over de A12, politie aanwezig

19-02-2020 - 0 reacties Meerdere boeren proberen over de snelweg terug naar huis te rijden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht rijden meerdere tractoren. De politie is in groten getale aanwezig. Ook is zeker een oprit ter hoogte van Bodegraven afgezet .


Protesterende boeren op weg naar Den Haag veroorzaken nauwelijks files

19-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force organiseert een protest tegen het landbouwbeleid. Het kabinetsbeleid is volgens hen niet in het belang van de boeren.


Farmers Defence Force: Met onze trekkers schudden we Nederland wakker

19-02-2020 - 0 reacties Voor de derde keer in korte tijd rijden woensdag duizenden boeren met hun trekkers naar Den Haag. Organisator van het protest is de radicale actiegroep Farmers Defence Force. „Alleen praten helpt niet. We moeten de druk op de ketel houden”, zegt woordvoerder Jeroen van Maanen.


Steun van publiek voor actievoerende boeren brokkelt af

19-02-2020 - 0 reacties Het protest van de boeren, morgen in Den Haag, krijgt in de vier noordelijke provincies maar nipte steun. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Omrop Fryslân.


Landbouwers plannen protest tegen EU-meerjarenbegroting

17-02-2020 - 0 reacties Zowel Boerenbond, ABS als de Waalse landbouworganisatie FWA plannen op donderdag 20 februari een actie in Brussel om hun eisen voor het behoud van een voldoende groot landbouwbudget kracht bij te zetten. Op dat ogenblik zitten de Europese staats- en regeringsleiders samen om een beslissing te nemen over het meerjarig financieel kader. Ze vrezen dat landbouw drie keer de rekening zal moeten betalen en dat vinden ze onaanvaardbaar.


Activisten protesteren tegen plofkippen bij hoofdkantoor Subway

11-02-2020 - 0 reacties Dinsdagochtend plaatsten dierenrechtenactivisten een paar tientallen opblaaskippen op de Prinsengracht, bij het Europese hoofdkantoor van Subway, als protest tegen het gebruik van plofkippen door de fastfoodketen.


Streep door nieuw boerenprotest op 5 februari

31-01-2020 - 2 reacties Boeren gaan 5 februari toch niet opnieuw massaal naar Den Haag voor een protest. Actiegroep Farmers Defence Force, dat eerder nog opriep tot het protest, laat vrijdag in een verklaring weten dat de trekkeractie 5 februari niet doorgaat. 'We houden ons kruit uit tactische overwegingen droog voor als het echt nodig is.'

De grote protestactie die de boeren op 5 februari in Den Haag wilden houden, gaat definitief niet door. ‘We houden ons kruit uit tactische overwegingen droog voor als het echt nodig is’, stelt voorzitter Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force.