Trekkers

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Trekkers. Trekkers is een van de 15740 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Trekkers nieuws

Boeren protesteren vanavond op trekkers tegen tariefsverhoging waterschap

02-12-2019 - 8 reacties Boeren gaan maandagavond met hun trekkers naar een vergadering van Wetterskip Fryslân, om daar te protesteren over de tariefsverhoging voor volgend jaar.


Numan Transport vervoert piepers met Scania Power

29-11-2019 - 0 reacties Numan Transport uit Numansdorp heeft sinds kort twee dikke Scania’s R520 6×2/4 V8 trekkers met voorloopas in gebruik. De auto’s...


Opnieuw boze boeren met trekkers, ditmaal naar waterschap Apeldoorn

27-11-2019 - 0 reacties Boze Gelderse boeren zijn met trekkers naar waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn gegaan. Volgens Omroep Gelderland staan er zeker 150 trekkers bij het gebouw.

Ditmaal gaat het niet om stikstof, maar om een voorgenomen verhoging van de waterschapsbelastingen in de regio. Die bedraagt zo'n 11 procent, oplopend naar 24 procent in 2024.

Boeren uit het gebied van Vallei en Veluwe riepen Gelderse boeren op om naar de algemene bestuursvergadering van het waterschap in Apeldoorn te komen, om daar hun onvrede kenbaar te maken. Ze wilden ook inspraak bij de vergadering, die om 14.00 uur begon.

De stijging van het belastingtarief is onredelijk, menen de boeren. De actie zou gesteund worden door Agractie Nederland.


Zeker 150 trekkers met boze boeren bij waterschap in Apeldoorn

27-11-2019 - 0 reacties Boze Gelderse boeren zijn met zeker 150 trekkers naar het waterschap Gelderse Vallei en Veluwe in Apeldoorn getogen. Ze zijn boos over een voorgenomen verhoging van de waterschapsbelastingen met bijna 11 procent, oplopend naar zelfs 24 procent in 2024.


Centrum Berlijn staat vast vanwege boerenprotest

26-11-2019 - 0 reacties Boeren hebben vandaag met hun trekkers de hoofdstad van Duitsland nagenoeg lamgelegd. De agrariërs zijn massaal naar Berlijn gekomen om te protesteren tegen het landbouwbeleid van de Duitse regering.


Boeren met tractoren verzamelen zich bij snelwegen, dit keer ernaast en niet erop

25-11-2019 - 0 reacties Boeren met tractoren hebben zich verzameld bij afrit Veghel van de A50. Ook bij afrit Oirschot van de A58 zijn zo'n tien trekkers gesignaleerd. Wie tussen halfeen en twee uur elders in onze provincie de snelweg op- of afdraait, maakt ook grote kans om daar boeren te zien. Maandag 25 november 2019 gaat de boeken in als opnieuw een dag dat de boeren van zich laten horen. De bedoeling is dat de trekkers naast de wegen staan en dus geen verkeersoverlast veroorzaken.

Honderden boeren en bouwers voeren vandaag tussen 12.30 en 14.00 uur actie bij zoveel mogelijk op- en afritten van snelwegen in heel Nederland.

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht is maandagmiddag korte tijd dicht geweest vanwege demonstrerende boeren met hun trekkers. De tractoren stonden vlak bij de vluchtstrook. Voor de veiligheid werd daarom één rijstrook af te sluiten, zo meldt de ANWB.


VIDEO | Boeren zijn het flink beu

25-11-2019 - 0 reacties Er waren maandag in onze hele provincie protesten van boeren. Opnieuw lieten ze merken tegen het stikstofbeleid te zijn. De boeren zijn het beu en parkeerden hun trekkers langs opritten van snelwegen. Ze hopen daarmee minister-president Mark Rutte (VVD) en minister Carola Schouten (ChristenUnie) onder druk te zetten.


Boeren willen vanmiddag druk zetten met nieuw snelwegprotest

25-11-2019 - 0 reacties Boeren gaan vanmiddag als waarschuwing aan het kabinet opnieuw actievoeren. Ze zijn van plan om langs op- en afritten van snelwegen te gaan staan met hun trekkers. Het protest is gepland van 12.30 tot 14.00 uur, voorafgaand aan een gesprek dat gepland staat met landbouwminister Schouten.
Voorzitter Mark van den Oever van de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) deed vorige week een oproep op Facebook aan boeren om hun "spierballen te tonen". Volgens de organisatie is het niet de bedoeling dat de boeren het verkeer gaan blokkeren. FDF heeft tienduizenden leden op Facebook en zat onder meer achter de landelijke protesten in oktober.
Op welke wegen er actiegevoerd gaat worden, is nog onduidelijk. Een Gelderse FDF-woordvoerder zegt dat er geen concrete plekken zijn aangewezen, maar dat dit lokaal wordt bepaald.
Boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief, spreken vanmiddag om 14.00 uur in Den Haag met Schouten over voorstellen die zij woensdag neerlegden om de stikstofcrisis aan te pakken. De maatregelen komen deels overeen met wat het kabinet heeft voorgesteld, maar de boeren willen dat alles op vrijwillige basis gebeurt. Er zou een fonds moeten komen van 2,9 miljard euro om een en ander te bekostigen.
'Eerst maar eens kijken'
Schouten zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat de boeren "hun stem mogen laten horen". Ze gaat ervan uit dat de wegen niet worden geblokkeerd en dat het protest "op een nette manier" plaatsvindt. "Dus op een manier dat het verkeer er geen last van heeft."
De minister noemde het positief dat het Landbouw Collectief eigen voorstellen heeft bedacht. Schouten hield zich op de vlakte over wat ze ervan vindt: "Eerst maar eens het gesprek aangaan, kijken wat ze hebben bedacht en hoe dat zich verhoudt tot onze ideeën."


Boeren én bouwers voeren in heel Nederland actie bij opritten snelwegen

25-11-2019 - 0 reacties Honderden boeren en bouwers voeren vandaag tussen 12.30 en 14.00 uur actie bij zoveel mogelijk op- en afritten van snelwegen in heel Nederland. Het is de bedoeling dat trekkers en kranen niet óp maar náást de weg gaan staan, zodat het verkeer zo min mogelijk last heeft van de actie.


'Als minister boerenplan afwijst, moet Nederland rekening houden met stelselmatige acties'

25-11-2019 - 0 reacties Zo'n vijftig boeren verzamelen zich maandagmiddag om half één met hun trekkers bij Leek. 'We houden ons rustig en stellen de trekkers op de secundaire weg op.'


Boeren én bouwers voeren morgen in heel Nederland actie bij opritten snelwegen

24-11-2019 - 0 reacties Honderden boeren en bouwers voeren morgen tussen 12.30 en 14.00 uur actie bij zoveel mogelijk op- en afritten van snelwegen in heel Nederland. Het is de bedoeling dat trekkers en kranen niet op maar naast de weg gaan staan, zodat het verkeer zo min mogelijk last heeft van de actie.


Boeren met trekkers bij het Catshuis

13-11-2019 - 0 reacties Bij het Catshuis arriveren woensdagochtend boze boeren en boerinnen op trekkers. Inmiddels staan er zo’n twintig tractoren geparkeerd op de stoep van de Cornelis de Wittlaan, vlakbij het Catshuis.


"Problemen met stikstof bij vergunningen tuinbouw worden langzaamaan minder"

12-11-2019 - 0 reacties Tholen – Trekkers op het Malieveld, bouwkranen op het Malieveld. Wanneer komen de machines van de kassenbouwers? Die zullen nog wel even op zich laten wachten. Vanwege de veranderende stikstofregels zijn inderdaad verschillende vergunningsaanvragen in de glastuinbouw stil komen te liggen, vertelt Henk…


Waarom de stakende leraar net zoveel aandacht kan trekken als de boze boer: ‘Ook ouders komen in protest’

05-11-2019 - 0 reacties ARNHEM/ NIJMEGEN - Duizenden boeren zorgden met trekkers voor recordfiles. De bouwers demonstreerden met honderden machines op het Malieveld. Protesten lijken in Nederland met steeds meer machtsvertoon en massaliteit gepaard te gaan. Hoe trekken leraren, die woensdag het werk neerleggen, en verpleegkundigen nog de aandacht? ,,Zonder tractoren moet je origineel zijn.”


'Boeren overtraden strafwet met blokkade politiebureau'

05-11-2019 - 0 reacties De boeren die maandagavond met zo'n zestig trekkers het politiebureau in Zuidhorn blokkeerden zijn daarvoor strafbaar.


Kranen, shovels en bestelbussen vullen Malieveld; bouwprotest is begonnen

30-10-2019 - 0 reacties Het Malieveld in Den Haag staat opnieuw vol; dit keer niet met trekkers maar met bouwmaterieel. De bouwsector protesteert woensdag tegen de strengere milieuregels, waardoor vele bouwprojecten stilliggen.


Overheid bombardeert boer tot staatsvijand nummer 1

29-10-2019 - 0 reacties Inmiddels zijn we bijna 2 weken verder na de meest indrukwekkende boerendemonstratie die Nederland ooit heeft gekend. Met duizenden trekkers die allereerst optrokken naar De Bilt, en nog meer die op en rond het Malieveld stonden en in de Haagse...


Koffie en broodjes: protestboeren krijgen warm onthaal in Noordwijk

26-10-2019 - 0 reacties De eerste boeren zijn aangekomen bij het Hotel van Oranje in Noordwijk voor opnames in het programma Business Class van Harry Mens. Gisteravond kondigden ze aan zendtijd te eisen in het programma voor 'een eerlijke, begrijpelijke boodschap'. Inmiddels zijn er 50 trekkers aangekomen.


Harry Mens: boeren welkom bij de opnames

26-10-2019 - 0 reacties NOORDWIJK (ANP) - Harry Mens is "best bereid" om twee boeren het woord te geven bij de opnames van zijn programma Business Class zaterdagochtend. "Ik kan best een paar minuutjes of langer voor ze inruimen." Protesterende boeren kondigden vrijdagavond aan met trekkers naar Noordwijk te gaan, waar de opnames van het programma in Hotel van Oranje plaatsvinden. Ze willen daar een verklaring voorlezen.
Het bericht Harry Mens: boeren welkom bij de opnames verscheen eerst op Nieuws.nl.


Gespannen situatie bij provinciehuis Den Bosch: boeren plaatsen trekkers bij voordeur

25-10-2019 - 0 reacties Het boerenprotest bij het provinciehuis in Den Bosch dreigt uit de hand te lopen. Boeren hebben trekkers bij de ingang geplaatst. De ME is ook ter plekke en staat klaar om in te grijpen.