Trekkers

Trekkers is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Trekkers en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Trekkers nieuws

Farmers Defence Force: Met onze trekkers schudden we Nederland wakker

19-02-2020 - 0 reacties Voor de derde keer in korte tijd rijden woensdag duizenden boeren met hun trekkers naar Den Haag. Organisator van het protest is de radicale actiegroep Farmers Defence Force. „Alleen praten helpt niet. We moeten de druk op de ketel houden”, zegt woordvoerder Jeroen van Maanen.


Toch boeren met trekkers in Den Haag

05-02-2020 - 0 reacties Woensdag vervolgen minister-president Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten de gesprekken met het Landbouw Collectief, de organisatie van diverse belangenbehartigers van boeren. Tijdens de ontmoeting wordt het stikstofprobleem opnieuw besproken.

Farmers Defence Force (FDF), een van de organisaties die zijn aangesloten bij het Landbouw Collectief, riep boeren eerder op om met trekkers en protestborden naar het gesprek te komen, maar trok die oproep later in.


Boze boeren weer op pad: tientallen trekkers langs de weg in Apeldoorn

04-02-2020 - 0 reacties Boze boeren hebben hun trekkers dinsdag aan het einde van de middag geparkeerd in de buurt van De Naald. Ze blijven op deze manier hun ongenoegen uiten over kabinetsmaatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen.


Boeren vanavond in de spits weer langs wegen in de Achterhoek

31-01-2020 - 0 reacties VARSSEVELD/ VELSWIJK - Boeren staan vrijdagavond in de spits weer op verschillende verkeersknooppunten in de regio om aandacht te vragen voor de stikstofproblematiek. Net als donderdag gaat het om een zogeheten ‘flashmob’, een flitsactie waarbij de boeren met hun trekkers en spandoeken korte tijd langs de wegen staan.


Flashmobs boeren gaan wél door: ‘We blijven druk zetten’

31-01-2020 - 0 reacties SINT HUBERT - De grote boerenprotestactie in Den Haag van volgende week woensdag is afgeblazen, maar de prikacties langs de grote wegen gaan wél door. Net als gisteren zullen ook vandaag, maandag en dinsdag boeren met trekkers en spandoeken zich tussen 16.30 tot 17.30 uur op goed zichtbare plekken langs de wegen opstellen.


Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan op 5 februari: 'Strijders, start de trekkers'

24-01-2020 - 0 reacties Den Haag moet weer schudden op de grondvesten, zo kondigt actiegroep Farmers Defence Force een nieuwe protestactie aan. "Strijders start de trekkers. (....) 5 februari nemen wij - de boeren - Den Haag over als we geen respect ontvangen in het Catshuis".


Zorg om snellere trekkers in bebouwde kom

23-01-2020 - 18 reacties DEN HAAG - Tegelijk met de invoering van een kentekenplicht voor trekkers gaat de maximumsnelheid omhoog van 25 naar 40 kilometer per uur. Dat levert zorgen op in de Tweede Kamer.


Muskusrat heeft in Nederland zijn langste tijd gehad

22-01-2020 - 0 reacties Jarenlang was de muskusrat in Nederland de grootste plaag van dijkbeheerders en boeren, maar niet meer. De noeste knager heeft z'n langste tijd gehad. De bestrijders boeken succes in het vangen van de muskusratten. Ze gaan nu door totdat ze het laatste dier uit het water hebben gehaald.


Boeren vragen Tweede Kamerleden op date tijdens landbouwbeurs Grüne Woche

18-01-2020 - 0 reacties Na de boerenacties van de afgelopen maanden, waarbij boeren onder meer massaal met trekkers de snelwegen opgingen om te laten zien dat ze het zat zijn, hebben boeren tijdens de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn een nieuwe manier gevonden om de aandacht van Tweede Kamerleden te krijgen: vraag ze mee op date. Onder het motto #makeadate werden boeren en Tweede Kamerleden aan elkaar gekoppeld.


Farmers Defence Force wil via de rechter en met de trekker grote vervuilers aanpakken

31-12-2019 - 48 reacties Farmers Defence Force (FDF) wil ook in het nieuwe jaar weer trekkers inzetten om te protesteren. Doel zijn vervuilende bedrijven zonder vergunning.


Boeren oneens met lezing OM over trekkers op snelwegen

27-12-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Boerenactieclub Agractie Nederland is ontstemd over een interview waarin officier van justitie Linda Bregman zegt dat de politie niet was opgewassen tegen de tractoren van de boze boeren. De belangenclub meent dat het Openbaar Ministerie (OM) zijn straatje probeert schoon te vegen ten koste van de boeren.


Boeren en bouwers blokkeren het verkeer op het Julianaplein in Groningen

18-12-2019 - 0 reacties Het hing de hele dag al in de lucht, maar woensdagavond gebeurde het toch. Rond 19.35 parkeerden de chauffeurs van tientallen vrachtwagens en trekkers hun voertuigen dwars op het Julianaplein in Groningen.


Politie probeert te voorkomen dat trekkers over A58 rijden; boeren stranden bij Colijnsplaat

18-12-2019 - 0 reacties VLISSINGEN De politie probeert vanochtend te voorkomen dat demonstrerende boeren met hun tractoren over de A58 naar Middelburg rijden. De boeren staan daarom nu vast op de Deltaweg nabij Colijnsplaat.


Landelijk boerenprotest kent chaotisch verloop

18-12-2019 - 0 reacties In Nederland zijn protesterende boeren woensdagochtend 18 december de weg op gegaan met trekkers. Naast zogenaamde 'langzaamaanacties' op de snelweg zijn ook boeren aanwezig bij grote industriële bedrijven, het Mediapark in Hilversum en distributiecentra van supermarkten.


Protest bouwers en boeren: zo zag het er vanochtend uit

18-12-2019 - 0 reacties Trekkers, vrachtwagens, auto's en busjes. Boeren én bouwers trekken vandaag samen op in hun protest tegen het stikstofbeleid. In het hele land zijn acties, en in Drenthe zijn de wegen volgelopen.


Boeren leggen verkeer van en naar Duitsland plat bij Enschede en De Lutte

18-12-2019 - 0 reacties Boeren hebben de N35 bij Enschede en de A1 bij de Lutte platgelegd. Ook de op- en afritten van de N35 zijn geblokkeerd met trekkers, waardoor het niet mogelijk is via die weg Duitsland in en uit te rijden.


Ook Duitse boeren voeren woensdag actie in Nederland

16-12-2019 - 0 reacties Duitse boeren steken woensdag met tractoren de grens over om hun Nederlandse collega's van Farmers Defence Force te steunen bij hun acties. Ze willen zich solidair tonen met hun Nederlandse collega's. Alleen in Gelderland zou het al gaan om zeker 300 trekkers.


Boze boeren: én geen vrede op aarde én geen vers vreten met Kerstmis

16-12-2019 - 2 reacties Column door Linda Akkermans,

En de boer ploegde voort, luidt het spreekwoord, maar sinds de stikstofcrisis weten wij allemaal dat daar niks van waar is. Nee, de boeren ploegen niet voort, die rijden met hun trekkers precies daarheen waar het ze niet bevalt.

Naar het Malieveld in Den Haag, het Bossche provinciehuis of naar Eindhoven zodat mensen die niks, maar dan ook helemaal niks met die boerenboosheid te maken hebben, hun duurbetaalde vlucht missen.

Het is verbijsterend om te zien hoe die boerenlui de eigen ruiten ingooien door de goodwill van al die mensen van wie ze de steun hadden, in rap tempo om te buigen in grote ergernis. Want wie is er nog #trotsopdeboer na de uitspraken van de Farmers Defence Force-voorman die de situatie van de boeren vergelijkt met die van joden tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Ondertussen gaan de boeren vrolijk verder door nóg meer mensen tegen zich in het harnas te jagen. Woensdag worden er weer tig trekkers de weg opgestuurd, zodat willekeurige mensen op weg naar werk of waar dan ook daar last van krijgen.

De boeren zeggen nog niet wát ze precies gaan doen, maar de supermarktbranche ziet de bui al hangen en eist vandaag in een kort geding dat eventuele blokkades van distributiecentra of winkels door boze boeren worden tegengehouden, zo vlak voor de feestdagen.

Gezien de toon die de boeren nu aanslaan, verwacht ik niet dat ze zich ook maar iets van een rechter aantrekken. Dat wordt dus én geen vrede op aarde én wellicht geen vers vreten met Kerstmis.

Of dat laatste erg is? Och. Ik ruil die copieuze kerstdiners met liefde in voor een kliekjesmaaltijd uit de vriezer.

Want geen vreetpartijen, maar genoeg is genoeg: wat een héérlijk vooruitzicht is dat eigenlijk. Nou ja, als je je boerenverstand gebruikt dan.


Grote politiemacht houdt bij Oirschot boeren tegen die oprukken richting Eindhoven Airport

13-12-2019 - 0 reacties Een grote politiemacht heeft bij Oirschot de weg afgezet. Zo houden ze boeren tegen die onderweg zijn naar Eindhoven Airport. Een groep trekkers is via een andere route onderweg naar het vliegveld.


Kippen ruimen het veld voor boerenprotest Brabant

11-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Brabantse boeren hoeven vrijdag toch niet op zoek naar een andere stek om hun trekkers te stallen voor het provinciehuis in Den Bosch. De bijna 250 kippen die op het parkeerveld rondscharrelen, kiezen eieren voor hun geld. ,,We zorgen dat ze morgen weg zijn.”