Malieveld

Al het Malieveld nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Malieveld nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Malieveld nieuws

Bouwsector gaat verdere schade aan Malieveld herstellen

14-11-2019 - 2 reacties Grond in Verzet, de organisator van de demonstratie van de bouwsector op het Malieveld, gaat de schade op het terrein herstellen, meldt Staatsbosbeheer donderdag. Na de demonstratie op 30 oktober was de schade aan het veld in Den Haag verder vergroot.


"Problemen met stikstof bij vergunningen tuinbouw worden langzaamaan minder"

12-11-2019 - 0 reacties Tholen – Trekkers op het Malieveld, bouwkranen op het Malieveld. Wanneer komen de machines van de kassenbouwers? Die zullen nog wel even op zich laten wachten. Vanwege de veranderende stikstofregels zijn inderdaad verschillende vergunningsaanvragen in de glastuinbouw stil komen te liggen, vertelt Henk…


Waarom de stakende leraar net zoveel aandacht kan trekken als de boze boer: ‘Ook ouders komen in protest’

05-11-2019 - 0 reacties ARNHEM/ NIJMEGEN - Duizenden boeren zorgden met trekkers voor recordfiles. De bouwers demonstreerden met honderden machines op het Malieveld. Protesten lijken in Nederland met steeds meer machtsvertoon en massaliteit gepaard te gaan. Hoe trekken leraren, die woensdag het werk neerleggen, en verpleegkundigen nog de aandacht? ,,Zonder tractoren moet je origineel zijn.”


Waar mag de PFAS-bagger heen?

05-11-2019 - 0 reacties Opeens was het daar: PFAS, de verzamelnaam voor ruim 6000 chemische stoffen in de grond die bouwprojecten momenteel in de weg zitten. Het Malieveld liep vol, onder meer met boze grondwerkers die vreesden voor verstoring voor glastuinbouwprojecten. Den Haag buigt zich deze week over versoepeling van de norm, waarbij betrokken…


Boeren gaan van protesteren naar polderen

31-10-2019 - 0 reacties De protestorganisatie van boeren die het Malieveld op zijn grondvesten deed trillen - de Farmers Defence Force - gooit het over een andere boeg. Ze gaan polderen! Na een gesprek met minister Schouten hebben ze besloten om op zoek te gaan naar een oplossing van de stikstof-impasse.


Boer die provinciedeur vernielde: 'Voelen ons in de steek gelaten'

31-10-2019 - 4 reacties De boer die op 1 oktober de hekken op het Malieveld omreed en op 14 oktober de deur van het provinciehuis in Groningen forceerde, heeft ingesproken tijdens de Statencommissie.


LIVE | Minister Schouten belooft hogere drempelwaarde voor stikstof: ‘Dit land gaat niet op slot’

30-10-2019 - 0 reacties Het kabinet komt ‘snel’ met een nieuwe drempelwaarde voor stikstof die de problemen bij de bouw moeten gaan oplossen. Die belofte deed minister Carola Schouten (Landbouw) vanmorgen tegenover de boze bouwers op het Malieveld. Bouwprojecten kunnen volgens haar doorgaan en de vergunningverlening is weer op gang gekomen. ,,Dit land gaat niet op slot’’, aldus Schouten, maar de bouwers willen niet langer meer wachten. ,,Nu! Nu! Nu!’’, scandeerden ze in reactie.


LIVE | Meerdere aanhoudingen rond bouwersprotest, programma ingekort

30-10-2019 - 0 reacties De politie heeft vanmiddag meerdere aanhoudingen verricht rond het bouwprotest op het Malieveld in Den Haag. De organisatie roept iedereen op zich te houden aan de regels en te luisteren naar de politie, maar daar houdt niet iedereen zich aan. Zo werd onder meer de A12 geblokkeerd en probeerden boze boeren vanaf het grasveld op de snelweg te komen. Tientallen agenten, deels te paard, grepen in. Het programma op het Malieveld wordt ingekort vanwege de ongeregeldheden.


Groningse bouwers niet massaal naar Den Haag: 'Het werk gaat door'

30-10-2019 - 0 reacties De bouwsector protesteert vandaag op het Malieveld in Den Haag. Ook Groningse aannemers en grondverzetters zijn afgereisd, maar - naar het lijkt - minder massaal dan de boeren onlangs deden.


Politie: Malieveld staat vol, kan niets meer bij

30-10-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Het Malieveld in Den Haag staat vol, er kunnen geen voertuigen van bouwers meer bij. Dat meldt de politie. Het einde van de A12 in de richting van het Malieveld, De Zuid-Hollandlaan, is afgesloten, zodat er geen voertuigen meer heen kunnen.


Kabinet: met spoed korter vergunningentraject voor kleine bouwprojecten

30-10-2019 - 0 reacties Het kabinet wil dat er op korte termijn een drempel komt in de bouw: kleine en middelgrote bouwprojecten, waarbij niet meer dan 200 woningen worden gebouwd, hoeven dan geen tijdrovende vergunningentrajecten meer te doorlopen. Minister Schouten hoopt binnen enkele weken groen licht te krijgen voor deze stikstofmaatregel.
In het NOS Radio 1 Journaal zei Schouten dat het kabinet de woningbouw zo snel mogelijk weer op gang wil krijgen. De minister, die in het kabinet verantwoordelijk is voor de coördinatie van de stikstofmaatregelen, spreekt straks de demonstrerende bouwers op het Malieveld in Den Haag toe.
Voorrang woningbouw
"Wij voelen de urgentie die zij ook voelen", zei ze op de radio. Er is aan de ene kant de onzekerheid of bouwprojecten door de stikstofcrisis nog kunnen doorgaan, en aan de andere kant een tekort aan woningen. Schouten zegt dat het kabinet er daarom voor heeft gekozen om bij alle stikstofmaatregelen die genomen worden, eerst de woningbouw weer op gang te krijgen.


Bertus Staigerpaip met jongens van de bouw op Malieveld: 'Wij gaan brullen, dat wil je niet weten'

30-10-2019 - 0 reacties Honderden bouwvakkers komen woensdag bijeen op het Malieveld in Den Haag, waar ze hun onvrede uiten over de strenge milieuregels. Talloze bouwprojecten liggen hierdoor stil. In een massale stoet trekt het woensdagochtend richting het Malieveld. Daar krijgen ze muzikale ondersteuning van de band Bertus Staigerpaip uit Geertruidenberg, bekend van de hit 'Wij zijn de jongens van de bouw'.


Kranen, shovels en bestelbussen vullen Malieveld; bouwprotest is begonnen

30-10-2019 - 0 reacties Het Malieveld in Den Haag staat opnieuw vol; dit keer niet met trekkers maar met bouwmaterieel. De bouwsector protesteert woensdag tegen de strengere milieuregels, waardoor vele bouwprojecten stilliggen.


Live: minister Schouten spreekt protesterende bouwers toe

30-10-2019 - 0 reacties Minister Schouten zal de protesterende bouwers op het Malieveld zo toespreken. De bouwers willen dat het kabinet maatregelen neemt zodat de bouwprojecten kunnen doorgaan. Die liggen nu stil vanwege stikstofmaatregelen.


Bouwers op het Malieveld: dit staat er te gebeuren

30-10-2019 - 0 reacties De Nederlandse bouwers zijn boos. Ze zijn bang dat de hele bouwsector stil komt te liggen door strenge milieuregels. Daarom laten ze vandaag op het Malieveld van zich horen. Dit gaat er gebeuren.


Malieveld loopt vol voor bouwprotest: 'Veel mensen met oranje vesten'

30-10-2019 - 0 reacties Het Malieveld in Den Haag is vol. Door de komst van duizenden demonstranten en de meegebrachte bouwvoertuigen passen er geen nieuwe voertuigen meer bij.


Eerste bouwmachines komen aan op Malieveld, zeventig kiepwagens vol grond onderweg

30-10-2019 - 0 reacties De eerste bouwmachines zijn vanavond al op het Malieveld in Den Haag aangekomen voor het grote ondernemersprotest van morgen. De actiegroep meldt dat er duizend voertuigen naar Den Haag komen, waaronder zo'n zeventig kiepwagens vol grond.


Eerste grote bouwmachines arriveren op Malieveld; veel meer nog onderweg

29-10-2019 - 2 reacties De verwachting is dat in de loop van de avond al allerlei voertuigen zullen arriveren. Zo staat rond 22.00 uur de aankomst gepland van een twintigtal vrachtwagens met diepladers uit Groningen, vertelt Sjoerd Vogelzang van Grond in Verzet. Hij is zelf ondernemer in het grondverzet en transport en eigenaar van een aantal daarvan. ,,De diepladers brengen onder meer graafmachines en machines die heipalen bewerken.”

ad.nl/den-haag/…

Actiegroep Grond in Verzet heeft met diverse bedrijven afgesproken dat ze in totaal zo’n duizend voertuigen naar Den Haag brengen, waaronder de zeventig kiepwagens voor hun ‘onderhandelingspositie'. ,,Of we de grond gaan uitstorten op het Malieveld, hangt ervan af hoe de dag verloopt en wat onze overheid ons te bieden heeft”, zegt Sjoerd Vogelzang van de actiegroep.Het officiële programma begint om 9.55 uur en duurt tot circa 15.00 uur.

Na de opening laten bouwers en ook schippers in het land een minuut lang hun toeters en hoorns klinken. Een halfuur later wordt een manifest overhandigd aan bewindslieden die naar de demonstratie van bouwers, baggeraars, grondverzetters en andere ondernemers komen.

Volgens Bouwend Nederland komen minister Eric Wiebes (Economische Zaken) en de staatssecretarissen Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).


Overheid bombardeert boer tot staatsvijand nummer 1

29-10-2019 - 0 reacties Inmiddels zijn we bijna 2 weken verder na de meest indrukwekkende boerendemonstratie die Nederland ooit heeft gekend. Met duizenden trekkers die allereerst optrokken naar De Bilt, en nog meer die op en rond het Malieveld stonden en in de Haagse...


Bouw demonstreert woensdag, duizend machines naar het Malieveld

28-10-2019 - 0 reacties Opnieuw staat woensdag het Malieveld vol. Dit keer niet met tractoren, maar met duizend betonwagens, hijskranen en ander bouwmaterieel. De bouwsector wil demonstreren tegen de strenge milieuregels, waardoor veel bouwprojecten al maanden stilliggen.