Agrarisch

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Agrarisch. Agrarisch is een van de 16276 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Agrarisch nieuws

Landbouwbedrijf ERF en Flevo-Landschap werken samen voor nieuwe natuur rond Almere

30-06-2020 - 0 reacties Het Flevo-Landschap legt in agrarisch gebied achter Almere een flinke natuurstrook aan. De landbouwgrond rondom de polderwetering Pampus is in beheer van landbouwbedrijf ERF.


Vestiging wolf aanleiding voor nieuw Natura2000-gebied

04-06-2020 - 10 reacties Als een rondtrekkende wolf zich vestigt en een roedel vormt in een primair agrarisch gebied, dan kan vanuit Brussel al snel de verplichting volgen om het leefgebied van die roedel aan te merken als Natura2000-gebied voor de wolf.


Winnaars fotowedstrijd 'Natuur op het agrarisch bedrijf'

28-05-2020 - 0 reacties De deelnemers aan de fotowedstrijd Natuur op het agrarisch bedrijf lieten zich niet beperken door de Coronacrisis. Met foto's uit Nederland maar ook van stage bedrijven in bijvoorbeeld Australië was de verscheidenheid groot.


Dodelijk ongeval met busje arbeidsmigranten in Middenmeer

27-05-2020 - 0 reacties Bij een botsing tussen een busje met arbeidsmigranten en een auto in Middenmeer zijn gisterochtend twee dodelijk slachtoffers gevallen. Acht andere betrokkenen raakten gewond. De slachtoffers, in het busje zaten arbeidsmigranten uit Oost-Europa die bij een agrarisch bedrijf werkten, werden door de…


"Als de zaden ons enige probleem zijn, zitten we op het juiste spoor"

01-05-2020 - 0 reacties "Je kunt zeggen dat we niet zomaar een agrarisch bedrijf zijn, maar een technisch bedrijf en we wilden een sterk statement maken aan de ontwikkelingskant. Al onze teeltsystemen worden aangestuurd door onze eigengebouwde cloudsoftware. We zijn nu bezig met het ontwikkelen van onze eigen middelen, doseer-…


Boeren knappen gras Malieveld op dat sneuvelde bij boerenprotesten

29-04-2020 - 0 reacties Het gras van het Malieveld in Den Haag is vandaag hersteld door een aantal agrarische bedrijven. Aan de randen van het veld is de grond geëgaliseerd en nieuw gras ingezaaid.
Het gras wordt kosteloos vervangen. "Dit gebeurt met gras dat goed tegen schaduw kan, want de randen worden omringd door bomen", zegt Hans van Hoogland van agrarisch bedrijf Lemken uit Zeewolde tegen Omroep West.
Het grasveld raakte afgelopen najaar beschadigd toen boze boeren en bouwers met tractoren en zwaar bouwmaterieel op het Malieveld protesteerden tegen het stikstofbeleid. Volgens Staatsbosbeheer raakten de stroken onder de bomen aan de rand van het veld het zwaarst beschadigd.
Een eerste opknapbeurt vond afgelopen november al plaats, maar het herstel van de randen moest volgens een Staatsbosbeheer-woordvoerder wachten tot "groeizaam lenteweer".
Den Bosch
In Den Bosch hebben boeren nieuw gras ingezaaid bij het provinciehuis. Ook daar raakte het grasveld vorig jaar beschadigd tijdens boerenprotesten. "We hebben er nogal een rotzooi van gemaakt tijdens de staking, dus gaan we dat nu opknappen", vertelt Luuk Jennissen uit Den Dungen aan Omroep Brabant.


Invloed van culturele normen op landbouwtransitie

24-04-2020 - 0 reacties Culturele normen in de boerengemeenschap spelen een rol bij de ontwikkeling van boerenbedrijven richting natuurinclusieve landbouw. Zo wordt gedacht dat een goede boer goed zorgt voor land, vee en grond. Dat herken je aan een net landschap zonder onkruid. Maar die norm is aan het veranderen onder invloed van ervaringen met agrarisch natuurbeheer.


Coronaprotocol voor land- en tuinbouw

23-04-2020 - 0 reacties Met het oog op de huidige situatie door de coronacrisis hebben de Taskforce Arbeid van LTO Nederland, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen samen met Stigas het Coronaprotocol Veilig werken, reizen en wonen opgesteld voor de agrarische sectoren. Het protocol is vanaf donderdag 23 april beschikbaar. Het protocol geeft werkgevers en werknemers duidelijke richtlijnen. Daarnaast dient het als basis voor maatwerkoplossingen per agrarische deelsector. Als de actualiteit daarom vraagt, wordt het aangepast.


7200 plastic kratten gestolen uit loods in Grootebroek

01-04-2020 - 0 reacties Bij een agrarisch bedrijf in Grootebroek (Noord-Holland) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 7200 plastic kratjes gestolen. Het gaat om zogenoemde klapkisten, aldus de politie. De kratten stonden op twintig pallets en werden weggehaald uit een loods aan de Verlengde Raadhuislaan.


Boerenbedrijf Sint Nyk wil uitbreiden

29-03-2020 - 0 reacties SINT NICOLAASGA - Een agrarisch bedrijf aan de Scharleijen in Sint Nicolaasga wil uitbreiden. Het bedrijf wil in plaats van de huidige ongeveer 400 melk- en kalfkoeien en 270 schapen 1400 vleeskalveren.


Extra subsidie van ruim 104.000 euro voor Gronings weide- en akkervogelproject

24-03-2020 - 0 reacties Gedeputeerde Staten van Groningen verlenen een subsidie van 104.449,28 euro aan het collectief Groningen West voor 'Aanvulling loonkosten verbeteren leefgebied Akker- en Weidevogels Collectief West'. Dat heeft het college op dinsdag 24 maart besloten. Het gaat om een extra subsidie voor de loonkosten van projecten die onder de POP3-regeling vanwege 'niet productieve Investeringen agrarisch natuurbeheer leefgebieden weide- en akkervogels' niet-subsidiabel blijken te zijn.


Miljoenaankoop boerderij als oplossing voor stikstofprobleem GOL

24-03-2020 - 7 reacties DRUNEN - Het zou zomaar de oplossing kunnen zijn voor het stikstofprobleem dat volgens sommigen als een Zwaard van Damocles hangt boven uitvoering van de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL): Het voor 3,5 miljoen euro opkopen van een agrarisch bedrijf aan de Kanaalweg in Drunen.


LTO aan de slag met knelpunten agrarisch personeel

17-03-2020 - 0 reacties Het coronavirus heeft enorme impact op de Nederlandse economie. Voor sommige ondernemers is de beschikbaarheid van voldoende arbeidskrachten een grote zorg. LTO Nederland zet zich door middel van een Taskforce in om problemen weg te nemen.


Agrarisch platform linkt zorgverleners effectief aan toekomst boeren (met beeld en geluid)

07-03-2020 - 0 reacties (afbeelding: platform Boer&Toekomst Vechtdal) OVERIJSSEL – Thuiszorgmedewerkers, maar ook mantelzorgers en leerkrachten die geregeld bij een agrarisch bedrijf over de vloer komen, voelen vaak op hun klompen aan of er bij de zorgvrager of in het gezin wat loos is. Een enkele keer lukt het hen er een vinger achter te krijgen, maar heel […]


Man raakt op agrarisch bedrijf in Baflo bekneld in een machine

26-02-2020 - 0 reacties BAFLO - Op een agrarisch bedrijf aan de Eenrumerweg in Baflo is woensdagmiddag een man bekneld geraakt in een machine.


Weidevogelstand bleef stabiel in reservaatgebieden

25-02-2020 - 1 reacties Met veel boerenlandvogels gaat het al decennia lang slecht in Nederland. Daarom wordt al decennia geïnvesteerd in agrarisch natuurbeheer voor weidevogels in het boerenland. Daarnaast zijn er reservaten waar het beheer speciaal is gericht op het behoud van weidevogels. Deze natuurgebieden zijn vaak in eigendom van terreinbeherende organisaties. Sovon bekeek de trends in aantallen van weidevogels in de laatste 10 jaar in deze gebieden. De stand van de weidvogels is in reservaatgebieden sinds 2009 gemiddeld stabiel gebleven.


Agrarisch Keurmerk Flexwonen geaccrediteerd

03-02-2020 - 0 reacties Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen heeft van de Raad van Accreditatie het goede nieuws ontvangen dat het schema onder accreditatie kan worden toegepast. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit en veiligheid van tijdelijke huisvesting voor medewerkers op land- en tuinbouwbedrijven. “Met het Agrarisch Keurmerk…


Gedeputeerde: 'Boeren treft geen blaam in luchtwasserkwestie'

31-01-2020 - 0 reacties Agrarisch ondernemers in Overijssel hebben niets verkeerd gedaan in de kwestie van de luchtwassers die daar niet op orde zijn. Dat stelt de Gelderse landbouwgedeputeerde Peter Drenth (CDA) in reactie op vragen van D66.


Zeven varkens afgemaakt bij PIT-actie in Mariahout en Lieshout

30-01-2020 - 0 reacties LIESHOUT/MARIAHOUT - Op een agrarisch bedrijf met twee locaties, de een in Mariahout en de ander in Lieshout, heeft een dierenarts afgelopen dinsdag zeven varkens moeten euthanaseren.


LTO Noord regio West bezig met formuleren agrarisch energieaanbod per gemeente

28-01-2020 - 0 reacties De afdelingen van LTO Noord regio West zijn bezig met het formuleren van een agrarisch energieaanbod per gemeente. Ze willen zo meer sturing geven aan hoe de overgang naar duurzame energieopwekking op het platteland wordt ingevuld.