Agrarisch

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Agrarisch. Agrarisch is een van de 16076 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Agrarisch nieuws

7200 plastic kratten gestolen uit loods in Grootebroek

01-04-2020 - 0 reacties Bij een agrarisch bedrijf in Grootebroek (Noord-Holland) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 7200 plastic kratjes gestolen. Het gaat om zogenoemde klapkisten, aldus de politie. De kratten stonden op twintig pallets en werden weggehaald uit een loods aan de Verlengde Raadhuislaan.


Boerenbedrijf Sint Nyk wil uitbreiden

29-03-2020 - 0 reacties SINT NICOLAASGA - Een agrarisch bedrijf aan de Scharleijen in Sint Nicolaasga wil uitbreiden. Het bedrijf wil in plaats van de huidige ongeveer 400 melk- en kalfkoeien en 270 schapen 1400 vleeskalveren.


Extra subsidie van ruim 104.000 euro voor Gronings weide- en akkervogelproject

24-03-2020 - 0 reacties Gedeputeerde Staten van Groningen verlenen een subsidie van 104.449,28 euro aan het collectief Groningen West voor 'Aanvulling loonkosten verbeteren leefgebied Akker- en Weidevogels Collectief West'. Dat heeft het college op dinsdag 24 maart besloten. Het gaat om een extra subsidie voor de loonkosten van projecten die onder de POP3-regeling vanwege 'niet productieve Investeringen agrarisch natuurbeheer leefgebieden weide- en akkervogels' niet-subsidiabel blijken te zijn.


Miljoenaankoop boerderij als oplossing voor stikstofprobleem GOL

24-03-2020 - 7 reacties DRUNEN - Het zou zomaar de oplossing kunnen zijn voor het stikstofprobleem dat volgens sommigen als een Zwaard van Damocles hangt boven uitvoering van de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL): Het voor 3,5 miljoen euro opkopen van een agrarisch bedrijf aan de Kanaalweg in Drunen.


LTO aan de slag met knelpunten agrarisch personeel

17-03-2020 - 0 reacties Het coronavirus heeft enorme impact op de Nederlandse economie. Voor sommige ondernemers is de beschikbaarheid van voldoende arbeidskrachten een grote zorg. LTO Nederland zet zich door middel van een Taskforce in om problemen weg te nemen.


Agrarisch platform linkt zorgverleners effectief aan toekomst boeren (met beeld en geluid)

07-03-2020 - 0 reacties (afbeelding: platform Boer&Toekomst Vechtdal) OVERIJSSEL – Thuiszorgmedewerkers, maar ook mantelzorgers en leerkrachten die geregeld bij een agrarisch bedrijf over de vloer komen, voelen vaak op hun klompen aan of er bij de zorgvrager of in het gezin wat loos is. Een enkele keer lukt het hen er een vinger achter te krijgen, maar heel […]


Man raakt op agrarisch bedrijf in Baflo bekneld in een machine

26-02-2020 - 0 reacties BAFLO - Op een agrarisch bedrijf aan de Eenrumerweg in Baflo is woensdagmiddag een man bekneld geraakt in een machine.


Weidevogelstand bleef stabiel in reservaatgebieden

25-02-2020 - 1 reacties Met veel boerenlandvogels gaat het al decennia lang slecht in Nederland. Daarom wordt al decennia geïnvesteerd in agrarisch natuurbeheer voor weidevogels in het boerenland. Daarnaast zijn er reservaten waar het beheer speciaal is gericht op het behoud van weidevogels. Deze natuurgebieden zijn vaak in eigendom van terreinbeherende organisaties. Sovon bekeek de trends in aantallen van weidevogels in de laatste 10 jaar in deze gebieden. De stand van de weidvogels is in reservaatgebieden sinds 2009 gemiddeld stabiel gebleven.


Agrarisch Keurmerk Flexwonen geaccrediteerd

03-02-2020 - 0 reacties Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen heeft van de Raad van Accreditatie het goede nieuws ontvangen dat het schema onder accreditatie kan worden toegepast. Het keurmerk waarborgt de kwaliteit en veiligheid van tijdelijke huisvesting voor medewerkers op land- en tuinbouwbedrijven. “Met het Agrarisch Keurmerk…


Gedeputeerde: 'Boeren treft geen blaam in luchtwasserkwestie'

31-01-2020 - 0 reacties Agrarisch ondernemers in Overijssel hebben niets verkeerd gedaan in de kwestie van de luchtwassers die daar niet op orde zijn. Dat stelt de Gelderse landbouwgedeputeerde Peter Drenth (CDA) in reactie op vragen van D66.


Zeven varkens afgemaakt bij PIT-actie in Mariahout en Lieshout

30-01-2020 - 0 reacties LIESHOUT/MARIAHOUT - Op een agrarisch bedrijf met twee locaties, de een in Mariahout en de ander in Lieshout, heeft een dierenarts afgelopen dinsdag zeven varkens moeten euthanaseren.


LTO Noord regio West bezig met formuleren agrarisch energieaanbod per gemeente

28-01-2020 - 0 reacties De afdelingen van LTO Noord regio West zijn bezig met het formuleren van een agrarisch energieaanbod per gemeente. Ze willen zo meer sturing geven aan hoe de overgang naar duurzame energieopwekking op het platteland wordt ingevuld.


Agrarisch erfgoed in nieuw jasje met wedstrijd 'Anders boeren'

23-01-2020 - 0 reacties Het Oversticht zoekt Overijsselaars die een goed plan hebben om het provinciale agrarische erfgoed in te zetten als motor voor nieuwe voedselketens. Ze kunnen met hun plan in de wedstrijd Erfgoed Sterren 'Anders Boeren', die deze week gestart is, ook 10.000 euro winnen om het plan uit te voeren.


Meer Zeeuwse grond in Vlaamse handen

16-01-2020 - 0 reacties TERNEUZEN - Langzaam maar zeker komt steeds meer Zeeuws-Vlaamse landbouwgrond in Belgische handen. Agrarisch makelaar Jan de Dobbelaere uit Oostburg schat dat bij een kwart van alle grondtransacties een Belg de koper is.


Agrarische revolutie begon te Oisterwijk, bij de keuterboeren van Kerkhoven

10-01-2020 - 0 reacties OISTERWIJK - Kerkhoven was ooit een voorbeelddorp voor agrarisch Nederland. De Oisterwijkse buurtschap verzet zich nu tegen nog meer industrie tussen de molen en de oude boerderijen.


Melkveehouder in Heiloo koopt natuurgrond van provincie Noord-Holland

03-01-2020 - 0 reacties Een melkveebedrijf in Heiloo heeft eind vorige maand via een openbare inschrijving 16,5 hectare natuurgrond van provincie Noord-Holland gekocht. De drie blokken met in totaal negen percelen zijn onderdeel van de natuurcompensatie voor de toekomstige nieuwe afrit van de A9. Volgens de melkveehouder sluiten de natuurpercelen goed aan bij zijn overige bedrijfsactiviteiten. Hij was met zijn bedrijf al langer bezig met agrarisch natuurbeheer.


Vakblad na onderzoek: ‘Stikstofstrop voor Brabantse veehouders’

12-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Een derde van de Brabantse veehouders overweegt te stoppen als de nieuwe stikstofplannen van het Brabantse provinciebestuur doorgaan. Dat concludeert agrarisch vakblad Nieuwe Oogst na ondervraging van 322 veehouders in Brabant.


Jonge boeren willen stappen zetten richting kringlooplandbouw

12-12-2019 - 0 reacties 73% van de jonge boeren is met het oog op de toekomst bezig om het bedrijf te verduurzamen. En 78% van hen wil stappen zetten richting kringlooplandbouw. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en omroep KRO-NCRV.


Als het aan de boeren ligt, blijven het schap rond kerst leeg

05-12-2019 - 0 reacties De gemoederen leken wat te bedaren in agrarisch Nederland, maar boze boeren kondigen een nieuw protest aan.


‘Stikstofavond FAJK op niveau’

27-11-2019 - 0 reacties Hannah Geerse uit Zeewolde, de nieuwe voorzitter van het Flevolands Agrarisch Jongeren Contact, trapte dinsdag de informatieavond over stikstof af in Swifterbant, georganiseerd door het FAJK.