Innovatie

Innovatie is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Innovatie en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Innovatie nieuws

Startup Botanic Bites wil honger de wereld uit helpen met plantaardige eiwitten

15-10-2018 - 0 reacties Gevestigde voedingsmiddelenbedrijven volgen startups op de voet, omdat deze belangrijk zijn voor innovatie. Samen met Startlife, onderdeel van Wageningen University and Research, belicht VMT de wereld van de startups in de rubriek Startup Belicht. Deze keer sprak VMT Doreen Westphal, oprichter van Botanic Bites, dat eiwitrijke vleesvervangers produceert.


Nieuw: robotmaaier met vierwielaandrijving

11-10-2018 - 0 reacties Tijdens Silent City 2018 in Hamburg, een internationale conferentie voor duurzaam groenonderhoud en -inrichting van de openbare ruimte, heeft Husqvarna een belangrijke innovatie op gebied van automatisch grasmaaien gepresenteerd: de Automower 535 AWD. Deze robotmaaier voor professioneel gebruik is dankzij de vierwielaandrijving een heuse ‘bergbeklimmer’. Zo vormen gazonhellingen tot 70% geen probleem. De Automower 535 AWD is vanaf het voorjaar van 2019 verkrijgbaar.  Vierwielaandrijving De…


Video: Door onderzoek kan de pluimveesector haar koppositie versterken

01-10-2018 - 0 reacties Door onderzoek en innovatie kan de Nederlandse pluimveesector haar koppositie als gezonde en concurrerende pluimveehouderij versterken en behouden. Dat stelt Avined.


Vissers na het Europese puls-avontuur alweer op zoek naar de volgende innovatie

01-10-2018 - 0 reacties Op 4 oktober overleggen het Europees Parlement, de Raad van Visserijministers en de Europese commissie over de pulsvisserij. Nederlandse vissers hebben weinig vertrouwen in een voor hen gunstig besluit.


Avebe bundelt innovatie in Groningen

28-09-2018 - 0 reacties Avebe opende vrijdag na een bouwtijd van ruim een jaar officieel het nieuwe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen.


Zeeuwse ondernemers richten kennis- en innovatie platform op voor Zeeuwse fruittelers

28-09-2018 - 0 reacties Delphy, Van Iperen en Meeuwse Handelsonderneming hebben het Kennis- en Innovatieplatform voor de Fruitteelt (KIF) in Zeeland opgericht. Er zijn verschillende plannen gemaakt om op diverse percelen in de provincie Zeeland onderzoek te starten die gericht zijn op innovaties in de fruitteelt.


Limburg zet in op vitale veehouderij

21-09-2018 - 0 reacties De uitvoeringsagenda 'Vitale veehouderij voor een gezonde en duurzame leefomgeving' is maandag door Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg gepresenteerd. GS zetten in op innovatie rond produceren, slim reguleren en oplossen van knelpunten.


Meer geld voor innovatie

19-09-2018 - 0 reacties Innovatie is een belangrijke pijler in de begroting van het ministerie van LNV zoals die tijdens Prinsjesdag gepresenteerd werd. In 2019 is 90,8 miljoen gereserveerd voor kennisontwikkeling en agrarische innovatie. Aan de Ontwikkelagenda Groen onderwijs wordt 4,4 mln extra besteed.


Innovaties WoTS haken aan bij Industrie 4.0

17-09-2018 - 0 reacties De Proces Innovatie Prijs is al jaren gekoppeld aan Industrial Processing, een van de vijf beurzen die valt onder de WoTS. Veel van de inzendingen van dit jaar haken aan bij Industrie 4.0. Sensoren, digitale diensten, camera’s en tablets: allemaal gaan ze mee in de trend van digitalisering, connectiviteit en de wens om menselijke fouten uit te sluiten.


Varkens Innovatie Centrum sluit, onderzoek gaat door

10-09-2018 - 0 reacties Het Varkenshouderij Innovatie Centrum in het Brabantse Sterksel sluit officieel haar deuren. Vanaf 31 december dit jaar wordt gestart met het afbouwplan. Na afronding van de laatste onderzoeken eind 2020, worden de laatste varkens verkocht. Voor het varkensonderzoek van Wageningen Livestock Research wordt gewerkt aan nieuwe onderzoekcoalities.


Innovatieve applicatie helpt hartpatiënten

04-09-2018 - 0 reactiesJaarlijks krijgt 1 tot 2% van de Westerse bevolking hartfalen. In 2025 zal dit 3% zijn, omgerekend zo'n 20 miljoen Europeanen.


Hogan daagt Rutte uit: „Put your money where your mouth is"

04-09-2018 - 0 reacties Innovatie is belangrijk voor de Nederlandse landbouw, vertelde premier Rutte bij de opening van het academisch jaar van Wageningen UR. Landbouwcommissaris Phil Hogan stelde daarop dat Nederland dan niet moet beknibbelen op het budget van het GLB.


Droogte en nattigheid meest besproken thema's op Uiendag Colijnsplaat

31-08-2018 - 0 reacties Op het terrein van proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat organiseerden het Uien en Innovatie Kennis Centrum (UIKC) en Delphy afgelopen donderdag de Uiendag 2018. De praktijkdag trok meer bezoekers dan ooit.


Nieuwe mini-melkfabriek van Lely heet Orbiter

29-08-2018 - 0 reacties Met de gele revolutie, de Lely Orbiter, waagt robotpionier Lely zich op een geheel nieuw terrein. Na de introductie van voersystemen en melkrobots onthulde het bedrijf op woensdag 29 augustus een kleine melkfabriek voor op het boerenerf. Met de innovatie wordt het mogelijk om klanten van koe-specifieke melk te voorzien.


Dobbelhoeve is eerste melker met eigen fabriek

29-08-2018 - 0 reacties Met de gele revolutie, de Lely Orbiter, waagt robotpionier Lely zich op een geheel nieuw terrein. Na de introductie van voersystemen en melkrobots onthulde het bedrijf op woensdag 29 augustus een kleine melkfabriek voor op het boerenerf. Met de innovatie wordt het mogelijk om klanten van koe-specifieke melk te voorzien.


Open dag nieuwe innovatie in uien

29-08-2018 - 0 reacties Op het biologische akkerbouwbedrijf Custers ziet u op 31 augustus de nieuwste innovatie op het gebied van condensdrogen van ENGIE Refrigeration. De biologische uien drogen tweemaal zo snel, duurzaam, met behoud van kwaliteit n een forse verlaging van energiekosten.


Samenwerking Nederland en Brazilië op gebied innovatie

22-08-2018 - 0 reacties Nederland en Brazilië gaan in 2019 een gezamenlijk innovatieprogramma ontwikkelen. Beide landen willen meer onderzoek en ontwikkeling verrichten op thema’s als high tech systemen en materialen, ruimtevaart, medische technologieën en het voorkomen van natuurrampen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en de Braziliaanse


Werkconferentie Topsector Energie 2018

21-08-2018 - 0 reacties Het Klimaatakkoord geeft een nieuwe impuls aan de energietransitie. Benieuwd naar de nieuwe kansen en uitdagingen die dat biedt voor de Topsector Energie? Kom dan op 4 oktober 2018 naar de Werkconferentie 2018 in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam.Thema van deze editie is: 'De regio als dynamisch speelveld voor de energietransitie 3.0?' Tijdens de Werkconferentie kijken we naar de kansen en uitdagingen voor gezamenlijke ontwikkeling en missiegedreven innovatie die voortvloeien uit het Klimaatakkoord. Ook draagt u bij aan de concrete uitwerking daarvan.


Subsidiebudget voor Innovatie in Zeeland ruim overvraagd

09-08-2018 - 0 reacties 232 Zeeuwse boeren hebben een aanvraag gedaan voor subsidie voor modernere machines en installaties om innovatie en duurzaamheid te bevorderen.


Schouten: Extra geld voor strijd tegen voedselverspilling

08-08-2018 - 0 reacties De ambitie van diverse bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen om uiterlijk in 2030 de hoeveelheid voedsel die door huishoudens, bedrijven en in de horeca wordt weggegooid te halveren wordt door het kabinet gesteund. Nederland behoort met die doelstelling in de strijd tegen de voedselverspilling tot de koplopers op wereldwijd niveau. In de nationale agenda tegen voedselverspilling is dat de centrale boodschap. Minister Schouten stuurde deze dinsdag 20 maart aan de Tweede Kamer. De minister kondigde daarbij aan dat de komende vier jaar in totaal 7 miljoen euro door het kabinet wordt vrijgemaakt om de gestelde ambities waar te maken. Dit geld wordt genvesteerd in innovatie, onderzoek, monitoring en voorlichting.