Innovatie

Al het Innovatie nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Innovatie nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Innovatie nieuws

Dien uw wensen en projectideeën voor kennis en innovatie in.

07-12-2018 - 0 reacties Brancheorganisatie Akkerbouw roept akkerbouwers (individueel of in een samenwerkingsverband), haar leden, kennisinstellingen en andere relaties op tot het indienen van wensen en projectideen op het gebied van kennis en innovatie. De wensen en ideen moeten tot doel hebben de positie van de akkerbouwers en de gehele akkerbouwsector te versterken.


Veel interesse voor kas en sierteelt van de toekomst tijdens Greenport Aalsmeer Event

07-12-2018 - 0 reacties Donderdag 6 december vond het vierde Greenport Aalsmeer Event plaats. Dit keer geheel in het teken van kennis en innovatie. De greenport boog zich samen met ondernemers over hoe de kas en de sierteeltketen er in 2022 uit zouden kunnen zien.


BO Akkerbouw inventariseert wensen en projectideeën

06-12-2018 - 0 reacties Dien voor 6 januari 2019 wensen en projectideeën op het gebied van kennis en innovatie, die tot doel hebben de positie van de akkerbouwers en de gehele akkerbouwsector te versterken in. Deze oproep doet de Brancheorganisatie Akkerbouw (BO).


Artificial Intelligence en servitization bieden legio mogelijkheden voor tuinbouwtechnologie

05-12-2018 - 0 reacties Innovatie is nodig als de tuinbouw zijn leidende positie in de wereld wil behouden!, benadrukte keynote speaker Prof. Jan van den Ende tijdens het Future Trends & Innovations Event, the next step in Horticulture Technology. Van den Ende inspireerde de ruim 150 genodigden door de diverse kansen voor de tuinbouwtechnologie te schetsen: industrie 4.0, servitization, duurzaam innoveren en disruptieve innovatie.


Horizon 2020: ruim 3 miljard voor onderzoek en innovatie voor Nederland

04-12-2018 - 0 reacties



Nederland heeft tot nu toe ruim € 3 miljard ontvangen van de € 39,7 miljard die de Europese Commissie in het kader van Horizon 2020 heeft toegekend.


Drukke bedrijvigheid bij Vervaet en nieuwe innovatie van de Hydro Trike 2019

02-12-2018 - 0 reacties Afgelopen maanden is er volop drukte op het bedrijventerrein van Vervaet. Zowel in de gebouwen als buiten de gebouwen wordt er hard gewerkt. In de ‘fabriek’ zijn monteurs bezig met het produceren van tientallen nieuwe Hydro Trikes. Tevens wordt er een ruim aantal gebruikte Hydro Trikes onder handen genomen in de ‘Rebuild’ afdeling om de machines een nieuw leven tegemoet te laten gaan. Elk jaar is een uitdaging maar dit jaar in het bijzonder. Door de droogte werd het mestseizoen verlengd en kwamen de mest verwerkende machines later binnen als normaal. Ook buiten, op het terrein van Vervaet…


Deere in de prijzen SIMA 2019

30-11-2018 - 0 reacties John Deere wint op de SIMA een Zilveren Innovatie Award voor een nieuwe Connected Support toepassing, het Machine Dashboard.    John Deere Connected Support gebruikt, als de klant daar toestemming voor geeft, de data die het van diens machines met JDLink via telemetrie binnenkrijgt. Het kan daarmee regulier onderhoud beter plannen. Omdat John Deere van heel veel machines die data krijgt, kan het met het Expert Alert systeem bij afwijkende data aan de klant ook voorspellingen doen over mogelijk optredende storingen. Een plotselinge temperatuurstijging ergens in de machine kan ook bij…


De Nieuwe Boerenfamilie wil innovatie versnellen

29-11-2018 - 0 reacties Een groep organisaties is op initiatief van Food Hub van start gegaan met De Nieuwe Boerenfamilie. “Het grootste deel van de Nederlandse landbouwsector bestaat uit middelgrote boerenbedrijven. Deze boeren hebben anderen nodig om mee te bouwen aan haalbare, logische en duurzame vernieuwing in het boerenbedrijf.”


Michelin lanceert ZEN@TERRA

21-11-2018 - 2 reacties De totaaloplossing in twee klikken om de bodem te beschermen, de productiviteit op het veld en de prestaties op de weg te verhogen. Van een pure bandenfabrikant tot een leverancier die totaaloplossingen biedt, presenteert Michelin Zen@Terra, een totaaloplossing om de uitdagingen van landbouwers aan te gaan.Deze innovatie is in samenwerking met landbouwers en ingenieurs ontwikkeld om ervoor te zorgen dat landbouwers een eenvoudig systeem hebben om ervoor te zorgen dat ze de banden van hun tractoren altijd van de juiste druk voorzien. Een systeem regelt de bandenspanning snel en automatisch…


Grillworst met groente moet flexitariër aanspreken

21-11-2018 - 0 reacties Stegeman introduceerde onlangs Stegeman Vollof, een serie vleeswaren met 30% groente en tot 65% minder vet. Het bedrijf wil met deze innovatie de categorie vleeswaren nieuw leven inblazen en aanhaken bij de populariteit van groente. “Door het umami-effect van de groente, was meer zout toevoegen niet nodig”, vertelt Frank Veltkamp, productmanager bij Stegeman tegen vmt.nl.


Volgeboekt Future Trends & Innovations event lijkt vraag naar innovatie binnen Greenhouse Technology sector te bevestigen

20-11-2018 - 0 reacties Meer dan 100 deelnemers afkomstig uit de tuinbouw branche, hebben zich ingeschreven voor het ‘Future Trends & Innovations, the Next Step in Horticulture Technology’ event op 4 december aanstaande. Vanwege deze grote belangstelling is het event in het World Horti Center inmiddels volgeboekt en komen belangstellende op een wachtlijst te staan.


Lely door met succesvolle Orbiter, maar hoe?

19-11-2018 - 0 reacties Lely introduceerde in augustus de Orbiter. Een innovatie om melk direct te verwerken op het melkveebedrijf. Volgens Gijs Scholman, vicepresident Sales bij Lely, is de interesse enorm en wordt het concept de komende jaren in diverse landen getest. De vraag is wel in hoeverre Lely betrokken blijft bij het op de markt brengen van melk.


Eurotier: Urine en mest scheiden met beweegbare vloer

17-11-2018 - 0 reacties Big Dutchman laat op EuroTier een nieuwe innovatie zien, waarbij direct door de vloer urine van de vaste mest gescheiden wordt. Het systeem bestaat uit een soort lopende band met plastic lamellen.


Royal Reesink verbreedt horizon naar Zuid-Afrika

14-11-2018 - 0 reacties Royal Reesink B.V. heeft de aandelen van Smith Mining Equipment Proprietary Limited uit Zuid-Afrika overgenomen. Hiermee zet de Nederlandse multinational de eerste stappen in Afrika. De ontwikkeling past bij het plan van Royal Reesink om verder uit te groeien tot leverancier van equipment in de breedste zin van het woord, in markten die onderling verband met elkaar hebben. Innovatie, duurzaamheid en respect voor mens en milieu staan steeds centraal. Royal Reesink is internationaal een van de grootste distributeurs van hoogwaardige machines en componenten voor landbouw, landschapsonderhoud,…


Uitspraak PAS vertraagt innovatie

13-11-2018 - 0 reacties De uitspraak van het Europees Hof van Justitie over het Programma Aanpak Stikstof zorgt voor stilstand in de vooruitgang. 'Goede ideeën blijven liggen en agrarische ondernemers in Brabant kunnen geen kant op.'


MAXIMA 3 Nieuwe serie: Pneumatische precisiezaaimachines

12-11-2018 - 0 reacties KUHN brengt weer een innovatie op de markt, de MAXIMA 3 pneumatische precisiezaaimachines. Met deze precisiezaaimachines voldoet KUHN volledig aan de eisen van de modernste landbouwbedrijven. De MAXIMA 3-serie is verkrijgbaar in 6 tot 12 rijen en geschikt voor het zaaien van Maïs, Soya, Bieten en andere gewassen in rijen met een rij-afstand tussen 37,5 en 80 cm. De nieuwe MAXIMA 3 bevat in totaal 12 modellen die leverbaar zijn met een telescopisch frame, getrokken frame, opklapbaar frame of telescopisch frame met verstelbare rijafstand.De nieuwe MAXIMA 3-zaaimachines maken…


10 jaar impact met Eurostars

09-11-2018 - 0 reacties



De Europese innovatieregeling Eurostars bestaat 10 jaar. Dat werd op 4 oktober tijdens de Innovatie Expo gevierd.


Video: Innovatieve balansvloer in vrijloopkraamhok

09-11-2018 - 0 reacties Met het vrijloopkraamhok WellFarrowing, speelt Nooyen Pig Flooring in op eisen die in de toekomst aan de huisvesting van kraamzeugen worden gesteld. De innovatie zorgt automatisch voor een hoogteverschil tussen biggen en de zeug, zodra de zeug gaat staan.


Sial 2018: ‘Innoveren en nog eens innoveren’

05-11-2018 - 0 reacties Sial Paris 2018 (21-25 oktober) draaide grotendeels om innovatie. Onderzoek, trends, vernieuwen, aandacht voor originele ideeën. Directeur Nicolas Trentesaux kijkt tevreden terug op de beurs.


Ocean Spray lanceert wereldwijde innovatie op Sial: de knapperige cranberry

02-11-2018 - 0 reacties In veel ontbijtproducten en koeken verwerken fabrikanten tegenwoordig cranberry’s, de als gezond bekendstaande ietwat zure bes uit Noord-Amerika. Deze gevriesdroogde besjes blijven nog wel eens tussen de tanden plakken en soms zijn ze best hard. Eén van de grootste cranberryleveranciers Ocean Spray heeft hier iets op gevonden. Op Sial presenteerde het bedrijf de knapperige cranberry.