As

Volg al het nieuws over As, een van de 15450 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse As nieuwsbrief.

As nieuws

Legergroene AS 940 Sherpa van AS-motor

18-07-2019 - 0 reacties


Kristof Sarrazyn Technical Sales Manager Biochem Benelux

12-07-2019 - 0 reacties Biochem has appointed Kristof Sarrazyn as the Technical Sales Manager for the Benelux region. The company has already built a strong presence in over sixty countries in all corners of the globe. With Kristof Sarrazyn taking charge of Benelux, Biochem looks all set to enhance


Nieuwe Krone trailers en dolly’s voor Van Spreuwel Transport

10-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Logistiek dienstverlener Van Spreuwel Transport uit Eindhoven heeft onlangs vier nieuwe Krone trailers aangeschaft en drie nieuwe dolly’s. De trailers worden gevarieerd ingezet, de dolly’s voor LZV-werk. Het gaat bij de trailers om twee Profi Liner schuifzeiltrailers, een Dry Liner boxtrailer en een Profi Liner Citytrailer met gestuurde as. Van Spreuwel voert hoofdzakelijk binnenlands werk uit met een gevarieerd wagenpark dat uit tachtig motorvoertuigen bestaat en nog eens 35 aanhangers en trailers. Motorwagen-aanhangwagens worden vaak ingezet, maar Van Spreuwel ziet kans om met de inzet van een aantal LZV een efficiencyslag te realiseren waar zowel zijn klanten als het bedrijf


Cees Veerman: 'Bodemdaling is urgent, niet acuut'

10-07-2019 - 0 reacties Oud-landbouwminister Cees Veerman heeft dinsdag het rapport over bodemdaling in de Noord-Hollandse veenweiden overhandigd aan verantwoordelijk gedeputeerde Esther Rommel. Daarin wordt het vraagstuk bodemdaling getypeerd as ' wel urgent, niet acuut.'


Fordson Major - Keerring Aftakas Asje Fordson Major

05-07-2019 - 2 reacties Hallo

Mijn fordson major heeft en lekkage bij de pto inschakel as onder in het midden van de trekker
Graag zou ik die lekkage willen verhelpen... maar ik weet niet welke keerringen ik daar voor nodig ben en als ze wel te krijgen zijn.


Koeien gered tijdens grote brand in boerenschuur Vrouwenpolder

30-06-2019 - 0 reacties VROUWENPOLDER - Een grote brand heeft de afgelopen nacht een boerenschuur aan de Rijkebuurtweg in Vrouwenpolder in de as gelegd. De koeien die in de schuur stonden konden worden gered. De eigenaar en enkele familieleden die rook hadden ingeademd moesten door ambulancepersoneel worden gecontroleerd.


GrainGrain en SWAP (Silk Worm As Protein) winnen de Rethink protein challenge

28-06-2019 - 0 reacties 20 Studententeams stonden donderdag 27 juni in het Orion voor de finale van de Rethink Protein Challenge. De twee winnende ideeën waren 'hondenvoer gemaakt van zijderupspoppen' en 'energierepen uit bierbrouwerijresten'. Deze teams gingen naar huis met een cheque ter waarde van 5000 euro en ontvangen ondersteuning bij het verder uitwerken van hun idee.


Vloeibare kunstmest verdelen op grasland

27-06-2019 - 5 reacties De Fendt 516, 165 pk, is voorzien van een PBS-bumper met ingebouwde hydraulisch aangedreven compressor voor het bandendrukwisselsysteem. De Duport Liquiliser spaakwielbemester levert interessant werk, heeft een tankinhoud van 6000 liter, een totale werkbreedte van 13,50 meter door de 54 geveerde spaakwielen met onderlinge afstand van 25 cm, bemesting per rij om de 16 cm, welke tevens voor beluchting zorgen. De werkbreedte is in zeven secties deelbaar voor een optimale aansluiting, dosering van 250 tot 1500 ltr/ ha regelbaar, en een uitschuifbare as zodat er een minimale insporing ontstaat.


Vegans vernietigen biodiversiteit het meest

22-06-2019 - 2 reacties Wederom nav "the role of ruminants in sustainable diets"

EAT lancet publicatie maakt duidelijk (pagina 473, figuur 6) dat een veganistich dieet het grootste verlies aan biodiversiteit oplevert en vegetariers het een na meeste verlies. Weg beestjes..... gelukkig waren jullie niet knuffelbaar. Lang leve het business as usual (BAU) huidige dieet met vlees en melkproducten.


Dutch King opens the world’s largest insect farm

18-06-2019 - 0 reacties His Majesty King Willem-Alexander officially opened the world’s largest insect farm at Protix in Bergen op Zoom, the Netherlands. Protix produces insects for sustainable proteins by using plant waste from the environment as feed for insects. The proteins and other nutrients of insects are very


De champignons groeien weer, aan de Beeksedijk in Gemert

25-05-2019 - 0 reacties GEMERT - Een grote brand legde een jaar geleden de productiehal van Champignonkwekerij Gemert volledig in de as. Het bedrijf van de familie Van den Boomen draait nu weer op volle toeren. ,,Je wereld staat behoorlijk op z'n kop.”


Opnieuw grote brand in Vorden, boerderij en stal in de as gelegd

24-05-2019 - 0 reacties VORDEN - Opnieuw een grote brand in Vorden: in de nacht van donderdag op vrijdag brandde een boerderij aan de Wierssebroekweg in het buitengebied van Vorden af. De boerderij en aangebouwde stal bedekt met een rieten dak werden volledig in de as gelegd.


Epruma publishes new best-practice for vaccines

13-05-2019 - 0 reacties Brussels (Belgium)  ̶  The European Platform for the Responsible Use of Medicines in Animals (Epruma) launched a new on the best-practice framework for the use of vaccines in animals. Veterinary vaccination plays a key role in protecting animal and public health, as an integral part


Fendt 1050 en Horsch Tiger 8 AS van Mencke Landbouw B.V.

13-04-2019 - 0 reacties Big time cultiveren met Fendt 1050


Round-table discussion on improving working conditions in international food supply chains serves as catalyst to increase knowledge sharing

26-03-2019 - 0 reacties Wageningen Economic Research heeft donderdag 21 februari met partijen uit de publieke en internationale private sector een Round Table gehouden over het verbeteren van arbeidsomstandigheden in internationale voedselketens. Willem Ruster, Sustainability management in Agri & Food, Birgit de Vos, senior onderzoeker human rights due diligence, en Christine Plaisier, onderzoeker Inclusive Value Chains reflecteren op de bijeenkomst.


VIV Asia 2019: largest exhibition ever

18-03-2019 - 0 reacties VIV Asia, the international trade show from Feed to Food for Asia, kicked of on March 13th and closed its doors on Friday 15th. The organisation looks back with pride as the 33th edition of VIV Asia gather more professionals than any of the previous editions.


International 1455 - Hoe as in versnellingsbak demonteren

11-03-2019 - 2 reacties Geachte leden,

Ik ben bezig met het leeghalen van een versnellingsbak van een International 1455XL. Nu wil ik de bovenste as (versnelling 5/6) demonteren.

Nu de vraag hoe deze as te demonteren is. Naar mijn idee moet de as er naar achter uit, maar dit kan alleen doormiddel van het asje van het differentieelslot te demonteren. Alleen dit asje kan er niet uit. Hiervoor moet ik de complete achteras demonteren aan één kant.

Zijn er kenners hier die precies weten hoe deze as te demonteren is?. Kan dit makkelijker of moet ik daadwerkelijk de achteras eraf halen?

bij voorbaat dank.


Een beauty van een Veenhuis

07-03-2019 - 2 reacties Al weer enkele jaren oud, maar deze Premium Veenhuis van 22 m3 is een lust voor het oog, zeker in de mooie omgeving van Helvoirt. Uitgevoerd met hydraulisch geveerde trekhaak, topdrukcilinder, 8” zuigarm, 900/65R32 banden, aslift op de voorste as, die tevens 50 cm. naar beide zijden uitschuifbaar is, SGT bandendrukwissel systeem, Eijkelkamp bemonstering en AGR-gps systeem, Vogelsang verdringerpomp met 8 ” aansluiting, voorsnijfilter en stenenvanger. Te gebruiken met de Terraject 200 bouwlandbemester van 6,50 m. of zoals bijgaand met de Euroject 3000 zodenbemester van 7,60 m. De trekker is een…


Gaffert gaat opnieuw voor Scania met ultrakorte S520 8x2

26-02-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Recent nam hijsspecialist Gaffert uit Veghel een bijzondere Scania S520 8×2/*6 in gebruik. De auto is ultrakort gebouwd met een triple as opstelling en kan zo met drie sturende assen optimaal manoeuvreren in krappe ruimtes als fabriekshallen. Het unieke is verder, dat dit het eerste voertuig in deze configuratie is dat bij Scania helemaal af-fabriek van de band is geleverd. “Wij wilden een zware trekker met een 85 ton/meter kraan erop die én een uitstekende gewichtsverdeling zou hebben én ultrakort zou kunnen draaien,” vertelt directeur Theo Gaffert. “Scania was het enige merk die de auto in de door ons gewenste


Slachtafvalverwerker Noblesse in Wijster grotendeels verwoest na brand

10-02-2019 - 0 reacties In een loods van slachtafvalverwerker Noblesse aan de Ambachtsweg in Wijster heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed. Het vuur heeft een groot deel van het bedrijf in de as gelegd.