As

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over As. As is een van de 17358 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

As nieuws

Miedema Landbouwwagen - Gezocht: 8 gaats as

19-05-2021 - 0 reacties Dag,

Ik zoek 2 8 gaats landbouwassen voor mijn opraapwagentje, ik heb er bredere banden voor gekocht. Ik kan de banden wel omzetten maar de velgen die ik erbij heb vind ik wel mooi. Alleen zijn ze 8 gaats en heb ik een 6 gaats asstomp. Heeft iemand toevallig nog 2 8 gaats assen liggen met een dikte van 60 mm en breder dan 1450 mm?


Predatiefrustratie onder weidevogelliefhebbers: 'Foksen geane as stofsûgers oer it lân'

20-04-2021 - 8 reacties ROTSTERGAAST - De predatiestress loopt al vroeg in het seizoen op onder weidevogelliefhebbers. De vos kan onbedreigd zijn gang gaan, de steenmarter heeft de hele provincie gekoloniseerd en bunzingen zijn aan de wandel.


‘Arbeidsmigranten leveren belangrijke bijdrage aan nationaal inkomen’

05-03-2021 - 0 reacties In het recent verschenen rapport Grenzeloze Verzorgingsstaat, dat as we speak in alle media besproken wordt, wordt gesteld dat immigratie de Nederlands samenleving 17 miljard euro per jaar kost. Over de afgelopen 25 was dit 400 miljard, een 600 miljard extra wordt geprognosticeerd voor de komende twintig…


Eder 805 - Gezocht onderdelen voor eder 805

19-02-2021 - 6 reacties Hallo.

Weet iemand waar je nog onderdelen kan krijgen voor deze kraan?
Ben onder andere opzoek naar een achteras met een heel differentieel.
Stuur kogels.
Manchetten van diverse cilinders al ik denk ik dat ik daar wel makkelijk aan kom nog.


Brand legt grote kas in Argentijnse teler volledig in de as

30-11-2020 - 0 reacties Een brand heeft een glastuinbouwbedrijf in de Argentijnse provincie Neuquén volledig verwoest. Volgens de eigenaar Ignacio Iranzi waren de brandweerlieden snel ter plaatse en ook al slaagden ze erin de brand relatief snel te blussen, de verwoesting was groot: "Er blijft niets over." Niemand raakte…


Het berekenen van de CO2-uitstoot in het transport

23-09-2020 - 0 reacties Vanaf 1 september 2020 is de Software as a Service (SaaS)-oplossing BigMile commercieel leverbaar aan Europese gebruikers. BigMile maakt het simpel om regelmatig gestandaardiseerde “carbon footprinting” berekeningen en analyses te doen in zowel eenvoudige als complexe internationale logistieke ketens. Op…


Roadless Super Major - Wat is de waarde van deze as? trekker loopt niet

17-09-2020 - 2 reacties Hallo,

ik kan een super major kopen met een selene vooras. wat is het verschil met selene en manuel roadless? deze trekker loopt niet maar wat is de waarde alleen al om de as. lopend weg gezet


Al 48 jaar in de aardbeien maar Gerrit kan nog wat leren van zijn zoon

17-09-2020 - 0 reacties In 1972 begon Gerrit Bronsink met zijn eerste aardbeienplanten. Als jonge ondernemer (hij was 12 jaar oud) kon hij zijn eerste aardbeien verkopen aan de lokale groenteboer. De storm van 1993 maakte bijna een einde aan de aardbeientuin. "We zaten in zak en as en overwogen een bordje 'te koop' in de tuin…


Mc-Cormick D 439 - As differentieelslot draait mee

15-08-2020 - 3 reacties Sinds kort heb ik gemerkt dat de as, welke doorheen het linkse remhuis gaat en de koppeling van het differentieelslot bedient, meedraait als de tractor rijdt. Is dit normaal?


Overlevende kippen opgevangen bij collega na brand in Beltrumse schuur; oorzaak vuur blijft mysterie

11-08-2020 - 0 reacties BELTRUM - Het blijft onduidelijk hoe de brand is ontstaan die zaterdagmiddag een kippenschuur in Beltrum in de as legde. ,,We hebben maandag de hele dag onderzoek gedaan maar geen exacte oorzaak kunnen vinden”, zegt brandweerwoordvoerder Mark Bosma.


Brand legt schuur bij varkensbedrijf in Reusel in de as

14-06-2020 - 0 reacties REUSEL - Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote schuur van een varkensbedrijf in Reusel verwoest. De varkensstal en het woonhuis bij het bedrijf aan de Schepersweijer kon de brandweer redden.


Boer Vindt Vrouw: volgens Steffi en Roel een heel mooie laatste aflevering

11-05-2020 - 0 reacties Het seizoen van Boer Zoekt Vrouw zit erop. De tien boeren, ook de vijf die buiten het tv-programma om met de liefde aan slag gingen, kwamen zondagavond nog een keer voorbij. In een terugblik zagen we hoe het een paar maanden geleden allemaal begon en wat er van de liefdesavonturen van de boeren terecht is gekomen. Voor de laatste keer keken Steffi en Roel mee voor Omroep Brabant: “Het was een heel mooie laatste uitzending.”
De eindscore: twee smoorverliefde boeren Jan en Bastiaan, of eigenlijk vier als we de boeren John en Willem ook meetellen. Boer Geert-Jan belde stiekem met de vrouw die hij naar huis had gestuurd en staat met lege handen staat. Boer Geert dumpte Angela maar heeft wel een nieuwe verkering. Drie boeren en één boerin gaan verder op zoek naar de liefde.
Boer Bastiaan en Milou: dolgelukkig vertelden ze aan Yvon hoe het sinds de citytrip was gegaan. Maar eigenlijk waren woorden overbodig, alleen al hoe de twee elkaar aankeken, sprak boekdelen. Bastiaan bekende dat hij eigenlijk al vanaf dag één hoteldebotel was van Milou en dat dit gevoel niet meer weg is gegaan.
De afstand tussen Zeeland en Frankfurt leek nog even een spelbreker te worden, maar niets daarvan, de twee zijn té verliefd. Milou: “Als ik moet kiezen tussen Frankfurt en Bastiaan, is het Bastiaan. Hij is zo lief, veel liever dan ik dacht.”
Door de cliffhanger van vorige week, kon het nog alle kanten op met boer Jan en Nienke. Want Nienke wist het even niet en boer Jan zat in zak en as. Daar was tijdens de uitzending niets meer van te merken. Stralend zaten ze hand in hand op de bank, knetterverliefd. Nienke: “Op de citytrip zaten we niet op hetzelfde gevoelsniveau, maar daarna ging het helemaal goed en vanzelf. Het lijkt wel voorbestemd.”
En Jan? Die kon zijn ogen niet afhouden van zijn nieuwe liefde. Ieder weekend is ze op de boerderij en klust ze mee. Het is een kwestie van tijd voordat de twee tortelduifjes gaan samenwonen. Steffi en Roel: “Jan en Nienke zijn voor ons echt de kers op de taart van dit seizoen. Een prachtig stel om naar te kijken. Ze maken veel goed zo op het eind.”
Boer Ronald en Evelien: deze boer kennen we niet van het tv-programma omdat hij te weinig brieven had om mee te mogen doen. Maar hij heeft inmiddels vette verkering met briefschrijfster Evelien en ze zijn erg gelukkig.
Boer Willem en Rineke: Willem kreeg (maar) zes brieven en levert het bewijs dat het er echt geen honderden hoeven te zijn zoals bij boerin Annemiek. Als de juiste er maar bij zit. Ondanks wat beginnende twijfels van Rineke is de kogel nu door de kerk: ze hebben verkering. “Mooi om te zien dat zowel Ronald als Willem, die we via de webserie hebben kunnen volgen, het geluk hebben gevonden!”, vertellen Steffi en Roel tevreden.
De citytrip van boer Geert-Jan en Karine vorige week verliep niet bepaald vlekkeloos. Maar nu is wel beter te begrijpen wat eraan scheelde. Want wat blijkt: terwijl de boer voor Karine had gekozen en met haar op vakantie ging, had hij achter haar rug om nog contact met Jacqueline, de vrouw die hij naar huis had gestuurd. Karine kon haar oren niet geloven toen ze daar achter kwam en was er ‘heel boos en in shock’ over. “Toen heb ik de stekker eruit getrokken.”
De boer heeft spijt en gaf toe dat het ‘niet heel slim’ was wat hij had gedaan. Maar die spijt komt te laat. Want Karine wil hem niet meer. En nadat hij lekker had gekookt voor Jacqueline hoopte hij misschien dat het met haar nog wat zou kunnen worden. Maar helaas voor de boer is het op niets uitgelopen. Boer Geert-Jan staat met lege handen.
Als het er niet is, dan is het er niet, hè.
Of hij toch niet een beetje bot was geweest tegen Angela tijdens de citytrip, vroeg Yvon aan de Brabantse boer Geert. “Neu, neu”, reageerde Geert, “ik voelde gewoon niks, het gevoel was weg. En ja, als het er niet is, dan is het er niet hè.”
Maar de manier waarop hij haar voor de voeten gooide dat het niets zou worden, heeft Angela wel degelijk geraakt. “Het was confronterend en hard, zo van bam! Hij heeft er geen moeite voor gedaan, maar ik voelde het natuurlijk wel aankomen”, vertelde ze berustend.
Geen Angela dus voor boer Geert, maar wel Wendy. Wendy die hij direct na de citytrip met Angela leerde kennen. En ook al was het even uit, het is nu weer aan.
Hoe leuk Annemiek de Brabantse Bram uit de aflevering van vorige week zondag ook vond, het is niets geworden. Tijdens een emotioneel gesprek met Yvon vertelde ze dat het programma haar veel zelfinzicht heeft gegeven. De Drentse boerin houdt het daten voorlopig dan ook voor gezien, tenzij er een workaholic is die bij haar op de boerderij wil komen wonen. Die mag zich melden.
Voorlopig heeft ze genoeg aan haar koeien en is ze ‘helemaal gelukkig’ als ze die na maanden op stal weer lekker de wei in ziet rennen.
Net zoals Annemiek, gaan ook de boeren John, Johan en Frans (van de webserie) verder op zoek naar de liefde. Steffi en Roel wensen hun collega’s veel geluk: “We hopen dat het goedkomt met iedereen."
Dit was ‘m wat betreft Boer Zoekt Vrouw seizoen 2020. Steffi en Roel: houdoe en bedankt!


Boerderij met rieten dak in Lemele in de as gelegd bij uitslaande brand

20-04-2020 - 0 reacties Een boerderij met een rieten dak in Lemele is de afgelopen nacht verwoest door een felle uitslaande brand. De brand brak kort na middernacht uit in de woonboerderij aan de Lemelerweg. Toen de brandweer op de plek van de brand aankwam, sloegen de vlammen al uit de boerderij en was er geen redden meer aan.


Veel rookontwikkeling bij brand in weiland in Oss

29-03-2020 - 0 reacties OSS - Een brand heeft zondagmiddag rond 16.30 uur waarschijnlijk een caravan in de as gelegd in een weiland aan de Mugheuvelstraat in Oss.


Onderzoeken brand kippenschuur Kiel-Windeweer klaar, wachten op reclasseringsrapport

24-01-2020 - 0 reacties Alle onderzoeken rondom de brand die op 7 juli 2019 twee kippenschuren in Kiel-Windeweer in de as legde, zijn afgerond. Alleen een reclasseringsrapport ontbreekt.


Massale vissterfte in Australië nadat as van bosbranden in rivier stroomt

18-01-2020 - 0 reacties Naar schatting honderdduizenden vissen zijn gestorven in het door bosbranden zwaar geteisterde New South Wales nadat as en slib door de hevige regenval van de afgelopen dagen in de rivier Macleay zijn gestroomd. De impact van de massale vissensterfte is nog decennia lang merkbaar zijn, schrijft de Britse krant The Guardian.


Niemeyer Hark - Ophanging defect as reparatie ?

04-11-2019 - 6 reacties Heb een Niemeyer/Ziegler hark 470 van bouwjaar 2005
Helaas is de as waar op de hark draait om op transport te zetten, doormidden geknapt .
Hoe krijg ik deze los uit het frame om een nieuwe as er in te lassen?


Ploegsnede voorbewerken met Kongskilde Front Terra C

21-10-2019 - 0 reacties Kongskilde Front Terra C,voorbewerken van ploegsneden. Deze machine is uitgerust met 2 rijen golvende schijven van 55 cm doorsnede. De schijven zijn zodanig gevormd dat de “golf” niet loodrecht op de as staat. Dit resulteert in twee mogelijkheden van gebruik: een snijdende/verkruimelende werking of aandrukkende werking. Door de complete sectie van schijven eenvoudig in zijn geheel om te draaien is een keuze te maken in een van de werkingsmogelijkheden. De schijven staan in 2 rijen geplaatst en lopen in elkaar over, dit heeft als voordeel dat de machine zelfreinigend is.     Als…


Vlaardings truckerscafé The Pittstop uit de as herrezen

18-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

"Het hoeft niet lekker te zijn als het maar veel is", roept een trucker lachend tegen de serveerster in eetcafé The Pittstop 2.0 in Vlaardingen. Het populaire truckerscafé is weer open na de brand eind mei en de sfeer zit er weer in.


Woedende reizigers sleuren klimaatactivisten van hun trein in Londen

17-10-2019 - 0 reacties Woedende reizigers hebben vanmorgen in het oosten van Londen enkele demonstranten van de beweging Extinction Rebellion van het dak van een metrotrein gesleurd. De twee waren erop gaan staan met een spandoek: ‘Business as usual = Death’ (Gewoon doorgaan = Dood).