Hooi

Hooi is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Hooi en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Hooi nieuws

Informatie over Gallignani 149

26-05-2020 - 13 reacties Ik heb zopas een Gallignani 149 aangekocht. Ik vroeg mij af of hier mensen zijn die ervaring hebben met deze pers of enkele andere types die rond dezelfde periode zijn geproduceerd? Zelf weet ik ook niet van wanneer tot wanneer deze pers in productie was. Alle informatie is welkom!


Hoe het boerenleven in Nederland veranderde

18-05-2020 - 0 reacties GORREDIJK - De geur van hooi is het nieuwste boek van Tialda Hoogeveen. Aan de hand van het volle leven van Siebe Peenstra (1923-2019) schetst zij de geschiedenis van de Nederlandse landbouw.


Boeren 'blokkeren' Lochemse supermarkten (met balen hooi)

18-12-2019 - 0 reacties LOCHEM - Boeren hebben er in Lochem voor gezorgd dat niemand de supermarkten in of uit kon. Ze hebben namelijk zware balen hooi voor de deur gelegd.


John Deere lanceert nieuwe kleine vierkante balenpersen

23-09-2019 - 0 reacties John Deere heeft een nieuw samenwerkingsovereenkomst getekend met de Italiaanse producent van landbouwapparatuur Cicoria Srl, om het volledige aanbod kleine vierkante balenpersen te vervangen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.  Cicoria is gevestigd in Palazzo San Gervasio en is een toonaangevende leverancier van kleine vierkante balenpersen. John Deere heeft een sterk dealerdistributienetwerk en een uitgebreid aanbod van landbouwapparatuur, waaronder balenpersapparatuur voor hooi en veevoer. Met de John Deere-modellen die geproduceerd zullen worden door Cicoria kunnen alle John…


Hooi persen met MC Hale Fusion en Deutz Fahr

22-08-2019 - 0 reacties Persen en wikkelen met een MC Hale.


Kuilgras- en hooiopbrengst op laagste niveau sinds 2011

14-08-2019 - 4 reacties Door de aanhoudende droogte werd in 2018 veel minder gras geoogst dan in de jaren daarvoor. De gemiddelde opbrengst aan kuilgras en hooi lag met 6,07 ton droge stof per hectare 14 procent lager dan in 2017.


Valmet 8050 met een Pöttinger TOP 700 A-hark

09-08-2019 - 0 reacties Forstbetrieb Wiederhold uit Winterberg (Duitsland) aan het gras/ hooi harken met een Valmet 8050 met een Pöttinger TOP 700 A-hark.


Melkveehouders voeren wintervoorraad op

07-08-2019 - 85 reacties De langdurige droogte in Oost-Nederland brengt boeren steeds dieper in de problemen. Omdat in de wei niks meer te halen is voor de koeien wordt de wintervoorraad al aangebroken.

Ik zit nu een week of drie volledig op winterrantsoen', vertelt melkveehouder Manfred Keuper uit De Heurne. 'De koeien lopen nog wel een beetje buiten, maar daar staat niks meer. Ik kom met mijn voorraad voer nog wel tot het voorjaar, maar dan is het ook wel op.'

De koeien kunnen wel naar buiten, maar liggen nu liever binnen, weet hij. 'Tegen een uur of acht 's avonds lopen ze nog wel even naar buiten, maar ze staan ook snel weer binnen. Hier is toch niks te halen, alleen een beetje hooi. Daar geven ze geen melk van.'


Fendt Farmer 306 LS Turbomatik met een Welger AP 730

03-08-2019 - 0 reacties Dienstverlening Willem Bloemendal uit Elspeet aan het hooi balen persen met een Fendt Farmer 306 LS Turbomatik met een Welger AP 730 pers en Meijer verzamelwagen.


Video: Dubbink investeert in hooidrooginstallatie in plaats van schaalvergroting

26-07-2019 - 0 reacties Harold Dubbink zocht een manier om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. De uitdaging om zijn bedrijf te optimaliseren vond hij in het voeren van hooi. Daarvoor investeerde hij in een grote loods met hooidrooginstallatie.


Hitte laat markt ruwvoer nog koud

24-07-2019 - 0 reacties Het aanbod van stro en hooi komt op gang. De melkveehouder is echter wat afwachtend omdat er over het algemeen nog voldoende is. Toch verschilt de situatie regionaal sterk, omdat de ene regio simpelweg meer regen dan de andere ontving.


Natuurhooi is het nieuwe steenkool

24-07-2019 - 0 reacties Voor de creatieve ondernemer Tom van Til uit Eelde is het duidelijk. Natuurhooi is één van de opties om waardevolle energie te halen uit een vrij waardeloos basismateriaal. Maar dan moet het hooi wel eerst worden omgezet in briketten.


Hitte laat ruwvoermarkt nog koud

23-07-2019 - 0 reacties Het aanbod van stro en hooi komt op gang. De melkveehouder is echter wat afwachtend omdat er over het algemeen nog voldoende is. Toch verschilt de situatie regionaal sterk, omdat de ene regio simpelweg meer regen dan de andere ontving.


Melkveehouder informeert weer naar stro en hooi

16-07-2019 - 0 reacties De ruwvoermarkt was lange tijd niet spectaculair te noemen, maar daar is nu verandering in gekomen. Er komt namelijk meer vraag vanuit melkveehouders. Tegelijkertijd is er ook nieuw aanbod nu oogst is begonnen.  


Ford TW 35 met Vicon HP 1600 hooipersen

30-06-2019 - 17 reacties Onder een stralende zon werden gisteren de hooipakken in het ijzerdraad gebonden door de Ford TW 35 met Vicon HP 1600 pers deze combinatie is van Henk Sinia uit Marum. Oude tijden herleven op deze manier ook waren er diverse andere Ford trekkers in actie om het hooi bij elkaar te krijgen.Een Werklust met Vicon pakkenklem haalde de pakken bij elkaar


Ford 4600 en Fiat 60-90 hooi persen

29-06-2019 - 0 reacties Met de Frontacrobaat de zwaden maken en dan met de New Holland 276 Super Hayliner persen. De Ford 4600 en de Fiat 60-90 nog volop in actie om het werk klaar te maken, voordat ze volgende week op de New Holland Legendary Days zullen staan. De Legendary Days op de terreinen van Dorhout Mees in Biddinghuizen mag je zeker niet missen. Een tweedaags spektakel boordevol verrassingen in een feestelijke festivalsfeer, met doorlopend demo’s, animatie, kinderanimatie op zaterdag, partnerstands, braderie en een lekker foodtruck festival. Voor meer informatie ga naar


Legendary Fiat 60-90 aan het hooi schudden

24-06-2019 - 0 reacties Volgende week is deze trekker op de New Holland Legendary Days 2019 in Biddinghuizen, maar nu nog druk in het hooi. Breaking news U kunt zich nog blijven aanmelden. Er zijn veel berichten ontvangen van mensen die nog graag met hun trekker naar het Heritage-event zouden willen komen, maar aangezien men nog niet weet of de trekker op dat moment gemist kan worden, nog even afwachten met aanmelden. New Holland heeft daarom besloten de inschrijving voorlopig nog tot nader order open te houden. Ook deze tractoren zien we natuurlijk graag komen.


Broeierig bepaald niet stabiel maar wel groeizaam zomerweer

17-06-2019 - 0 reacties Het zal niet meevallen om goed hooi van vogeltjesland te halen.


Persen en schudden In het hooi met Deutz-Fahr 80 06

08-06-2019 - 0 reacties Kleine pakjes persen met een Deutz-Fahr pers, met daarvoor een mooie Deutz-Fahr trekker. De pakjes gaan rechtstreeks vanuit de pers op de wagen.


Balenpers new holland 286 onderhoud en afstellen

30-04-2019 - 9 reacties Beste,
Ik heb een New Holland 286 balenpers, Hooipers aangeschaft. Deze pers staat helemaal van haar punt en er zijn wat onderdelen stuk, naalden meshevel enz. Nu is mijn vraag hoe ik deze op zijn punt moet zetten. De veiligheid was vast geroest en daarom is deze stuk gegaan. Met welk product mag ik de kettingen en tandwielen smeren? En met wat smeer ik best de tandwielassen en kettingwielassen? Nu op de meeste dingen weet ik wel ongeveer het antwoord maar had toch eens graag wat gehoort van anderen. En hoe anderen het aanpakken. Waar begin je mee bij het afstellen van de pers?
Groeten
Wouter